Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Motorolaj és szűrő topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Peter.70
addikt
-
gaston63
tag
Szia, köszönöm!
Igen, elvileg gyári ajánlott, viszont elég nagy a különbség árban a kettő között. Ezt is tanultam, ha nagy difi akkor mehet a gyári helyett valami minőségi OEM. Évente 10-12 ezret megyek megmaradt a 17 éves Mazda Premaxy is horoggal. A lomos, koszos utakat azzal rendezem. Bár most beterveztünk nyárra egy Erdélyi körutazást, de akkor is 10 alatt leszek évente sztem.
Eddig mindig olajcsere alkalmával volt az összes szűrő cseréje. Arra eddig is figyeltem, 10 e. km-nél ne menjek többet egy garniturával.[ Szerkesztve ]
-
gaston63
tag
Telefonról írok, így nem tom belinkelni, de a # 3163-ban írta Motion_Blur. Úgy gondoltam esetleg itt lehet faragni a költségekből. Nem gondolom, hogy nem jó, de ha van megfelelő alternatíva, akkor miért ne? A Mahle is hivatalos beszállító, néhány helyre. Ha arányában nézed, a zsemito-n, 17k egy gyári üz.a. szűrő, ez pedig 6,2k. Azóta kaptam egy 13k-s ajánlatott, az is duplája a Mahle-nak. Próbáltam ésszerű kompromisszumot keresni.
[ Szerkesztve ]
-
i-sti
senior tag
válasz gaston63 #3207 üzenetére
Olajszűrőnek is a Purflux a gyári beszállító (2013 Jazz) viszont fb csoportban a szaki mégis az eredetire esküszik mivel esett már szét Purflux utángyártott szűrő, eredeti viszont soha.
Ebből tovább gondolva lehet hogy amit kér a gyártó az a legjobb és az utángyártott nem lehet ugyan az mivel akkor lemásolná az "ötletet".Egyszerű példa iPhone-ba LG gyártja a szuper kijelzőt, magának viszont már nem használhatja fel ugyanazt a szabadalmat.
Tévedés jogát fentartom
Novum Forum Siculorum
-
eTrade
tag
Valami ilyesmi. Én azt olvastam valahol, hogy az alkatrészek összeszerelési/gyártási helye és minősége (pl. Made in China vs. Made in Germany) nem 100% azonos, hiába u.a. márka és az alkatrész száma, a gyári sokszor jobb minőségű mint az utángyártott... persze valamikor semmi különbség nincs.
-
tibbike01
őstag
Egy gyári alkatrészre teljesen más követelmények, minőségelvárások, szabvány megfelelősségek lesznek meghatározva, míg egy utángyártott alkatrész minőségét csak a gyártó cég határozza meg.
-
tboldi
nagyúr
Nope, még mindig a Samsung a fő beszállító. Az LG-vel csak olyan megállapodásuk van, hogy akkor szállítanak, ha a Samsung nem tud valamilyen oknál fogva.
Legalábbis én így tudom, plusz az én XS Maxomban is Samsung panel van.De hogy ON is legyek: #csakamannmindenből
[ Szerkesztve ]
-
gaston63
tag
Ok, én ezeket mind elhiszem ill. olvastam én is. Ha rosszul gondoltam, elfogadom, ez az én gondolatom, azért toltam fel, hogy bírálva legyen. Megrágom amit írtál, majd meglátjuk. De most daraboltam fel egy saját nevelésű, saját, füstölésű csülköt 2 szintén saját combbal, a holnapi, "Norbi Update-es" paszulyleveshez. Persze egy kis HP-val karöltve.😃🤗 Majd folytatjuk!
Üdv, gaston63 -
Motion_Blur
félisten
válasz polonic #3215 üzenetére
kauffer, filterabc pl.
motoröblítőnek akkor van értelme ha úgy veszel meg egy autót hogy nem ismert az előélete és kb. olajsár jön le a teknőből, de én abban az esetben is azt csinálnám hogy rendes olajcsere, majd 3000 km után ismét, aztán mehet 10e km-ként
Stavelot 2, easily full throttle into another twenty second top gear flatout section
-
Peter.70
addikt
Sziasztok,
Az olajforrás mennyire ajánlott mint beszerzési forrás?
-
gaston63
tag
válasz Motion_Blur #3216 üzenetére
Hoppá, ez jó ötlet. Ezt megfontolom én is.
-
gg72
veterán
Ma rendelem az olajat és egy utolsó megerősítés kellene: Shell Helix Ultra ECT olaj lesz, de melyik?
- ECT C2/C3 0W30 (filterabc)
- ECT C3 5W30 (Kovács autóalkatrész)
Az autó egy 2012-es 1.6-os Hyundai i30, kb.12000-et megyünk vele évente, garázsban tartjuk.
Az olajválasztó oldalak (a Shell a Helix Ultra Professional AF 5W-30 olajat) és a gépkönyve is 5W30-as olajat ír, de ha azt mondjátok, hogy mehet bele a 0W, akkor veszem azt, igaz az picit drágább. -
gg72
veterán
-
Qru
MODERÁTOR
Mind a kettő jó bele. Annyi, hogy a 0W30-al hidegen jobb lesz a kenés (és icirpicirit kevesebb a fogyi de nem számottevően) de ha garázsban tartod akkor elég az 5W30, mert akkor igazán hidegben kevésszer lesz indítva. Én pont ezért használok 5W30-at 0W30 helyett.
#nincsbennetarcsi
-
Motion_Blur
félisten
Stavelot 2, easily full throttle into another twenty second top gear flatout section
-
K Norbi
addikt
válasz Motion_Blur #3227 üzenetére
Puding
-
polonic
félisten
Köszi a választ mindenkinek a webshopra és az olajöblítőre.
Amiért gondoltam rá:
- gyári csereperiódus 30 ezer km, agyrém
- a márkaszervíz 20-23 ezer km-enként cserélte az olajat
- mióta lejárt a gari az autóról, én megfeleztem a gyári periódust, 15 ezrenként kap új olajat.
- egy nagyon minimális olajfogyás van, mondjuk nem megy le minumum alá a szint két csere között. Talán a dugattyúgyűrűk nem teljesen tiszták. Erre pl a Motul öblíő pont jó, azt írja legalábbis. Bár azt mondják, turbós motoroknál ez normális fogyás.
[ Szerkesztve ]
-
Motion_Blur
félisten
válasz polonic #3229 üzenetére
Figy, az Elf amit használsz tökéletes.
Nekem a céges autómba is ez megy (1.5 dCi), amikor átvettem egyből vittem cserére, akkor volt az olajban 25e km, a fekete hugy a legjobb szó amivel jellemezni tudom a lejött olajat.
Azóta 15e km (átlag 7-8 hónap) és csere, Elf 5W30, semmi gond nincs vele.
[ Szerkesztve ]
-
tboldi
nagyúr
Én is megvettem az új cuccokat:
• Shell Helix Ultra ECT C2/C3 0W30
• Mann W610/6
• Mann C1724
• Mann FP1827Képet is kaptok, ha lesz egyszer kedvem lemenni a garázsba fotózni.
szerk.: Ja, meg 2x 0,5L Motul RBF660 fékfolyadék a sárga EBC-khez.
[ Szerkesztve ]
-
gyvince
senior tag
sziasztok adott egy 1.4 TSI cavd motorkód dugattyú törése van a másik gond hogy a turbó oldal irányba nem lóg de hossz irányba igen kb 2 mm ez normális??
Apple Iphone 12 Pro Max + Apple Watch Series 4 44mm, Hp Omen laptop
-
grizlisandor
veterán
Nem találtam e-bay-en Seat-osat.
Csinálok inkább, cégnél úgy is van nyomtatható öntapadó papír. Lesz egy vezérléses vízpumpás, meg egy olajcsere/szűrők/fékolaj.
(#3234) gyvince:
Szerintem a kérdésedre a VAG topikban[link] lesz a válasz. -
tboldi
nagyúr
válasz grizlisandor #3236 üzenetére
Motulosból van még nekem itthon egy csomó, de Shell olajhoz csak nem ragaszthatok olyat.
Motion_Blur:
-
molnarpeter
nagyúr
válasz grizlisandor #3239 üzenetére
Ha már valami, inkább szervizkönyvbe íratnám be, illetve telefonba jegyezném fel, a matricát leszedni szívás és az is plusz szemét
-
polonic
félisten
válasz Motion_Blur #3230 üzenetére
Tudom. Tényleg jó az Elf szerintem is.
Csak kipróbálnék mást is, egy minőségibb terméket.
Az öblítő meg az olajfogyasztás miatt. -
tboldi
nagyúr
válasz molnarpeter #3240 üzenetére
Dehogy szívás, egy határozott rántással lejön az, amit vettem.
szerk.: Amúgy be szoktam firkantani a szervizkönyvbe is, de a matrica meg jól néz ki a motortérben.
[ Szerkesztve ]
-
bul07
nagyúr
válasz molnarpeter #3240 üzenetére
Nekem van egy kis naptáros füzetem
Abba írok mindent amit én csinálokHázzá vásárolt alkatrészek, olajcserék
Gumi cserénél gumik profil mélység is( ͡° ͜ʖ ͡°) Samsung Galaxy A52S / Samsung UE48H6400 / Touran 1.9PDTDI 90LE (2005)(BRU) ( ͡° ͜ʖ ͡°) ---->"A nők pedig olyanok, mint a parkolóhelyek. A jobbak mind foglaltak, a maradék meg vagy rokkant, vagy fizetős..." - By:elfelejtette
-
Peter.70
addikt
Ma én is megvettem az olajat a jövő heti éves szervízhez
-
Peter.70
addikt
válasz stickermajom #3245 üzenetére
Eszi az olajat az Opel?
-
bul07
nagyúr
válasz stickermajom #3245 üzenetére
Csak majd legyél ott a kocsinál hogy az is kerüljön bele
( ͡° ͜ʖ ͡°) Samsung Galaxy A52S / Samsung UE48H6400 / Touran 1.9PDTDI 90LE (2005)(BRU) ( ͡° ͜ʖ ͡°) ---->"A nők pedig olyanok, mint a parkolóhelyek. A jobbak mind foglaltak, a maradék meg vagy rokkant, vagy fizetős..." - By:elfelejtette
-
Peter.70
addikt
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest