- eBay-es kütyük kis pénzért
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Fogkefe: elektromos vagy manuális?
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
-
LOGOUT
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
alaves
addikt
válasz
Laraxior #109876 üzenetére
Elsődleges kijelzőként kellene először beállítani (egyéb monitor lehúzni a rendszerről), csak az S90C legyen rajta (utána lehet másodlagosként installálni, ha már minden jól működik). De először: 2020.2 fw. Biztos ami biztos, a TV nevében ne legyen " karakter (TV-n: kapcsolatok > eszköz neve). Nem elfelejteni, hogy minden beáll. módosítás után TV reboot (bekapcs. áll 5 mp-ig nyomni a táv. kikapcs. gombot, amíg újraindul a TV, rendsz. betölt ~20-40 sec).
-
alaves
addikt
válasz
Laraxior #109858 üzenetére
Sajnálom, hogy nem sikerült eddig megoldanod a problémát. Ha lenne AVR-em részletesen leírnám minden eszköz összekötését és beállítását, ennek híján javaslom:
- fw 2020.2-re frissíteni, majd pl. ezeket átolvasni: [link] , [link] , [link]A fotód alapján, olyan mintha DLNA-n keresztül látná a TV a Denon-t (mindkét eszköz wifi hálóban), attól még lehet, hogy HDMI-n is össze van kötve.
DLNA csatl. eszk. vezérlő felület:
USB háttértár vezérlő felület: -
-
makoss
veterán
válasz
Laraxior #109856 üzenetére
Háát mindenesetre érdekes egy jelenség
Meg azért bosszantó is, mikor nyomnám be a tévét gép bekapcsolás után, és azt írja nincs jel
Amúgy ez a CBL/SAT-ra állás azóta van, mióta a műholdas beltérit cserélni kellett Telekom műhold megszűnése miatt.
Amúgy nem tudom, hogy a bánatban került alapértelmezettnek, de úgy néztem az LG C4 Oled tévén a hangkimenet is változik magátólfura
-
alaves
addikt
válasz
Laraxior #106384 üzenetére
A kalibrált kijelző képéhez ez a beállítás van legközelebb. Azaz a filmkészítés, játékkészítés, TV stúdió, sportközvetítés, stb. tevékenységeknél a kamerák és a monitorok is így vannak beállítva (kalibrálva), tehát így kb. ugyanazt látod, mint amit a készítő.
De mindenki úgy állítsa be a TV-jét, ahogy az neki a legjobban tetszik. -
-
alaves
addikt
válasz
Laraxior #101262 üzenetére
Mindenki úgy használja ahogy akarja, de ha különösebb indokod nincs, akkor inkább célszerű levenni a fóliát. Kisgyermek, állat vagy egyéb karc veszély esetén talán ajánlottabb pl. használtan egy Q80/Q90/QN90/C835. (Régen a kislányom belerepítette a HD ready Pana plazmába a távját, nem tört be, de a becsapódás helye ott maradt).
-
Csandi
őstag
válasz
Laraxior #101249 üzenetére
Oled tv-ről le kell venni, ront a hőeloszlásán használatkor, meg a ragacs ami ott tartja a réteget ráolvad használatkor aztán annyi a kijelző felületének. Monitornál ha nem oled mindegy, bár nem értem miért ne venné le valaki, ezzel rontva a megjelenítését, amikor pont megjelenítésre van
Az nem indok, hogy mert így eladáskor többet ér, mert az olyan mintha azt mondanád, hogy nem dugod a nőd, hogy a következő csávónak szűken tartsd
ha meg félted csak vigyázni kell rá (mmint a tv-t)
-
ρσгτσ
addikt
válasz
Laraxior #100655 üzenetére
Szintén, csak én OLED TV -vel jártam így náluk. Bontott volt, hibás, és még el is volt állítva a kép. Aztán mondták, hogy szerencsés vagyok, mert amúgy egy általuk "kalibrált" TV -t kaptam. Amiért nem kellett külön fizetni.
MM -ban néha kicsit túl lazán veszik a dolgokat. Ez néha jó, néha nem...
Természetesen cseréltettem a TV -t.
-
-
Lameh
csendes újonc
válasz
Laraxior #99325 üzenetére
Hát én megtartottam, új építésű tház tárolójában volt a 65-ös Samu QLED doboza, most, hogy megjött helyette az OLED, fel is hoztam, hogy becsomagolom és viszem vidékre: tele volt egérsz@rr@al.... szóval erről ennyit. Kuka és majd simán a hátára fektetem a csomagtartóban valami szivacsra és kitámasztgatom...
Vagy zárt tárolóba érdemes tárolni vagy nejlonnal körbetekerni, mint a rutinosabb ismerőseim!
-
PlayMax
nagyúr
válasz
Laraxior #97984 üzenetére
Én mindenből folyamatosan 2160p remux ot nézek ,azért a mostani avatar nem "akkora" durranás ,simán vannak olyan minőségűek vagy még jobbak nála.
Szerintem az első rész sokkal jobb és jobban is megvolt csinálva ,igaz csak 1080p a remux belőle de a Sony úgy felskálázza a minőséget amit más gyártó csak úgy irigyelhet. -
-
alaves
addikt
válasz
Laraxior #92190 üzenetére
Ez így nem jó, mert HDR-ben lévő op.rendszer esetén az MPC-HC-nek nem helyes a színkezelése, a VLC-nek viszont helyes.
Ha mindkettőt VLC-ben nézed (a 1080p-set SDR-re állított op.rendszerrel, a 4kHDR-eset pedig HDR-re állított op.rendszerrel), akkor kb. azonos színeket láthatsz (nyilván a színfényerő nem lesz azonos, de az arany színe igen.) -
boborján2
senior tag
válasz
Laraxior #91366 üzenetére
Persze hogy nem.
SSD-ről 4K filmezni kb. pénzkidobás kategória. Persze ha nem számít a pénz, akkor mehet.USB3 meg egy normális HDD és semmilyen virágboltos 4K anyag nem fog megakadni soha.(Még talán USB2-n sem)
A fórumot olvasgatva , ha 4K -ról van szó sokan megriadnak, hogy jujj mi lesz és ágyúval mennek verébre.
-
szkutyi
addikt
válasz
Laraxior #91366 üzenetére
Pont tegnap néztem teszt gyanánt(nem mintha eddig nem ment volna) a nyugaton a helyzet változatlan című remux filmet. Ami átlagban 110Mbps.bitrataval ment...simaliba..
Sőt induláskor vannak 300as bitratak is...gond nélkül megy
Ja és usb-n van nekem a 4 terrás WD blue egy régi kétmagos laptopon
De! Kétség nélkül jobb az SSD.csak.sajnos drága -
ρσгτσ
addikt
válasz
Laraxior #91256 üzenetére
Jah igen, ez meg a másik, hogy nem "teli" a talpa. Philips (LED -es) vagy APC túlfesz. védelmes elosztókat (vagy plug -ot) használok. Szépen ki fog lógni... Előtte QN90 volt a helyén, az jól elrejtette.
Nálam is magas szekrényen van a TV, úgyhogy zavarni fog, de majd keresek rá megoldást. Vagyis viszonylag magas, mert 5 méteres, 78 cm magas, fiókos szekrénysor.
-
VincentVG
senior tag
válasz
Laraxior #91118 üzenetére
koszi. probaltam a hdm1-et es 2ot a TV-n de ugyanaz.. lehet h megnezem majd a masik kettot de az furcsa lenne.. lehet h egy nvidia driver frissites kellene a PC-n.. meg arra gondoltam h valami bekavarhat h ugyanazon a hdmi porton megjelenik egy masik screen. jo mondjuk nagyon nem kellene, de lattunk mar 1et smast
-
XoZ
aktív tag
válasz
Laraxior #91105 üzenetére
Az UHD 120Hz-hez HDMI 2.1 kell, ha RGB-re vagy YCbCr444-re van állítva a color format, viszont a GTX1080 2.0b csatlakozókkal van szerelve. Talán van olyan "butított" color format, amelyiknél engedi a 120 Hz-et.
Egyébként a TV-n is külön engedélyezni kell a nagyobb sávszélesség támogatását: [link] (Method 3). -
bbuffy
senior tag
válasz
Laraxior #90977 üzenetére
Párom lesz a másik emelőkar(droid).
Csinálok majd méret összehasonlító képeket is. bár kissé át is kell építeni majd a nappali hifi részét.torma1981:Telekom vásárlás. nekem bement 800 alá annyi előfizu meg minden van jelenleg. Tudom vannak atom jó kupon dealek néha, de én mindig itt veszem. Benne van a számlában, levonódik, kész.
-
Dare2Live
félisten
válasz
Laraxior #90918 üzenetére
99% nem az északa alatt megspórolt 5ft miatt huzza ki hanem mert zavarja, hogy zúg, világít a stand by...
15éve nekem bejött a villám de nem csak 230on hanem modem-router UTP vonalon is. Brutál volt a kár. Azóta ha elmegyek otthonról vagy ha villámlás van huzok ki mindent ami drága. Ha majd nem csak villámvédett elosztót használok hanem fizikail leválasztás is lesz ami kb soha leszokok róla.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Xiaomi Redmi Note 13 Pro+ 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450 TomaHawk R5 3600 16GB DDR4 512GB SSD RX5500 XT 8GB Rampage SHIVA TT 530W
- AKCIÓ! HP USB C G5 Essential (5TW10AA) dokkoló hibátlan működéssel garanciával
- Alkatrészt cserélnél vagy bővítenél? Nálunk van, ami kell! Enterprise alkatrészek ITT
- Bomba ár! Dell Latitude E6420 - i5-2GEN I 4GB I 250GB I HDMI I 14" HD I W10 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged