- Meggyi001: Áram nélkül....méltóság nélkül.....
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- creation: Elég lett abból, hogy a nagy gépeim nem képesek behúzni a filamentet
- ldave: New Game Blitz - 2026
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Lalikiraly: Mercis kalandok - Huszonkilencedik rész
- bambano: Bambanő háza tája
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
-
LOGOUT
Renault, topik összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
salieri.
őstag
Ha nyitja az ajtót elvileg pár mm le kell jönnie,mivel keret nélküli az üveg,na ez nem történik meg.,hatul a küszöbön a fólia jött fel.
#szebe: igazából második, szaladgálós kocsit keresünk max. 1.5 ig. Nem szempont a kabrió, de ez viszonylag meg elviselhető.
Ezt a modust nézem meg mellette,de az ára elég magas.
-
norbert1998
nagyúr
Nem rossz nem rossz.
Viszont a tulajok száma az bullshit. Eleve úgy kezdődik sok autó élete, hogy első tulaj a kereskedő, aztán ha lízinges akkor a lízingcég, ha hiteles akkor a bank. Ha az ember nevére kerül az már 3. Ha ő beadja egy kereskedésbe és ő nem bizományos, akkor az ő nevére is felkerül, de eredetvizsgát neki nem kell csinálnia. És ekkor még egyetlen eredetvizsgája sincs, hiszen végig az az egy ember használta.
Aztán, ha jól tudom, hogy az autó két ember nevén van, mert apa anya közösen tulaj (lehet ilyet egyáltalán?) akkor ugye az is 2 embernek számít szerintem.A közeli hozzátartozók közötti tulajváltás esetén is van új tulajdonos de nincs eredetvizsga. Pl. anyuról apura írják vagy a gyerekre, testvérre.
Lényeg a lényeg, inkább az eredetvizsgák száma mérvadó, abból nyolcat számoltam.
Illetve azért ez egy elég réteg jármű, megveszik élvezkedni aztán jön a gyerek a kertesház a mittudoménmi és el kell adni mert hobbi, luxustermék.
Ezek nem jelentik, hogy rossz is.
2021 óta mentek vele rendesen, jó eséllyel autópályán, amit szeretnek a motorok, kis híján fiatalítja őket.
-
salieri.
őstag
-
rob210
Topikgazda
Én továbbra is ezt tartom megfelelőnek.

De mindenki azt rak amit akar.Viszont a feszre rosszul emlékeztem az 7v.
De ph1 esetén volt 11voltos rendszer is. -
rob210
Topikgazda
Ha gondolod átküldök neked par videót, csak dobj egy elérhetőséget.
Viber, messenger, email.
Azt akár be is tolhatjátok az orruk alá, hogy ezen a vonalon induljon el a kedves szakszervíz.
Kb. A 10ik 1.33on vagyok túl mindegyikben katalizátort(dpf) meg vezérlést akartak cserélni.
Már egymásnak adják a számom az 1.33tce tulajok, amitől nem vagyok túl boldog. -
rob210
Topikgazda
Nem részecske szűrő lesz!
Mindegyikre rámondják, pedig az elmulasztott olajcsere miatt van.
Sajnos gari idő alatt a 30ezres csere, mert nem cserélik ki, csak felvezetik a papírra, (digitàlis szervízkönyv tudom ) ez már több esetben bizonyított tény.
Ennek köszönhetően letapad a kipufogó oldali vvti szolenoid.
Onnantól jön a rossz állítás és lövi teli a katalizátort. Utána nyomás szenzor hiba és utána, még majd felírják a vezérlés cserét is. Kokány banda és ezt most már fixen le merem írni, mivel több videó felvételem is van, hogy milyen olajat engedtem le 1.33akból. meg arról is, hogy szelepátmosás olajcsere tanult érték nullázás és kényszerreg után tökéletes az autó. Szemét tolvaj banda.
Ez pl. 2 héttel előttem volt szakszervízben. A gyertya sere szerepelt a lapon 350km van a gyertyában. Persze....
-
Dyno
veterán
Nagyon köszönöm!!
#99024vzsryl: Szerk.: Tedd össze a két kezed, és adj hálát az égnek, hogy a feleséged a földszintes autókat szereti. Szerencsére az enyém is így ütötte be a fejét, és nem ácsingózik dömperekért.
#99027Sirus86: Néztem őket, de az a bajom, hogy annyira ronda, oké teherautóból készítette teherautó, dehát egy Caddy sokkal szebb vagy egy Berlingo(és leszármazottai), még egy dobló is szebb.
A legújabb az jól nézz ki, de azok meg drágák, meg Bluedci-k. -
-
-
Benir8
senior tag
#98858molnarpeter
Igazából cserélni, mert nincs jó állapotban a jelenlegi 50 ezer km-s Monroe lengécsillapító, úgy mondanám kopog, mert a kemény rugó túl erősen feszít gyorsan egyeletlen útakon.
Elvileg a Monroe lágyabb, ezért gondoltam a KYB Excel-G jobb változatot, nem mennék feljebb túlzásban keménységben, csak ne kopogjon.(Futómű az rendben van, fel van újítva)
Mit értesz gyári gátló? Nálam is a tizen valahány éves Renault gyári volt 5 évvel ezelőtt, utána került fel a Monroe. -
tycon
tag
-
Gabady
aktív tag
Igen Rlink-es. Elvileg ilyen SD kártya kell bele aztán ez frissíti a rendszert.
[link]
Az internet bugyra szerint.
A zörgést tegnap orvosoltam egy kisebb mennyiségű ragasztós szivaccsal. Műszerfalom MÉG nem zörög
Jha igen.... Ledet a fényszóróba próbáltatok -e már ? Van -e bevált gyártó/típus?
-
rob210
Topikgazda
Felejtsd el.
Vagy eladod és veszel egy gyárilag xenonost, vagy elátkozod a napot amikor kigondoltad a dolgot.
Ott ugye nem elég a lámpa meg szintező, ott lökős is más, mert benne van a mosó, anélkül pedig bukik és ezt még a rendőrök is vadásszák. Valamint komfort modul csere, meg beállítgatás, feltanítás.
Tényleg óvva intelek tőle!
Egy srác megcsinálta , de hetet kölykedzett meg beleőszült.
-
belaazallat
addikt
Hölgyeknek, akiknek nyűg a parkolás(tud parkolni, csak nem szeret szűkhelyre beállni nagyautóval) városba ideális a kis autó. 4 is elfértünk a Clioba, amíg működött.
Sok autót vezettem hosszabban saját Volvo V40 kombi, 1 évig Passat B5, céges Fiat Fioríno, Másik cég, VW Caddy, Mercedes Vito, Renault Express.
Mindegyik másban, máshogyan jó. Ha a Clioba bele lehetne faragni a Volvo ülését az lenne a legjobb. Szóval csak azt akartam leírni, hogy szerencsére nem vagyunk egyformák, mindenkinek más a preferenciája, és ez így van jól! -
rob210
Topikgazda
Hidd el azért én elég sokmindent kellett már, hogy vezessek.
Nem ülnék át a clióból egy nagyobba, csak azért, hogy nagyobba üljek.
Lehet igénytelenségnek nevezni, vagy spúrságnak én szvsz nem vennék nagyobbat. Minek?
1 embert ez a kocsi is tökéletesen elvisz.
Hozzáteszem tavaly 4 emberrel az olasz nyaralásra is jó volt.
-
rob210
Topikgazda
-
A komplexitasuk. Cserebe dragabb oket javitani, meg rohadnak joval hamarabb is. Nezzel szet a VW forumon (Sogornom megkert,hogy vegyek neki kint nemetben egy 7 szemelyes Caddyt). Hat elment a kedvem a VW csoporttol. Hiaba fogyasztanak jol, ha ramegy a gatyad a szervizre. Ugyanezt mondjak a kollegak is. Szoval vagy jol fogyaszt es szivsz gar utan, vagy rosszabbul, de meg tudod javitani/javitattni.
-
-
Hat, a Grand Modus 1.2 D4F Turboval, nekunk mostansag 6.2 - 6.5 atlagot nyom E10 benzin+Luqi Molly benzin adalekkal, ami kb valos is (szombaton tankoltam meg, stimmelt a komputer adataival). Ebben benne van Autobahn (130-160 kozott), nagyvaros es kulvaros is, es Alpokra fel-le. 88KM/h atlagsebseggel. En nagyon elegedett vagyok vele, es meg megy is. Amit Rob irt sokszor: nagyon meg tudsz vele lepni autosokat.
-
Jimmy8
senior tag
Igaz, hogy nem Renault szervíz, de ez adhat támpontot a lehetőségeidről:
[link]
A linken szereplő szöveg az utókornak:
"Gyári fényezés esetén 2 év garancia jár a nem megfelelő fényezésekre (pl.: hámlás, felhólyagzás). Javított fényezés esetén egy kormányrendelet fél évet ír elő, de a magas szintű technológia és anyag felhasználás miatt 1 év garanciát biztosítunk az általunk elvégzett munkákra." -
zaskar
senior tag
Én 15 éve használok kártyát, ebből 10 év szabadkezes (Laguna). Más autót nagyon ritkán vezetek, így most kicsit szoknom kellett azt a vadiúj, 2600 km-es Captur-t, ami egy hétig van nálam. Az csak egy dolog, hogy rendre elfelejtettem bezárni, de ami veszélyesebb, hogy a manuális kéziféket is behúzni néha
Még jó, hogy nem lejtős részeken álltam meg, mert elgurulhatott volna. Egyébként annyira nem vagyok elájulva tőle, ez az ezres varrógépmotor nem győzött meg, az "új szag" meg kifejezetten zavaró számomra. Napi szaladgálósnak elmenne, de fő autónak... -
Jaded
őstag
Szerintem nem gond, hogy nagy, könnyű megtalálni
Audinak volt régebben, kb öngyújtó nagyságú "kulcsa", attól szerintem megbolondulnék.
Az új Renaultoknál szerintem a MyRenault app már tud nyitni-zárni, de pl az Apple féle CarKey-t talán csak a BMW (esetleg még 1-2 gyártó). Pedig az nagyon jó dolog lehetne: telefon a zsebbe és go. -
norbert1998
nagyúr
Az a fickós fél valóban jól fog, de nagyon hamar elmelegszik. Annál a német pályás tempónál már nem tudtál volna megállni vele. 200-rol egy satu nullára már nem fér bele neki. Nekem a Mégane se fért bele, sokkal kisebb autó, csak 90-ig lassítottam, a fék meg elment szarni elől és hátul is. Igaz, csak 296-os fék van, nem 300-as, mint neked

-
Nagyon szépen köszönöm a részletes beszámolót

Rob210: érdemes lenne chip előtt a turbót cserélni? Mégis csak 350k km van már benne, picit viszi is az olajat (ha emlékszel az új intercooler-ben is már volt kis olaj, de két olajcsere közt nem fogy a kocsiból)? Előbb - utóbb úgyis el fog köszönni, akkor már inkább a megírás előtt cserélném le. Utána meg a kuplungot és a féltengelyeket
-
-
-
den89
tag
Végül most szántam rá magam az autó cserére. Szóval, amiket írtál (Megane IV 1.33 tce) :
- hűtővíz csipegetés: még nem tudom, de ez legyen a legnagyobb baja
- ülőlap rövid (azért figyeltem fel rá, mert írtad korábban, és egy kicsit tényleg), amúgy szűkösnek nekem nem szűkös, jobb térdemnek sem zavaró semmi
- kilátás, igen bizony rosszabb, mint a Megane II-ből volt. Kicsit tank érzés, ahogy mondod is.
- a szoftverrel, infotainment-el nincs semmi gondom, tetszik (csak, amit írtam tolatóradar csipog, mint a hülye 20-25 centi távolságnál közelebb, ez más márkánál nem tudom hogy van. Automata nyitás-zárást pedig, amiről beszéltünk is pár napja, azt egyelőre kikapcsoltam)
- váltó, motor tetszik (motor halk, alapjáraton szinte nem is hallani, egyébként nyomatékos, amennyire kell, én úgy gondolom, sebességek jól elosztva, 85-90-nél már mehet a 6., hogy ez pozitív vagy negatív, döntse el mindenki maga)
- turbólyuk, igen van egy kicsit, de számomra nem különösebben zavaró (feleségem Cliója is ilyen)
- kormány szervó, igen értem miről beszélsz, de szerintem nincs ezzel különösebb gond. Nincs túl sok új autóval tapasztalatom, de a feleségem Cliójában is ilyen. Kipróbáltam egy Octavia-t is, nem érzem annál sem "művibbnek"
- futómű: feszes, ahogy mondod. De még mindig jobb, mint a régi Megane II, és a feleségem Clio-ja után ez sem lepett meg.
- ez az ívről leesés, hátulja arrébb mászik jelenséget még nem tapasztaltam, de olvastam tesztekben, hogy előfordul(hat)Alapvetően egyelőre én elégedett vagyok vele, nem elfogultság. Nincs olyan része, ami nagyon zavarna. Jó vezetni. Nem bánom, hogy nem Octavia vagy Arkana lett (ezek voltak még képben)
Még amiket így visszaolvasva láttam: kuplung nyikorgás nálam is előjött pár nap és 200 km után (!), WD40 egyelőre megoldotta, remélem így is marad. Fék néha nyikorog, betudom annak, hogy (majdnem) új, remélem abbamarad pár ezer km után.Fogyasztás városon kívül nagyon jó tud lenni, városban azért eszik. Kicsit hitetlenkedtünk egy-ketten Gombinyó kolléga 5 liter körüli fogyasztásán: [link] . De egyáltalán nem lehetetlen. Írtam ezt is pár napja, országúton 5,2-es fogyasztás jött ki nekem 190 km-en. Egy kicsivel visszafogottabban vezettem, mint amúgy szoktam, de 5,5-6 l simán hozható országúton, autópályán meg sztem egy fél literrel több elég lehet neki, ha nem hajt a tatár. Most kb 50/50% város/országút átlagnál vagyok, így 6,8-6,9 l. Szóval városban azért majszol egy 8 l körül, de ebben sok a kis táv, dimbek-dombok, lámpák, stb.
-
rob210
Topikgazda
Oké, ez nem Magyar forgalomba helyezésű.
Import verda, lehet olyan országból ahol már 2007ben is kötelező volt. Remélhetőleg a szervizelése is megvolt. Kinti népek jobban meg tudják fizetni.
Sok örömöt hozzá, meg bogaras fogsort 🤣
(Azt hiszem a cabriosok ezt szokták mondani) -
Wiz Khalifa
veterán
2 kocsi még nem sok.
Én októberben elégeltem meg, amikor vettem a Megane 2-őt. Akkor kicsit túltoltam az autó állományt. 1 Megane 2, 1 Thalia, 1 Clio 2, 1 Wartburg meg a hobby kocsim egy Cadillac. 
Mikor haza hoztam a Megane-t és nem tudtam beállni vele az udvarra, elgondolkoztam rajta, hogy ideje változtatni a dolgokon mert még a szomszédok azt hiszik kupecos vagyok.
-
szebe
addikt
Talán a laguna volt a legstabilabb, ott csak néha olyat csinált, hogy a sofőr oldalról szabadkéz módban nem akart nyitni, megkellett tapiznom a hátsó kilincset.
Megane 3 ilyet akkor csinál, amikor elkezd szarakodni a zárban(?) valami. A hozzáértőbbek biztos tudják. A csoportadmin elektromosságisnak rutinművelet, lassan lesz megint egy köröm hozzá
-
Cane
őstag
Helló!
Renault Espace IV 2.0 Benzin (136 LE / 100 KW F4R 792 (2005)
Az olajcserétől olajcseréig végig fix szinten marad (legalábbis sem műszerfalon a szintjelző körök, sem a nivópálca nem mutatja) vagy legalábbis nem látszik hogy fogyna. Nem is kellett soha olajcserék között rátöltenem. Szinte mindig ELF 5w30 megy bele.
-
Wiz Khalifa
veterán
Hát én nem fogok tudni ehez hozzá szokni mert ha meg nem fogom tudni becsukni valahol a kocsit, stb… akkor vakarhatom a fejem.
Nekem szabad kéz módot nem is tud a kocsi am, szóval ez az opció kiesett.
Ui.: A CC amit mondtam (dízel) engedjük el, a sráctól mai napig nem kaptam képeket, stb…
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Asus STRIX Gaming PC! 7800X3D / RoG RTX 5070 TI / 32GB 7600MHz / SSD 1TB / 850w Gold! BeszámítOK!
- HP ELITE 8000 SFF PC: passzív VGA HDMI, C2D E8400 + 4GB RAM
- iPhone 13 mini 128GB 100% (1év Garancia)- ÚJ EREDETI AKKUMULÁTOR
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Szerver / szerverterem / szerver infrastruktúra felvásárlás, 1-1db is, kiszállással, logisztikával
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

az se piskóta.
ezzel a kettővel.

rob210