Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Toomy: FOXPOST: régen jó volt, de már jobban jársz, ha elfelejted
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- MasterDeeJay: i7 4980HQ asztali gépben (vs i7 4770)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
Új hozzászólás Aktív témák
-
bobsys
veterán
válasz
parandroid
üzenetére
Nem ket gep kozott akarok szinkronizalni, hanem felhobe tarolni dolgokat. Felho-gep kozti sync kell. Azote megtalaltam meg az Icedrive nevu programot, az is ugy mukodik, hogy egy meghajtokent jelenik meg a windows kliensen es ott latok mindent.
-
EQMontoya
veterán
válasz
venember83
üzenetére
Ebben meg akar igazad is lehet, de onmagaban ez sem indokolja, hogy miert vonzodunk annyira ahhoz a korszakhoz.
-
bobsys
veterán
Tudtok valami jo cloud sync megoldast? OneDrive/Sync.com nem tetszik, mert csak egy mappan belul szinkronizal. Neztem a pCloud-ot, az tetszik, barmelyik mappat kivalaszthatom, nem kell egy helyen lenni mindennek, csak hat ize kicsit eros az arazasa.
-
EQMontoya
veterán
Egyebkent valamiert, foleg a szuleink korosztalyaban van egy altalam erthetetlen vonzodas az egykori polgari vilag, Horthy rendszer, "akkor rend volt", es az ezzel kapcsolodo vilagkep iranyaba, amibe sajnos a kis karton Castronk beleillik.
Persze ezek az emberek nyilvan nem fogjak fel azt, hogy azokban az idokben is csak egy vekony polgari reteg elt jol, mindenki mas meg alapvetoen szarul. -
parandroid
félisten
Az egész életüket fess verőlegények bálványozásában élték le. Kádár meg Rákosi után (némelyiknek még talán Horthy és Szálasi is megvolt) a mostani kertitörpe majdnem jóképű. A maga tányértalpú oláh módján. No meg ha ledobna 40 kilót. Meg az is tény, hogy egyelőre igen visszafogottan működik csak az andrássy60, azért ez is valami.
p
-
Beaumont
aktív tag
válasz
ladybug
üzenetére
Kis terelés. :)
[lNa ki az igazi férfi] közületek?
-
NoLF
veterán
válasz
ladybug
üzenetére
olaszország. nejem faterja az oltás óta van lebénulva, mivel 30 éve az egészségügyben dolgozik, a létező összes kivizsgáláson átesett már, ami bárkinek valaha is eszébe juthatott, legmodernebb eljárások, gépek, stb.
senki nem mond semmit, kivéve két doktort a kb 20ból aki látta, akik azt mondják, hogy más nem lehet, mert ennyi idő alatt már kellett volna találniuk valamit... de ezt nem írhatják le. nejem féltestvére az oltás után 2 hónapig volt lázas. nyilván mindenki szervezete másként reagál, de nejem ezért nem erőltetné leginkább, tudván hogy a vérszerinti rokonságból apai ágon 2/2 az oltás óta rottyant meg, indokok nélkül.
én továbbra is leszarom, és bármikor beadatom, amennyiben kötelező, ő viszont fél.
-
parandroid
félisten
válasz
venember83
üzenetére
Biztos van olyan, akit épp ezzel veszítenek el, de az meg inkább megkönnyebbülés nekik.
p
-
ladybug
őstag
válasz
venember83
üzenetére
Mindenki választhat, hogy mitől akar félni: a vírus vagy az oltás esetleges nemkívánatos hatásaitól.
Pontosan ezt tapasztalom a munkahelyemen a kollégák között. A 3 oltatlan folyton emlegeti, hogy mi mindenre nem jó az oltás és milyen „mellékhatásai“ lehetnek. Meg hát nem is véd. Érdekes módon a vîrustól nem tartanak annyira.
Míg az oltottak attól rettegnek, hogy mikor kapják el. -
venember83
nagyúr
válasz
BlacKSouL
üzenetére
Mert az antivakcinisták szerint ez kísérleti vakcina
Ezt kár lenne tagadni, sürgősen megoldás kellett, így a gyártók alaposan felgyorsították a fejlesztést és főleg a tesztelést, de a gyógyszerügynökségek ideiglenes forgalomba helyezési engedélye is erősíti a kísérleti jelleget. Mindenki választhat, hogy mitől akar félni: a vírus vagy az oltás esetleges nemkívánatos hatásaitól. -
EQMontoya
veterán
válasz
fokukac
üzenetére
Az már más kérdés, hogy az omikron ellen olyan sokat nem érnek, csak a súlyos lefolyástól védenek, de mondjuk teljes populációra nézve az is valami.
Mar ez onmagaban nagy nyereseg amugy, pusztan gazdasagi szempontbol is. Egy intenziven toltott nap valahol 500-1500 eur kozott lehet, fuggoen attol, hogy merre vagy a vilagban.
Ha 1000 emberbol bekerulne egy es bent toltene egy hetet, akkor kb. olcsobb volt mindenkit beoltani. -
válasz
BlacKSouL
üzenetére
Minden új dolog kísérleti... azért futtatják le a Trial-okat előtte.
Ezzel szemben az van, hogy így 4,73 milliárd ember beoltása után elmondhatjuk, hogy a világtörténelemben soha semmiről nem állt még rendelkezésre ennyi nyilvános adat, mint a (nyugati) vakcinákról.Az már más kérdés, hogy az omikron ellen olyan sokat nem érnek, csak a súlyos lefolyástól védenek, de mondjuk teljes populációra nézve az is valami.
-
válasz
ladybug
üzenetére
köszönöm kérdésed, visszajött az internet.
Sőt, bámulatos módon, amikor bejelentettem, akkor egyből látták is, hogy baj van a környéken, lecsatlakozott a szomszéd utcában is, stb. Eddig ide mindig a 2-3. napon jutottunk el. Bízom benne, hogy implementáltak valami tartósabb és kontrollálhatóbb technikát az infrastruktúrába...
De lehet, csak naiv vagyok.---------
@Gaborbol: A vírus hülye, az evólúció nem annyira....
-
gaborbol
őstag
válasz
parandroid
üzenetére
Par napja beszeltem egy szemesz doki ugyfelel. Azt mondja micsoda aldas ez az uj varians!!
Micsoda?
Hat sokkal jobban terjed, kevesbe halalos, majd olyan lesz ez is mint az influenza nemsokara.
Kerdem miert gondold ezt?
Ha a virus nem hulye, hogy a gazdatesttel haljon meg, nem erdeke megolni az embert csak terjedni akar.En nem vagyok kepben a virusokkal, de most arrol volt szo, hogy a tunetek megjelenese elott par nappal es azok megjelenese utan egy-ket nappal vagy csak fertozo. Gyakorlatilag atadod mielott eszrevenned tehat ha meg is ol az sem szamit. Meg van a virusnak kozpotni tudata?
TBC, Ebola virus sem szelidult meg. Egy ilyen vagy fog vagy nem fog kerdes?
-
venember83
nagyúr
válasz
parandroid
üzenetére
Nem kívánom/kívánhatom, hogy nálam jobban siess, így ezt az opciót nem fogadhatom el, sajnálom.
-
parandroid
félisten
válasz
venember83
üzenetére
Na csak figyu, majd én megmutatom!
p
-
venember83
nagyúr
válasz
parandroid
üzenetére
Nem tudom, nemigen láttam még olyat, hogy valaki faszán belehal valamibe. Olyat igen, hogy x kemó után legyengülve, netán fájdalmak között, vagy fulladozva (mind tüdőrákos rokonok) stb., de olyat, hogy faszán halljon meg valaki, olyat nem. A Darwin-díjasok is leginkább bután halnak meg, nem faszán. Pedig mindenképp meghalunk, s jó lenne faszán meghalni. Nem nyomorultul, ahogyan azt szokás.
-
parandroid
félisten
A tetanusz se kötelező, csak a vérmérgezésbe is faszán bele lehet halni.
A második bekezdéshez inkább nem mondok semmit, az konkrétan masszív laposföldes bullshit. Sry a haláleset miatt, az nyilván szomorú, de akkor is bekövetkezett volna, ha “csak” elkapja a betegséget.
p
-
NoLF
veterán
én speciel nem fosok, csak amíg nem kötelező, addig nem kérem, mint ahogy semmilyen más oltást vagy gyógyszert sem, ami nem kötelező

nejem egyenesági rokonságában oltás utáni mellékhatásként 50%-os lebénulás és haláleset is volt már (egészségügyi dolgozók olaszban), ő leginkább azért nem szeretné beadatni, valamint gyerekprojekt is tervben van.
-
Spet
addikt
Én meg azt nem értem, ha annyira bika az immunrendszere az embernek, akkor miért fosik egy oltástól? (hogy szabadon mozoghasson, és ne mindig panaszkodjon)
3-at kaptam még is élek nincsen 2 fejem vagy 5G-s antenna a fejemben.
-
NoLF
veterán
válasz
parandroid
üzenetére
értem, ettől függetlenül volt olyan hely, ahol a magyart kérték, nem volt, az őnióst meg nem fogadták el, mert nem magyarként magyarnak kell nálunk lennie, nem úniósnak, mert blablbalbablabla.
természetesen én nagyon jól tudom, hogy el kéne fogadniuk, csak ők nem.
-
parandroid
félisten
Nincs kivéve. Ha az EU határozza meg a feltételeket (nem egyes tagországok), akkor a közösség minden tagállamában érvényes. Ezért nem fogadták el a magyar igazolványt az osztrákok, mert az nem felelt meg az EU-s kitételeknek.
EU-s igazolvány =/= bármely EU tagállam saját hatáskörben kiadott sajtpapírja.
p
-
NoLF
veterán
válasz
parandroid
üzenetére
kivéve, természetesen ha nem.
-
válasz
parandroid
üzenetére
majd jól kilépünk! Úgyis az EU-n kívül is van ám élet, ahogy a bölcs gondolkodónk már 20 éve megmondta...

-
NoLF
veterán
válasz
venember83
üzenetére
engem csak az érdekelne ebben a tekintetben, hogy a máshol (jellemzően az EU-ban
) elfogadott uniós immunity certificate működik-e itthon avagy sem
-
NoLF
veterán
válasz
parandroid
üzenetére
én egyet se akarok, de a kormányunk szerint a 3 oltás az oltás, se 1 se 2 nem ér semmit
-
NoLF
veterán
van egy diszkrét bája annak, hogy a háziorvos szerint ha oltakozni akarnánk, akkor semmiképp ne tegyük egyből gyógyulás után, várjunk vele legalább 4 hetet. de mindhármat nem lehet felvenni, csak összesen kb 7 hónap alatt - tehát ha nyaralni vagy koncertre mennénk nyáron, akkor nem tudunk, mert nem tudjuk felvenni addig az oltásokat. a kormányzat szerint azonnal kell felvenni, ráadásul hiába kaptunk el egy deltát és egy omikront ~2,5 hónapon belül, mindhárom oltás kell, mert semmilyen immunitásunk nincs.
szerintem, a jelek szerint, az ellenanyagszint szerint, és az orvos szerint is van. feb 15től nem lehet magyar védettségink, az úniós január 5től 180 napig érvényes.
eszkalálódjon még egy kicsit ez a fos...

-
parandroid
félisten
válasz
venember83
üzenetére
Hullámokban érkeznek a hobbitok.
p
-
EQMontoya
veterán
válasz
venember83
üzenetére
Nincs idő a hobbijukra.
-
EQMontoya
veterán
válasz
venember83
üzenetére
Szerintem Nahátasztánnal.
-
parandroid
félisten
válasz
venember83
üzenetére
Nem, mi itt lakunk a fórumon.
p
-
venember83
nagyúr
válasz
parandroid
üzenetére
Átköltözött hozzátok?
-
Na, tippeljetek, hol ment el megint az internet..?
-
lenox
veterán
válasz
gaborbol
üzenetére
Igen, lattam, csak nem megy at az easy install kriteriumomon. Akkor mar inkabb veszek egy rovid (nem kilogo) usb keyt. De koszi, hogy nezed, viszont inkabb az remeltem, hogy van valami tiny core linux (van ilyen, csak nem probaltam, nem tudom, hogy mennyire easy), ami nem fog nekem massal foglalkozni, csak az ftp serveremmel.
-
gaborbol
őstag
-
lenox
veterán
válasz
fokukac
üzenetére
De, ugyanannyira jo, mint egy linux (pl. a lubuntu amit felraktam), szoval agyuval verebre. Csak gondoltam, hogy esetleg van valami elegansabb, direkt erre valo megoldas, ami nem porgeti a processort meg a networkot egyeb hulyeseggel. Es van, a TrueNAS, csak azok a fejukbe vettek, hogy olyan nincs, amikor valakinek egy hdd-je van. Legalabb egy os es egy data hdd kell nekik.
-
lenox
veterán
Egy sd cardra akartam, az nem log ki, nem torom le, de nem latja szegeny, amugy windows latja. Kilogo usb drive-ra nem akartam, akkor venni kell egy minit, szoval olyan nincs itthon. En csak csodalkozom, hogy ez meg senkinek nem merult fel igenykent annyira, hogy legyen erre egy tok sima megoldas, mikor kb. mindenre van. Felraktam most egy lubuntut amugy, de maris szetszab az ideg, hogy 20 percig updatelte azokat a funckiokat, amiket nem akarok hasznalni. Kb. egy msdos kene egy ftp serverrel amugy.
-
Beaumont
aktív tag
Off az Offban, de [ezt] latnotok kell. Azt hiszem megertunk a pusztulasra...
-
lenox
veterán
Egy regi gepre raknek valami fileszervert, pl. ftp (hogy a shield tudjon kodival filmet lejatszani rola). Erre nincs valami lightweight megoldas? Nezem a FreeNAS/TrueNAS-t, az nem hajlando egy vinyora os-t es adatot tenni. Olyan kene nekem, ami install szempontbol ubuntu experience, tehat mindent megcsinal maganak, csak tenyleg nem kene semmi, egy terminalos ftp configuracio pont eleg lenne, erre nincs meg megoldas?
-
-
ToBeY
nagyúr
Hö,még hogy a magyarok lopnak?!
De vajon ezt hogyan,senkinek nem tűnt fel?
Elloptak egy egész utat Németországban -
válasz
parandroid
üzenetére
gondolom, otthon (ott én is). De idegen helyeken minek érjen hozzá az ember olyan felületekhez, amihez más is hozzáért, nem?

amúgy mindig olyan dolgokról kezdek el beszélgetni, hogy csak úgy nézek
hol van már a p*na...-----
és, hogy a másikhoz is hozzászóljak: úgy tizenegynéhány éve mindig megmosom a sörös- és üdítős dobozokat. Egyszer konkrétan úgy jártam, hogy büdös volt, és akkor olvastam én is ezt a patkányos dolgot, szóval azóta így csinálom.
Amúgy mióta Covid van, a b. nejem konkrétan MINDENT lefertőtlenít, ami bekerül a lakásba.
Értsd, hazajövök a boltból, kirakjuk a pultra a 40 dolgot, amit vettem, és egyenként letörölgeti mindet...
ez van. -
Lortech
addikt
válasz
parandroid
üzenetére
Én ezért próbáltam rá ülőkét keresni, de nem volt a boltokban, az eladó is furán nézett, nem értem, miért.
-
NoLF
veterán
válasz
venember83
üzenetére
főleg, ha vöröslencsés bolognai szósszal van

-
venember83
nagyúr
válasz
parandroid
üzenetére
Főleg ipari mennyiségű tészta elfogyasztását követően.
-
kraftxld
félisten
válasz
ladybug
üzenetére
Azért elég tökösek az ausztrálok, sztem jól csinálják.
A bevándorlási főnök küldött neki egy visa cancel-t, így a pénteki munkanap végén
Érdekes, amikor én mentem az ausztrálokhoz normálisan kitöltöttem a papírokat, beírtam mindent, eldumáltam kicsit a határőrrel aki kérdezte, hogy mi jót csinálok, aztán zavart is tovább.
A trükk, hogy kicsit alázatosnak / normálisnak kell lenni aztán nincs gond sehol.
Amikor New Hampshire-be mentem és ott is kérdezte a homeland security-s arc, hogy na akkor mi járatban, elkezdtem sorolni a sörfőzdéket amit felírtam mint a látogatás egyik célja. Elkezdett mosolyogni és poénból mondta, hogy ő is akkor velem jönne
-
BlacKSouL
addikt
válasz
Lortech
üzenetére
Én is csak megtörlöm, de azt mindig, konzerveket is. Mosni akkor szoktam ha télen túl hideg a sör, és meleg vízzel kicsit meglangyítom, akkor már le is mosom a tetejét. Nem szeretek belőle inni, ha megoldható kitöltöm, otthon mindig, vendéglátónál kérek hozzá poharat.
-
-
Lortech
addikt
válasz
Vérboci
üzenetére
Most lelőtted a holnapi kérdésem is. Nem vicc, ez is foglalkoztat egy ideje. Mióta megtudtam, mekkora mocskos állatok vagyunk mi férfiak, hogy még meg se töröljük hugyozás után. De hogy, ha a piszoár mellett se budapapír, se kuka, beledobni meg nem lehet (szabad). Arról nem is beszélve, hogy a piszoárból mennyire visszacsap a cucc. Persze ez csak rövidgatyában feltűnő.

-
Lortech
addikt
válasz
BlacKSouL
üzenetére
Már vártam a riposztod.
Napi kínzó kérdés:
ti megmossátok a fémdobozos italok tetejét mielőtt felbontjátok és isztok belőle. És utána a dobozból isztok vagy kitöltitek?
Én eddig nem foglalkoztam vele, de egy ideje rászoktam, hogy megmosom, és már zavar, ha épp nem olyan helyen vagyok, ahol meg tudnám mosni. Lehet, hogy öregszem.
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Milyen autót vegyek?
- 3D nyomtatás
- OTP Bank topic
- Az 5 legnagyobb bénázás a mobilpiacon idén
- Gyúrósok ide!
- Hobby rádiós topik
- További aktív témák...
- Apple iPhone 14 / 128GB / Kártyafüggetlen / 12HÓ Garancia / Akku: 85%
- BESZÁMÍTÁS! Apple Watch Ultra 2 49mm Cellular okosóra garanciával hibátlan működéssel
- HP Dell, Fujitsu, üzleti kategóriás notebook kiárusítás - frissítve: 12.15.
- Samsung Galaxy A56 5G / 8/256GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia / BONTATLAN
- Lenovo ThinkPad T14 Gen1 Intel i5-10310U Refurbished - Garancia - Akció!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
gondoltam, bemutatom az igazi fideszes nőket.
)

) elfogadott uniós immunity certificate működik-e itthon avagy sem