- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Gurulunk, WAZE?!
- bitpork: MOD Júni 13 Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- lezso6: Nem látszik a kurzor Chrome alatt a beviteli mezőkben?
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- hdanesz: Hyundai Ioniq 28kWh - Első benyomások - második felvonás
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- stefi68: AnySoft Keyboard (magyarul)
-
LOGOUT
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
sb
veterán
válasz
#16939776 #19206 üzenetére
Pontosan nem tudom, mert még nincs meg a konfig. De ezért próbáltam előre tervezni.
A proci részét tudom, azt kimértem. Max 35W-ot kér Prime95 alatt (ez már a feszcsökkentett mérés). Ehhez tettem hozzá a több tesztben is látott 40-45W-os 7750-es fogyasztást. (a cpu is kevesebbet eszik játék alatt, mint prime95-ben, így lehet, hogy 70W-hoz lesz közelebb a fogyasztás).
A max is így jött ki, 50-55W körül láttam a 7750-et szintetikus tesztben. De volt, ahol 45W alatt írták furmarkkal is...Nincs sok kedvem tápot cserélni, de ha biztosra akarok menni akkor a kombinált terhelés miatt muszáj lesz egyébként is. Meg ha a valós terhelés csak 70W körül lesz ahhoz is jobb, ha nem a 96W-os táp jár 70% feletti terheléssel... melegedés és a hosszabb élettartam szempontjából is...
Lehet, hogy előtte azért ki fogom mérni, mert ez a 7750 még tényleg kérdéses több szempontból is:
- Ha pl. a 45W-os furmark tesztet nézem akkor a kombinált max is csak 80W lesz.
- Vagy a feszcsökkentést, ez is nyitott kérdés, mert írtam, hogy találkoztam már AMD kártyával ahol lefelé nem ment az állítás. Ha menne lehet, hogy -10W kapásból és máris 60W körül lesz a folyamatos terhelés és 80 alatt a max.
- Ha nem megy a feszcsökkentés még mindig ott van a PowerTune is, amivel épp le lehet húzni a TDP-t 11W-tal. Pont a kellő hatást érné el ez is.Szóval még így lehet tere a további fogyasztáscsökkentésnek is.
A táp ventire is kösz a választ. Igazából épp ez lett volna a kérdésem amit írtál. Hogy 1-2 percet mennyire bír ki biztonságosan. Én úgy gondoltam, hogy ez belefér, két dologra alapozva:
1. Nincs nagy terhelés indulásnál és azután sem, 550-es a táp, a cpu load max 120W, a kombinált load max 200W körül van. Tipikusan 50-160W között vesz fel a konfig, ezt az induló 3.5V után 4.5V körülire beállva, alig pár 100rpm-es venti fordulattal hűti. Tehát az látszik, hogy ilyen kis terhelésnél szinte nulla a táp hűtésigénye. Elég nagy az esélye, hogy nem fog felforrni 1-2 perc alatt.
2. A túlzottan kis hűtés is veszélyes lehet viszont, ha mondjuk hosszabb ideig nem indulna el a venti, de ezt meg megmértem, tényleg kb. 1-2 perc és eléri az induló feszt. Szóval talán ilyen veszély sincs. (Persze arra figyelve amit írsz: változhat az induló fesz is a ventinél.)
De én csak okoskodok, nincs sok közöm a tápokhoz úgyhogy jó volt egy szaki véleményét hallani megerősítésként.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- LED világítás a lakásban
- Reklámblokkolók topikja
- iPhone-t használók OFF topikja
- TCL LCD és LED TV-k
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- RETRO beárazás (mobil, PC, konzol)
- Óra topik
- Világ Ninjái és Kódfejtői, egyesüljetek!
- Ford SYNC 3 infotainment rendszer teszt
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy A23 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Lenovo ThinkPad X13 G2 multitouch
- Lenovo Yoga Pro 9 (16IMH9) - Intel Core Ultra 9 185H, RTX 4060, 32GB, érintős ELKELT
- AKCIÓ! Apple Mac Studio M1 MAX 2022 32GB 512GB számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- Apple iPhone 13Pro 128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest