Új hozzászólás Aktív témák
-
félisten
válasz parandroid #81399 üzenetére
DMM csak a Facebookra ir, ergo Facebookos linket kenyeltelen adni fo@. Es DMM irasai egyébként (a maga műfajában) kiválóak. Mit kellene tenni?
while (!sleep) sheep++;
-
parandroid
félisten
válasz fokukac #81396 üzenetére
Most komolyan facebookos linkeket fogunk pakolni az offtopikba? Értem én, hogy igen magasan száll már a színvonal, kicsit lejjebb kéne tekerni, de biztosan mindjárt le kell rántani a sárba, és még meg is kell taposni? Rushty kollégának még el is nézem, bár megnyitni nem fogom, mert ugye ő intellektuális kihívásokkal küzdő medvebocs, de et tu, kukac?!?!
pI talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.
-
válasz szőröscica #81392 üzenetére
Én már várom a devizamentő utódját a forintmentőt. Gondolom a közlönyben majd jól leírják hogy itt is gyűjtőszámla lesz uh a szarból nem lábal ki a jónép csak max ne, önti el azonnal. És megint csak mindenki is fizetni fogja ...
Ne csak nézelődj - vedd meg végre a kocsinkat! ;)
-
fokukac
nagyúr
-
NoLF
veterán
válasz fokukac #81394 üzenetére
hjakérem már rég nem vagyok a bankszektorban, és 10 (10???? lóf@szt, 20!) éve is minek voltam... mindenesetre nem tudtam, hogy azt alapkamat az már csak betéti kamatnak ad irányt, vagy leginkább pont nem
nem mintha ez épp engem bármiben is érintene, mert se betétem, se hitelem, ettől függetlenül a problémát értem és bizony kevés olyan hely van a világon, ahol olcsóbb a hitelkamat mint a betéti... de nyilván úgy lehet szavazatot nyerni, hogy lenyessük annak a kamatát amire az emebrnek szüksége van, és leszarjuk a betétit, mert úgysincs senkinek tőkéje - akinek van, az nem itthoni bankban tartja
The Institute of Unfinished Research has concluded that 6 out of 10 people
-
fokukac
nagyúr
irányadót írtam.
unortodoxiában mi mindent trükkösen csinálunk, ezt is, novemberben kettéválasztotta a dolgot az mnb, és most éppen nem aza alapkamat az irányadó, hanem a heti kamat... [link]közben megnéztem, 3,6% éppen, meaculpa, le vagyok maradva. De a lényegen nem változtat, hogy a reálkamat éppen -4% vagy -3,8%...
--------
pár éve azzal próbálkoztak, hogy úgy adtak államkötvényben 5%-os hozamot a lakosságnak, hogy amúgy 0 volt az alapkamat, a hitelkamat pedig 2,5%. Most pedig fordítva próbálkoznak, hogy úgy emeljenek kamatot, hogy az ne fájjon a kedves választópolgároknak.
mi mindig mindent trükkösen csinálunk.De normális helyeken a hitel mindig drágább, mint a sima betéti kamat, ez egy ilyen alap. Na, mi ezt rúgjuk most fel, már megint.
[ Szerkesztve ]
Pleased to meet you - hope you guess my name
-
fokukac
nagyúr
kis hazánk újabb és újabb szinteket ér el az ész nélküli populizmusban, amit a közgazdász lelkem egyre nehezebben visel...
SZóval a főni fixálta a hitelkamatokat (mondjuk, ha a benzint igen, akkor miért pont ezt ne?). Méghozzá az októberi szinten. Most karácsony van, hogy miért pont az októberin, miért nem a tavaly novemberin, az jó kérdés...
Illetve hát van, aki előre gondolkodott, és eleve hosszú távra fixált hitelt vett fel, magasabb kamatra, hogy az ilyen veszélyeket elkerülje...
Na, ők most megint rosszabbul járnak, mint a többiek.és mindezt a főni "infláció elleni védvonalnak hívja" - pedig semmi köze az inflációhoz. Az infláció jelenleg 7,4%, ha jól emlékszem, az irányadó mnb-kamat pedig 3,4%. Azaz mínusz 4% a reálkamatunk, ezért értékelődik le többek között a pénzünk.
