Hirdetés

2024. április 24., szerda

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Notebookok  »  Notebook hibák

Hozzászólások

(#9401) Impressa válasza bocsika (#9400) üzenetére


Impressa
őstag

Szia!

Szerintem, itt az aprón fogsz találni hozzá bontottan ventit. De ha már az akku reinkarnációját választod, akkor a venti kenése is megoldást jelenthet számodra - a kenés után kiderül, hogy életképes-e a dolog -
A cellák cseréje sem rossz megoldás, viszont árban ugyan ott lennél, mintha az utángyártott akkut vennéd. :)

Kávégépek szervizelése. :) Jura, Melitta, Saeco stb. 705077032

(#9402) bocsika válasza Impressa (#9401) üzenetére


bocsika
aktív tag

Ez a baj hogy árban ugyanott lennék.
A venti kenés dolog eddig soha nem jött be pedig igen drága szerszámkenő anyagokat is kipróbáltam.
A kínai ADDA tetszene mert mégis új, de nem tudom mennyire passzol és rendes ADDA e?

Az akkunál az a baj hogy az utánagyártottak 4400 as aksik, a Samsung cellákkal meg nagyobb lenne a kapacitása.
Csinált valaki ilyen akkufelújítást? Mikre kell odafigyelni. Van egy csomó youtube videó de az nem az igazi :D

(#9403) ravail válasza bocsika (#9402) üzenetére


ravail
senior tag

Szia!
Már kora reggel (6 előtt) elgondolkodtam azon, hogy megírjam e neked a véleményemet. Akkor úgy döntöttem, nem, de a kibővített kérdéseid alapján leírom a tapasztalataimat, és a saját véleményemet. Aki nem ért vele egyet, nem kell hogy megkövezzen, elég, ha kifejti a saját véleményét!
Ventilátor: Alapvetően 2 féle csapágyazással készülnek. Az újabb modernebbek golyós csapágyazásúak, míg a hagyományosak önkenő sikló csapágyazásúak. A golyós csapágyazásúakat fölösleges utólag kenni, annak nem használnak, mivel legtöbb esetben zárt kivitelűek, és a kenő anyag be sem jut a kenési helyre. De ezek nem is a kenés hiánya, hanem az esetleges rossz felületi hőkezelés miatt romlanak el. Ezek kenéssel, olajozással nem javíthatók. Más a helyzet viszont a hagyományos sikló csapágyazású ventilátorokkal. A sikló csapágy -az anyag összetételükről és a gyártási eljárásukról nem írnék- olyan kivitelűek -legalábbis olyannak kellene lenniük- amint úgynevezett önkenőnek hívnak. Elméletileg ezek a tervezett élettartamuk alatt képesek megfelelő önkenést biztosítani. Gyakorlati tapasztalatom szerint az ilyen sikló csapágyat bármilyen eszközben is van, ha egyszer alaposan átitatunk egyszerű, de jó minőségű kenőanyaggal, az élettartama a sokszorosára növelhető. De a még nem kritikusan kikopott, morgó csapágyak zaját is megszünteti, és egész hosszú ideig biztosítja a használhatóságát. Erre a célra kétféle kenőanyagot használok sok éve. Az egyik -ezt alacsony fordulatszám esetén használom, de mondhatni elég ritkán- a szilikon olaj. A másik -és most lehet nevetni!- az összecsurgatott 5W-30-as szintetikus motorolaj maradék és a Wins' kenésfokozó adalék 1:1-es keveréke. Tapasztalatom szerint, az ezzel megkent csapágyak ismételt meghibásodása nem szokott előfordulni. A tiszta olajok, és legtöbb kenőolaj önmagában, valamint a természetes (ásványi és/vagy növényi) olajok azért nem jó ilyen célra, mert "hidegen" fogják a tengelyt, és nehezen, vagy nem indul meg a forgás. Szerintem, ha mást nem, egy kis olaj és WD40 (Wins'-t tartalmaz) keveréke is megteszi, de önmagában a WD40 túl híg a csapágy kenéséhez.
Akku felújítás: A cella csere önmagában -szerintem- csak a régi, komolyabb elektronika nélküli akkumulátorok esetén lehet eredményes. A mai akku kötegek elektronikája programozott, kommunikál a rendszerrel a rendszerbuszon keresztül. Hogy melyik gyártó milyen védelmet épített be, hogy az programmal átírható e, vagy az elektronika valamelyik alkatrészének cseréje megoldja e ezt a problémát nem tudom. De az elektronika a szabályzásokon és a töltésvezérlésen túl tárolja a töltési és kisütési ciklusokat és egyéb paramétereket is. Ha egyszer a "programozásuk" szerint nem használhatók tovább, akkor a cellák csereéje után sem lesz jó. Az ezzel foglalkozó akku "felújítók" gyártó specifikusan oldják föl ezeket a korlátokat. Arról már nem is beszélnék, illetve nem is fejteném ki, hogy egyes gyártók az elektronikára rejtett mikro-kapcsolóval, vagy más módon is védik az elektronikát. Ezt a védelmet nyilván nem lehet kikerülni a szétbontás során. Aztán hogy ez mit tesz, vagy hogyan akadályozza meg a további használatot, azt nem tudom. És itt az utolsó és az egyik legnagyobb gond: A köteg roncsolásmentes szétszedése, és eredeti állapotra való összerakása. Ez szinte lehetetlen. Erre a gyártó a sok ragasztó használatával, és az indokolatlan méretű ragasztott "fülek" és a szétszedés során törésre tervezett körmök a biztosítékok.
Elnézés kérek a kicsit hosszú okfejtésért!

