Hirdetés
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- bambano: Bambanő háza tája
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- bacsis: Gyere el a 10. BRSZK-ra!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gerner1
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Hieronymus: Új biztosítási kártyát kap a nagymama
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
Aktív témák
-
ngabor2
nagyúr
belet az utóbbi időkben mi se mostuk, megvettük a bótból a sózottat, jó volt abban is. azért megnézném, hogy pl. toroskáposztát, vagy kolbászt hogy csinálsz csirkehúsból
vagy csak úgy, saját zsírjában, egy kis húsos szalonnával a pecsenyehús, jó fűszeresen... nyamm.
ja, és grillezéshez a lapocka is jó, és olcsóbb, mint a tarja. lehet, hogy nem lehet olyan szépen szeletelni, de legalább könnyebben talál benne mindenki neki való méretet a picitől a hatalmasig. jóóó kis hagymás-fokhagymás-borsos-mustáros szószban tartva 2-3 napig... nem sok finomabb van annál.
kuka: a gömböcöt a gyomrába szokták tölteni, legalábbis mifelénk. ja, nem, az a töltött hús.
-
Thrawn
félisten
Ejj de finnyás orrod van
Lehet kapni készen is bélt de abban sosem bíztunk, szalámit viszont mindig műanyag bélbe töltöttünk. Meg persze miután kikönyörögtem csináltunk kolbászhússal töltött húgyhólyagot, azaz gömböcöt. Na az valami isteni, csak ne kéne rá várni egy fél évig
A leggázabb meló szerintem a töpörtyűsütés, ott állsz mellette órákig mert ugye nem szabad leégetni, közben meg úgy tele leszel a szagával hogy egy falatot nem bírsz enni. -
tildy
nagyúr
Engem mindig rá akartak venni bélmosásra, de mosson az akinek két anyucikája van
Vénember: és mostál? Jáááj nagyon ki nem állhatom a disznóvágást. MEg úgy a disznóhúst is. (A jó kis húsos szalonna az azért jó ) Nem tudom megfogalmazni, de egy jó kis csirkehúshoz képest, váááá .Eszembe ne jusson, eszembe ne jusson.... -
escie
őstag
válasz
BlacKSouL #7487 üzenetére
a legutobbin en is toltottem, de kevertem is a kolbasznakvalot, hurkanakvalot, foztem a belsoseget, majd a hurkat, apritottam a hust, daraltam, meg mindenbe beleartottam magam. persze hajnali keles, ejjeli lefekves. olyan faradt voltam, hogy ugy, maszatos kezzel zuhantam az agyba...
jo moka a gyesznovagas. -
ngabor2
nagyúr
válasz
venember83 #7490 üzenetére
jó bizony a habartpaszuly, de nem disznóvágáskor... frissen kifőtt hurka... vagy csak a tölteléke, mielőtt a bélbe kerül. vagy utána az első kisült friss kolbász. éhes vagyok
-
Thrawn
félisten
válasz
venember83 #7490 üzenetére
Disznóvágáson nincs az az isten, hogy én bablevest egyek csülökkel
Pedig imádom -
Thrawn
félisten
válasz
venember83 #7486 üzenetére
Nincs is jobb egy kis hagymás vérnél meg frissen sült pecsenyénél reggelire egy kis savanyúsággal. Sajna már nagyon régen nem vágtunk desznyót és nem is fogunk egy jódarabig
-
ngabor2
nagyúr
válasz
pedig a hagymás vér, sok tojással... hmmm, na az aztán finom. meg a frissen főtt szív. a májáért sose voltam oda, azt legfeljebb a májas hurkában ettem meg. azt viszont nagyon szerettem.
a kolbásztölteléket én is szerettem gyúrni. kár, hogy már nincsenek olyan disznótorok, mint régen, hogy összejön a család, és egész nap csak azzal foglalatoskodunk. most már összejön 2-3 szomszéd, a hentes, a bátyám, meg én, és pár óra alatt szétkapjuk a cocát, majd ha kihűlt, mehet be a fagyóba. hagymás vér se úgy van, mint régen.
-
BlacKSouL
addikt
válasz
Ha most gonosz lennék akkor ecsetelném, hogy hogy is kell jól felfogni a szúrás után a vért a nagy virágos tálba, hogy piszkos se legyen, meg ne is menjen mellé sok. Kicsit összefrecsegteti az ember kezét, de hát mindenki csinál valamit. Aztán már csak 5 percig kell állni hagyni, hogy ne legyen annyira meleg, mikor a sült hagymára öntik, és hogy kimehessen belőle a coca lelke.
De nem vagyok gonosz.
escie: Úgy fél kiló nyersanyagot én is elkóstolgattam a kolbászkeverésnél, de én igyekeztem tűzközelben lenni, én töltöttem a kolbászt-hurkát. Azaz én kezeltem a töltőt. -
BlacKSouL
addikt
Integra: Seriff és az idegenek
-
válasz
venember83 #7478 üzenetére
dehogynem, a toroskáposzta, a disznőfüle, meg a frissen perszelt disznó hasaalja bőre sózva, nyami nyami
-
válasz
venember83 #7478 üzenetére
mit lehet???tuti, huszárkám
-
venember83
nagyúr
válasz
Janoska26 #7476 üzenetére
...csak ki ne deruljon, h sikeres is genetikailag vagy... Bar tiv61us-el mar megbeszeltuk, h sikeresnek szuletni kell, szoval lehet te is sikeresnek szulettel...
Disznovagasrol nekem a belmosas ugrik be, meg a zsirolvasztas, mindketto undorit... De az igazi hazi sonkanal nem sok minden jobb
-
neduddki
nagyúr
HI!
Vizallasjentes kovetkezik: a forgalom 0 parkolo autok nulla kordonok meg egyrakason keszul az istei szinoad etc etc
udv
neduddki
-
beszarás ez az új hely ahol lakom, kocsma 5 perc, net sör, gömbszörp, miegymás kell ennél több?
És még nem vagyok sikeres??? -
szevasztok Huszárok!!!
-
BlacKSouL
addikt
Nagyanyáméknál az udvarban rendszeresen tavasztól őszig tartózkodott 12-14 tavalyi tyúk, 40-50 idei csirke, 6-8 liba, két malac, és 1 vagy 2 birka. Utóbbiak bezárva, csak néha kiengedve, mert a malac túr, a birka meg birka. Kellett is vagy 3 év, mire a talaj magához tért, és az utolsó tyúk csipegetése után kinőtt néhány vézna fűszál. Most már kaszálni kell. A nyulak az erdő szélén jó kis ketrecekben, a vadakhoz közel, de jól bezárva voltak.
És tényleg a birkát a legnehezebb levágni. Az valahogy a legközelebb áll az emberhez. Azokkal a nagy birka szemeivel, meg a gyapjas fejével. Bár én gyerekkoromban minden egyes csirkét megismertem, és úgy is kezeltem őket, különös tekintettel egy idomított kakasra, Karcsira, akit csak 4 év után engedtem levágni, akkor is nagy duzzogások után. Másik nagyanyám meg letesztelte hogy meddig él egy tyúk. Három garnitúra is volt, az egyik saját keltetésű csibe volt, ő 7 évig húzta, és egyszercsak eltűnt. Vagy elvitte valami, vagy elment világgá meghalni. A másik az 9 évig bírta, és relatíve jól tartotta magát, de a csúcstartó az 12 évig gyártotta a tojásokat, utolsó években már nem olyan szorgosan, de asszem ennyi ideig még a történelemben nem élt baromfi. Ő egy reggel nem jött ki az ólból, viszont holtában is a rúdon ült, mintha aludna. Na ez a veszteség már felért két birkányi érzéssel is.
Nagyapám egy birkát idomított úgy magához, hogy mindehova kutyaként ment vele. gombázni, fát szedni, kaszálni. Egyszer még a szomszéd falu kocsmájába is bement vele, és nem lehetett kizavarni semmi áron.Méghogy kutya meg macska... ugyan..
-
ngabor2
nagyúr
mi hagyományos disznókat neveltünk. az is jó móka volt feldolgozni. miután a bátyám már szedett szét pár röfit, igen mesterien forgatta a kést a különböző alkatrészeiben. monnyuk a hentes hamarabb megtalálta, hogy "ide szúrunk, és hopp, már ketté is esett, nem kell faragni tovább"
perzselés után alig vártam, hogy a füléből tudjak vágni, nagyon szeretem a friss disznófülét
-
Ha szépen meg van pörkölve és le van kapargatva akkor nagyon szép bőre van neki, és sokkal vékonyabb, mint a "hagyományos sertés"-é. Nálunk pont az is szokott a baj lenni, hogy mikor már jó a pörkölés, akkor nagyon kell vigyázni, mert akárhogy is mossa, áztatja az ember a bőrt, úgy reped, mintha muszáj volna.
Tiv Sr. :
Természetesen levágjuk. "Ingyen" felnövekszik, gyakorlatilag nem kap semmi mesterséges tápot, kajakiegészítőt, csak fű, meg amit talál a földbe. (Egyrész ettől annyira finom.) Böllért nem hívunk, mikor apu is profin megtudja szúrni, arról nem is beszélve, hogy a böllér kérne annyi pénz az közreműködésért, amennyit lehet nem ér az egész. Arról nem is beszélve, hogy 3-an a komplett malacot kb 4-5 óra alatt feldolgozuk. -
Csyppa
senior tag
Hihi, viátnámi...olyan régen láttam már csüngőshasú disznót, hogy alig emlékszem rá... valamikor nagyfaternak volt, de az nem most volt. Arra viszont biztosan emlékszem hogy a szalonnájának a bőre az nem volt olyan szép mint a "hagyományos" disznóé
Nem is igazán szerettem megenni.Tyúk: Ugyanezen nagyszüleim tyúkjai be vannak engedve kempelni a szomszéd kertjébe. Azt nem tudom hányan vannak, de abban a kertben rend van
És nem melleseleg egy jobbfajta nyári napon simán van 10 nél több tojás
-
válasz
tiv61us #7467 üzenetére
Jaja.
Sőtt az egyik kutya németjuhász-kuvasz a másik chau-chau-skótjuhász keverék.Tiv, akkor rövidel elmesélek egy törénetet.
Az első viatnámi malac nagyon megszívatott minket. Ugye ennek sokkal kisebb a füle, meghát maga az állat is kisebb, alig van rajta fogás. MIndig kicsúszott a kezemből, mikor leakartam fogni. Végül felidegesített és felemeltem a két hátsó lábánál fogva, hogy most akkor vége a "játéknak". (Kétszer szaladtam körbe a kertben, hogy megfogjam.) -
Nálunk a vietnámi csüngőshasú malac és 10-15 db tyúk kombinációja vált be. Gyaroklatilag a malac amit nem eszik meg, azt kitúrja, a tyúkok meg szépen elgereblyézik a terepet. A kutyák ilyenkor az állatok tornagyakorlatát biztosítják, nehogy ellusuljanak a kerítés mellett.
Birkánk egyszer volt, azt mondta apu borzalmas érzés volt, mikor levágta. Természetesen az állítok miután megtették a dolgukat, előbb a fagyasztóban, majd a fazékban folytatják pályafutásukat.
-
Bubu79
addikt
Biofűnyíró? Az egyik ismerősömhöz menet szoktam látni az egyik környező kistelepülésen, hogy milyen szépen rendet tud tenni néhány birka a rendelkezésére bocsátott területen
Egyenletesre rágott fű, mindig frissen vágva
És persze látványnak sem utolsó a városi ember szempontjából
Van néhány tesó is a környéken ( marhák ), de igazi Vérbocit nem láttam közöttük
-
tiv61us
őstag
hat az igaz, floridaban nincsenek korbeepitett telkek
de ott tnyleg levagjak
bemennek az udvarodra es levagjak ha meghalad x incset
rendnek kell lennie
meg, hogy a kigyok ne feszkeljek be magukat
aztan fizetsz
ezert egyszerubb a szomszed kissracot megkerni, hogy 10 dollarert nem-e? -
válasz
tiv61us #7456 üzenetére
Itt is kellene, ha látszódna és feljelentenének, de annyira körbe van építve a telek a "kedves" szomszédoknak köszönhetően, hogy ez nem látszik. Ha meg valaki mégis megpróbálna ezügyben bejönni hozzánk, az beszélje meg a kutyákkal a belépési engedélyt. (Ja most hogy ősz lett és elkezdtük leszedni a gyümölcsöt a fáról, akkor vettük észre, hogy a sütőtök felkúszott a fára, úgyhogy a szilvafán sütötök is termett.
)
-
válasz
tiv61us #7451 üzenetére
Itt a szüleimnél, kb 70m hosszú a telek aminek jó része (kb 2/3-a) be sincs építve. Egész nyáron, reggeltől-estig dogozik mindenki, a fű ennek hatására, kb 1-1,5m magas. Ergo egy kisebb dzsungelnek is elmegy. Itt eljátszogatnak. Tehát ne olyan kertre godnolj, ami kb 10 m2 és be van füvesítve meg térkő, meg minden fűszál derékszögben, nyílegynesen áll.
-
Bubu79
addikt
válasz
ladybug #7452 üzenetére
Az biztos, hogy érdekes mentalitása lehet a fickónak
#7454 tiv61us: bár nem mentesítő körülmény, de valószínűnek tartom, hogy alkoholos befolyásoltság alatt tehetted, valamint nem csináltál rendszert belőle
Valami csak lehetett az illető hölgyeményben, ha mégis a szobában kötöttetek ki
Ha nem is mindjárt a hőmérőd
-
-
válasz
tiv61us #7439 üzenetére
Ööö, gyümölcsöt én is szeretem, de a kutya amit elért, lezabált a fáról, illetve ami lepotyogott, azt is szépen összeszedegete. Gyümölcsszedéskor, szite keresztül estünk rajta, mert ott sétált közöttünk és figyelte mikor esik le egy jó érett szilva, barack, vagy körte.
-
Apropó kutya. Nálunk az egyik nagyon rászokott a dióra. Gyakorlatilag folyamatos verseny van nálunk, hogy ki találja meg előbb a leesett diót.
Mondjuk ez inkább játék, mert jelenleg kb 3 tejesládányi dió van összegyűjtve, meg kb 3-4 kiló megpucolt-ledarált van még a fagyasztóba a tavalyiból. De tök jól elvagyunk, természetesen ha ő volt a gyorsabb akkor az az övé. A gyümölcsökkel kb ugyanígy jártunk, a körtére nagyon rászokott.
Tiv61us #7437: otthon szüleimnél van 2 kutyám. Fent pesten a barátnőmnél sajna nem lehet, mert nem olyan helyen lakik ahol lehetne kutyát tartani, ráadásul a páromnak enyhe szőr allergiája van.
-
tiv83us
veterán
Dolgozik a lelkem nagyom /nem mintha en nem dolgoznek...
/ es inkabb szeret ide elterulni mellem es tv-zni, mint ott gornyedni a gep elott. Nekem konnyu, a kis "13'3-as MacBook-omat siman beviszem az agyba
De ma megyunk lovira, ugyhogy boldog a lelkem, imadja a lovakat, en meg ot -
tildy
nagyúr
válasz
venember83 #7431 üzenetére
Gyanús vagy te nekem
Ugye nincs közöd a kék elf eltűnéséhez? -
-
tiv61us
őstag
válasz
parandroid #7427 üzenetére
megorult a zokninkert
ahogy hazertunk kiharcolta
tulajdonkeppen a kosara voly a zokniszennyeskosar
mikor kiszedtuk mosasra el kellett tavolitani az epuletbol
de meg igy is veszelyes volt -
tiv61us
őstag
nem lehet sikeres ember akinek nincs/volt/ kutyaja
-
parandroid
félisten
válasz
tiv61us #7420 üzenetére
Naná, az előző kutyánk a fotelben lakott a szobánkban. Mondjuk az negyedekkora volt, mint ez. Neki most itt lett megállapítva a helye, és ő is egyetértett a döntéssel.
Szerk: Az előző kutyánk egy tibeti spániel volt, a nagykönyv szerint tibetben ágymelegítőként tartották. Mint ebben az elhidegült világban az elektromos lábmelegítőt. Szerintem a kutya sokkal jobb ötlet.
p
-
válasz
tiv83us #7422 üzenetére
Szóval Manci kemény drogon élt.
tiv61us #7423 nem döbbentem azért meg, mert láttam már ilyet. Ízlések és pofonok. De nálunk biztos az lesz, feltéve ha lesz kutyám, hogy a házba semmi keresnivalója. (Sajnos, mivel valszeg pesten maradok, nem lesz kutyám, hacsak nem kertes házba fogunk lakni.)
-
tiv83us
veterán
válasz
tiv61us #7420 üzenetére
Eleg vicces latvany volt, ahogy az egesz csalad ult a tv elott es mindenkinek hianyzott a bal labarol a zokni.
Ugyanis Manci bevett szokasa volt, hogy imadta lehuzni a jo kis naftas zokni a labunkrol es azt bevackolni a kosaraba. Persze nem am ugy, hogy lehuzott egy emberrol kettot, hanem mindig csak egy labrol -
válasz
parandroid #7416 üzenetére
Az megint más. Én Ladybug írásából arra következtettem, hogy bent mászkál a kutya a konyhába, szobákba, felfexik az ágyra stb.
-
tiv61us
őstag
válasz
parandroid #7416 üzenetére
a kutya helye ott van ahol megallapitjuk
nalunk a szobaban lakott egy kosarban na es
kinek mikoze
van akinel eloszoba
van aki lancra koti
kutya fajtaja is valogatja azert
a mienk koistermetu vol, tiszta, csendes
ejszakara bevackolt a kosaraba es semmi szo
persze sok korulmeny meg osszejatszhat
kisgyerek stb
Dominik szulei az udvaron tartottak a kutyakat.... -
Valszeg nálatok hobby volt a kutyatartás.
Nálunk házörző. Ott volt/van neki(k) a nagy udvar, ott rohangálnak, kaparnak, játszanak ahol akarnak, de a házba semmi dolguk. Kevesebbet kell takarítani bent.Nyugodtan csinálhatok bármit, nem kell azon "aggódnom", hogy mikor kell kiengednem, hogy a dolgát végezze, meglegyen a napi mozgása stb. Kint vannak a macskák, verebek, lehet őket kergetni.(Meg nekem utánna ásni, hogy ne legyen bizonyíték.
)
-
ToBeY
nagyúr
Az én kutyám jelenleg keresztbe fekszik az ágyamon engem túrt ki onnan.
-
tiv61us
őstag
válasz
venember83 #7414 üzenetére
tugeder
[ersze, hogy a not
ha szereted, akkor szereted mindenet -
tiv61us
őstag
válasz
FehérHolló #7408 üzenetére
a spanielek tenyleg butak
de azt a szeretet amit toluk kapsz.......
es azok a szemek a logo ful mellett
es nagyon tudjak mi jo nekik -
válasz
ladybug #7403 üzenetére
Nálunk soha nem jöhetett be a kutya a lakásba, még kölyökkutya korában sem. (Most max felmenni tudnák hozzátok, mert Soltvadkerten vagyok.
)Amúgy van erre módszer, hogy ne mászkáljon be, mondjuk ezt még kölyök korban hatásos. Ki kell nyitni az ajtót, valaki egy törölközővel/ronggyal az ajtó mellé áll, úgy hogy a kutya ne lássa. (Nem az ajtó mögé, hanem a szemben az ajtóval, a fal mellé.) Majdnem kifelejtettem, nem szabad ilyenkor behívni, mert akkor oda a gaziba vetett bizalom. Amikor a buskija megjelenik az ajtóban felé kell csapni a törölközővel, de nem meg ütni ja és közben rá is kell szólni, hogy "kifelé". Ettől megijed. Kb 2-3 alkalom és a kutya nem fogja a küszöböt átlépni, ha mégis elég ha rászólnak és egyből nyargal kifele.
-
neduddki
nagyúr
válasz
parandroid #7404 üzenetére
HI!
5 mukodo gept+1laptptyot kelledt produkalnom az ejszaka:- ) mod: na jo csak 2,5 gept kellet varazsolni a tobbi meg megy /K8MM3, Tusl20c/:- ) es a 6a815-os 700PIIIat aze csak nem akatom bevetni mikor itt egy raks tua cerka:- )
udv
neduddki
p.s. tildy:midig csak ez a vacak flas me nemt tuttok nramlsi izet linkl;eni:- )
-
neduddki
nagyúr
válasz
neduddki #7352 üzenetére
hI!
Na szipen nez ki falumbeli sozban, mindehol lapok, /tobbnyire doglott abit/ vga csavarok virnyok bill-ek :- ) majd gyuvo heten rendet rakok/fol kell erni meg ahujjek elot na/:- )
a mugy azon gondolkodom hogy az sa6 honan a francbol van, a tobbit tom de ezt nem:- (udv
neduddki
Aktív témák
- Villanyszerelés
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Linux kezdőknek
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Jövőre ismét csak három Galaxy S csúcsmodell lesz?
- Bluetooth hangszórók
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- SQL kérdések
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest