- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- bambano: Bambanő háza tája
- antikomcsi: Ázsia Expressz 5
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- GoodSpeed: Samsung 980 PRO 1TB M.2 (MZ-V8P1T0BW) vs Samsung 990 PRO 2TB M.2 (MZ-V9P2T0BW)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
-
LOGOUT
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Poszterizáció.[link]
Szerintem erre gondolsz.
Sajnos előfordul . Minél jobb minőségre állítsd a kimenetet,és jobb minőségű anyagok segíthetnek , esetleges kalibráció is, nekem a Philipsnél a kalibráció óta nincs ilyen problémám, de ez nem biztos, hogy attól lett, lehet szoftveresen frissítettek, nem tudom.
Az Nvidia vezélőpultnál a "felbontás" menüpontnál próbáld meg ezt :
- Nvidia színbeállítások alkalmazása
- Asztal színmélysége legnagyobb (32 bit)
- Kimeneti színmélység : 10 bpc
- kimeneti dinamika tartomány : teljes
- Szín : RGB -
sfefe
addikt
Meg a csaj arca is nehéz sötét helyen ha ráment a fény olyan rajzfilm szerű volt...néha...
Leszedtem 2160p-ben itt annyira már nem látszódtak ezek de a falon a fény meg kicsit kásásnak tűnt a csaj mögött pl..Ja amúgy a Disney -n néztem oldalon be lépve és ott indítva. Nem tudom az milyen felbontás lenne...
-
sfefe
addikt
Sziasztok!
Hétfőn jön a csere 27es LG Oled monitor amiről írtam, hogy egy folt van a kijelzőn.
Kértek fotót róla meg kérdezték el szeretnék e állni a vásárlástól. Mondtam nem, cserét szeretnénk... Na hétfőn jön. Szuper..De lenne még kérdésem oled témában.
A másik az szuper jó kép meg stb..
De pl néztem az Ahsoka-t és sötét helységben pl a sötét ruha vagy a falak olyan kásásak....
Megnéztem a nagy tv-n igaz az LCD nem Oled meg az fhd de ott nem látszott ilyen a sötét jeleneteknél...
Meg látszik a fénynél is amolyan sávosodás is . Ezt youtubeon indított 2k videónál látom plNem tudom van e jelentősége, hogy most monitor vagy Tv. Annyiban biztos, hogy a tv-t messzebbről nézzük...
Vagy a VGA gyenge hozzá?
( r3600, 32gb ram, gtx 1060 6gb A gép)Köszi
SfefeJa DP -vel van összekötve a géppel nem HDMI -vel nem tudom ez számítana e ..
-
madkiller
őstag
válasz
Itachi82 #88188 üzenetére
Azért nem adja, mert nagyon hozzászokott a szemed a kékes színvilághoz. Ha sokat nézed a melegebb színeket, ami ezután nem 1-2 óra utána meg az eredeti tűnik kékesnek a sárgás meg normáknak. Én is amúgy pont így voltam, de sikerült átszoktatnom magam az élethűbb melegebb képre.
-
Celtis
veterán
válasz
atika88 #88193 üzenetére
A TV-n a hangkimenetnek az ARC eszköz van kiválasztva? Egyáltalán elérhető ez az opció?
Érdemes első körben kipróbálni, hogy miniPC-t és a telekom boxot is kihúzod az erősítőből. Csak a TV-vel legyen összekötve.
És persze az erősítő beállításait is átnézni, CEC, ARC engedélyezés. -
válasz
atika88 #88186 üzenetére
szia! jól kötötted, erősítő HDMI out ARC rá a TV ARC HDMI bemenetére ami a 2. számú ha jól tudom.
Ha ide kötötted és nincs hang, akkor valószínűleg a Tv-n nincs beállítva az ARC a hangbeállításoknál vagy a HDMI beállításnál
beállítások-->hang--> ARC on.
majd ugyan itt hang-->Digitális hangot tedd Pass Through beállításra. -
atika88
senior tag
felül hozták ki a LANT a tévé mögött a villanyosok, így lent az erősítőnél nincs LAN. A miniPC WiFi-vel elvan, de a Telekom box az mindenképpen LAN-on javasolt és így stabilabb egész egyszerűen. De majd kitalálok akkor valami toldást vagy okosságot, hogy leérjen a LAN és azt hiszem ez lesz a megoldás akkor valóban. És minden szépen megy erősítőbe be onnan pedig a ki a kép a TV-re
-
Itachi82
aktív tag
válasz
madkiller #88163 üzenetére
Köszönöm a válaszod madkiller!
Nekem az eredeti színvilág jobban adja, szerintem maradok annál anime és monitornak használva (az a sárgás szűrő nem adja), filmnél meg amit írtál.SPQR301
Kösz az infot. Ezt nem tudtam, hogy a WebOS nem támogatja az mkv DV-t.
Átkonvertáltam ts formátumba úgy már jó volt. -
polonic
félisten
Ha jól láttam a G3-ban már wifi 6 vezérlő van. Akkor ez tudja a wpa3-at is?
-
atika88
senior tag
Sziasztok!
Van egy Denon X4100 erősítőm, rajta egy darab ARC-s HDMI OUT, ami rá van kötve egy LG televízió HDMI IN eARC csatlakozójara LG OLEDCX3LA.
Telekom Android TV kütyüt teszek a TV egyik tetszőleges szabad HDMI IN bemenetére.
Azonban a hang nem megy ki az erősítőre sajnos. Miért? Tv beállítva, és le is tiltja a saját hangszórójat és eARC hangtovabbitas aktív.Vagy vmit rosszull kötöttem vagy Denon erősítő beállítás lenne még a tippem.
Az erősítőn vagy egy mimiPC is a HDMI IN Media player csatlakozora rakva. Ott megy szépen minden. Kép hang oké. -
polonic
félisten
Telekomnál van 65-ös G3. Sikerült rendelni.
-
csenzi2
tag
válasz
Pro Koryak #88179 üzenetére
Köszönöm!
-
Vhiktor
Topikgazda
válasz
Pro Koryak #88179 üzenetére
Szerintem sem.
-
h1mpi
félisten
válasz
ImpersonatoR #88175 üzenetére
Még nem tudom, majd holnap lesz felrakva, de megnézem és írok
-
magellaner
tag
Sziasztok! A két modell között mi a különbség? Lg c3 LG OLED55C31LA vs LG OLED55C32LA. Szinben nem találok különbséget sztem a c3 ból csak egyfajta szürke van.
-
pkaresz
őstag
válasz
manwithstyle #88174 üzenetére
Ok! :-)
-
-
manwithstyle
csendes tag
válasz
pkaresz #88173 üzenetére
Köszönöm a válaszokat. Van egy 65ös szintén lg oled tv-m amin 5 százalékon látszik halványan 1-2 sáv, de egyáltalán nem lehet észrevenni használat közben. Nyilván ez egy nagyobb kijelző, feltételezem hogy jobban kiadja magát a hiba nagyobb felületen. Mivel tudom mit és hol kell nézni így észreveszem használat közben is bizonyos jeleneteknèl. Lehet nem ment 70 órát eddig, csak 50-et, elvileg az első 100-200 órában még javulhat, van valakinek tapasztalat ezzel kapcsolatban?
-
pkaresz
őstag
válasz
manwithstyle #88164 üzenetére
Szia!
Nekem nem!
-
h1mpi
félisten
Akinek fali tartón van a QE77S95 az hova tette a One Connec-et? Gondolom, ha azt nem teszem fel, akkor is van a tv-n minden csatlakozóból?
-
krx21
nagyúr
válasz
manwithstyle #88164 üzenetére
Szerintem nem vészes. Tovább kell, hogy javuljon idővel. Futtass majd 1-2 kompenzációt…
-
SPQR301
tag
válasz
Itachi82 #88160 üzenetére
Hiába van benne DV, a belső lejátszó csak akkor fogja lejátszani ha átkontertálod MP4-be MKV-ről. FFMPEG-ben ez a parancs:
./ffmpeg -i input.mkv -map 0:v -c:v copy -map 0:a -c:a copy -strict unofficial output.mp4Persze lehet, hogy van rá valami GUI-s megoldás is, de nekem ez volt a legegyszerűbb.
-
manwithstyle
csendes tag
Sziasztok!
Tapasztaltabbaktól kérnék segítséget.
LG OLED83C2
Ez a vertical banding elfogadható mértékű?kb. 60-70 órát használtam eddig
Előre is köszönöm a választ.
Gábor
-
madkiller
őstag
válasz
Itachi82 #88160 üzenetére
Az eredetit nagyjából semmihez
Inkább szakértő sötét, hdr vagy dolby vision mellett meg otthoni mozi vagy színház. (Ami mozi lenne csak gondolom a ferdeszeműek így google fordítozták le a szoftvert
) Mozgás megjelenítés meg moziszerű. Játéknál meg természetesen játékmód. Ha nem használsz külső hangeszközt, hang esetén színház.
-
junkpod
veterán
válasz
Vhiktor #88161 üzenetére
Azon gondolkodtam, hogy van-e különbség a digitálisan létrehozott és a kamerával felvett filmek között?
Az már megvilágosodott, hogy a digitális mozikban a vetitogep nem használ shuttert.
A kamerákkal mi a helyzet? Az analóg kameranal milyen shuttert használnak, 180 fokost vagy ott is dupla shuttert mint az analóg vetitők?
Digitális kamerák használnak? -
Itachi82
aktív tag
Csá all!
Megjött a LG C2 55" most tesztelgettem, nagyon fasza, játék alatt is.
OLED fényerőt levetem 50%-ra, minden segítő/ AI kipacskolva.
A filmmakker mód automatikus bekapcsolása van csak engedélyezve.
Az Eredeti kép módot használóm. A többi kép módot mihez ajánljátok?
Meg ha van egy film ami HDR/DV is tud azt, hogy tudom kiválasztani, hogy melyiket játssza le? Próbáltam egyet az HDR-ben indult, de DV-ban akarom nézni. -
Celtis
veterán
válasz
blakey #88135 üzenetére
A kérdés amire válaszoltam a 24 és 23.976fps-re vonatkozott. Erre megint jössz a 25fps-es meg pulldown vesszőparipáddal.
Normális körülmények között szívesen értekeznék is róla. A 25fps-es tv sorozat eleve gyanús nekem, feltéve, hogy nem pl. a Szomszédokról vagy Cobra11-ről van szó.
-
resist
tag
-
polonic
félisten
Valaki egyébként tudott mostanság Telekomtól G3-at venni? Készlethiány van állandóan. Gondolom a nagyon jó ár miatt. Ezt sem értem, hogy tudják annyival olcsóbban adni.
-
blakey
titán
válasz
csenzi2 #88145 üzenetére
Igen, a hátsó kialakítás, a hátlap anyaga is növeli a súlyt, főleg, ha fém. Szóval nem spóroltak ki semmilyen anyagot, viszont, ha a 77-es 807-nek műanyag a hátlapi burkolat, akkor ugyanaz lesz, mint nálam a Philips vs. Lg tekintetében, a súly az alsó részre koncentrálódik és panel megfogásánál az "elhajlás" veszélye fon fenyegetni, persze nem fog, főleg, ha az előlapi kartonnal fogod meg, feltéve, hogy még adnak hozzá.
-
blakey
titán
válasz
csenzi2 #88143 üzenetére
A panelek súlya közötti különbségből adódik, az LG 2022-es szériájánál drasztikusan csökkent a panel súlya, módosítottak a gyártási technológián, EVO EX panel könnyebb. Ne reménykedj, hogy a Philips +15kg többlete, valóban jobb anyaghasználatból ered, valószínűleg még az előző évi, nehezebb panelt használják, illetve a leírás közzétételekor még az volt és lehet, hogy azóta már az is könnyebb lett.
Egyébként a Philips TV-mnél jobban oda ellett figyelnem a panelre, mert hajlamosabbnak tűnt a deformálódásra, mint a C2, pedig utóbbi jóval könnyebb volt, mégis biztonságosabb fogást biztosított.
-
csenzi2
tag
Van olyan oldal, ahol az Rtings részletességéhez hasonlóan találni adatokat Philips OLED TV-ről? 65GZ950 helyett szeretnék egy 77oled807-et. Csak a képminőség érdekel, nem játszom, külső lejátszót használok saját hangrendszerrel. A méretet leszámítva látni fogok előrelépést, vagy inkább G2-G3-ban gondolkodjak?
Érdekes észrevétel ( nekem ) hogy egy LG 77c22 álvány nélkül [20,8 Kg] a Philips 77oled807 [35,8 Kg] . " Van benne anyag!!" -
h1mpi
félisten
válasz
wallace 234 #88136 üzenetére
Oké köszi a tanácsot!
-
wallace 234
őstag
HDT hozza, akkor ők is körbe fotózzák a tv dobozát, hogy ők külső sérülésektől mentesen adták át. Ki is bontod sok mindent, nem fogsz látni, inkább az első bekapcsolásról csinálj videót, ha biztosra akarsz menni. De nem nagyon szokott gond lenni. Eléggé alaposan védi a doboz a tvt. Ha dobozon látsz feltűnő sérülést, ne vedd át!
-
blakey
titán
Sajnos nem igaz, és azért "kötök" bele, mert folyton tévhiteket és félrevezető információkat közöltök. Az elmúlt 2 hétben 2 sorozatot néztem a Netflixen, mindkettő 25 fps volt, ennyit a te állítólagos 99,9 százalékodról. Rengeteget tesztelek pont amiatt, hogy legyenek normális lejátszók, mert a gyártók képtelenek megérteni a kadenciahelyesség fogalmát, de itt a topikban is helytelenül használjatok, felesleges folyton félrevezetnetek a fórumozókat.
-
Vhiktor
Topikgazda
válasz
lolchief70 #88127 üzenetére
Persze, hogy megtudja
-
blakey
titán
válasz
Celtis #88131 üzenetére
Mivel a filmek nem csak kizárólag 23,976 fps-sel készülnek, valamit a fórumozók képesek félre érteni a leírtakat, ezért a pontos megfogalmazás az, hogy a belső lejátszó, tehát maga a TV nem képes kadenciahelyesen lejátszani a tartalmakat, külső forrásból viszont jól, kadenciahelyesen jeleníti meg. Nem 1, nem 2, nem 3 félreértés volt ebből. Ne kelljen mindig leírni és ne kelljen mindig szóba hozni.
-
Celtis
veterán
válasz
lolchief70 #88127 üzenetére
Kadenciahelyesen fogja megjeleníteni külső és belső lejátszóval is. A fura FPS az NTSC színes televíziós rendszer miatt alakult ki, és mint később kiderült teljesen feleslegesen.
Ezzel együtt az alacsony képkockaszám és az OLED kijelző nagyon kis késleltetése miatt a mozifilmeknél sokan panaszkodnak darabosságra, de az nem kadenicahiba.
-
h1mpi
félisten
Sziasztok! Holnap hozza a HDT a Samsung QE77S95-t. Tudtok pár ötletet adni, hogy mire figyeljek az átvételkor? Soha nem hozott még futár ekkora tévét, főleg nem ilyen értékben. Ki lehet bontani a futár előtt pl. vagy elég, ha kamerázom kibontás közben?
-
lolchief70
aktív tag
Sziasztok!
Az LG Oled CX meg tudja jeleníteni a 23,976 FPS-es filemeket pontosan, egy kadenciahelyes lejátszóval (vagy a beépített lejátszójával)?
Egyáltalán miért van szükség erre a fura FPS-re (azt hittem 24 képkocka a mozifilmek eesetén az alap)?
Ha ilyen filmeket játszok le a Tv 24FPS-nek fogja kiírni, de helyesen adja a képet?
Vagy 24FPS-ként játsza le és szaggatni fog?
Vagy felszorozza?Bocsi a sok kérdésért, de kicsit belezavarodtam a témába
Köszi előre is!
-
Ryder1
senior tag
Sziasztok!
Nem igazán találtam a problémámhoz illő topicot, de ha van, akkor irányítsatok át oda.
Szóval vettem egy BlitzWill BW-LB2 LED szalagot, amit így kéne összekötni a többi eszközzel.
Egy tesztben a következőt írják: "A dolog szépséghibája, hogy a televízió HDMI csatlakozóján nem jön ki jel, nem erre van kitalálva, hanem arra, hogy a tévébe külső forrásból jelet vigyünk. Vagyis a BW-BL2 nem tud a tévéből színkódot kapni, ehhez szükségünk lesz egy külső jelforrásra, ami HDMI-t használ. Lehet ez egy SetTop box, lehet egy játékkonzol, lehet egy Androidos TV-box, nálam pl. egy Xiaomi Stick volt."Na most nekem adott egy LG OLED55CX, egy Harman Kardon AVR171S erősítő és egy PS5. A PS5-tel össze tudtam úgy kötni, hogy működjön az Ambilight funkció, de én ugye úgy szeretném használni, hogy ha simán a tv-n nézek pl netflixet, vagy külső meghajtóról filmet, annál is működjön. Próbálgattam már az erősítővel összekötni mindenhogyan, de sehogy sem jött össze. Jól sejtem, hogy így felejtős, ha nem a PS5-re, vagy valami más TV boxra kötöm?
-
bigdigit
addikt
Köszönöm a válaszokat. Végül tényleg elég volt egy sima mikroszálas törlőkendő.
-
Gaben360
senior tag
Sziasztok!
Behányt a C9-em távja.
Egy MR22-es táv j lehet a C9-hez?
MR19-et nem találni már, vagy csak aranyáron, még az MR21-et se egyszerű, azt tudom, hogy jó hozzá. -
krepp
tag
...ez az auto correct egyre vicessebb...
-
tothbe
addikt
válasz
woodyka #88116 üzenetére
Szerintem azért hívják haladó-nak, mert nem szükséges a működéshez és akkor érdemes ezzel próbálkozni, ha kellően értesz hozzá és átlátod, mit állítasz. Anélkül, hogy olyat csinálnál, amivel csak ártasz.
Sokszor nem értem, miért akar mindenki belemászni a szervíz menükbe is, amikor a készülék anélkül is tökéletesen működik. -
woodyka
csendes tag
Sziasztok! Az új Philips 807-esem képbe állításánál van a Haladó 1 és Haladó 2 mód. A leírás szerint a kalibráláshoz az Apple áll színes gombot nyomva a kalibrált beállítások összes funkcióhoz való másolására szolgál.
Ez mit jelent pontosan? Nem mertem használni, mert nem értem
Köszi Attila -
madkiller
őstag
-
bigdigit
addikt
Teljesen véletlenül hozzáért a kezem a képernyő széléhez és lett egy fénylő paca rajta. S95B. Samsung oldalán azt olvastam 70% etalon(ami ugye alkohol) amivel tisztítani lehet. Nem fogja ez hazavágni a külső réteget? Mondjuk most is úgy fénylik mintha nem lenne rajta semmi réteg ott. Bekapcsolva semmi nem látszik belőle egyébként.
-
mukisrác
aktív tag
Sziasztok,
LG oled55c2 - höz van ajánlott beállítás a különböző Hdr/DV tartalmakhoz vagy nagy általánosságban vállalható a gyári beállítás?
Köszi előre is -
hbnov17
csendes tag
Sziasztok!
Van egy Lg oled c8 tv-m meg ps5-öm, amik eddig jól kijöttek egymással. Pár hónap szünet után tegnap szerettem volna játszani egy kicsit, de nem sikerült. A ps5 menüje még rendben működik, de amint elindítom a játékot eltűnik a kép, a hdr jelzés a sarokban még felvillan, de amint az is eltűnik teljes sötétség. A tv működik, közben a tv menüje használható marad... a hang megy, tehát hallom, hogy a ps5 működne. Ja meg a a prohektoron minden rendben működik, szóval a tv lehet a ludas.
Valaki járt már így? Ötlet, hogy mi lehet a megoldás? -
Zsömica
aktív tag
2023/24. évi EISA díjas legjobb oled tv:
Phillips 55"oled818
A The One tvjük is elhozott egy díjat..!
Új hozzászólás Aktív témák
- Apple iPhone 15 Pro Max / 256GB / Kártyafüggetlen / 12 Hó Garancia / 98% akku
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte Aorus B450 R7 5700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB ZALMAN I3 NEO 650W
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro Max 256GB Black Titanium -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3004
- GYÖNYÖRŰ iPhone 11 64GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3347, 100% Akkumulátor
- iKing.Hu Samsung Galaxy S25 Plus Navy 12/256 GB Használt, karcmentes állapotban 3 hónap garanciával!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest