Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- ricsi99: 6. Genes alaplap tündöklése kontra MS/Zintel korlátozásai
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Gurulunk, WAZE?!
- Graphics: Telefonvásárlási kálváriám....avagy clickbait cím: Horror a hardveraprón
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- bambano: Bambanő háza tája
-
LOGOUT
Renault, topik összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz
rob210
üzenetére
4db van kint. Elvileg ennyi lenne benne.Így kellene, de a gyakorlat nálam működik
-
törölt tag
Próbáltam pollenszűrőt cserélni L3 Ph2-ben, de ez a nyűves kesztyűtartót nem tudom kirángatni.
Csavarok kint, jobb oldala mozog is, de nem adja magát. Flex kell hozzá? -
rob210
Topikgazda
válasz
ilyenezalaci
üzenetére
Ha 14 van akkor FE-t tegyél bele!
-
rob210
Topikgazda
válasz
molnarpeter
üzenetére
Már a ráncfelvarrott megane II nél javitva volt 2007 től nincs velük baj.
De azért érdemes időnként ránézni, de ott is főleg a nagyobb le-ős modelleknél 90Le kimegy a világbol. -
rob210
Topikgazda
válasz
ilyenezalaci
üzenetére
A purflux jo az fe meg nem okoz gondot, magasabb a minősítése ennyi többet tud mint amit a motor elvár, bajt nem okoz. Csak ugye drágább mint az sxr.
-
ilyenezalaci
tag
válasz
molnarpeter
üzenetére
Köszönöm. Elf fulltech lesz az olaj.
-
mycso
Topikgazda
válasz
molnarpeter
üzenetére
Nagyobbrészt a megane2-ben lévő 106lovas 1.5dci-t érintette a hk csapágy probléma.
-
molnarpeter
nagyúr
válasz
ilyenezalaci
üzenetére
Van DPF, 0W30 vagy esetleg 5W30, RN0720 minősítésű olaj kell.
Csapágyat én is úgy tudom, régen korrigálták már, csak azt nem, pontosan mikor
kihasználtam az alkalmat a kérdésre. -
ilyenezalaci
tag
válasz
molnarpeter
üzenetére
A V. 9 nél 14 van. Tudtommal hk csapágy probléma a kettes Megane-oknál volt.
-
válasz
ilyenezalaci
üzenetére
A forgalmi körny.védelmi rovatában hányas szám van?
Alánézve lehet látni egyébként. -
molnarpeter
nagyúr
válasz
ilyenezalaci
üzenetére
Forgalmi V.9 mit ír?
Mágnes a tankhoz praktikus lehet, illetve törekedj arra, hogy negyed-ötöd tanknál rakd tele újra.
Rob mester, csapágy melyik évjáratig volt bajos?

-
válasz
ilyenezalaci
üzenetére
sry, de hogy vettél meg úgy egy autót, hogy azt sem tudod, milyen motor van benne?

A Mann a szűrők teteje...
Elf Evolution 900 SXR 5W30: ezt azonnal felejtsd el dízelnél.
Evolution 900 SXR 5W40 kell a DPF nélküli dCi-be.
A Full tech némileg vékonyabb, így azt a régebbi dCi-k ehetik is akár, de más baja nem hinném, hogy lenne. -
gergo5991
őstag
városban este közlekedőket kérdeznék: nálatok este látni a sáv felfeséseket a szaggatott vonalakat vagy bármit az út felületén? 10 métert mentem üres uton duplasávosban (egyirányu) az ut közepén csak után esett le nekem hogy középen megyek mert egy rohadt szaggatott felfestést nem látni, de kb az egész város ilyen, na meg az ut menti lámpák azok is ilyen berohadt sötétsárgán világitanak, kb semmit nem segit. Nappal amúgy semmi ilyen gondom nincs, most vagy az van hogy nincs esti vezetési rutinom, vagy vak vagyok, vagy gyenge a lámpa, vagy utolsó sorban télleg kopott az a felfestés és amiatt okoz nehézséget az esti közlekedés.
A lámpa jó van beállitva szerintem mert muszakin átment, ott mérte is a szaki, lehet kellene erősebb égő?
Bárki bármilyen tippet vagy segitséget hogy hogy lehetne ezen javitani szivesen elfogadnék
-
ilyenezalaci
tag
Sziasztok!
Egy kis segítségre lenne szükségem. A mai napon boldog tulajdonosa lettem egy 2011.-es 1.5 dci 66Kw/90 LE Megane 3 Grandtournak. Egy 2004.-es 1.4 Megane 2 Sedan volt az előd, 8 évig volt nálunk, nagyon szerettük, de megöregedett. Ahhoz megvoltak az állandó, bevált szűrők és az olaj is. Olaj és szűrőcsere lesz jövő héten, de nem tudom pontosan, hogy részecskeszűrős-e az autó, vagy sem. Miből lehet megállapítani? Ebből a motorból van mindkettő.
Kovácsautón rendelném a dolgokat.
Eddig ezeket tettem a kosárba (autótipushoz keresve):
Légszűrő: Filtron
Pollenszűrő: Purflux (aktív szenes)
Olajszűrő: Purflux
Üzemanyagszűrő: Mann WK 9012X
Olaj: Elf Evolution 900 SXR 5W30 (ha nem részecskeszűrős), Elf Evolution Full-tech FE 5W30 (ha részecskeszűrős)
Ha a Full-techet rendelem és nem részecskeszűrős, lehet baja a motornak? Üzemanyag szűrőből van ami inkább ajánlatos? A dci kényesebb az üzemanyagra úgy tudom.
-
rob210
Topikgazda
válasz
FRENK1988
üzenetére
Hát én nagyon olcsón dolgozom

30e a pár lengéscsillapító.
2 óra alatt kicserélem, ha az egyik kezem a fenekembe dugom akkor is.
Én ezért egy 10est szoktam kérni.
Ha mind a 4 cserélve van az 20e.Ugyan ez vonatkozik a rugócserére is.
De mivel ez műhely, meg számlátkapsz, meg etc.etc.
Kybből egyébként kétféle van a gázos olcsóbb az 26e
az olajos a 30e
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
válasz
molnarpeter
üzenetére
Bárcsak mindig 20-25 fok között lenne a hőmérséklet.
Se fűteni, se hűteni nem kellene, csak annak, aki nagyon fázós, vagy épp már 20 fok felett is megdöglik a melegtől.
De jönni fog majd a retek 40, vagy feletti kánikula heteken át és ha az autó kinn áll(t) napon, bent meg kb 70 fok van a legjobb klímának is jó hosszú idő kell, mire szépen beáll egy 23 fok körüli benti hőmérséklet, a forró kárpitot, meg úgy mindent lehűteni, nem egyszerű feladat...Nálam 1 hónap múlva kész a pince alul bejáró, na ott nyáron is a legmelegebb időben 25 főlé nem megy, élvezet lesz beülni! :-) -
molnarpeter
nagyúr
válasz
polonic
üzenetére
Ha nem foglalkoztak vele eddig, nyugodtan vidd el megézeetni. Pár évente nem árt cserélni a közeget, abban van az olaj is, gyakorlatilag ez a klíma olajcsere is egyben
Ha tesznek bele indikátor UV cuccot, esetleges szivárgást is könnyebb lesz megtalálni. Teljesítmény kérdést most passzolnám, régebben kevesebbet használtam, azóta több tíz autó után halványak az emlékeim 
-
xardas
tag
ha már úgyis klíma témázás
észrevettem egyik nap hogy bekapcsolom a klímát (manuál) zörög valami, egy darabig aztán úgy elhalkul (pár perc alatt). hang erősségét úgy tudnám leírni hogy 2-es venti fokozaton még hallatszik, 3-ason már elnyomja a ventilátor hangja. a hideg pedig jön.
nem tudom hogy ez a kompresszorból jön-e, vagy a esetleg terelőlapát? vagy valami ötletetek még hogy mi lehet? (majd ma meghallgatom a motorteret bekapcsolt klímával, és akkor telán kitudom zárni a kompresszort
)@melody: ezt az ingadozást amugy lehet látni fordulatszámmérőn vagy érezni a rezgéseken?
-
meroly
veterán
Sziasztok!
Ha csak mininalisan is de 730 és 760 kozt ingadozik az alapjarat az jo még vagy minek az előjele?

Clio2 1.4 16V 2003
Koszi
-
rob210
Topikgazda
válasz
orosziem81
üzenetére
Pedig valóban 7 fokot kell tudnia ez a gyári érték.

-
Savanya
addikt
válasz
rob210
üzenetére
Nekem nagyon megfelel a Reanult klíma. Középső rostélyt beállítom egymást keresztezve felfele ,kissé lezárva valamint a két szélsőt az oldalablakra .
Utáltam a Hyundaiom kissé túlméretezett klímáját amit 2 percnél tovább nem lehetett üzemeltetni mert már túl hideg volt .2 hete mikor töltötték 7,4 fokot mértek a középső rostélynál .
-
polonic
félisten
válasz
molnarpeter
üzenetére
Na de amíg nem volt rossz, meg voltál vele elégedve?

Nálad rendesen le tudta hűteni azt a nagy utasteret? -
rob210
Topikgazda
válasz
Savanya
üzenetére
Hát azért az a plötty renault klima nekem rendesen hütött, amig el nem szállt a gáz belőle.
Nem rossz az a 7 fok amit tud, legalább nem fájdul meg semmid.
Amikor a horvátoknál 51 fok volt maga volt a megváltás a klima és egész hamar 11 perc alatt lehűtötte az utasteret. Igaz a kondenzvíz konkrétan folyt a csőböl nem csöpögött, mint itthon szokott.
-
Savanya
addikt
válasz
orosziem81
üzenetére
Olyan klíma nincs ami 1-2 fokos levegőt tud fújni. Legerősebbek 5-6 fok közöttiek. Plötty Renault klíma meg 7-9 fokos levegőt tud .
-
orosziem81
tag
válasz
polonic
üzenetére
A hőérzet ad egy jó támpontot, hogy ha valami nem stimmel, de nem megbízhtó mindíg.
Én 2 éve ellenőriztettem klíma hűtőközeg szintet, akkor a klímás ember megmutatta, hogy ha az utastérben a légkiömlőhöz közvetlenül odatolunk egy hőmérőt (ami még azonnal fel is veszi a közeg hőmérsékletét) max 2fok számít jó rendszernek, de inkább 0-1 között.
Ha lehetőséged van rá mérd meg.
Ha az érték rendben, nincs baj a klímáddal. -
polonic
félisten
Ha már a klíma szóba került.
Nem vagyok elégedett vele. Most a 27 fokban 20 fokra allított klímával melegem volt az autóban. A szellőzőkből hideg levegő jön pedig.
Ennyit tud ez a klima a nagy üvegfelületek miatt?Tudtok egy jo klímást. Vagy Rob ért hozzá?

Molnarpeter! Neked is grand scenic van! Mik a tapasztalatok?
-
FRENK1988
veterán
megvolt a lambdaszonda csere. Delphi márkájut tettek bele. Az jó?
-
Xantomas
őstag
Az ND0-s váltóhoz van a dialogysban találhatón kivul valami más robbantott ábra?
Olyat produkál egy ideje a váltóm, hogy hármas és négyes sebességbe téve, egy hangyányit oldalra kell nyomnom a váltókart, mert mielőtt betenném a helyére, megakad a fokozat elött, mintha egy rugó, ami mindkét oldalról nyomja, az egyik oldalról gyengébb lenne. Akartam róla videót csinálni, de most pont nem produkálta. A nagypapi tempójú váltásom mellett nem igazán, de ha kapkodok, akkor kicsit felbosszant.
Magában a váltóműben van valami gebasz, vagy a váltókar oldalán, az utastéri részen? Bár így sem érzem a késztetést, hogy szétfúrogassam a műanyag házat, mint ebben a videóban teszik.
Vagy egyszerűen első körben cseréljek olajat? Úgyis, már a mostani benne van 4 éve.(Rob, megnéztem, nem szivárgott azóta egy csepp olaj sem az alsó műanyag motortér burkolóra, plusz ahogy benéztem kamerával, szinte csurig is van töltve a váltóolaj, a színe pedig nagyon picit sárgás.
2: ha valaki lát 6 sebességes , jobb alsó pozíciójú tolató fokozattal, váltókar betétet, az ne tartsa vissza. Nem találok, már ott tartok, hogy magamnak megtervezem, és kinyomtatom SLS műgyantából.
-
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
válasz
LamerGyuri
üzenetére
Ezen nem is tudom, hány réteg ilyen homokos eső van, anyámék kocsijához viszonyítva szinte valóban nincs is rajta semmi, de most ezt képzeld tiszta esővel. Nem lenne rajta szinte semmi, de több, mint 1 hete csak ez a xar esett rá, azért a kerámia sem azt jelenti, hogyha lehányom, akkor az egy az egyben lecsúszik róla minden folt nélkül.

