Hirdetés
- urandom0: Mégsem számőzöm az AI-t az életemből :(
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Lalikiraly: Asus Gaming V16 - RTX5050
- sziku69: Szólánc.
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- laca223: Miért győz a kollektív meggyőződés akkor is, ha saját magát teszi tönkre?
- Torda: Így lehet fillérekből prémium okosotthon rendszert építeni 2025-ben
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
Aktív témák
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
venember83
üzenetére
Azért a méret lényeges lehet......
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
venember83
nagyúr
válasz
philoxenia
üzenetére
Igen, de a "targy" sem art ha enyhen tompa...
-
Racecam
nagyúr
-
Racecam
nagyúr
válasz
philoxenia
üzenetére
1967!!!
-
tiv61us
őstag
válasz
philoxenia
üzenetére
najo az
uton szinten alapmu
vekony kis kotetetcske
de benne van az az eleterzes ami en vagyok
meg arra is emlekszewm dunaujvarosban vettem meg
ezeket nem lehet elfelejteni -
tildy
nagyúr
válasz
venember83
üzenetére
Nem tudom, engem annyira hidegen hagy ez a megtömték a zsebem 300 rupóval, hú de boldog vagyok dolog.
Nem sajnálom tőle, megérdemli , tényleg, de én ezért nem fogom a fejem a falba verni, vagy káromkodni, hogy jesszus én de hülye vagyok, hogy ez nekem nincs meg. 5 óra alatt, of course .(Bár biztos meglehetne egyéb helyen
) Tényleg nincs meg, de nagyon sokminden (elismertség, referencia, végre önbizalom, jó kedélyállapot, szeretett munka és munkahely, jó munkatársak ) megvan 
A szúrkálódás viszont már kevésbé.

hopp előbb 300 helyett véletlen 3000t írtam
-
válasz
venember83
üzenetére
Nyugi, ő is leadózza még azt a 300 ruppót.
-
válasz
philoxenia
üzenetére
"Menny vissza vándor. Nem lehet két hazád..."
-
tiv61us
őstag
válasz
philoxenia
üzenetére
usdd be a guggolba
megeri
majd ha lesz idod -
válasz
bolondember
üzenetére
a fekete aljamunka nekem is újdonság lenne

-
tiv61us
őstag
válasz
philoxenia
üzenetére
azis azon a lemezen volt ugy remlik
-
philoxenia
MODERÁTOR
Ha már az USA-nál tartunk, ma hajnalban újraolvasva azt a Metagalaktikát ami az amerikai klasszikus sci-fi-ből válogat, E. Van Vogt írásában azt olvastam, hogy az egyik hőse írásának, a Kentucky állambéli Louisville-ből való.

-
Racecam
nagyúr
válasz
tiv61us
üzenetére
Ne írd le, hátha tudják.

u.i.:
Hobo Blues Band : Bye bye Johnny
Minden pénzét kiadta a Déli Bank,
Kisfiát a Szürke Busszal küldi majd,
Louisiana után jön a Vadnyugat,
Fél dollárért vacsorát kap, jó sokat,
Ment a kölyök, kinek neve Johnny B. Goode,
Hívta õt a filmjeivel Hollywood.Bye, bye, bye, bye
Bye, bye, bye, bye
Bye, bye Johnny,
Bye, bye Johhny légy jó!Minden pénzét kiadta a Déli Bank,
Kisfiát a Szürke Busszal küldi majd,
Louisiana után jön a Vadnyugat,
Fél dollárért vacsorát kap, jó sokat,
Ment a kölyök, kinek neve Johnny B. Goode,
Hívta õt a filmjeivel Hollywood.Bye, bye, bye, bye
Bye, bye, bye, bye
Bye, bye Johnny,
Bye, bye Johhny légy jó!A sínek mellett akadt munka néhanap,
Johnny apja boldog volt, nem kért sokat,
A zálogostól gitárt vett a fiúnak,
Úgy gondolta, a hátán viszi Johnnynak,
Ment az öreg, vitte szíve, nagy az út
Hívta õt a fia, várta Hollywood.Bye, bye, bye, bye
Bye, bye, bye, bye
Bye, bye Johnny,
Bye, bye Johhny légy jó!Kapott végül egy régen várt levelet,
Megtalálta Johnny, akit keresett.
Elveszi és elhozza a kedvesét,
A sínek mellett házat épít, bírja még !
Hallgatják majd, a mozdony, hogy' dübörög,
Ajtajukban állnak, velük pár kölyök.Bye, bye, bye, bye
Bye, bye, bye, bye
Bye, bye Johnny,
Bye, bye Johhny légy jó! -
Racecam
nagyúr
válasz
philoxenia
üzenetére
Nem, mert ez korai Hobo, amikor még jobbára Rolling számokat játszottak magyar (Hobo) szöveggel.

u.i.:
Hobo Blues Band : Gazember
Az ember éjjel aludna már,
De van, ki ekkor mindig lányokra vár,
Ó igen, a gazember.
A nők miatt lettem ilyen gazember.Tudom, hogy reggelre letagadod,
Minden álmodban veled vagyok.
Ó igen, a gazember.
A nők miatt lettem ilyen gazember.A férjed eszi a húst, a babot,
Én meg a csirkét, mit ő otthagyott.
Ó igen, a gazember.
Az anyád tudja, a férjed nem,
Miért lettem gazember.Kihűlt a csirke, a szaftja hideg,
Lelépek, mielőtt meggebedek,
Ó igen, a gazember.
A lányok tudják, a fiúk nem,
Miért lettem gazember. -
Racecam
nagyúr
válasz
philoxenia
üzenetére
Igen és beállt fővezérnek a magyar gárdába.
Biztosan agyára ment az "Angyalbőrben".
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
tiv61us
üzenetére
Hát a politika szememben is ront sok ember megítélésén, azt gondolom, aki országos érték, ne álljon egyik oldalra sem oda, mert óhatatlanul is sár ragad rá, vagy innen, vagy onnan.
Fábryt, Kokót, azóta nem tudom ugyanazzal a szemmel nézni, mint azelőtt. Mondjuk Uszticsban volt annyi becsület, hogy azt mondta, tévedtem, nem kellett volna politizálni.
-
Racecam
nagyúr
válasz
tiv61us
üzenetére
Hobo egy éves jubileumi koncertjét az ifiparkban a teraszról néztem.
Az nagy dolog volt.
Egy dobókockából ugott elő, úgy kezdődött.u.i.:
Hobo: Dobókocka
Nőim folyton kérnek, nem látják, hogy vérzek,
Gyertyám lesik, kopik-e már?
De baby figyelj, nem hallod, figyelj!
Az óvóhelyed lángokban áll!Ó, ti lányok, milyen olcsók vagytok,
csaltok mindig, ez a szabály,
Hát baby figyelj, nem hallod, figyelj!
A dobókocka előtted áll!A sok anyu fáraszt, tőlük fel sem állhatsz,
Váltod őket, mint a ruhát,
Dobd-dobd-dobd el, dobd el a dobókockát!Állandóan vesztek, nőm nem marad veszteg,
nyerni kéne valamit még!
Hát édes, ne légy mérges,
De ki az ágyból, te vagy a tét!Én a rongyos kitaszított, az átokkal tanított,
Bűnödben én vagyok a társ!
Hát baby, baby, baby,
Dobd-dobd-dobd el, dobd-dobd-dobd el a dobókockát!Dobókocka vagyok, kettes, négyes, hatos,
Minden éjjel dobálsz: Elég!
Ki az ágyból, te vagy a tét! Ki az ágyból, te vagy a tét!
Dobj el, vagy dobj fel, egyes vagyok, babám
Csak kettes vagyok, ki vagyok borulva, akár egy hulla.
De nem vagyok nulla.
Ki kell törni végre, ki kell törni,
végre-végre-végre-végre! -
tiv61us
őstag
válasz
philoxenia
üzenetére
en a regi Lorit szeretem
aki nem politizalt
megivott egy rekesz kobanyait a szinpadon
kozben Vikidal enekelt
en csapoltam
velem volt a nom -
(Kolombusz)
veterán
Nah, Nemzet Aranya 2-t nézni jobbra el.
Utána vár a Next és a Diszkópatkányok, nem tudom melyiket fogom nézni. -
tiv61us
őstag
válasz
philoxenia
üzenetére
az uttorok meg elnek
a kisdobosok is
meg a P.Mobilosok -
válasz
(Kolombusz)
üzenetére
Észre kellene venni, hogy nem a kis suv nagy suv, egy kis suvra lecsücsülünk csüccs a téma már régen.
-
tiv61us
őstag
válasz
bambano
üzenetére
mindennel lehet
itt feltik magukat
meg otthon vaganysag itt aszongyak nem kockaztatok, nem er annyit
namost nem kell azt hinni, hogy megall az orszag
de ilyet otthon nem tapasztaltam, hogy nem megyek melozni meret ho esett/es jottek az unepek/
itt meg igen
olyan szinten, hogy lesett a ho mikor meloztal egy hotelben
2cm
es felajanlottak szallodai szobat, hogy ne menjel haza
aluggyt itt, met csuszik -
(Kolombusz)
veterán
Bakker, hagyjátok már ezt a SUV, nem SUV, kis szar autó vs. nagy batár autó témát.
Mindenki azt vesz, azzal jár, amire van pénze és másodsorban amilyet szeretne. -
válasz
philoxenia
üzenetére
Én is szoktam neki mondani, hogy ne essen, jöjjön létrán, de nem hallgat rám

-
-
válasz
Racecam
üzenetére
Romániában, fent a Kárpátokban, ahol nem csak ilyen kis havacskák szoktak lenni, meg nem operett takarítók vannak, ezt úgy csinálják, hogy nagy helyek vannak az utak mentén, amik úgy néznek ki, mint egy autóbusz öböl. A tél kezdetén oda kihordják a szóróanyagot, meg a gépek kint alszanak a hegytetőn, ha kinéz a rossz idő. Majd reggel, amikor leesett a hó, a sok gép lezúdul és pillanatok alatt rendet rak. Mert arrafelé szokva vannak a hóhoz. Nem hiszem, hogy többe kerül nekik, bár józan észt nehéz szerezni.
Ja, meg normális helyen nem akkor kell takarítani az utakat, amikor megjön a megrendelő, hanem akkor, amikor koszosak. Leginkább ezzel van itt a baj szerintem.
-
Ramius
őstag
ti összebeszéltetek...

-
tiv61us
őstag
válasz
philoxenia
üzenetére
ez telleg az vot
leulhetsz -
-
tiv61us
őstag
amugy itt leesik 2 cm ho
ez akkor a nepek sok szazaleka betelefonal,hogy nem megyek dolgozni, mert csuszik az ut
tudom hulye amerikaiak -
djtoomi
addikt
válasz
Racecam
üzenetére
Hát itt Gödöllőn az összes főbb út,midnen olyan út,ami kétsávos,és a viszonylag nagyobb forgalmi kis mellékutcák is levannak tökéeltesen takarítva,hókotrógépet nem láttam,de sehol nincsen se hó,se latyak,de az út mellett közvetlen a 2 méteres hó-sárkupac amit letoltak,szal nekem nincsem bajom velük.

-
tildy
nagyúr
válasz
Racecam
üzenetére
Én viszont tegnap este, hajnalban, és reggel is közlekedtem :
kerepesi nem volt takarítva.
Ez -gyk.- a 3as főút budapesti szakasza. Bocs , hogy ilyen nagy igényeim vannak, hogy a főút le legyen takarítva.
Hozzáteszem a soroksári sem volt letakarítva reggel. 1 hókotrót láttam ott , az se csinált vele semmit, felemelt lapáttal ment, semmit sem szórt.Meg akkor ne mondják , hogy készen állnak a télre, tudták, hogy esni fog. Eszközök vannak, cska be kell hívni az embert. Szerinted normális amilyen állapotról viszlát is beszámolt az M7en?
Bocsánat hogy azzal hozakodom, hogy anno helpdeksesként akármikor szóktak, intézkedni kellett. Volt oylan, hogy hétvégén. Bolt olyan is, hogy ezért még 1.5 évig pluszpénzt sem kaptunk... Tudom én vagyok hülye...Tiv61: fenekedre csapok. Megbeszéltünk valamit !
-
philoxenia
MODERÁTOR
Jó estét ! A másnap az holnap lesz, ugye ?

-
Racecam
nagyúr
Igen, meg majd fizetjük a 10.000 embert.
Én is közlekedtem ma a városban ráadásul dél körül amikor még szakadt a hó és semmi problémám nem volt. A főutak le voltak takarítva (M1-7 bevezető, Alkotás, Szilágyi E., stb.).
Még mit kellne? Az összes mellékutat is?
Tudomásul kellne végre venni, hogy tél van. És ilyenkor (nem túl gyakran), esik a hó.
És úgy kell közlekedni, hogy ezt figyelembe kell venni.
És azt is tudomásul kellene végre venni, hogy nincs mindenre pénz. Nincs korlátlanul. -
poffsoft
veterán
válasz
Racecam
üzenetére
nekem van! mikor már az OLED-ek ?
akkor árnyaljuk a képet:
Nagyatádon jártam véletlen, nov közepén, mikor 2 éjjel leesett vagy 30-40 cm hó (fele/fele)
Hajnalra gyakorlatilag az összes 'főbb út' le volt kotorva a városban, mindkét napon, bár a városközi utak xarul álltak, meg a falvak is hazafelé,de már a legfontosabb utak délelőtt legalább 1 nyomtávban tisztítva voltak (busz,vonat persze megállt)Azonban itt, kis fatornyos falvamba még 2 héttel a havazás megindulása után sem tévedt egyetlen hókotró sem ( Bár nem vok szakértő, de talán a belső utakért a pógár jenő úúúr a felelős, és a lakottakon kívűl a kkt(vagy mi) ?)..
Ennyi, nem 10000 szám azonnal, hogy egymásba lógjon a faxux , na de 2 hét....
/persze másnap-harmadnap már jégpáncél volt minden, de sózni/homkolni akkor is lehetett volna/
Szóval mi van a másik oldallal???másik: nyakát-kezét töri emberünk, elvileg ugye kártérítés jár, elvileg ugye önkorié az felelősség (nó járda) , azrt vannak prekoncepcióim mennyire gyorsba-rugalmasba-méltányba kártérítene a jenő ú......
-
Bubu79
addikt
válasz
Racecam
üzenetére
Tudod amikor már harmadik napja nem tudsz közlekedni a városban, mert színét sem láttad útkarbantartóknak, holott saját telephelyük, jól felszerelt autóik vannak és a környező utakon sem látszik, hogy takarítanák őket, akkor azért elgondolkodik az ember, hogy akkor mi a lópikulának is tartja fent a város nem kevés pénzből az egész kócerájt....
Megértem, hogy nem jutnak el mindenhova - de hogy sehol nincsenek, az kicsit ki tudja csapni a biztosítékot...
Fikáznék? Igazad van fikázok. Lelejmolnak rólam egy rakás lóvét adó címszóval, fizetem a benzin árában az útkarbantartást, ilyen adót, olyan faszomat és nem kapok érte lófaszt sem... Miközben valakik baromi jól elvannak a fűtött kis irodáikban.
Több, mint egy hete esik a hó ebben a tetves városban és ha nem járnának autók, már lassan motorosszánnal sem lehetne eljutni egyik helyről a másikra - eközben sehol senki, aki mondjuk letolná azt a jópár centi havat az útról...
Erről ennyit.
-
Racecam
nagyúr
válasz
venember83
üzenetére
Csak, ha válaszolni szeretnék valakinek, vagy kérdésem van.
De nekem nincs. -
venember83
nagyúr
válasz
Racecam
üzenetére
Pedig az alapelvekben szerepel, hogy illik visszaolvasni...

Hoval kapcsolatban pedig az a velemenyem, hogy nem kell beszarni, mig van kint hely. Aki fel, az ne menjen autoval, ennyi. Nem tudom mi lenne Magyarorszaggal, ha standard magassagu hegyei is lennenek... Mar a varosban is osszeszarjak magukat az emberek par centi ho lattan. Arrol nem is beszelve, hogy 0 fok kozeleben mar mindenhol rendkivuli hidegekrol beszel mindegyik radio es tv...
Mindegy. -
Racecam
nagyúr
válasz
Bubu79
üzenetére
Mindig a fikázás...

Érdekes, hogy a másik oldalról vagy nem hajlandó senki sem nézni a dolgokat, vagy nem is érdekli.
Szerinted hány hókotrónak kellne lennie?
10.000-nek, 10.000 söfőrrel az ülésben arra várva, hátha kicsiny országunkban, 4-5 tél valamelyikén 1-2x leesik 10 centi hó? És akkor aztán gyerünk előre, hogy egymásba érjen a faszuk, kotrunk, sózunk takarítunk, mert néhány ember itt rögtön hisztizni kezd, ha 10-20 percel többet kell autóznia, óvatosabban kell haladnia.Eszem-faszom megáll!!!

-
Bubu79
addikt
válasz
poffsoft
üzenetére
Eeegen ez nálunk is így megy... Minden szeptemberben megjelenik egy cikk a helyi sajtóban és leadnak egy kis riportot a helyi TV-ben az illetékes cég képviselőjével, aki elmondja megnyugtató, búgó hangon, hogy felkészültek a télre.
Leesik az első háromcentis hó, megbénul a tömegközlekedés, 10-20 perceket késnek a buszok és látványosan beborítja a várost a hó.
Nagyjából a 72. órában, amikor már majdnem a tavasz kopogtat az ablakokon és megindult az olvadás, előkerül néhány csili-vili hókotró és sózógép, hogy az addigra már keményre járt, tolhatatlan havat, vagy az autók által latyakossá gyúrt maradékokat eltüntessék - diadalittasan villogtatva sárga fényeiket...
Jellemző, hogy a polgármesterünknél, az egyik környező kistelepülésen ( hülye lenne a városban lakni, ott nem lehet közlekedni
) teljesen jól járhatóak az utak és le vannak takarítva még a mellékutcák is.Ezúton küldenék ismételten sok-sok csókot Neki és bérenceinek - bibircsókot a hőmérőjük csúcsára...

-
Racecam
nagyúr
Nem, nem olvasok vissza.
-
Bubu79
addikt
válasz
bolondember
üzenetére
Mintha fél füllel azt hallottam volna a Tv felől morajlani, hogy ma este lesz a Shop Stop2 a TV2-n - milyen kár, hogy Te melózol

-
poffsoft
veterán
garantáltan cukimentes
Viszlát: Szeretnél beszélni róla?
olyan frusztráltnak tűnik a hangod ma... Megjegyzem, kis porfészkünkben az elmúlt fél évben egy gramm kotrás sem volt. Ez mondjuk csak az utóbbi 3 hétben okozott súlyosabb kihívásokat számomra.....
. És ma sem láttam hókotrót (viszont mikor 20 fok volt, és az antarktiszon már éppen lassult az olvadás, százával rajzottak itt velence környékén, még sóztak is... Mer a KPM mindíííííííííg felkészül a télre... .

Véség: Te aztán vágod a tutit!

-
Viszlát
addikt
válasz
venember83
üzenetére
Fehérvártól Budapest irányába az M7 három sáv

-
Sipi16
őstag
válasz
venember83
üzenetére
Pedig hazafel van az M7-en olyan rész.

-
7
addikt
No jóccak, gyermekeim, én el pihenni.

Aktív témák
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- Azonnali készpénzes AMD Ryzen 1xxx 2xxx 3xxx 5xxx processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- Samsung Bluetooth Mouse Slim egér
- HIBÁTLAN iPhone 13 256GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3732
- Most èrkezett pár darab RX ès RTX 8gb vga-k! Számlás garanciás! Kamatmentes rèszletre is!
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

)

Akkor csalódtam benne újra.