- Fórumok
- Egyéb
- OFF TOPIC 39
- (téma lezárva)
- LG 42LS570 TV LED csík csere : a macera
- A nagy Triple Channel Tesz: Hogyan lett egy hibás 24GB-os Kitből 1 "Tökéletes"
- XIAOMI Smart Air Purifier 4 Compact EU - légtisztító újabb okoseszköz a lakásban
- Optikai szál nem kell félnetek jó lesz, avagy a damil alapú hálózat
- A PC-m több mint 1 évtizedes története - AMD FX OC, 64GB RAM, ipari SSD - 1.rész
- hcl: LG 42LS570 TV LED csík csere : a macera
- laskr99: Processzor és videokártya szilícium mag fotók újratöltve!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- E.Kaufmann: Optikai szál nem kell félnetek jó lesz, avagy a damil alapú hálózat
- LordAthis: A nagy Triple Channel Tesz: Hogyan lett egy hibás 24GB-os Kitből 1 "Tökéletes"
- MasterDeeJay: Legolcsóbb "x99" gép építése. (folyamatban)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- tatabike: Vinted - ahol debilnek néznek
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Tabletek, E-bookok Nyomtatók, szkennerek PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Aktív témák
-
chop
őstag
-
chop
őstag
-
chop
őstag
-
chop
őstag
Gyerekek, mikor lesz anyak napja? Elvileg majus elso vasarnapjan kene, hogy legyen, de most haverom elbizonytalanitott, hogy holnap lesz.
Mi tehat az igazsag?
udv -
chop
őstag
Naigen, de az elobb emlitett igeidok hasznalata is bajos lehet, mert ugye ott van gond, ha nincs szignifikans elteres a lehetseges variaciok kozott es pont rosszul valasztasz.
En is leptem aludni, holnap penzugyet kene tanulnom, hetfon zh...
-
chop
őstag
-
chop
őstag
Pontosan. Ez olyan, minthogy autoval se tudnal kozlekedni, ha allandoan azzal lennel elfoglalva, hogy hogy kell kuplungolni. (Tekintsunk el az auto sebvaltoktol.)
MOD:
marmint az automatikus sebvaltoktol...
[Szerkesztve] -
chop
őstag
Nem tudom, de én inkább pont, hogy azt látom mostanában, a nyelvtani alapokat nagyon hanyagolják, legalábbis angolból

Vegyünk ilyen témát, vegyünk olyan témát, közben ja hát igen ez itt egyszerű jelen, az meg ott birtokos szerkezet...aztán a témáról még csak - csak el tudnak vmit beszélni, de ha egy mondatot önállóan össze kéne rakni...de már akkor is siralmas dolgok tudnak előjönni, ha valami nyelvtani kérdés kerül szóba (mikor is van ''s'' az ige után kérdéskor pl.). Tény, hogy nem egy nyelvtanzseni csoportra van rálátásom, de olyan kérdések merülnek fel helyenként, hogy keresgetnem kell az állam (külsősként látok rá a dologra).Pontosan, a szituacios gyakorlatokat eroltetik, holott az ember addig nem fog tudni beszelni normalisan, amig nincs tisztaban az alapokkal. Es az alapok alatt nyilvan nem azt ertem, hogy mindig helyesen hasznalja a Present Perfect vs. Present Perfect Continoust....
MOD:
ha mar Cartoon Network:
[link]
Hatha tudja valaki, kurvajo mese volt, imadtam.
[Szerkesztve] -
chop
őstag
mobiloknál mér hurrogják le a cstn kijelzőt? olyan gagyi?
tildy: ebben 100%-ban egyetértek, hogy 3 évnyi angol tananyagot megspórolhatna az ember egy egyhónapos utazással (anglia vagy amerika).
a másik meg, hogy brutális nyelvtani alapokon akarják az összes nyelvet tanítani, amvel viszont esély sincs
én amúgy pc-s játékokból, meg filmekből, rajzfilmekből tanultam meg angolul, és nem panaszkodok, kitünően beszélek, folyékonyan... (ennyit a nyelvtanról ismételten)
[Szerkesztve]A gyerekkori Cartoon Network aranyat er. Mar ha angol es normalis mesek mennek (Jetsons, Flintstones, Space Ghost, stb.)
-
chop
őstag
-
chop
őstag
Azért nyomok teszteket, mert ugye ez lesz a követelmény, hogy ez mennyire jó-rossz mint rendszer én nem vitatom, de a felét ilyenek teszik majd ki, így ezt gyakorlom...
Mondjuk az alapvető szövegértés szempontjából annyira nem rossz a szöveg-cím illesztési feladat pl.
Amúgy nem célom ''verni a mellemet'', csak ez alapján, úgy vélem van esélyem, hogy meglegyen
Köszi amúgy a biztatást(remélem sikerül
)
Majd jövő hét szombat este beszámolok róla milyen volt...
(#1180) chop: Jaja, TELC.
''a szobeli nem fontos'' - nem tudom mennyire kemény/laza, de ott is meg kell hogy legyen a 60%.
Aztán remélem nem az lesz amit (#1183) BlacKSouL ír
[Szerkesztve]A szobeli utan ugy jottem ki, hogy tuti megbuktam, es kozben nem...nagyon ramaty voltam, szoval ebbol gondolom, hogy inkabb az irasbeli resze dominal.
-
chop
őstag
-
chop
őstag
Nem parázok , gyomorgörcs majd lesz de csak aznap, az standard.
Németből már van középfokú(sajnos csak annyira futotta), ez most angol közép lesz.
Blacksoul: Az eddig csinált tesztek meglettek olyan 70-80%-osak. A szóbelin nem tudom mi lesz. Kissé be tudok parázni sajna szóbelinél, na meg kérdés milyen beszélgetőpartnert kapok...
[Szerkesztve]TELC-esre mesz? Ha igen, akkor a szobeli nem fontos, irasbeli legyen bika, aztan csokolom.
-
chop
őstag
ezt sosem ertettem, miert mindenki a teszteket nyomja
legalabbis mi9kor en nyelvvizsgaztam, a teszt az irasbeli pontszamanak negyedet sem adta ki
es a tanarok is azt nyomtak, osztalytarsak is arra gyakoroltak, s vertek a melluket, hogy ''bezzeg nekem 90%-ra megy a teszt'' - aztan a fele elverzett a forditasokon
btw fura dolog, hogy az az egy szal kozepfoku, aminek az irasbeli reszet (nyelvtan totalisan kiesett) lehet meg sem tudnam csinalni jelenlegi tudasommal meg az egyetemen is jonak szamit a nagytobbseghez kepest
neked meg kulon respect a kettohoz, igy elore is (akar sikerul, akar nem)
[Szerkesztve]En is le vagyok dobbenve, hogy mennyien nem beszelnek idegennyelvet, holott szerintem ez idővel - ha mar most nem - egyszeruen nelkulozhetetlen lesz. Es itt nem a nyelvvizsgara gondolok, mert az egy dolog, hanem a hasznalhato nyelvtudasra.
-
chop
őstag
-
chop
őstag
-
chop
őstag
Idosebb Cartoon Network-fanok figyelem!
Keresek egy rajzfilmet, viszont nincs tul sok infom rola, mert amikor adtak, meg elegge szaros gyermek voltam.
Tehat: a 90-es evek elejen-kozepen ment a Cartoon Networkon, termeszetesen angolul, 2 vagy 3 fokarakter volt, amolyan G.I. Joe-szeru mese volt. Amire emlekszem, hogy az egyik karaktert Ace-nek hivtak (azt hiszem o tudott repulni, es neki volt kek ruhaja), es a karakterek ruhaja kek, citromsarga, es (talan) zold volt.
Nem tul sok info, mar felturtam a fel netet, de a Cartoon Database-en mintegy 3500 talalatot kaptam az ''Ace'' kifejezesere, es tobb napba telne atbogaraszni mindet.
Elore is koszi minden infot! -
chop
őstag
-
chop
őstag
-
chop
őstag
Aktív témák
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Tabletek, E-bookok Nyomtatók, szkennerek PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
- Fórumok
- Egyéb
- OFF TOPIC 39
- (téma lezárva)
- Stabil, drága és szemtelenül lassú az új kínai VGA
- Proxmox VE
- Ingatlanos topic!
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Házimozi belépő szinten
- Samsung Galaxy Felhasználók OFF topicja
- Analóg fényképezés
- BestBuy ruhás topik
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- További aktív témák...
- L15 Gen1 15.6" FHD IPS i5-10210U 16GB 256GB NVMe magyar vbill ujjolv gar
- Wiim Amp Vibelink Space Gray
- ÚJ! Microsoft Surface Laptop 5 13,5" Fekete i7-1265U 16GB 1TB magyarbill 1 év garancia
- ÚJ! Microsoft Surface Laptop 5 13,5" Fekete i7-1265U 16GB 512GB magyarbill 1 év garancia
- Apple iPad Air 13 (M3) 256GB,Újszerű,Dobozaval,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 15 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Ultimate előfizetés akár 3471 Ft/hó áron! Azonnali, automatizált aktiválással, csak Nálam!
- Prémium Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R7 5800X /ROG 6900XT LC /32GB DDR4 /512SSD + 1TB HDD
- iPad felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- Bomba ár! HP ProBook 655 G9 - R5P 5675U I 16GB I 256SSD I 15,6" FHD I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: aiMotive Kft.
Város: Budapest
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Jövő hét végén lesz az anyukák napja.