Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- laskr99: DFI és DFI Lanparty gyűjteményem
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Cifu: Űrhajózás 2025 - Összefoglaló írás
- Invázió egy novellában 3-4. (Update) +5. fejezet! (18+ nyelvezet)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
-
LOGOUT
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
greenw88
csendes tag
Sziasztok!
A Samsung S90C tv-m a mai naptól valamilyen okból kifolyólag nem olvassa az SSD-k tartalmát. Az előző napig mindenféle probléma nélkül ment. Két külön SSD-vel is próbálkoztam, illetve átdugtam másik usb portba is.
Az SSD-t felismeri, megjelenik, de a rajta lévő tartalmat már nem tölti be, hibaüzenetet nem dob.
Az LG C1-em minden probléma nélkül látja mindkét SSD tartalmát. Az SSD-t le is formáztam, illetve a TV-t is áramtalanítottam, semmi változás.
Esetleg valakinek bármi ötlete, hogy mi lehet a probléma?
Előre is köszönöm! -
greenw88
csendes tag
Sziasztok!
A hálómban lévő LG C1 októberben lesz 3 éves, így a jótállási idő a végéhez közeledik.
Van esetleg valakinek egy erre preferált és általa ismert YT video a "halott pixelek" teszteléséhez vagy bármelyik random oled teszt video alapján ugyanazt az eredményt fogom kapni?
Előre is köszönöm szépen. -
greenw88
csendes tag
Szia!
Hátha segít a válaszom a döntésedben.
Kb. 2 hónapja vettem egy 65-ös Samsung S90C-t (az enyémben már elvileg a 2. gen. panel van, redditen számos topic van, hogyan lehet ezt ellenőrizni. Nem tudom, hogy az 1. gen-es panel milyen, gyanítom, hogy nem venném észre a különbséget).
Eddig egy 55-ös LG C1-es Oledem volt, most az ment a hálóba, a Samsung pedig a nappaliba. Streaming, Remux, Ps5 megy/ment mindkét készüléken.
Sokat vaciláltam én is pont a DV miatt, mert nagyon szeretem a Dolby Vision tartalmakat. Én végül úgy döntöttem, hogy megnézem a Samsungot, max visszaküldöm 14 napon belül. Nézegettem én is a C3-at, de nem láttam nagy változást a C1-hez képest, tudom DTS-t is támogatja (vkinek szempont, számomra nem), kicsit nagyobb fényerő. QD-OLED panelekről pedig nagyon jókat írtak.
Számomra (és itt külön kiemelem, hogy ez a személyes véleményem) a Samsung S90C köröket ver a C1-re. Hozzáteszem a C1 is egy kiváló készülék, több, mint 2 éve van meg, remek döntés volt, amikor megvettem.
Sokkal élethűbbek szerintem a színek, mint a C1-en. Egyébként meglepően sok HDR10+ tartalom van, akár streamingen (Amazon Prime, Appletv+), akár virágboltban.
S95C-t a one connectbox miatt nem vettem, sokan írták, hogy konzolhoz nem ideális. LG G3-at is nézegettem, kiváló készülék. Számomra nem érte meg azt a felárat, ráadásul konzolhoz nem igazán ajánlották a nemzetközi fórumokon/videókban.
Visszatérve a DV hiányához: számomra semmiben nem mutatkozik meg a Samsungon, parádés képe van sima HDR-ben, HDR10+-ban meg méginkább.
Az első pár napban egymás mellé tettem a két készüléket, hogy próbálgassam a tartalmakat a DV miatt.
Az elmúlt napokban olvasott hozzászólások miatt, leírom azért mégegyszer, hogy ez a személyes véleményem. Nem vagyok kifejezetten Samsung vagy LG fan sem. -
greenw88
csendes tag
válasz
Mauzes
üzenetére
Számomra úgy tűnt, hogy a QD-Oled nagyobb ugrás, mint a C3. Minden teszt a G3-hoz hasonlította az S90C-t. Eddig egyébként ez is nagyon bejön. Egyébként 2-3 hét gondolkodás előzte meg a döntésem.
A C1-em pedig ment a hálóba.
(Hozzáteszem a C1 is egy remek készülék szerintem.) -
greenw88
csendes tag
Sziasztok!
Samsung Oled TV-k esetében (gondolok itt elsősorban az S90C/95C-re) az automatikus pixel/panel frissítés mikor történik? Pontosabban honnan tudom, hogy elkezdte és végzett?
Az LG C1-esem esetében, ha kikapcsolom a tv-t, akkor ha szükgésgesnek érzi (azt hiszem 4 óra műsornézés után), akkor automatikusan elvégzi és x perc múlva kattan egy relé, hogy végzett.
Lehet ez a Samsungnál is így van, tegnap raktam össze a tv-t, talán még négy órát sem ment összesen.
Előre is köszönöm a segítésget, Samsung oldalán, illetve google alapján sem találtam erre vonatkozó információkat. -
greenw88
csendes tag
Sziasztok!
Van egy 55 colos LG C1-es Oledem. Terveznék venni egy 65 colos modellt, a jelenlegi pedig menne a hálómba. (Pár héttel ezelőtt lecsúsztam az LG weboldalán a C2 20%-os akcíójáról.)
Most viszont az MM-ben láttam kiállítva a Samsung S90C, illetve S95C típusokat is. A Samsung promoter srác ajánlotta (és természtesen itt is olvastam), hogy most a Samsung egy promóció keretében bizonyos modellekhez meghatározott soundbarokat ad. A promóció feltételeit, stb. elolvastam, ezzel tisztában vagyok. Elnézve a teszteket, YT ajánlásokat a Samsung S90C is egy nagyon jól sikerült tv, ajánlott darab. Hozzáteszem, hogy nekem az LG Oleddel semmi bajom nincs, számomra tökéletes képet ad, mindig nagy öröm bekapcsolni.
Elgondolkodtam viszont, hogy a QD-Oled egy nagyobb ugrás lenne, mint pl. egy LG C3. Bár biztos vagyok benne, hogy ha egymás mellé tenném a C1 és a C3 készülékeket, egyértelműen a C3 szebb megjelenítést produkálna.
Csak streaming megy+NAS (javarészt: 4k HDR/DoVI) és PS5. Azzal tisztában vagyok, hogy a Samsung modellek nem tudnak DoVI-t. A Samsung S90C specifikációban erősebb, mint a C3 és elvileg több "nit-et tud", de nem tudom, hogy ez a gyakorlatban, hogyan érvényesül, hogyha pl. nem képes a DoVI megjelenítésére. Sima HDR anyagnál is élénkebb színeket képes megjeleníteni?! Továbbá olvastam, hogy szoftveresen az S90C egy alacsonyabb minőségű tartalom felskálázásában elmarad az LG-től, ez vajon mennyire szembe tűnő egy átlag felhasználónak? (Időnként még nézek 1080p tartalmakat, értelemszerűen amik csak ebben a formában elérhető.) Természetesen az üzletben kiállított demo videók mindegyik készüléken gyönyörűek, csak értelemszerűen nem azért veszem a készüléket, hogy azokat nézegessem.
Mit gondoltok az S90C, mint QD-OLED megérheti? A WebOS-t a magic mouse-al kifejezetten szeretem, a Tizen-t nem ismerem. De videók alapján az is szimpatikus és a Samsung távirányítója is tetszik.
Válaszotokat előre is köszönöm! -
greenw88
csendes tag
Sziasztok!
Csak beköszönök, végigolvastam a hozzászólások jelentős részét, így döntöttem az LG C1 (55") mellett. Nemrég hoztam el a MM-ból, még várom, hogy haverommal összeszereljem.
Meg szerettem volna köszönni a rengeteg információt, amit megosztottatok!
Új hozzászólás Aktív témák
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- CES 2026: jön az AMD CES előadása és az NVIDIA GeForce ON
- Oakley topic
- Milyen videókártyát?
- A legrosszabb CPU-k – az ExtremeTech szerint
- OLED TV topic
- További aktív témák...
- Újszerű Samsung OLED QE77S90DAT(2027 Decemberig Garis) 195cm
- ÚJ Samsung OLED 4K 83S95F Vision AI Smart TV (2025) 55S95F 65S95F 77S95F 3év ÁRGARANCIA
- LG 83B4 - 83" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
- LG 55" C5 OLED evo 4K AI Smart 144Hz Gaming TV
- LG OLED55B53LA gyári Garancia számlával
- Garmin USB ANT Stick jeladó eladó
- Apple iPhone 13 Mini / 256GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia / Akku : 100%
- Acer TravelMate P214 i3-1115G4 12GB 256GB 14" FHD 1év garancia
- Új kijelzős! HP ZBook Studio G8 WorkStation i7-11850H 32GB 1000GB Nvidia Quadro T1200
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 Pro 128GB Space Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

A C1-em pedig ment a hálóba.