Hirdetés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Rap, Hip-hop 90'
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- GoodSpeed: A RAM-válság és annak lehetséges hatásai
- GoodSpeed: Márkaváltás sok-sok év után
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
-
LOGOUT
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
hunspikey
őstag
válasz
woodyka
üzenetére
Nem kell ezeket azért annyira félteni. Ez már nem plazma...
Az én c9-em kb 4500 órát ment (két nagy kompenzációs ciklus meg volt ezt onnan tudom) és az élete 90%-ban szélesvásznú tartalom ment rajta.
Ennek ellenére szinte-szinte megmondhatatlan pici eltérés volt a fekete sávok helyén, teljes képernyős világos tartalom esetén. Láttam ha kerestem, átlag ember sosem veszi észre, és engem sem zavart mert iszonyú enyhe volt. Sokkal zavaróbb volt a panel saját tintingje amivel semmit sem lehetett kezdeni, ez egy átok volt minden 65c9-nél.
-
hunspikey
őstag
válasz
woodyka
üzenetére
Az első 200 órát mondták anno hogy érdemes kerülni a szélesvásznú tartalmat illetve a túlzó beállításokat.
A netflixen és majdnem minden streamingen dolby vision tartalmat kapsz ahol nem tudod a képet nagyítani azaz a felső fekete sávok maradnak.
Én azt gondolom hogy ma már ez nem annyira életbevágó.
A panel saját kompenzációs algoritmusai illetve a hűtés annyit fejlődött hogy nagyon valószínűtlen az egyenlőtlen bejáratódás.
Néha tolj egy - két részt téli 16:9es tartalommal azt annyi.
-
tothbe
addikt
válasz
woodyka
üzenetére
Szerintem azért hívják haladó-nak, mert nem szükséges a működéshez és akkor érdemes ezzel próbálkozni, ha kellően értesz hozzá és átlátod, mit állítasz. Anélkül, hogy olyat csinálnál, amivel csak ártasz.
Sokszor nem értem, miért akar mindenki belemászni a szervíz menükbe is, amikor a készülék anélkül is tökéletesen működik.
-
anrab
addikt
válasz
woodyka
üzenetére
14 éve minden philips-en jóformán a gyári beállításokat használom. Csekély módosításokkal amit Te is megtehetsz. Egy hónapig úgy is nyomkodni fogod. Én is mindegyiknél ezt csináltam de a vége az lett hogy nem nagyon változtattam rajta. A lényeg hogy a fényesség (az enyémen így hívják 855) maradjon 50. Az oled kontraszt, minden olyan anyagnál ami nem dolby vision vagy hdr10+ kb. 30. Az energia takarékosságot és a környezeti fényt kapcsold ki minden képmódnál. Még a 807-nem van még valami hasonló, már nem emlékszem. A volt nejemnél állítottam. Biztos kiegészítenek majd akinek ilyen van és adnak még tanácsot de a kép eléggé egyén függő.
Kellene net pl. telefonról. Frissíteni kellene a szoftvert. A Just(videó) player fent van a tv play áruházban. Ezt ajánlom mert mindent visz.
Mikor beüzemelsz egy mai androidos tv-t kell neki a net mert mindent frissít.
Kicsit hosszú lett pedig nem akartam.
Még annyi hogy mikor újonnan az első beállításoknál kéri a kép pár lépésben történő beállítását a közepest válaszd.
Ha bármit úgy elnyomkodtál hogy már nem tudod mi lenne jó. Állítsd vissza gyári állapotra. Ez úgy van a menüben hogy tv újrahangolás. -
anrab
addikt
-
blakey
titán
válasz
woodyka
üzenetére
Ha egy eszköz nem támogatja az adott formátumot, akkor nem tudja megjeleníteni, megszólaltani. Amennyibe tavalyi LG-t nézel, azok nem támogatják a DTS, így a saját lejátszójuk nem lesz képes a DTS-t megszólaltatni, nem támogatott formátum felirat lesz olvasható. Ha hálózatról megy a lejátszás egy olyan szerverről, ami képes átalakítani a DTS-t pl. AC3-ra, akkor lesz hangod, de ilyenkor nem a TV játssza le a tartalmat, hanem a külső kiszolgáló.
-
blakey
titán
-
szkutyi
addikt
válasz
woodyka
üzenetére
Hat a tv-n külön te nem nagyon fogsz különbségeket hallani...külső hangrendszeren pedig odabasz a DTS, viszont kevés film kap magyar dts-t...tok logikatlanul ráadásul...pl.egy Marvel akció film dolby digital, de a gagyi zs kategóriás vígjáték az DTS...-.-
De attól hogy DTS nem jatszik még hang lessz.... ) -
kolosszus87
senior tag
válasz
woodyka
üzenetére
Az a 90J is egy jó tv, olyan nagyon oled kategoriaban nem lehet mellenyulni, minden oled minőségi tv. Ár -ertek aranyban viszont nem a legjobb. Összességében azt lehet mondani, hogy kepnminosegben ebben az arkategoriaban az LG G2 a legjobb kepminosegu tv, az adja a legnagyobb csucsfényerőt , ott lesz a leglatvanyosabb a hdr, viszont hang teren vannak hianyossagai, ami a te esetedben nem mindegy. Sztem a Philips 807es oledje lenne ami a te igenyeidet legjobban kiszolgalna és minden téren hoz egy minőségi szintet.
-
kolosszus87
senior tag
válasz
woodyka
üzenetére
Nem csak a hangrendszerben van különbség, a 807 minden szempontból egy minőségibb szintet képvisel. Magasabb csúcsfényereje és a teljes képernyős fényereje mint a 707-é (a 807 már az LG újabb fejlesztésű oled ex paneljét tartalmazza, a 707 még a régi hagyományos panelt), képalkotó processzorban a 807 az újabb gen6-os procit használja, a 707 még a gen5-öt) így jobb a felskálázása a tv-nek, valamivel látványosabb rajta a HDR tartalom, kevésbé tükröződik a panelja világosban, mert van rajta valamilyen tükröződésgátló réteg. 3 helyett 4 oldalas ambilighttal rendelkezik, forgatható talpa van, minőségibb összeszerelése, jobb minőségű távirányítója. Hogy ez megéri-e a plusz pénz azt mindenkinek magának kell eldöntenie. Ha nagyon fontos az ár akkor a 707-tel sem fogsz rosszul járni, de mivel 500 ezres keretet adtál meg így ezért ajánlottam a 807-et, de he ez plusz összeg azért komolyan hiányozna akkor nem feltétlen éri meg a pluszt. Itt van egyébként ukrán csatorna ahol egymás mellé tették a 2tv-t, bal oldali a 707...jobb oldali tv a 807, azért még így videón keresztül is látszik a difi és ha kapcsolsz mellé feliratot akkor egy-két dologgal okosabb lehetsz: [link]
-
válasz
woodyka
üzenetére
Szia! A 707 és a 807 között már nem csak az a különbség.
Az idén a 807 Hivatalosan OLED -Ex panelt kapott , igaz hűtés nélkül.
+ jobb távirányítót és Hardveres feldolgozást kapott, az erősebb SOC miatt.
A 707 ben is lehet OLED-EX van , mert ha jól tudom LG már nem gyárt mást, de valószínűleg a fényereje is ezért a különbségért kisebb, de erről nics hivatalos specifikáció. Avforumon a felhasználok szerint a 807 max fényereje 740- 870 nit, ami elég nagy szórás, nem tudom mitől függ.
A 707 ről egy hivatalosnak nevezhető mérést találtam, 720 nittel. Nem hivatalosan felhasználóktól olyan 700 nit. -
kolosszus87
senior tag
válasz
woodyka
üzenetére
Nagyon jó tv az LG2, de én a te felhasználásodhoz egy olyan oledet ajánlanék ami nem volt a listádban! Ez pedig a Philips Oled807 (480e Ft)! Mert ennek nemcsak a képminősége van rendben, de az átlagostól jobb minőségű hangot (70W-os 2.1-es rendszer, egy alapabb soundbar szintjét tudja hozni) is produkál és te mint írtad nem akarsz külön hangrendszert így azért nem mindegy a hang sem, ráadásul a dts és a dolby formátumokat is támogatja, mígy az LG ha dts-t kap akkor csak a nagy csendet fogod hallani. Ráadásként minden hdr formátumot is támogat beleértve a hdr10+-t és a DV-t is.
Új hozzászólás Aktív témák
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Milyen RAM-ot vegyek?
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Samsung kuponkunyeráló
- Battlefield 6
- Mennyibe fog kerülni a Steam Machine?
- Direct One (műholdas és online TV)
- Megvásárolható itthon a Poco Pad M1
- Vicces képek
- Konzolokról KULTURÁLT módon
- További aktív témák...
- LG OLED 65 C4 okos TV 4k, 144Hz, 164cm garis, dobozában
- PHILIPS 55OLED819/12 Ambilight 4K OLED Smart 144 Hz Gaming TV
- LG OLED 55 B3 - 120Hz, 140cm, 4k - gari, fóliás
- LG 77C4 - 77" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - 1000 Nits
- ÚJ Samsung OLED 4K 55S95F Vision AI Smart TV (2025) 65S95F 77S95F 83S95F 3év
- Xiaomi Redmi Note 13 Pro 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! Mini PC! I5 10600KF / RTX 3060 12GB/ 16GB DDR4 / 1TB SSD
- ÖNERŐ NÉLKÜL, 12 RÉSZLETRE ELITRO PC BANKMENTES KAMATMENTES RÉSZLETFIZETÉS
- Bomba ár! Lenovo IdeaPad V130-14IGM - N4000 I 4GB I 128SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Samsung Galaxy A33 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest

Vhiktor