A vízcseppek szinte leszaladnak róla, nagyon látványos egyébként.
-----------Ehhez hozzájön még, hogy az utcában körben három helyen már építkezés folyik, ha megfigyeled az autó leginkább (k...ra) poros és kis pöttyök a homokeső... Rosszul vagyok az egésztől, ami itt megy. A talisman áll inkább a garázsban. Sajnos egyelőre a két autó nem fér be...
-
rob210
Topikgazda
válasz
molnarpeter
üzenetére
De vissza is hozza az árát.
Rengeteg dologtól megvédi a kocsi alját és a fogyasztás szélzaj és egyébb dolgok csökkentésére is alkalmas.
Nem véletlen tették oda.
-
törölt tag
Tavaly cseréltem a klíma kompresszort, nem eresztett, így visszakerült a gáz, jó is volt Most viszont elég langyoska levegőt nyom és szerencsétlen ventilátor is hajt egyfolytában.
Elszivároghatott a gáz?
-
válasz
molnarpeter
üzenetére
hátha 10 évet ki bír nem drága... a másik középen fossá van törve... olyan mintha valami oszlopra rá lett volna hajtva... középen szét van hasadva...
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
válasz
polonic
üzenetére
Meg aztán, az nem úgy működik, hogy kinyitom alul csapot régi lötty ki, fent meg beletöltöm az új löttyöt "oszt kész".
Nem tudom ki csinálja, te vagy más, de nyugodtan dugd akkor az orra alá, hogy ennek van egy nagyon szép és fontos, meghatározó sorrendje! Már ha úgy akarod benne cserélni, ahogy az gyárilag elő van írva és a rönő nagyon háklis tud lenni, ha szarul csinálják meg az "egyszerűnek tűnő" (k....ra nem az) fagyálló cserét (is).
Jobb esetben csak szar lesz a fűtésed, hűtésed, rosszabb esetben még a hengerfej is károsodhat!
-
espi38
őstag
Sziasztok!
Adott egy Megane III és a fejegységet szeretném lecserélni egy szintén gyári bluetooth képes fejre.
Van valakinek tippje hol tudnák venni hozzá?
Válaszokat előre is köszönöm -
Úgy néz ki kezd le gatyásodni az alsó motor fedő műanyag lemez ...
Aki cserélt már ilyet kb tud árat mondani hogy mennyi lehet, meg hol lehet beszerezni...?
Egyáltalán kell az nekem ?

-
rob210
Topikgazda
válasz
Wyktor
üzenetére

Mi az, hogy lefelé üt?
Olyat lengéscsillapító nem tud!
Akkor valami nincs lehúzva nyomatékra, vagy ki van hagyva valami.
Felütés gátló, vagy rossz helyen, vagy fordítva, van berakva, vagy valami, de akkor az nem lengéscsillapító hiba. Ez 100% ék.
Szét kell szedni átvizsgálni, mese nincs. -
Wyktor
csendes tag
Sziasztok,
Van esetleg valakinek információja arról, hogy a Megane 2 milyen hosszúságú lengéscsillapítókkal készült?Sajnos olyan problémám van, hogy lengéscsillapító csere óta kirugózásnál ütés hang hallatszik a kerék felöl (mint amikor felüt a lengéscsillapító, csak ez lefele csinálja).
Most volt műszakin az autó ott nem találtak semmi hibát, szerelő szintén nem találta meg a hiba okát, azt mondta szilentek, tertóbakok jók, nem talált sehol lógást.
Az az utolsó tipp maradt, hogy rövidebb gátló került bele mind kellene, és az okozhatja a gondot. Egyébként ez a típus van most benne Bilstein 251722132390B1Tud esetleg valaki segíteni ebben a gátló hossz dologban?
Ilyen típusú autóról van szó: Renault Megane 2 1.4 2008Köszi,
Wyktor -
ΞΔGLΞ
nagyúr
Félórája elutalta a pénzt a KH.
Ezek szerint ebben az országban így kell intézni a dolgokat...még mindig, szánalmas. -
polonic
félisten
Hűtőfolyadék cseréről mi a véleményetek?
Ahogy nézem, a karbantartási könyv 5 évet ír. -
ΞΔGLΞ
nagyúr
válasz
rob210
üzenetére
Én meg nem azért írtam, mert Mycso írta, hanem mert nagyon sok buktató van egy külföldi rendelés során.
Nekem a kauffer már sok dolgot cserélt, de soha nem sz@rakodott semmivel.
Ettől függetlenül, ha ugyanaz lenne a szabályzatuk, mint pl az Autodoc, vagy a Lengyeleknél, mondhatta volna, hogy Ön nem márkaszarviz, hát kapja be.
De hát ilyenről szó sincs... -
rob210
Topikgazda
Nem ezért írta szerintem mycso.
Egyébként pedig a kauffer is csak hivatalos számlával fogadja el a panaszod.
Most vitettem vissza hozzájuk, egy szervószivattyút, nem típusazonost küldtek. Azonnal az volt a válasz, hol a beszerelésről a műhely számlája.
A szerencse csak az, volt, hogy jeleztem nekik sehol, mivel nézze meg a csomagolást, ki sincs nyittva ez nem ahhoz a kocsihoz való, ráadásul nem is ezt a cikkszámot rendeltük.
Kiderült egymás mellett van a kettő a polcon.
Na de ha nem tűnik fel, hogy ez biztosan nem jó, akkor kellett volna a számla etc. Etc. Oda is.
Ennek ellenére valóban emberibb a hozzáállásuk, mint a többinek, vagy a webshopoknak, mert ott maga a horror, egy ilyen ügyintézés.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Rowenta X-Plorer S140+ Animal & Allergy robotporszívó
- Bmw 640d F06/F12/F13 Hutoracs es Visszapilanto takaro szett
- Dyson Purifier Humidify+Cool PH2 De-NOx (White/Gold)
- Vadonatúj, bontatlan AOVOPRO V1MAX PRO elektromos roller 500 Watt, 1 év gari
- ÚJ VEZETÉK NÉLKÜLI ROBOTFŰNYÍRÓ GOATBOT H1 RTK GPS AI VISION
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U904 - i5-4G I 10GB I 500GB I 14" QHD+ I Cam I W10 I Gari!
- ÚJ Dell Pro 16 Plus - 16" WUXGA IPS - Ultra 5 235U - 16GB - 512GB - Win11 PRO - 3 év garancia - HUN
- Prémium minőségű HOFI üvegfóliák Tech Protect tokok és 20W Adapterek iPhone 13 14 15 16 17 szériához
- Apple iPhone 6S Plus 32GB Rose Gold Karcmentes állapot 100% akkumulátor
- Lenovo ThinkPad X1 Nano Gen 1 2K kijelző / i7 / 1TB SSD / 1kg alatt
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
kihasználtam az alkalmat a kérdésre.

Se fűteni, se hűteni nem kellene, csak annak, aki nagyon fázós, vagy épp már 20 fok felett is megdöglik a melegtől.
De jönni fog majd a retek 40, vagy feletti kánikula heteken át és ha az autó kinn áll(t) napon, bent meg kb 70 fok van a legjobb klímának is jó hosszú idő kell, mire szépen beáll egy 23 fok körüli benti hőmérséklet, a forró kárpitot, meg úgy mindent lehűteni, nem egyszerű feladat...Nálam 1 hónap múlva kész a pince alul bejáró, na ott nyáron is a legmelegebb időben 25 főlé nem megy, élvezet lesz beülni! :-)
Ha tesznek bele indikátor UV cuccot, esetleges szivárgást is könnyebb lesz megtalálni. Teljesítmény kérdést most passzolnám, régebben kevesebbet használtam, azóta több tíz autó után halványak az emlékeim 

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)