Hirdetés
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
-
LOGOUT
Renault, topik összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Smith Ügynök
tag
Üdv!
Az alábbi gépről elsőre mi a véleményetek? illetve azt is kérdezném, ilyen korú dízelt szerintetek szabad-e venni?
Ingazáshoz lenne használva, havi kb 4000km.
-
válasz
rob210
üzenetére
Köszi, jól hangzik.
Eddig Kumho, Barum, Falken gumikban gondolkodtam, de ez felkeltette az érdeklődésem.
Csak az a fura, hogy egyedül a 2013-as nyárigumi tesztben láttam azt a típust és nem tudom, hogy azóta is gyártják, vagy elfekvő készletet szórnak ki. Max 1-2 éves új gumit szeretnék venni. -
rob210
Topikgazda
válasz
ferzoli
üzenetére
Nekem a 4 évszakosa van apollo 4g all season teljesen vállalható ár érték bajnok. Előtte nokianom volt, tehet nem egy linglong mérkét váltott. Feltörekvő gyártó és most még jó áron adja a termékeit.

Asszony vesoján is az van ott is jól teljesít, pedig az nem kis vas néha teli 7 személlyel.
-
Sziasztok!
Apollo aspire nyarigumival van vkinek tapasztalata?
Csak egy par evvel ezellotti tesztet talaltam, ott a nagyok kozeleben teljesitett.
Arban pedig kozepkategoria alja.
Laguna 3-ra tervezem venni. Kedvezonek tuno ajanlatot adtak ra. -
meroly
veterán
-
PeterPH
senior tag
válasz
üzenetére
Nem kell ehhez Euro 7. A 2017. szeptember elsejétől típusbizonyítványt szerző autókra már az Euro 6c érvényes, aminek a teljesítéséhez gyakorlatilag OPF (Otto-Partikelfilter) szükséges. 2018. szeptember elsejétől már a régebbi típusengedélyeseket is csak ennek megfelelően lehet forgalomba helyezni.
-
törölt tag
válasz
Gombinyó
üzenetére
Persze, hogy van. Lehet ő másképp hívja, a lényeg ugyanaz, kipufogógáz visszavezető. Manapság már néhány autóól kikopott, de a 10 év fölöttiekben mind ott van.
DPF-fel (FAP) van keverve, az van csak dízelben és az euro7 fogja behozni benzinesekbe is elviekben. Már illett volna az euro6-ba is... -
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
Szerintetek, itt mennyi idő, mire a bakok, vagy a futómű (alkatrészei) azt mondják nekik most elég és cserélj ki? Nyilván eljön az az idő is egyszer valamikor, de...
Szerintem a japánok, azt sem tudják, mi az a futómű. Egy átlagos külváros betonozása, amerre jársz mindenhol ilyen minőségű az út. Képről ítélve még a csatornafedél is úgy van letéve, hogy belesimul az útba.
Bár ilyen minőségű utak, se az osztrákoknál, se a németeknél nincsenek. Anglia az, ami felveszi a versenyt velük...Hogy én mennyire gyűlölöm ezt az el....ott országot, mármint a magyart! Cöhhh -
törölt tag
Azt látom, hogy a levegő hátramegy, a légszűrő mögött lent valami lyuk van ott lehet az EGR talán meg itt van a fojtószelep is gondolom, aztán pedig a motor tetején a gyertyák mellett keskeny csövezésen fut előre a levegő. Nem feleslegesen bonyolított ez egy kicsit? Ráadásul a motor szarrá is melegíti közben. Nem akarok belenyúlni természetesen, a gyári megoldás a tuti nem vagyok a sufnizás híve, csak kicsit túlerőltetettnek tűnik ez a sok felesleges kanyar meg út a levegőnek. Illetve jól sejtem, ha itt a keskeny járatok tömítése valahol szétesik akkor pörögni fog, mert a fojtószelep jóval előrébb van.
Nagyon ritkán meleg indítás után beesik az alapjáratom 500-ra, de rögtön vissza is rakja és nem ingadozik, illetve néha mikor beállok parkolóba és kuplungot nyomok ottmarad 1200 körül, de az is rögtön leesik utána rendes értékre. De ez is 10 esetből 1x van vagy annyi se, úgyhogy ezzel különösebben még nem foglalkoznék meg ezt bármi produkálhatja, nem szedem szét még. Hidegindítás az rendben van, teszi a dolgát szépen.
Ha jól sejtem EGR-t, fojtószelepet nem pucolja semmi úgy se, hiába van bele tankolva bármi, oda benzin nem jut amúgy se.
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
válasz
eTrade
üzenetére
pm
---------------
(#58671) mycso
Hát pedig ujjonganod kellene örömödben, hogy olyan lett, mint egy benzines, ha a nyomatékok nem pontosan vannak itt meghúzva, konkrétan olyan, mintha nem is lett volna cserélve, vagyis nagyon fontos.
Akárkinek cserélve lett, főleg, ha azt írod, hogy semmi zselé nem volt benne és ami sajnos 2-3 év max, annál mind-mind elképesztő különbségekről írtak. Az autónak alapjáraton csere után benzinesként kell járnia, bent ülve ebből kb annyit érezni, mintha nem is járna a motor. HA te ezt érzed, vagyis nem érzed, akkor ott valami nem lett kóser a nyomatékokkal. 115 pontosan a kasznira, a többi mind a 62 se több, se kevesebb, vagy esetleg a zselés bakkal van valami. Egyszerűen nullára kellene redukálnia bármilyen rázkódást, a legapróbb vibrációig. -
mycso
Topikgazda
válasz
forceberg
üzenetére
Nálam igazából nem volt gond, elég újszerűnek tűntek a bakjaim, csak jó áron sikerült beszerezni a gyári bakokat.
Illetve bemelegedve alapjáraton volt némi rázás-remegés, de tényleg csak minimális.
Na ez most megszűnt.
Azt nem tudom mondani, hogy olyan mint egy benzines, de most olyan mint egy új dízel.Illetve kiszerelés után kiderült hogy az én zselés bakom is ki volt már száradva.
-
Robi81
tag
Sziasztok. Megane 2 be 1.6.16v 2003 mkm760 motorkodu mijen es mennyi fekfolyadek kell? Hetvegen ha sikerűl lecserélném.
-
-
Boldog születésnapot!

-
meroly
veterán
válasz
üzenetére
3 van.
A kutyacsont csere az osszel egy idore megoldotta ezt nekem de ujra elojott.
Itteni javaslatra vettem egy hutchinson nevu markat sajna ugyanugy csinalja ugyhogy nem ettol.
Szerelom szerint a motortarto nevezetu bak lesz lehet a ludas. A harmadik valtortarto nevre hallgat.
Javítsátok ki ha hülyeséget mondok.Erdekes dolgokat irsz a motorkarakterisztikarol. Nekem is nehez volt atszokni ra hogy indulaskor meg alacsony sebessegben nagyobb gáz kell, kulonben fulladozik valoban. Bár a fojtoszelep tisztitasa sokat segitett nekem.
Hat ez ilyen mar elfogadtam.Tényleg a fojtoszelepet milyen gyakran kell tisztitani?
Rob210 Isten éltessen!
-
törölt tag
Hány darab motortartó meg váltótartó bak kell összesen a kocsihoz? Mert van egy olyan hibája is, hogy a váltókar mozog gázadásra meg elvételre. Gondolom ezeket kellene cserélni. Nem dobálja ki üresbe még, de kicsit zavaró váltás közben ahogy kajlázik nekem.
-
mycso
Topikgazda
Végre ma kicserélték a múltkor kimaradt fent nagy zselés bakot. Röviden: jó lett.
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
válasz
orosziem81
üzenetére
Na és mielőtt elindulok még annyit, hogy a magyar autóvásárló (tisztelet a kivételnek) egy hülye idióta kmbuzi, ha fel is tenném Lagunát meghirdetve az év végén több, kb 570 ezerrel, el sem olvasná, hanem egyből tovább lépne és megtalálná és megvenné azt a "TUTI" kevés km szerinti kontár trágyát, amiről már írtam pár napja. De, mint írtam nincs ilyen szándékom, a Laguna tényleg család tag lett és addig az is marad és marad is tökéletes állapotú, amíg én élek. Épp tegnap cseréltem olajat megint, meg légszűrő, üzemanyaszürőt is. Nekem ez már csukott szemmel is menne...: D
Szép napot mindenkinek!

-
ΞΔGLΞ
nagyúr
válasz
orosziem81
üzenetére
Pontosan, ahogy írod, de ezen én nem tudok röhögni! És...
Hidd el, hogy kibaszottul unom már, hogy 3 éve majd 100 ezret megyek/év!
De ebben az évben ezt befejez(t)em, mert egyrészt konkrétan nem látom a családom, vagy alig, illetve a kislányaimat szinte nem látom felnőni, Ilyenkor könny szökik a szemembe... :/Másrészt csak is azért csináltam, mert összegyűlt annyi, hogy év végétől konkrétan tojjak bele az egészbe, ami úgy hívnak munka, vagyis a Laguna3 is megpihenhet, persze nem adom el, mert nagyon szívemhez nőtt és mint írtam tökéletes állapotban van, de karácsonykor az új elektromos autó ott fog állni (még nem döntöttem el, hogy milyet, de erőset akarok mindenképp) a már helyileg felszabadult garázsomban a többi autóval együtt. Mert otthon addig a feleségem intéz szinte minden építkezés, átalakítással kapcsolatos teendőket, nekem erre már energiám sem lenne, mire hazaérek egy-egy útról néha...
Talisman is megy a csába...év végén. Helyette az asszony is egy elektromost kap. -
rob210
Topikgazda
Megnéztem most egy csomó youtube videót mindenki ezzel küzd, vagy legalábbis amiket feltöltöttek ott mindenkinek ilyen a kocsi hangja.

Pedig én úgy emlékeztem, hogy ezeket is be lehetett állítani szép csendesre. -
eTrade
tag
válasz
üzenetére
Elôzéseknél én csakis 3-asba váltottam mindig, rögtön kinyomtam a szemét (üveg hang) és csak az elôzés után 4-esbe.

Ez nálam mindig bevált, rögtön megjött mind a 95 paci.
Emlékeim szerint a 100-as tempó esetén még finom volt a hangja, de itt lehet az olaj típusa is befoltásolhatja... de 110 felett már ordított. -
rob210
Topikgazda
válasz
ilyenezalaci
üzenetére
Ő az és igen.
-
orosziem81
tag
Te többet vagy a kocsiban, mint az otthonodban

Nemrég még 400 ezer volt.. huh. írhatod a könyvet: "életem az utakon" címmel.
Szóval akkor téged láttalak cikázni oda-vissza Pécs táblánál...
<--- Ez csak poén volt, utoljára április elején voltan ott rokonlátogatóban.De komolyan valami felfoghatatlan számomra, hogy szárnyalod a km-eket.
Az biztos, hogy Te (illetve a sas) vagy az egyik legjobb "tesztalany" a kocsi használata, kopása terén.Nem untad még meg a gépet?
-
rob210
Topikgazda
válasz
ilyenezalaci
üzenetére
Jó bele.
De én total glacelfet használok a renaultokba
6.5 liter kell bele. -
ilyenezalaci
tag
válasz
ilyenezalaci
üzenetére
Erre tudna valaki választ adni?
-
-
konyi79
addikt
válasz
rob210
üzenetére
Az 1,2-es D motornak állítani kell időnként a szelepeit. Talán utána elhagyja.
De érdemes rákérdezni a tulajnál, nem-e csipegeti az olajat, ha már piszkálod a hengerfejet, a szelepszár szimeringeket érdemes cserélni, könnyű azokat kinyírni ha forgatva van a motor. Nekem Kangooban (!!!) volt ilyen motor, 50000 km-re már a 10k ciklus alatt megevett emiatt 2l olajat.
Na abban meg kellett tanulni lendületből közlekedni.
-
rob210
Topikgazda
Na srácok eljött ez a pillanat is.
Egy twingo ma sírba tett.
Hangosak voltak a szelepei, nem kicsit nagyon.
Amikor szétszedtem, hogy szelepállítás, akkor megláttam a vezérlést rajta a szíj konkrétan kereszt irányban nagyon sok helyen be volt repedve.
Akkor vezérléscsere.
Megtörtént, minden szépen jelen, beállítottam a szelepeket, de semmi olyan csúnya csattogó hangja van.
A motor egy D7F700 as 8 szelepes 1.2 es amit clioba is tettek.
Kérdés ez valóban ilyen hangos, vagy szét vannak verve benne a szelepek?
Emlékeim szerint nem lenne szabad ilyen csattogós hangjának lennie, de tavaly szereltem utoljára ilyet.El vagyok keseredve, félek ez már menthetetlen és feleslegesen cseréltettem meg dolgoztam rajta annyit.

-
törölt tag
válasz
eTrade
üzenetére
Én meg csak országúton járok vele, néha főúton, de legtöbbször village to village ahol a szar kátyús utak miatt a 80 a reálisabb tempó inkább. Ezért is mertem végül megvenni az 1.4-est, mert erre a dinamikára bőven elég az akkora motor is.
A marha nagy gyengesége az előzéseknél érződik, az hogy hiába gangolok vissza, ennek kettőt kell. 4000-re kell érkeznie a fordulatnak és onnan lehet csak előzni egy átlagosat is. Azért ebben egy egyszerű 8 szelepes sokkal jobb. 4000-ről viszont hamar elfogy, nem pörög el 7500-ig ahogy egy pörgős motornak kéne, ezért is írtam hogy se füle se farka az egész motornak, 6500 körül tilt, de már 6000 után nincs erő. De szerencsére használható és megbízható, elpusztíthatatlan, mikor kell van ereje is bár kicsit taktikázni kell vele, nem fogyaszt sokat. Így panasz nem érheti.
Nekem 100-nál kerek 3000-ret pörög, ott kezd megjönni a hangja. Szerencsére gyorsabban nem kell mennem vele.
-
eTrade
tag
válasz
üzenetére
Nekem is volt ugyan ilyen 1.4 16v motorral szerelt Megane 1-esem és csak alátámasztani tudom amit írsz.
A 95LE az csak pörgetve jön meg, alacsony fordulaton nagyon lusta szegény, 1-es sebességben az csak a bódét mozdítja meg, 2-esben felébred, az 1.6-os jóval harapósabb motor.Viszont ha az ember megismeri a motor karakterisztikáját (kötelező kinyomni a szemét), akkor teljesen elég majnem mindenre. Tartós 140-es autópálya tempó simán tartható vele, többször megjártam vele Horvátországot... csak ügye ilyenkor elég hangos a motor.

-
törölt tag
Tapasztalt már valaki olyan jelenséget a hőmérővel, hogy működik rendesen, majd gondol egyet és többet mutat +15-20 fokkal? És azóta olyan, hetek teltek el nem javult meg. Mérni mér rendesen, csak jóval többet.
Jobb oldali tükör alatt látom az érzékelőjét.Vagy egyszerűbb így megoldani? [link]

Sőt akkor már okosabbat ami páratartalmat is tud meg belső hőmérsékletet, ha klímázok vagy télen fűtök.
-
Gabady
aktív tag
Hétvégén megvolt a fék csere. Kb 5 óra alatt megvoltam a 4 tárcsa + betét + fékfolyadék cseréjével, úgy hogy a csúszkákat is áttakarítottam, bezsíroztam.
Sokkal fentebb fog a fékem, egyenlőre még nem érzem azt a hú hatást, de csak kb 150km-t mentem el vele.
Ezen felbuzdulva édesanyám is megbízott a kövi projekttel, az ő fékeit is kicserélhetném elől, mert már nagyon vállas a tárcsa, illetve a hátsókat is meg kell nézni, mert folyamat tiszta fékpor a felni. Valszeg az autószerelő, aki csak a hátulját 80ezerért cserélte, leszarta a csúszkákat....
Közel a 200e km-hez, most kellett cserélni a hátsó tárcsáim betéteim, mert a feliratokból elnézve, ez még gyári volt. A betéten még volt kb 3 mm réteg, a tárcsa meg már 6,3mm volt... -
rob210
Topikgazda
válasz
üzenetére
Apollo 4g 4 season
4 évszakos ár érték bajnok, nekem a nokianok után került fel és nem csalódtam benne, a vizes tapadása talán még jobb is kicsivel mint a nokiannak.
Az oldaltartása nem olyan , de a nokian XLes volt, tehát nem egy kategória.CSak ajánlani tudom, de ha a felsoroltak játszanak akkor azok közül a kumho.
Barumot én babakocsira se raknék föl, de ez az én véleményem, majd a gumimágusok megmondják. -
törölt tag
válasz
rob210
üzenetére
Ok.
Az idén erre nem lesz pénzem, úgyhogy marad a fék jelenleg ahogy van. Annyit meg még kibír biztonságos kereteken belül, bár lehet az ősszel neki tudunk majd állni még nem tudom.
Most muszáj a gumikat lecserélnem, mert azok szarabbak (14 éves repedt) és el is viszi a pénzt, meg akkor még pár apróság, váltóolaj, motorolaj.
És akkor jövőre lecseréljük a fékeket meg persze figyelemmel tartom az állagromlását bár szerintem nem lesz a használat kevéssége miatt. Zimmermann tárcsa nem vészesen drága, Valeo betétet néztem hozzá az se vészesen drága. Zimmermann betét az nekem kicsit drágának tűnik a tárcsa árához képest. De még egy év az odébb van, meglátjuk hogyan alakul. És akkor egyúttal cserélünk fékfolyadékot is, meg majd szervofolyadékot is. Gyanítom a hátsó fékek is cserések lesznek így 200 ezer Km-rel úgyhogy szét se szedetem, minek. Kivéve ha nagyon elkezd ragadni.Gumiból a Barum Polaris 3 mennyire vállalható? Ebben az árban (15k/db) Nexen Winguard, GT Radial Winterpro, Kumho van még. Illetve picit többért (17k) Toyo Snowprox. 15-nél többet nem tudok rákölteni, max a Toyora de csak akkor ha jobb is. Futás miatt nem használok nyárit.
Illetve hol tudom megnézni milyen váltóm van? A váltóolaj miatt. És muszáj Elfet venni vagy jó a specifikációknak megfelelő Motul, Eneos stb. is? Nem sokkal drágább az Elfhez képest.
-
rob210
Topikgazda
válasz
üzenetére
Na akkor a gumi mehet a 14 es felnire.
Az ABE féktárcsát viszont bazi gyorsan felejtsd el.
Ne akarj megölni senkit még ha csak rövideket mész akkor se! Az nem féktárcsa hanem felszolgálótálca.
Egyszer szereltem be valakinek, de akkor is könyörögtem ne tegyük be. De neki abhaverja megmondta, hogy ez jó lesz.
7es uton 90 ről nem fogta meg a kocsit.
190ezer kett a bűntetőpénz a haver zseniális tanácsa miatt.Párszor már leírtam a fék nem játék.
Ha jót akarsz: ATE, Zimmermann, TRW. -
ilyenezalaci
tag
Sziasztok!
M3 1.5 dci (66kw, 90le) vezérlés csere mellett ez a fagyálló mehet bele?
A mennyiség 5 liter?
-
konyi79
addikt
válasz
üzenetére
Ami most van, az is rossz méret, ne ahhoz számolj.
Mivel szerelik 185/60R15-tel, biztos elfér amit írsz, meg a futóműnek se lesz baja vele.
Az, hogy magasabb a profilja talán nem sokat zavar majd, elvégre kicsit szélesebb is. Az úthibákat biztos jobban nyeli.
Viszont az órád ott már többet csal, de nem vagyok biztos, nem szólhat bele másba is. Bár ESP abban még biztos nincs, de pl ABS igen. Az meg jó ha tudja, mennyivel megy pontosan az autó. -
törölt tag
válasz
konyi79
üzenetére
[link] 6. oldal
Szervizkönyv nem tesz különbséget motorméretek között, bár gyárilag úgy szerelik ahogy írod.
Most 175/70 van rajta és két centi hely van még, fél centivel szélesebb a 185/70 kifele és befele, szóval mindenképp el kellene férnie. 2.3 Km/h csalás miatt én nem állítok semmit, ekkora pontossága még az órának sincs. Annyival azért nem nagyobb (2%), hogy megszakadjon tőle a hajtás vagy a gyorsulás rovására menjen. Gondolom épp ezért van meghatározva a 2.5% is, mint váltóméret és azon belül van.
Új hozzászólás Aktív témák
- VR topik
- Gitáros topic
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Milyen légkondit a lakásba?
- Peugeot, Citroën topik
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Autós topik
- CASIO órák kedvelők topicja!
- További aktív témák...
- Jura Ena 8 automata kávéfőző
- Xiaomi Roborock S6 Pure robotporszívó hibátlan állapotban.
- Philips Lattego EP5345 Szervizelve I Megkímélt állapot I Tejes kancsó I Garancia I Beszámítás
- Eladó új, hibátlan állapotú, EGYSZER SEM HASZNÁLT ASUSINSEARCH OF INCREDIBLE EXTERNAL SLIMDVD-RW SDR
- Jura Impressa C50 automata kávéfőző
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 Pro Max 128GB Graphite -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3951, 100% Akkumulátor
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro Max 256GB Natural Titanium -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, 100% Akkumulátor
- ÚJ HP Omen 16 - 16,1" FHD 144Hz - i5 13420H - 16GB - 512GB - RTX 4050 - Win11 - 3 év garancia
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4076
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

az utat észre sem vettem miatta