Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• emiki6

veterán

válasz Aby_2014 #1610 üzenetére

Redditen írta valaki viccesen, hogy az rdr2 hdr beállításával több időt töltött, mint a játékot játszva... :D Ott olyat olvastam, hogy játékon belül érdemes a hdr-t kikapcsolni.

• 4264adam

veterán

válasz Aby_2014 #1610 üzenetére

Windows-on semmivel nem tudunk javítani mert SDR és a Reshade (te amit használtál LUT kb hasonló). Csak a windows HDR Calibration Saturation 100%-ra húzása.

Monitoron való globális elállítást nem tudom javasolni, ott a gyári standard mode a legjobb és ha lehetséges akkor szoftveresen tolni a szaturációt. Esetleg ha nagyon zavar akkor van a VGA driverekben "vibrance" eltolási lehetőség, de az tolja az SDR és HDR-t is.

Assassin Creed: Egyik címükben sem lehetett megfelelő HDR-t előhívni, talán a nexusmodon létezik rá program ami helyre rakja a HDR tartományát.

Fortnite-ra én ráküldeném a Windows féle "AutoHDR"-t. Amíg nem tudja, hogy te most HDR tartományban vagy és az SDR anyagot ehhez kellene igazítani mindig fakóbb képet fogsz kapni.

Cyberpunk 2077: Talán olvastad is tőlem, hogy a fekete nulla pont eléggé elmászik felfelé gyárilag. Azért van így masterelve mert nagyon sok fekete terület lenne (pl van lépcsőház ahol vak sötétben vagy mert nincs fény és a fekete fekete) a játékba így pedig azok szürkébben hatnak, van benne még látható tartomány --> emiatt a színek értékei is felfelé tolódnak el --> fakóbb lesz.

Fekete nullára állításával a színek is élettel teltebbek lesznek és ezen felül is lehet szaturációt húzni anélkül hogy a windows-t vagy vga driver vagy monitort globálisan állítanád el. --> Ezért jó a Reshade. Ha a szoftver fut alkalmazza a kívánt beállításokat, kilépve pedig minden marad ahogy kell.

[RenoDX Reddit]

Nexusmodon kell letölteni.

Röviden: Nagyon jó dolog a HDR de fleg akkor lesz teljes az élmény ha van kedved kézzel állítgatni.

És most 1 perc néma csendben tisztelegjünk ezen programozók előtt akik a megjelenítést utólag képesek állíthatóvá varázsolni nekünk és tudják mit csinálnak

ingyen

Új hozzászólás Aktív témák