- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Tomasz72: Ventilátor upgrade
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- MasterDeeJay: H110-es lapban 10.gen Comet Lake működhet?
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- Mr. Y: Motoros sztorik #06
-
LOGOUT
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Zoltn
senior tag
válasz
VinoRosso #49698 üzenetére
Az alja meg a tetejére gondoltam. A tetőt kinyitni egyenesen fáj.
Ugye be kell nyomni, hogy kinyíljon, és hajlik az egész tető. Meg az oldal lapok is muanyag kereten "hangfal"szövet. A venti amit adtak hozzá az sem pwm es.
Amúgy jól néz ki, meg a kis csavaros doboz az nagyon adja. -
Zoltn
senior tag
Beköltöztem a Phanteks Evolve Shift AIR-be. Hát nem vagyok elájulva a minőségtől. Az inwin901 után határozott visszalépés. A műanyag részei nyeklenek, nyikorognak. Még szoknom kell, de lehet elállás lesz ebből.
-
edward2
addikt
Elkészült a deskmini 310 i3-8100al 16Gb Gskill Ripjaws-zal és 500as SSD-vel.
Sima box intel ventit raktam rá és biosban a silent módot választva idleben olyan 40 fok körül van a proci. Terhelésre még nem volt időm. Amúgy a cucc igen szép. Csak ajánlani tudom.
-
hoffman_
nagyúr
válasz
Mclovin #49693 üzenetére
ha ma megkérdezné valaki, aki észérvek mentén épít gépet, hogy ajánlom-e a B550-et, akkor "nem" lenne a válaszom
ha van pár extrém érv, pl 2.5G LAN vagy 3800X alá VRM, akkor mehet, amúgy nem gondolom, hogy megéri.
Intel-re nem mennék 10600K alatt, de az meg ár/értkében lemaradásban van a Ryzentől szerintem.
-
hoffman_
nagyúr
válasz
Mclovin #49691 üzenetére
Kryonaut Grizzly-t, de szerintem meglazulhatott a kötés, mivel a hűtőnél fogva mozgattam a lapot. aztán ha nem ezen ment el, akkor megbarátkozom a 45-50 fokkal...
ui.: az Aorus-nál, VRM téren, jobb, igen. jó áron jó vétel lehet 3600-3700 vonalon, nem komoly OC mellett. én B550 MSI-t vettem, ez egy elég szolid deszkának tűnik.
-
hoffman_
nagyúr
válasz
KaiotEch #49689 üzenetére
BR kompatibilitására figyelni kell, van pár lap, amit nem szeret, főleg a régebbiek között. simán lehet, hogy menne lejjebb is az a hőfok, az L12 és BR tesztek az összes komolyabb tech-youtuber videón jobbakat mentek. szerintem én bénázok... vagy csak nagyon benéztem a silicon lotteryt
-
válasz
hoffman_ #49686 üzenetére
Faja, akkor a BR sem tudná az alá hűteni szerintem. Illetve valahogy nekem nem is akar felmenni rendesen a lapra. Vagy én bénázok valamit...
(#49690) hoffman_: AsRock B450 ac f4tality-m van, elvileg fel kell menjen rá, azt tudom, hogy a PCI-E-t letakarja, csak riserrel lehet megoldani. A legfőbb bajom az egésszel, hogy ez az AMD még mindig kazán. Jelenleg nyugalmi állapotban is 40°C a lap, 38°C a CPU, és 47 az SSD, és ha be van csukva a szobán mind az ablak, mind az ajtó, akkor pár órán belül szétfűt mindent.
-
hoffman_
nagyúr
válasz
Mclovin #49687 üzenetére
mert úton van a Ghost S1 hozzá
undervolt mellett hozza ezt, all-core 4,1Ghz van belőve, amit felületes tesztek alapján hoz rendben, mindezt 1,225V vcore mellett. idle órajeleken nem nagyon értem az 50 fokot, hiába szoktam máshoz az Intel procik mellett. azt hinném, hogy az L12 azért jobbat hoz. van egy sanda gyanúm, hogy valamit elböktem a felrakásnál vagy túl sokat mozgattam a hűtőt ki-beszerelésnél. ami fura, hogy egy Cinebench szétszedi, 96 fok+ ugyanakkor játékok alatt, régebbi címeknél pl. nem megy 50-60 fok fölé, mintha az asztalon lennék. gyanús
-
hoffman_
nagyúr
az biztos, főleg, hogy SF600 Platinum is jött mellé nem rég szuper áron. egyedül a Ryzen5 3600 hőfokokhoz nem vagyok szokva. L12 Ghost Edition van rajta most a H200i-ben, de nem nagyon tudom 45-50 fok alá vinni idle.
aki itt R5 3600-at hajt kis házban, milyen hőfokokkal tud átlagolni?
-
hegegabi80
addikt
Végre jönnek olcsóbb AM4 ITX-es lapok is. Na nem mintha le akarnám cserélni a B450-es deszkát, de jó tudni, hogy lesz ilyen is.
A [link] cikket olvasva nem igazán lesz tuning lehetőség, de alap dolgokra bőven elég lesz. A 320-as leváltására kerül elvileg piacra, így nem biztos, hogy lesz értelme 450-ről váltani. Hacsak nem az új APU-s rendszer lenne a cél.
Ha most kellene AM4 itx lapot venni, nekem bőven megfelelne. Még arra a heti 1-2 óra játékra is, amire időm van. -
törölt tag
-
válasz
#16939776 #49682 üzenetére
Arra gondolok leginkább, hogy nagyjából azonos áron kábé semmi se szól az A520-as mellett még HTPC esetén se. Mondjuk IDLE -1W fogyasztás, de a B450-en meg ott az ALC1220 előnye.
Vagyis vagy gyorsan beejtik az A520-as árát, vagy elveszik például a B450-estől a 4xxxG-k támogatását. Mivel az ASRock rendes szokott lenni -illetve alkalmazkodniuk kell a többiekhez- inkább tippelnék arra, hogy csak kezdetben lesz ilyen magas az A520-asuk ára. A Giga lap például már közel is van az A520-akhoz "passzoló" árazáshoz; szerintem az ASRock se kérhetne többet a deszkájáért, esetleg max extra 2-3$-t, amit a jobb spec indokol. -
törölt tag
válasz
Fred23 #49679 üzenetére
Ezt láthatóan nem ugyan arra a mértékű használatra szánták mint a B450-ed, mert ezen alig van kondenzátor a CPU körül, cserébe felraktak annyi mosfet-et, ami kiadja magas hatásfok mellett a CPU által kért áramot. Ebből a kettőből következtetve szerintem arra a feladatkörre van kihegyezve, ahol a CPU IDLE-ben tölti az idejének jelentős részét. Ezért vélhetően sima belépő, HTPC-célú lapok lesznek ezek, nem éppen a "Gaming" szint.
Nem állítom, hogy nincs átjárás a két megoldás között, de érdemesebbnek gondolom inkább mindkettőt megtartani, támogatni, mint a b450-et az A520-al leváltani a kínálatban és árban. De ennek csak addig látom hasznát, amíg a B550-es lapokat le nem küldik arra az árszintre, ahol korábban a "komolyabb" B450-es lapokkal vadásztak vásárlókra, mert akkor ez az ár-érték érzékeny réteg, aki eddig "kényeztetve volt" hasonló lelkesedéssel megveszi a B550-es lapokat is.
-
Azt lehet tudni, hogy ezekkel a belépő a 520-as chipekkel menni fog a CPU-IGP-RAM tuning?
Mert ha megint lezárják, mint az A320-nál, akkor az azért nem annyira fax@.(#49678) Duracellm...
€70-€100-al számolva, 25-35k HUF között tényleg jó lenne! -
imibogyo
veterán
Na ez most így ahogy van... Számomra minden benne van ami általánosságban érdekel egy ITX lapnál mivel nekem az ITX gép a "családi játszós (kis teljesítményigényű játékokkal) - képnézegetős - HTPC - stb." mindenes szerepét tölti be a TV alatt. AC-s wifi, Nvme, 2x HDMI 2.1 (4k/60p/HDCP2.3), venti auto-stop funkció a CPU csatlakozó részére is, amivel könnyű megvalósítani a full passive-semi passive átmenetet (sajnos a mostani Intel lapom erre képtelen (persze meg lehet kerülni a többi csatlakozóval, de na...). Már csak egy második M2 lenne az álmom és mondjuk egy valós 40k körüli itthoni ár (természetesen nem a nulladik napon) és menne is a rendelés. Kár az ALC887-ért is, de ~100 USD-s ár mellett simán belefér, úgyis ott a HDMI, meg az én esetemben egy külső DAC is.
-
válasz
#16939776 #49678 üzenetére
Az ASRock magyar áfával kábé ott lesz, ahol az én Fatal1ty B450 Gaming-ITX/AC-m. A kérdés az, BIOS szinten melyik mit támogat majd? Remélem, nem akarnak kiszúrni a B450 tulajokkal, és az A520-akkal együtt jön majd támogatás a B450-es lapokra is az új APU-khoz (4xxxG)!
Nem szokott szemétkedni az ASRock, de miért vegye valaki azonos áron azt az A520-ast a Fatal1ty B450-nel szemben? BIOS-szal meg lehet éppen oldani okosba ezt a "problémát" sajnos. -
törölt tag
Végre lesznek a tényleg olcsó AM4-es lapok, 105 ill. 70 USD-ért.
-
HookR
addikt
Gigabyte A520I AC hivatalos oldal - [link]
- AM4 -
hoffman_
nagyúr
ez nektek valószínűleg nem akkora szám, mint nekem, de ma csippant az email cimborámnál németben, hogy átadták a Ghost S1 Mk3 házikómat a DPD-nek, most már talán tényleg meglesz
-
Crabface
senior tag
Valakit esetleg érdekelhet egy Geeek A50, matt feketében? Plexi oldallappal.
-
válasz
Ghoula #49665 üzenetére
Hű, köszi! Figyelni fogom!
(#49667) Erdei88
Szerintem egyáltalán nem szaladt meg, mivel a $ árakat €-val érdemes helyettesíteni, így sacc/kb. ki is jön a hazai ár, jelen esetben: €90 x 350Ft/€ = 31.500,-
Ebben a tesztben (és Geizhals-on is) pl. €95-nek írják, úgy máris 33.250,-.
Szerintem ha beáll az ára, és több helyen is kapható lesz, akkor olyan 35k HUF-ért fogjuk tudni hazavinni. -
Ghoula
senior tag
válasz
Erdei88 #49635 üzenetére
https://www.alza.hu/cooler-master-masterbox-nr200p-d6110205.htm#parametry
Bár kereső már nem dobja fel, de direkt linken elérhető.
-
Mercutio_
félisten
válasz
hszilard666 #49658 üzenetére
Látod-látod, máris spóroltunk neked egy csomó pénzt!
-
Gyerekek mi a fene történt táp fronton? 42-ről 55-re felment egy SF600 ára. Hát szomorú vagyok nagyon!
-
Mercutio_
félisten
válasz
hszilard666 #49650 üzenetére
Harmadrészt úgy is eladnád
-
Zoltn
senior tag
Valakinek van Phanteks Shift-je?
-
HookR
addikt
Biostar B450NH hivatalos oldal (v6.0) - [link]
- AM4 -
Lehet inkább új házzal és hűtéssel kellene szórakoztatni magam.
-
VinoRosso
veterán
Arra gondoltam, hogy egy dupla top radi kevés lenne egy böszme rendszernek, főleg úgy, hogy csak 240-es és nem 280-as, aminek simán be kéne férnie egy 35 centi hosszú házba. Még a 3 slotos VGA- miatt akár be is férhetne egy a VGA elé, csakhogy ott meg az üveg oldallappal nézne farkasszemet. Meg aztán a pumpát hova rakod?
Van amúgy ahogy nézegettem itx méretű 2070, de azon a hűtés olyan, hogy azt is vizezni kéne. Még kisebb méretben meg van 2080 MXM és létezik olyan STX lap amibe talán bele is menne, ezt kéne ráapplikálni egy élére állított quad radira, és meg lenne válaszolva minden kérdés
.
-
HookR
addikt
válasz
VinoRosso #49640 üzenetére
"Ha valaminek helyet kellene találni az a hőleadó felület, de azt nem látom, hogy ilyen irányba terjeszkedne ez a ház."
Onnantól kezdve, hogy a dVGA be van forgatva a CPU-hűtő elé, ez az elrendezése eleve a CPU vízhűtésére alapoz, illetve a 240-es radiátor ventilátorai hivatottak fölfelé kiszellőztetni a házat. Eddig még akár rendben is lenne, de sem a táp rögzítésénél, sem az oldallapok megválasztásánál nem a szellőzés, hanem előbbinél házkonstrukciós szempontok, utóbbinál a divat diktálta trend kerültek előtérbe. Újfent bizonyosságot nyert, hogy nincsen Mini-ITX ház kompromisszumok nélkül.
"Én inkább szeretnék egy nano itx lapot PCI-e 3.0 x16 slottal, kb 15 centis 2070-el, de hatalmas hűtéssel"
Ha olyat még nem is, de 19 centis 2060-at találni az EVGA kínálatában, vastagabb, 3 slot-os hűtéssel. -
VinoRosso
veterán
válasz
petersomo #49638 üzenetére
Ementáli sajt, kinézetre.Plusz nem tudom mi létjogosultsága van ennek a méretnek/kialakításnak. 3 slotos 34 centis GPU, ez WTF. ITX-nél már inkább maguknak az alkatrészeknek a mérete ami a szűk keresztmetszetet képezi, ezért nem kalkulálnék azzal, hogy most vagy a jövőben ilyen king size cuccok lesznek az itx gépekben. Ha valaminek helyet kellene találni az a hőleadó felület, de azt nem látom, hogy ilyen irányba terjeszkedne ez a ház. Én inkább szeretnék egy nano itx lapot PCI-e 3.0 x16 slottal, kb 15 centis 2070-el, de hatalmas hűtéssel, mint egy 2080 Ti-t terhelés alatt nyerítő ventikkel még nagyobb méretben. Ez nekem ilyen két szék közül a padlóra. Mondjuk már a sima Rocket is egy hotbox, de ez.... ha olyat vesznek bele ami bele való, se kicsi nem lesz, se hűvös, se halk, mellé még ronda is.
-
petersomo
csendes tag
[Rocket Heavy]
15,8L, alu, Type-C, 340mm GPU, SFX-L, német Caseking-nél 120€, nagyjából fele a Rocketnek. -
tthom
senior tag
válasz
Qkackca #49636 üzenetére
Jó kérdés, hogy támogatja-e a fesz állítást, soha nem néztem. A saját gépem átalakításán már gondolkodtam én is, mert az eredeti ötlet jó volt, csak nem ekkora hőterheléshez.
Az a baj, hogy az előlapot ragasztottam, hogy ne látszódjanak a csavarhelyek, aztán azt nem tudom mennyire tudom szépen leszedni. De lehet ez lesz, majd meglátom. -
Qkackca
őstag
válasz
Mercutio_ #49630 üzenetére
Az mk35-dv-re rákerestem az arukeresőn vagy az árgépen, és egy csomó bolt listázta 3k körül, meg volt pár 4k-ért, így gondolom az még elérhető.
A 05-öst pedig a saját korábbi gyűjtésem között néztem, jelenleg nem tudom kapható-e még.
#49634: ha az alaplapod támogatja a proci fesz állítást vagy a procinak adható áramerősséget, akkor szerintem akár 1-200 MHz veszteségért cserébe beférhet az adott keretbe (hőmérséklet, fesz, áramerősség, fizikai hely).
Amúgy ha eleve egyedi géped van azt nem tudod átalakítani, hogy jó legyen neked? -
XanD3R
senior tag
Sziasztok, nem tudjatok esetleg, hogy a CM NR200 mikor varhato a magyar boltokban?
-
törölt tag
válasz
Qkackca #49628 üzenetére
ugy, pci riserrel. messze nem idealis persze, mert a kartya letakarja a procihutest, tehat vagy extra alacsony huto kell h kapjon levegot, vagy blower, de akkor hangos (vagy osszeforgatni a vga-t es a cput, egy kozos tombbel huteni, de nincs nagyon hova elszallitani a hot meg hocsovekkel sem)
ha a kartya hutese felfele nez, legalabb tud picit szellozni a perforacion,
igen, a 05 talan meg jobb ugyanilyen atalakitasra. es akkor meg a gyari dcatx helyere be kell zsufolni valami erosebbet is. hat... nem kihivasoktol mentes -
tthom
senior tag
válasz
#16939776 #49623 üzenetére
Persze, nem sürgős, agyaltam már rajta sokat. Nekem ez dolgozós gép, SSD a rendszernek + 3.5HDD az adatoknak, azoknál nem számít annyira a sebesség, viszont méret meg jó, ha van. NASom van, gigabites lan mindenhol, azzal nincs gond, de akkor is lassabb, mint ha direktben SATA kábellel van. Ezért forszírozom először a normál HDDt.
Felpörgés nem érdekes, reggel bekapcsolom, aztán pörög egész nap, utána meg ki. Ahogy elnéztem, slim 2.5"-ben még mindig a 2TB ami van, ahhoz nagyon szelektálni kellene a dolgaimat.. De lehet érdemes lenne, tény, hogy kisebb helyet foglal, meg ilyenek, csak a tartósságát nem tudom. Meg akkor értelmes új ház 20-30e + 2.5" hdd megint 20-30e.. Szóval ötletelés szintjén vagyok. -
törölt tag
Alaposan átgondolnám a szokásaimat, mit szeretnék pontosan, milyen gyakran használom a HDD-t. Mert a nagy tányéros lemezek nagyon lassan pörögnek fel, ha bírod a nagyon hangos HDD-ket, akkor is 4-5sec lesz, amíg feléled.
Szóval minden képen erős kompromisszumra számíthatsz zaj-teljesítmény-reszponzivitás szintjén, bármilyen 3,5"-ost teszel bele egy modern desktop gépedbe. És elég ehhez "csak adatárlásra" használni, mert úgy is iszonyatosan vissza fogja a gép használhatóságát.Én végig jártam ennek minden bugyrát, és az összes kompromisszum közül az 1 lemezes 2,5"-os hdd volt/maradt a nyerő, azóta próbálkoztam ezt nagy SSD-re is leváltani, de engem nem győzött meg az elért eredmény.
Ha neked nagy terület kell, akkor további kompromisszumokat kell kötni, lásd:-A külső USB-s ház kényelmetlen, de ha csak ritkán kell az a 3TB akkor megfelelhet,
-Az olcsó nas drága és lassabb mint a HDD, de mindig ott van, nem kell dugdosni és "helyben hangtalan".
-Drága nas, drága hálózattal nagyon nagyon drága, de gyors mint a HDD és "helyben hangtalan"
-Meg van még a helyben lévő nagy sata SSD, ami szintén "csak" nagyon-nagyon drága, de valószínű feleslegesen gyors is lenne neked. -
tthom
senior tag
Sziasztok!
Keresem már pár napja, de nincs ötletek olyan házra, ami a lehető legkisebb, jól szellőzik és belefér 1 db 3.5" HDD normálisan? Táp, VGA hely nem kell. Most 220 x 220 x 130 -as saját építésű van, de nem vagyok megelégedve a szellőzéssel.
Összegezve:
i5-8400
ASUS Prime H310T, nem kell neki ATX táp, külső kockáról megy
1db 3.5" HDD
Nem nagyon találok értelmeset, ez a proci meg elég jól tud fűteni ebben a melegben.
Arra gondoltam, ha más nincs, hogy veszek kettő CHIEFTEC Compact IX-03B-OP házat, ezek elég lyukacsosak, aztán egymás mellé szerelem őket. Egyikben a lap, másikban a HDD.
Méretben kb. ugyanekkorára jönne ki.
Thx,
Tomka -
HookR
addikt
válasz
A.Winston #49605 üzenetére
Olybá tűnik, hogy DDR5 előtt már nem tervezik az áttérést RDNA alapú IGP-re.
Egyelőre azt a lehetőséget sem zárnám ki, hogy az Intel mintájára lesz egy alap igényeket kielégítő, gyengébb, de kompaktabb IGP (pl. meghagyják a VEGA-t erre a célra), amit erősebb CPU-val is társítanak. Illetve lesz egy kigyúrtabb APU erősebb IGP-vel, kiegyensúlyozottabb CPU-val. -
duo
addikt
válasz
#16939776 #49603 üzenetére
ez attol van hogy, amennyire olvaslak, szerintem te az ésszerűség es a fenntarthatóság szempontjait figyelembe véve állsz hozzá az egész kérdéshez. A piac es a profit logikája, ezzel ellentétes irányba mutat... ez van.
más:
dugo_sítottam a rendszert.
noiseblockert felcsaptam az is40 bordára, gyorskotozovel, az egyik LEPA meg a videokartya alá került.jó
csend, rend.youtube alatt 37fokig ment fel.
27 fokos a szoba.
szerintem ennél jobban ezt, nem lehet. -
törölt tag
válasz
AxBattler #49599 üzenetére
Megint nem törekedtek a GPU jobb kiszolgálására. Generációnként egyre gyengébb frame time-ok vannak, ahogy egyre nagyobbakat ugrál a CPU-rész órajele, és meg van engedve az is, hogy ha van szabad TDP keret (adott pillanatban éppen semmit nem csinál semmit a GPU, éppen akad a játék) akkor azt is kihasználja a CPU a turbo-hoz. A köv. pillanatban már a CPU-nak és a GPU-nak sincs elég TDP-je és így fel-le ugrálnak az órajelek az éppen aktuális állapothoz alkalmazkodva.
Ahogy egyre erősebb a CPU, egyre gyorsabb az órajel váltás, egyre szörnyűbb az eredmény (szerintem). Ezért, én még mindig a 2200G-n gondolkodok, sima desktop használatra, azon még megfelelően gyenge a CPU és egyszerűbb a boost-ja, nem szűkös annyira a TDP keret ahhoz hogy jó legyen velük az UX.Én -kis naív- azt hittem, hogy a ZEN azt fogja jelenteni, hogy a komponensek egyre kifinomultabban dolgoznak majd össze. Erre ezek az idióták, meg csak tolják felfelé a CPU órajelet, ha kell, ha nem.
Kiderült hogy én bennem van a hiba, vagy túl nagyok az elvárásaim, vagy a piac nem ezt akarja.
-
A.Winston
tag
EZT nem tudja valaki itthon legyártani? Nagyon durván elkapott a birtoklási vágy.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Dell latitude, precision, xps, magyar világítós billentyűzetek eladóak
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! MSI Z390 i5 9400F 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060Super 8GB Corsair Carbide Series 200R 600W
- CarPlay / Android Auto adapter meglévő Android alapú fejegységhez
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest