Hirdetés
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- Klaus Duran: Minden drágul. Vajon a fizetések 2026-ban követi minimálisan?
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- Toomy: FOXPOST: régen jó volt, de már jobban jársz, ha elfelejted
- sziku69: Szólánc.
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
-
LOGOUT
Renault, topik összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
Zala megye, itt eddig is friss volt, az önkéntesek ahol többen vannak ott minden évben nyomják, ahol kevesebben ott ritkábban. Folyamatosan megy a fotózás amúgy, a Google azért csinálta most a nagyobb összefoglaló update-t, hogy kicsit egyensúlyban legyen országosan, mert van ahol 7 éve nem jártak máshol meg évente volt már. De most sem fog mindenhol frissülni, főleg kis települések mellékutcái kimaradnak. Mikor először járták be az országot az volt a legnagyobb (2009-2013), olyan szintű fotózás nem mostanában lesz ismét, nincs rá kapacitás meg igazából értelme sincs. Egy ismerősöm csinálja a háton hordható verziót turista utakon, ő szokott szólni, hogy mikor hol járnak, hogy ki tudjak öltözni szépen.

-
törölt tag
Rajta van mindkét kocsim a Google utcaképen. Most frissült pár napja.

-
törölt tag
válasz
rob210
üzenetére
Egy 1.4-es motornál elgondolkoznék a cserén 1.6-ra, ha már ennyi pénzt rá kéne költeni akkor legyen valami értelme is. De 1.6-ost azt érdemesebb megcsináltatni akkor.
Nem mintha túl gyakori lenne ez a fajta hiba, mert eddig konkrétan említve se volt, pedig itt vagyok a topikban háromnegyed éve. Persze az a kicsi réteg akinél bejön az rákölti 10 évnyi apró hiba árát egyszerre a kocsira az kétségtelen. -
törölt tag
válasz
Koczó93
üzenetére
Mindenképp a PH2 legyen és a 16 szelepesek. És 1.6-os.
Hátul ha beülnek ketten ne üljön le a porba és mozgatásra ne nyikorogjon eszeveszettül, mert akkor a hátsó torziós rugók már a végüket járják, típushiba.
Gyújtótrafók Denso vagy Beru legyen, a többi fos (Sagem, Valeo).
Ezen kívül apróságok vannak csak, legtöbb otthon javítható vagy normális szerelőnél fillérekért. Nagyon egyben vannak, semmi köze a szar francia beszólásokhoz, német/japán autókat megszégyenít. A töréstesztjéről nem beszélve. -
törölt tag
válasz
rob210
üzenetére
Kettes Megane-ban ér egyáltalán valamit ez az okoskerék vagy csak berakták dísznek? Mert ha jól olvastam nem valami sokat állít a szívótengelyen és a 95 helyett 98 lóerős az 1.4-es motor is ami szerintem csontra ugyanaz, mint az egyes Megane. 1500-as fordulati hangolással gondolom alacsony fordulati nyomatékot akarna produkálni, de ér is valamit? Azt tudom, hogy az enyémmel marha könnyű lefulladni, nem tudom az okoskerék ezen mennyit javított a következő generációs motorokban.
-
törölt tag
válasz
mdav88
üzenetére
A Renault nagyon biztonságos autókat gyárt, nekem is nem véletlenül két Renaultom van (ha lenne pénzem Volvot vennék), mert én hiába vezetek "jól", attól még más vezethet rosszul és nekem jöhet, a vezetés többszereplős, nem beszélve a műszaki esetekről mikor önhibán kívül történik a baj.
Ez ellen a vonat ellen viszont egy duplán hajtott alvázú, keresztmerevített Volvo sem véd meg. Az ilyen ütközések legnagyobb része halálos kimenetelű, még a túloldalon ülve is, lassabb ütközésnél is. Az anyós oldalon darabokra kellett volna szakadnia mindenkinek, de még bukókerettel is nagyon nagy eséllyel belső szervi elvérzés lesz vagy agykárosodásból eredő halál. Szóval én a sofőr helyében rohadtul nem Facebookon posztolgatnék poénkodva, hanem mélyen gondolkoznék rajta a sors miért mentette meg őket és milyen természetfeletti erő volt az ami láthatatlan kezével a vonat és az autó közé került.
Nem vagyok vallásos amúgy, de egy ilyen autóból kiszállva mély töprengésbe kezdenék arról, hogy mi az az élet és hogyan is kéne élni.
Kezdve azzal, hogy nem rúgunk fel többet súlyos Kresz szabályokat, abból is rögtön hármat (nem nézett körbe vasúti átjárón, nem volt meg a haladási sebesség -mivel megállt-, megállt az átjáróban).Ez egyébként tipikus, én mindig lelassítok annyira amennyire szükséges, előttem mindenki eltűz, mögöttem meg tolongás lesz és ki is előznek utána, már az átjáróban megkezdve akár ami szintén súlyos helyzet. Éltem a Kresz szabállyal, mert nem akarok meghalni egy rossz sorompó miatt. És nem 20-szal totyogásra kell gondolni lelassítás alatt. Tipikusan magyar, a kirakott 60/70-es tábla mellett is 80-nal kell elmenni vagy akár lassítás nélkül 90, toljuk le a másikat, no követési távolság, no jobbratartás, no cipzár elv, jobbkéz sehol... nehogy véletlenül segítsünk a másiknak. Annyiban vagyunk fejlettebbek a keletieknél, hogy nem kerül elő a tetőléc, karó, villáskulcs, baseball ütő, vipera, boxer, pisztoly a másik sofőr kezében.
Nem vagyunk egy Svédország na.... -
törölt tag
válasz
kisgyerek85
üzenetére
Szigorított újravizsgázás és pszichológus. A MÁV meg feltalálhatná már a visszacsatolással működő átjáróit, hogy hiba esetén ne fehéren villogtassa. Ma már egy szaros égő is CAN buszon kommunikál...
-
törölt tag
válasz
DonDragonka
üzenetére
Kárpitossal. Ha süti a Nap van az 60 fokos újra, ledobja megint. Én mágnesekkel fogattam fel elöl, hátul meg csempeélvédő műanyagot hajtottam ívbe és rögzítettem és az szorítja oda.
Az igaz, hogy rondább a a tűzőgépnél is, viszont ezt le lehet szedni és kárpitoshoz vinni bármikor (sose fogom magamat ismerve). A tűzőgép lyukait senki nem tünteti el már, ott kuka a kárpit. -
törölt tag
válasz
polonic
üzenetére
Szívató karbisokban volt, automata szívató meg valami hőre mozgó rugóval ellátott cucc volt a karbiban, hogy ne kelljen kézzel adagolni. Robogóknál elterjedt.
Ahol van ECU és injektor az már csak szájhagyomány útján hívandó automata szívatónak. Nincs benne. Nem kell a benzint "vákuum" (légnyomáskülönbség, huzat) útján beszívatni a torokba, mert az elektronika annyit ad amennyit kell. Nekem is ennyin pörög reggel a hidegben fél percig. Fiatalabb autók cégnél azok elvannak 900-on is.
A DCi is 1000 körül van mikor már ilyen hideg van és csak utána áll vissza. -
törölt tag
Nekem a Kangooval van ilyen zörgős gondom. Első keréknél, szerelő már kicserélte elvileg a rossz dolgokat, látom is, hogy ott vatta új pár dolog. Ugyanúgy kattog. Random, van mikor nagy gödörbe belecsapom és semmi zaj. Máskor meg pici huppanónál a kocsi meg se mozdul olyan kicsi gödör, a keréknél viszont egy nagy fémes koppanás van, erőteljes. Van mikor nagy gödörben is. De nem mindig, teljesen véletlenszerű.
Mondjuk most erre költeni nem tudok már, a Megane-t akarom őszi szervizelni. A Kangoo csak szerelemgyerek. Van, de csak az útban.
Igazából mindenben visszalépés egy Meganehoz képest, pedig két évvel fiatalabb. Jól meg lehet pakolni a puttonyát
, de azon kívül ilyen pfehh az egész. Jó érzés beleülni, mert Renault, de hát tipikus melósautó. Bohócdoboznak hívom azokkal az idióta lámpákkal, hülye sárga színével és a puttonyával.
És azért na, a 65 lóerő az 65 lóerő, hiába dízel meg alulnyomatékturbó fckyeah, bizony felgyűlnek mögém azok akik sietnek. Pont egy ezüst 1.6 Megane az ami a valagamba jött, egy babakocsis nőt kerültem ki tetűlassan, aztán zajártalom ráhagyás után elpadlóztam másodikban mert láttam bennem van már, de bizony a Megane az végig a valagamba jött és le is előzött utána. 107 lóerő az 107 lóerő. Ezen nincs az a dízelnyomaték ami segítene 65 lóerő mellett.
Nem, nem kell rá szmúkendsárm csipppp. Örülök neki, hogy egyáltalán nem kormol padlóra se.Amióta széthajtottam pályán azóta nagyon szépen duruzsol, régen csak ilyen szaros 30-30 Km-t mentem vele meghajtani, most pörgött vagy 200 Km-t. Ezerszer jobb lett, a turbó kis terhelésnél is felsípol, nem kell padlózni hozzá, most rendesen tiszta a kidörgő. De hát 65 lóerő az nem nő tovább, nagyon sovány ez egy kisteherautóba. Mit művel ez 500 Kilóval megpakolva... De ez más dobozos autóknál is van, németeknél dettó. Ekkora bódékba, ilyen súlyok mellé? Mit szívnak ezek a mérnökök? Vagy mindenki azt hiszi, mert dobozos autó akkor 70-nél többet úgyse akar menni?
Mondjuk az igaz, hogy billeg. Megane 110-nél vajsimán megy a göröngyös úton, ennél meg markolgatom a rózsafüzért ugyanekkora tempónál úgy billeg ugyanazon az úton. Nagyon magas, magas a súlypontja, dobálja a menetszél. Nem véletlenül akartam én kombit, azok versenyautók ezekhez képest. -
törölt tag
Kangoo-n nyikorgott már a hosszbordás reggelente párában, hát kicseréltettem. Gates szettet kapott, ment a kocsi vele egy hetet meg kb 300 Km-t, két helyen is kiszálasodott a szíj.

-
törölt tag
válasz
tigerscorpio
üzenetére
Forró a radiátor mikor bekapcsol? Azt nézd meg.
-
törölt tag
Ha a venti bekapcsol hideg radiátornál is pár utcával odébb indulástól, az csak hőgomba hiba lehet?
-
törölt tag
A te tapasztalatodból hadd ne induljak már ki kérlek, ennyi erővel a te tapasztalatod se ér semmit és hülyeség. Szélsőséges a felhasználási mód és egy darab az autó. Ebből mit vonjak le? Majd ha meghajt valaki 6 másik Lagunat fél millióval Xadoval és nélküle és megvannak az eredmények akkor vonhatunk le belőle. Egyáltalán nem biztos, hogy a Xado tartotta össze a kocsit, attól hogy csendesebb lett és megszűnt az olajpára (ami alapból eleve normális).
Hanyagoljuk is, mert nem fogok rá válaszolni, Robi meg úgy is törli a picsába. -
törölt tag
válasz
rob210
üzenetére
De te szerelő vagy gyakorlati tapasztalattal és a bölcsesség által felruházott hatalommal.

-Jó motorba nem öntögetjük, mert minek. Abba jó olaj kell, meg normális szerelő/normális tulaj.
-Rossz motorba mehet vagy javít rajta vagy nem, pár ezrest megér. Egy lötyögő főtengelycsapágyat, kikopott hidrotőkét meg miliméteres árkokat nem fog megjavítani, de öregedéssel járó normális kopásokon segít, pici kompresszió, kis olajfogyasztás csökkenés, enyhe hirdotőke kattogáson is segíthet, a kikopás mértékétől függ. Nem lefizetett Youtube videók is ezt támasztják alá, erre valóak, ezt tudják is.
-Szélsőséges felhasználási mód ahol már a jó olaj önmagában nem elég, oda szintén kell. -
törölt tag
válasz
Stylewars_kp
üzenetére
Nem is kell, egy tankba az egy deci semmit se ér, ha meg bekevered rendes 50-es keverékre akkor lerakódik mindenhova, katalizátort kinyírja... Elmennek csillió Km-t a dízelek és benzinesek is kétütemű olaj nélkül, a szerelés és motorvédelem nem itt kezdődik. Az ilyeneket akik csinálják szerintem az évi tízezret se futják meg, motorolajból is maximum középkategóriát raknak bele, de a netes hülyeségektől várnak csodát meg fontos nekik az élettartam.
-
törölt tag
-
törölt tag
Látom ott is terjed a kommentekben az ökörség (igaz két éves), hogy kétütemű olajat öntögetnek a tankba, hogy "kennye" az alkatrészeket mer az úgy jó'. Ezzel a baromsággal már pár fórumon összefutottam, az ilyen alapvető hülyeségek soha nem kopnak ki az emberiségből az is biztos....
-
törölt tag
válasz
Stylewars_kp
üzenetére
Én meg a sokat szidott Molnál nyomom a prémium benyát és tökéletes. Bár a Molt is inkább az egyeduralma miatt szidják sokan, nem a minőség miatt.
-
törölt tag
Megane hűtőventilátor ha jól sejtem két fokozatú? Mert menet közben ha szükséges akkor magas fordulaton megy. Ha leállítom hosszabb út után és utómelegszik a motortér akkor pedig egy lassabb fokozatra kapcsol be.
Ez eddig oké. Most az a bajom, hogy két hete észrevettem kisebb utak után is megy a hűtőventi a magas fordulaton (állok be a parkolóba), lehet már menet közben is bekapcsol csak nem hallom a menetszéltől, sőt biztos. A víz viszont nem meleg, 3Km-t mentem és a mutató is középen, nem megy fölé, nem lehet meleg a víz. A venti mégis megy, ma reggel is lassítok, megszűnik a menetzaj ahogy állok be a parkolóba, venti ordít, valószínű már előtte is ment szintén. De minek kapcsol be 80-as tempónál 12 fokban a hidegben mikor még a motor is hideg szinte? Tegnap ugyanerre mentem ugyanígy és akkor nem kapcsolt be.
De ha tényleg ennyire meleg lenne a víz akkor leállítás után be kéne kapcsolnia a lassúnak is kicsit később, de nem kapcsol, mert nem meleg.
Vízszint oké, levegősnek sem kéne lennie. Füst nincs, olaj-víz normális. Egy hete mentem vagy 30 Km-t a mutató középnél feljebb nem ment és nem forrt. -
törölt tag
válasz
orosziem81
üzenetére
Mivel nem típushiba így valószínű mókolás vagy magasról leszart hibajelenség.
-
törölt tag
válasz
Steven
üzenetére
Dízölpáwör.
Azt hittem valami olyat linkelsz, mint amit én láttam pár hónapja. Egy Kangoo 4x4 csutkára koptatott nyári gumikkal, atomsárosan rászáradva több havi, szétkarcolva, rozsdás aljjal, recsegett, nyikorgott mindenhol ahogy elindult vele. De hát nálunk az ilyenek még könyökből átmennek műszakin. Én sem babusgatom az autómat, beletúrom a sárba ha épp úgy van, a kutyák belül ülik szét, de autó marad még tőle. Ez meg Mad Maxbe mehetett volna. Nem mertem lefotózni, mert a tulaj ott volt, ki tudja milyen hegylakó aztán leüt egy buzogánnyal.
Viszont dízel létére se korom, se bűz, se félrekerregés, motorikusan patika volt. -
törölt tag
válasz
rob210
üzenetére
Régen volt olyan hiba vele, hogy himbálta a kasznit alapjáraton, fordulaton nem, csak alapjáraton. Rángatózott az egész váltókar is tőle. Kellemesen el lehetett aludni benne. Nem tudom mit csináltak vele javítás címén vagy, hogy egyáltalán ilyet lendkerék produkál-e vagy lehetett befecskendezési hiba is....
Sok javítás volt már vele, csak sajnos nem tudom pontosan mik, akkor még nem volt családban. Egyszer kattogott a motor, ez igazából bármi lehet, volt egy hengerfej síkolás meg nemrég porlasztók cserélve. Meg egy turbó, de nem tudom cserélt vagy felújított lett-e. 370 van benne.
Csak azért mondom, mert valószínű a jövőben ez lesz a második autóm.
-
törölt tag
Kangoo 1 ph2 az 1.5 dci motor, nem tudom pontosan melyik az ezerféléből, dCI70 van az oldalára írva. Ezekbe van már kettőstömegű? Leállításnál van egy taktaktak--tak---tak------tak hangja. Nem rémlik, hogy régen volt ilyen azért lettem rá figyelmes.
-
törölt tag
válasz
NdrewSunix
üzenetére
Főtengely szíjtárcsa.
-
törölt tag
válasz
zibo73
üzenetére
Munkámból kifolyólag, meg úgy az életből kifolyólag elég sok átlag emberrel találkozom, de elég csak az interneten végignézni is, a lakosság egy jó része elképesztően buta, egysíkú, gondolkodni nem képes, tájékozatlan, erőszakos, saját igazát erőszakoló, begyöpösödött, rémegyszerű, beszűkült látókörű, ámde annál hangosabb egyén. Tipikus prolis mentalitású TV mocskon meg Youtube szennyen szocializálódott réteg. Hasonlóan a britekhez meg az amerikaiakhoz, kiemelkedő az ostobaság. De nem is írom tovább, mert Robi törli úgy is, itt nem lehet úgy offolni, mint az Autós topikban, ami érthető is.
-
törölt tag
Ez úgy hülye ahogy van. Persze mindenki másnak a jó anyját, ha baja van az autónak amit nem voltak képesek megnézetni, használt tízen X éves prémium dízelt egymillióból... Nagy az arca, pont annyira hülye is. Akiről le lehet akasztani az autó vételárának többszörösét szerelés miatt arra sok mindent nem lehet mondani. A szóhasználatáról meg a folyamatos feljelentéssel vagdalózásról nem is beszélve, ez egy férfitól is prolis és szánalmas, nemhogy egy nőtől. A kertemet fel lehetne kapálni vele.
Éjjel-nappal Budapest meg a hasonló átlagmagyar kultúraforrás végeredményei.Annyi igazság van benne, hogy sok szerelő tényleg begyöpösödött és rögtön a turbóhoz nyúl, ha valami teljesítménybeli hiba van, mikor millió más alkatrész is lehet még, de neeeeeeeem, a turbó. Leírhatom ezredjére is, normális szerelőt találni a legnehezebb, de jelen esetben a néni volt a leggyengébb láncszem miközben a legnagyobb hangú. Kompenzálási kényszer.
-
törölt tag
Meg nem mondom pontosan, de 3-4 ezer Km-t ment a kocsi az elmúlt fél évben. Ezalatt a háromnegyedről kétharmadra ment le az olajszint. Az akkor normális fogyás alapvetően.
Az olaj most már barnásabb enyhe feketeség is van a világossárga óta, de nem olyan korom fekete mint amit az ember ismer, 8 ezer lehet benne kb. Ennek most vagy örülni kéne mert tiszta a motor vagy nem örülni, hogy szar az olaj és nem szedi be magába a koszt.
Bár ha szar lenne az olaj már recsegne, ropogna, csattogna mindene a motornak.
Október környékén lesz olajcsere. Addig még kb. 500 Km-t megy. -
törölt tag
válasz
rob210
üzenetére
Én már annak örülök, ha 4 henger és 1400 köbcenti megmarad, mert a "fejlődést" látva már ezek fognak nagy és ritka motornak számítani a jövőben. Nagyon remélem, hogy a független vezérelhető szelepekkel elérnek valamit és megállítják ezt a marhaságot.
Bár én szívbaj nélkül vennék villanyautót ha lenne rá pénzem, mert szimpatikusak. De ettől még a belsőégésűek érzelemmentesek lesznek egyre jobban. És ez gond, mert jó darabig köztünk lesznek még. Hiába vannak sokan abban a tévhitben, hogy a villany kiírt mindent, mert ez nem igaz. Csak bejön mint harmadik szereplő. Ahogy elterjednek és meghozzák a pozitív hatást (városi levegőminőség, kőolajtartalék sokszoros idővel többre lesz elég), egyből nem lesz kritikus a belsőégésűek eltüntetése sem, főleg hogy azok fejlődnek folyamatosan is, mindjárt barátibbak lesznek és még köztünk gurulnak 50 évig is. Remélhetőleg addigra nem egyhengeres 4 turbós 200 köbcentis szarokká alakulva.
-
törölt tag
válasz
forceberg
üzenetére
Vagy gyári hibás volt. Ettől még nem feltétlen lesz szar minden termék, persze az ember kocsijában csinál egy totálkárt amivel egy Megane 1 szintű autót kukába is lehet dobni (bár a motorok nem vészesen drágák bele, csak van-e papír hozzá...). Valamelyik motornál nem érnek bele a szelepek ennél a családnál, csak nem tudom melyiknél.
-
törölt tag
válasz
gooool
üzenetére
Nem tudom amúgy milyen teszefoszaság kell ahhoz, hogy ilyeneket benne hagyjanak. Én ha eladok valamit 3x megnézem, hogy semmi ne maradjon benne. Az enyémben is Nestea, szerszámkészlet darabjai (1 torx kulcs, 1 dugókulcsfej), aprópénz, csavarok, egy számla tűzijátékról (januárban vettem a kocsit), szilikon telefontartó tok, valami műanyagápoló kence kupakja.... Ilyen marhaságok.
Pedig maga az autó ki is volt takarítva szépen, mégis benne hagyták ezeket. Valahogy nekem ez ellentétes.Ja meg a három üvegcse Dr. Marcus illatosító, attól kaptam agyhalált. Pedig nem is bitchvagon volt az autó előtte, nem tudom minek kellett bele. Fél év telt el, fél év és még mindig ha kiporszívózom az autót és meg van bolygatva a plüsskárpit akkor elkezd jönni a szaga. Két órás autózás után a ruhám is átveszi ahol dörzsölődöm az ülésben. Persze már nem az eredeti szagát, hanem valami illatanyag maradékot csak, de a plüsskárpit az úgy beitta, hogy még egy újabb fél év biztos kell neki, hogy lebomoljon teljesen.
-
törölt tag
válasz
Steven
üzenetére
Én azt nem értettem sose, hogy pl. Megane szedán, ferdehátú stb. megkapta a 2 literes 150 lovas motort, a kombi már csak az 1.8 136 lovasat kapta meg. Mikor pont azokba is kéne az erősebb motor. De ez máshol is így van, a Caddyben pl. az 1.2 104 lovas TSI van, mikor volt már réges rég 1.4 120 lovas is. És akkor egy nagy dobozos autóról beszélünk, miért a kisebb motorral kell nyomorékolni... Dízelben vannak nagyobbak, de az meg nem fair. Kangoo is 65 lovas 1.5 DCi, nevetséges felhozatal. Ez az előkamrás szívódízel korszakban menő volt, nem ma. Mondjuk egy 7 psi-s turbótól nem is várható el több.
-
törölt tag
válasz
rob210
üzenetére
Megkérik az árát a ritkaságnak. Kb. duplájába kerül a hagyományosnak.
Viszont érdekes, hogy ezt meg tudták oldani 2 liter szívóban 180 lóra egész tűrhető fordulatszámon, a nagy japán fanok meg mindig verik a nyálukat a 8000-ren ordító rizsrakétákra. Erre itt van a gagyi francia egy ezres fordulattal alacsonyabban, ugyanakkora teljesítmény/liter mutatóval. És fogadni merek semmi extra humbuk szelepkiemelés se kellett hozzá. -
törölt tag
válasz
rob210
üzenetére
Nem kell ennyire maximalistának lenni. Ha nem megoldható a probléma akkor ajánlani kell egy általad ismert másik jó szakembert (mivel hiány van belőlük jól jön az ajánlás, kincset ér) aki meg tudja csinálni. A leghelyesebb döntés. Minden más f#szság. Igyál meg egy sört.

-
törölt tag
-
törölt tag
válasz
rob210
üzenetére
Ismerős helyzet. Munkahelyen a TSI-t nem tudják megcsinálni már időtlen idők óta hasonló szituációban és random cserélgetnek mindent sorban ami épp eszükbe jut. Ez nem szerelés, hanem tippelgetés tudatlanul. Aztán mikor megkérdezem tőlük ismeritek a gyerekbetegségeit is ennek a sorozatnak, mert azt is meg kéne nézni majd a hibán felül, lehet összefüggés is van köztük. Néznek bután... Volt olyan aki megkérdezte ez központi injektoros-e...
Szerinted mikor egy ilyen belenyúl és szembesül a Nasa technológiával abból mi sül ki.
Az a baj az ilyen szerelőkkel, hogy nem informálódik, nem kívánja a tudást, leszarja a szakmáját igazából, csak megélhetés neki, nem akar fejlődni mert minek. Pedig a fél internet a korai TSI-k láncnyúlásáról, láncfeszítő kikopásáról, szívósor kokszosodásáról rinyál évek óta. Nem egy Bugattit kell megcsinálni, hanem egy tucatmillió darabos elterjedt kacat TSI-t. Olyan ez, mintha az okoskerék kerregése újkeletű dolog lenne itt vagy a szar gyújtótrafók vagy a szar hátsó torziós rugók. Nem véletlenül bővül nálam a garázs, épül bele egy szerelőakna is...
Sajnos szerszámokra nincs pénzem. -
törölt tag
válasz
kalmanchris
üzenetére
Persze, hogy onnan szív. Elméletileg van benne valami amit mondanak a koszról, gyakorlatilag meg nincs, túlmisztifikált. Az ötezeré' tankoljá' országa vagyunk. A szivattyú hűtés az egyetlen ami valamennyire ok lehet, de nem úgy néz ki mint amik sorra hullanak emiatt. Van pár dugulásos cikk a TC-n, egyikük sem járt üres tankkal, mégis eldugult. Főnököm az decire kiszámolja az anyagot a céges autókba, hogy a melósok ne furikázzanak a céges üzemanyaggal (ez sok helyen divat amúgy is), egyiknek se volt ilyen gondja.
A Megane meg túlmér, nagyon. Jó ha van róla tapasztalat és a többiek is tudják.Egyébként én se fogyasztom ki, féltanknál szoktam rányomni, ez a második alkalom, hogy "kifogyott". Elsőt azért kellett, mert az benne volt mikor vettem én meg csak Mol 100-at tankolok és tisztán akartam. Akkor is maradt benne vagy 14 liternyi...
A másodikat most azért fogyasztottam ki, mert lusta voltam autózni tankolni (nekem az 30 Km) és máshol tankoltam bevásárlás közben, olyan ótvar büdös egy benzin volt, hogy már alig vártam kifogyjon belőle, természetesen most is benne maradt még 11 liter... Gyakorlatilag nem mentem üres tankkal... Mindegy megkapta a Mol 100-at, rögtön finomabb lett a kidörgő illata.
Az biztos, hogy többet nem vagyok hajlandó máshol tankolni, farkam kínlódik ilyenekkel is, inkább megteszem azt a 30 Km kerülőt és mindig megkapja a bevált 100-ast. -
törölt tag
Az miért van, hogy kiírja szépen a kútig visszalevő Km-t majd 95 Km-nél villant a sárga lámpa és vonalak lettek a helyén? Miért nem tudja számolni még utána, ez tök izé... Abba meg ne menjünk bele mennyire hülyebiztosra van ez csinálva, az már eddig is nyilvánvaló volt sokaknál, hogy vagy két vonalnyit csal a mutató, de a fedcomp is elég durván felülszámolja. 95 visszalevőnél még mentem vele 45 Km-t és nem sajnáltam a gázpedált ahogy sose, és erre még így is csak 49 liter anyag ment bele, tehát 11 liter volt benne ami elég lenne minimum 100-120 Km-re, de inkább 150. Ez meg bebeücsli 50-re (95-45).

Mindegy most már legalább tudom, hogy nyugodtan meg lehet várni a sárgát. -
törölt tag
Ezt az okosablakot vissza lehet valahogy csinálni butaablakká? Mármint az, hogy a vezető oldali az járó motornál rövid gombnyomásra lemegy. Eddig azon kívül, hogy mindig szarakodnom kellett vele menet közben, mert sose oda állt ahova akartam, másra nem volt jó...
Gondolom valami jelet kap, hogy jár a motor és azt kéne megszüntetni. -
törölt tag
válasz
orosziem81
üzenetére
Van minden motorszériának egy szintje amit bele kell rakni, fölötte már eltérő melyik mennyire reagál a jobb olajra. Ezek a motorok nem igazán profitálnak az észter vagy PIO alapú olajokból, mert szerkezetileg nem háklisak ilyenre. Viszont lefele már nagyon érzékenyek lesznek arra, ha csak egy félszintetikus 10W40-et kapnak.
Az ásványi olajból kinyert szintetikus Elf elég nekik. Vannak már ezek a motorok olyan idősek és annyit futottak, hogy a gyakorlati tapasztalat stabilan alátámasztja.
Persze bármit lehet belerakni akinek ami tetszik, csak a viszkozitása, meg a Renault szabványnak feleljen meg. Viszkozitásban ha el is van térve akkor a hideg oldaliból egyet kell lefele, többet nem érdemes (itthon, Szibériában más lenne a helyzet). Azt meg már megtettük, mert a gyári ajánlás az 10W lenne, de 5W mondtunk rá. -
törölt tag
válasz
Robi81
üzenetére
Az Elf olajok jó minőségűek, nem szükséges alternatívát használni, itt is sokan azt használják és probléma nem volt vele. Drágább olajokat azok szoktak akik hajtják nagyon az autót (150+ Km/h) vagy nem szeretik a dízel kattogását (nyilván dízelnél) vagy ha kopott a motor is igényli a speciálisabb olajat már (fentebb van is egy fotó egy ilyenről). Abba már drágább olaj kell meg adalék.
Ha mégis más kerül bele a legfontosabb a Renault megfelelő számú követelménye és a viszkozitás betartása. Arra érzékenyek.
-
törölt tag
válasz
Robi81
üzenetére
A Rönónak a kétezres évekbeli 16 szelepes benzineseibe Elf 5W30 kell (kivéve a sport verziókat) és 1év/10eKm csereperiódussal cserélni. Extrém igénybevételnél kell mást beletenni.
Rakhatsz bele mást csak nincs értelme. Sűrűbbet viszont nem érdemes semmiképp, se a hidrotőkék miatt, se a butakerék miatt. -
törölt tag
válasz
LamerGyuri
üzenetére
Dupla.
-
törölt tag
válasz
LamerGyuri
üzenetére
Ó, pedig ez alap dolog, nem vagyunk egy svéd szinten, hogy +1-nél már húzzák a szájukat... Legnagyobb problémája a magyarnak a sebességhatárokkal van, meg azokkal akik be akarják tartani, már azzal is aki csak nagyjából felülről karcolva. Jó persze követési távolságot meg jobbra tartást, jobbkezet, tükröt, indexet, cipzárt sem ismeri, de legagresszívebben a sebességhatár betartására reagálnak. Alapvető forgalmi helyzeteket sem képesen nyugodtan kezelni, ha az lassul.
A magyar autós stresszes, nyugtalan, feszült, idegbeteg, a családi/munkahelyi elnyomásokat, frusztrációt mind kiadja a környezetére és autós társaira és ezzel nyugtatja magát, ennek legalapabb módszere a nyomom a gázt és anyázok, tolok le mindenki.
Persze nem mindenki ilyen, de sokan. Vannak akik szépen betartják a szabályokat, meg vannak akik totyognak, ezek is sokan vannak. Elég vegyes a felhozatal, ez egy multifunkciós jól figyelő és alkalmazkodó autós társadalmat igényelne. Na hát az itthoni ember nem ilyen...
Ráadásul világszinten nálunk is a legmagasabbak között vannak az engedélyezett sebességhatárok (90/130) és a sebességtúllépések büntetése is a leglazábbak között van (105/150). Ehhez képest még van akinek ez sem elég... -
törölt tag
[link]
Van amit a Megane sem bír ki, bár a családot megvédte, lehet az idős sofőrnél más volt a probléma és egy fiatalabb túlélte volna. Nem látom viszont az oldallégzsákok kinyílását, pedig ezekbe alaptartozék mindbe. Viszont senki nem ellenőrizteti soha az is fix, egy 16-20 éves kocsinál pláne. -
törölt tag
Védd a Rönódat.
-
törölt tag
válasz
Norb175
üzenetére
50-et én egyenesen negyedikbe megyek, ha enyhe emelkedő van rögtön harmadik. Mondjuk ez 1.4, de a lényegen sokat nem változtat. Így is megvan a 7.1-7.4 közötti átlagom. Ezek nem pörgős motorok, de azért hajtani kell.
Nem mindegy az se, hogy mennyire dombos az útszakasz.Én azért méretnék egy olajnyomást is, mert lehet nincs fordulaton elég olajnyomás és azért lett ilyen.
Sajnos az okos ECU, a csoda motortartó bakok, a kiegyensúlyozott motor, a vezérelt fojtószelep miatt az ember nem veszi észre, hogy erőlködik a motor, csendben van. Bezzeg a Lada az szétfulladt.
-
törölt tag
válasz
Norb175
üzenetére
Ezzel még röhögve kibírja azt a pár évet. Itt inkább azon van a hangsúly hogy eladásnál ezt rá mered-e valakire sózni lelkileg vagy el tudod-e egyáltalán adni majd így, ha bevallod, hogy ilyen.
Vagy szar olaj, vagy ritkán cserélve. Ez kiesett (nálad, de előző tulaj?). A másik oka a nem megfelelő használat, a túl alacsony fordulaton erőltetés. Anyuka kétezernél elvált, meg ötödikben krúzol 40-nel hegynek stb.
Az a 8 ezer Km nem teszi így tönkre, szar olajjal is kell neki többszöröse, akár tízszerese is.Amit tippelni tudok, hogy eleve így vetted és valami eszement előző gazdája nem ellenőrizte az olajszintet, 1500-on gyilkolta stb. Ezzel az a gond, hogy nem csak a vez.tengely lesz ilyen állapotban ebben az esetben... Annyit meg nem ér meg.
-
törölt tag
válasz
rob210
üzenetére
Mivel a bovden mozgatja így a gázadásra azonnal reagálnia kellene mert az kitépi a helyéről, a gázelvétellel vannak a bajok gondolom mert ott csak egy rugóerő húzza vissza és az már lehet nyúlós és résnyire nyitott.
Hiába na, minket csak dízel üzemű gépekhez tanítottak, abból is sor- és köradagolós. Hiába van mezőgazdasági gépszerelő végzettségem, annyi mintha egy szülész-, nőgyógyásznak mondnád,
Egyszerű karbis kétütemű az amivel foglalkoztunk még, mert van traktor ami azzal indult be.
Errefelé egyféle csavar van, az a hatlapfejű. De az 9-től 42-ig. Ezért is rakhatom bele a .szom az egész francia torxos autóba, semmilyen szerszámom nem jó rá.
-
törölt tag
válasz
rob210
üzenetére
Azon gondolkoztam, hogy mibe ragad bele, mikor azt bovden mozgatja meg rugó és elzár, de már rájöttem. Persze, az alapjárati motor a kis tüskéjével billegteti is a szelepet és az már nem elég erős ilyen korrekcióra kosszal együtt.
Én még csak ilyet láttam, de a mi kocsijainkba nem ez a fajta van azért nem értettem. Azt hittem az egy bypass szelep ami flasot enged alapjárat állításhoz, de nem az, hanem szelep lökdöső bögy.

Megpróbálhatok a légszűrőházon keresztül benyúlni és úgy kipucolni szövetkesztyűre nyomott WD40-nel és dörzsölgetni a zárórészt körbe. De ez az hogy zsírozni is kéne a tengelyeit ennyi erővel már....
-
törölt tag
válasz
rob210
üzenetére
Akkor lehet jobban járok, ha beviszem szerelőhöz ennyi szerszám árába benne van az is, bár nem bízok meg senkiben az a baj. Te meg túl messze vagy.
Mert itthon elképzelem azt is, hogy kiszedik a légszűrőt, teletolják sprével és kész. Mert úgy is hozzáférni az igaz, csak az nem munka...Ha jól látom az alapjárati motor az levehető kintről is, lehet csak azt kellene kipucolni amúgy és megszűnne a hiba.
Néha fennmarad a fordulat, néha meg bedadog alapjáraton. Gázadásra és elvételre szinte mindig brummog egyet 500-on és úgy áll vissza 750-re. Hidegen meg ha elindulok vele amíg még megy a dúsítás akkor rángat, mint a kecske ha túl finoman nyomom a pedált
úgyhogy kicsit masszívabban kell gyorsítani, aztán abbahagyja.
FHP-ra gondoltam eleinte, de ez tuti nem az. -
törölt tag
Fojtószelep leszedésénél azok a csavarok milyen fejűek? Mivel tudom én azt kitekerni, sima dugókulcsból rámegy valami?
És milyen izéval szoktátok bekenni a tömítéseket?Nekem nem oldalt van sajnos, hanem hátul úgyhogy mindent le kell szedni hozzá.

