Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Toomy: FOXPOST: régen jó volt, de már jobban jársz, ha elfelejted
- MasterDeeJay: i7 4980HQ asztali gépben (vs i7 4770)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
Új hozzászólás Aktív témák
-
AMD Power
titán
Lehet,hogy hulye a kerdes de sokan kerdeztek tolem, foleg melohelyen,hogy szerintem a nagyobb mennyisegu D vitamin + C vitamin fogyasztas "jo" lehet e a korona virus ellen ha bejon Mo-ra? Ti errol mit gondoltok!?
-
FehérHolló
veterán
válasz
FehérHolló
üzenetére
[link] - ezen termékek árát nézték 2019-ben.
Tudom, hogy az egész társadalmat illene reprezentálnia, ezért egyéni dolgokat nem érdemes kiragadni belőle, de szemet szúrt, hogy az új autók közül nincs benne 115 lóerőnél erősebb, és 95-nél több is csak elvétve akad. -
FehérHolló
veterán
mezőgazdasági termékek és szeszes italok jelentős része itthoni.
nem véletlen, hogy mióta elkezdték szándékosan rontani a forintot (Matolcsy első MNB regnálásának második éve), az élelmiszerek aránya 18%-ról 26-ra, a szeszes italoké pedig 8%-ról 10-re nőtt a KSH infláció (fogyasztói árindex) számításához használt fogyasztói kosárban.
-
válasz
bitpork
üzenetére
Értem mit akarsz mondani, hogy reálértéken, mert forintban nem lehet nézni (minden külföldről jön, azt meg €-ban, vagy $-ban kell nézni), maradt annyi a bére mint eddig.
Mondjuk az inflációt nem tudom hogyan számítják, mert nem csak az itthon termelt dolgokat kell nézni az egyértelmű, hanem minden olyan dolgot, ami az alapvető élethez kell, az meg bizony €/$ árfolyamos... -
Ez az amikor az összefüggő tények nem zavarják az értelmezést, ugye?

A legjobban azt szeretem amikor azt kezdik el nekem mondani hogy az MNB feladata az árstabilitás és az meg megvan ... LOL Minden azon alapszik hogy mennyi a vásárlóértéke a forintnak - lsd serti hús. Kína elkezdi felvásárolni akkor felmegy az ára akármennyit ér a forint. Ha meg nem veszik akkor bezuhan, szintén telibe sz@rva az MNB humbugjait. Ezért van az, hogy itthon a külföldi által azonos mennyiségű valutában ott elszámolt bér nő és mondhatja hogy emelt, de közben itthon minden külföldi vásárlóerőhöz kötött és a szegény mérnök hiába kap 2-3-5%-kal többet mert a benzin Brent elszámolásos (igaz az olcsóbb és szarabb orosz olajat veszi a mol, de ezt hagyjuk most), a Samu tv, ájfón, kocsi, ruha és úgy alles zusammen külföldről jön (illetve € elszámolásos itthoni összeszerelés folyik) ami mind-mind arcon röhögi azt a 2-3-5%-t mert közben a forint gyengülése miatt a bértől kezdve minden emelkedett -összeadva nagyobbat mint a papíron kimutatott infláció.

-
válasz
bitpork
üzenetére
De igaz nem, hiszen a dolgozó többet kapott, az hogy ez a munkáltatónak más valutában ugyanannyit jelentett mint eddig, az a munkavállalónak mindegy ebben az esetben, ha csak azt nézzük, hogy emelkedett a bére.
Az mondjuk tény, hogy ha romlik a forint, akkor minden külföldről behozott termék árán megfog látszódni előbb-utóbb. -
-
BlacKSouL
addikt
Szuperexpressz mi bazdmeg [link]
Egyenek szart.
A 100 kilométerre lévő magyarországi megyeszékhelyről meg 3 óra az út kötelező átszállással, mert nincs közvetlen járat.
Fogadjunk ez is sorosmigráns. -
válasz
FehérHolló
üzenetére
egyet?

Igazából fél órával korábban írtam Nolfinak, de valamiért nem ment el. Majd visszajöttem a gép elé 20:18-kor, és akkor már gondoltam, hogy megjátszom így.
A timeanddate wordclock-ot néztem, és abban a másodpercben nyomtam meg a gombot.
Ennyire ügyi vagyok, hogy sikerült. Köszönöm, anyámnak, apámnak, az edzőmnek és a prohardvernek, hogy itt lehetek. Nélkülük ez nem sikerült volna!
-
és az, hogy Bleki kedvéért megcsináltam a 2020-02-02 20:20:20-as hozzászólást, az smafu..???
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
lenox
veterán
válasz
FehérHolló
üzenetére
Nem tudom, de ha kedd, akkor Belgium.
-
lenox
veterán
válasz
concret_hp
üzenetére
Ha a mostot kihuzod, akkor igen. Es ahogy kinez, eleg kozeljovore cserelni.
-
BlacKSouL
addikt
Az lesz hamarosan, hogy 2020-02-02 02:02:02
Legalábbis itt magyariában és zónájában. Én ugyan már lefekszem aludni, de valaki igazán megörökíthetné egy ügyesen szkriptelt hozzászólással a megfelelő pillanatban, mert ez így szép szám...Nem is tudom hol milyen oldalon vagy felületen látszik még így kiírva dátum is, idő is. És hát ugye az előző még megvolt 18 éve azonos számokból, nem emlékszem azt elcsípte-e valaki annakidején, de a következő hasonló már csak 1010 év múlva lesz. (Kis csalással persze nyilván hozzávehetjük a ma esti variációkat is 20:00:00 meg 20:02:02 és 20:02:20 és 20:20:02 és 20:20:20, és még van több is. de szerintem a legelső a legjobb.)
-
gaborbol
őstag
USA:
4 eve beadtam a letelepedesi kerelmet a tesom reszere es tokre elfeldkeztem rola. A beadast kovetoen irtak, hogy megjott a kerelem es majd szolnak, hogy mi a kovetkezo lepes.
Felhivtam oket, mondom a holgynek, hogy sorry tokre elfejtettem az ugyet es nem kaptam toluk semmit az elmult 4 evben, megvan meg a kerveny?
Hat tetszettem olvasni a weblapot? Igen, azt irja amit 4 eve irtak, hogy majd szolnak, hogy mi a kovetkezo lepes.
Hat ez az, varjak meg 5 evet, es ha nem kapok semmit toluk, na majd akkor hivjam oket, mert a bevandorlas testveri alapon 108 honap, ugy hogy csigaver
Beraktam elmlekeztetobe

Nincs gond, mert nem surgos, meg lehet soha nem koltozik majd ki, csak vicces, hogy egy hivatal 9 evig ul a kervenyen egy szo nelkul.
Szulok eseten ez lett volna talan 3.
Magyar:
Visszafele is megkerdeztem, itteni szuletesu felesegem gondolta, hogy nem lenne rossz magyar allampolgarnak lennie, szinten ki tudja mit hoz a jovo alapon.Mivel van kozos gyerek ezert 5 ev hazassag utan kervenyezhetne, de az ugyintezo holgy kozolte, hogy mindenfele makogasra, hasznalhato magyar myelvtudas nelkul nem fog atmenni a vizsgan

Neha parszor kerdezte, hogy milyen az oktatas vagy az eu ellatas szinvonala, azota nem hozta fel a bevandorlas temat

-
Kicsit mintha megugrott volna a visszaigazolt betegedések száma meg a halálozás is...
-
Amúgy januárban, éjjel 1-kor 11 fok az mennyire normális???
Most épp ennyi van nálunk. -
BlacKSouL
addikt
válasz
fokukac
üzenetére
Csíkosságmentesítés ala starján by 2020 a huszonegyedik században. Esély nincs a megcsúszásra. Bár a saras homokon még simán hanyattbaszhatja magát bárki.
Sétálva a városban már lassan csak losonciak fülekiek meg ragyolciak vásárolnak, de a piacon lángosozva is kb. 8000 euró beváltást hallgattam végig 10 percen belül. Hát ez van unortodox széllel szemben... jóistenménemveszimá magáhozezeket..persze tudom, a zördöggel fognak remélem teniszezni ilyen elektromos rovarirtó teniszütővel ezekkel a pokol meg purgatórium között. -
na... még megvárom a Brexitet, aztán alvás...!

-
concret_hp
addikt
válasz
FehérHolló
üzenetére
fejtse már ki az úr
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
közben 213-222-re módosult, vagy megtlaálták az ellenszert vagy

-
FehérHolló
veterán
válasz
concret_hp
üzenetére
pedig szerintem tanultál statisztikát

-
concret_hp
addikt
válasz
fokukac
üzenetére
ez úgy lenne pontos, hogy lenne még olyan, hogy:
- válságos állapot (ez van is)
- még most betegedett meg, nincs még nagyon rosszul, de egyértelműen ez a baja
- túl van a nehezén, még nem gyúgyult, de szinte biztos nem fog belehalnivagy mondjuk meglenne (mint sok másik vírusnál), hogy jellemzően X nap alatt halnak bele. ha ez mondjuk 1 hét, akkor elég nagy a baj, mert 23-ára 639 esetet ír és a 213 halálos az tegnapi adat, tehát akkor pont 1/3 halálozási ráta ami azért elég nagy különbség.
(persze az is lehet, hogy valaki úgy halt bele, hogy már 2 hete beteg volt, de a 2 héttel ezelőtti statisztikában nem volt benne, mert csak pár napja azonosították, hogy neki is ez a baja, meg még millió féle torzítás lehet)
-
válasz
concret_hp
üzenetére
~9800 eset, 213 halott, de már 187-en meggyógyultak.
ez már egész nagy ugrás a gyógyultak számában.
[link] -
válasz
concret_hp
üzenetére
Lehet tobb funkcios p korhaz+krematorium
-
concret_hp
addikt
-
-
Vérboci
addikt
sziasztok, tudnátok ajánlani 3-4 jó hotelt budapesten, központi helyen?
4 csillagost. nem baj, ha a parkolás megoldható a hotelben és nem kell az utcán automatába dobálni.
tudom, booking, meg google, de most nagyon nincs időm és totál vakon vagyok a fővárosban. nagy segítség lenne.
köszi -
-
nőtt az. 59-ről 133-ra, 3 nap alatt...
persze durván néz ki, igen.De ami még érdekes, az az, hogy az eddigi halálos áldozatok 95%-a Wuhani / Hubei tartomány-beli (onnan indult ez az egész).
Máshol nem nagyon vannak még halottak. A kérdés csak az, hogy ez az idő faktor miatt van, vagy mert máshol már jobban felkészültek erre? -
Vérboci
addikt
Koronavírusos időkre egy vonatkozó film, ami nem olyan gagyi: [link]
Nekem tetszett. -
ToBeY
nagyúr
Tud valaki ajánlani egy jó bőrgyógyászt BP-en,vagy valami helyet ami jó?
-
lenox
veterán
válasz
concret_hp
üzenetére
Gyalog galopp, nem tanultad egyetemen?
-
-
válasz
concret_hp
üzenetére
csak egy makett
(hogy a klasszikusokat idézzem)Ui. Németországban már 4 beteg van, és már ott helyben is fertőz, szóval nem olyan távoli.
-
Mondjuk az sem biztató h Németországban már nem Kína látogató is esett áldozatul. Innentől már elég nehézkes a követés.
-
ezt a linket én is néztem tegnap, és az igazán sokkoló része az volt, hogy eddig csak 59 gyógyult eset volt ott. És egy nap alatt csak négyen gyógyultak meg (63-ra nőtt),
míg a halottak száma 28-cal nőtt...Ha ebből indulok ki, sokkal nagyobb is lehet itt a mortalitási ráta, mint amiről eddig szó volt.
-
lenox
veterán
válasz
parandroid
üzenetére
https://gisanddata.maps.arcgis.com/apps/opsdashboard/index.html#/bda7594740fd40299423467b48e9ecf6
Azt irja: total death 107, total recovered 63. Az mondjuk 63%.
-
gaborbol
őstag
Tegnap az ikreknek volt orvosi vizsgalat, 2.5 eves kotelezo ellenorzes, hogy fejlodnek, mi van veluk, van-e gond, kerdes,stb.
Bejon a doki egy gitarral, leul elejuk egy gurulos szekre:
Hello,
Ezt a szamot, valoszinu nem ismeritek, de majd ha idosebbek lesztek biztos nagyon fogjatok szeretni, igy szol:
( gondoltam magamban, na vajon meyik gyerekdalt fogja eloadni)
If you see a faded sign by the side of the road that says
Fifteen miles to the, love shack, love shack yeah
I'm headin' down the atlanta highway
Lookin' for the love getaway...Gyerkocok azt se tudtak mi van most, vigyorogtak, mi meg szakadtuk az asszonnyal a rohogestol, annyira varatlan volt az esemeny.
Gitarozas, meg az enekles is annyira rendben volt, hogy siman megelhetne belole.
Mondtam is neki meg az asszonynak, hogy nem csoda hogy ilyan draga az orvosi ellatas, mire igy megtanul valaki enekelni meg gitarozni az orvosi mellett....
-
BlacKSouL
addikt
Nekem napok óta a Pandemic 2 c.fless van a fejemben. Ezt amit mindenki emleget nem ismerem, de azzal néha fél éjszakákat küzdöttem, viszont ha Madagaszkár lezárta a közlekedést és a határait, akkor majdnem mindig megmenekült. Mondjuk pár év alatt hatmilliárd halottat leszimulált.
-
lenox
veterán
Nyilvan amugy ha a tunetek jelentkezese, es a betegseg vege kozott x nap telik el, es naponta y-szorosara no a fertozottek szama, akkor ugye x nappal ezelott 1/(y^x)-szer annyi fertozott volt lathato, tehat a ma latott halalesetek szamanak y^x-szerese a varhato. Vagyis 4 nap es 10%-nal 3% helyett 4.5, de pl. 7 nap es 50%-nal 3% helyett 51%. Szoval kb. nem lehet tudni semmit, tehat a 10% az nem rossz tipp.
-
lenox
veterán
válasz
concret_hp
üzenetére
Csinaltam ilyen spreadsheet szimulaciot, abbol kiindulva, hogy ha mondjuk 14 nap alatt zajlik le a betegseg, 7 napig lappang, utolso 7 nap lehet tudni, hogy fertozott az illeto, es a 14. napon 10% valoszinuseggel meghal, es naponta 20%-kal no a fertozottek szama akkor egy adott napon a latott fertozottek es halalesetek aranya kb 2.8%. De ez amugy nagyban fugg a szamoktol, tehat ha pl. csak az utolso 4 napban lehet tudni, hogy fertozott az illeto, akkor mar 4.8%. De ha ugyanugy 7/7 nap, de csak 10%-kal no a fertozottek szama, akkor 5.1%.
-
Na tippeljetek, kinek kezdett már megint égni / villogni a csekkendzsin lámpa..?
De most kettő is.
Miközben siettem Debrecenbe egy meetingre.Vorsprung durch Technik.
-
ToBeY
nagyúr
válasz
szemmelver
üzenetére
Direkt erre a célra van egy topic,oda kéne ezt betenni nem ide.
[link] -
Lortech
addikt
válasz
szemmelver
üzenetére
Nekem Bömbi jobban tetszett - úgy látom ő a legnagyobb rivális -, így inkább őt lájkoltam. Remélem nem baj.
-
szemmelver
aktív tag
Sziasztok!
Van egy FB nyeremény játék, ami febr. 3-án lezárul. A [linken] lévő hozzászólásoknál van egy cica, "Puding" aki tudja kérem lájkolja a képet! Nyerni kell!!
Köszi!

-
EQMontoya
veterán
válasz
fokukac
üzenetére
Mondjuk az eurozónában is 0 a kamat kb, és közel sincs ekkora inflacio. Mi lenne, ha végre elkezdenénk csatlakozni?
Ja, akkor nem lehetne inflációt csinálni.
Azert nem tesznek ellene, mert ez a cél. Magas hozamú, forint alapú államkötvények, szépen elinfláljuk, azaz nem fizettünk rá hozamot. És ezzel igazából a magyar lakosság zömét verjük át, szóval nem nagyon fog érte morogni senki.Ügyes, de semmikepp nem etikus.
-
AMD Power
titán
válasz
concret_hp
üzenetére
Arrol nem is beszelve,hogy amitt a tv-ben mondanak az csak a jeghegy csucsa. Egy szavukat nem hiszem el.
Új hozzászólás Aktív témák
- Dell Precision M6800 17,3" FHD, i7, Quadro 4GB workstation notebook számlával, garanciával
- Samsung Galaxy S10 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- iPhone 15 Pro Max 256GB Black Titanium -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, 100 % Akksi, MS4047
- BESZÁMÍTÁS! ASRock X870 R9 7950X3D 32GB DDR5 1TB SSD RTX 4090 24GB Be quiet Pure Base 501 LX white
- Bomba ár! Dell Vostro 5490 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

kerestem össze-vissza, de sehol nem találtam