Hirdetés
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- sziku69: Szólánc.
- Klaus Duran: HP wifi nyomtatás+ win11.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- koxx: A bajnokok egere? Lamzu Maya Champions Edition 8K gamer egér
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Gurulunk, WAZE?!
-
LOGOUT
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
janos666
nagyúr
-
daneel_hu
addikt
válasz
Freddy76
üzenetére
Szia,
Sokan plazmáról jöttünk, nem véletlen, hogy eddig nem vettünk mi sem LCD-t.
Illetve mozgás-szinten néhányunknak még mindig problémái vannak a sample and hold kijelzőkkel, de szokjuk... szokjuk.
RTINGS alapján beállítottad akkor szerintem a színekkel nem lesz gondod. Interpoláció majd egyéni ízlés alapján, én nem szeretem magasra tolni, maximum 1-2es DeJudder, több nem. De van aki maxigázzal tolja.
A HDR-nek semmi köze a fotós-közegben megismert HDR-hez.
-
hunspikey
őstag
válasz
Freddy76
üzenetére
Neked nem kell hálistennek tudni. Majd a TV tudja mert bele van kódolva az anyagba, azt meg felismeri. Ki is teszik a HDR vagy a Dolby Vision plecsnit a lejátszás indításakor a jobb felső sarokba és előveszi az utoljára választott HDR profilt. Ezt HDR tartalom lejátszása közben te kiválaszthatod. A színház nevű szerintem tökéletes - bár nálam le kellett venni a zöldből mint előbb írtam, mert agyfaszt kapok a rikító neon zöld erdőtől.
-
-
Joshi
titán
válasz
Freddy76
üzenetére
Csak feltételeztem hogy a tévé beállításait megnézi az ember sok-sok év alatt, de ezek szerint nem.

Konkrét beállítást én nem tudok adni, mert nekem Sony OLED-em van aminek teljesen más a menüje de még az egyes opciók elnevezése is. Ahogy látom már kaptál segítséget és biztos voltam benne hogy kapni is fogsz. Ha LG akkor abból van itt bőven user.
-
krx21
nagyúr
válasz
Freddy76
üzenetére
Én csak magamat tudom ismételni. Először is más TV kalibrált adatait nem érdemes másolni, még ha azonos típus is... Van itt igen jó, pontos gyári profil:
SDR esetén:
Technicolor séma, fehéregyensúly 2.2, színhőmérséklet meleg 2. Oledfény mondjuk 35. Minden egyéb KI, mozgásjavítás izlés szerint...
HDR esetén:
Technicolor séma, fehéregyensúly 2,2 színhőmérséklet meleg 2, dinamikus tónus áthelyezés BE, Oledfény mondjuk 70 (sokan ezt 100-ra teszik, de szerintem sok, főleg a dinamikus tónus áthelyezés BE opcióval...) Minden egyéb KI, mozgásjavítás izlés szerint.
Ennyi.
Az oledfény az általános fényerő tulajdonképpen, környezethez és egyéni izlésez kell állítani.
Így beállítva a TV, gyakorlatilag közel pontos, pláne ha nem vagy pixel vadász...
-
daneel_hu
addikt
-
krx21
nagyúr
-
Fisha
őstag
válasz
Freddy76
üzenetére
Hmm, fura. Itt talán én vagyok a leghangosabb azügyben, hogy azért az oled nem csodaszer, és vannak hibái, de pont amiket írsz, azokat én is nagyon fordítva éreztem. Plazma után nekem a nyugodt, vibrálásmentes, szinte festményszerű kép volt az első, ami lenyűgözött.
Felmerülne bennem, hogy esetleg be van kapcsolva a BFI. De egyrészt alapból tuti nincs, másrészt, akkor se vibrálna jobban, mint a plazma.

-
-
ribarszki
őstag
válasz
Freddy76
üzenetére
Saját vélemény: Mert az LG gyári színbeállítása és fehéregyensúlya finoman szólva is gyenge.. Múltkor néztem egy Chernobyl részt egy 15 éves Panasonic plazmán. Élmény volt! Az LG Oleden meg esett szét a zöld meg a bíbor felé a kép. Minden jeleneltnél más árnyalat dominált. Természetesen isf sötét módban.
Nekem B8 van, de az Rtings szerint a C9 sem lett jobb.. -
Joshi
titán
válasz
Freddy76
üzenetére
Kapcsolj ki minden képjavító funkciót, mert azok nem hogy segítenek inkább ártanak a képminőségnek. Innen tölts le néhány demo anyagot és csodálkozz. LG-nél a HDR-hez a Technicolor képmódot válaszd. SDR-nél az OLED fényt vedd le 40-re, HDR-nél hagyd maxon.
-
Fisha
őstag
válasz
Freddy76
üzenetére
Elvileg erősebb proci van benne, és emiatt kicsit jobban reagál a menüje, meg futja az erejéből valamivel jobb képjavításra. Ez utóbbi kicsit kérdéses, mert max egymás mellé téve fogod tudni megmondani. Nomeg kérdés, hogy egyáltalán milyen képjavítások használsz. A szakértők körében azért inkább a vanilla (közeli) presetek hódítanak .
-
janos666
nagyúr
válasz
Freddy76
üzenetére
Ha jók vannak beállítva (most nem is műszeres kalibrálásról beszélünk, csak egy értelmes képmódot választunk a menüben és pár dolgot kikapcsolunk az almenükben), akkor csak úgy ránézésre (műszerek, vagy legalább szintetikus tesztábrák nélkül) nem nagyon lesz különbség, vagy minimális (egy neonfényárban kényelmetlenül és futtában nézegetve nem fogod eldönteni, hogy melyik a jobb, vagy akár csak hogy tényleg látsz-e valódi különbséget).
-
daneel_hu
addikt
válasz
Freddy76
üzenetére
"Megnéztem több modellt, és hajlok a Sony felé. Kinéztem egy Sony kd 65ag8baep tévét, a Media Markt-ban ez most 699e 3 év garanciával.
Kérdéseim a témához értőkhöz: ez jó vétel? Van jobb ebben a kategóriában? A 65 col nem létfontosságú, a 45 után elég lenne az 55 is. Kérdés, hogy érdemes keresnem ebben a méretben és árkategóriában mást, vagy 55 colban keressek jobbat, vagy olcsóbbat."LG C9 jobb vétel a paramétereit tekintve (HDMI 2.1, G-Sync, VRR, sokkal jobb input lag!, stb...) ráadásul jóval magasabb a fényereje is.
Panasonic GZ950 van még ebben az árkategóriában, annak pedig mindkettőnél jobb a hangja. (ezt mondják)
Ha csak a szimpla paramétereket nézed akkor ebben az árfekvésben a C9 a legjobb.
Ha játszol is a tévén akkor szerintem C9, de amúgy olyan nagyon nem tudsz mellélőni ha mást veszel.Ja és mégvalami, MINDEKÉPPEN 65-öst vegyél.
SEMMI de SEMMI nem tudja helyettesíteni a képátlót! -
dgyuri0123
nagyúr
Új hozzászólás Aktív témák
- SAMSUNG (QE65S95FAT) 165CM 4K OLED 144HZ SMART 2025 CSÚCS TV! AKCIÓ!
- Panasonic TX-65MZ700E 165CM 4K 120HZ SMART OLED TV ! AKCIÓ!
- Philips 55OLED909/12 4K OLED+, Ambilight, 144Hz, B&W hang PRÉMIUM TV!
- LG OLED55B53LA gyári Garancia számlával
- Pár hetes, (48") LG 48C52LA OLED evo Tv, Smart, 4K Ultra HD, 144 Hz, (2025-ös modell)
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Pro 256GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3074
- KÉSZLETKISÖPRÉSI ULTRAAKCIÓ!!! SPACE BLACK MacBook Pro 14" M4 10C/10G 16GB 512GB Gar!
- ÚJ MacBook Pro 14" M4 PRO 24GB 512GB Space Black
- HP 13 Elitebook 830 G7 FHD IPS 600nit i5-10210U 4.2Ghz 16GB RAM 256GB SSD Intel UHD W11 Pro Garancia
- Keresünk Galaxy S22/S22+/S22 Ultra
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

Vhiktor