- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Argos: Szeretem az ecetfát
- zebra_hun: Hűthető e kulturáltan a Raptor Lake léghűtővel a kánikulában?
- Gurulunk, WAZE?!
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
-
LOGOUT
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
teljesen jo. a masik oldalba ha nem a 3.5" meghajto megy, siman ferne dual slot gpu a rovidebb fajtabol.
tetszikhoffman_:
en vettem egy syno-t celszerszamnak, de nem vagyok vele elegedett. ahogy irtad, lehettek volna galansabbak a speckoban, mert igy csak annyi nekem az elonye, hogy kulon kisfogyasztasu doboz, ami messzirol elerheto. fenykepgaleriak vannak pluszban rajta h a csalad messzirol tudja nezegetni, de pl annak a konvertalasa mar csigalassu a nason. -
törölt tag
Alaposan átgondolnám a szokásaimat, mit szeretnék pontosan, milyen gyakran használom a HDD-t. Mert a nagy tányéros lemezek nagyon lassan pörögnek fel, ha bírod a nagyon hangos HDD-ket, akkor is 4-5sec lesz, amíg feléled.
Szóval minden képen erős kompromisszumra számíthatsz zaj-teljesítmény-reszponzivitás szintjén, bármilyen 3,5"-ost teszel bele egy modern desktop gépedbe. És elég ehhez "csak adatárlásra" használni, mert úgy is iszonyatosan vissza fogja a gép használhatóságát.Én végig jártam ennek minden bugyrát, és az összes kompromisszum közül az 1 lemezes 2,5"-os hdd volt/maradt a nyerő, azóta próbálkoztam ezt nagy SSD-re is leváltani, de engem nem győzött meg az elért eredmény.
Ha neked nagy terület kell, akkor további kompromisszumokat kell kötni, lásd:-A külső USB-s ház kényelmetlen, de ha csak ritkán kell az a 3TB akkor megfelelhet,
-Az olcsó nas drága és lassabb mint a HDD, de mindig ott van, nem kell dugdosni és "helyben hangtalan".
-Drága nas, drága hálózattal nagyon nagyon drága, de gyors mint a HDD és "helyben hangtalan"
-Meg van még a helyben lévő nagy sata SSD, ami szintén "csak" nagyon-nagyon drága, de valószínű feleslegesen gyors is lenne neked. -
Feriboy2
aktív tag
Köszi a választ!
Az a 90 wattos táp már túlméretezett, az egész gép egy asrock J4005B-ITX (10W) integrált procis alaplap lesz 1db 4 gigás rammal, meg 2db vinyóval. 30 wattnál nem fog többet enni szerintem
Akkor nézek az aprón valami márkás adapter, tök jó ötlet, tápegységet kerestem ott, de adapter eszembe se volt -
Cickánykoma
tag
Az első eldobás után volt az érintett HDD-nél kábelcsere, illetve meg lettek igazgatva a csatlakozások is. A menet közbeni lötyögés / nem jó érintkezést furcsállanám, mivel a szerver hetek óta nem volt piszkálva, mozgatva, nem ért plusz mozgási energia a házat.
Duracellm: Volt ilyen jellegű mSata kifagyás augusztusban, amikor vettem egy nagyobb, vadiúj Kingston UV500-as SSD bele a kisebb, leamortizálódott Crucial helyére. Akkor az SSD-t dobta el menet közben most a régi Crucial van visszatéve...de azóta fagyás külön nem volt. Csak random eltűnt a terhelt HDD (+ egy másik nyugalmi állapotban levő is, mindkettő más mértékben, de azonos időközönként dobott Read error-t a Hsentinel logja szerint).
-
Anonymus23
veterán
Mindenképpen akarok valamit beletenni, csak mondom mivel egy kompakt cuccos, hátha már más is "járt" így, hogy hangosnak találta, és valamit barkácsolt.
Az is megoldás, hogy kicserélem egy azonos méretű, de halk ventire (csak ehhez jó lenne tudni, hogy milyen a csatlakozása), de mondjuk egy 20%-os terhelésnél nem kellene, hogy megsüljön, persze ettől függetlenül lehet benne olyan alkatrész ami túlmelegedhet.A paneltáp jó ötlet, csak akkor már lassan ott leszek vele, mintha vettem volna egy kisebb (talán pofásabb házat + abba egy pl FSP 300W-os tápot 12cm-es ventivel, aminek kb ugyanúgy szinte semmi hangja.
Amúgy teljesen jó a ház, meg minden rendben van vele, csak ez a pici hang, de lehet inkább behúzok egy LAN kábelt az étkezőbe (pára nincs és megy a hűtő tetejére, ott ráér "elzajolni". UTP kábel van, RJ45 csati és krimpelő is
!
Ha még lenne valakinek ötlete/tapasztalata, akkor azt is örömmel veszem -
profi
aktív tag
Nekem ehhez a konfighoz kellene valami megbízható tápegység + DC-DC adapter.
Asrock H110M/ITX-AC alaplap
Pentium G4560 proci
Akasa AK-CCE-7106HP hűtő
2x4GB DDR4 2400MHz ram (jelenleg Kingston Hyperx van benne, de eredetileg Crucialt vettem bele, de ott a második modul berakásánál be sem indult a gép)
Adata ASU700SS-120GT-C 120GB ssd
WD10SPZX 2,5" hdd
2 x Revoltec Airguard RL035 venti (Delock 89343 elosztóval)
Chieftec Compact IX-01B-OP + MK35-DV
És ehhez van egy Chieftec CDP-120ITX 120W tápegység (ehhez adják a dc-dc panelt).A táp helyett kellene valami komolyabb megoldás, főleg, ha esetleg később bővíteném a gépet (ram, proci). Általában online filnézésre és youtube videók nézésére használom.
Tudnál ajánlani ehhez egy konkrét tápegységet dc-dc adapterrel?
Előre is köszönöm -
Nagyon szuper, eddig nem is figyeltem fel erre a ragasztóra, de most felírom magamnak!
Chieftec BU-12B - gyártói oldal
Javítottak a korábbi FI-koncepción:
- van egy 80mm-es ventihely elöl;
- sokkal pofásabb az előlap;
- 2 slot-os LP VGA is elfér benne.Viszont van néhány hátránya is:
- az előlapot továbbra is béna műanyag karokkal kell rögzíteni;
- dGPU mintha nem férne el a meghajtókerettel együtt. -
törölt tag
Félhíd-as meghajtással támogathatja Power led csatlakozó a két-színű/bipoláris ledet. (amiben antiparallel van bekötve a két dióda. )
Bekapcsolásnál kaphat miatta nyitó feszt és felvillanhat.(#28081) imibogyo:
Nem csak egyszer, 20-30V-ig bírja az záróirányú előfeszítést, nem üt át.Bocs
(#28082) canniball: Inkább ez lesz. Alapból, ez "auto"-n van, nem aktív a funkció.
-
canniball
nagyúr
Nincs bekapcsolva a Good Night Led (legalul, jobbra)?
-
HookR
addikt
"Lábakkal együtt 22x22.5x12.2 cm-es"
Akkor ha jól számolom (2x 2mm oldallemez, 50mm CPU-hűtő, 20mm a CPU tetejétől az alaplapi tálca túloldaláig, 30mm HDD-nek....), van egy bő ~1,5cm a HDD és az oldallemez között?Ja, hogy az L-profilokat összekötő L-alakú lemezek miatt tetted olyan távol az alaplapi tálcát. Jól van, leesett...
-
Goose-T
veterán
Szerk.: sőt, még számok nélkül is kapható!
-
törölt tag
a fújás meg egy sugárnyalábban végzi a dolgot. Ez nem igaz a hagyományos ventikre.
Ilyet csak a két rotoros (második lehet passzív is) ventik tudnak, ahol a második rotor ellenkező irányban forog mint az első, de ugyan abba az irányba tolja a levegőt.
Pl.:GFB0812SHS,
AP121,
NF-F12PWMszvsz. a sorrend:
első: zaj és légszállítás szempontjából a szendvics megoldás a legjobb, oldalsó perforáció nélkül.
második:1db befúvó nagy statikus nyomásra képes ventivel, ha nincs sok perforáció a ház oldalán.
harmadik:1db elszívó. ha perforált a ház oldala és oda tudjuk tenni, ahol amúgy megállna a meleg levegő.(#27009) A Gázos: Tipp 1: nem jól érintkezik a memória a szlotban. elég könnyen reprodukálható.
Tipp 2: nem bírja a tápod. -
HookR
addikt
Ez a Prolimatech és Noctua amennyire tudom, prototípus maradt. Ez meg csak amolyan érdekesség: ID-Cooling IS-M.
Ha megfelel a Noctua-féle kialakítás, akkor érdemes elgondolkozni ezekhez hasonló hűtőkön:
- Noctua NH-L9x65
- Akasa AK-385
- Akasa AK-CC9101BP01 -
xedos
addikt
Igen, sajnos a legtöbb "iparos" kokányol.
De ha lerajzolod, megalkudsz az árra, akkor ha nem azt csinálta, akkor viszlát...
Az egyik házamat én is így csináltam - egy lemezkereskedőnél, vágták és hajlították. A maradékot itthon csináltam, majd ment egy másikhoz eloxálásra. -
xedos
addikt
Nem hiszem el, hogy vidéki műhelyben ne lenne asztali lemezolló és lemezhajlító gép...
Gép árnyékolás:
Régi műanyag házas gépek belső oldala fém spayvel volt kifújva...
APPLE gépekben egy fém-műanyag fólia van körbe ragasztva... minden alkatrész ezen belül van...
(Régebbi nem fémházas gépeknél) -
imibogyo
veterán
Csak az oldallapok nagyon egyenes vágására kell kitalálnom valamit.
Két laposvas közé (alul-felül) befogod a lapot és úgy engeded rá a flexet. Azért tartani kell így is az irányt (nem hagyatkozhatsz teljesen a laposvasra, mert akkor gyorsan szét lehet karcolgatni a szélét és akkor egy-kt vágás után kuka), viszont a kisebb-nagyobb "megcsúszásokat" szépen kivédi és mivel a korong az oldalával ér hozzá, azért nagyon-nagyon bénán kellene vágnod ahhoz, hogy azt már ne fogja meg és belekapj mélyebben. Így tökéletesen egyenes vágásokat lehet készíteni, minimális energiabefektetéssel. -
törölt tag
A Földelt fém burkolat elsősorban életvédelmi célból "erősen ajánlott", de a szomszéd FM vagy AM vevőkészüléke is használható maradhat a bekapcsolt PC mellett, ha ezekre az apróságokra odafigyelve az RF sugárzása minimális szintre van csökkentve.
Ha csak annyit elérünk vele hogy jobb a WiFi kapcsolat jel-zaj viszonya, és lassabban merül a laptop miatta, már megéri foglalkozni vele.
Nálunk a pl.: tűzjelző rendszerből, mindenbe bele megy a "píí-piri", aminek nincs összefüggő fém burkolata.
Ha már építesz házat akkor olyan anyagot érdemes választani ami időtálló, a könnyen megmunkálható műanyagok többsége nem ilyen.
-
imibogyo
veterán
Régen rengeteg plexi házat lehetett készen kapni gyártóktól (aztán kiment a divatból), viszont E matricásak voltak. Nem hiszem, hogy megtehették volna, ha valamilyen egészségügyi normába nem fértek volna bele. Én már évek óta (20+ év, 386-al kezdtem a pályafutásomat ezen a téren) építek fából házakat, eddig semmi bajom nem lett, pedig már nem vagyok tini és az egészségügyi mutatóim abszolút rendben vannak.
(#26952) AxBattler: Gondolom akkor az összes nagy plexi oldallapos ház is mind-mind egészségkárosító, azokról a házakról már nem is beszélve, amik még a legkezdetlegesebb Faraday-ketrecnek sem felelnének meg. Gondolom ezen cégek összes mérnöke, mind az Ecserin szerezte a diplomáját és egynek sem jutott eszébe, hogy ebből akár még baj is lehet.
Ez amúgy így nem neked, nektek szól direktbe, csak elgondolkodom, amikor egy ilyen kérdéskör felmerül és végigfuttatom az agyamon és kicsit szkeptikus vagyok. Tudod ez a tipikus "számos kísérlet bizonyította" kérdésköre. Mert ugye sokszor kimutatták már, hogy tényleg káros, míg mások (fizikusok), meg rámutattak arra, hogy nem hozható egyértelmű kapcsolatba egészségromboló hatással az a fajta sugárzás (nem-ionizált), amit az ilyen készülékek kiadnak magukból. Mert az ugye tény, hogy bizony sugároznak izomból (telefon, tv zavarása tipikus példa). Csak éppen azt nem bizonyította még be senki, hogy ez káros- és ha igen, mennyire?
-
törölt tag
Porfestett/égetett fekete vaslemezből kis ráhagyással kivágod, beszorítod 2-3 pillanatszorítóval két keményfa rétegelt lemez(lapszabászati hulladék) közé, reszelővel pillanat alatt megvan az egyenes, sorja mentes, és a festék sem jön le. Nehéz elszúrni.
egyszerűbb/gyorsabb ha veszel egy meghajtót (akár döglöttet fillérekért). +1tárgytalan(#26838) tthom: azokat a kivágásokat nehéz szépen megcsinálni, ajánlott vezetőnek egy fém USB-s hátlapi panel felcsavarozni reszelés előtt.
-
törölt tag
A Power-on jel kiküldése után 150..450ms- múlva meg kell lennie a PG jelnek az alaplapon, hogy a tápfesz megjelenése utánr alap helyzetbe tudja állítani a digitális részeket.
Ennyi ideje van feléledni a külső tápnak stby-ból utána a belső tápnak is bekapcsolni, teljesen nulláról!
A PG jelet értelem szerűen a belső tápnak kellene szolgáltatnia. A Power-on jelet meg mindkettőnek meg kell kapnia. Ehhez A stby+5V-ot a külső tápról kell hogy kapja a lap, a belsőn ezt ki kell kötni.Szóval meg kellene nézni, mit ír a két táp doksija ezekre az időkre, és szorítani hogy az összegük 500msec alatt legyen.
(#26771) shteer:gondolom a ventivel egybeepitett racs is jol fogja a legaramot
Igen de alacsony fordulaton nem vészes AP141-en olyan 5-6V ig nem okoz "hallható" gondot nekem 8V-ig volt viselhető. Az elméletileg úgy működik mintha szembe forogna a lapátokkal és "kiegyenesíti" a légáramlást. Ez az alaplapnak/CPU-nak jó de a VGA így szélárnyékban van.
-
Ezt most találtam: Akasa AK-FN076 Slimline PWM, 80 x 80 x 10,8 mm
1.540,- + postaköltség, ami nem lesz olcsó, de ha ilyen speciális igényeid vannak, akkor sajna le kell nyelni ezt a békát. Esetleg egy új, gyári Intel hűtő? Lehet, hogy azt olcsóbban megúsznád, és arról anno a PH! tesztben nem is írtak rosszakat.
(#22829) rover45
Én mindenképpen az Core i3-3220T-t raknám bele, főleg ha hosszabb távra tervezel. Az i5-höz kevés a hűtés, az i3 meg minden szempontból jobb a Pentiumnál: fogyasztás, igp, szálak, technológiák, stb. -
VitaD5
tag
Egy kb. 0,5-1 órás kutatás után biz' állíthatom, hogy külföldön se könnyű találni ilyet. Mivel nem adtad meg a ventillátorok pontos típusát, így még utánuk nézni se tudtam.
Viszonylag jó hír, hogy a Thermaltake Slim X3 nem több 6 750 Ft-nál az Árukereső szerint.
-
sb
veterán
Mert hosszabb távon jobban kell az erősebb IGP.
Plussz van pár technikai ok, pl. nálam is jobb a hűtés elrendezés az AMD-s lappal, ill. az Intel lappal van 1-2 kisebb gond: meghalt a ventivezérlése pl.
Árban pedig sikerül elég olcsón hozzájutni az AMD-hez.Szóval pár apróságból jön össze, de egyébként maradhatott is volna az i3.
-
sb
veterán
Hát igen, gyorsabb az 1155.
Egyébként nálam pont fordítva lesz a csere: H61 ITX + i3-2100 lesz cserélve FM1 ITX + A6-3620-ra.
- Prociban az i3 erősebb, de sokkal nem, ill mivel netezős gép lesz tisztán, így ez a része mindegy.
- IGP-ben az AMD erősebb, bár netezni szintén mindkettő elég.
- Fogyasztásban szintén jobb az Intel kicsivel, de így drasztikus AMD feszcsökkentéssel nem nagy különbség. A feszcsökkentett A6 így ugyanannyit fog enni kb, mint a feszcsökkentés nélküli (Sajnos a H61-es olcsó deszkán nem lehet) i3-2100. Ha az i3-on is menne talán 10W-ot még lehetne rajta nyerni. Így marad a 58-60W körüli max fogyasztás.
Idle és netezés alatt szerintem kb. egyformák, olyan 24-28W között vannak idle és 35-40W körül light load mellett.Anno Intelt akartam ilyen általános, netezős gépnek, sőt még kicsit erősebb HTPC-nek is (Celeron+kis dvga), mert az alapfeszes különbség óriási köztük. 60-70W-os Intel konfigok állnak szemben 100-120W-os AMD-kkel (és még minimálisan lassabb is utóbbi), de a 65W TDP AMD-k és a feszcsökkentés olyan szintre csökkenti a különbséget, ahol már érdemes elgondolkodni.
-
sb
veterán
Amit eggyel fentebb írtam az egy A6-3620, szintén 65W TDP-vel, amit írtál, konnektorból feszcsökkentés nélkül 100-105W körül kért, szóval esélyes, hogy a szintén 65W-os A8-A10-nek sem elég a 96W. (1HDD mellett)
Persze lehet sakkozni, mert:
- ez max terhelés (legalábbis max cpu vagy gpu, cpu+gpu még ennél is többet ehet)
- a fenti mérést rossz hatásfokú TFX táppal mértem, panel+tégla mellett biztos 10-15W-tal kevesebbet mérnék.
- a 96W-os tégla valszeg leadni tud ennyit, míg én a hálózati oldalon mértem, tehát itt is van némi tartalék.De összességében eléggé ki lenne centizve. Ha bírja a feszcsökkentést akkor lenne jó. Ahogy az enyém is lement 100W-ról 70W körülre. Arra már bőven elég a 96W-os kocka. (az enyém mellett is épp az van most).
-
Gaben01
őstag
Szia!
Én pont most váltottam ITX-re és nekem egy H77 + i3 3225 (HD4000) páros van.Én főleg netezésre és fullHD film/sorozat nézésre használom a gépet.Tartottam az igp-től a GTX460 után,de kellemesen csalódtam.A maximálisan beállítható 1024M memóriát engedélyeztem neki BIOS-ban és egyelőre nem volt vele probléma.A gyári vicc hűtővel használom egyelőre,de így is max. 40 fokig melegszik filmezés közben és még csendes is a hűtő.Azért amd fronton is nézz szét,mert igp terén erősebbek az amd-k (és ezzel véletlenül se szeretnék amd vs. intel flame-t generálni).Én azért döntöttem az intel mellett,mert az eleve adott volt,csak lapot és házat kellett cserélnem.
-
kisza25
félisten
egy 15,6" noti is csak korlátozottan jó munkára(főleg ezek az új 16:9es wide -ok), hát még egy tablet,
a nagy gépem belegyömöszölöm egy mini-itx-be(aláírásomban)az elég lesz nekem 2-3 évig,
addigra biztos lesz megfelelő utódja, bár amerre a piac halad a végén még eltűnnek a diszkrét vga-k és apu-k lesznek amikre kénytelenek lesznek a játékfejlesztők optimalizálni az új címeket -
Alkalmas, ha az ember ra van kenyszeritve, de kompromisszumos.
En azt hiszem, megprobaltam mindent -- most egy X201-es gepem van mar tobb mint egy eve, egyreszt pillekonnyu, masreszt 6 G RAM, i5, ilyesmi, szoval asztali gep szintu teljesitmenyt kepes hozni -- a grafikan kivul. Viszont ha elinditok rajta valami jatekot, akkor a sajnalom a kicsiket, hogy melegszik.. Pedig dokkoloval, kulso monitorral jol hasznalhato asztalon is.
Szerintem a laptop, mint fo gep akkor hatekony, ha sokat hordozod, sok helyen dolgozol lokalis adatokkal -- peldaul egyetemista korban. Most mar a munkahelyen van gepem, otthon neha dolgozom, de ha elmegyek otthonrol, akkor szinte soha. Szoval az idealis felallas egy brutal asztali gep, egy home server es egy tablet lenne.
-
Pista0001
addikt
Szerencsére van fejlődés ezen a téren is: "Természetesen a Computexen is jelen volt az FSP, ahogyan a nagy konkurensek is, a 80 Plus platina minősítésű modellre voltak a legbüszkébbek. Kívül és belül is hasonlít az Aurumra, de egyedi, lapos kábelezést kapott."
szerk.: katt a képre a nagyobbért
-
Pista0001
addikt
A szivattyú a prociblokkal van egybe építve, de a csövezés is fix, így összeszerelve árulják. Majd egyszer nekem is lesz ilyen procihűtésem, a következő házamba H60-at tervezek.
Köszi a dicséreteket
szerk.: ja igen, a PC-STYLE-os az enyém, a PC-Q08+H50 képeket gugliztam csak, nem is ugyanaz a két gép (az egyiken slim venti van, a másikon normál). A gépemről itt van bővebb infó.
-
toldy
őstag
Jelenleg, tudomásom szerint, intel fronton így alakul a mutatvány.
775 esetén zotac 9300
1156 esetén bármelyik i3, némelyik i5, de ezek gyengébek mint a 9300
1155 esetén pedig i3-2105/i5-2405s/i5-2500k/i7-2600k, ez tesztek szerint erősebb mint a 9300
Illetve ha megjelenik akkor a legerősebb integrált GPU-s lap a zotac z68 430 lesz ( ez 2x erősebb mint a hd3000, ami kb 1,5x erősebb a 9300nál)
-
zodo
nagyúr
Semmi gond amúgy is megoldódni látszik a problémám.
Kivitelezés még várat magára de egyszer elkészül.
Bevillant hogy noti hdd-t kellene venni a géphez ami jobban elhelyezhető (új felfüggesztéssel) a mostani 3,5" -ös ráadásul IDE csatis helyett.
Ha kivágom a ház tetőlapját akkor épp elfér a 120p de lehet hogy egy Scythe Slip Stream 120mm / 1200rpm típussal jobban járnék.Jelenleg a belső tálca a legnagyobb dilemma hogy vágjam vagy se.
Ház belső magasság 7 cm így talán épp elférne a noti hdd csak a rögzítést nem gondoltam még át ha élére állítva szeretném elhelyezni.
Ha mégis vágnám a tálcát akkor csak a hdd résznél mert az odd tartó nem kell és a táp fölötti rész is hasztalan.Amin agyalok hogy talán a ház előlapi vázához a front panel belső feléhez lehetne fogatni egy hdd tartó lemezt vagy konzolt.
Esetleg a hátlaphoz ugyanígy a kis venti fölé lehetne még elhelyezni egy hdd-t.Ma kimegyek a ringre, nem leszek aktív de jöhetnek az ötletek.
-
zodo
nagyúr
Nincs sok hely amit még nem mértem meg pontosan és a te hűtődre sem emlékszem hirtelen de úgy gondolom hogy csak egy ilyesmi 1 U magas cucc fér el mint a Jetway hűtő.
Nagyobb gondom hogy még mindig nem sikerült a fordulatszám szabályzást beállítanom.
Odd hiánya nem is baj, szerintem nagyon kevés légmozgás lenne ha még az is bekerülne a házba. Szerintem Dremel lesz a vége.(#7955) akom
Nem kell félni a 300W hallatán igaz nem egy minőségi táp de célnak megfelel.
Itt olvashatsz kicsit róla. -
Speed®
titán
Thx, eljutottam már odáig, hogy bízok a 96Wban
Proci téren még eldöntöm mi legyen, tesztelgetés kell hozzá. Jelenleg van itthon 440es kórcerka és E1200..de szimpatikusabb az E3300. Viszont ha elbírja a fullhdt az E1200, kérdés, van-e értelme cserélni..Annak örülök, hogy sikerült SATA írót szerezni jó áron, nem kell átalakítózni.
Még a hűtésen agyalok, érdemes-e cserélni a gyárit, ill. lehet meg lesz henkelve a ház oldala..monitor hátára tervezem felrakni, így a felmelegedett levegő leginkább felül, azaz az oldalán tudna kijutni..kivágás+rácson agyalok.. -
zodo
nagyúr
Szerintem nagyban venti függő is ill. a ház kialakítása sem mindegy ebben a témában.
Anno próbaképpen elvégeztem egy kisebb gányolást csak azért hogy némileg hűtve legyen a kissé forrófejű 780G chipset.
Viszont az Ipaq-nál bevált az elképzelésem hogy egyben hűthető legyen a proci és a chipset borda egyetlen ventivel.
Az ilyen alacsony házaknál többen is alkalmazták amit másodikként javasoltam ezért is mertem szóba hozni. pl. 26.hsz a topikbancsƵ esetében szerintem az a legfőbb probléma hogy az egyetlen proci hűtő sem kap "friss" levegőt hanem a házban keletkezett meleg levegőt kergeti.
Némi meleg ugyan távozik az ház oldalán de az édeskevés.
Egy próbát mindenképp megér hogy nála mi a helyzet mert egy "halk" (lassú fordulatszámú/nagy légszállítású) ventiből nem lehet gond.Nálad okozhatja pl. a rács is a zajt mint nálunk (SG05 tulajoknál) az előlapi venti porszűrője.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Realme 8i 64GB / Normál állapotban / 12 hónap jótállással
- AKCIÓ! Apple Macbook Pro 16" 2019 i9 9980HK 64GB 500GB Radeon Pro 5500M hibátlan működéssel
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L390 - i7-8GEN I 8GB I 256SSD I 13,3" HD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- LG 55G4 - 55" OLED evo - 4K 144Hz & 0.1ms - MLA Plus - 3000 Nits - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium
- Csere-Beszámítás! Asus Rog Strix GTX 1080Ti 11GB GDDR5X Videokártya!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged