Hirdetés
- MasterDeeJay: ASRock B250M Pro4 coffeetime mod! (DDR4)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Graphics: Telefonvásárlási kálváriám....avagy clickbait cím: Horror a hardveraprón
- ricsi99: 6. Genes alaplap tündöklése kontra MS/Zintel korlátozásai
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Meggyi001: A Lidl Silvercrest kenyérsütő jó?.........Jelentem:Jó!
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- sziku69: Szólánc.
-
LOGOUT
Renault, topik összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
rob210
Topikgazda
válasz
Geri19831208
üzenetére
Hát én akkor előszőr lelégteleníteném, mert ez amit írsz elsőre levegő probléma.
A fűtőradiátorban nagyon meg tud ülni a sok légbuborék, ott meg el kezd forrni a víz.
Ezért is kell, addig járatni fűtésen a rendszert, ha meg volt bontva míg a ventillátor a nagy hűtőnél be nem kapcsol.
Akkor nyitott a termosztát és elérte a hőfokot.
Akkor a teljes rendszerben kering a lé és biztosan, nem marad benne levegő.
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
válasz
ferzoli
üzenetére
Nincs mit!

--------Más...
Nincs itt semmilyen kiqurt jégelhárítás, most nézve az időképet is már több helyen jégeső van, valami brutál meghülyült az időjárás az országban. Csendes eső már nem is lehet, csak ilyen leszakad az ég és társai... újból és újból...
A leghevesebb zivatarokat akár 100 km/órás szél, 2-5 centis jég is kísérheti. Készüljetek...

-
diablo1984
veterán
válasz
Geri19831208
üzenetére
hamar kiderül, ha nem ez a ludassága és nem egy vagyon a sapka sem! A benzinesnek nincs akkora oltári kompressziója, ami szétnyomná a hűtőket, de a tágulás nélküli meleg víz könnyen csinálhatja ezt!
-
rob210
Topikgazda
válasz
Geri19831208
üzenetére
Légtelenítve lett acserék után?
-
Geri19831208
csendes tag
Rob te mit mondasz?
Mi a véleményed?
Vettem új kiegyenlítő sapkát, kíváncsi vagyok. -
Spet
addikt
Sziasztok,
2-es scenic-hez keresnék utastéri biztosítéktábla ábrát. Ha minden igaz itt kellene lennie a ventilátorhoz/légkondihoz tartozó biztosítéknak (szóljatok ha rosszul sejtem). Előzmény: egyik nap még gond nélkül működött az utastéri ventiláció, ma azt sem mondja fapapucs.
Segítséget köszönöm.
-
drk88
senior tag
Sziasztok,
Segitseget szeretnek kerni az alabbi hibajelensegben:
Clio 2 16V 98le 1.4 benzin
Alapjaratkor felporog max 3ezerig a fordulat menetkozben is ugyan ez a helyzet magatol tartja 4esbrn a 60at nem is kell gázt adni mert 3ezren van a fordulat. Ha ezt tobbszor megcsinalja akkor az enginecheck es kozepen az a trafo jel szeriuseg felvillan onnanstol elmulik ezaz ingadozas de a motort csak 2500ig engedni porgetni ott megtorpan es max 90 a vege 5osben
Kep: [kép]
Elore is koszi
-
válasz
diablo1984
üzenetére
Vagy csak levegős.
1bar nyomás normális, ha nem lenne, forrna benne a hűtővíz. -
Geri19831208
csendes tag
válasz
diablo1984
üzenetére
Cseréljem ki?
-
diablo1984
veterán
válasz
Geri19831208
üzenetére
ha letekered és úgy járatod, akkor ki is jön a víz onnan szerintem, jó kérdés, hogy nyomáson nyit-e a kiegyenlítő kupakja, vagy beállt mint a gerely és az miatt fújódik minden felfelé!
-
törölt tag
válasz
Yoshida
üzenetére
Van egy kis piros lámpa ami folyamatosan gyorsan villog. Egy hét után is. De anyám dízelébe is ugyanezt csinálja szóval az elvileg normális. Bár a szerviz könyv szerint a villogásnak lassulnia kéne vagy nemtudom...
Szerintem ledes, de nem biztos vastag a műszerfal és nem látni át.
Arra gondoltam, hogy a biztosítéknál a biztosítékkal sorosan kötve rakok egy kapcsolót és akkor half problem solved.
-
Geri19831208
csendes tag
válasz
diablo1984
üzenetére
Szia
Köszönöm a választ.
Elég nagy a nyomás.
Ha letekerek óvatosan meleg motornál akkor feljebb jön a víz is. -
diablo1984
veterán
válasz
Geri19831208
üzenetére
valszeg hengerfejes a verda, és gyenge pont a hűtők voltak és ott szétnyomta a nyomás! a kiegyenlítő kupakját ha meglazítod mekkora nyomás van a rendszerben, adott esetben az elengedi a nyomást, mert akár az is lehet hiba, hogy a nyomás nem tud kijönni és a motor felé tolja be a vizet.....
-
Geri19831208
csendes tag
Sziasztok
Régebben írtam hogy van egy 8 szelepes Cliom.
A probléma az hogy fogy a víz.
Februárban vettem az autót, kezdetnem lyukas volt a hűtöm az kicseréltük.
Aztán rá 2 hétre kilyukadt a fűtőradiátor is, azt is kicseréltük.
Kb 1000 km mentem már vele és most is hallani hogy bugyborékol és fogy a víz.
Látszólag nincs sehol folyás.
Az olaj tiszta, a víz is tiszta.
Teljesen tanácstalan vagyok.
Nem lehet valahogy kideríteni hogy hova tűnik a víz?
Gondoltam már arra is hogy hengerfejes, de a szerelő azt mondta még nincs nagyobb jel ne szedjük szét.
Előre is köszönöm. -
Nordik
addikt
Szolenoid szelepet meg lehet próbálni takarítani? Csak annyi ugye, hogy csatlakozó lehuz majd kiszedem, takarít és vissza?

-
Yoshida
aktív tag
válasz
üzenetére
Nem vagyok szakértő, de nem villog egy led, ha lezárod a kocsit? (immo aktív)
Nem Renaultnál nekem úgy volt, hogy 1 napig villog, utána kikapcsolja magát, és "energiatakarékos" állapotba áll az immo. Hogy mi értelme, azt nem tudom, mert nincs különbség se a 10 perccel később, se a 10 nappal későbbi indításkor

Ha van led, az asszem megehet 150mA-t. Bár az 1.8W, led-ben az már komoly, de ha nem led, hanem egy izzó, akkor még kevés is fogyasztásnak.
(szerk: ja írod is, hogy van lámpája, az led, vagy izzó?)
-
törölt tag
Megvan a probléma forrása. Az alim uch nevű biztosíték kivételével a 150 mA-es zabálás leesik 10-re. Na most ez a bizti az immot működteti valószínű, mert a lámpája kialszik és mikor visszadugom sípol is a kocsi egyet.
Nem kell sok ész hozzá, hogy ha kihúzom akkor a kocsit nem tudom elindítani. Szóval most ideiglenesen a hétvégi lerakásnál kihúzkodom és akkor nem meríti le az akkumat, de ez hosszú távon nem megoldás.
Ki lehet kötni az immot valahogy egyébként? Mert nekem aztán rohadtul nincs szükségem rá, aki odáig eljut, hogy feltöri az ajtót meg a gyújtáskapcsolót az már úgy is ellopta a kocsit, nem fogja az immo megállítani. Nem mintha kelendő példány lenne amúgy is. -
ΞΔGLΞ
nagyúr
válasz
üzenetére
Ez totális katasztrófa az autóknak, az biztos, ezt csak fedett hely tudja kivédeni.
Egyébként vasárnap 19 óra körül Pécsen leszakadt az ég, csak úgy a semmiből.
Szőlő nagyságú jegek (is) estek, amiket ez a ponyva simán megvédett, szerencsére felülről jött és nem oldalról, mert ott ezen sincs védelem... Viszont, mint a gumiról lepattannak róla a jegek. A szlovén bombákkal ez sem tud mit kezdeni, de erre jó, meg arra, hogy minden szartól védje az autót (nap, por, kosz). AMikor leszedem róla, mintha pormentes garázsban állt volna...A bekeretezett részen a jégdarabok...
-
Pecc
őstag
válasz
rob210
üzenetére
Erre gondoltam én is, kiszedtem de én a bovden kikötésen kívül más lehetőséget nem találtam, amit tudnék állítani. nem jöttem rá, hogy a fogaskereket amit tekerővel tekerek, hogy lehet kihúzni, hogy arrébb rakhassam meg arra se, hogy amit a bovden tol azt hogy lehet kiszedni, hogy egy egy foggal arrébb tehessem. Holnap szétszedem megint, lefotózom ide, hátha tudod, hogy kéne annak állni rendesen.
A kiporszívózást arra érted, hogy nézzek be a pollanszőrőhöz? Mert idén cseréltem, a dobozában nem látszott semmi piszok, falevél.
-
z00li
senior tag
Sziasztok!
Ismét lenne 2 problémám (egyre jobban unom hogy mindig kijön valami
):
-ment a klíma hazafelé és kiszálláskor látom hogy a gázpedál mellett egy csövön keresztül szivárog be a víz. Ez honnan jöhet?
-másik gondom hogy valahol beázik a csomagtér. Merre érdemes elkezdeni a hibakeresest?
Scenic I-ről lenne szó. Tippeket előre is köszönöm!Z
-
rob210
Topikgazda
Valaki előtted már szétszedte és pár foggal elrakta a bowden fogaskerekét.
Szét kell szedni és beállítani, mert az a bowden a levegő elosztó csappantyút állítja, ami ha el van zárva lezérja a radiátortól jövő meleglevegőt.
Ki kell kapni a klíma vezérlő panelt 20 as torx vagy 25 ös torx.
Hamutartó kivesz ott van két csavar, kibillent az eglsz panel akkor már látni is fogod a fogaskerekeket.
Ha nem ott van eltéve, akkor a boxot kell bontani és magán a tolattyún állítani.Bár már olyat is láttam, hogy csak ki kellett porszívózni, mert a kedves tulaj pollenszűrő nélkül használta és annyi falevél gyűlt össze, hogy attól nem zárt le.
-
törölt tag
[link]
A pár nappal ezelőtti jégeső...A fűtésnél szerintem egy sima műanyag retesz zárja el a levegő útját a radiátor felől. Az nem megy a helyére és ezért enged át a meleg levegőből. A radiátorban mindig kering a forró hűtővíz.
-
Pecc
őstag
Megane I PH2, K4M700, 2001
Hogy működik ennek a fűtés elzárása azon kívül, hogy eltekerem a gombot?
Láttam, bovden húz valamit a boxban. Húzna, de nem teljesen szerintem, mert érezni, hogy mindíg langyosat fúj elzárt állapotban. Feltekerve erősödik a fűtés, szóval valamit szabályoz a bovden. namost nekem az lenne a cél, hátha tudtok valami tutorialt, hogy teljesen elzárja nekem a fűtést, teljesen a kinti hőmérsékletű levegő jönnön be, mint minden más kocsiban.Köszi a válaszokat.

-
törölt tag
Tehát Urak.
Áll a kocsi két napja. Rámértem és 6-10 mA között ugrált az áramfelvétel. Bezártam központival majd kinyittattam és megvártam a beltér világítás kialudjon. Az áramfelvétel viszont 100-150 mA lesz és már 10 perce ennyin van.
Ez valami figyelő fícsör lehet hogy vár engem az indulásra vagy pedig bug? Most megpróbálom idegekkel kivárni, hogy visszaáll-e az először mért helyes értékekre vagy pedig ennyin marad-e. Mondjuk jó lenne tudni, hogy ez valami fícsör-e vagy pedig random csinálhatja. De ez már alkalmas arra, hogy 5 nap alatt egy akkut majdnem lemerítsen, csak azt nem értem akkor miért mértem legelőször helyes értékeket. Ezek szerint egyszer csak abbahagyja mégis. De akkor viszont nem merítené semmi az akkut.
-
Sanyi19
őstag
Sziasztok.
Nem tudja valaki, hogy mi a pontos megnevezése a csomagtartó zárjához menő kábel gumi csövének? Mert szétszakadt és emiatt a kábel is megtört... Ilyen csövet, honnan lehet olcsón rendelni? Mi a pontos neve? Ebayről szeretnék rendelni, de nem találok. Megane 2 limousine-ról lenne szó.
-
polonic
félisten
válasz
molnarpeter
üzenetére
Klíma ment végig. De menet közben nemtom a venti mukodik-e. 60-ról gyorsítottam 3-ban.
Regenerálás nem szerintem, bár pont nem figyletem a jeleit. A megtehető távot szoktam a fedcompon nézni, de ott nem csökkent akkor a távolság. -
polonic
félisten
válasz
Nordik
üzenetére
Nekem ezt melegen csinálta.
Mondjuk tegnap negyednél volt a tank, ma reggel meg teletankoltam.
Nem rángatásnak mondanám. Hanem, hogy húz rendesen, aztán kevésbé, aztán jól, megint kevésbé, jól. Minimális a két állapot között a különbség. Nehezen észrevehető.
1,6 dci-ről van szó egyébként.
Pénteken meg egy kicsit jobban meghajtottam most először, mióta nálunk van. -
Nordik
addikt
-
Nordik
addikt
válasz
bobooo
üzenetére
Gondolom M3nal is hasonlóan lehet megoldva mint a 2nel. Pont tegnap csináltam pár HSZel feljebb le is írtam.
Két oldalt a szélvedo aljanal a levelfogo rács alatt van két lefolyó nekem ezek voltak eldugulva. Mindkettobe van egy kanyar valahol szerintem itt gyűlik össze a trutyi. Én egy kb 8mm átmérőjű szilikon csovel piszkaltam meg majd mostam át és így szépen folyik le a víz. De ehhez le kellett vennem az ablaktörlő lapatokat és a műanyag burkolatot is.
-
törölt tag
válasz
LamerGyuri
üzenetére
Egyik se kombi, ezek nem is autók.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
bobooo
addikt
Srácok!
Megane 3/3 2014, ha belöki az esőt gázpedálnál, illetve anyós lábtérnél, mit és hol, hogyan kell kitakarítani?

-
Nordik
addikt
Ma megvolt a szélvédő alatti lefolyok tisztítása.
A bal oldali nagyon el volt dugulva de szerencsére vékony csővel át tudtam piszkálni utána bele néhány liter víz illetve egy kis tisztítószer és szépen ömlik a víz. Remélem joideg nem fog újra eldugulni, sajnos a tegnapi nagy eső után már befolyt a víz a szellozon át az anyósüléshez. 
Kiszárad majd szépen vagy valahogy érdemes rasegiteni? Éppen csak szívós, de gondolom a szőnyeg alatt rosszabb a helyzet.
-
rob210
Topikgazda
Mikrotali megvolt az eső ellenére jó volt, remélhetőleg legközelebb többen ott tudunk lenni és valóban esemény kerekedik belőle.
Köszi srácok a részvételt
-
törölt tag
A legnagyobb károkat minden szempontból a mezőgazdaságban okozza a vihar, így az elhelyezésük is úgy történik, hogy ott legyen a hatásosság maximuma. Úgyhogy ettől még a kocsit, házat rommá fogja verni a jégeső, ha épp úgy van, pláne ha nem mezőgazdasági agglomeráció környékén van.
-
polonic
félisten
Ez mi lehet kollégák?
Most először tapasztaltam, hogy mondjuk 3-asban gyorsításnál, nem padlógázzal, kb fél gázzal ilyen dadogósan gyorsít vagy hogy. Nagyon minimálisan lehetett csak észrevenni. Úgy kell elképzelni, hogy húz normálisan aztán kicsit gyengébben, magához tér, megint gyengébben, megint jól. Ment a klima végig. Ez a kompresszor ki bekapcsolgatása lehetett?
Utána kipróbáltam 2-es padlógáz, klíma kikapcsolva. Nem tapasztaltam ilyet. -
ΞΔGLΞ
nagyúr
Meg ha ennek tényleg lenne valami alapja, akkor nem kellene ezt olvasnom...
Bár az is lehet, hogy mire ez a Balatonig, vagy Pestig elér, lehet csökken az ereje, de az is lehet, hogy ott kapja össze magát. Ezt nem lehet tudni, lutri az egész, de jégkárra nem fizet a kötelező, cascora igen, de ott is állnom kell 200 ezret. De inkább elejét kell venni...

Ez ország tényleg mi a f....tól tud minket megvédeni egyáltalán, főleg az autósokat letojják.
jah nem, hanem az: 
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
válasz
nünüke1975
üzenetére
Nem ezt kérdeztem, hanem, hogy tankoltál-e mostanában, ami miatt ez lehetséges?

Egyébként a shell prémiumra és rögtön moll prémiumot tankolok 50-50% arányban és azt vettem észre, hogy az nagyon ízlik neki. 500 méteren belül biztos belebotlok valamelyik kútba, szóval ez nem akadály.Szerk:
Mindenesetre, én tennék egy próbát, hogy arra a shell-re telenyomnám mol prémiummal meg valami cetan szám növelővel. Én, pl ilyet mindig töltök hozzá, van vagy 15 db-om van ott hátul a csomagtartóban és folyamatosan rendelem a kauffer-től. [link]
Nekem teljesen jól bevált. Bár én a 66 literhez kettő szoktam belenyomni, elvileg egyet kellene a leírása szerint...De már 1 éve így használom.
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
Fasság! Csak így. Április óta, nálunk legalább 10-szer volt már jégeső, igaz nem ekkora atombombák, mint Szlovéniában, de szőlő nagyságúak simán voltak többször is. Az egyik öcsém autóját el is intézte májusban, A motorháztető kilógott az ég alá, és lett rajta, vagy 10 sérülés!
Nem tudom, hogy ennek a cikknek mennyi alapja van, talán a földek felett igen, lehet van létjogosultásga, de a városi embereket ez nem fogja érinteni. -
ΞΔGLΞ
nagyúr
válasz
nünüke1975
üzenetére
Én azt hiszem tudom miről beszélsz/írsz. Nálam ilyen akkor volt, mikor sikerült brutál gané minőségű üzemanyagot tankolnom, hol máshol, mint itthon! Tehát volt egy sima alapjárat, erre állásnál" előjött egy még erősebb hányinger dízelhang. De gázadásra ez elmúlt, aztán alapjáraton újra. De akkor is érezhető volt, hogy a motor morgósabb volt.
Tankoltál mostanában, ami miatt lehetséges ez? -
törölt tag
válasz
nünüke1975
üzenetére
Videót.
-
-
rob210
Topikgazda
válasz
nünüke1975
üzenetére
Ez a leírás alapján érthetetlen számomra.
A másik pedig a halódó fojtószelep elektronika..
95%ban az szokott leállítés után zümmögni, vagy magas hangon gerjedni. -
nünüke1975
aktív tag
Renault megane 3 1.5 dci. Reggeli indítás után szépen jár a motor.Pár perc múlva előjön valami másik hang a motortérből kb. olyan erősen ahogy a motor jár.Ez normális?
Más:Motor leállítás után az akkumulátor bal oldalához szerelt kis kütyü "zizergő" hangot ad.Pár perc múlva abbahagyja.Mi lehet ez? -
ΞΔGLΞ
nagyúr
válasz
üzenetére
Egy baja van, hogy magába szív vagy 30 liter vizet,
Veszel 2, de inkább 3-4 flakon ilyet. 10 percenként felviszel egy réteget. Vizesedés letudva.
Egyébként tegnap este én is kirámoltam a garázst, ahova a lagesz már nem fért be a másik autó mellé a rengeteg festék, meg kőműves cuccok, szerszámok...szóval építkezési cuccokat felhordtam a padlásra. Nem tudom hány tonnát mozgattam meg, de muszáj volt, főleg emiatt: [link], mert ez a zivatarlánc belépett az országba és bármikor jöhet ilyen jégi áldás a jövő hétig.Emiatt viszont az én jég ellen védő ponyvám is sírva menekülne, sőt a totálkárig szétkúrná az autót, illetve mindent. Mára is rengeteg esőt és heves zivatarokat jósolgatnak....
Azért remélem, hogy a fenti áldásból ide max csak borsónyiak kerülnek már...
-
diablo1984
veterán
válasz
eTrade
üzenetére
Annyira nem volt durva csak minden csupa szőr, a generátor mint egy jeti, magáravette a macskaszőrt. Szerintem a szíj elkapta a cicus kiálló rèszèt ès átküldte a görgőkön. Szerintem a feje is kapott belőle, mert kissè mwg volt molesztálva, de kijött ès nem csavarta a kocsi magára. Csak tudnám, hogy mit hèderelt olyan nyugisan a macsek a motortèrben.....már nem fog többet!
-
törölt tag
Olyan vihar jön errefelé, hogy letakartam a gépet, remélem megvédi. Pont ma délután készültem el a ruhácskájával, vettem folyóméterben vastagabb sztreccs fehér másfél méter széles anyagot, egy csík hosszában a tetőre, aztán három csík keresztbe, hogy oldalra lelógjon utána pedig összevarrtam meg csináltam rögzítő pontokat neki. Nagyon baba lett, maxi védelem a nap ellen, vastagsága miatt a jég ellen is véd a tetőnél meg a szélvédőnél pont duplázva van amúgy is. A szelet nem tudom hogyan viseli majd a nem varrónői képességemmel összeállított rendszer.

Egy baja van, hogy magába szív vagy 30 liter vizet, úgyhogy minden eső után dobálhatom be a mosógépbe centrizni, de hát mást nem tudok csinálni vele. Viszont nem karcol, véd a macskakarmok ellen is, szellőzni is tud, rozsdálni meg csak nem fog alatta, ha véletlenül esik is ahogy hazaérek úgy is leveszem róla és száradhat, nem lesz vizesebb mintha simán ráesne az eső.
-
eTrade
tag
válasz
diablo1984
üzenetére
Szegény macska (meg ti), eltudom képzelni azt a látványt ami fogadott amikor felnyitottad a motorháztetôt.

Amúgy köszi mindenkinek a hasznos tanácsokat!

-
-
Plero
aktív tag
válasz
eTrade
üzenetére
Egy próbát megér : http://www.colorflotta.hu/boll_ragcsaloriaszto_spray_313
-
eTrade
tag
válasz
LamerGyuri
üzenetére
Köszönöm a gyors választ!

-
-
eTrade
tag
Nemrég találtam egy csontdarabot a motortérben... nagyon úgy fest, hogy odaszokott egy nyest.

Nektek nyest riasztónak mi vált be a legjobban... ér valamit a zokniba tömött emberi haj? Vagy pisi mind a négy kerékre?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Allegro vélemények - tapasztalatok
- Építő/felújító topik
- Yettel topik
- Windows 10
- Konteó topic
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- MasterDeeJay: ASRock B250M Pro4 coffeetime mod! (DDR4)
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- OLED monitor topic
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- További aktív témák...
- Apple iPhone 14 128GB Blue Karcmentes állapot 92% akkumulátor
- CÉGEK FIGYELEM!! iPhone 11 64GB Black -1 ÉV GARANCIA - 27% ÁFA-S SZÁMLA Kártyafüggetlen, 100% Akksi
- Samsung 870 QVO 8TB Sata 2.5 SSD
- LENOVO ThinkCentre M93p (SFF)i5-4570,4GB DDR3,500GB SATA3 HDD,DVD,WIN10
- ÚJRA! 256GB NVMe SSD, 1 év gar - 2230 méret
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

):
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)