[ Szerkesztve ]

(#9404) bocsika válasza ravail (#9403) üzenetére


bocsika
aktív tag

Köszi.
Venti. Ha már morog, vibrál akkor semmi sem segít. Akkor már valami kikopott vagy gyárilag rossz volt. Én speciális kenőanyagokat próbáltam (Szánkenő anyagoktól a mérőszezámok olajazásáig). Kis időre segítenek ,de inkább olyan mint halottnak a csók. :S

Az akkunál kezd az után gyártott kedvezőbb lenni mert ott 17$ ért megkapom az egészet. 22$ lenne a Samsung akkupack amit be is kellene szerelni. Biztos tovább bírja, de necces beépíteni.
Ilyen jellegű védelemről nem hallottam mint a tonereknél van. Inkább az jelenti a gondot ha már valamelyik paraméter (azért mégis 5 év telt el) változott (gyártás, technológia) és nem smakkol majd valami. Ha erősebb nem biztos hogy feltölti, ha meg gyengébb túltöltheti. Ilyen cellák vannak itthon, mert a cree-s elemlámpák is ezzel üzemelnek.

(#9405) ravail válasza bocsika (#9404) üzenetére


ravail
senior tag

Szia!
Azért ha van valami hasonló igen sűrű, jó tapadású, ugyanakkor viszkózus olajod, egy-két cseppnyi, meg ugyanannyi Wins' vagy egy kupakba kinyomott WD40 amit összekeversz, egy próbát megér. Ugyanis a jól tapadó olaj a helyén tartja a tengelyt, mely a forgás közben a saját perdületénél fogva maga is oda igyekszik, ugyanakkor a kis ellenállású, jó siklási és kenési tulajdonságú adalék segíti a könnyű elfordulást. Így nem inog, nem kóvályog a tengely, és ha a gyártó kellően kiegyensúlyozottra gyártotta a ventilátort is, nem csak a kenést oldod meg, hanem mivel nem ér hozzá semmihez sem a tengely, sem a ventilátor műanyag lapátja, így a morgást is megszünteted. Persze egy új, az mindig új! Ez biztos.

[ Szerkesztve ]

(#9406) Impressa válasza bocsika (#9404) üzenetére


Impressa
őstag

Hú, Ravail kolléga kimerítő választ írt neked :D
Nagyobb kapacitású akkunál a töltési időd fog meghosszabbodni , de fel tudja tölteni.
Nem véletlenül nem repair módon készítik őket, és igen roncsolás nélkül nem megoldható a javítása/cseréje.
Az akkuban lévő chip is törölhető, azaz írható ( EEPROM ) de ez is macerás lenne. Szóval nem nagyon éri meg mókolni vele. Jahh és van még benne hővédelem is ( hőbizti), mert ugye a Li-ion hajlamos felrobbanni, és ezt hivatott megakadályozni

[ Szerkesztve ]

Kávégépek szervizelése. :) Jura, Melitta, Saeco stb. 705077032

(#9407) ravail válasza Impressa (#9406) üzenetére


ravail
senior tag

:K Szia!
Nem akartam ennyire bele mászni az akkus gondba, mit ahogy azt sem fejtettem ki, hogy a tervezett (és "engedélyezett") élettartam leteltével csak az EEPROM kiforrasztás utáni újraírása segít! A részköltségek összege lehet, hogy az új akku árát súrolja, és még mindig csak egy "feljavított" akku lesz, aminek igencsak viseltes a burkolata! :W Na de ez már legyen az ő gondja!

[ Szerkesztve ]

(#9408) bocsika válasza ravail (#9405) üzenetére


bocsika
aktív tag

WD40 nem jött be. IMAX B6 klon ventije morgott gyárilag abba próbáltam ki vele, de pár perc alatt kidolgozta. Hagytam a fenébe. Másik szobában töltök vele inkább. :D (igazából sokban benne sincs. :D )

Igazából ennyi van benne de nem is sz.rakodok vele mert olcsóbb készen.
Ez jobb. Igazából lehet hogy csak egy cella a rossz.
Mindegy úgy is szétszedem majd. :DDD Ha megjön az új :D

(#9409) Fenris89 válasza Dell XPS (#9398) üzenetére


Fenris89
csendes tag

Hella,

köszi a választ. Próbálgattam már, amit mondtál, benne hagyni egy-egy memóriát, de úgysem reagál. A venti normálban van, nem teker, nemrég lett tisztítva. Melegedés is csak a megszokott, nem forrósodik.
Hőmérséklet-mérésről Everest gondoskodik, nem láttam az elmúlt időben kiugró értéket.
Játék közben sem rohant a venti, nem volt túlmelegedés. Ma viszont már el sem tudom indítani, hiába pakolgattam ki-be.
Érteni max annyira értek hozzá, hogy szétszedem, megtisztítom, de komolyabb művelet már nem vállalnék be :).
Esetleg feladta a küzdelmet a vidikártya, vagy alaplap?

Köszönettel, tisztelettel!

(#9410) ravail válasza bocsika (#9408) üzenetére


ravail
senior tag

Mondd: Te elolvasod amit írok? Érted, amit leírtam? --> "de önmagában a WD40 túl híg a csapágy kenéséhez" <-- Úgy gondolom, ezzel nem csak kifejtettem, hogy önmagában túl híg, és ezért nem használható a WD40, de meg is magyaráztam annak a hibának és eredménytelen javítási kísérletednek az okát, amit csak most írtál le! :DD Természetesen tégy belátásod szerint! Mi csak segíteni próbáltunk! ...

(#9411) Dell XPS válasza Fenris89 (#9409) üzenetére


Dell XPS
veterán

Hali!

Valahogy éreztem, hogy odafigyelés van a notira (nagyon dicséretes!). :) Sajnos, így már nem kell megnézned, tisztítanod, mert GPU problémád van. Amennyiben a javítása érdekelne, akkor jelezz vissza légyszíves.

Üdv, Dell XPS

(#9412) bocsika válasza ravail (#9410) üzenetére


bocsika
aktív tag

Vettem észre. De mivel alapból vacak volt így nem is erőlködöm a javításával. Kiköthetném csak lusta vagyok még egyszer szétszedni. :D Fateromék a FAG-nek dolgoztak be. Lenne itthon anyag amit beletehetnék, de csak ideig-óráig segítene.
Remélem jó lesz az az ADDA.

(#9413) Impressa válasza ravail (#9407) üzenetére


Impressa
őstag

Szia!
Igen, leírtad! :K Én viszont bocsika válaszára reagálva felejtettem el, hogy az "EEPROM-os" részt már említetted :B :R

Kávégépek szervizelése. :) Jura, Melitta, Saeco stb. 705077032

(#9414) ravail válasza Impressa (#9413) üzenetére


ravail
senior tag

Szia!
jobb kétszer vagy többször, mint egyszer sem! :K

(#9415) kreten67 válasza bocsika (#9412) üzenetére


kreten67
senior tag

Én teflonos zsírral szoktam az ilyen zajos kopott noti ventiket kezelni.ami összerakás után valoban nehezen indul meg,ezért beszerelés előtt sűrített-levegővel pörgetem kb 1percig amitöl a teflon már a melegedéstől a fémre difundál (most szabad nevetni)és utána már könnyen indul és zajtalanul pörög akár egy évet is. Az akkupakkot ,ahogy az előttem kommentálok már írták jobb ha nem bolygatod ha nem szeretnél így járni. (/IMG)

[ Szerkesztve ]

(#9416) kreten67


kreten67
senior tag

(#9417) ravail válasza kreten67 (#9416) üzenetére


ravail
senior tag

Azért, ez nem semmi! :C
Biztosan kiváló a teflonos zsír is, már akinek van! Szegény ember motorolaj maradékkal ken! ;]

[ Szerkesztve ]

(#9418) kreten67 válasza ravail (#9417) üzenetére


kreten67
senior tag

Látnád a billentyűzet felől!

(#9419) ravail válasza kreten67 (#9418) üzenetére


ravail
senior tag

Látszott az előbb, csak valamit rosszul linkeltél. Azt látva már éppen kérdezni akartam: Atomtámadás érte ezt a notit? De bele javítottál, és már csak az alja látszik. Tedd be újra, és kész.

(#9420) Fenris89 válasza Dell XPS (#9411) üzenetére


Fenris89
csendes tag

Üdv,

köszönet megint a válaszért. Naná, hogy odafigyelek rá, örültem hogy nem kellett új gépet vennem. Meg őszintén szólva, nekem elég a teljesítménye is. Érdekelne a javítása, gondolom akkor másképp már nem lehet rajta segíteni. Mennyire húzós ez a GPU-dolog?

Köszönettel!

(#9421) Dell XPS válasza Fenris89 (#9420) üzenetére


Dell XPS
veterán

Hali!

Sajnos más lehetőség nincs, Őt kellene megkeresned bizalommal és nem fogsz csalódni semmilyen tekintetben. Újra tökéletes lesz a "gépezet"!

Legjobbakat! :)

Üdv, Dell XPS

(#9422) Fenris89 válasza Dell XPS (#9421) üzenetére


Fenris89
csendes tag

Ave,

rendben, megkeresem! Köszönöm a válaszokat és a segítséget!

Mégjobbakat:)

(#9423) Bestx


Bestx
csendes tag

Sziasztok!

Van a birtokomban egy ASUS K50AB, amibe elvileg van egy Radeon 3200 (integrált) és egy Radeon 4570 (dedikált) videókártya. Sok helyen olvastam, hogy van rá lehetőség, hogy csak indokolt terhelés alatt használja a 4570-et, mivel esetemben folyamatosan ez megy (nagyrészt feleslegesen). Na most elvileg BIOS-ban kellene beállítani (plusz megfelelő driver, de ez most lényegtelen), hogy ez működjön (KÉP), de nekem nincs ilyen funkció benne: KÉP! És biztos, hogy a gép egy K50AB: KÉP. A legfrissebb bios van fent (220), ahogy a 2. képen látható. A kérdésem az lenne, hogy ilyenkor mi a teendő? Miért nincs meg ez az opció a BIOS-ban?
A segítséget előre is köszönöm!

[ Szerkesztve ]

(#9424) kreten67 válasza Bestx (#9423) üzenetére


kreten67
senior tag

Ezt olvasd el,itt le van írva a lényeg.
http://logout.hu/cikk/elso_2_honapom_asus_k50ab-vel/teljes.html

Bár nem szeretnélek riogatni ,de én a helyedben inkább megszabadulnék ettől a típustól amíg még működik.
Messze-földön híres a szériahibáról,napi használat mellet nem szokták megérni a 2 évet!

(#9425) Bestx válasza kreten67 (#9424) üzenetére


Bestx
csendes tag

Olvastam ezt a cikket korábban már többször is, de sajnos nem ad választ a kérdésemre. A gép elhalálozási szokásával tisztában vagyok (bár közel megegyező felszereltségű, de más gyártótól származó gépeknek is pontosan ugyan ez a típushibája, sok választás nincs). Jelenleg a masina közel 3 éves. Az ár amennyiért vettem annnyira nevetséges, hogy még egy BGA-zás is beleférne. Amúgy kis odadigyeléssel meghosszabbítható az élettartama. Visszatérve a kérdésemre: a cikkben is említik, hogy biosban kell először beállítani. De nekem nincs benne ilyen funkció!

(#9426) Impressa válasza Bestx (#9425) üzenetére


Impressa
őstag

Sokszor előfordul, hogy BIOS frissítés után, kevesebb beállítási/módosítási lehetőség van, mint előtte.

Kávégépek szervizelése. :) Jura, Melitta, Saeco stb. 705077032

(#9427) kreten67 válasza Impressa (#9426) üzenetére


kreten67
senior tag

Próbáld ki a leírásban említett biost.
A hűtésmódosítást csináld meg még mielőtt a baj bekövetkezik!
Ha bírod a zajos gépeket akkor a ventilátor csatlakozójából húzd ki a sárga vezetéket és a venti örökké pörög.
Bár valahol régebben volt nekem egy átírt biosom ami pörgeti a ventit rendesen ,de azért nem ész-nélkül mint a sárga vezetékes módszernél.
A másik ami hatékony ,- szerezz be 4mm-es gappadot és tedd az alaplap billentyűzet felőli oldalán a vga chip alatti területre ahol a smd kondik vannak kb:3×3 cm-es kockát és tedd a helyére az alaplapot úgy hogy a billentyűzet alatti alulemezre tapadjon(a vékony műanyag fóliát ki kell vágni a lemezen hogy a gappad közvetlenül a lemezre adja át a hőt.
Ha kész érzed majd a billentyűzet adott területén hogy melegebb a bill. ,de megéri mert kb 8-10 fokot csökken a vga hőmérséklete.(ha nem látod át a helyzetet küldök képeket vagy videót a kivitelezésről) :K

(#9428) Bestx válasza kreten67 (#9427) üzenetére


Bestx
csendes tag

Abszolút érthető amit írtál és köszi! A sárga vezetékes történeten már túl vagyok, igazából nem zavar, de sokszor el is hallgat a venti. A hűtés moddingot tervezem, hogy megcsinálom, de inkább beszerzek hozzá egy másik hűtőt, ha esetleg elszúrnám akkor is tudjam használni a gépet.

(#9429) kreten67 válasza Bestx (#9428) üzenetére


kreten67
senior tag

A ventilátorház fémrészét kivágtam 1mm-es vörösrézlemezből,úgy hogy a vga kiálló kocka részét nagyobbra hagytam és kapott egy + hűtőbordát rá.(elfér)
A vörösréz alá nem kell gappad csak paszta,és a vga hőfoka alapjáraton 51fok ,1080p mkv hd lejátszásnál 57 fokra csökkent,a gyári 65 és 78 fok helyett. Természetesen az előzőekben leírtak is párosulnak az itt említett módosításokkal.Szégyen az ASUS mérnökeire nézve ez a gép,egy normális inteles gép mindenféle házi-barkács nélkül is jobban van hűtve gyárilag!

(#9430) Bestx válasza kreten67 (#9429) üzenetére


Bestx
csendes tag

Egy fotót majd kérhetnék róla? Amúgy régebben nagy név volt az asus, most már sajnos nem csinál semmivel sem jobb minőséget, mint a többiek. Egyetlen heatpipe-ra tenni mindent óriási hiba volt.

(#9431) lexington


lexington
csendes tag

Sziasztok!
Van egy ASUS K52F-em (Core i-3, 2GB, stb) NAgyon lassan indul el. Indítás után egy örökkévalóság az első weblap megnyitása, gyakran le is fagy ilyenkor. Állandóan teker a procija. Letiltottam induláskor minden más progit, de ez sem segít. Van egy hasonló paraméterű asztali gépem, ami odaveri gyorsaságban és stabilitásban.
Mi lehet az oka???

[ Szerkesztve ]

(#9432) Dell XPS válasza lexington (#9431) üzenetére


Dell XPS
veterán

Szia,

Milyen a merevlemez állapota (HD Sentinel)? Valami biztos használja a processzort, ha "teker" indokolatlanul, rá kellene nézni elsőre...

Üdv, Dell XPS

(#9433) polar-x


polar-x
tag

Sziasztok!
Tisztára megzavarodott a gépem!(asus k53TA) Bekapcsolom (töltőn van szóval nem akksi baj ) betölt szépen,feláll a rendszer majd magától leáll a gép,de nem hírtelen hanem szabályos leállítással! Kiírja hogy leállítás és kikapcsol a gép,semmi hibaüzenet ! Mitől van ez?? köszi!

[ Szerkesztve ]

(#9434) lexington válasza Dell XPS (#9432) üzenetére


lexington
csendes tag

Megnéztem, 100%-os állapotban van... :F

(#9435) kreten67 válasza polar-x (#9433) üzenetére


kreten67
senior tag

Mi a helyzet ha csak a bios setup-ba lépsz be? Akkor is leáll?

(#9436) polar-x válasza kreten67 (#9435) üzenetére


polar-x
tag

akkor nem áll le

(#9437) kreten67 válasza polar-x (#9436) üzenetére


kreten67
senior tag

Én megpróbálnám újratelepíteni a gépet.

(#9438) nagypasztor


nagypasztor
tag

Üdv!

Van egy HP compaq nw8440-es notim. A gond az, hogy a bekapcsológomb megnyomásakor csak a töltésvisszajelző villan fel vagy 5ször, de a gép meg sem nyikkan. Mindezt egyik napról a másikra csinálta. Tud valaki esetleg mondani egy tippet, hogy mi lehet a baja? Köszi

A töltő feszültsége megfelelő. Azt megmértük.Ha kiveszem az akksit, és úgy próbálom bekapcsolni, még a visszajelző sem villan fel.

[ Szerkesztve ]

(#9439) nagypasztor válasza nagypasztor (#9438) üzenetére


nagypasztor
tag

A húgom most mondta, hogy az történt vele, hogy hiába volt bedugva a töltő, a win áthúzva jelenítette meg a töltésjelző ikont. Tehát nem érzékelte a töltőt. Valami belső elektronika, vagy töltésvezérlő mehetett ki benne? Ha ilyen létezik, akkor szerintetek lehet alkatrészt találni valahol?

(#9440) Bestx válasza nagypasztor (#9438) üzenetére


Bestx
csendes tag

Elköszönt az alaplap. Azon belül majd valaki megmondja a villanások számából következtetve, hogy pontosan mi. Számold meg, hogy pontosan hányat villan. Talán a töltésvezérlő.

[ Szerkesztve ]

(#9441) kreten67 válasza nagypasztor (#9439) üzenetére


kreten67
senior tag

Ha egy másik gépben az akkut fel töltöd és azzal utána a géped bekapcsol, akkor viszonylag olcsón kb 10e ft-ból egy valamirevaló szervizben javítható.
A töltésvezérlő-chip egy fet és egy kondi szokott elfüstölni " általában ".

(#9442) Dell XPS válasza lexington (#9434) üzenetére


Dell XPS
veterán

A processzor terheltségről nem írtál semmit (svchos), nyilván 80-100%-nál nehezen töltődnek be a programok. - Vírusellenőrzést végeztél a gépen (mert egy alapos kellene..)? - Töltöttél le valamit mostanában, esetleg frissítettél, mert egy nem megfelelő driver is okozhat ilyen jellegű hibát?

Üdv, Dell XPS

(#9443) Attila432


Attila432
tag

Sziasztok, a segítségeteket kérném.
Nem indul el a laptopom, megnyomom a power gombot, az világít is és még az alvás üzemmód ledje is el kezd, viszont semmi fel nem pörög, nem reagál semmit a gép.
Egy hétig nem volt bekapcsolva, most mikor újra használni szerettem volna már nem indul. Töltöttem két napig, próbáltam csak hálózatról, de semmi.
Valami ötlet?

(#9444) kreten67 válasza Attila432 (#9443) üzenetére


kreten67
senior tag

Mi a géped típusa?

(#9445) Attila432 válasza kreten67 (#9444) üzenetére


Attila432
tag

MSI VR601X-012HU

(#9446) Dell XPS válasza Attila432 (#9443) üzenetére


Dell XPS
veterán

Szia,

Van egy rossz érzésem... Nézd meg légy szíves HDD, RAM, ODD, Akku nélkül is.

Üdv, Dell XPS

(#9447) Attila432 válasza Dell XPS (#9446) üzenetére


Attila432
tag

Sajnos semmi reakció...

(#9448) Dell XPS válasza Attila432 (#9447) üzenetére


Dell XPS
veterán

Meg egy:

Sm-busz reset:

1,) Áramtalanítás: táp,akku, kihúz,kivesz...
2,) Power gombot nyomva tartod kb.1percig!
3,) Várakozás: 3-4 perc..
4,) Táp csatlakoztatás, ezt követően indítás...

Ha nincs változás, akkor a rossz érzés: alaplap hibád van!

Üdv, Dell XPS

(#9449) gepzene


gepzene
csendes tag

Üdv mesterek! Kezembe került egy Vaio VGN-NS10L, több ronda hibával, amiket sikerült elhárítani. Az utolsó viszont kifog rajtam. Egyszerű melegedésnek tűnik, de nem tudok rájönni, hol. Random fagyás, általában órák után, majd azonnal újraindítva percek után újra fagy. Amikor beáll, lassacskán felpörög a cpu ventije, és tökéletesen megfagy. Ha zene megy, akkor Fatboy Slim kedvence lesz belőle. Hővezető pasztát cseréltem a procin és a gpu (GMA 4500) hitvány hűtőlemezén, és semmi különbség nem volt, pedig a lemez alatt eredetileg egy repedezett, világos vörösesbarna gumilapszerűség volt legalább 1mm vastagon. Emiatt a borda tartófüleit röpke fél óra alatt beállítottam úgy, hogy pont tökéletesen feküdjön a tokon, és úgy tettem rá a pasztát (ilyen Evercool 420, eléggé MX-2/MX-4 környékén teljesít).

Memtest egész éjszakás megvolt már az újrapasztázás előtt, még bitfade test is ment egy éjszakát. HDD nincs bele, csak a linuxos stress paranccsal fűtöttem be neki, meg opengl-igényesebb dolgokkal, de igazából semmivel se halt meg hamarabb, mint böngészgetés-molyolgatás közben. Mi a rosseb baja lehet?

Gép specifikációk
Egy szál alul semmiben

Van még egy apróság, talán többet számít, mint gondolnám... A CPU hűtőbordája nem illeszkedik nagyon szépen a helyére. Nem ütközik se a fészkében, se a házhoz. Majdnem 1mm mindkettőtől. Be fogom hajlítgatni a szerencsétlen hőcsövet, hogy patent legyen, de nem fűzök nagy reményeket hozzá. Gondolom azért így is szépen cseréli a levegőt benn. Vagy esélyes, hogy ennyi a baja? Esetleg szokott a CPU és a GPU mellett más is számottevően melegedni? Nincs több hűtőborda, a fellelhető fotókon se. És itt vagyok elakadva, de csak mert nem tudom hogy kéne infraképet kreálni róla... :)

Köszönöm előre is a segítséget!

(#9450) TommyNagz válasza gepzene (#9449) üzenetére


TommyNagz
senior tag

Szia!

Hokamera nem rossz otlet :) Nincs hataror/repteri biztior ismerosod? :P

Egyebkent ha van ra mod, probalj cput cserelni, es nemi bordat keriteni a chipsetre is. Nekem az a tippem, hogy a tartos melegedestol valahol maradando kar keletkezett.

encapsulation dot1q

Útvonal

Fórumok  »  Notebookok  »  Notebook hibák
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.