Hirdetés

2024. április 26., péntek

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Notebookok  »  Notebook hibák

Hozzászólások

(#10301) Dell XPS válasza olivera88 (#10298) üzenetére


Dell XPS
veterán

Az volna a legcélszerűbb amit a kollégák is javasolnak, mert vizsgálat nélkül nem fogod tudni megmondani, hogy töltésvezérlő, illetve töltő-áramkör problémája van a laptopnak. Egyébként a szervizben is elsőre akkumulátort cserélnének.

Üdv, Dell XPS

(#10302) qwertly válasza Dell XPS (#10300) üzenetére


qwertly
addikt

Szia!
Köszi a választ,fent írtam egy kulcscsomót felejtettek a notebook fedele alatt és összetört e képernyő.Így most sikerült úgy használatra bírni,hogy a külső billentyű egér és monitor használatával.
De sajnos arra nem találtam megoldást,hogy hogyan lehetne ki-be kapcsolni anélkül,hogy a notebook fedelét felnyitnánk csak billentyűről ki-be kapcsolni.És van egy másik zavaró tényező hogy nagyon melegszik a gép és volt,hogy a windows 7javitások telepikésekor kifagyott mert túl melegedet.Ezt abból gondolom,hogy nem lehetett bekapcsolni sem csak egy kis idő múlva mert a notebook bal felső része nagyon meleg volt az analóg videó kimenetnél.

(#10303) Szomj4s


Szomj4s
tag

Sziasztok!

Egyik napról a másikra nem ad le tápot az akkumulátorom :O

Azt írja a BatteryInfoView is, hogy 100% a töltöttség, 76%-os az akksi, minden rendben van, de ha kihúzom a kanócot, akkor azonnal leáll. Amíg be van dugva, addig nem is tölti, mert ugye 100%-ot jelez :(
Valaki találkozott már hasonlóval? Alvó funkció be van kapcsolva, de már próbáltam azt is (=ha alvó pózban húztam ki a tápkábelt, akkor is leállt.) Olyan, mintha üres lenne az akksi, de maxot ír, ezért nem tölti. Ha pedig eltávolítom a gépből, és tápról megy, akkor pedig mutatja, hogy nincs benne.

A gép:
Toshiba satellite a660-1et
2011-ben lett vásárolva, egyebet nem nagyon tudok elmondani róla.

Nekem is az lenne a baj, mint a fentebb hozzászóló kollégának?

Köszi előre is a segítséget!

[ Szerkesztve ]

(#10304) tPedro_ válasza ati012 (#10167) üzenetére


tPedro_
őstag

Sziasztok!

Nemrég írtam a laptopomról (Toshiba P305D-S8834), melynek a szétszedés-összeszerelés után bill. hibája lett. Akkor a szalagkábelre gyanakodtam, mert valóban keletkezett rajta egy apró sérülés, viszont most kiderült, hogy a billentyűzetnek nincs baja, egyszerűen az alaplapon lévő rögzítő fül nem fogja elég erősen a kábel végét.
Egy 90 fokban fel-le hajtható kis műanyag darabról van szó. Enyhén megnyomva felülről működik minden billenytű. Eéengedve viszont elég sok nem. :O

Ezt hogyan lehetne orvosolni?

(#10305) tPedro_ válasza tPedro_ (#10304) üzenetére


tPedro_
őstag

Közben megoldódott. Kiderült, hogy azt a kis rögzítő fület (aminek ránézésre mindkét oldala egyforma) sikerült fejjel lefelé visszaraknom. Így is bement a helyére, lehetett nyitni/zárni csak éppen a kábelt nem fogta oda elég erősen. Megfordítva minden működik, még a numerikus billentyűzet is. :DD
Van most öröm bódottá! :DDD

(#10306) NEMO1968 válasza tPedro_ (#10305) üzenetére


NEMO1968
őstag

:R :)) Aki dolgozik az hibàzik is.

Az ember az időtől retteg, az idő a piramisoktól.

(#10307) Woodslave


Woodslave
nagyúr

van egy Lenovo n200 laptopom, belefolyt némi víz. Annyio a probléma. hogy a í és az á (nem arról írok) nem működik, illetve az í az folyamatosan beakad (tehát ha lenyomom semmi, de amúgy meg ííííííííííííííííííí... :D - bocs szemléltetek ;] )-

A kérdés, hogy van-e arra vmilyen lehetőség, hogy ezt megszüntessem (vagy szervízben megszüntessék - azért kérdezem, hogy feleslegesen nem vigyem el) billentyűzet csere nem játszik nem akarok ennyit költeni már rá..

"akkor ne rezisztencia edzést csinálj hanem rendes odabaxósat :) "Bá

(#10308) NEMO1968 válasza Woodslave (#10307) üzenetére


NEMO1968
őstag

Lehúzod a kábelét,és USB bíííííííll :D entyűzet?

Az ember az időtől retteg, az idő a piramisoktól.

(#10309) ati012 válasza Woodslave (#10307) üzenetére


ati012
senior tag

Jól mondja Némó.

(#10310) Woodslave válasza NEMO1968 (#10308) üzenetére


Woodslave
nagyúr

tehát egy billentyű kiiktatása nem lehetséges valahogy?

"akkor ne rezisztencia edzést csinálj hanem rendes odabaxósat :) "Bá

(#10311) NEMO1968 válasza Woodslave (#10310) üzenetére


NEMO1968
őstag

Sajnos nem valószínű,ill. én nem tudok módot rá.
Azt megpróbálhatod,hogy beviszed valahova egy ingyenes bevizsgálásra.
Ott megmondják,hogy cserélni kell-e a bill.-t,de lehet hogy ki tudják takarítani valahogyan.
Kérsz egy árajánlatot,és eldöntöd.
Ha Pesti vagy,próbáld meg a NOTIK.hu-t a Blahánál.

Az ember az időtől retteg, az idő a piramisoktól.

(#10312) gyuszika70


gyuszika70
újonc

kis segitség kéne : nem rég vettem egy ASUS laptopot amin nem rég cseréltek képernyöt mert be tört , és most müködik de ha állitok a képernyő döllés szögén akkor valamiért egyböl ki kapcsol és nagyon nehezen megint ujra inditani mi lehet a gond ?

(#10313) ACE- válasza gyuszika70 (#10312) üzenetére


ACE-
addikt

Vidd vissza, valószínűleg rosszul cserélték ki. Az ilyen főalkatrészekre, és úgy általában a szervízre kell lennie garanciának, minimum fél évig.

Revolut (7000 Ft azonnali) Curve (5font)

(#10314) Kikki90


Kikki90
tag

Sziasztok!

Adott egy Albacomp (Clevo) M660S. Elég öreg darab, de igazi bivaly, még ma is... :)
Volt már benne cserélve néhány dolog, de még mindig sajnálnék megválni tőle, nagyszerű hangszórói miatt meg főleg. Problémája a következő: Tegnapelőtt mindenféle előzetes jel nélkül lefagyott és ki kellett nyomni a bekapcsológombbal... Utána még elindult, de egyre hamarabb fagyott le... Majd mára be se kapcsol, még az indítóképernyő se jön be, a biost se látom.... Csak felvillan az egyik led, hogy megy, de nem látsz semmit... Az imént sikerült ismét bekapcsolni, akkor az összes led villant az elején, bejött a windows, mire beírtam volna a jelszót, ismét lefagyott és megint nem lehet elindítani... Nem tudom mire gondoljak, várom az ötleteiteket, köszönettel! :)

(#10315) catrin4


catrin4
újonc

Üdv!
Dell Inspiron M5010 notebook-ot használok win7-es szoftverrel.
A gép időnként gondol egyet és el kezd gondolkodni. Ez kb. 40-45 mp-ig tart, a merevlemez működését jelző led folyamatosan világít, és a gépen semmit nem lehet csinálni. Olyan mintha lefagyna, de miután letelik az idő, megy minden rendben tovább. Ez valamikor órákig nem történik meg, de van amikor akár 10-15 percenként is előfordul. Párszor volt, hogy csak áramtalanítással lehetett kikapcsolni, de ez szerencsére pár alkalom volt csak. Próbáltam már, hogy lekapcsolom a netet, de akkor is csinálta. Ez azóta fenn áll, mióta a gép meg van. Valaki azt mondta, hogy lehet, hogy az indexelést kellene kikapcsolnom, de egyrészt nem értek hozzá, másrészt a súgóban olvasgattam ezzel kapcsolatban, és ott csak azt találtam, hogy 15 percre lehet felfüggeszteni.
Kérem, ha valakinek volt ezzel kapcsolatban tapasztalata jelezze, vagy bármi ötletet szívesen fogadok.

(#10316) ati012 válasza Kikki90 (#10314) üzenetére


ati012
senior tag

Ha fagy akkor az valszeg chipset lesz.

(#10317) Kikki90 válasza ati012 (#10316) üzenetére


Kikki90
tag

Közben alakult a helyzet. Elindult, beütöttem a jelszót és onnantól egérrel használtam... Semmi gond nem volt amíg nem kezdtem el gépelni... 3 órán keresztül ment minden faszán. Valószínűleg valami érintkezési hiba lehet.... Ezt hogyan és mennyiért lehet szerintetek javítani?

(#10318) Flashrider86


Flashrider86
tag

Sziasztok !

Én testvérem gépével szenvedek már 2 napja...

A gép egy E-machine E527.A gond: Elkezdett neki fagyogatni. Elindul a gép elkezd zenét hallgatni a youtube-on,meg megnyit még 1-2 firefoxot,és megfagy a gép.Beragad a hang,nem reagál semmire,és a kurzor se jó. A fagyások elmúlnak 1-2 perc múlva mikor,hogy van kedve. Én elsőnek vínyóra tippeltem,mert olyan mintha kiakadna a fej valahol,és megállna az írás. Újra raktam a rendszert.semmi változás....Kapott egy új vínyót. Azzal is ugyanez a szitu. Kapott 2 gb ramot plusszba,így is szar. Nyúztam Intel burnbe. 77 fokra felmelegedett,de nem kapcsolti ki, NEM fagyott le !!! Ma pl. megcsinálta az első kék halálját is ,szóval valami hardver elem lesz nem?. Mi a f*sz lehet még rossz a gépben? A másik vicc kategória,hogy apám ezer éves Acer laptopja ddr2 ramokkal 80 -as vínyóval hamarabb betölt,mint ez a gép. Mi lehet az oka ennek? Mit kéne megnéznem? Ja az Op rendszer Win 7 Prof N.

Köszi a válaszokat !

(#10319) deadhallowee


deadhallowee
csendes tag

Sziasztok!

Laptopom: ASUS K50ID
Specifikáció: http://www.asus.com/Notebooks_Ultrabooks/K50ID/#specifications
proci: T4400
WIN7 64 bit.

A probléma:
Albérletben lakom, ahol egy TP-link routerrel osztjuk a netet a lakás többi lakója között. Eleinte mikor ideköltöztem semmiféle probléma nem volt a nettel, ám egy hónappal ezelőtt kb elkezdett a laptopom random időközönként (van hogy 5 percenként, van hogy óránként, van hogy naponta egyszer) kifagyni, mikor megy a uTorrent, a Steam (Dota 2), illetve a Youtube-t nézem Google Chromeban. Csak ezekben az esetekben tapasztaltam a fagyást. Ez úgy néz ki, hogy ilyenkor ami szól hang az szépen belassul (mintha robot lenne) és pár másodperc múlva pedig a hang "beloopol" csúnyán mondva. Ez tart 3-5percig. Ilyenkor semmiféle inputra nem reagál (egér, bill, jagdugó stb) Ez a fagyás minden esetben véget ér magától az említett intervallumon belül.
Azért említettem meg a routert, mert amikor a gépem kifagy, akkor minden alkalommal ezzel egyidejűleg az internet is elmegy, mindenki más gépén, és a fagyásból akkor jön vissza a laptopom, mikor a net is visszajön. Otthonról elhoztam a Linksys routerem, azzal semmiféle gond nem volt, sem itt, sem otthon. Gondoltam a routerrel lesz a baj, így hát ma vettem egy vadonatúj TP-Link- WR841ND routert. A probléma sajnos ugyanúgy fennáll. Az operációs rendszert 2x újratelepítettem, mindenféle driver lefrissítve, router firmware lefrissítve, RAM teszt futtatva. :O :O

Én azt vettem észre, hogy a fagyás csak internetes adatforgalom esetében jelentkezik. Ha másmilyen, offline játékkal játszok, semmiféle probléma nincs.

Kérlek segítsetek! Előre is köszi a válaszokat!

(#10320) BlkdmndMobil


BlkdmndMobil
csendes tag

Sziasztok! Sikerült egy használt Lenovo ideapad s10-2 netbook-ot ma beszereznem. A problémám vele a következő:
Olyan szinten űzi a lassúságot, hogy ezt már elsem akarom hinni mire betölt rajta a win7 szerintem jócskán beleugrik a 7-8 percbe már kiállítottam szinte minden programot a windows-al együtt indulásos résznél. Kitöröltem minden programot már csak a driverek meg kettő böngésző van rajta. Mi lehet a gond? Full gyári a gép. Lehet egy újra húzás nem ártana de külső meghajtóm nincs ahogy most kp-m se hogy szervízbe huzassam újra. Tipp? Ötlet? A másik nagy gondom az a vga akadozik egy sima 360p videót sem lehet megnézni youtuben... Eszközkezelő szerint minden megfelelően műkődik és napra kész... Segítsetek rajtam :) előre is köszönöm és üdv!

(#10321) nussa5 válasza deadhallowee (#10319) üzenetére


nussa5
aktív tag

Az utorrentben beállítottál letöltési sebesség korlátozást? Külső hdd-re töltesz vagy amelyiken a windows van?

(#10322) ati012 válasza Kikki90 (#10317) üzenetére


ati012
senior tag

Szétszedni - összerakni, hátha segít + látsz még valahol failt.

Flashrider86: mozgatás hatására kifagy? másik cpu-val ki tudod próbálni?

BlkdmndMobil: háttér tároló oké?

(#10323) deadhallowee válasza nussa5 (#10321) üzenetére


deadhallowee
csendes tag

500gb-os winchesterem van, amit partícionáltam, természetesen külön a C-re a megy az op.rendszer. Változó hogy épp melyik partícióra töltök. Torrentben nem állítottam be sebességkorlátozást sem, fel- sem letöltésnél.

(#10324) nussa5 válasza deadhallowee (#10323) üzenetére


nussa5
aktív tag

Sejtettem, hogy ez lesz a válasz. Ez a probléma oka. Állíts be letöltési korlátot és ha torrentezel mellőzd a Steam (Dota 2), illetve a Youtube-t mert szegény hdd nem bírja. Vagy szerezz be usb-s külső hdd-t és arra torrentezz.

(#10325) Flashrider86 válasza ati012 (#10322) üzenetére


Flashrider86
tag

Ez változó . de használod a gépet,és egyszer csak befagy... Akár mozgatod az egeret,akár nem. Procit nem nagyon tudom megnézni ,mivel nincs másik :( Szét szedjem,pasztázzam újra,hátha?....Bár mondom intelburnél,se kapcsolt ki,pedig eléggé meghajtottam.

(#10326) _seth_


_seth_
veterán

A probléma:

Acer 5552G laptopom tegnap este még hibátlanul üzemelt ma reggel viszont már csak a power led váltott kékre valamint alul a bekapcsolást jelző led, a venti kicsit felpörgött majd megállt. Hagytam még így üzemelni és később ahogy melegedett a proci felkapcsolt újra a venti de se kép se hang, billentyűkre nincs reakció és minden bekapcsolás alkalmával ezt csinálja. Memóriát, vinyót cserélgettem benne de semmi nem változott így inkább alaplap hiba lehet. #9370-ben is pont ez a hiba jött elő másnak is, alaplap problem :(

Őt ismeri valaki? [link]

Debrecenben esetleg ismer valaki egy megbízható korrekt áron dolgozó szervizt?

[ Szerkesztve ]

Intel i7 13700KF - Gigabyte B760 Gaming X - Crucial DDR5 PRO 2x24 GB - Gigabyte RTX 4060 Gaming OC - Crucial T500 PRO 1TB + P5 Plus 2TB - TP-Link Archer TX50E - Zalman Megamax 600W - Zalman N5 OF - DeepCool AK620 - SAMSUNG Odyssey 49" C49HG90DMRXEN

(#10327) ati012 válasza _seth_ (#10326) üzenetére


ati012
senior tag

Debrecenben esetleg ismer valaki egy megbízható korrekt áron dolgozó szervizt?

Nincs Debrecenbe ilyen. Hőlégfúvós fenegyerekek, meg az ország másik végébe elküldő boltok vannak.

(#10328) Bunken


Bunken
tag

Üdv mindenkinek!

Segítséget/tanácsot szeretnék kérni.
Egy ismerősömnek van egy Packard Bell Easynote TJ71-es gépe amiben betört a kijelző.
Eddig ezt leszámítva működött minden. A kijelző is világított igaz semmit nem lehetett róla leolvasni. Egy sima asztali monitort kötött rá és úgy használta. Ma reggel bekapcsolta felpörgött a ventije és ennyi. Világítanak a ledek rajta halkan zúg a venti de se hang se kép.
Nem világít a saját kijelzője de még be sem kapcsol és a rákötött monitor sem kapcsol be.

Én VGA-re gyanakszom. Szerintetek?

(#10329) BNM válasza Bunken (#10328) üzenetére


BNM
csendes tag

VGA hiba

(#10330) ati012 válasza BNM (#10329) üzenetére


ati012
senior tag

vagy lapka készlet.

(#10331) Bunken


Bunken
tag

Értem.

Esetleg egy körülbelüli javítási költséget is tudtok mondani?

(#10332) BNM válasza Bunken (#10331) üzenetére


BNM
csendes tag

Kóklereknél sufniban max 15.000.-
Szakszervizben 25.000.- és attól felfelé. Attól függ a csipet cserélik vagy a régit teszik vissza.De ha fólia szakadás van rajta akkor nem javítható Ebben az esetben alaplap csere szükséges.

(#10333) ati012 válasza BNM (#10332) üzenetére


ati012
senior tag

Normális szervíz is megcsinálja 15k környékén.

10k és alatta vannak a kerülendők.
Persze nincs kizárva hogy a hőlégfúvós is 15-t kér. Mindig csak olyan helyre / személyhez vigyük aki csekkolható, referenciát képes felmutatni.

(#10334) Bunken


Bunken
tag

Értem.

Köszönöm szépen az infót! :R

(#10335) Adam333


Adam333
tag

Hello!
Az a problémám, hogy Lenovo Y580 típusú gépemben meghalt a hdd, kivitték lengyelbe javítani (még garanciális) és azt mondták hogy minden össze van törve benne és 280 euróért csinálnák meg. Na most azt hagyjuk hogy mit csinálnék velük szívem szerint, de szerintetek van erre megoldás?

(#10336) Tamás008


Tamás008
tag

Sziasztok.
Segítségeteket kérném egy notis hibával kapcsolatban. A hiba sötét képernyő ébresztéskor alvó állapotból, tehát a gép megy, ventilátor pörög, zöld led világít, képernyőn nincs kép(sötét) és csak akkor jelentkezik ez a hiba amikor alvó állapotból ébresztem a gépet, hogy folytassam a munkát. Ilyenkor ki kell kapcsolnom és újra kell indítanom, hogy újra legyen kép és ilyenkor újra jó minden, újra van kép, de nagyon idegesítő, hogy újra kell indítanom és minden addigi munkám elvész miatta. Kérlek segítsetek. Mi lehet a gond? Miért kapok sötét képernyőt a gépen minden alvó állapotból való ébresztés után ?
A gép: Asus X53Ke. Oprendszer: Windows 8.1.(Windows 7 oprendszerrel nem volt ilyen hiba)
Segítségeteket előre is köszönöm.

[ Szerkesztve ]

(#10337) ati012 válasza Adam333 (#10335) üzenetére


ati012
senior tag

Futár vagy posta vitte? Te küldted v. a bolt küldte lengyelbe?

(#10338) T3TIC


T3TIC
csendes tag

Hy valaki tudna segíteni?:

Az lenne a problémám hogy néha (naponta 5-6x) a laptopom képernyőjén egyszercsak bevillan egy általában lila vagy sárga csík és leáll, vagyis erszülkül a képernyő és nem reagál semmire. És csak a kikapcs gombbal tudom kikapcsolni majd újraindítani. De pl hogyha zenét hallgatok és megy a lejátszási lista akkor a zene megy tovább változatlanul olyan 5-10 percig aztán elhallgat Mi lehet a baj?
Őő ezzel már volt probléma régebben és naponta programtól és időtől függetlenül ugyanez volt. Ezért nemrég 1-2 hónapja alaplap lett benne cserélve. De most újra ez van( csak azóta (1-2 napja)mielőtt letorrenteztem a far cry-t, A fligth simulator x-et, A need for speed néhány részét és a maffia II-t. Jah és még a PowerISO-t is. Mindegyik a ThePiratebay-ról van. Szentem a vírus nem valószínű mert futtattam teljes vizsgálatot több víruskeresővel és nem talát semmit. Am ha csak simán úgy hagyom a laptopot hogy nem fut semmi program akk nem áll le. Pls help mert nem tudom mitől lehet... már letöltöttem a legújabb drivert is a videokard-hoz de semmi változás... Am meg: ATI Mobility Radeon HD 2400 a típusa. A gépről pedig : Win 7 Ultimate 64 bit, Intel(R) Core(TM) 2 Duo CPU T5800 2.00 GHz, 4 GB ram, és 4-5 éves Fujitsu Siemens

(#10339) BNM válasza T3TIC (#10338) üzenetére


BNM
csendes tag

Szia. Kellene egy rendszer teszt.Memória,HDD.Hátha kimutat valamit.Egy rendszer stabilitási tesztet is csinálhatsz ,nem árt.
A rendszer ami telepítve van eredeti vagy valami torrentes cucc ?

[ Szerkesztve ]

(#10340) T3TIC válasza BNM (#10339) üzenetére


T3TIC
csendes tag

Mármint a win 7? Hát eredetileg vista volt de egy szerviz során win 7-et raktak rá szal gondolom eredeti...

(#10341) BNM válasza T3TIC (#10340) üzenetére


BNM
csendes tag

Én lefuttatnék egy eredetiség tesztet mert lehet hogy ott lesz a gond és torrentes mókázott rendszer van a gépeden.
Szerviz csak hozott anyagból telepít. Tehát neked kell vinni a rendszert ami eredeti,és licensz is kell hogy legyen hozzá. Ha nincs akkor sok helyen szervizben vehetsz is.

[ Szerkesztve ]

(#10342) T3TIC válasza BNM (#10339) üzenetére


T3TIC
csendes tag

És a tesztekre tudsz progikat ajánlani?

(#10343) BNM válasza T3TIC (#10342) üzenetére


BNM
csendes tag

(#10344) T3TIC válasza BNM (#10343) üzenetére


T3TIC
csendes tag

Nem sikerült meggyőződni a Windows eredetiségéről. Ezt írja :(

(#10345) BNM válasza T3TIC (#10344) üzenetére


BNM
csendes tag

Hát akkor az nem eredeti. Csináld meg azért a memória,proci és HDD teszteket,ehhez vannak ingyenesen letölthető programok. VGA teszt sem árt. Hátha nem a rendszer a rossz hanem valami hardver.Ha minden rendben van akkor szerintem újra kellene telepítened a gépet.

(#10346) T3TIC válasza BNM (#10345) üzenetére


T3TIC
csendes tag

Ok köszi megcsinálom:)

(#10347) T3TIC válasza BNM (#10345) üzenetére


T3TIC
csendes tag

De am miért csak az fsx letöltése után kezdett jelentkezni a probléma?

(#10348) BNM válasza T3TIC (#10347) üzenetére


BNM
csendes tag

Lehet hogy az nem jó. Töröld le és nézd meg úgy mi a helyzet.

(#10349) T3TIC válasza BNM (#10348) üzenetére


T3TIC
csendes tag

Vagyis nem csak az fsx után hanem az nfs carbon után is. A 2-t ugyanakkor installáltam fel kb.

(#10350) T3TIC válasza BNM (#10348) üzenetére


T3TIC
csendes tag

Tesztek eredménye: A "Pass Mark Raiting" 500-ból 479 pont. A "CPU": 2000-ből 1253 pont. A " 2D Graphics Mark" 200-ból 197 pont. A "3D Graphics Mark" 70-ből 66 pont. A "Memory Mark" 800-ból 760 pont. A "Disk Mark" 500-ból 445 pont. A tesztet ezzel csináltam: PerformanceTest 7.0 Evaluation Version.

Útvonal

Fórumok  »  Notebookok  »  Notebook hibák
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.