-
törölt tag
válasz
xardas
üzenetére
Sehogy, mivel a legtöbb autó legyen az akár kulcsos is, kinyomott kuplung nélkül már nem indítózik manapság.
A sínes eset eszméletlen ritka, előbb halnak bele másba az emberek egy autóban.Az ilyen hosszan nyomom dolog viszont elképesztően túlbonyolított. Mazda egyszerűen megoldotta, egy klikk rádió, lámpa, ablaktörlő stb., két klikk gyújtás, harmadik klikk kikapcsolja. Ha kuplungot nyomok akkor egy klikk és rögtön indít is.
-
törölt tag
600 Km lett belerakva a kocsiba ma pályán, 4000-ig forgattam, akkor ment asszem 125-öt. Nem tudom pontosan, mert az óra is ugye általában csal felfele, viszont a kerék nagyobb rajta a gyárinál.
6.1 lett a fogyasztás. A kocsi túlélte, igazából ennyi. Meg kell jegyezni-e napot, mert az ilyen utak annyira ritkák nálam, hogy egész életemben el fog férni két kezemen, de könnyen lehet egyen is.Leülni egy seggel? Borzalmas, undorító. Pedig ez egy kényelmes autó, de a rosseb megevett már félúton is. Na jó mondjuk én eleve nem szeretek vezetni, csak a mai világban kell. De egy nagybevásárlás azért más tészta az nem gond, de ez ahh. Erre születni kell, hát én nem az vagyok.
-
törölt tag
válasz
rob210
üzenetére
Felhúzott ablakkal, klíma nélkül megy. Nem kapcsol lámpát. 8 liter alá nem fog bemenni. Ha kevesebb fogyi kell akkor csökkenteni kell a tempón 90-re, beállni egy kamion mögé ott szélárnyék is van, akkor simán hozni tudja a 6 litert is. Csak ezt a vezetési stílust el is kell viselni idegileg. Az összes többi decikben mérhető és/vagy komfortromlással jár.
-
törölt tag
válasz
gergo5991
üzenetére
Nekem full ugyanez, csak én azért megyek vele minden hétvégén. Boltba megyek, kutyát sétálni etc. 3-3-3-3..... Km-es szakaszok.
3-4 hetente el szoktam menni nagyobb bevásárlásra az olyan 100 Km, mert amúgy is muszáj, ez jót is tesz neki azért, viszont csak télen tudom megcsinálni. Nyáron 15x akkora lesz a forgalom nekem meg egyáltalán nincs nyugalmam a sok majom között gurulgatni, ilyenkor a nagybevásárlást lenyomom úgy, hogy elég legyen legalább 3 hónapra. Na ilyenkor kapja a kocsi az ívet bőven mikor 3-4 hónapig csak 3 Km-t megyek vele hétvégente. De már kezd nem érdekelni, használati eszköz, ezért vettem. Hajlamos az itthoni ember túlbabusgatni, túl sok érzelmet belevinni az autótartásba, én is ilyen vagyok. Nem csoda, mert drága egy autót fenntartani és nehéz jót találni, nem egyszerű cserélgetni se emiatt így hát sokaknak örökké kéne az autó.Azért megpróbálom annyival enyhíteni, hogy ezekben az időszakokban is néha kerülővel megyek boltba, ma reggel is elmentem 3 Km-re, majd onnan 20 Km-es kerülővel mentem haza.
De ez is egy vergődés csak, mert drága a benzint pazarolni így. Elektromos autó kéne, de hát nem manapság fogjuk azt elérni, hogy 500 ezres kategóriába belekerüljenek azok... -
törölt tag
válasz
rob210
üzenetére
Vesz csapda ketrecet, befogja őket, nem kell éjjel fennmaradni se hozzá, aztán a kedvenc jóakarójának a kapujában elengedi őket. Persze ne a közvetlen szomszédba, de 10 Km-ről kétlem, hogy visszatalálnának illetve nem is akarnának. Problem solved.
De ennyi erővel elviheti őket németbe is. -
törölt tag
Ilyen használat mellett jó olajjal el lehet menni a longlife Km tartamot, eleve erre lett tervezve. Az a baj, hogy sokan ezt átlagautósok félreértelmezik és benne hagyják 30 ezerig akkor is, ha 5 év alatt fut annyit a kocsi és csak boltba járnak vele.
De ha pár hónap/hét alatt belefut akkor nyugodtan maradhat, nem kell tízezrenként csere. Aztán persze mindenki azt csinál a kocsijával amit akar.
Új hozzászólás Aktív témák
- Androidos fejegységek
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- CES 2026: felcsavarta az AI-t az AMD, de örülhetnek a játékosok is
- Autós topik
- World of Tanks - OFF topic
- Apple asztali gépek
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Milyen autót vegyek?
- Gaming notebook topik
- További aktív témák...
- Lenovo Thinkpad X13 Gen2 WUXGA IPS Ryzen5 Pro 5650U 16GB 512GB SSD Radeon RX Vega7 W11 Pro Garancia
- HIBÁTLAN iPhone 11 Pro 256GB Space Grey -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3173, 100% Akkumulátor
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10400F 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Eredeti Lenovo 90W szögleges laptop táp + kerek átalakító egyben eladó
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S25, Samsung Galaxy S25 Plus, Samsung Galaxy S25 Ultra
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

, de azon kívül ilyen pfehh az egész. Jó érzés beleülni, mert Renault, de hát tipikus melósautó. Bohócdoboznak hívom azokkal az idióta lámpákkal, hülye sárga színével és a puttonyával.