Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- aquark: Zsebszámológépek
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 13 – Néhány egyszerű, de finom étel
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- MasterDeeJay: RAM gondolatok: Mennyi a minimum? DDR3 is jó?
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha különkiadás 2 – Kajás poénok
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
-
LOGOUT
Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
-
(rögzített hozzászólás)
Ha kérdezel, akkor kérdezz úgy, hogy segíthessünk: írd le a gyártót, típust, évjáratot és motorkódot/ teljesítményt!
Mehetne a rögzített hozzászólásba, ha jár erre egy modi.
Köszi!
Új hozzászólás Aktív témák
-
d4d
aktív tag
válasz
dellfanboy
üzenetére
Azért lett lecserélve mert senki (beleértve Esztergomot is) nem tudta megmondani, hogy ebbe a swiftbe 100%-ig megfelel e a később megjelent super coolant 2.
2024 kb októbere óta ment bele durván 30e km és ez volt most a 6. olajcsere. Gyertyából is már a 3. garnitúra
nem kerül semmibe, párezer ft és kicserélni is pár perc, akkor meg miért ne. -
d4d
aktív tag
válasz
dellfanboy
üzenetére
Én annak is örülnék, ha kanyarodni megtanulna némelyik. Gondolok itt arra, amikor valaki lekanyarodik egy utcába, de olyan ívet vesz, mint egy csuklós busz. Kanyarodás előtt még egy kicsit rádijeszt azzal, hogy áthúzza a kormányt a felezőn és egy pillanatra elindul az ellenkező irányba, mint amerre indexel. Ez szemből érkezve is kellemes tud lenni és mögötte haladva is izgalmas, amikor balról elmennél mellette ő meg előadja ezt az így kanyarodik egy igazi nyergesvontató című számát a 4 méteres autójával.
-
d4d
aktív tag
válasz
dellfanboy
üzenetére
Igen, ha rendszerváltás előtt cseréltél utoljára fékfolyadékot és el van hanyagolva az egész fékrendszer vagy botlábú a sofőr nem tudja mi az a motorfék, szakaszos fékezés stb.
-
norrberth
addikt
válasz
dellfanboy
üzenetére
Hanyat is vágtam magam [kép] 😹
-
d4d
aktív tag
válasz
dellfanboy
üzenetére
"miért nem a gépkönyve alapján tájékozódsz?'
Az az első amit előveszek, de azokban sokszor csak minimális info szerepel vagy semmi érdemleges. Keresd fel a legközelebbi szervizt, kb ez. Én is örülnék, ha egységesen minden kézikönyvben ott lenne precízen, hogy ilyen és ilyen specifikációjú motor, váltó, szervó olaj, ilyen fékfolyadék, olyan váltóolaj stbstb kell, de nem így van. Motorolajra két példat tudok mondani, ahol, ha követed azt, ami a kézikönyvben szerepel, idő előtt kinyírod a motort vagy más komolyabb alkatrészt. Mert x idő múlva derült ki, hogy mégse jó az a spec és változtatott a gyártó. Csak az x hónappal, évvel ezelőtt kinyomtatott gépkönyv nem tudja lekövetni a változtatást..
Másik, cikkszámokat szintén nem tudok kézikönyvekben keresgélni, a net meg bizonytalan, nem friss, téves stb.És amikor a Suzukimmal kapcsolatban még az esztergomi gyár se tud konkrét infot adni a hűtőfolyadékról, akkor mire számitsak? Korábban írtam, Németországig, az ottani Suzuki képviseletig kellett mennem virtuálisan, hogy kb képben lehessek. Specifikációt még igy sem tudtam meg! Csak, hogy az eredeti zöld színű volt és a németek szerint etilén glikol alapú, szilikátmentes legyen. Suzuki Longlife Coolant néven futott, amit itthon nem is lehet már beszerezni. Csak egy újabb kék színű változatot, amiről szintén senki nem tudta megmondani, hogy jó e az eredeti zöld helyett vagy nem... és amikor nyolc márkaszerviz es maga a gyár se tud világos választ adni, akkor összekuszálódik az agyad rendesen..
Markaszervizek, főleg a komolyabb nagyok naprakész alkatrész adatbázissal rendelkeznek. A sok macera ellenére is ők maradnak az elsődleges forrásaim. De nyilván kombinálom az offline kézikönyves adatokat a netes infokkal, valamint a szervizekkel. Soha nem szabad egy forrás alapján nekiindulni ilyen kerdéseknek, mert sok olyan ember van aki iszonyatosan magabiztosan tud hülyeséget tanácsolni.
-
válasz
dellfanboy
üzenetére
Üdv a való életben, ahol bármi is elromolhat, igen még az építőiparban is...
Meg ott a rengeteg gép, ahol nincs ilyen probléma.
-
válasz
dellfanboy
üzenetére
Nem tudom mennyi közöd van az építőiparhoz, de mikor a szoros határidőnél lekotlik ez miatt a garanciális kotró és a szakszerviz másnap széteszi a kezét, hogy a helyszínen nem tudnak vele mit kezdeni, az nem túl finom.
-
válasz
dellfanboy
üzenetére
Ne aggódj, a modern munkagépek is megkapták a DPF és társait, nagyon jó, mikor lekotlik rajta és vészüzembe teszi...
-
gg72
veterán
válasz
dellfanboy
üzenetére
Ez nem saját gépkönyv, most találtam a neten:

-
Asbee
veterán
válasz
dellfanboy
üzenetére
Miért a 0w-20 jó 30 ezrenként is?
-
Khaosz55
addikt
válasz
dellfanboy
üzenetére
Akkori golf 4-be 10-40 vagy más ment emlékeim szerint az már vagy 20 éve volt. Nem értem a kérdést miért 15 mért nem 5 ?
-
Tibko8
senior tag
válasz
dellfanboy
üzenetére
Nem már 200k km van benne és 7 év vagy 150k km-ig szól csak a garancia
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
dellfanboy
üzenetére
Arra célzott, hogy itthon nem árultak hamis olajat rendes webshopok csak a Ruszkiknál.
-
Asbee
veterán
válasz
dellfanboy
üzenetére
oil-club.ru-n vannak fake motulok
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
dellfanboy
üzenetére
És az sem biztos, hogy az is valós volt. Felröppentek olyan hírek is, hogy ezt a hamisítás dolgot csak az importőr terjesztette, hogy az eredeti de szürkeimportos olcsóbb termékeket kiszorítsák a piacról ezzel növelve a forgalmukat. Ez végül öngól lett, mert az egész márkát megbillogozták miatta és jelentőset vesztettek rajta.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
dellfanboy
üzenetére
CNG miatt nem kell semmi különleges olaj, ami a sima benzinesbe való az kell ebbe is.
-
Morris
veterán
válasz
dellfanboy
üzenetére
Mágus is írta annak idején. Talán itt vagy a Vw topikban.
-
Asbee
veterán
válasz
dellfanboy
üzenetére
Tapasztalatok, ami azt mutatja tényleg meghálálja az okoskerés meg a vezérlés a 0w-30-as olajat.
-
norrberth
addikt
válasz
dellfanboy
üzenetére
Van hozzávaló leszedő [link]
minden olajszűrőhöz. -
válasz
dellfanboy
üzenetére
Az a helyzet, hogy ilyet bárdis mann filteres és gyári gm-es dobozban található mann filter szűrőn még sosem láttam. Dolgoztam a bárdinál is, pár ezer (tízezer) darab szűrőt láttam
, amik újak voltak és soha egyikiken sem volt ilyen. El sem tudom képzelni mi az ott. Nekem ránézésre olyan, mintha odacseppentenél egy csepp fáradtolajat és felissza a szűr anyaga. Mindegy, visszaküldtem, tapasztalat megvolt. Köszönöm szépen az ötleteket!
-
tboldi
nagyúr
válasz
dellfanboy
üzenetére
Nekem ilyen fajta van, 2-3000 Ft, eddig mindig sikerült vele a művelet.

-
Asbee
veterán
válasz
dellfanboy
üzenetére
Egyértelműen gyártás során valami. Ha bepróbálták volna nem így nézne ki. Vissza kell küldeni, kicserélik vagy visszafizetik. Ennyi.
-
norrberth
addikt
válasz
dellfanboy
üzenetére
Ezzel tehetsz egy próbát [link]
Persze van puccosabb is.

-
Asbee
veterán
válasz
dellfanboy
üzenetére
504.00 5w-30 vagy 502.00 5w-40. Inkább az 5-30 ha bírja.
Új hozzászólás Aktív témák
- EA Sports WRC '23
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Meghozta a régóta várt asztali Ryzen APU-kat az AMD
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Futás, futópályák
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Pedzegeti az új Xbox irányát a Microsoft
- Képregény topik
- Windows 10
- Autós topik
- További aktív témák...
- Konferencia kamera + mikrofon egyben - vaddi Conferenceshot AV Camera távirányitóval
- Varia Aku Mini barista mérleg
- Eladó egy teljesen új Dahua kamera rendszer szett 9 kamera és rögzítő egység
- Új autó elsősegély doboz 2030 augusztusig jó
- AMX MD 702BL Touch - Érntős - falra szerelhető érintőpanel helységvezérlésre
- BESZÁMÍTÁS! MSI B760M i5 14400 16GB DDR5 512GB SSD RX 6700 XT 12GB Lian LI LANCOOL 207 GIGABYTE 750W
- Xiaomi 11 Lite / 6/128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- REFURBISHED és ÚJ - Lenovo ThinkPad Ultra Docking Station (40AJ)
- iPhone 13 Pro 256GB Sierra Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4383, 100% Akkumulátor
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
nem kerül semmibe, párezer ft és kicserélni is pár perc, akkor meg miért ne.

, amik újak voltak és soha egyikiken sem volt ilyen. El sem tudom képzelni mi az ott. Nekem ránézésre olyan, mintha odacseppentenél egy csepp fáradtolajat és felissza a szűr anyaga. Mindegy, visszaküldtem, tapasztalat megvolt. Köszönöm szépen az ötleteket!