Hirdetés
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Toomy: FOXPOST: régen jó volt, de már jobban jársz, ha elfelejted
- MasterDeeJay: i7 4980HQ asztali gépben (vs i7 4770)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- ldave: New Game Blitz - 2025
Új hozzászólás Aktív témák
-
ladybug
őstag
válasz
Vérboci
üzenetére
Ezekben a kézileg összerakott medencében úszni nem lehet. A víz is túl hideg. Meg a tisztítása is egy rémálom.
Én biztos jacuzzit választanám. Finom meleg a víz. Bele lehet ülni kényelmesen. Lehet olvasni és egyéb mást is.
A döntés amiatt nehéz leginkább, mert a gyerekek igényei mások, mint a felnőtteké. Egy gyerek inkább a medencét fogja szerintem választani, mert kötetlenebb tevékenységeket lehet benne csinálni.
A jacuzzi inkább felnőtteknek való.Egyébként meg tényleg nehéz párhuzamot vonni a kettő között, illetve hasonlóságot keresni, mert másra valók.
-
válasz
parandroid
üzenetére
Eleve dugni nem tul higienikus

-
-
Vérboci
addikt
egye kunyhó, kipótolnám

de most már döntésre kell vinni a dolgot, mert ezzel kelünk, ezzel fekszünk napok óta.
vegyünk? mit vegyünk? medence? jacuzzi? használnánk? gyerekeknek tetszene? őrület...
már-már hajlanék a jacuzzira, de most bejött a medence, hogy talán mégis elfér.
csak nekem valamiért az az elképzelésem, hogy a jacuzzit könnyebb lenne tisztán tartani, és a fűthetőség miatt többet lehetne használni.
de a medence nagyobb.
eleve nem tudom, miért akarunk almát és körtét hasonlítgatni és a kettő közül így választani. kell venni mindegyiket, plusz bérelni egy medencés fiút \ lányt, aztán nincs gond.
adnék is egy számlaszámot
-
NoLF
veterán
Nejemmel elugrunk jövő hétvégén Milánó környékére, ő dolgozik, én meg lebzselek 3 napot.
nem ér rá valaki véletlenül péntek-szombat-vasárnap bohóckodni egyet? öreg vagyok már állandóan egyedül inni külföldön...

-
NoLF
veterán
válasz
concret_hp
üzenetére
nekem is a kedvenc márkám a szél

-
concret_hp
addikt
válasz
concret_hp
üzenetére
ja egyébként meg mielőtt pont belefutottam a kedvenc márkámba (sale) már néztem, hogy érdemes alaposan körülnézni, mert ezeknek elég tág range-ben szór az ára, itt pl. csak 175K https://medencefutar.hu/Bestway-Lay-Z-Spa-St-Lucia-AirJet-futheto-2-3-szemelyes-jacuzzi-60037
-
concret_hp
addikt
válasz
Vérboci
üzenetére
möbelixben volt valami random akció húsvét előtt, ilyen: https://aqualing.hu/st-lucia-airjet-felfujhato-jakuzzi-170x66-cm.html 140K-ért, OBIban 1-el ill 2-vel nagyobb volt talán 160/170 és 180/190ért, ugyanakkor, de nekem sincs túl sok hely, úgyhogy a legkisebbet vettem amit lehetett kapni.
ennyiért úgy voltam vele, hogy ha nem jön be, valszeg kis bukóval el lehet adni, 200K körül mennek már ezek inkább, most tudom ezzel sokat nem segítettem

-
lenox
veterán
Nekem ontisztito van, azzal evente 2-3-szor kell barmit csinalni, amugy csinalja maganak. Mondjuk arban kicsit tobb.
-
tbs
addikt
válasz
Vérboci
üzenetére
van jacuzzi, rendes. tavaly pl. fel sem volt toltve, iden is csak azert lesz, hogy a tomitesek ne pusztuljanak... igazan haszontalan targy szvsz. neha a csajok szeretik, nekem idoelbaszasnak tunik - meg olvasni sem lehet benne rendesen...
tesom pl. normal medencebe belogatja a nagynyomasu mosot, oszt hajra... (benzines) -
Vérboci
addikt
válasz
parandroid
üzenetére
tudod az a fő gond, hogy spúr vagyok. végülis megtehetném, hogy vegyek, de akkor is fáj.
ha nem lennék ilyen hülye, akkor igazából kit érdekelne, hogy "bejön-e"? végtére is annyi mindent vesz az ember ami "felesleges" és "nem éri meg".
megvoltunk xbox meg 65-ös tévé nélkül is. az octavia is elvitt a-ból b-be. a fal se volt sz@ros, mégis átfestettük... szóval én tényleg csak az ára miatt húzom már a szám. akkor is ugyanannyiba kerül, ha minden nap használjuk.
franc essen bele, hogy ez egyáltalán otthon szóba jött... most ez tematizálja a "közvéleményt"
-
Vérboci
addikt
há ahogy concret_hp írja nem kötelező fűteni sem és pezsegtetni sem. úgy olyan, mint egy 1,3 méteres "medence".
nem tudom. én ellene vagyok, de most egyik arc a karikagyárból az egekig magasztalta, hogy milyen klassz dolog és hogy mivel nem csillió liter víz van benne, kezelni is könnyebb és a vízcsere se olyan zsebbenyúlós.
asszem feldobok egy pénzérmét. vagy hagyom, hogy a feleségem döntsön.
... á, inkább a pénzérme. és addig dobálom, amíg szükséges
concret_hp: hol vetted? milyet?
-
ToBeY
nagyúr
Nem tudom én viszonylag jól bírom a meleget (és nem megyek bele olyan vízbe ami 25foknál hidegebb),de nyáron valahogy 36-38fokos jakuzzit nem igényelném

Nálam a jakuzzi=meleg és így pezseg,bugyborekoló medencével.Lehet,ez hibás gondolatmenet. -
concret_hp
addikt
válasz
Vérboci
üzenetére
én pár hete vettem meg a legkisebbet amit lehet venni, a héten összerakom, de hogy megéri-e azt sztem a nyár végén tudom megmondani (ill. ilyeneknél mindig kérdés szerintem, hogy hány évet húz ki)
a vidd el ennyiért a családot wellnessezni, az annyiban borul meg, hogyezt ugye nem kötelező fűteni, szóval mondjuk nyáron ha egy fél órára beleülnél picit lehűlni, akkor mindig ott van...
-
NoLF
veterán
náélunk elfért a 4 méter átmérőjű medence, vettem tavaly. én szinte minden nap beleugrottam a hőségben meló után, nejem már kevésbé, inkább csak hétvégén. nekünk8 perc bicajútra van a legközelebbi uszoda/strand, mégis vettünk.
összepakolni nyár végén meg takarítani macera volt, meg persze a fél kertet elfoglalja
de nem bántuk meg, és ebbe azért 6an is simán be tudunk ugrani, míg egy kis jacuzziba max ketten férnénk, nomeg nekünk pont hűsölés miatt kellett ez, nem a meleg rotyogás vonz minket itthon, ahhoz elmegyünk vmelyik wellnes helyre amiből a nyaralómnál is van 3, meg ugye itt is.szóval mindenkinek más

-
válasz
Vérboci
üzenetére
Elvileg a jakuzzihoz kapsz tetőt, hogy lefedhesd, medencéhez nem lesz, vegyszer mind2höz kell, jakuzzi kisebb mennyiség, könnyebb lesz takarítani (akár új vizet belerakni).
Ha van hozzá affinitás, hogy beleülj te, az hadd szóljon a jakuzzi, akkor jó dolog, ha az kell, hogy hűsölj a nagy nyári melegben, akkor medence (viszont csak nyáron tudod használni).
Jakuzzi kisebb helyen fér el, mint egy medence, kevesebb víz, viszont van nagyobb áramfogyasztás (vízforgató a medence esetén, jakuzzi esetén vízforgató-fűtő-felfújó egyben).Ha téged nem érdekel, akkor egyik se opció számodra, ekkor meg a család dönt.
Családban van beton medence és jakuzzi is, nem kérdés melyik van jobban használva...
UI: a nagy előny, hogy ez helyben van, szóval ezt is mérlegelni kell, hogy nincs félórás kocsikázás hogy pancsikolj, beugrasz a házba átöltözni, aztán csobbanás...
-
Vérboci
addikt
hát az világos, hogy ebben nincs úszás, de a 4 méteresben sincs, mert a víz abban is 60-70 centi, de nem is ez a cél nyilván, hanem az ázás, pancsikolás. a "vízközel" a meleg napokon. meg hát egy jacuzzival a hűvösebbeken is... gondolom.
ToBeY: jól hangzik, és ez valós érv, ezzel én is próbálkoztam. De az ilyen otthoni cuccnak nem a szálloda a konkurencia, mert ez pont arról szól - gondolom - , hogy random napok random délutánján is lehet egyet mártózni. Inkább azt tenném mellé, hogy strandolni mennyibe kerül, oda azért gyakrabban el lehetne jutni. A legközelebbi valamire való fürdő, olyan 40km ide, a csaldi belépő 10.000. Tehát mondjuk 13-15 alkalom ára hozza vissza a jacuzzi árát. De ennyiszer mi 6 év alatt se megyünk strandra.
parandroid: hát ez az, amit nem tudok belőni és talán a legnagyobb dilemmát ez okozza, hogy ki lenne-e használva. Viszont a többi mellett egyik gyerekkori tüském, hogy azzal az érvvel nem kaptam anno gitárt, hogy "hát de nem is tudsz gitározni". Szóval nem tudom. Vajon ha ma ott állna az udvaron, akkor este belemennék? Erre nehéz válaszolni.
De hogy a takarítástól, vegyszerezéstől (pláne, hogy ez meleg víz) meg lehet bolondulni, az fix.Szerencsére eddig mindenki lebeszél róla

-
ToBeY
nagyúr
válasz
parandroid
üzenetére
Igen pontosan erre gondoltam.Ha leosztod a matekot vásárlás+tisztítás+rezsi esetleg javítás nem biztos hogy jobban jössz ki mint egy wellness hétvégével félévente.
És valószínű ez is csak az elején érdekes kb mint a szobabicikli aztán inkább nyűg. -
parandroid
félisten
+1
Évente 3x fogjátok használni, különben meg csak a gond lesz vele. Takargatni, tisztítani, fűteni, fertőtleníteni, vizet cserélgetni. Amikor először feltöltöd, akkor biztos rohadt jó, utána minden egyes használatnál szopni fogsz vele. Az itthoni medencék minden fajtája azoknak való, akiknek pool boyra is telik mellé.
p
-
Vérboci
addikt
beakadt a családnak, hogy vegyünk egy felfújható jacuzzit. én ugye zsidó vagyok, tehát fizikai fájdalmat okozna kiadni egy 1méter 30 centi belső átmérőjű "medencéért" és a sallangokért 180ezer forintot, amikor 40-50 ezerért 4 méteres mödanszié is van.
a feleségem persze rávilágított, hogy 2 méternél nagyobb átmérőjű dolog (ez kb. a jacuzzi külső átmérője) nem is férne el normál helyen az udvarban. illetve ahol elférne, ott most egres, eper, petrezselyem, borsó, kukorica, szőlő, mák, meg isten tudja mi van. áram viszont nincs. meg a nagy medence vize hideg, a jacuzzi meg fűtött. meg még mondott egy csomó dolgot amiben igaza van.
szóval kértem egy kis gondolkodási időt, hogy ellenérveket gyűjtsek.
valami tipp, hogy miért ne? -
ladybug
őstag
Újra negatív.
Ennyi elég is volt a Covidból.
-
ToBeY
nagyúr
válasz
parandroid
üzenetére
Nem,azt nem mondanám hogy érint.Csak meglepett a sok biciklis és nem értettem a dolgot.
-
Vérboci
addikt
válasz
parandroid
üzenetére
touché

-
ToBeY
nagyúr
válasz
concret_hp
üzenetére
Köszi akkor ma délután nem a római part felé veszem az irányt.
-
parandroid
félisten
Mike Myers összerakta a Da Vinci kódot a Space Balls-szal, kis Austin Powers, meg Don’t Look Up utánérzéssel. Két resz után meg kellett állnom, hogy feldolgozzam kicsit, pedig csak 20 perces részek. Szerintem többször nézős lesz, hogy minden apróság meglegyen, mert elsőre képtelenség az összeset elcsípni. Ja, The Pentaverate, Netflix.
p
-
ToBeY
nagyúr
válasz
SpaceKombajn
üzenetére
Ja,köszi én azt hittem tegnap volt a rajt
-
ToBeY
nagyúr
Valaki tudja mi tök ez sok biciklis mostanság?Meg az életben nem láttam ennyi bringást a római-parton mint ma délután.
-
Képzeld Nolfi, tegnap lecsiszoltam az erkélykorlátot. Mindenem fáj, de tényleg. A karom, a derekam....
De még az ujjaim is (ahogy tartottam a gépet, és a rezgést), sőt, a talpam, a lábbujjaim is
(mert guggoltam, papucsban)mindig utáltam a hangos flexelő köcsögöket, de még a végén kiderül, hogy ezek igazából hősök, hogy egész nap zajt tudnak kelteni

-
NoLF
veterán
válasz
venember83
üzenetére
ezzel a két jómadárral simán, csak hogy tudjam, hogy tényleg ők azok és tényleg elmentek erről a csuda világról
-
NoLF
veterán
egy napon mindkettő? majd ha kezet fogtam a hullájukkal, akkor elhiszem.
egyébként volt róla fizetős fb live? mert sajnos lemaradtam.
-
venember83
nagyúr
-
Berki, M. Ricsi, hát szomorú vagyok... (ja, nem, nem kár az ilyenekért)
-
NoLF
veterán
válasz
Vérboci
üzenetére
hát épp mentem volna, ez a baj, mert amúgy nyilván leszarnám

a kamu rész csak a meló és a taxi, így a drágámnak késő este hosszú hosszú időt kellett buszoznia haza a világ végéről, én meg mehettem biciklivel bevásárolni, ami nyilván a kisebbik rossz.ha meg olvassa, akkor innen is üdvözlöm. bár végtelenül kevésnek látom rá az esélyt, hogy egy útépítő teherautó-sofőr eme intellektüell csoportba valaha is eljutna
-
NoLF
veterán
na, az útfelújítás rendben zajlik, különösebb gond sincs, kivéve hogy tegnap munka végeztével letettek egy kamiont a ház elé ami nyilván nem zavarna, ha nem a garázs elé állt volna a jóképességű...
nem találtam senkit a környéken, így csak írtam egy cetlit hogy lesz majd szíves nekem elmagyarázni, hogy hogyan álljak ki a garázsból ha előtte áll egy 24tonnás, mert a főnökömnek valami indokot kell adnom miért késtem, valamint a taxi számláját is szeretném majd valakinek benyújtani amivel sikerült eljutnom munkába. (nyilván utóbbi mind kamu, de akkor is - itthon voltam, be lehetett volna csöngetni, vagy csak simán használni az agyat és 3 méterrel előrébb állni, mert úgy nem akadályozott volna senkit)patkányország.
-
De ez nem olyan liget.... ez egy volt szovjet laktanya, amit lakóépületekké alakítottak, illetve van pár oktatási épület is. Csak van sok fa is, azér' liget.
Amúgy ez annyira tipikus, itt volt Mátyásföld, a századfordulós villáival, és mit építettek a ledózerolt villák helyére? szovjet laktanyát
-
Vérboci
addikt
válasz
venember83
üzenetére
engem bezzeg sosem sorsolnak ki semmire. pedig egy donald rágónak is örülnék...
-
venember83
nagyúr
válasz
fokukac
üzenetére
Mi porszívóztunk kb. éjszaka háromkor, miután félórát üvöltött Bence megközelítőleg 2 óra 35 perctől, s végül csak beröffentettük a porszívót a kérésének megfelelően, de állításával ellentétben természetesen nem volt tele az orra. Szerencsére 3 óra 45 percre sikerült valahogy visszaaltatni és ágyában elhelyezni, majd aludni még egy órát az 5 órás kelés előtt. Igen, biztos imádnak a szomszédaink, amióta kisgyerekünk született. Szerencsére ez igencsak ritka alkalom nálunk. Az éjszakai orrporszívózás és a kisgyerekszületés.
Amúgy meg ma nézem, rohadt szerencsés vagyok, ez az e-mail fogadott a fiókomban.
Kedves Facebook felhasználó:
A tombola sorsolás került sor a múlt héten a FACEBOOK KÖZPONTI IRODÁJÁBAN, és a Facebook-fiók egyike volt a 10 szerencsés számla kiválasztott, hogy megkapja az összeget $920,000.00USD részeként Facebook INC ÜGYFÉL JUTALMAZÁSI PROGRAM
Gratulálunk, hogy egyike volt azon kevés (10) kiválasztott az Ön országában, hogy megkapja ezt a $920,000.00USD ÜGYFÉLJUTALMI TÁMOGATÁST.
Kérjük, hogy a követelés megkezdéséhez frissítse az alábbi adatait.
Teljes nevek:
Nem:
Ország:
Foglalkozás:
Kor:
Minden információt el kell küldeni a Facebook ügyfélcímének (6487373.info2021@gmail.com) asztalára.
Még egyszer gratulálok, és alig várjuk, hogy hamarosan halljunk feloled.
Az Elnöki Hivatal
A Facebook vezérigazgatója
Mr Mark Zuckerberg -
válasz
Vérboci
üzenetére
az durva....
én egyszer jártam így a szuzukival, ez persze azután történt, hogy már mentem a szervíz után ~300 km-t, és pont azelőtt, hogy Szegeden felhajtottam volna az autópályára hazafelé.... a szervízes rosszul rakta a helyére a nútot... azért örülök, hogy nem az autópályán történt ez 130-nál, hanem még a városban, 50-nél.Amúgy egyszer réges rég, 2009-ben úgy jártam, hogy magamnak cseréltem a téli-gumit-nyári-gumit, mondván, hogy épp kirúgtak, ráérek, meg péznem sincs, és nem bírtam leszedni a kereket, úgy rá volt gyógyulva az egyik anya (vagy akár több is? nem emlékszem már).
Elvittem utána szervízbe, és ők se tudták leszedni, teljesen rá volt gyógyulva. azt mondták, ilyet még nem láttak. Végül le kellett vágni (!) a dobot. Dobcsere, 120 ezer... mert az egyik kollega jól meghúzta.
@Nolf: Nem Városliget, hanem Erzsébetliget az. -
ladybug
őstag
Juhuu! Jackpot! Pozitív Corona teszt.
-
NoLF
veterán
válasz
Vérboci
üzenetére
nos hát igen, valószínű hibáztak és elmaradt a csavarok meghúzása azon a keréken, ez elég durva.
ebből adódóan (nyilván mostmár megjegyezted egy életre) tényleg nem hülyeség egy idő után ráellenőrizni a csavarokra kerékcsere után.
én szerencsés helyzetben vagyok mert van hely a kerekeknek, így én magam cserélem nyomatékkulccsal őket, de ettől függetlenül saját magamat is leellenőrzöm pár 10 km után, mert csak.
örülök, hogy nem lett baj! (és milyen jó, hogy van kupakod, mert nem hagytad el a csavarokat

-
totron
addikt
válasz
fokukac
üzenetére
Amiről írsz az egy rétegigény. A többség simán elél hamisan, az abszolút hallás átellenes sarkában. Elég csak arra gondolni, hogy a magnós korszakban is a szalagnyúlást, elmászott motorsebességet 1000-ből hány ember hallotta meg. Mikorra múlik el várhatóan a diszharmónika? Passzol még az ilyenhez, hogy a többedik, sokadik orvos ismeri csak a jelenséget, addig téveszmés vagy/túl sokat foglalkozol magaddal(!), mert hát mi más.
(#82836) concret_hp, öntöttvas használja ki legjobban az indukcióst, de a bonyhádi-vonal termékei sem maradnak el sokkal. Előbbiből zománcos verziót is lehet, s akkor az már mindenre is jó. Serpenyő, lábas. Lábasból van márkás-mázas 7 ezerért, 2 decis, az már egy papagájreggeli megmelegítésére is alkalmas. Vannak élhetőbb árúak is persze. Öntöttvasforever.
-
Vérboci
addikt
válasz
parandroid
üzenetére
igen, tudom. ezzel védi le magát a szerviz.
hát ez mostantól szentírás lesz nálam, az fix.
Új hozzászólás Aktív témák
- Új, Aktiválatlan iPhone 17 (256 GB) (rendelhető)
- Bontatlan! Kingston FURY Renegade 1TB M.2 PCIe NVMe
- 152 - Lenovo LOQ (15IRH8) - Intel Core i5-12450H, RTX 4060
- LG 27GR95QE - 27" OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- magyar billentyűzet - 173 - Lenovo Legion Pro 7 (16IAX10H) - Intel Core U9 275HX, RTX 5080
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

(igen,a társaság akikkel voltam néztek furcsán...)
az en kis burkomat is elkerulte.