Hirdetés
- GoodSpeed: Munkaügyi helyzet Hajdú-Biharban: észak és dél
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Torda: Így lehet fillérekből prémium okosotthon rendszert építeni 2025-ben
- Toomy: FOXPOST: régen jó volt, de már jobban jársz, ha elfelejted
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Gurulunk, WAZE?!
- btz: Internet fejlesztés országosan!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dyrtyho
őstag
válasz
concret_hp
üzenetére
Személyi kölcsönhöz tartó biztositás ami a Grupamánál van, ezért plusz 2 ezret fizetek a kölcsönnel együtt. Ez pedig arra szól hogyha bármi történik, halál eset, kereső képtelenség, akkor a biztositó kifizeti egy ideig a havi törlesztőmet
-
Dilikutya
félisten
válasz
concret_hp
üzenetére
Nyilván hitelfedezeti biztosítás, pont az ilyen esetekre. Minimálisan dobja meg a havi törlesztőt, de nagy segítség lehet.
-
Spet
addikt
válasz
parandroid
üzenetére
Nincs sajnos.
Dyrtyho: Ha a cég létezik (mert csak leépítettek), akkor miért adna olyan papírt, amely nem állja meg a valóságot
(meg lehet a biztosító is csekkolta már, hogy van-e még cég vagy nincs) -
Dyrtyho
őstag
Szerintetek ilyen esetben lehet fellebezni a biztositóval szemben ?
A helyzet a következő :
Tavaly november 22-én, 2,5 évre felvettem egy kisebb személyi kölcsönt az OTP-től saját felhaszálásra, mivel akkor még úgy tűnt hogy minden okés lesz a munkahelyemen, hiszen semmi előjele nem volt annak ami március végén történt. Ugyanis az alvállalkozó alól kiszállt a fő, izraeli cég, azzal hogy elköltöztette a munkavégzés helyét Pestről Gyálra, ezzel együtt pedig egy leépitést is csináltak, ami azt jelenti hogy az eredeti 23 főből, csak 15-re redukálták a létszámot. A 3 hónapig voltam munkanélküli, közben persze kaptam álláskeresési támogatást, és az alatt vonták is le a havi törlesztőmet. Júliusban történt meg hogy nem volt akkora összeg a kártyámon hogy levonják abban a hónapban is a kölcsön részletét. Igy hát a biztositóhoz fordultam hogy a júliusi haviban segitsenek ki. Sajnos csak 2 hete tudtam benyújtani nekik az általuk kért papirokat. Múlthéten kaptam a levelet tőlük hogy elutasitották a kérelmem, mert a volt fönököm által adott papiron nem szerepel az hogy a cég megszűnt, csak az hogy közös megegyezésel lett vége a munkaviszonyomnak.Röviden tömöre ennyi lenne a történet, és én arra gondoltam hogy felkeresem a volt fönökömet, hogy adjon egy olyan levelet amiben az áll hogy a cég szűnt meg, és nem nekem mondtak fel.
-
Vérboci
addikt
ezúton ajánlom mindenkinek az E-kárbejelentő appot.
Amikor megjelent, telepítettem, és azóta frissítgetem, bár néha azt gondoltam törlöm, mert úgysem kell.Hát tegnap délután kellett... Harmadszor is megtörték alattam a szekeret, sajnos ezúttal gyerekekkel voltam. Hát volt egy "kis" sírás.
De a lényeg, hogy a fent említett app tökéletes a "kék-sárga" kitöltésére.
Szinte hihetetlen, hogy "állami" app és kifejezetten "öröm" használni. Kár, hogy csak ilyen esetekben... -
kiültem a teraszra. 10 poloskát fogtam 3 perc alatt.
de ha végig nézek a ház oldalán, több tucatot látok, meg itt röpködnek.
Szóval kezdődik, megint... -
A behajtásról kötelező értesítést kapni a cég ügyvezetőjének a levelezési címen. Azon rajta kell lennie az ügykezelő és elérhetősége ha NAVos a végrehajtó, ha nem akkor a MBVK és ott elméletben meg tudják keresni ki kapta. Akinek utaltál az elméletben le tudja vetetni a végrehajtást.
-
válasz
concret_hp
üzenetére
Banki átutalás van.
Szopó, mert egy autólízing akadt meg emiatt.
-
Kiderult, hogy egy tobb eves parkolasi birsag miatt behajtast raktak a cegemre, amit egyebkent 2 eve befizettem, de nem vettek le a cegbejegyzesrol. Hogy lehet ilyenkor kideriteni, hogy egyaltalan ki az, aki ezert felelos?
-
syberia
veterán
Kér valaki egy kis energiát?
-
BlacKSouL
addikt
Na [link]
-
kraftxld
félisten
Pár hete megértettem mit jelent az igazi rekettyés
Nem szeretnék csak úgy beleesni.
Egy helyi főzdének segítettem sok sárga virágot szedni a Gin-hez. [link]
Na ki van a képen vödörrel a kezében?

-
FehérHolló
veterán
Egy szerződés általában kétoldalú, kivéve ha az állammal kötöd.
Szóval miért ne mondhatnák fel végérvényesen (a szerződésbe foglalt feltételek mellett), ha nekik már nem éri meg?Egyébként 600 forintnál olcsóbban nem fogsz találni semmit, ha nincs legalább 100k havi befizetésed, és nem tárolsz rajta 8M+ összeget. Bankmonitort tudom ajánlani.
-
tildy
nagyúr
válasz
Vérboci
üzenetére
Hat nekem most irtak, hogy ok szepen onkenyesen megszuntettika szamlam oktober kozepetol./ Ha nem valtok. Alegolvcsobb csomag ami lehetne, 600 forint, eddig 400t fizettem.
Van egy magnetes szamlam, de gondolkodom, hova lenne erdemes atmennem a raffitol. Nem sok befizetesem van, csak egy kis penzt tarolok rajta. -
concret_hp
addikt
hát fene tudja, ezt annak idején pont nem kérdeztem meg, de azt tudom, hogy az ilyen nagyon nagy volumenű dolgokkal a biztosítók is körbebiztosítják egymást. ill. ezeknek az árazása is nagyon problémás. az, hogy összekeversz véletlen pár ezer liter benyát, az gyakorlatilag pár ezer eurós kár max. az, hogy ezt 2 napig nem veszed észre, az hirtelen simán lehet 1000x annyi.
-
Besz@rok. Totalcar ember tv premier plánban a biztosítónak az egyik lehetséges érvelését sulykolja. Komolyan, szüksége van erre egy komplett osztálynyi jogásznak?!
-
lenox
veterán
válasz
concret_hp
üzenetére
Szerintem lehet (felelossegbiztositasuk tuti, hogy van), es szerintem tankerre is van biztositas.
-
concret_hp
addikt
válasz
bitpork
üzenetére
szerintem ilyenekre nem lehet biztositast kotni, amikor elsullyed egy tanker, arra se nagyon van... siman a ceg elb@szta, fizet, csa.
melyik biztosito vallalna be ilyen kockazatot?
amugy nem az a durva, hogy osszecsereltek, mert az megtortenik neha (bar inkabb a premium / nem premiumot szokas, a dizel v benya az ritka), hanem hogy sokara tunt fel. bar az is igaz, hogy nem tudom ha azonnal nem tunik fel, akkor mirol kene. ill. hogy mennyire keveredik a dizel meg a benya, a nagy fajsuly kolunbseg miatt elvileg szintezodnie kell (minden erintett tartalyban a dizel kerul alulra, benya felulre) szoval attol fuggoen, hogy honnan szippant a szivattyu a tartalyon belul (gondolom az alja korulrol) a dizelesek elvileg kisebb esellyel szivtak meg
-
-
-
-
-
ToBeY
nagyúr
Miért nem működik az asztali nézet mobilon?Hiába állítom át,mindig visszaáll mobil nézetre!
-
BlacKSouL
addikt
válasz
parandroid
üzenetére
Találni dokkolósokat, kb. minden 4. olyan, legalábbis képek alapján, csak olyat keresnék amit esetleg valaki már használt, tapasztalt. Lehet hogy kaptam egy jó tippet egyébként.
-
parandroid
félisten
válasz
BlacKSouL
üzenetére
Na ja, csak már szemüveg kellett ahhoz is, hogy megtalálja szegényem a szemüveget, amivel látja a papírt, amiről elfelejtette, hogy hova tette, hogy biztos meglegyen.
De amúgy értem, mit keresel, csak attól tartok, hogy ilyen nemigen lesz. Gyerektelefonok között nézz még szét, azokon szoktak ilyen nagy, képes gombok lenni, de a dokkoló nehéz ügy lesz. Esetleg meg kell vele beszélni, hogy tartsa mindig töltőn, mint egy vezetékest, és venni hozzá egy 2-3m-es kábelt.
p
-
parandroid
félisten
válasz
fokukac
üzenetére
Nyilván az anyagi biztonság (amit jó esetben egy életen át élveztek) az egyik fő faktora a stresszmentes, aktív életnek. Nem para, a mi korosztályunknak ez már a németeknél sem fog megadatni. Épp minap beszéltünk kortársakkal, felsőfokú végzettségű, viszonylag jól kereső, értelmiségi, ugyancsak értelmiségi családból származó, született németek, és pont azon voltak kiakadva, hogy 10-15 éve nem vettek lakást, mert a mai körülmények között már esélyük sincs erre. Szüleik is világéletükben bérleményben laktak, soha nem okozott gondot, mindig megvolt mindenük, tipikus középosztálybeli élet hitelmentes autóval, nyaralásokkal, kis félretett pénzzel, most meg úgy szállnak el a lakhatási költségek, hogy a család jövedelmének egyre nagyobb részét viszik el, a saját tulajdonú ingatlanok pedig a középosztálynak már megfizethetetlenek, még hitelre sincs esélyük vásárolni. Gyakorlatilag aki most lakást, házat örököl a németeknél, az azonnal ‘milliomosnak’ számít. De eurotöbbszázezresnek biztosan. Magyar falvakban meg mennyi egy nem teljesen lepusztult ház a mostani remek árfolyamon? 10-20-30k eur? Persze, városokban nagyon más a helyzet ott is, azt tudom.
p
-
BlacKSouL
addikt
válasz
parandroid
üzenetére
Aha. Szerintem erre gondolsz: [link] Ez sem rossz, de az van, hogy az immár elkerülhetetlen otthonba költözéshez kellene, vagyis mobil kéne, de a csatlakozókkal való bajlódás elkerüléséért dokkolós. Otthonra egyébként ez nem hülyeség. De azon az egyszerű vezetékesen annyit még mindig meg tudott tenni, hogy egy papírról beütögeti a számunkat ha ő akar minket hívni, szóval ennyire azért még képben van, de számukra már más egy nagy asztali készülék, mint egy pici mobil.
Köszi azért. -
válasz
parandroid
üzenetére
Értem, amit mondasz a németekről, de az átlag magyar nyugdíjból élni is alig lehet, nemhogy úgy élni, mint a német nyugdíjasok.
De ettől függetlenül én fordítva gondolom, a vidéki magyar nyugdíjas, aki elfoglalja magát a kiskertben, az nem nyírja ki magát, hanem ellenkezőleg, az tartja életben.
Sok minden nyírja a magyarokat, az életmód, az étel, a zsír, a dohány, az alkohol, a mozgáshiány, pénzhiány, az egészségre nem doafigyelés, és persze az egészségügy maga. -
parandroid
félisten
Feladom, keressetek rá a Doro Phone-ra. Olyat kell keresni, amin a jó nagy számok fölött van 3, vagy 6 gomb, amibe fényképeket lehet beletenni.
Amúgy nekem sem megy, pedig mist böngésző címsorból másoltam be a linket. Nem vagyok benne biztos, hogy nem a ph linkbeszúrása cserél-e benne valami speciális karaktert %20%-ra, vagy valami ilyesmire.
p
-
parandroid
félisten
válasz
fokukac
üzenetére
Szerintem rosszul látod. Magyarországon nincs kultúrája nyugdíjasnak lenni. Ott aki nyugdíjas, az vagy kinyírja magát a kiskertben, vagy leül a tévé elé butulni. Vasár- és ünnepnapokon legalább eljár templomba, ott éri némi inger. Meg temetésre. Baszki, alig várják, hogy valaki meghaljon, úgy várják a temetéseket, mint egyszeri kiscsóka a mikulást.
Németeknél egy nyugdíjas jó eséllyel tovább dolgozik heti párszor napi 4-5 órában, hogy besegítsen a munkahelyén, meg legyen átmenet (jó eséllyel már a nyugdíjhoz közeledve lecsökkentette a heti óraszámát), naponta eljár túrázni, sétálni, biciklizni, összejár a többiekkel grillezni, meccset nézni, konditermek isbtele vannak velük délelőttönként. Millió tanfolyam indul nekik az internethasználattól a nyelvtanuláson át az úszásoktatásig, vagy barkácsolásig, vesz egy hobbiautót, vagy kishajót, hogy bütyköljön rajta, és úgy általában iszonyatosan sokat utazik. Egy tipikus német nyugdíjas kb az év harmadát elnyaralja valahol. Ők vették meg azt a rengeteg falusi házat Mo-n, de a környező országokban is, sokan meg inkább Spanyolország felé tendálódtak: szeptember-októberben összecsomagol, májusig elvan a napon. És ezek itt teljesen általános jelenségek, amik a vidéki Mo-n kb elképzelhetetlenek. BP-n gondolom kicsit azért más a helyzet, főleg mert nincsenek kiskertek, de azt azért nem hiszem, hogy lenne egy túl széles nyugatias, polgári nyugdíjasréteg.
p
-
Vérboci
addikt
válasz
parandroid
üzenetére
.
-
válasz
parandroid
üzenetére
Ugyanúgy nem mén

-
Tim82
félisten
válasz
parandroid
üzenetére
Ez a link sem jó.
-
ToBeY
nagyúr
válasz
fokukac
üzenetére
Azt nem tudom,hogy ők mennyire jól bírták a meleget,de azért kicsit más 80évesen a tűző napon dolgozni mintn 35évesen mondjuk.
Az rendben is van hogy szerettek a kertben elszöszmötni,ezért is hagytuk meg egy kisebb kertet a ház végében,amiben papám pl szőllőt termelt,és a többit felszámoltuk mivel minden gyerek/unoka kb 270 km volt tőlük
De azt nehezen lehetett elmagyarázni,hogy ne a tüző napon dolgozzanak.Persze papám rosszul is lett párszor kerti munka közben
-
lehet, hogy ők is szerették a meleget, azért mentek a tűző napra, elvégre rokonok vagytok, vagy mi.

amúgy szerintem rosszul látod. A vidéki nyugdíjasokat az tartja fitten, egészségesen, hogy aktívak a kertben, hogy mozognak. Ez az életcéljuk. Ha nincs amit csináljanak, nem mozognak, akkor sokkal gyorsabban épülnek le... Nézd meg a városi nyugdíjasokat.
-
BlacKSouL
addikt
válasz
parandroid
üzenetére
Nem kattintható a link.
ToBeY: A karpereces megoldás jó lenne annak, aki hajlandó viselni, de sajnos ez nincs így. Otthoni vészhelyzeti segélyhívó készülék is be volt üzemelve már vagy 12 éve, helyi/körzeti vészközpontba közvetlen hívással, nem válaszol esetén kimennek helyszínre. Ahhoz is tartozik ilyen karperec. Szerinted volt valaha is bármelyik nagyszülőn egyetlen másodpercre is? Nem. Egyszerűen nem tudjuk megmagyarázni, hogy lehet, hogy kényelmetlen, de nagyon sokat segíthetne ha baj van.
Dilikutya: Ez azt írja nem elérhető. De ezzel van jó tapasztalat? -
parandroid
félisten
válasz
BlacKSouL
üzenetére
Nagyim 80+, mobilhoz hozzányúlni sem hajlandó, ilyet vettünk neki: [link] . Maguk a fényképek is gombok, szóval a tárcsázás is mellőzhető.
Asszem az övé hat gyorsgombos, de most ebben nem vagyok biztos. Amúgy valamelyik magyar webshopból rendeltük, ipon, edigital, fenetudja.
p
-
BlacKSouL
addikt
Használ valakinek az idős rokona időstelefont? Van javasolt márka, típus? 90 éves, technikával nehezen bírkózónak lenne, leginkább hívásfogadásra, de szükség esetén hívásra is, ha könnyű opció akkor gyorshívással.
Ja, jó lenne olyan ami dokkolós, hogy a töltéshez ne kelljen apró csatlakozókat dugdosni. -
Vérboci
addikt
válasz
bitpork
üzenetére
az a szomorú, hogy már tényleg egy helyettünk gondolkodó "gép" kell ahhoz, hogy sokan felismerjék a politikusok átveréseit...
asszem holnap feltalálom a forradalom-automatát, ami kirugdalja a fotelból az utcára az embereket...
de csak hogy teljen az idő. politika az nuku

-
Azt hiszem a net bezárható. Remélem még nem volt és azt is hogy nem minősül politikának. https://www.facebook.com/dezeen/videos/1396979370460656/
-
lenox
veterán
válasz
Vérboci
üzenetére
Nyilvan az ar is erdekes, de az eleg rovidlato szerintem, ha az az egyeduli kriteriuma a josagnak, hogy egy konkret usernek olcsobb... Valami olyan valaszt vartam, hogy pl. mobil appja ennyivel tobbet tud, biztonsagosabb, tobb fiokja van, rovidebb a sor, szebbek a holgyek, felhiv/nem hiv fel a bank, ha elfelejted a hitelkartyara rakna a lovet, meg nem tudom meg mik lehetnek a kriteriumok, ha tudnam, akkor talan azt is tudnam, miert jobb.
Mindenestre, ha nem tudjuk, de talan valakinek valamivel olcsobb, de rendszeresen nem elerhetoek a szolgaltatasok, akkor azert megis ideje dobbantani. -
Vérboci
addikt
nekem a Rafinál minden ingyenes. De feltételezem, más banknál is van prémium ügyfél kategória. Szóval mivel nem hasonlítottam össze minden egyes számla és hitel kondíciót, inkább csak a benyomásaim és tapasztalataim alapján ítélem jónak (jobbnak) a Rafit, mint az őskövület OTP-t, K&H-t és a haladóbb, de nekem drága Budapest és Unicredit Banokat. ezekkel van / volt tapasztalatom.
Mi maradt? Erste, CIB. Meg a többi lelkes "szakkör" (Magnet, Takszövök, Gránit...)
-
ToBeY
nagyúr
Hmm becsődölt a Thomas Cook.Jó hogy nem egy hónappal ezelőtt,mert akkor beszívtam volna lehet.Mondjuk nem tudom,hogy mennyire érinti a magyar leányvállalatot
Btw ez a 3. utazási iroda amivel utaztam és becsődölt rövid időn belül
-
első komment a shell posztja alatt:
"Szerintem dicséret illeti a Shellt, amiért ilyen kreatív lépéssel ünnepelték a vasárnapi autómentes napot."

-
FehérHolló
veterán
válasz
concret_hp
üzenetére
A különbség annyi, hogy a CIB-nél tervezett karbantartás volt a hétvégén, amiről előre tájékoztatták az ügyfeleket is.
Valahol magyarul is megvan, de itt van angolul.

System maintenance – 20-21.09.19
We call your kind attention that due to system development of the banking systems between 20.09.19 9:00 p.m and 21.09.19 8:00 a.m.the CIB Internet Bank, CIB Bank application, CIB Bank Online, eBroker, Business Terminal, CIB Business Online, between 20.09.19 6:00 p.m and 21.09.19 8:00 a.m. the transactions through CIB24 (except card blocking) will not be accessible.
Thank you for your kind understanding! -
parandroid
félisten
-
Spet
addikt
válasz
fokukac
üzenetére
Sok ha lesz.
Ha tényleg annyi volt a rendszerben, és tényleg annyit mentél amennyit írtál, akkor már a benzinbe bele kellett volna nyalni (benzin kisebb sűrűségű, így "úszik" a gázolaj felett).
Ha szerencséd volt, akkor még tiszta gázolajat tankoltál.
Ha biztosra szeretnél menni, lopó csővel kiszívsz a betöltő nyílásnál egy adaggal, és megszagolod az eredményt, kiöntöd pohárba, hogy lásd tiszta-e a nemű, nem válik szét.
Ha kártérítéssel szeretnél élni, mert tudod, hogy benzin is került a rendszerbe, akkor tankolási bizonylat felmutatását, illetve rendszertisztítás díját elküldöd nekik a kért címre. Ha akadékoskodnak, akkor ügyvéd.
peterkeT: a legnagyobb részét az átvevő személy, illetve a kiszállító cég (sofőrje) fogja "hivatalosan" viselni (vonják bérük jó részét, majd hosszú ideig). Kuka kiszállított üzemanyag (ha tele tanker, akkor olyan 12-13 millió), kell tartályt tisztítani (~600e), veszélyes hulladék elszállítás (még pár misi), szűrők cseréje, újra hitelesítés etc.
-
parandroid
félisten
válasz
Vérboci
üzenetére
Ne nézzen semmit, nem az ő dolga. Azonnal értesíteni a Shellt, innét kezdve minden ezzel kapcsolatos feladat, illetve költség őket terheli, amíg megnyugtatóan el nem hárították a problémát. Ez valószínűleg úgy fog kinézni, hogy kiküldenek egy autómentőt, leszívják az üzemanyagot, és töltenek be megfelelőt. Az esetleges már megtörtént károsodás más kérdés, azzal el lehet még majd játszani. Addig is el kell tenni minden taxi, tömegközlekedés, autóbérlés, illetve egyéb számlát, amíg nem használhatod az autódat, az is őket terheli, bár valószínűbb, hogy itt a felelősségbiztosításhoz hasonlóan napi átalányt fizetnek majd.
Azt nem írta kukac, hogy ez saját autó-e, vagy céges, esetleg lízingelt, utóbbi esetekben a flottakezelőt kell nyilván értesíteni, ő majd behajt mindent a shellen.
Amúgy a világ röheje az, hogy 2 napig nem vettek észre semmit, ez egy katasztrófa. Elképesztően sokba fog ez kerülni a cégnek.
p
-
Új hozzászólás Aktív témák
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Autós topik
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Gyúrósok ide!
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Vezetékes FEJhallgatók
- Xbox Series X|S
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- VGA kibeszélő offtopik
- További aktív témák...
- Keresünk iPhone 14/14 Plus/14 Pro/14 Pro Max
- Jawbone Up okoskarkötő, aktivitásmérő
- Akciós kisWorkstation! Dell Precision 3560 i7-1165G7 4.7GHz / 32GB / 512GB / Quadro T500 2GB FHD 15"
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S21/Samsung Galaxy S21+/Samsung Galaxy S21 Ultra
- Eladó Asus GT730 SL 2GB videokártya
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
(meg lehet a biztosító is csekkolta már, hogy van-e még cég vagy nincs)

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

Nem szeretnék csak úgy beleesni.