Hirdetés
- Luck Dragon: Kenyér
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- gerner1
Aktív témák
-
parandroid
félisten
Azt még hozzá kell tenni, hogy bár mostanra már a közel 5-6-7 éves architektúrára épülő P4-ek még mindig hihetetlen módon és lássuk be: méltatlanul tratják az árukat. Mondjuk ez köszönhető annak is, hogy az S478 platformon még mindig nincs alternatívája, a teljesítménye pedig még ma is elegendő. Az más kérdés, hogy a 6-10e Ft között beszerezhető vadiúj Celeron procik bizony már rávernek teljesítményben ezekre a használtan még mindig 10e fölött kínált matuzsálemekre. Tény az is, hogy fénykorukban horribilis árat kértek értük. Amikor én P4-re váltottam (2003, talán 2004-ben), akkor már egy elfogadható 20e Ft körüli árszinten voltak. Akkoriban alternatíva lehetett volna egy 3200+ körüli AMD, de valahogy borózott tőle a hátam.
Pedig bizony kicsit olcsóbb és kicsit gyorsabb is volt, mint az 533FSB-s HT nélküli Northwood 2,8 P4-em. 
Előtte meg csupa tuningbajnok Celeronjaim voltak: 800MHz @ 1200MHz és 2100MHz @ 2800MHz. Utóbbit cseréltem a 2,8-as P4-re, de akkora volt a teljesítménykülönbség, hogy a P4-et már nem is húztam.

Könnyes szemmel elmotyogott nosztalgikus múltba révedésünket hallották...
p
-
parandroid
félisten
válasz
FehérHolló
üzenetére
Mi az a záemdé?
Processzorokról beszélünk, nem? ![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
p
-
parandroid
félisten
válasz
bolondember
üzenetére
Ha jól rémlik, Kalandor általad most felhozott "nem vagyok zsidó" posztja a neve mellé került "Mr Szappan" feliratra volt válasz, és még azelőtt született, mielőtt kiderült, hogy nem őt zsidózta a matrica viselője, hanem az általa csak később látott rajz alapján éppen arra célzott, hogy az említett etnikum képviselőinek gyilkosa lenne. Arról nem is beszélve, hogy amíg az első "vád" önmagában még csak nem is lenne sértő (a Mr Szappan elnevezéssel már az), az utóbbi már alapból problémás.
p
-
parandroid
félisten
válasz
(Kolombusz)
üzenetére
Az ominózus képen, amin a moderátor kollégának feliratozott pálcikaember halott "szappan előadalékot" ráncigál a krematórium felé, miközben a képkomment az hogy, "de jó a munkád" pontosan mit is kell viccesnek értékelni? És miért publikáltátok ezt egy nyilvános fórumon? Ha ilyesmivel szórakoztok szabadidőtökben, ám legyen. De itt? Tényleg nem érzitek ezt kicsit visszásnak? Arról nem is beszélve, hogy abszolut ízléstelen és emberileg nem elfogadható?
p
-
parandroid
félisten
válasz
FehérHolló
üzenetére
Nem láttam a képet, úgyhogy most nekem nem igazán világos. akkor most bash lett lebuzizva?
p
-
parandroid
félisten
válasz
Cathfaern
üzenetére
A jelenlegi informatikai analfabetizmus szintje alapján ez tökéletesen kivitelezhetetlen.
Az ötletedből azt hoznák ki, hogy a szavazóhelyekre több milliárd fortinért beszereznének csilivili érintőképernyős terminálokat, természetesen valaki milliárdokat kasszírozna a tenderen (lásd még kakaóbiztos számítógépek).
Másrészt az emberek nem bíznak egy ilyen rendszerben, a többség biztos lenne benne, hogy megnőne a csalások, manipulációk száma.
"Messze van még Amerika..."
Én egyébként támogatom a dolgot. A banki ügyeimet már régen interneten keresztül intézem, ha ott meg tudnak csinálni egy biztonságos rendszert, akkor nyilván ezzel a szavazósdival is meg lehetne. Vagy csak importálni kéne a tengerentúlon már működő modellt.
p
-
parandroid
félisten
válasz
venember83
üzenetére
Viccelsz? Hogyan lehetne már élni laptop nélkül?

p
-
parandroid
félisten
válasz
Winner_hun
üzenetére
Jó ötlet, köszi.
Mikulás, te is akarsz venni egyet a csajoknak?

p
-
parandroid
félisten
Miért nincs a hirdetések között külön konzol kategória? Kész kínszenvedés így PS2-t keresni, a kereső meg kidobja a kifejezésre a gépet és a játékokat is. Ehhh.
p
-
parandroid
félisten
-
parandroid
félisten
Igen, filmeken is főleg a Crown Vic szokott szerepelni, ezért is akadt meg a szemem eze a példányon. Gondolom vidéken más szempontok alapján kapják a Sheriffek a kocsit, mint az urbanizált járőrök. Az Impala meg tetszik is meg nem is. Illetve inkább tetszik, de nem kéne. Ez a Dodge viszont továbbra ia nagyon bejövős.
p
-
parandroid
félisten
Gondoltam, hogy kb olyan autó lehet nálatok, mint itt az Opel Astra, ha már rendőrautót csinálnak belőle. Csak itt nem sűrűn látni ilyesmit. Köszi amúgy. Szép autó, megtetszett, még így mellékszereplőként is.
A nehezebbik kérdésen is törheted magad, ha gondolod, bár ez nem az a topik...
MOD: Tévét én se nézek...

p
-
parandroid
félisten
"I last saw her at the bottom of an elevator shaft with an SUV up her ass.*"
Azért a kamion vs vadászrepülő meccs tényleg elég kemény volt...
* Nem biztos, hogy pontos idézet, jó régen láttam már, radásul felirat nélkül, nekem meg hallás után nem 100% az ilyesmi, de a lényege tuti ez volt.
Szerk: Nem gondoltam volna, hogy a gugli kidobja az 'SUV up her ass' kifejezésre rákeresve, pedig mégis itt van: "Yeah, I think she's at the bottom of an elevator shaft with an SUV rammed up her ass..." . Hát igen, az idézet pontosságával azért voltak gondok.

p
-
parandroid
félisten
Tudom, hogy egy kiállhatatlan pöcs vagyok, de marhára zavar, hogy az összes szakmai topikot teliszpemmelik a kedves fórumtársak boldogkarácsonyt hozzászólásokkal. Nem, nem fogok szólni érte, elvégre karácsony van, és én is igyekszem kevésbé pöcsfej lenni ilyenkor, de hadd sírjon már a szám egy kicsit. Ráadásul ha valaki beírja, akkor azonnal még nyolcan késztetést éreznek, hogy ők is beírják, így önmagát gerhjeszti tovább a folyamat. Pfff... Megyek inkább offline.
p
-
parandroid
félisten
válasz
CactuS
üzenetére
Rosszul értelmezeed a jelzőt. Van egészséges párkapcsolat, ahogyan van egészségtelen párkapcsolat is. Ugyanígy nyilván a párnélküliségből is létezik egészségtelenebb és egészségesebb változat.
Poff: Ideje magadra szedni valami kultúrát is.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Kukac: A héten levezettem vagy 1500 km-t, a kocsiban volt alkalmam rádiót hallgatni, többször is sikerült elkapnom, rügtüm bekerült a hangerőt feltekerős körbe....
p
-
parandroid
félisten
válasz
venember83
üzenetére
Elég szegényes karácsonyfátok van. Vagy ez ilyen naturalista?
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
p
-
parandroid
félisten
válasz
philoxenia
üzenetére
Akkor édesapád Tiszafüredről biciklizett Egerbe a húgoddal várandós édesanyáddal? Wow. Ez ám az apuka...
p
-
parandroid
félisten
válasz
philoxenia
üzenetére
Akkor lehet, hogy Tiv Sr a húgod? Vagy nővéred, ezek szerint...
Vagy ez ilyen általános egri népszokás, mint a szuroköntés a várfalról?p
-
parandroid
félisten
válasz
bandus
üzenetére
Töltsd fel maxra, állíts le minden energatakarékossági funkciót (képernyővédő, biztonsági kikapcsolás bizonyos töltöttségi szintnél, és tedd a teljesítménycsúszkát max performance-ra, hogy a SpeedStep se szóljon bele, és folyamatosan maxon menjen a proci), aztán hagyd magára 3-4 órára, vagy amíg le nem merül. Esetleg közben nyugodtan internetezhetsz rajta, az nem oszt, nem szoroz.
p
-
parandroid
félisten
Hallottál már az Aranyszívről? A negyedik legmenőbb bárka az univerzumban: [link].
Szerk: Bár hogy a Nostromo hogy előzött be, azt nem értem. Meg hogy hol marad a Battlestar Galactica. Simán ott lenne a helye az első tízben. De még egy nyomorult csillagromboló sem került be, úgyhogy Thrawn is mindjárt reklamál.
Szerk 2: Ezt az oldalt egyébként ismeritek: [link]?
p
-
parandroid
félisten
válasz
bandus
üzenetére
Lehet Asusból, MSI-ből is jókat találni. Előbbi szervize rikveszt, utóbbihoz csak cserealkatrészt nem ad a magyar képviselet. Toshibának, de még a FuSinak is lennének jó modelljei ebben a kategóriában, de méregdrágák. Sonynak egyáltalán nincs magyarországi képviselete, szervize. Acereket a csehekhez hordják, ha gond van velük, de amúgy sem egy életbiztosítás a márka. Helyben összerakott barebone-ok minőségével, mint amilyen a Clevo, vagy az Albacomp, meg az egyéb Clevo alapú cuccok, sincs minden rendben.
Úgyhogy igen, gyakorlatilag marad a szokásos triumvirátus, annyival kiegszítve, hogy az olcsó Dellek kerülendők a szervizstatisztikák és az ergonómia alapján.
De ne csináljunk ebből is milyennotit topikot.
p
-
parandroid
félisten
válasz
FehérHolló
üzenetére
Ja, tényleg. Sorry, my bad.
Amúgy a WUXGA-hoz pont jó a 15,4", főleg ha tényleg rendszeresen dolgozol hosszú sorokkal. Volt nekem is SXGA+ 15,1"-es kijelzős notim (nc8000), szerettem nagyon, de kevéssé volt mobil, utána vettem subot. Ennek már 2 éve, és még most sem érzem azt, hogy le kéne cserélnem. Pedig ez hardverek esetében már-már perverz módon hosszú idő. Na jó, időközben került bele még 512MB RAM, és a 40-es helyett 80-as HDD - aminek kb a fele most is üres.

Bandus: Irreleváns, hogy menniybe kerülnek, notebookot venni játékra eleve ráfizetés. Két erősebb konfig is kijön az árából, és a méretén kívül semmilyen más hátránya nincs az asztali gépnek.
p
-
parandroid
félisten
válasz
bandus
üzenetére
Ugyan már, nem olvasol notis topikokat. A nagyobb mindig jobb. Az a lényeg, hogy nagy kijelzője legyen, ne legyenek már hangyafasznyiak a betűk, meg 2GB RAM legyen benne, legalább 160, de inkább 250GB-os HDD, minimum 2GHz-es, dualcore proci (az a jó, ha húzni is lehet), meg minimum egy GeForce 8800, ne valami integrált szar. Ja, menjen legalább 3 órát akkuról, és 200e alatt kéne. Ja, és fontos még a webkamera benne, meg hogy legyen hozzá ajándék táska meg egér, mert az jár.
Albínómadár: Én meg remekül megvagyok a 12"-essel is, de szerencsére mindenki azt vesz, amit akar.

p
-
parandroid
félisten
válasz
(Kolombusz)
üzenetére
Alapból mocskos a szád, vagy ma ilyen napod van?
p
-
parandroid
félisten
válasz
kicsitomi88
üzenetére
Kettős mérce? Annyiban, hogy más téma a 'fasz' szót leírni, és más valaki másét emlegetni, különösen pejoratívan. Értem én, hogy haveri évődés, az érveimet alább leírtam, érzésem szerint nem szalonképes - ahogyan maga a 'fasz' szó sem igazán az, de indulatszóként még elmegy, ahogyan itt is általában használják a kollégák, így általában nem szólunk érte.
p
-
parandroid
félisten
válasz
kicsitomi88
üzenetére
Ez történt. Kértelek, hogy ne tedd, hozzászólásokat moderáltam.
p
-
parandroid
félisten
válasz
kicsitomi88
üzenetére
"amit tiltunk fórumunkban:
minden olyan beavatkozás, mely hátrányosan változtatja meg a fórum megjelenését, illetve akadályozza annak rendeltetésszerű használatát a kulturált társalgást szembeötlően zavaró, agresszív, vulgáris, obszcén, hangulatkeltő hozzászólások "Bővebben: [link].
p
-
parandroid
félisten
válasz
kicsitomi88
üzenetére
Vagyok annyira nagyfiú, hogy szét tudom választani a moderátori és magánjellegű hozzászólásaimat.
Egyszerűen nem tartom jó ötletnek megkérdezni valakitől publikban, hogy kisebb lett-e a nemi szerve. A bratyizsnak is van egy határa, amíg szalonképes, ez érzésem szerint túlment azon.
p
-
parandroid
félisten
válasz
kicsitomi88
üzenetére
Van bármilyen konkrét okod a kifejezés használatára, vagy csak az öncélú vulgaritás?
Utóbbi esetben sürgősen állj le vele.
p
-
parandroid
félisten
válasz
tiv83us
üzenetére
Elnézve a pillanatnyi családi wishlist-et, eléggé a végén szerepel. Főleg, hogy nagyrészt csak papírnehezéknek használnánk. Azért meg nem veszek, csak hogy legyen. De azért very kind of you.
Kalandor: Én is nézegetem az aprókat, de a fent említett okokból maradok elvi síkon.
p
-
-
parandroid
félisten
válasz
tiv83us
üzenetére
Mennyibe kerül felétek egy P1-es notebook*? Itt 10k körül már kapsz egyet - természetesen szar akkuval, viszont egy DOS kell csak rá, és lehet nyomatni az összes Lucasarts játékot, sőt a Wiz7-et is. Mondjuk ki kell fogni egy olyat, amin van gémport, mert nem hiszem, hogy USB-s kontrollert sikerülne működésre bírni vele. Asztali gép meg már túlzás lenne.
Anno használtam egy céges Toshibát, valami Satellite CDT4x0 volt, 166-os MMX procival és 48MB RAM-mal, meg 2,1-es HDD-vel és 800x600-as DST kijelzővel. Nagyon cool cucc volt. Kéne is vennem egyet, csak félek, Katica agyonütne vele - súlya az azért volt neki...
p
-
parandroid
félisten
Kezd új értelmet nyerni a televízió: [Link]. Kezdhetünk (vissza)számolni, hogy ez mikor ér ide. Nem mintha számítana, jótét lelkek minden valamirevaló műsort ripelnek és feltesznek netre.

Attól tartok kinéz egy-két nagyobb HDD, és a DVD-lemezek is kicsik lesznek, ha továbbra is nézni szeretném az összes sorozatot, amit most nézek.
p
-
parandroid
félisten
Most mér' árultad el? Játszhattunk volna olyan játékot, amit régen azzal a barna kis gombás játékkal lehetett, amikor színeket kellett kitalálni.
Fehér pöcök, ha van benne az adott karakter és jó helyen, fekete pöcök, ha van benne az adott karakter, de nem jó helyen, és nincs pöcök, ha nincs is benne olyan...
Amúgy meg majdnem eltaláltam.

Szerk: De ha lenne kutyád, így hívnád, nem?
p
-
parandroid
félisten
válasz
tiv61us
üzenetére
Naná, az előző kutyánk a fotelben lakott a szobánkban. Mondjuk az negyedekkora volt, mint ez. Neki most itt lett megállapítva a helye, és ő is egyetértett a döntéssel.
Szerk: Az előző kutyánk egy tibeti spániel volt, a nagykönyv szerint tibetben ágymelegítőként tartották. Mint ebben az elhidegült világban az elektromos lábmelegítőt. Szerintem a kutya sokkal jobb ötlet.
p
-
parandroid
félisten
Az biztos, hogy 3 már elmúltam, mert ismerősök szerint határozott fejlődést mutatok be, 3 meg már voltam az elmúlt években folyamatosan.
Csekélyértelmű jegesmedvebocsok számára (
): évek óta hároméves már, de azt mondták neki az oviban, hogy ha így folytatja, néhány év múlva lehet négyéves is. 
p
-
parandroid
félisten
válasz
venember83
üzenetére
Ugyanmár. Szeretjük hellokittit:

p
-
parandroid
félisten
válasz
neduddki
üzenetére
Nincs mit. 696 jó választás, benne van minden ami kell, cégnél is azt osztogatják. Ennyiért ráadásul olcsó is volt. De egyébként honnét jött az az elfajzott ötleted, hogy engem kell keresni, mert értek hozzá?
Szerintem csak összezavartam a srácot. ![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Privizz rám, ha esedékes a karácsonyi szállítmány.
p
-
parandroid
félisten
"ugyanakkor édes, tehát édesség helyett is jó."
Hihetetlenül hangzik, de az igazán jó bor nem édes. Nem, nem vagyok ínyenc, de az eddigi legfinomabb borok, amiket ittam, nem feltétlenül voltak édesek. Egyébként meg hangulattól, alkalomtól, és körítéstől függ, hogy melyik bor esik igazán jól az embernek, és épp ez a szép benne. Ha nem találod el a pillanatnak megfelelőt, akkor nem is fogod tudni élvezni.
p
Aktív témák
- Akció! ÚJ akku! Lenovo ThinkPad X1 Extreme Gen2 i7-9850H 16GB 512GB GTX1650 500nit UHD 1 év gar
- Apple iPhone 13 / 128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia / Akku: 100%
- Eladó Nvidia GTX 650 1GB videokártya
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 128GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3285
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Pedig bizony kicsit olcsóbb és kicsit gyorsabb is volt, mint az 533FSB-s HT nélküli Northwood 2,8 P4-em. 
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)