Hirdetés
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Toomy: FOXPOST: régen jó volt, de már jobban jársz, ha elfelejted
- MasterDeeJay: i7 4980HQ asztali gépben (vs i7 4770)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- ldave: New Game Blitz - 2025
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
venember83
nagyúr
válasz
szőröscica
üzenetére
Gondolom, sokan rákerestek mostanában az adott úriemberre, valószínűleg adott tendenciákat is figyelembe vesz a böngésző. Vagy csak tudja, kire fogsz szavazni, és segít, hogy ne felejtsd el az úriember nevét.
-
ToBeY
nagyúr
válasz
szőröscica
üzenetére
Talán a trending-et dobja be előre nem?
-
szőröscica
addikt
Vajon a Google Chrome mi alapján dönt úgy, hogy mikor elkezdem bepötyögni a Mobilarena vagy a Yahoo Mail webcímét, azaz leütöm az "m" betűt a címsorban, akkor Márki-Zay Pétert dobja fel mint első Google keresési tippet, megelőzve még a gyakran látogatott weboldalaim listáit is? Orbánhoz, Gyurcsányhoz vagy Dobrevhez legalább két betűt be kell ütnöm.
-
ToBeY
nagyúr
válasz
parandroid
üzenetére
Igen úgy értettem hogy,a felsoroltak ellenére, elég jól átvészelted a targoncás incidenst
Más nem biztos hogy ilyen könnyedén vette volna ezt az akadályt -
parandroid
félisten
-
Tim82
félisten
válasz
Tothgera30
üzenetére
Szerintem a szövegkörnyezetből kiderülhetett, hogy nem is volt ilyen elvárás, hogy mondjál pozitívat róla...
-
válasz
fokukac
üzenetére
Ebben annyi a poén hogy hivatalosan semmi közöm az IT-hez.
#80373 ToBeY: Sajnos gyakori. Előzmény hogy segítettem neki venni egy szuper kis E6430-ast, és akkor említette hogy ránézhetnék a régi gépére is. Én balga... bele sem gondoltam.
#80374 Tim82: Oh, hogy nem mondtam pozitívat? Hát izé... szép fényes, meg csillog.
Amúgy állapotilag vigyázva volt rá, újszerű darab.
-
concret_hp
addikt
van bekötve tv-m a dobozig, meg van egy nem használt monitorom...
hogy izé olyan divájsz van-e hogy rádugom a settopboxra, és kettébontja a jelet képre meg hangra, merthogy a monitoron nincs hangszóró
és hát mégis olcsóbb, mint venni egy kurvanagy tv-t, mert ha veszek akkor már azt veszek 
-
ladybug
őstag
Juhuuu, megvolt a baleseti látogatás!
-
-
NoLF
veterán
Ha eddig ez még valakinek nem lett volna egyértelmű, akkor most tudatom mindannyiótokkal, hogy Tim82 fórumtàrsunk kedvessége és precizitása pàratlan, önzetlen segítségét ezúton is köszönjük nejemmel, aki ismét tudja használni a millió éves laptopját
-
lenox
veterán
válasz
bitpork
üzenetére
Mit ertesz eszkoz es tv jele alatt? IP tv-nel ugye van a kabel, van a modem, ami egyben egy ehternet hub is, utana ethernet van, set top box, set top boxbol pedig valami video jel. Szoval az eszkoz az mi? A modem vagy a set top box? Tv jele az mi, a kabel, az ethernet, vagy a videojel?
Alapvetoen amugy egy modem kene legyen, es minden tv-hez egy set top box (gondolhatsz ugy ra, hogy ezek akar ossze vannak epitve, nem sok ertelme van a falon keresztul huzni a hdmi-t, hogy majd ne tudj csatornat valtani a masik oldalrol), ezek barhol lehetnek, es minden set top boxot egy ethernet kanoccal kell a modem hubjanak egy-egy portjara kotni.
-
-
lenox
veterán
válasz
bitpork
üzenetére
IP tv? Mert akkor ket set top box kell, es csak siman ossze kell oket kotni a modemmel halozatilag, ha nincs ethernet, akkor powerline adapterrel. Most utoljara ilyet vettem:
TP-LINK TL-PA4010P Starter Kit
Ez meglepoen konnyen mukodott. Persze lehet, hogy azert volt jobb a tapasztalat, mint korabban, mert csak 100 megan hasznaltam, mindenesetre ez poccre indult.
-
Srácok szeretnék ötletet kérni a következőre. Anyósomékhoz most kötik a kábeltv/net mittoménmit. gyanús hogy THome lesz. De van egy igény, miszerint a nappali és a háló is tv fogadó hely legyen. Viszont nem lehet átkábelezni a nappaliból a hálóba a kábelt. Ismertek bármiolyen olyan vezeték nélküli technológiát amit a lakás belépontjára téve egy T elosztót a hálóban a settobox elé rakva el lehetne ráncigálni a jelet 4 méternyire?
-
Tim82
félisten
válasz
Tothgera30
üzenetére
Nem volt világos, hogy a noti sok negatív tulajdonságából melyikre vonatkozok a hites befejezetlen félmondat.
-
ToBeY
nagyúr
válasz
Tothgera30
üzenetére
Jaj hány ilyen volt az ismerősi körömben régen ."Nincs vele gond,csak újra kell telepíteni mert lassú" (ma már instant elutasítom az ilyet)
Aztán a nálam halt be a 5400rpm-es ezeréves szar hdd, vagy rosszabb esetben a gép.
És persze ezeknek mindig van úgy 82000db-os fényképgyűjteménye amit át kell másolni -
válasz
Tothgera30
üzenetére
nehéz az IT-sek élete....
legközelebb ezt előre beszéljétek le...
-
válasz
parandroid
üzenetére
Ugyanezt érzem. Két alkalmazás párhuzamos futtatására már nem alkalmas, de az 1080p is izzasztotta.
Tim82: Gondoltam leesett a szövegkörnyezetből, hogy ismerős megkért arra, telepítsek egy friss Win-t a hipi-szupi laptopjára, ami legrosszabb esetben is fél órás művelet. Állítólag nagyon gyors, és nincs vele semmi munka. Ezzel szemben darabjaira szedtem, mert a hűtőventillátor állt a porban, és nem forgott át, persze ráment a fél napom.
-
Tim82
félisten
válasz
Tothgera30
üzenetére
Miben kellene hinned amúgy?
-
parandroid
félisten
válasz
Tothgera30
üzenetére
Lehetne ugyanez valami Pentium G-vel is. Minqp olyanba szaladtam bele, mint vadas új dienstlaptop. Szerintem ezeket büntetésből osztogatják.
p
-
-
-
BlacKSouL
addikt
válasz
venember83
üzenetére
De úgy volt. Meg hogy nyerek a lottón.
Mondjuk nyertem. Volt két kettesem, meg egy hármasom is. -
-
lenox
veterán
válasz
BlacKSouL
üzenetére
Belepo gigabit routert kerestem a multkor, es ez az olcso, ajanlott, es amit a boltban is talaltam:
Mercusys AC12G
A kliensek szamat gondolom elbirja, teszt szerint 500+ Mbps-t tudott (marmint nalunk annyi volt eppen a szolgaltato altal biztositott, ahol probaltuk) a tobbit nem tudom. Ez ugye 10k alatt van, es nem csak 100 Mbps-t tud, mint az ASUS. Mondjuk nekem is ezek az Asus RT-N12+-ok vannak egyebkent (a plus nem tudom mivel jobb vagy rosszabb), kulonosebb bajom nincs veluk.
-
BlacKSouL
addikt
Úgy tűnik, hogy a digi nekiállt fejleszteni a hálózatot, és kis lapos duplanégyzet keresztmetszetű kábeleket rángat be a lakásokhoz...feltételezem a FTTB-ről FTTH-ra átállást. Majd állítólag jönnek üzletkötők is...
Na a lényeg, hogy ha nincsenek ugyan nagy igényeim, de a jelenleg elérhető nagyobb (100mbit helyett 1000) sávszélességet a következő 8-10 évre gondolva is szeretném megfelelő eszközökkel kihasználhatóvá tenni, akkor kb. mire érdemes beruházni (router: wifi6, aimesh, stb...) hogy ne kelljen 1-2 év múlva azon gondolkodni mit kéne bővíteni, cserélni ú.n. elavultság miatt.
A nem nagy igény az igazából tényleg nem nagy. Legfőképpen böngészés pc-n, telefonon, tableten, nagyon minimális letöltés, hétvégi youtube maraton, vowifis telefonálás, de semmi online gémerkedés, se 0-24 torrent, vagy távoli szimultán 20 kamerás 4K-s megfigyelés.
A bonyolultságot a helyszín adja, és esetleg az összes kliensek száma. Két egymás melletti lakást kell nagyjából lefedni, amit most 2 db Asus RT-N12 teljesít, a jelenleg megvalósítható (rossz) elhelyezéssel: Egyik lakás egyik sarkában a bejövő kábelen lóg A router, a PC mellett, míg az ellentétes oldalon szomszédos lakás legközelebbi szobájában a lehető legkevesebb 1 fal (de fő fal) blokkolással a B router jelismétlőbe téve. Így a jel mindkét lakásban kielégítő, az egyes routerek jele a saját lakás legtávolabbi pontján csökken csak le mondjuk felére.
Na ezt kellene valami modernebb eszközzel letudni. Az elhelyezést minimálisan lehet módosítani, de a Pc-hez tyúkbéllel kötöttség miatt nagy játék nincs. Ahhoz meg praktikusan ragaszkodnék.
Csatlakoznak: kábelen 1 db PC, wifin 2 db telefon, 1 db tablet, 1 db TV, 1 db klíma. A telefonok és asszem a tablet is tud 5GHz-et, a TV és a klíma csak 2,4-et.
Nagyon nagy költségeket, (60-80 ezres routerek) nem akarnék, most megakadt a szemem egy RT-AX58U-n 40-ért. Csak kérdés hogy ez mennyire bírna el a helyszínnel önállóan, vagy mit kéne még mellé beiktatni nyomott költséggel, ami a lefedettséget kiterjesztené. Egyáltalán kell-e nekem ez, vagy fölöslegesen tud sokat. -
válasz
venember83
üzenetére
Jah. Nekünk meg fizetni az éves rehab felét. De felgyógyult szerencsére.
-
Vérboci
addikt
válasz
parandroid
üzenetére
a hanyatló nyugat ugyebár
-
válasz
parandroid
üzenetére
Eh, jobbulást.
-
NoLF
veterán
válasz
parandroid
üzenetére
Hat nem vagy egy tul okos robot, ezek alapjan azt kell mondjam
-
parandroid
félisten
válasz
Vérboci
üzenetére
Szerencsére itt minden táppénz 100%-os (6 hétig alapból, ez utána is annyi lenne, de azért csak nem tart addig). Péntek reggel egész jól voltam, bementem, de hiba volt, a lábamnak nem tett jót az erőltetés, úgyhogy ebből legalább egy hét pihi lesz, meg baleseti orvos, de pénteken pont lemaradtam a rendelésről (tudom, munka helyett oda kellett volna menni)…
p
-
ladybug
őstag
válasz
parandroid
üzenetére
A történetet azzal szeretném kiegészíteni, hogy áldozatunk az eset óta a mai napig nem volt orvosnál, így a család aggódó tekintetével kísérve “közlekedik” hősünk a lakásban hosszan nyökdécselve és szisszentve. Különben fekve is minden fáj neki.
A frász kerülget két napja, hogy milyen sérülése lehet, de barátunk tegnap még lelkiismeretesen dolgozni is elment. 🤦🏼♀️
Hétvégén ugye csak ügyelet van és merem remélni, hogy harcosunk belátásra tér, így nagy fun lesz elmagyarázni, hogy egy csütörtökön történt munkahelyi baleset után miért csak szombaton jövünk orvoshoz. 🙈 (Ha egyáltalán elmegyünk.)
-
venember83
nagyúr
válasz
parandroid
üzenetére
Pax szekrényes raklap? Rendkívül találó név lett volna jelen esetben...

bitpork: és sikerült áramtalanítania a DAU-t?
-
válasz
parandroid
üzenetére
Egyszer még megboldogult süldő koromban kihívtak egy bázisállomáshoz h leált a fél falu telefonja. JÖtt velünk elemlőkosaras kocsi amivel 15 méterig lehetett emelni. Hideg volt fújt a szél , nem volt kedvünk felmenni a hidegbe (tél, sok mínusszal) a kosaras kocsit meg folyton béreltük így ismertük a kezelőt - megkértük menjen fel áramtalanítani a DAU-t. Srác felment áramtalanított és lekajabált hogy okés -e? beleborultunk a lapotpba majd egy csattanást hallottunk és odakaptuk a fejünket. A kosaras emelő leni kezelőjénél lévő egyik magasnyomású szelep elhasadt a hidegben és egy bő 2 métere köpte az olajat. A teljes emelőkosár zökkent egyet, amikor még egy szelep hasadt szét és a srác 10+ méterről a fémkosárral együtt a földbe csapódott. A csípője, a bordái, az állkapcsa és minden végtagja eltört. Ömlött belőle a vér, de túlélte. Majd 1 évig feküdt kórházba.
-
parandroid
félisten
válasz
BlacKSouL
üzenetére
Kicseszett veszélyes üzem. Egy kisebb targonca alsó hangon 5 tonna körüli önsúly. Egy nagyobbacska suv olyan 2 tonna. Ha hibrid, akkor esetleg kicsit több. És ehhez jön a teher. Meg az emelésből adódó energia: mi 8 méterig dolgozunk az emelőárbócosokkal. Az a földszint + két emelet szintje. Egy 600+ kilós raklapnak kicsit túlnyúlva egy 250 cm hosszú villa végén vajon milyen forgatónyomatéka lehet már, amit a gépnek meg kell fogni? És akkor jön a takarítónő, és besétál a partvissal a villa alá. Aztán én leszek lebaszva, hogy agresszív vagyok a külsős cég munkatársaival…
Amúgy sincs becsülete a targoncának: úgyis megáll, nyugodtan kilépegetnek elé… Egyeseknek semmi kedve az élethez. Szóval épp elég szar dolog akkor is, ha az ember nem hibázik. Ha meg igen… hát, ezt nem fogja meg egy fémkorlát. A téglafal sem feltétlenül… Szerencsére keveset vezetek, csak besegíteni szoktam, pedig amúgy jó móka, szeretem csinálni, de lehetőleg tényleg csak akkor, amikor még egyedül vagyunk a raktárban, ahogy egyre többen lesznek, már nagyon frusztráló mindenkire vigyázni - helyettük is. Amúgy is safety freak vagyok, ezt most mégis benéztem…
p
-
BlacKSouL
addikt
válasz
parandroid
üzenetére
Ez nem az anyagmozgatás világnapja [link]
-
parandroid
félisten
Nem röhög: [link]! Igen, én is gondolkoztam már rajta, hogy örülhetek, hogy a sors most csak lábon lőni tervezett, egy raklapnyi pax szekrény, vagy malm komód jócskán 600 kg fölött van raklaponként. Jó, utóbbi legalább normális méretű raklapon van, az nem dől le. Előbbit meg istenkísértés nem egyesével mozgatni (50x280 cm egy raklap - vékony, hosszú, magas, nehéz: kódolva van a katasztrófa), úgyhogy nem is szoktuk. Ez olyan ártalmatlan dolognak tűnt, végül is csak szőnyeg, finom puha, plüssös, cuki, biztos nem bántana… bumm!
p
-
NoLF
veterán
válasz
parandroid
üzenetére
és 120 kiló mi esett rád? vagy a raklap maga vágott artzon?
-
válasz
parandroid
üzenetére
hát, a targoncás oktatófilm legendás...
csak óvatosan...
-
venember83
nagyúr
válasz
parandroid
üzenetére
Lehet, hogy ideje lenne megfelelő biztosítást kötni? Baleset- és életbiztosítást? A nyugdíjbiztosítást nem erőltetném, ha az univerzum ennyire törődik veled...
-
parandroid
félisten
Hova, hova? Szóltak, hogy jön (utána volt még fél másodpercem az ütközésig), tehát odafordultam, úgyhogy bele az arcomba! Szép úgyse voltam sose, na, ez sem segített.
Hanyatt vágott, hogy átestem mindenen, és elnyújtózott a lábaimon. Elég pánikhelyzet, amikor ott fekszel, és próbálod magadról lerúgni azt az izét, de meg sem mozdul. Annyi amúgy, hogy pont elment mellettem a targonca, megbillent valamin, és a felső raklap ledőlt, én meg rossz helyen voltam, ráadásul nem figyeltem oda.
Anno lassan 20 éve, hogy a raktárvezetőnk azzal kezdte a munkavédelmi oktatást, hogy ha targoncát hallasz közeledni, akkor minden idegszáladdal arra figyelsz, hogy kitérj előle, és figyeled, hogyan mozog. Rutinná vált, belefásult az ember, most megvolt az ismétlő oktatás.
p
-
NoLF
veterán
válasz
parandroid
üzenetére
még nem, de nem is szeretném. hogy vagy még egyben? egész pontosan hova érkezett?
-
válasz
parandroid
üzenetére
aztakurva. és hogy élted túl..?
óvatosan...
ahogy Hofi mondá, "lengő teher alá ne állj! -
parandroid
félisten
Ugrott már rátok egy 120 kilós raklap meglepetésből, 1 m magasból? Úgy érzem magam, mint akin átment egy busz. Az előbb nekidőlt az 5 kilós kutyánk a lábamnak, és majdnem összefostam magam. A múltkori kéztörés után szerintem akar valamit az univerzum mondani nekem, de még ki kell találnom, pontosan miről is van szó.
p
-
Vérboci
addikt
válasz
Marcsello31
üzenetére
-
Marcsello31
őstag
Hali! Tudja valaki azt, hogy egy android telefonon esetemben "xiaomni redmi 4 mido"
b20as teló. Hogyan lehet saját kezüleg telenor toronyra csatlakozni? A közelemben van pár torony ami lte lenne, de ez a fostenger egy 2g hálózatra csatlakozik állandóan ami kb 1kmerre van tőlem. "LOL''. Régen tudtam a progam nevét, de mára elfelejtettem. Aki tud valami ügyeset mondani annak köszi
. -
NoLF
veterán
én vagyok ennyire gyökér, vagy tényleg nem tudom beállítani az automatikus aláírást outlookban? több fiók van, nem az alapértelmezettről küldök. az alapértelmezett aláírás be van téve ahhoz a fiókhoz, amit küldésre használok, mégse rakja oda...
-
Vérboci
addikt
a karácsonyi hangulat a legjobb, ami az emberrel történhet. pláne ahogy rövidülnek a nappalok. én az adventet simán kiterjeszteném októberig.
nálunk otthon már masszívan halloween van a lakásban, pedig az is hol van még.
btw. még egy boszi kalappal adós vagyok a lányomnak, bár ma osztályfőnökit kapott, szóval lehet hogy csak papírcsákó lesz.
-
ToBeY
nagyúr
Tegnap voltam vásárolni és meglepve tapasztaltam,hogy már kint a karácsonyi dekoráció
Ez október elején talán cseppet korai még szerintem
-
válasz
venember83
üzenetére
mert amúgy hiányzik...

-
Tim82
félisten
válasz
venember83
üzenetére
Hallottam már olyan emberről, aki ismer olyan embert, akinek dereng a név.
-
trialboj
őstag
Hali, meg akartam mutatni egy havernak milyen okos gyerek volt Dancsó, mielőtt elbutult volna, de nem találom a régi filmkritikáit, mindet letörölte? Ennyire durván átmosta az agyát az új személyisége?
Nem tudja valaki, hol lehet fellelni, biztos van valami csatorna ahova visszatöltik.
KÖszi -
kraftxld
félisten
Vettünk a Parlament szuvenírboltjában egy kínában gyártott zenélődobozt ami osztrák zenét játszik és a BP-i állatkert van ráfestve

-
NoLF
veterán
válasz
parandroid
üzenetére
En 15evesen hagytam abba, es most kezdtem ujra 39nel, pont ugyanannyit hagytunk ki

-
parandroid
félisten
válasz
venember83
üzenetére
Én pl 18 évesen hagytam abba, aztán 42 évesen kezdtem újra a biciklizést. Van ez így, hogy az embernek eszébe jut, hogy kéne megint csinálni.
p
-
válasz
parandroid
üzenetére
Sajnos tudom mivel jár, főleg, mivel egy könnyű, nagy átfedésű (pölö: 10-50/11-50) sor aranyáron megy. De egy egysebességes gép, még mindig gazdaságosabb. Bár igazán a szíjhajtással kacérkodom.
Új hozzászólás Aktív témák
- Netatmo Presence okos kültéri kamera / 12 hó jótállás
- Lenovo T450s notebookok - 14", i5-i7, 4-12GB RAM, eu vil.bill, számla, gar
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 32/64GB RAM RTX 5070 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Mini 128GB Blue- 1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS4067,94% Akksi
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest