Hirdetés
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- Toomy: FOXPOST: régen jó volt, de már jobban jársz, ha elfelejted
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- GoodSpeed: Munkaügyi helyzet Hajdú-Biharban: észak és dél
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
ToBeY
nagyúr
Amúgy ez a home office rendesen megcseszte a sávszélt csak olyan 600mbit van meg.
Ami nem jó,de nem is tragikus -
-
NoLF
veterán
válasz
parandroid
üzenetére
Jol erzem, hogy orulnom kell az 1000mbitnek 3100forintert?
-
parandroid
félisten
válasz
FehérHolló
üzenetére
Be van kábelalagutazva a főutca, kiállásokban vannak telekomos szekrények is. Két ház van a telken, az elsőben ott a kábelnet (100 megabit), onnét kéne áthúzni a hátsó épületbe, amit mi bérlünk, de a tulajdonos nem szeretne fúrás-faragást, meg a kockaköves udvar felszedését. Őszintén szólva én sem. Mögöttünk egy kis sikátor van, az azon szembeni ház a sikátorból nyílik, nekik 50 megabites dsl-jük van. Mindkét épület kb 4 méterre van a miénktől légvonalban. Már kínomban röhögök. Ma várok még az mnet-től visszahívást, mert tegnap 5 körül már nem volt bent technikusuk, ők adják a netet a hátsó szomszédnak dsl-en, bennük még bízok.
A mostani falunk is ugyanilyen, itt teljes az üvegszálas lefedettség, pont most januárban jött a vodafone-tól levél, hogy ha aláírok még két évre, akkor 100 helyett 400 megabitet kapok ugyanannyiért (40 eur).
p
-
ToBeY
nagyúr
Hogy kis móka is legyen.Az megvan amikor az örömlány panaszkodik,hogy nem tud dolgozni a corona vírus miatt?

ps : nem tudom,hogy linkelhetem-e a videót,nem szeretnék bant kapni.

-
FehérHolló
veterán
válasz
parandroid
üzenetére
A kulcs a történelmi belváros: elég nehéz úgy infrastruktúrát fejleszteni, hogy nem nyúlhatsz hozzá az épületekhez, nem húzhatsz ki lengőkábelt és nem bonthatod fel a macskakövet.
Lásd még: Kaposvár, Pécs, Ingolstadt, Eger. -
parandroid
félisten
válasz
Tothgera30
üzenetére
Na jó, de ki meri írni a honlapra, hogy 2 megabit az elérhető legmagasabb sebesség? Németország egy 40-60 ezres kisvárosának (ez kb egy kisebb magyar megyeszékhely) történelmi városmagjában? Korábban laktunk ugyanezen városka egyik lakótelepén, ott is 30 megabit volt a max 2 évvel ezelőtt... Az is lassú manapság (4k netflix, ugyebár), de kb az elfogadható minimum. De 2 (kettő) megabit?
A képen alul látszik, hogy két opció van, a másik a 2+50 dsl-lte hibrid. Ez 20 (!) eur lenne, az 40.
p
-
válasz
parandroid
üzenetére
Szüleimnél is Telekom van évek óta. Pár éve 50mbps-re emelték a sebességet, ami valójában először 11-12mbps volt (hibás vezeték a rendszerükben), mostanra gyakorlatilag 21-22mbps-t sikerült kifacsarni. Telefonálás és panaszbejelentés után ők állítják hogy biztosítják a garantált minimumot, és 800m-re vagyok a központtól! Szóval más értelmes szolgáltató hiányában engedjem el a dolgot. Itt is kérdeztem a DSL+LTE lehetőséget, ami persze szerintük pont ideális lenne ide... egy kolléga megnézi... sajnos nem elérhető a címen. Így van 21-22mbps letöltési sebesség.
-
válasz
concret_hp
üzenetére
Ha akarják elzárják v felgyújtják

-
válasz
concret_hp
üzenetére
Pedig a termelési kvóták változtatásával variálják az árat. pár napos átállás van ha jól hallottam.
Az araboknak meg állítólag ugyanúgy a tartalékhoz kell nyúlni emiatt az árháború miatt mint a ruszkiknak. -
bnss
veterán
válasz
FehérHolló
üzenetére
"Sajnos követnem kell."
Így már értem, nem irigyellek miatta. Nekem szerencsére elég annyi, hogy fél szemmel figyelek a Magyar Közlönyre.

A home office még nem a sajátom, fokozatos átállás van, hogy az elején derüljön ki, ha valami nem megy. Ezért az első pár ember már otthonról dolgozik egy hete.
"Most az esetleges kijárási korlátozásra készítjük elő a papírokat..."
Ezt már láttam saját szememmel az élelmiszeriparban két független forrásból, sajnos. Bízzunk benne, hogy nem jutunk el idáig, és nem azért, mert nem merik kihirdetni, hanem mert nem lesz rá szükség.
-
parandroid
félisten
válasz
Pttypang
üzenetére
Whatever, lte is max a tetőtérben van, az elsőn már alig, a földszinten meg csak edge. Szóval 1000%, hogy nem opció, nemhogy 50 megabit nem lenne ott, de kb jelet sem találna (egymás hegyén-hátán vannak a házak, egy történelmi belváros fakeretes fachwerk házakkal).
Gondolkoztam amúgy, hogy felhívjam-e a telekomot, hogy ezt így most komolyan gondolják-e, vagy csak valami rossz vicc, de ahogy most kinéznek az ügyfélszolgálatok, kb egy órát kell várni mindenhol az operátorra, akkor meg inkább valami tényleg hasznos helyen várok. Sikerült amúgy elérni az előző tulajt, ő is mnetes volt (dsl), nem tudja megmondani, hogy 30, vagy 50 megabittel, de ez már mindjárt nem 2, meg nem is 16.
p
-
FehérHolló
veterán
Sajnos követnem kell.
Home office-os áttérés intézésén szerencsére már túl vagyunk, és maga az áttérés is elég zökkenőmentesre sikerült a körülményekhez képest.
Most az esetleges kijárási korlátozásra készítjük elő a papírokat meg minden szükséges vackot, mert a több tonnás tesztpadokat kicsit nehezen lehet hazaküldeni az emberekkel, és a távoli elérésük biztosítása is komoly műszaki kihívásokat jelentene. -
válasz
parandroid
üzenetére
A hibridnel adatforgalmi korlat van az lte agon

-
bnss
veterán
válasz
FehérHolló
üzenetére
Szereted az extrém sportokat (kormány infó követése)?
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Nem láttam az esetet, éppen az extra sürgős ügyeket estek be és a home office-ra átterelést kellett intézni. Szóval az a díszes társaság a matekkal (is) bajban van? Elég szomorú...
BlacKSouL: valószínűleg így lesz, vagy a másik eshetőség, hogy ha a USD/HUF árfolyam elszabadul még inkább, akkor az üzemanyagot is viszi. Pedig most lehetne a benzinfaló gépekkel csapatni, pláne, a hóban.
-
concret_hp
addikt
válasz
bitpork
üzenetére
nem is attól, hogy hirtelen a szokásosnál jóval kevesebb olaj kell, az meg egy olyan dolog, hogy nem tudod se gyorsan bővíteni, se csökkenteni a termelést
arabok meg hülyék lennének nem kihasználni a helyzetet azért ez is nyilvánvaló, ha ők termelnek a legolcsóbban, akkor nekik fáj a legkevésbé. -
BlacKSouL
addikt
válasz
concret_hp
üzenetére
Ez a kérdés és a válasz is irreleváns.
A lényeg, hogy amikor olcsón autozhatnál, akkor nem szabad menni. De majd amikor újra lehet menni, már biztos hogy nem lesz olcsó. -
válasz
parandroid
üzenetére
hoppácska! ugye, hogy hanyatlik a nyugat?
még az internet is kurta..
és maga a költözés menni fog így a lezárás alatt?
-
válasz
concret_hp
üzenetére
A szaúdiak olajháborújától. A járványhelyzet csak szerencsétlen egybeesés. Az oroszokat és a palaolajat akarják kiszorítani, de az oroszok már beszóltak hogy akár 6-10 évig is jó nekik az olcsó nyál, meg Trump is elkezdett fenyegetőzni egy beavatkozással.
-
-
parandroid
félisten
Kényszerköltözök, sikerült egy szép lakást találnom, nincs is semmi gond, csak kötném az internetet. Kábelnethez a szomszéd házat, és a miénket is meg kéne fúrni, végigkábelezni, áthúzni (légkábel itt tilos), lyukakat javítani, főbérlőnek az ötlettől is égnek áll a haja, szomszédról nem is beszélve. Telefonvonalon vodafone 16 megabitet ajánl, telekom konkrétan kettőt. Megabitből. 2 Mbps. Kettő megabit másodpercenként. 2 euróért. A kisbáros kellős közepén. Kicseszett 2002 van itt, nem 2020. Nyomják helyette a hybrid dsl+lte faszságukat, 2 Mb dsl, amit lte-vel tuningolna fel 50 megabitre. Találtam egy mnet nevű szolgáltatót, aki telefonvobalon ígér 50 megabitet (egy másik szomszédnak ilyen van, ő ajánlotta), őket még megkeresem, mielőtt tökön szúrom magam.
p
-
lenox
veterán
Bluetooth telefont es win pc-t ha osszeparositok akkor hogy lehet elerni, hogy a telefon tarja latszodjon a pc-n, mintha usb-vel radugtam volna?
-
BlacKSouL
addikt
Vajon csak addig lesz olcsó az üzemanyag, amíg az emberek nem nagyon mennek sehova?
-
FehérHolló
veterán
a mai kormányinfo legfontosabb tanulsága, hogy nem gondolta senki, hogy mielőtt kiállnak a nép elé, azt a 4 számot össze kéne adni, majd összehasonlítani a kommunikált teljes esetszámmal, és igény esetén korrigálni a mondandót.
-
-
Vérboci
addikt
kaja az van, pénz nincs. és ha nem lesz munka, akkor még ennyi se lesz.
és ez ugyanúgy érinthet mindenkit, mert hiába sokszorosa pl. az én bevételem is az átlagfizetésnek, ha nincs fizu, akkor az államkincstár elveszíti egy ügyfelét és 5-6 hónap múlva már a kocsit kellene eladnom -
-
ToBeY
nagyúr
Mijez az idő?Két napja még 20 fok volt!
-
válasz
EQMontoya
üzenetére
Több lesz. A 2-3 hónap az effektív állás lesz - de utána még valahogy le kell gyűrni az emberi idegenkedést a kiköltekezés kapcsán és a piacokat rá kell venni a fogyasztásra. Ez sokkal nehezebb mint amilyennek tűnik ha előtte a betárazásra és a spórolásra volt rászorítva a nép.
-
kraftxld
félisten
Na, nálunk 4 hét teljes lockdown kezdődik 48 óra mulva. [link]
-
válasz
EQMontoya
üzenetére
Én is gondolkodtam már ezen.
De az a baj, hogy ez csak a halottakat nézi, és a fiatalabb, 30-as, 40-es korosztályban is sok olyan van, akit lélegeztető gépre kell rakni...
Az olasz első beteg, akiről cikkeztek, a 38 éves maratonfutó (tehát nem gyenge ember) pl 3 hétig volt kómában, lélegeztetőgépen.
Szóval azért kell lassítani a terjedését, mert mindenkire veszélyes.Az, hogy 2-3-4 hétre lelövik a gazdaságot, nem kéne, hogy olysn nafy baj legyen, ilyenek után szép visszapattanások szoktak lenni.
Nekem inkább azzal van bajom, hogy túl későn hozzák meg ezeket az intézkedéseket, ezáltal végül sokkal súlyosabb lesz a helyzet...Nézd meg majd az USA-t, ott még csak most kezdődik, és két hete még hoax volt a sárga hajú szerint.
-
EQMontoya
veterán
Elgondolkodtato cikk a temaban
Szoval jelenleg a fel vilagon bezarunk mindenkit, es osszehozunk egy 2008-cas valsagot ismet, mikozben lathato, hogy a veszelyeztetett tarsadalmi csoport jelentos resze egyebkent sem aktiv tagja a munkaeropiacnak.
Igen, durvan hangzik a szelektiv karanten 60 folott es mindenkinek, aki kronikus beteg, de ha ezen emberek kozul mindenki alanyi jogon megkapja az allamtol az elmult fel eves havi atlagkeresetet ingyen, csak maradjon otthon, az meg mindig sokkal olcsobb, mint ami most folyik. Legyen adomentes, es akkor a Wolt felara is kijon belole.
Nyilvan kell ra onkormanyzati szinten is extra forras, hogy el lehessen oket latni, de ez meg mindig kerekitesi hiba ahhoz kepest, hogy lelojjuk az Audit, Mercit, Opel, meg a teljes turizmus/vendeglatas szektort.
-
tildy
nagyúr
válasz
üzenetére
Igen, egyrészt volt valaki olyan pofátlan, hogy bár névtelen levél volt egy teljesen zárt fórumot, ahol az alapszabályzatban is benne van hogy nem viszünk ki onnét dolgokat valamelyik félnótás kivitte és a Hunglianak leadta. Szóval én már láttam ezt az írást mielőtt a hungliara kikerült volna. Mivel tudok olyan esetről, ahol korona gyanús esetet pontosan ugyanígy kezeltek apa ugyanígy kezeltek, azaz maradj otthon , ne menj sehova , self isolation, akkor is hogyha minden jel szerint kapcsolatban volt már igazolt koronassal az illető , nem tesztelnek itt. Kb. csak akkor ha már a halálodon vagy, és kórházi kezelés kell.
-
BlacKSouL
addikt
válasz
BlacKSouL
üzenetére
Ja, és akinek volt egy kis esze, a legelső hírek idején amikor Olaszországban felbukkant, akkor kellett volna mindenkinek a saját sürgős sielését atminositeni nem sürgőssé. Utólag könnyű kapkodni, de volt aki számára akkor még nem volt világos, hogy ez itt is ilyen durva lesz?
-
BlacKSouL
addikt
válasz
BlacKSouL
üzenetére
Teccikmárérteni miről pofáztam? [link]
Nem kell ahhoz diplomás professzornak lenni, hogy faszfej legyen valaki. De a ketto nem zárja ki egymást. Úgy altalanossagban, nem feltétlenül az eset kapcsán. Persze amíg hivatalosan még nem erősítik, addig lehet hogy csak kacsa. És soha senki nem járt sehol síelni.Szóval nem a virus miatt utazgattak, hanem annak ellenére.
És ezt olvashattuk a médiában január vége óta, láthattuk a közösségi médiában, nekem sok ismerősöm ment külföldre nem sürgős nem halaszthatatlan nyaralgatasra, vagy sielgetesre. És jó ha tízből kettő választotta az önkéntes karantént..most persze mindenki nyomatja a maradjotthont.. Kivéve ha sürgős sielhetneked támad. És utána is menj közösségbe mindenképp. -
törölt tag
Tildy ezt olvastad ? [link]
Nem tudom, hogy mit higgyek erről. -
Mostanában sokat olvasom, ilyenkor kissé megváltozik az izmok szerepe. Pl. a nyaké tart, a HTML.
Mullerben a fertotlenito szerek voltak kiirva, mint limitalt 2db/vasarlo, de nem tudom, a domestos pl annak szamit-e, mert epp azert mentem es akcios volt, vettem harmat, de nem koveztek meg erte.
-
BlacKSouL
addikt
válasz
concret_hp
üzenetére
Ez a különbség Salgótarján legforgalmasabb boltjaihoz képest...
Mas: foldingathome megy mindenkinél?
-
EQMontoya
veterán
Tudja valaki, hogy hogy működnek most a határzárak, két határ van (két külön ellenőrzéssel), vagy egy?
Vettem valamit egy bécsi arctol, és preferalnam a személyes átvételt, meg Ő is, de belépni egyik országba sem nagyon lehet most. A két ország közti “senki földje” vajon megoldható, vagy egy állomáson ellenőriznek?
-
BlacKSouL
addikt
válasz
FehérHolló
üzenetére
És volt is mindenből? Mert az elmúlt 2 hétben bármely nap mentem bármely boltba(spar, coop) se liszt, se tészta, se rizs nem volt. Igaz, eddig nem is volt kiirva semmi.
-
törölt tag
Őket tényleg nem tájékoztatták de ahogy olvasom parlamenti 4/5 szükséges hozzá, szóval ha ezt átviszik tényleg megérdemeltük mint ahogy FehérHolló írta. Most sehol nem egyszerű az tény. Itthon a hidegebb időnek köszönhetően az utcán alig vannak. A boltokban legalábbis ahol én lakom van áru, most meg vásárló nincs annyi.Mi az a huel?
-
tildy
nagyúr
válasz
üzenetére
Azt, hogy az átlagembert nem tájékoztatják rendesen róla .
Mi jól vagyunk , Esmein anno bepánikolt Brexitre , így van kb 20 kg babunk , ugyanennyi lencsenk. Meg van neki vagy 30 kg huel, szóval éhenhalni nem fogunk , csak WC papír legyen elég
1 hete itthonrol dolgozok, férj szabadságon volt, de hétfőtől ő is meg a gyerekek is itthon vannak .
De azt meg amazonról vettem januárban rengeteget . Amúgy az utcák kihaltak , boltokban se kenyér se tej. Esm viccesen meg is jegyezte mi választja el a szocializmust, kommunizmust a kapitalizmustól? Két hét....
Nem lehet ‘nyugatra’ utazni , a boltban csak fix mennyiséget vehetsz vagy nincs is. -
tildy
nagyúr
Kozben pedig ezt a torvenyt kvazi fu alatt atviszik. Ergo addig tarthato fenn veszelyhelyzet ameddig akarjak...
-
FehérHolló
veterán
-
válasz
FehérHolló
üzenetére

Jajjmár..! :
-
EQMontoya
veterán
válasz
parandroid
üzenetére
Eddig Ázsiában 6-ot fogtak, aki innen jött. Vajon ebből következően nagyságrendileg mennyi lehet?

-
válasz
parandroid
üzenetére
most nézem, hogy a spanyolok is kezdenek belehúzni, 25 ezer eset, 1326 halott, ebből 233 csak tegnap.
És a németeknél is két nap alatt duplázódott a fertőzöttek száma, már 21 e fölött.
Csúnya vége lesz ennek, de ne legyen igazam.
-
bnss
veterán
válasz
FehérHolló
üzenetére
Jogos, az előbb hangzott el a tökéletes megfogalmazás: "Van ilyen is meg olyan is. "
fokukac: ezek a "mellékhatásai" a mindenki maradjon otthon kérésnek.
Új hozzászólás Aktív témák
- Apple iPhone XR 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro Max 256GB Natural Titanium -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, 100% Akkumulátor
- Keresünk Galaxy S23/S23+/S23 Ultra/S23 Fe
- Azonnali kézbesítés az év bármely pillanatában
- Készletkisöprés! Microsoft Surface Laptop 5 i5-1245U 16GB 512GB 13.5" TouchScreen 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Mondjuk szerintem ez most sehol nem jobb sajnos.
1 hete itthonrol dolgozok, férj szabadságon volt, de hétfőtől ő is meg a gyerekek is itthon vannak .