(remélem, összehozzák a 400 ft-os eurót is...) Illetve hát infláció a fogyasztás miatt van, nem a hitel-törlesztés miatt, de itt hagyjuk is...lassan a piacgazdaság összes szabályát felrúgják. (miközben általában kommunistáznak)
ui. már várom amúgy a kék plakátokat, hogy "soros kamatot emelne!"
[ Szerkesztve ]
-
fokukac
nagyúr
Annyira nem értem azokat az embereket, akik meghirdetnek valamit, de elérhetőséget nem hagynak, privátot nem olvasnak... Akkor minek hirdeti?
-
veterán
válasz concret_hp #81384 üzenetére
Nemet oldalrol rendeltem, dhl nem tudtam, kinek adja át
Everybody lies.
-
veterán
MPL csomagszállitásnál már nem is értem, miben reménykedek, ha abszolút semmi információt nem kapok a csomagomról és a nyitott lépcsőházra beirják, hogy sikertelen kézbesités, zárt lépcsőház.
Itthon ültem a csomag miatt egész nap és abszolút semmit se lehet tenni az egésszel, max véletlenül visszaküldik németországba.
Ha a gls nem hozta volt ki 2 órás időablakban hibátlanul a csomagomat délelőtt, nem is zavarna annyira...
Everybody lies.
-
tildy
nagyúr
Nekem volt homeschoolingos gyerekem , 3 hónapot csináltuk . Hiába tanítóneni anyós , én hamarosan mernoktanar anyuka, nem feltétlen lehet jól ilyen pici gyereket. A fiam csak nyűgnek vette és nem akart olvasni… Na nem, nem. 3 hó elég volt . Mondjuk nekem babavárás, meló meg egy pár hónapos mellett kellett csinálni
[ Szerkesztve ]
"Tartsd magad távol azoktól, akik le akarják törni az ambíciódat! A "kis" emberek mindig ezt teszik, de a nagyok éreztetik veled, hogy te is naggyá válhatsz" - Mark Twain
-
ladybug
őstag
Amit írsz, nagyon érdekes és a bölcsődés-óvodás “oktatás” gyakorlatilag erre épül. Hagyd játszani, mert a játékkal/játékban tanul meg nagyon sok mindent. A szociális kapcsolatokat is.
Az iskola számomra az a hely, ahol minél idősebb lesz a gyerek, annál jobban elveszti a motivációját. A jegyek, minősítések megölik a motivációt, illetve egy mesterséges “triggert” hoznak létre a gyerekben.
Ezt az egész világon problémásnak látom.Értem, hogy vannak alapok, amiket tanuljon meg -írni, olvasni, számolni -, de utána valahogy másképp kellene működnie a dolognak. Nem a tehetségek és képességek alapján folyik az oktatás. Ezért van az, hogy a 4. után olyan nehezen motiválhatók a gyerekek. 9-10 éves koráig megvan bennük a természetes tudásvágy, aztán egyre jobban kiöljük belőlük és a “kötelező tananyag” és/vagy “alapfokú ismeretek” címszó alatt futtatva a tanítást.
Ti férfiak soha semmit nem tudtok megtalálni. A teafű a gyógyszeres fiókban van egy kakaós dobozban, amire rá van írva, hogy só.
-
félisten
válasz parandroid #81377 üzenetére
> a népesség gyakorlatilag egészénél viszont borítékolható a kudarc.
Ez biztos.
> lletve a megfelelő ingerekkel megtűzdelt környezet kialakításában, ha eredményt is akarnak elérni.
Önmagában ezt is nagyon kevesnek gondolom, ha a gyerek nem ösztönösen 'megfelelő'.
while (!sleep) sheep++;
-
parandroid
félisten
Ja, ok. Ez egy érdekes téma egyébként, most hulla vagyok értőn elolvasni, de azért nagyon durván ott kell lenni a szülőknek motivációs téren, illetve a megfelelő ingerekkel megtűzdelt környezet kialakításában, ha eredményt is akarnak elérni. Ez szerintem keményebb meló, mint a tényleges oktatás. Persze nem kétlem, hogy kivételes esetekben kimagasló eredményeket lehet vele elérni, a népesség gyakorlatilag egészénél viszont borítékolható a kudarc.
p
I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.
-
félisten
válasz parandroid #81375 üzenetére
A homeschooling meg a no-schooling mas, en a no-schooling-rol beszeltem (vagy 'unschooling'). Ez egy olyan 'mozgalom', ami arról szol, hogy ne is tanítsuk a gyerekeket, csak hagyjuk őket 'lenni', mert ha a környezet es a gyerek alkalmas erre, akkor működhet kiválóan. Ez nem attól függ elsősorban, hogy mennyire okos a gyerek egyébként. Például a lányom szerintem alkalmas lenne erre, a fiam nem. (A lányom abszolút belülről motivált, nem hajlamos fuggesre kb. semmilyen tekintetben, stb., a fiam meg siman ra tud kattanni a YouTube-ra, csokira, stb.)
[ Szerkesztve ]
while (!sleep) sheep++;
-
parandroid
félisten
Nyilván én is tudnám otthon iskolázni a gyereket, főleg mert Katicával mindkettőnknek van pedagógus-diplomája is (nagyiról, nagynéni-nagybácsikról nem is beszélve), a gond akkor van, amikor a hozzá nem értés nagyfokú önbizalommal párosul. És sajnos személyes percepcióm szerint valahogy egyre több a futballokos mekkelek (óbasszus, ez most így utólag esett le, hogy a kecskés avatarból indult, eskü nem szándékos asszociáció volt, de olyan jól kijött, csakazértsem szedem ki).
Emellett azért sem tenném, amit te is említettél, hogy a szocializáció legalább olyan fontos része az iskolának, mint az oktatás, de gondolom ezt is sokan jobban tudják, nekik meg olyan mindegy.
p
[ Szerkesztve ]
I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.
-
félisten
válasz parandroid #81373 üzenetére
Nagyreszt egyetértek. Ez egy érdekes kerdes viszont:
> bármikor ott a lehetőség, hogy kivedd azt a szerencsétlen gyereket a suliból, és úgy teszed tönkre az életét, ahogy akarod.
A no-schooling elég sok gyereknel szuperul működik. Például a lányom szerintem mindent megtanulna magától, elsősorban azért jo a suli, mert szociálisan fejlődik, de általános iskolás koraban simán lehetne no-schooling a tananyag szempontjából.
while (!sleep) sheep++;
-
parandroid
félisten
válasz erdey_a #81372 üzenetére
Az írás-olvasás az olyan, azok együtt mennek. Folyóírás használhatóságán lehet vitatkozni, az biztos, hogy gyorsabb, mint a nyomtatott, emellett lehet, hogy a kézírás elavult valaminek tűnik, de egy rakás olyan finommotorikus készséget fejleszt, emellett idegi kapcsolatokat épít, és olyan szinten járul hozzá az absztrakt gondolkodás fejlesztéséhez, hogy nem szabad elhagyni.
Nézd, értem én, hogy te kibaszottul értesz a pedagógiához, gyermek-, és pedagógiai pszichológiához, meg a didaktikához, bármikor ott a lehetőség, hogy kivedd azt a szerencsétlen gyereket a suliból, és úgy teszed tönkre az életét, ahogy akarod. Személy szerint nem javaslom, de mit értek én ehhez?
p
-
kraftxld
félisten
válasz parandroid #81370 üzenetére
Akkor visszatérek az eredeti problémakörhöz
Nem a szótagolásos olvasással van a problémám, hanem azzal, hogy 3.-os gyerekeknek a folyóíráson lévő szótagolást próbálják tolni ezerrel.| MCSE+M/S, MCITP, VCP6.5-DCV - ''Life can be hard, but Scooter is harder :)'
-
parandroid
félisten
válasz kraftxld #81364 üzenetére
Olyannyira releváns, hogy gyakori metodika a szótagokat alapegységnek vevő olvasásoktatás. Elsősöknek. Méghozzá egy elég jó módszer amúgy. Korodat nagyjából ismerve ráadásul egyáltalán nem tartom elképzelhetetlennek, hogy te is így tanultál meg olvasni, mert épp a nyolcvanas években kezdett felfutni a dolog.
Amúgy azok alapján, amiket eddig írtál, azt kell mondjam, hogy emvyvel értek egyet. Nem kell mindenkinek mindenhez értenie, pláne nem belepofáznia. Az a tanítónő egy évtizedes alapokon nyugvó, többszörösen bizonyított, sokszor fejlesztett módszertan alapján halad, hagyd dolgozni, kérlek! Különösen úgy, hogy a felhördülésed magabiztossága ellenére láthatóan teljesen kutyaütő vagy a témában. Sok gond van a magyar oktatással, de az alsó tagozatos módszertan pont nem tartozik a problémás területek közé. És nemcsak az írás-olvasás, de a matematika terén sem.
p
[ Szerkesztve ]
-
tildy
nagyúr
válasz EQMontoya #81367 üzenetére
Beragadt a tavalyi . Az vagy 22 nap. Meg erre a pénzügyi évre 25. Hogy mennyi della jár ? 9 hónap után semmi . Ha a cég jó fej volt, akkor 6-9 hónapig fel fizetes előtte, de ha nem mész vissza , akkor vissza kell fizetni . 3 szülési szabin voltam ,3 felekeppen kaptam:
1: 3 hónap 90%os fizu, 6 hónap havi 600 font, utána semmi, alá kellett írnom, hogy legalább három hónapra visszamegyek. Különben fizethettem volna vissza
2. 6 hónapig havi 600 font , utána 3 hónap ferj váltásban , neki 600 ( én dolgoztam)
3. 3 hónap 100% fizu, 6 hónap fel fizu. Itt is alá kellett írnom hogy legalább három hónapra visszamegyek, vagy fizethetem vissza az egészet.Ha az államon múlik , akkor 6 hét 90% és utána kb havi 600 jár a 9. hónapig . 9 hónap után 0.
[ Szerkesztve ]
"Tartsd magad távol azoktól, akik le akarják törni az ambíciódat! A "kis" emberek mindig ezt teszik, de a nagyok éreztetik veled, hogy te is naggyá válhatsz" - Mark Twain
-
tildy
nagyúr
válasz kraftxld #81364 üzenetére
Mint angol rendszerben két iskolás gyerekkel levő fórumtárs , azt kell mondjam, hogy nem harmadikban, hanem már elsőben így érdemes őket tanítani, ugyanis könnyíti a magyar nyelvű szövegek olvasását.
Érdekes volt látni a fiam, aki már négy éves kora óta iskolába jár, hogy az angol nyelvű szövegek olvasása egy fél éve még problémás volt neki, miközben az elválasztásos magyar szavakat könnyen ki tudta olvasni. Míg itt rengeteg hangot külön meg kell tanulni , hogy mikor hogyan írjuk ( Nem véletlen rossz az angol helyesírása a 6 éves fiamnak) , addig olvasás szempontjából az elválasztásos olvasás tanulása miatt, meg mellette amiatt, hogy a leírt C az mindig c sosem K, ha pedig s-sel fog kezet , akkor a cs az mindig cs, neki a magyar nyelvű olvasás sokkal könnyebben ment.
Már csak a 3 evest kell leszoktatnom a vonatval, meg kanálval ragozásról."Tartsd magad távol azoktól, akik le akarják törni az ambíciódat! A "kis" emberek mindig ezt teszik, de a nagyok éreztetik veled, hogy te is naggyá válhatsz" - Mark Twain
-
EQMontoya
veterán
Bár abszolut elismerem, hogy van abban racio, amit írsz, de ha jol ertem, az egy ev otthon töltött idő alatt meg a szabid is gyűlt. Ez azert eleg generous.
A kérdés meg nyilvan az, hogy mennyi della jar addig. Tudtommal a második évben mar itt is csak aprópénz van, szoval megtenni meg lehet, de jelentős anyagi terhei vannak.Same rules apply!
-
tildy
nagyúr
Na így egy év kihagyás után rögtön vissza munka világába mától. Szerencsére van elég szabadságom, úgyhogy azt kivettem jól, így még két hónapig tudom terelgetni a gyerekeket otthon. Egy biztos, ez az egy év szülési szabadság annyi, mint annak a bizonyosnak a pofon. Három év per gyerek nekem sok lenne, de azért az valahol szomorú, hogy a három gyerekkel összesen nem voltam három év szülési szabadságot otthon, mert nem tehetem meg. Vagyis hát oké, ha el akarok adósodni, akkor megtehetem. Tudom, mi döntésünk volt a három gyerek, meg UK is, nade azért az emberben fel forróvér, amikor az itteni kormány erre a rendszerre a meri mondani, hogy ‘most generous in the world’.
-
kraftxld
félisten
A koncepciót nem értem, hogy egy 9 éves gyereket aki épp elkezd valamennyire normálisan olvasni, ilyennel kavarják meg a helyett, hogy a normál olvasást pörgetnék jobban.
Annyira marginális ez az elválasztásos dolog, és olyan sok egyéb dolgot próbálnak a csóró gyerek fejébe tolni, hogy szerintem nyugodtan ignorálható lenne.| MCSE+M/S, MCITP, VCP6.5-DCV - ''Life can be hard, but Scooter is harder :)'
-
fokukac
nagyúr
válasz parandroid #81361 üzenetére
"a nem funkcionális analfabétákat akarunk nevelni, akik alapvető írott szövegeket sem képesek értelmezni. Így is riasztóan sokan vannak már."
és nem csak az írott, hanem a mondott szöveget sem tudják értelmezni...
a közéleti eseményekről a memóriájuk pedig olyan, mint a sasé..!Pleased to meet you - hope you guess my name
-
NoLF
veterán
válasz kraftxld #81352 üzenetére
mikor kéne nekik tanítani? írni már tud, olvasni is, alapvető nyelvtani szabályokat ismeri, ez a következő lépcső - a nem túl könnyű anyanyelvünk velejárója, hogy nem ötkarakteres szavakból áll, ezáltal a struktúrája eléggé különbözik sok más nyelvtől.
-
parandroid
félisten
válasz kraftxld #81355 üzenetére
Mert az angol nem toldalékoló nyelv, ahol fontos lenne a szavak struktúrája. Illetve nem annyira fontos. Mert amúgy helyesírásban alapvető lenne ott is, csak ugye az túlértékelt. Nem is megy nekik. Az ország, ahol egy szó betűzése szuperképesség…
Csak várj, amíg elkezdenek mondatelemzést tanulni. Ami legalább ilyen fontos (lenne), csak egy kicsit még összetettebb. Ja, és az angolban megint méltatlanul elhanyagolt.
Nem mellesleg az értő olvasásnak ez a két alapeleme (már a sok-sok gyakorlás mellett). Nem érdemes hanyagolni, ha nem funkcionális analfabétákat akarunk nevelni, akik alapvető írott szövegeket sem képesek értelmezni. Így is riasztóan sokan vannak már.
p
[ Szerkesztve ]
-
7
addikt
válasz kraftxld #81358 üzenetére
Az elválasztás a tördelés és olvashatóság miatt szükséges néha. Amikor szűk hasábokkal manipulálsz (akár nyomtatott sajtó, akár mobiltelefon), van értelme. Ha széltében szabadon méretezhető a szöveged, akkor kevesebb hangsúlyt kap, de azért nem rossz, ha van lehetőség elválasztani.
A szavak struktúrájának megértése tekintetében (is?) emvy álláspontját képviselem.
Mondjuk a vigyorgó hangulatjeled alapján esélyesen túltoltam a választ, ez esetben bocs.
hód
[ Szerkesztve ]
-
kraftxld
félisten
Oké, világos, de pl magyar nyomtott / írott szövegben mikor láttál utoljára elválasztást?
Az írott szöveg meg még durvább, én az elmult 15 évben max. nyomtatványokat töltöttem ki nagybetűkkel.
Igazi legacy technológia az elválasztás, meg kell szüntetni| MCSE+M/S, MCITP, VCP6.5-DCV - ''Life can be hard, but Scooter is harder :)'
-
félisten
-
ladybug
őstag
-
kraftxld
félisten
Tudom, hogy lerágott csont, de ez a csodálatos magyar oktatás...
Minek tanítják a 3. osztályos gyerekeknek ezerrel az elválasztás szabályait? Évek óta senki nem használja, és nem is hiszem, hogy fogja.
Ezeket a dolgokat nem lehetne modernizálni az N+1-ik reform alatt?| MCSE+M/S, MCITP, VCP6.5-DCV - ''Life can be hard, but Scooter is harder :)'
-
lenox
veterán
válasz parandroid #81343 üzenetére
-
erdey_a
addikt
mondjuk az olyan, ami beaver, nem biztos, hogy az én világom
Vérboci
-
NoLF
veterán
-
erdey_a
addikt
-
NoLF
veterán
válasz Tothgera30 #81340 üzenetére
3,14NA!
-
erdey_a
addikt
-
erdey_a
addikt
válasz parandroid #81330 üzenetére
úgy tűnik, a szóviccek kitartanak karácsonyig vagy hódvégéig is
[ Szerkesztve ]
Vérboci
-
7
addikt
válasz parandroid #81328 üzenetére
Viszont ha egyszer igent mondasz neki, akkor hódomiglan, hódodiglan.
-
erdey_a
addikt
-
Hold
őstag
Az élet sírással kezdődik és azzal is ér véget, de közte kötelező mosolyogni !!!
-
NoLF
veterán
válasz parandroid #81318 üzenetére
nem, én erre az egyre vagyok allergiás, a többit leszarom
-
parandroid
félisten
Nósitt, serlokk. A sok szándékos elírásból gipsz nélkül csak egyet veszel észre? Vagy anyu belenézett a monitorba, és ezt szúrta ki rögtön, mint ismerős szó?
p
-
NoLF
veterán
válasz parandroid #81313 üzenetére
(Lamborghini)
-
Tothgera30
Ármester
Milyen jó is az mikor a távhő 6. havi számlát rosszul számol el, és a végrehajtó küldi a 10 ezres csekket. A dologban a poén az hogy nem ismerik el a hibát, és csak hárítanak. Fura is volt akkor egy 3 ezres csekk, de hát az user hisz a szolgáltatónak. Persze van rá kemény 69 forintos kamattartozás.
"A pokol nem hely, hanem állapot"
-
erdey_a
addikt
válasz parandroid #81313 üzenetére
mert házasodni jó dolog
persze nyilván ez egy idejétmúlt statisztikai adat, már semmire (pl. gyerekszületés) nem lehet belőle következtetni.
de a vízállást is beolvassák még a rádióban, pedig az már akkor sem érdekelt senkit, amikor még érdekelhetett volna valakit[ Szerkesztve ]
Vérboci
-
parandroid
félisten
Nézem időnként a hírekben a ksh statisztikákat, és mindig gondolkzom rajta, hogy a valóban fontos adatok mellett, mint a születések, halálozások, természetes fogyás, vagy születési arányszám mellett rendszeresen közlik a házasságkötések számát is. Ez miért olyan fontos adat, hogy a többivel egy lapon említendő? Mit mutat ez pontosan, ami közérdeklődésre tarthat számot? Illetve ha már ez releváns, akkor miért nincs ott mellette a válások száma, vagy részletezi, hogy ebből mennyi az első házasságkötés (egyik, vagy mindkét fél esetében)? Mert azt értem, hogy a dajcstomi, meg a rogánanticili, meg a lölö, meg úgy a konzervatív oldal jellemzően néhány évente pörget egyet-egyet a számlálón, de ez pontosan miért is jó nekünk?
Másik kérdésem is ide tartozna, hogy a klasszikus családmodell (anya+apa+gyerekek), az ilyenkor módosul anya + apa + gyerekek + apa macája + anya új pasija + anya régi pasijának a korábbi két házasságából hozott 5 gyereke + anya korábban házasságon kívül-belül szült 3 gyereke 4 pasitól + apa hímringyója + apa ereszcsatornája + anya örökölt lamborginije vonalon? Csak mert ezek után nem igazán értem a felháborodást, amikor két férfi / nő akar együtt felnevelni egy gyereket… Ráadásul ha engedélyeznék a melegházasságot, kicsit az is lökne a számlálón. Bár a kormánypárti belső kör szerintem egyedül több házasságot köt évente, mint amennyi lghdtv+ személy összesen van az országban.
p
[ Szerkesztve ]
-
NoLF
veterán
na már le is került a gipsz. nem mondom hogy jobb vót mint lött, de azért van mit javulnia még az tuti.
-
fokukac
nagyúr
válasz szőröscica #81303 üzenetére
a legbátrabbaknak haragos pistával...
ez a magyar dolce vita, na
-
erdey_a
addikt
Nyomasek Bobó ihlette:
Ha kiborul a tejjel teli sajtár,
Lehet hogy felmegy majd a sajt ár.[ Szerkesztve ]
Vérboci
Új hozzászólás Aktív témák
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- 3D nyomtatás
- Milyen notebookot vegyek?
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- EAFC 25
- Home server / házi szerver építése
- Külpolitika
- A Meta húzása miatt egyre többen keresnek rá, hogyan lehet törölni a Facebookot
- Eredeti játékok OFF topik
- További aktív témák...