- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Meggyi001: Nyilvános wc-k.....még mindig hiánypótló...
- Meggyi001: Anya, tudsz segíteni a matekban?....Nem érek rá kisfiam, majd segít a ChatGPT...
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- KRTLPC: Ki és hogyan élt túl? Volt ám fennakadás
- Rap, Hip-hop 90'
- Gurulunk, WAZE?!
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
LOGOUT
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
scavy
tag
válasz
EasyLife #36826 üzenetére
Sziasztok!
Erre azóta van bármi megoldás esetleg? Netflixen nálam a színek között nincsen szürke sajnos. (8 szín közül tudok csak választani.)
Mindemellett sajnos nem csak netflixen jelentkezik a probléma (vakító fehér feliratok), hanem bármilyen más HDR-es tartalom esetén is. Elég bosszantó hogy az embernek van egy nagy értékű TV-je és egy ilyen egyszerű hibát nem tudnak orvosolni. Külföldi AV fórumokon is ha jól látom már 2 éve megannyi user jár hasonló cipőben. És ahogy a kolléga is említette, le lehet venni az 'oled fényerőt' 100-ról mondjuk 30-ra, de akkor a Dolby Vision értelmét veszti. -
scavy
tag
válasz
rothfb #49981 üzenetére
Igen, én is erre gondoltam rögtön, de most rámásoltam őket külső vinyóra, és arról pedig viszi hiba nélkül. Szóval így eldőlt a dolog hogy a DLNA a hibás.
Fisha-nak és Multibitnek lesz igaza így, mondjuk egyelőre amiket nézek az Netflix, és a bizonyos megkérdőjelezhető forrásból származó filmek, így nem költenék el egy 100-ast egy külső lejátszóra. Szóval marad a jelenlegi helyzet, de azért köszönöm a válaszokat mindenkinek!
-
scavy
tag
Sziasztok!
LG Oled 65 C9 - Ezen az eszközön van egy kis gondom a beépített videólejátszóval. DLNA-n keresztül a notebookomról valamiért néhány .mkv fájlt nem játszik le (vagyis nem is mutatja a könyvtárban), a többit viszont igen. Nem találtam érdemi különbséget a filmek között, talán a kódolásukkal lesz valami? (Ilyen szinten sajnos nem értek a dolgokhoz.)
Példának okáért:
Drakulics.elvtars.2019.1080p.BluRay.DDP.5.1.x264.HUN-Legacy
A.tizedes.meg.a.tobbiek.1965.1080i.HDTV.H.264.HUN-KuNgZi
Ezeket nem mutatja a könyvtárban, tehát nem tudom lejátszani.Midsommar.2019.1080p.BluRay.x264-GECKOS
Parasite.2019.1080p.Bluray.Remux.AVC.TrueHD.Atmos.7.1.Hunsub-69
Marriage.Story.2019.1080p.NF.WEB-DL.DDP5.1.x264-CMRG
Ezeket pedig mutatja, és simán viszi minden gond nélkül.Bárminemű segítséget szívesen fogadnék, van esetleg más opció a beépített lejátszón kívül?
-
scavy
tag
Sziasztok!
LG WebOS -el (oled65 C9-em van, OS verzió: 04.71.25) kapcsolatban kérdés: néhány .mkv videófájlnál, akár 4K, akár 1080p, egyszerűen a beépített video lejátszó nem mutatja a feliratot, lehetőségként sem. (külső vinyón vannak a filmek és USB-n át van csatlakoztatva a tv-hez)
Próbáltam a fórumos ajánlások alapján extractolni a feliratokat (MKVToolnix + MKVExtractGUI párossal) de nem is látja a beépített feliratot valamiért, és nem lehet így kiszedni. Sajnos ezekhez a dokumentumfilmekhez subscene-en sem találok semmilyen feliratot. Van esetleg bármi más mód hogy megoldjam ezt a problémát? (anélkül hogy a notimat rákötném a TV-re HDMI kábellel)
Esetleg nem lehet valami kicsit komolyabb videolejátszót telepíteni a TV szoftverei közé? (Jó lenne, mert sajnos a felirat pozicionálhatósága sem a legjobb, nem lehet teljesen levinni, ott ahol a fekete sáv van, és így a képen jelenik meg.)
-
scavy
tag
Üdv!
LG Oled 65 C9 + Denon x1500H AVR
A fenti készülékeken, a hang az erősítőn jön, így viszont a TV-n nem tudom átállítani a hangmódokat, egyszerűen nem engedi váltani. Sokszor előfordul 4K filmeknél, hogy a zajok nagyon hangosak, a beszéd hangja viszont halk. Sajnos az erősítő menüjében sincs semmi beállítás erre vonatkozólag.
Valaki valami tanács esetleg, ilyenkor mit lehet tenni? -
scavy
tag
Ismet köszi, igen ismerem a feliratos oldalt, csak gondoltam hatha van 1 olyan megoldas hogy ne kelljen egyenkent külön feiratot leszednem mindhez. De igy akkor marad az a megoldas.
Az USB adatatviteles info az pont, amire kivancsi lettem volna, igy akkor stimmt. Egyenlore amig nincs NAS vagy media lejatszo, akkor marad ez a megoldas. Thx! -
scavy
tag
Remek, köszönöm!
Más kérdés:
Ezzel a módszerrel (Samsung M3 Portable 2,5" 1TB USB3.0/2.0 passport vinyóval) ha nézem a 4K filmeket, előfordulhat bármiféle minőségromlás? Tehát hogy nem képes az eszköz azt a bitrate-et átvinni vagy bármi ilyen. (A másik verzió az az lenne hogy a notin játszom le a 4K filmet és azt kötöm direktben hdmi kábellel az oled tv-re) -
scavy
tag
Sziasztok!
Külső vinyóról USB-n játszom le a 4K (mkv formátum) filmeket az LG OLED65 C9 tv-n, viszont sajnos a beépített feliratot nem lehet bekapcsolni, egyszerűen szürke a gomb. Az alap webos videolejátszót használom. (Valahol olvastam reddit fórumon, hogy ez nem tudja kezelni a beépített feliratokat, gondoltam rákérdezek itt is, hátha valaki meg tudta oldani.) Esetleg másik lejátszót rá tudok tenni valahogy? -
scavy
tag
Oke, köszönöm a válaszokat, végülis kiderült hogy a fal egy része nem gipszkarton, hanem tégla, tehát oda teszek majd valamilyen kihúzható dönthető állványt.
-
scavy
tag
65-ös C9 tulajoktól kérdezném, aki esetleg falra szerelhető állvánnyal használna, bedobná a típusát, és azt hogy hol vette?
A MM-ban ajánlott egyet az eladó srác, de akkor épp ott nem volt raktáron, Amazon-on láttam olyat ami kihúzható a faltól 40-50 centire, valami hasonlót keresnék, de mindenképpen stabilat. (Gipszkarton falon vajon biztonságosan tartani fog egy ilyen súlyú cuccot?) -
scavy
tag
válasz
undercover #38372 üzenetére
684 ezer volt eddig, most 608 ezer listaáron (65-os OLED C9, nem az 55 incheset nézted véletlen?)
-
scavy
tag
Rendben, köszi szépen a válaszokat mindenkinek!
-
scavy
tag
Sziasztok!
Végre érdemi változás történt árban, és a Telekom leakciózta a C9-est. (Ráadásul pont kapok náluk csomagváltás meg otthoni szolgáltatás, stb kapcsán egy 230 ezres készülékkedvezményt, így elég jó áron lesz a TV.
Viszont voltam bent személyesen is, biztosítás meg kiterjesztett garancia ügyben nem tudtak semmit mondani.
Elvileg a weboldalukon van egy ilyen szolgáltatás de ár nincs, és senki nem tudja hogy ki rakta azt oda fel.Update: 2000 ft / ho (Bárkinek bármilyen tapasztalat velük?)
https://www.telekom.hu/lakossagi/szolgaltatasok/egyeb-szolgaltatasok/biztositasok/telekom-garancia-biztositasAz LG szervízt felhívtam, náluk a néha meghirdetett akciókon kívül nincs extra gari vásárlásra lehetőség. Esetleg valaki bármilyen más tanácsot tudna adni, hogy merre induljak el, más biztosítótársaságok?
Más:
Kalibrálást mennyiért vállalnak illetve hol tudnék ilyen emberkét találni?
(Nyilván először megpróbálom a rtings.com vagy más setup-ok alapján beállítani, de a korábbi hsz-ek alapján lehet szükség lesz másra is.) -
scavy
tag
válasz
rothfb #34244 üzenetére
Engem speciel egyaltalan nem zavar, hogy itt van, es megosztja az ilyen jellegu informaciokat. Ez egy egeszseges vitanak tunik, semmi tobb, epp most keszulok felmilliot kiadni egy TV-ert, szeretnek elotte pro-kontra tajekozodni, es merlegelni. Ezutan a macskas eset utan mar ki tudja, hogy mi meg nem tortenhet.
Nyilvan a boltban nem fogjak elmondani hany garit kellett ervenyesiteni, hacsaknem nincs ott csokosod. Szerintem abszolut nem fikazo jelleggel mondta, amit mondott, csak pusztan probalt ramutatni valamire.
Megmondom oszinten hogy erosen elgondolkodtatott ez a dolog, hogy vajon OLED-et vegyek-e. (Es mondom ezt ugy, hogy elolvastam kb. az osszes letezo valamire valo portal beszamoloit es ertekeleseit.) -
scavy
tag
válasz
renatto #34112 üzenetére
Köszi szépen az infot. Sanszos hogy januárban ennél jobb áron nem nagyon lesz, néztem és alza.hu -n van még de ott 650, sok bolt meg már nem is forgalmazza, lehet hogy rámegyek, amíg tart a készlet, és legalább extra garit is ott tudok rá venni addig. (Legkésőbb január közepén muszáj lenne valami készüléket vennem amúgy is.)
A többieknek is köszönöm a garival és egyebekkel kapcsolatban, egyébként itt egy cikk amiben pont ezt a spéci 60 napos MM garit taglalják, hátha valakinek hasznos lesz:
https://www.azenpenzem.hu/cikkek/igy-verhetnek-at-online-vasarlasnal/3464/?fbclid=IwAR0Ud_-v8NOUiXyh8o2xaGgX2WKnMT60JLFGZyKuSRYgjzXpNlEBHw8FGso -
scavy
tag
Daneel valasza egy kicsit aggaszto, de amit te mondasz az pozitiv. Nyilvan a beegesre majd figyelni fogok, de ha jol hallottam erre mar vannak appok is az ujabb TV-kben, nem?
Nekem az lenne a lenyeg hogy ne kelljen kukaba dobnom 2.5 - 3 ev utan ha lesz vele valami, es mondjuk tudjam hasznalni 4 evig minimum, utana pedig akar el tudom majd adni. (Epp most doglott be a Sony LCD tv-m, 3 honappal a gari lejarta utan, es mivel nem tudom eladni igy bukok rajta 100 ezret.)
Tehat szumma szummarum akkor ez a gold gari szimpla meghibasodasokra vagy a kepernyore is vonatkozik, legalabbis ezt mondtak neked, igaz? Tudsz (vagy tudtok) esetleg olyan biztositorol, ahol manualban is tudok hasonlo biztositast kotni? Tekintve azt hogy a media marktban sajnos 65-osben jo aron OLED-et mar nem latok, es igy lehet az electrovision.hu -nal vennem meg. (Ahol csak 1 ev gari van, es sanszos hogy refurbished-ek a keszulekek) -
scavy
tag
Hogy tudtál Garancia Pluszt vásárolni a TV-re? Online vásárlásnál nekem nem ajánlotta fel, a MM weboldalon pedig a gari oldalon szó szerint ez van írva:
"A különböző Garancia Plusz biztosítási csomagok az alábbi termékkategóriákba sorolt termékekre köthetőek meg:
...
· TV: így különösen, de nem kizárólag televíziók, monitorok és projektorok."
Látom most viszont a Gold csomagnál ott van írva hogy a TV-kre 3 vagy 5 évre köthető. Egymást zárja ki a kettő, ugyanazon az oldalon, hihetetlen.
És akkor most a gyári gari mellett van +3 éved, vagy az 5 év a vásárlástól számítva indul, tehát a gyári garihoz semmi köze, és csak balesetekre vonatkozik? Ergo ha 3 év után döglik be a panel és a TV, akkor ígyis úgyis megszívod, nem? (Hacsak nem öntöd le gyorsan 1 pohár paradicsomlével és megpróbálod elhitetni velük hogy attól döglött be.) -
scavy
tag
Sziasztok!
LG OLED65C8PLA - erről vélemények esetleg? Electrovision outletnél "csak" 530 K most, a B8 pedig 510 ezer. Megnéztem pár review-t, és a B8-at is eléggé dícsérték. Van akkora különbség a 8-as és 9-es széria között, hogy érdemes a 9-es et venni? A 8-as széria azért jó 100-150-el olcsóbb, és ahogy néztem, a C8-asban már az a9-es proci van, tehát "elvileg" hasonlót tud mint az újabb C9 flagship, nem?
Érdemes vajon most rámenni egy ilyen régebbi készülékre, amíg van készleten, vagy várjak januárig? Sajnos a Black Friday akciók nem azt hozták amit vártam, egyedul a Telekomnál volt egy 55-ös B8 270 ezerért, el is vitték pár nap alatt az összeset. (Viszont nekem a nappali mérete miatt muszáj lesz a 65-ös.)
Egyébként februárig kibírnám, írtátok itt feljebb, hogy addigra talán még lejjebb mennek az árak, kicsit sokallok félmilliót kiadni egy TV-ért. (Pláne hogy 75-ös 4K tv-k is vannak már 300 ezer körül)
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Törékeny-e a Z Fold7? Ki van csukva!
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Star Trek
- Realme GT 2 Pro - papírforma
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Haladó fájlrendszerek, de mire jók? Ext4 vs Btrfs vs ZFS vs APFS
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- Kezünkben a Honor Magic V5
- További aktív témák...
- LG 25GR75FG - E-Sport Monitor - FHD 360Hz 1ms - NVIDIA Reflex + G-sync - AMD FreeSync - HDR 400
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch Series 6/Apple Watch Series 7/Apple Watch Series 8
- Bomba ár! Dell Precision 5530 - i7-8850H I 16GB I 512SSD I 15,6" FHD I P1000 I Cam I W11 I Gari!
- Bomba ár! HP EliteBook 830 G7 - i7-10GEN I 16GB I 512GB SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Gari!
- Bomba ár! HP EliteBook X360 830 G8 - i7-1185G7 I 16GB I 512SSD I 13,3" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!