Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Graphics: Telefonvásárlási kálváriám....avagy clickbait cím: Horror a hardveraprón
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- gerner1
- Gurulunk, WAZE?!
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- sziku69: Szólánc.
-
LOGOUT
Renault, topik összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
Szerinted, én nem filóztam ezen, hogy berendelek onnét mindent? Aztán elolvastam a szabályzatukat...
Szóval, gondolom azt nem tudod, ha itt véletlenül valami gebasz beüt, akkor a körök, amit futhatsz a lengyelekhez, na az k..va sokba fog kerülni, ha egyáltalán elismerik a hibájukat ...meg rengeteg idegeskedésbe.
Ugyanez a mutatvány a törököknél 150-ből is megvan, de ők még messzebb vannak a szabályzat szinte ua. és azok simán tagadnak bármit!
Én inkább kifizetem a 100 ezerrel többet oda, ahol tudom, ha bármi van a kauffer lesz az első, aki nem fog hárítani, hanem mindent megtesz, hogy elégedett legyen az ügyfél.
Ha elolvasod a lengyelek ÁSZF-jét, mert ott van angolul is, egy (selejtes) hiba esetén minden szerelési dokumentációt csatolnod kell, ki szerelte, hol szerelte az autód legutolsó kódját is elkérik, de ez mind nem ér semmit, ha NEM Renault szerviz rakta/szerelte be.
Tehát ha nem így volt, hanem a saját megbízható szerelőd vette észre a hibát, máris buktad az alkatrészek kicserélését. Itthon van olyan Renault szerviz, ami vitt alkatrészt beszerel dokumentációkkal? Nekem a zselésre, amit itthon nem lehet rendelni sem, a Renault 58 ezret!!! mondott plusz 25 ezret a szerelési díjra az alsó tartóval, ami a váltónál van. Vitt alkatrészéről hallani sem akartak, nem vállalják hiába eredeti reanult alkatrész. Megrendeltem a zselést és az alsót, kb 38 ezer volt, plusz 6 ezerért berakták, ezek bevállalható dolgok, de kéttömegű meg a kuplung az nem.Azt a lengyel nem fogja elfogadni, ha tegyük fel Robibá, aki nagyon lelkiismeretes szerelő azonnal észreveszi a hibát, nyomtat róla JKV-t, adószámmal, meg pecséttel etc... mert nekik csak hivatalos márkaszarviz a mérvadó, az meg vitt cuccot nem fog beszerelni. De ha még be is szerelné, vajon mennyiért?
Továbbá ide-oda utaztatnád ezeket a drága szarokat a világban?
Talán meg ér 100 ezerrel olcsóbban valakinek onnét rendelni, hát ha minden oké lesz alapon, de nekem nem. Apróbb alkatrészeket, mint pl a zselés, valóban onnét kell rendelni, de ilyen volumenű alkatrészeket csak is itthonról veszek, akik garanciát vállalnak rá és szó nélkül küldik a futárt ha valami nem stimmel.
A múltkor írtam, hogy az AUTODOC micsoda agyvelőgyulladás infókat kért be egy 10 ezres termék miatt, na itt ugyanez van.Ezek után bevállalnád? Vagy csak azt látod, hogy 100 ronggyal olcsóbb?
-
rob210
Topikgazda
Na az úgy már hihető és az ár is közelebb van az álltalam elfogadhatóhoz.
Egyébként pont ma érkezett meg az új vezérlésem az öreglányhoz.
Minden gyári renault emblémás, 46e lett a vége, a szíj gates, a görgők nsk, a vízpumpa nem derül ki, csak a renault felirat és jel van belesütve.
Májusban be is kerül és újabb 4 évig biztonságosan gurulunk. -
szgaborsz
tag
válasz
diablo1984
üzenetére
Nagggyon köszi a választ. Ez az olaj jó lesz bele? (clio 3 (1.2 16v 75 paci, D4F740)
ELF EVOLUTION 900 SXR 5W40 5 Liter
Van tuti beszerzési forrás vagy google a barátom? :-) Olajszűrő satöbbiből van ajánlás vagy csak legyen minél drágább? -
Plero
aktív tag
4,5 éves Clio-hoz hol találok térképfrissítést és hogyan kell frissíteni a térképeket?
-
xuldar
addikt
válasz
rob210
üzenetére
Csak a nyilvánvaló marketinghülyeségre akartam rávilágítani, a termék színvonalára nem tettem megjegyzést, mivel nem ismerem. Ellenben többen is használjátok és ajánljátok itt. A súrlódáscsökkentés meg a karckiegyenlítés elég egyértelmű egyébként.
De ha már leírtad, hogy a járó motorodat nem lehet hallani, mintha pár hete hangosabb lenne az enyém, szinte már dízeles karakterű kerepelést hallok a motor felől. A menetteljesítménnyel nincs gond, a szerelőm azt mondta, ez a hang normális. Nekem viszont úgy rémlik, egy éve még nem volt ilyen hangos. Megane 2, 1,4 16V, ~3000km-t használt Motul 8100 olaj van benne, ami rendelkezik RN 720-es minősítéssel. Van ötlet, hogy mitől hangosodhatott fel?
-
rob210
Topikgazda
válasz
xuldar
üzenetére
Kérlek hagyd ezt.
Én ezért nem szoktam a xado termékeit javasolni senkinek.
De ha megállsz a 18 éves autóm melett, nem mondod meg, hogy jár benne a motor és az azért van mert én használok xado termékeket.Nem nem növeszt vissza semmit, de igen is a karcokat és kisebb kopásokat a nyíró és surlódó erők miatt ki tudja javítani.
Van némi műszaki érzékem, azt pedig senki nem mondta, hogy ha kiesnek az alkatrészek a kocsidból, önts bele egy xado gélt és az visszaszereli a komplett váltót
Téma ezzel lezárva, akit érdekelnek a xado cuccok privátban segítek, de a fikázó gyalázkodó hozzászólások miatt, kérem ebben a topikban zároljuk a témát!!!
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
válasz
xuldar
üzenetére
Nyilván van benne bullshit...is. De azt tudom, mert nem vagyok hülye, hogy sima olajjal a váltó korántsem működött úgy, mint ezzel a xado-val. A Laguna 3 manuális váltója meg egyébként sem az a vajváltó, de ezzel sokat lehetett rajta javítani. És ezt nemcsak én tapasztaltam. Ha meg valami szar, én lennék az első, aki beokádná ide.
De ez a xado tud valamit! -
xuldar
addikt
Olyan bájosak az efféle marketing bullshitek: "Helyreállítja az alkatrészek eredeti alakját;" Persze, egy fogaskerék DNS-ébe van kódolva az eredeti forma. Ahonnan lekopott vagy letört valami, azt a DNS-ből kiolvasva egy az egyben helyreállítja
Elolvassa ezeket valami minimális műszaki érzékkel megáldott ember a cégnél, mielőtt kinyomják a termék tulajdonságai közé?
"Amennyiben a további zaj csökkenés megáll, akkor a váltó már nagyon kopott és dupla adag szükséges a kezeléshez." Ha már nincsenek fogak a váltóban, ebből egy dupla adag mindet visszanöveszti
-
rob210
Topikgazda
Nem akartalak ezzel elkeseríteni,amikor olyan vidáman jelezted, hogy milyen pikk pakk megy az ügyintézés már volt kárszakértő, etc.etc. De ez itthon így megy.
Én bementem a fiókba és közöltem addig innen nem megyek el amíg ki nem fizetnek, vagy nem kapok egy pecsétes igérvényt arról, mikor lesz a számlámon a pénz.
Nekem lakásbiztosítással volt ez.
Érdekes 3 nap alatt megjött a pénz. Miután a papír a kifizetésről a kezemben volt.
Azzal ugyanis felelősségre vonhatók. -
ΞΔGLΞ
nagyúr
Engem még mindig nem fizetett ki a kiszabott KH. Több, mint két hete történt, hogy meghúzták a gépet.
Az előbb felhívtam a KH-t, ahol idióta pontokat kellett hallgatni, de olyan nem volt benne, hogy kárrendezés.
Következő hívásra csak nyomtam egy egyest, hogy majd kérek egy kis útbaigazítást, milyen menüpontban kell ezt intézni, de rögtön azzal kezdte a csajszi, hogy nála kártyaletiltás van. Mondom, az oké és nem is ezért telefonáltam, de ha adna egy olyan számot, vagy menüt, ahol egyből oda tudok lépni, akkor az jó lenne.Erre ő gúnyosan: Épp most akartam mondani.
Oké B+ (ezt magamban), akkor szintén gúnyosan, tessék már mondani!
Mint kiderült a 4-es pont az, amiből még csak következtetni sem lehet, mert ezt mondja KH bank termékei szolgáltatásai , hogy ebben az almenüben lesz egy újabb almenü, ahol ott lesz a szgk kárrendezés!
Felveszi a csaj, mondom neki, hogy mi az ábra, két hét eltelt, lóvé sehol.
Mi a kárszám? Mi a rendszám? Oké látja!
Még nem került egy amolyan mindent eldöntő kárszakértő elé, aki megadja rá a végső pecsétet és elfogadja a azt a pénzösszeget, amit a független megállapított. Kérdezem elég feldúltan már, hogy mégis mikor kerül elé?
Azt ő nem tudja. Akkor mit tud? Csönd.
A pénzösszeg változni szokott, kérdem?
Ezt csak a kár szakértőtől függ.
Engem nem érdekel, hogy kitől függ, de azért kértem ezt a lehetőséget, mert magam akarom ezt a részét csinálni, nem pedig azért, hogy KH üljön a pénzemen! Ha ezt tudom, hogy ennyire szarul működik ez a része is ebben az országban inkább beviszem a rönóhoz és már kész lenne. (egyébként hozzáteszem, hogy kint a németeknél kijavíttattam rajta mindent, mert idegesített az pár kis karc is, ami csak nagyon nagyon közelről látszott, meg a kilincset is. Ugrott 50 ezer az újbóli kerámia miatt is.
Erre a nő flegmán: Akkor vigye be! Na, itt durrant el az agyam.
Magasabb hangom kezdtem el beszélni, és mondtam, hogy ő nekem ne dirigáljon és ne adjon hülye tanácsokat, hanem emelje fel a telefont és most hívja fel a kárszakértőt, aki ezzel foglakozik, mert kurvára nem lesz jó vége, ha így folytatja.
Stílust és hangnemet váltott, várjak egy kicsit, zene jött.
A feleségem csitítgatott, mondom engem nem érdekel, ez a hülye p...csa is csak azért intézkedik most per pillanat, mert épp rájött, hogy nem egy átlag hülyével dumál, aki bólogat neki és akit simán leráz. De ennél cifrábbakat mondtam rá, hogy a zene közben ő hall-e engem, nem tudom, de nem is érdekel(t).
Közben beleszól, hogy újra itt van és megsürgette, hogy vegyék előre ezt az ügyet, ami 03-án történt és rá két napra már kértem a számla nélküli kárigény teljesítését, ezt az ügyet előbbre vették, értitek! ?
Elköszöntünk egymástól.
Felhívtam a függetlent, aki kint volt, kérdem, tőle, hogy volt-e arra precedens, hogy a kárösszeg, amit megállapított változott? Azt mondta nem, pedig 14 éve csinálja. De azt is hozzátette, hogy ez is úgy működik, mint minden más ebben a f...opó országban. Ha az ott ismerős, már másnap a számládon a pénz, ha nem keresed őket, akkor meg ülnek rajta.Péntekig várok, ha addig semmi nem lesz, hétfőn asztalt borítok náluk.
Áhhh tényleg komolyan... -
-
lsc
nagyúr
válasz
molnarpeter
üzenetére
Nem rossz.
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
válasz
molnarpeter
üzenetére
A mai világban agy nélkül élni, áldás! : D
-
lsc
nagyúr
válasz
molnarpeter
üzenetére
Nem láttam, nem tudom miről van szó.
amúgy a történet annyi hogy eneos olajválasztó sima hyper 5w30-at ír a megane-hoz, viszont annak nincs renault minősítése, a hyper multinak van, ezért lett ez.
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
válasz
rob210
üzenetére
SACHS
Pontosan SACHS 2294 501 190. A Luk-ban én már csalódtam anno egy selejt miatt darabjaira hullott szinte minden azóta hallani sem akarok róla, nekem az a márka nem kell.

Ez
De a kauffer nekem főleg azért jó, mert rögtön kitudom fizetni paypal-on (ha még drágább is, akkor is bőven megéri nekem). Ebből a szempontból a többi webshop egy rugalmatlan nem tudom micsodák. Csak a KP jó nekik 99%-ban szinte mindenhol. -
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
Szerintetek ez a súly normális?
Kéttömegű és teljes kuplungszett csak 2 kiló lenne? Hámiatkmböl vannak ezek papírból?Úgy döntöttem, hogy 450 ezer km után (bár nincs semmi erre utaló jel, de jött egy kis mellékes) kicseréltetem ennyi km után az egész hóbelevancot, de ez a tömeg kissé furcsa... gondolom csak elírás lehet...
------------
A múltkori gumi témára visszatérve: AA minősítésű NOKIAN rakattam fel, de pár hónap és több, mint 20 ezer után sajnos brutál elkezdtek kopni. 200 feletti folyamatos autókázás a német pályán és leállva megérintve a gumikat forrók voltak, pedig az aszfalt, max 30-65 körül lehettek, már ahol kapta a napot. De mi van kánikulában? Egyszerűen nem bírják ezt a sebességet sokáig.... :/
Szóval, 225/55 R16 Dunlop bluresponse-re cseréltem, [link] amiket szintén így tesztelve kb éppen lanygyosak voltak. A nokian baromi jó gumi, rendesen tapadt, de a kopás után már éreztem, hogy egyre szarabb pl megállásnál (is). A 225-öt mellett azért döntöttem, mert muszáj a nagy sebesség miatt a vastagabb, de gyárilag 215 ad meg az ajtómon a rönó. Viszont gumi kalkulátorban a 225/55 R16 szinte megegyezik a gyári 205/60 R16 "adottságaival" méret, km etc...és nem vettem észre, hogy emiatt jobban zabálna, de olyan mintha dróton húznák. Nagyobb biztonságban érzem az egész bódét még 250 körül is.Szóval nem értem a gyári ajánlást, ami az ajtómon van, mert mint írtam 16-ra 215/55 van írva, de ott jóval nagyobb százalékos eltérések vannak, mint a a 225/55-nél. Furcsa ez az egész meg egy fasság, de komolyan
A saját tapasztalatom az, hogy nagyon frankót tett az autónak a 225, ami még felmegy a gyári 7-es acélokra.Vélemények?

-
rob210
Topikgazda
válasz
gergo5991
üzenetére
A kinti árakat nem tudom, de a III-asnál is egyben van a tárcsa a csapággyal, illetve nem pofa az, hanem betét.
Fékpofa a dobféknél van.
Itthon szerintem azért ez olcsóbban kijön.
Utoljára 94e volt, munkadíjjal együtt és ott fékfolyadék csere fékcsőcsere is volt, valamint Zimmermann tárcsa betét szett volt ami nem a legolcsóbb.Mivel azt nem írtad milyen márka megy be akár még kinti árakon reális is lehet, bár én sokallom.

-
gergo5991
őstag
sziasztok, szeretném megkérdezni hogy reális ár-e amit a szervizben ajánlottak hátsó fék cserére tárcsa+fékpofa = tárcsa 100-100 euró, fékpofa 40-40 euró + munkadij, szóval 280 euró az durván 100k ft + mukadij. (megane 3 2010es 1.6os benzin)
Másik kérdés: mikor bekapcsolom a klimát megane 3masban, mintha megfékezné a jobb hátsó kereket egy pillanatra, meg utána olyan döcögősen megy az autó, 2x olyan érzékeny lesz a gázpedálra, szóval vagy valami nem stimmel vagy "skillesednem" kell. Üresben piroson a fordulat 800-850 között ugrál klimával, de amugy anélkül semmi ilyesmi dolgokat nem tapasztalok
-
baluka6
aktív tag
Az olaj választásnál tényleg nagyon figyelni kell, mert lazán hazavágja az okos kereket, ami nem jó tesz jót a pénztárcának.
Ez az ELF olaj specifikáció:
ACEA A3 / B4
API SM / CF
RENAULT RN0710/RN0700Én jelenleg Motul 8100 X-Cess-t használok, az rendelkezik a fent leírtakkal.
Olaj szűrő: Hengst szűrőt Ford-ba tettem apósnak többször is, nem volt vele semmi probléma.
-
nrbx
tag
válasz
espi38
üzenetére
Hello, hangszorot ha cserelned, akkor mindenkeppen keretre lesz szukseged, akkor meg szerintem barmilyen 13-ast be lehet tenni. En is cserelni fogom a hangszorokat az M3-ban, olvasgattam a temaban, es arra jutottam, hogy csak ugy van ertelme kicserelni a hangszorokat, ha az ajto szigetelese is meg van csinalva, enelkul nem lesz sokkal jobb. Neztem egy cseh muhelyt, csinaltak par M3-ast, jellemzoen ajtocsillapitas+hangszorok, radio maradt, de nyilvan a fejegyseget is lenne ertelme cserelni.
-
xuldar
addikt
válasz
forceberg
üzenetére
A nyárit azonnal cseréltem, azon láttam, hogy sz@r. Continentalt vettem, kiváló gumi. Nem vagyok az a fillérszexuáló gumik terén, mert összesen azon a 4 tenyérnyi helyen kapcsolódik az autó az útra, és egy jó gumival sokat spórolhat az ember. Évekre leosztva meg alig kerül többe. Persze nem is peres versenygumikról beszélek, amelyeknek darabja 100e Ft. A Hankooknál nem néztem meg a dot-számot, csak az állapotukat, és nem volt lelakva egyik sem. Azt meg nem tudtam, hogy ilyen minőséget képvisel a márka, mert nem még volt ilyen gumim. Ősszel biztos, hogy nem ezt teszem vissza.
Szerk: Nem kereskedésből vettem az autót, hanem magánszemélytől, aki nem versenyautónak használta. Amit kellett, ráköltött, de nem volt gumiszakértő, ahogy sokan mások sem.
-
polonic
félisten
Beszéltünk váltóolajról.
Elf-ből a TRANSELF NFP 75W-80 kell bele, api gl-4+ minősítéssel.Xadoból is van 75w-80-as, de az sima api gl-4.
Bele lehet tenni ezt is? Vagy itt szigorúan csak 4+ - os olaj és a gyári?
-
lsc
nagyúr
válasz
rob210
üzenetére
Eneos olajválasztó szerint ez az olaj kell hozzá, avéba is csak egy multival több kell. Gyertya nem irídiumos, ez csak valami új fejlesztés, de van náluk pru is, akkor az lesz. Vez.szíj csere nem lesz, kb 30e-rel ezelőtt volt, amúgy skf 40e körül lenne. Láncra, ha megbízható, meg nincs csereintervallum akkor marad. Olajszűrő ilyen nincs a lángba, knecht, nipparts, hengst, ufi vagy bosch jöhet szóba. Köszi az eddigi segítséget.
Még annyi, szétnéztem eneosnál, a sima hypernek nincs renault minősítése /igaz merci, gm, bmw long life van/, de a hyper multi rendelkezik Renault RN0700 minősítéssel. A kocsi szerintem nem fog sokat menni, úgyhogy valószínűleg az évi csere lesz, nem km-hez kötött.
-
78bigyo
csendes tag
Sziasztok van egy renault megan ferdehátúm 1.5 dci 2004-s eddig csak gyorsításnál írta ki hogy inektijon fauld cseréltünk nyomás szabályzót mert nem volt jó de most már egyre sűrűben írja ki mi lehet a probléma mondtak már porlasztót is de nem akarok hülyeségekre kidobni pénzt
-
rob210
Topikgazda
válasz
Geri19831208
üzenetére

-
xuldar
addikt
válasz
rob210
üzenetére
Érdekes, nekem is feltűnt. Mikor tavaly márciusban megvettük a Megane-t, kaptunk hozzá egy garnitúra Hankook Snowbear téligumi szettet is. Ősszel felraktuk, de egész télen azt éreztem, hogy lecsúszik a kanyar ívéről az autó már kisebb sebességnél is, az abs már kis fékezésnél is bekapcsol. Egyszerűen nem ehhez voltam szokva 15 év Pirelli Snowkontakt-használat után. Pedig a régi autón abs sem volt, mégis jobban fogott a gumi. Ez a csoda Hankook 2010-es évjárat, egy tél elég volt vele, nem szeretném visszatenni.
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
válasz
forceberg
üzenetére
Ha tul jo a feked meg a gumid, majd megtolnak!
Mennyire igaz ez is.

2 napja nyomtam egy satu közelit, mert előttem is hirtelen fékeztek, mint a szög úgy állt meg az autó, az utánam lévő bmw-és már szenvedett a megállással, láttam a tükörben, de azért frankón fogta a betont az is, viszont abba egy (újnak számító) mercis már beledurrant egy utolsó félrekapott kormánnyal, de szerencsére a bömös alig mozdult, viszont a merci-nél már amit a tükörben láttam, mert a másik sávba átcsúszott a fél eleje, ott rögtön lett millió körüli kár.
Nagyon hiányzott volna még, hogy elintézzék a lagesz seggét. A péntek délután 2-4 óra között Pécsett egy kicseszett diliház, de gondolom máshol is. -
rob210
Topikgazda
Az a vicces, hogy a laufent valóban dicsérik akik használják, felrakatták, de a hankookot az anyacéget úgy szidja mindenki mint a bokrot.
De sz@r is valóban.
A múltkor az Érdi körforgónál majdnem lecsúsztam 30km/h-al egy II,es meganeal, ahol az én nokianjaimmal bőven 40 felett fordulok. Gyalázat a hankook pedig a nokian az utolsó szezonját futotta a hankook meg egy éves 2017.22 heti volt.
A tulaj is mondta, hogy már rendelt gumit, mert ezt nagyon beszipkázta, csalódott.Nem az első ilyen, hogy jobban sikerül egy almárka, mint az anyacég terméke.

-
mycso
Topikgazda
Nem lóg ki, bőven bent van.
Gumis témára visszatérve:
Már többször leírtam, hogy a laufenn előtt (ugyan ez a méret) conti sportcontact 5? volt fent. És valóban halkabb volt (bár inkább tempós kanyarokban és nagyobb fékezéseknél), illetve vízen jobb volt, nekem nem ér 2,5x többet.Illetve még a kínai vs prémiumra visszatérve: volt olyan kínai gumim, hogy nagyon (valami fortuna, még a megane-on), fiatal korában jó volt, de utána botrány ezt aláírom.
Ami a prémiumok előnye, hogy még 5-6 év után is gumik, ha van minta, a (gagyi) kínaiak viszont mintától függetlenül kb. 3-4 év után vízen már inkább korcsolyázni jók, illetve repedeznek össze-vissza. Ez tagadhatatlanul így van.
Viszont az én méretemben 3-4 év alatt valószínűleg le is járok bármilyen gumit.
És ha azt nézem, hogy prémium 50/db áron van a gagyi kínai meg 15/db áron, azért az nagyon nem mindegy.
Természetesen ehhez hozzá jön még az olcsóbb közepes márkák ára 20-30/db nyilván erre fele mozdultam el én is, mert azért nem minden az ár, a laufenn-ről jókat hallottam felhasználóktól, gumisoktól (árához mérten) ezért lett ez a téli és nyári szettem is.
Annyit még hozzáteszek, mivel ez csak a saját véleményem, hogy engem nem érdekel (vagy inkább kevésbé érdekel) a kopásállóság, zaj, fogyasztás a gumi miatt, így ezekkel sem tud megfogni a prémium kategória.
-
rob210
Topikgazda
Olaj ahogy érzed, ebben nem foglalok állást.
Tudom miért vagy eneos fan
jó olaj, de legyen meg a minősítése, renault finnyás az olajra nagyon!Szűrő jó a filtron, de ha már eneos olaj akkor inkább a purflux.
Gyertyából a k20pru-t javaslom, jobban jársz vele ezek a 16 szelepes a minnél egyszerűbb gyertyát szeretik, nem vicc. Elektróda hézag 0.8 és 0.9 között legyen! Fontos!
Vezérlésből tudok gyárit gyári vízpumpával nem tudom skf mennyi lenne 50e kb. A gyári.
Olajpumpa hajtásláncot még életemben nem cseréltem, csak sérült azaz felütött deknis meganon.
Ha a megfelelő olajjal van időben ellátva szinte soha nem megy tönkre. De ha cserélni akarod az Ina tökéletes választás!
-
rob210
Topikgazda
válasz
Geri19831208
üzenetére
Trw, spidan, moog, lemfölder, a sorrend is kb. ez.
A legdrágább is max 4e. Párban kell cserélni és első utad a futóműves legyen
-
törölt tag
215/50 R17 ha jól emlékszem így hirtelen.
Nagyon régen volt Lanosom, arra vettem gúdzsír kötött forgásos valamit ami akkor csúcs volt (valami V mintázat), második évben olyan kopást produkált, hogy eddig az volt a leghangosabb gumim. Azóta gúdzsírt sem veszek. Contik beváltak, Misi is (Alpine 4 van téliben, ennek 1 baja van, ha elkezd az idő melegedni, hangos lesz, ekkor tudom, hogy csere)Nem mondom, hogy amit próbáltál, az nem úgy lenne, de én ilyen vagyok. Ha egyszer valami nekem nem jön be, nem szívesen veszek még egyszer olyan márkát-
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
válasz
üzenetére
Egyébként elárulod milyen méretről van szó?

Mi 215/55 R16-os méretű gumikat tesztelgettünk, ha lehet ezt annak nevezni. Inkább amolyan amatőr véleménynyilvánítás volt a részemről, mivel egymás után tudtuk próbálni, szinte ráment a napunk, ezért a memóriánkban elég jól beleégett a már használt gumi.
Volt amelyik (pl GY Efficentgrip) már a műhelyből kifelé jövet komfortban odabaszott, annyira jól elnyelte az út xarságait, mint a többi. A laguna-nak meg hatványozottan jót tesz a lelkének és érvényes bármilyen olyan gumira, ami csak egy kicsit is segít kisimítania magyar "frankó" utakat, ha már ilyen elcseszett xar kemény futóműve is van.
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
-
törölt tag
Hát, hogy mi a fantasztikus?
Másra gondolok mint egy autógumi 
Erről beszélsz egyébként?
Nekem ilyen van -
LamerGyuri
senior tag
válasz
espi38
üzenetére
Cseréltek itt már páran fejegységet-hangszórót. Kérdés, hogy a kijelzőre vagy az új fej által nyújtott szolgáltatásokra van jobban szükséged.
A sima kommersz gyári fejnél-hangszórónál minden jobb (ezért lenne jó tudni, mi van pontosan a tiédben, mi a gyenge láncszem). Én a gyári Cabasse fejre-hangszórókra cseréltem az egészet, és kikapcsoltam benne a "Beltérhez igazított hangszínkép"-et; ég és föld a különbség. Sokkal szebben és dinamikusabban szól. -
ΞΔGLΞ
nagyúr
válasz
üzenetére
Jó biztos úgy van, a dunlop sem csinál mindig frankó gumikat, szóval azt nem tudom, mennyire volt hangos, de nyilván én is kivágtam volna a francba, ha túl üvölti a hifit, én a Bluresponse-ól írtam, márpedig az valami fantasztikus.

----------
(#58114) forcebergAzt sem ismerem, ezeket tudtuk kipróbálni, mert a haver elég komoly gumis cégnél "fővalami" és amolyan ingyen tesztgumiként szállították neki a gyártók.

-
törölt tag
Amelyik kukázva lett

Nem jegyzem azt, amit nekem egyszer pocsék lett
Ezzel egyenlőre elégedett vagyok. Fog mint állat fékezésben, kanyarban. Az, hogy vizes úton se szitál be fékezésnél, nekem tök jó. Volt vészhelyzet is, amikor előzésnél hirtelen szembe jött egy másik, vissza nem tudtam menni a sávomba, így satu volt. Szinte beleállt az aszfaltba.
Nem hangos. Ennyi nekem elég. -
espi38
őstag
válasz
LamerGyuri
üzenetére
Igen de ahhoz szét le kellene szedni a kárpitot. Ezt viszont csak akkor tenném meg ha cserélem a fejegységet, ráadásul a megane 3 ba, meg kell venni a hozzá való beépítő keretet is.
Csak arra lennék kíváncsi hogy a fejegység miatt szól igy a rendszer vagy csak a hangszórók miatt, valakinek van tapasztalata ezzel kapcsolatban?
Az évek során szerzett tapasztalataim alapján, nagy valószínűseggel a fejegység lesz a hibás, mert a max hangerő is nagyon messze van a hangostól, bár lehet hogy az én fülem a nem jó 😁 -
lsc
nagyúr
Meghoztuk a kocsit /megane II 1.6 16v, k4m760 motor/, amit eddig kinéztem:
M.olaj: Eneos Hyper 5w30
Olaj, levegő és utastérszűrő
iltron
Gy.gyerta: Denso denk20tt
Vez.sz klt+ vízp. /nem biztos hogy kell/SKF
Olajpumpa hajtás lánc /ezt nem tudom milyen intervallumnál kell cserélni/ inaValami ellenvetés vagy valami?
-
espi38
őstag
Valaki tudja esetleg mekkora teljesítmény leadására képes a gyári fejegység, mert sehol nem találom a műszaki adatait? Köszönöm
-
espi38
őstag
válasz
gixxergabi
üzenetére
Szia, köszi a választ.
Nos, most tapasztaltam úgy szól a zene basszusnál mintha gargalizálna vagy nem tudom mihez hasonlítani.
Olyannak tűnik a rendszer, mintha nagyon gyenge jel menne a hangszórókra, szerintem nagyon gyenge a gyári fejegység benne, ráadásul kb 10-12es hangerőn alig szól, olyan 16-18tól hallani valamit.
A hangszórókat se egyszerű kicserélni nem mindegyik 13 cm es fér el a gyári helyére 😂 -
diablo1984
veterán
válasz
szgaborsz
üzenetére
Szia. Gratula, jó kis kocsi, igaz hátul szűkös(nekem az volt), de csendes kis járgány és modern kívül-belül! Hová
szartákhányták el egy 4 éves autó papírjait? 5w30as elf olaj kell bele gyárilag, ha jót akarsz, akkor 10 max 15 ezrenként cseréled vagy évente(rövid távok miatt) és akkor kb örökké tart! -
gixxergabi
senior tag
-
szgaborsz
tag
Sziasztok,
Vettem egy 4 éves Clio 3-ast, 1.2-es motorral 16 szeleppel (D4F740), és rengeteg kérdésem van
Nincs hozzá használati utasítás, de ezt sikerült letölteni, viszont a szervizzel kapcsolatos füzetet nem lelem, pedig jó lenne tudni, hogy milyen olaj kell bele illetve, hogy a szervizciklusoknál mit kell cserélni. Ezt le lehet tölteni valahonnan, vagy próbáljam meg a márkakereskedőtől megszerezni?
Előre is köszönöm. -
espi38
őstag
Sziasztok! Nem tudom mennyire pörög ez a topic, de hátha kapok segítő választ.
Adott egy megane 3 fejegység, már aux csatis de Bluetooth nincs benne ami nekem hiányzik
valamint a hang minőségével se vagyok megelégedve anno egy vecta c ben sokkal nagyobb mély hangot lehetett hallani.
Tudja valaki, mi ennek az oka a fejegység vagy maga a hangszóró vagy mindkettő?
Azért szeretném tudni, mert ha csak csak a hangszóró gagyi akkor azt cserélném le és szerzek a gyári fejhez egy Bluetooth képes illesztőt vagy valamit de ha a fej gyenge eresztés akkor nem szarozok lecserélem a fejegységet, válaszokat előre is köszönöm
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Xbox Series X|S
- Autós topik
- Okos otthon - Home Assistant, openHAB és más nyílt rendszerek
- Napelem
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Vivo X300 Ultra - tárcsázz, ha van rá keret!
- Házimozi belépő szinten
- Kaspersky Antivirus és Internet Security Fórum
- Mesterséges intelligencia topik
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- További aktív témák...
- Vadonatúj, bontatlan AOVOPRO V1MAX PRO elektromos roller 500 Watt, 1 év gari
- Dyson Purifier Humidify+Cool PH2 De-NOx (White/Gold)
- Rowenta X-Plorer S140+ Animal & Allergy robotporszívó
- Tomason TN16 Bright Silver 8x18/ET40 - Hankook Ventus Prime4 225/55 R18 DOT 0624 + TPMS+felni kupak
- ÚJ VEZETÉK NÉLKÜLI ROBOTFŰNYÍRÓ GOATBOT H1 RTK GPS AI VISION
- Apple iPhone 12 Mini 128 GB Fekete 1 év Garancia Beszámítás Házhozszállítás
- Intel Core i3-8100/ i5-9500 / i7-8700 / i7-9700 /i5-10500T /i7-10700 processzorok- számla, garancia
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 Pro Max 128GB Deep Purple - 1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3702
- Powerbank Anker Prime, 20100mAh, 220W, QC + PD, Fekete A110BH11
- iKing.Hu - Apple MacBook Pro 13 M1 (2020) 16GB/500GB megkímélt állapot 89% 144 ciklus
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Elolvassa ezeket valami minimális műszaki érzékkel megáldott ember a cégnél, mielőtt kinyomják a termék tulajdonságai közé?
Már én is csak mosolygok néha ki mit nem csomagol a gyártók közül. Amúgy egy normál gyári minőségű kettőstömegű szett az 200k, és meg kell venni mert szar kétszer szerelni ill drága 

Másra gondolok mint egy autógumi
iltron
valamint a hang minőségével se vagyok megelégedve anno egy vecta c ben sokkal nagyobb mély hangot lehetett hallani.