Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Toomy: FOXPOST: régen jó volt, de már jobban jársz, ha elfelejted
- MasterDeeJay: i7 4980HQ asztali gépben (vs i7 4770)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- ldave: New Game Blitz - 2025
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
Persze, hogy volt Tisza kavics. Olyan zselés állagú volt a belseje. A rendszerváltás után szünt meg.
-
válasz
concret_hp
üzenetére
igen, de olyankor még én is alszom...
majd legközelebb -
Úristen, még a Szisza is megjelent..!
Meg vagyunk mentve..!
-
ToBeY
nagyúr
Most hogy UK kilépett az EU-ból az internetes rendelésben van valami változás?Áfa,Vám?
-
FehérHolló
veterán
válasz
concret_hp
üzenetére
és általában Bécsben szeretik átvenni a jegyeket.

-
tbs
addikt
válasz
concret_hp
üzenetére
thx.
-
tbs
addikt
válasz
parandroid
üzenetére
nope. mavnal..? kinyomtatod - bachatod

-
tbs
addikt
betegseg miatt elmarado utazasunk vonatjegyei atvehetoek ujpesten.
keleti - becs hauptbh -> 2020-02-19, 8:40 -> 11:21 (igen, indulas holnap)
becs meidling -> keleti -> 2020-02-22, 15:25 -> 18:19
fel oraja tudjuk, hogy nem megyunk. 3 jegy van. ingyen elviheto, de csokiert is.
-
BlacKSouL
addikt
válasz
fokukac
üzenetére
Mert a következő hónapokban várható vízfogyasztás 0 lesz, így a számla is, abból meg nehezen vonható. Bár egyesek szerint osztani se lehet vele.
Spet: Tudtommal a rhinathiolok átlátszó sárgásbarnák, amit kerestünk az meg átlátszatlan eperturmix-szerű világosrózsaszín. Ráadásul nem tudom '83-'84 környékén mennyire lehetett kapni Rhinathiolt M.országon. Lehet hogy volt, de én a 90-es évek végéig nem találkoztam vele. Mondjuk Tiszakaviccsal se, oszt látjuk mi lett belőle
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Tényleg, tildy: találkoztál annakidején '84 körül Rhinathiollal?
-
válasz
fokukac
üzenetére
Ez 1 jó kérdés, bár valószínűsítem azért, hogy ha véletlenül idővel meg más lenne a tulaj, őt nem illeti meg ez az összeg, és ez az oka.
Az összegből ítélve jó pár m3, jó pár hónapi fogyasztás lenne ez...
Mondjuk nem tudom náluk hogy működik (én 1 másik állami vízmű
és nem foglalkozom ilyen dolgokkal, csak adatszolgáltatásokkal meg egyéb), de ilyesmit tudok elképzelni. -
BlacKSouL
addikt
Kiküldtek nagyanyámnak egy számlát túlfizetésről az Északmagyarországi Regionális Vízművektől. Visszajár pénz. Tízezernégyszáz. Bejöttem az ÉRV helyi ügyfélszolgálatára, behoztam a levelet, értesítőt, számlarészletezőt, nulláscsekket, hogy akkor most mi is lesz, mert nagyanyám otthonba került, nem tud intézkedni már. Azt mondták, hogy kifizetik készpénzben a túlfizetést.
Adtak egy meghatalmazás formanyomtatványt, hogy az kell. Elmentem aláírattam nagyanyámmal, letanúztam két tanúval, majd megfáztam, nem mentem sehova. Ma megint elkirándultam az Északmagyarországi Regionális Vízmű Zrt helyi ügyfélszolgálatára, előadtam ismét hogy mi a helyzet. Odaadtam az intézkedésre feljogosító kéttanús meghatalmazást. Kérdezi az ügyintéző, hogy el lett e már indítva a kifizetési kérelem. Néztem bután, erre,kérdezi a kolléganőjét is, az mondja, hogy lehet hogy nem. Jó, akkor elindítják a kérelmet, de az lehet hogy hosszabb idő, lehet egy hónap is. Mondom egy hónap?? Megint jöhetek vissza harmadszor? Nem, hónap, egy óra. El kell ugyanis küldeniük Kazincbarcikára az ottani központba emailben, és általában egy óra múlva jön válasz, hogy ok, a kazincbarcikai központ engedélyezi, hogy a saját számlájuk alapján a salgótarjáni ügyfélszolgálat pénztárából kifizessék a pénzt. Mert tízezer fölött kell a barcikai központ engedélyezése...
Vajon ha nekem kéne befizetnem, azt is ilyen középkori szintű bürokráciával lehetne megtenni, vagy befizetni azonnal lehet bárhol?
Úgyhogy most ülök az ügyfélszolgálaton, és várom hogy szóljanak hogy Kazincbarcikán felébredt a megfelelő ügyintéző, és megengedi a tarjáni ügyintézőnek ennek a kivételes nagyságrendű hatalmas összegnek a kifizetését.És mindenki nagy meglepetésére már vissza is igazolták. Alig volt negyedóra. Kellett még öt azaz öt aláírás mindenféle iratokra és bizonylatokra, és megkaptam a pénzt. Most nem is tudom hirtelen mire költsem, vagy vegyek inkább belőle teslarészvényt.
-
Nagy hangon, hiszen hangember vagyok.
Amúgy a fél gyerekkoromat a Tisza-parton töltöttem, és teljes hosszában végigkenuztam a magyarországi szakaszt, bizony láttam, hogy a Tisza bizony homokos. Ez ténykérdés.
Ennek tükrében, aki Tisza-kavics nevet adott egy terméknek, az csak valami holdkóros lehetett. Esetleg kárpátaljai, amely esetben megbocsátok neki. -
-
decoNTANK
újonc
SziasztoK!
Bocsi ha ez még ide is off,de nem tudom hol kéne feltennem a kérdésem.
Skynet-Computer-ről vannak itt vélemények?
Valaki rendelt már tőlük? Számomra túl jónak tűnnek az árak.
Esetleg tanács hol éri meg új/használt gamer pc-t venni(300k limittel)
Köszike! -
tildy
nagyúr
Tiszakavicsot amúgy árulnak még? Bár a Viola szelet még jobban bejönne . Erre a rózsaszín szirupos gyógyszerre én is emlékszem , a neve viszont nem rémlik

A summetrolimra mint névre is emlékszem, de ott meg a gyógyszer állaga nem rémlik.
Nade amit írnak róla ez lesz az. Ibolyás rózsaszínű, édes, sűrű, csomómentes, ánizs illatú, enyhén kesernyés utóízű szuszpenziós szirup.
-
Na, a mordori retrogyógyszer-dzsánki hájdzsekkelte a topicot

mikor iszunk már sumetrolimra?

-
BlacKSouL
addikt
Ez a sumetrolim gyanús, pláne hogy többeknek is. De ezek szerint én is annyira utáltam, hogy az agyam nem jegyezte meg, még a nevét sem. Paxirasol tabletta, maripen tabletta, semicillin pirosfekete kapszula, amidazophen tabletta, ipecacuana ánizsos köptető, faringosept szopogatós tabletta, annak még az íze is a számban van, ezeket mind részletesen megjegyeztem, de az a rózsaszín izé csak homályos képként maradt meg.
Na mindegy, nem fontos, csak pont ez, mint hiányzó részlet zavart nagyon, a többi részletességéhez képest. Lehet egyébként, hogy a talán sumetrolimot a sok hülye mellékhatás miatt száműzték, mert talán azt még nagyon kisgyerekként írták fel, '82-'84 körül, és azért is vész homályba. Amikorról meg már stabil emlékem van, már sosem írtak fel olyat. -
Lortech
addikt
https://www.hazipatika.com/gyogyszerkereso/termek/sumetrolim_25_mg_5_mg_ml_szirup/1602
https://www.hazipatika.com/gyogyszerkereso/termek/paxirasol_2_mg_ml_belsoleges_oldat/1273
Kedvedért kikerestem, egyik 74-ben, másik 82-ben lett nálunk törzskönyvezve.
-
Tim82
félisten
válasz
Lortech
üzenetére
A Sumetrolim és a Paxirasol biztosan nem, azok filmtablettás kiszerelésű gyógyszerek voltak. (A Sumetrolimnak nagy tablettái voltak, a Paxirasolnak mini méretűek.)
A más hsz.-ben említett Mixtura pectoralis viszont passzol, ahogy a Mucopront és az Ambroxol is.
BlackSoul: Pisztillusra gondolhatsz.
-
válasz
concret_hp
üzenetére
Itthon sem küldenek már csak évente papír alapú elszámolót.Vagy legalábbis nekem. Ha kérem a havit akkor felárat számolnak.
-
concret_hp
addikt
válasz
parandroid
üzenetére
ja a haldokló nyugat kérem...

-
Lortech
addikt
válasz
BlacKSouL
üzenetére
En emlekszem egy emelyitoen edes, gusztustalan, talan mentas, kesernyes, hanyas izu rozsaszin cuccra gyerekkorombol, kb egyetlen gyogyszer amit alig bírtam bevenni, de en se tudom mar, melyik lehetett,
mucopront, ambroxol, sumetrolim, paxirasol, erigon vagy akar tok mas. -
parandroid
félisten
válasz
bobsys
üzenetére
Havi értesítőt évek óta nem kaptam, pdf-ben letölthető a számlakivonat. Valami hitelajánlat viszont hetente jön postán, nem győzöm kiszórni őket. De nem merem bontatlanul, mert mégiscsak a bankom küldte, hátha valami fontos. Mondjuk ez nem magyar bank, csak úgy eszembe jutott.
p
-
-
bobsys
veterán
Lehet Magyarorszagon bankszamlat nyitni magyar utlevellel es olyan lakcim kartyaval amin nincs cim? Lakcim kartyan annyi all, hogy "Kulfoldi cim"
-
BlacKSouL
addikt
válasz
Vérboci
üzenetére
nem emlékszem a csomagolásra, de mintha nem gyógyüveges lett volna, hanem gyártós doboz és üvegcse. Még mintha valami adagolós műanyag kiskanál is rémlene, hogy volt hozzá. Nem ilyen ráhúzott kupakstampó, mint ma a Naturland köptetőn van, hanem rendes kanálszerű. Az íze nincs meg világosan, de nem menta rémlik, hanem ilyen kicsit semilyen ízű édeskés, gyümölcsös, fura.
kukac: nem, az Ipec. az ánizsos, azt szerettem míg volt benne cukor. Még külön ánizst is vetettem kisgyerekként, teának megfőztük, hogy érezzem az ízt. Ma meg már kispórolják az édeset belőle. Vagyis a gyerekváltozatban állítólag most is van cukor, de a felnőttben nincs. Bezzeg a naturland kakukkfüves..nemcsak hogy édes, de 33%-os alkoholos...
felnőttként már ezt favorizálom. -
BlacKSouL
addikt
Mi volt az a gyógyszer, amit gyerekkoromban sokszor felírtak, ilyen rózsaszínes átlátszatlan sűrű édeskés folyadék volt, elég erős aromával. Olyasmi színe volt, mint az eperturmixnak. Nem emlékszem pontosan mire hatott, de ha jól emlékszem torokfájás, bronchitis vagy mandulagyulladásra írták, a Maripen / Paxirasol / Amidasophen / Semicillin félék mellé. Vagy helyett. Aki kóstolta, az biztos emlékszik, de én nem találom guglival keresve.
-
amúgy tudom, hogy én ilyen maradi vagyok, de engem egyáltalán nem érdekel az informatika.
Én a mechanikát szeretem. Guruljon, gyorsuljon. Nem várom el, hogy helyettem vezessen. NEm várom el, hogy figyeljen mindent, hogy szoftvert frissítsen....
játssza le a zenémet, és kész, ennyit várok.
Illetve, már régen rossz, ha az informatikán múlik... kiindulva a termékek életciklusából, támogatási idejéből. Pl. az első okostévék is milyen jól működnek még manapság, ugye. Mi lesz 15 év múlva? Ne mondjátok, hogy majd még akkor is lesz szoftverfrissítés az autóra... -
EQMontoya
veterán
válasz
parandroid
üzenetére
Valami biztos van, mert a Toyotanal is meglepo modon megjelentek a 14-es kompresszioval mukodo motorok.
A Mazda viszont a skyactiv motorcsaladdal amugy is jol all, mert minden tulbonyolitas nelkul teljesitik az aktualis normakat.
-
parandroid
félisten
válasz
EQMontoya
üzenetére
Ez azért érdekes, mert a Mazda-kereskedőm szisztematikusan tagad bármilyen összeborulást a Toyotával, hiába a sajtóhírek. A hivatalos álláspont szerint nem lesz a közeljövőben Mazda hibrid. MX-30 is hivatalosan van, gyakorlatilag csak előrendelhető, működő példány sem igen van belőle.
p
-
EQMontoya
veterán
A Toyota egyebkent olyan szempontbol mokas, hogy a hibridek miatt jelenleg Ok es a Mazda all a legjobban, mert nekik nem kell agyonbonyolitott urtechnika a jelenlegi normak betartasahoz.
Szoval nekik van a legtobb idejuk normalis informatikat csinalni, es mar az akkuk kezelesevel is van tapasztalatuk a sok hibrid okan.Ilyen szempontbol a BMW pl. sokkal rosszabb helyzetben van.
-
lenox
veterán
válasz
FehérHolló
üzenetére
Az alapallitas az volt, hogy nem lehet a Toyotat elektromos kocsi gyartasra allitani, mert hat szar az infotainment, meg OTA is csak Teslaeknal van. Szoval nem, nincs koze az OTA megletenek az elektromos hajtasu kocsik gyarthatosagahoz, ha ugy jobban tetszik nem feltetele.
-
FehérHolló
veterán
-
lenox
veterán
válasz
FehérHolló
üzenetére
Aha, csak nem ez az erdekes, hanem hogy OTA nelkul siman lehet elektromos hajtast csinalni, sot, szerintem nem art, ha nem kell naponta fimwaret updatelni a kocsin, en legalabbis olyat nem vennek.
-
FehérHolló
veterán
Dehogy nincs, elektronyos hajtásnál nem kell hozzá járatni a motort, hogy biztosan ne szakadjon meg az update, mert ott van mögötte egy mocsok nagy akksi.
Ott hagyod a garázsban este, reggelre az összes ECU-t felfrissíti.Mert ugye otthoni wifiről kicsit egyszerűbb, gyorsabb és megbízhatóbb a netre csatlakozni, mint útközben mobil netre .
-
lenox
veterán
Valamennyi biztos van, amikor kijon egy olyan frissites, amitol 0.5 sec-el gyorsabban gyorsul az auto.
Meg amikor vissza kell venni az akksi hasznalhato kapacitasabol, hogy nehogy beszarjon? Hat en ezekre nem pont azt gondolnam, hogy elorebb jarnak, mint mas, hanem hogy kockazatot vallalnak a vevok karara, es nincs elegge tesztelve. Eggyel jobbnak erzem, ha ilyenre nem nagyon van szukseg, es amikor nagyon ritka esetben igen, akkor a szervizben, ellenorzes alatt.
-
> Mi az a tesla szinvonalu elektronika?
A teljesitmenyelektronika, motor, akkupakk sokak szerint kb. 3 evvel jar a tobbiek elott.> OTA-nak sincs sok koze az elektromos hajtashoz.
Valamennyi biztos van, amikor kijon egy olyan frissites, amitol 0.5 sec-el gyorsabban gyorsul az auto.
-
lenox
veterán
Új hozzászólás Aktív témák
- Tápokról alaposan - mélyvíz
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- A nagy Szóda, Szódakészítés topic - legyen egy kis fröccs is! :-)
- OTP Bank topic
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Konteó topic
- Steam topic
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- További aktív témák...
- 0perces! Samsung Galaxy Book5 Pro 360 2in1 Core Ultra 7 256V 16GB 1TB 16" WQXGA+ AMOLED TOUCH 1évgar
- Apple iPhone 15 Pro Max 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro Max 256GB Gold -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3685
- LG 83B4 - 83" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
- magyar billentyűzet - 151 - Lenovo LOQ (15IAX9) - Intel Core i5-12450HX, RTX 4060
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Mea culpa