- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- erkxt: A Roidmi becsődölt – és senki nem szól egy szót sem?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- MasterDeeJay: Noname 1TB-os SATA SSD teszt
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Jack Hunter: Kínai erősítő vásárlási tippek
- hcl: MS Office365 Linuxon
- Gurulunk, WAZE?!
-
LOGOUT
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
Ha tudod pontosan hogy mekkora átlag terhelést fog jelenteni a konfigod "játék közben"(mondjuk megmérted)
Akkor azt a szintet folyamatban tudnia kell a tápnak(értsd 40C°-os kánikulában 24/7-re)
és azt is számold bele hogy idővel öregszenek az alkatrészek így ehhez egy biztonsági 20%-ot hozzá illik adni.Az ezt a szintet meghaladó terhelést pedig a táp tömegéből adódó hőkapaciás fogja felemészteni, addig amíg amíg le nem kapcsol a hővédelem (ha van).
Valós, folyamatos, 120W-ot leadni képes táppal nagyon kényelmesen lehet hajtani.
(#19204) storm4 által javasolt tápot kipróbálhatod, ha elég, de nagyon melegszik, akkor segítek feltúrbózni a hűtését, ha hajlandó vagy beáldozni a garanciáját.
OFF-ra:
Ez sem olyan egyszerű: ventilátor induló feszültsége múlik azon hogy új/bejáratott, milyen viszkozitású benne a kenőanyag(csapágy hőmérsékletétől)
Biztonságos induló feszültséget ezért bő 1-2Val nagydobra szokták megadni a gyártó.
Szóval ha most találsz egy ventit ami elindul 3,5V-nál, az nem jelenti hogy egy év múlva, 15C°-os szobában megtenné ugyan ezt.Ha nagyon biztosra akarnak menni akkor bekapcsoláskor 1-2 sec erejéig megkapja a 12V-ot a venti. és utána áll csak be a -mondjuk- 4V-os biztonságos járási feszültségre.
Ha minimális terhelés mellett 1-2 perc után elindul 100- ból 100x akkor semmi gond nem lesz.
Ha mondjuk teljes terheléssel indítanád el, akkor elég gyorsan felmelegedne a szekunder egyenirányító rész, és a venti is megindulna 5-10 sec-en belül, mindenféle probléma nélkül.Ez: M1202512M A 2,95V-ról elindul.
Valami csodás kínai tápból lett bontva, és elég hideg van még a műhelyben.
-
HookR
addikt
Két adalék a gondolatmenethez:
Sokáig úgy tudtam, az 512 SP-t tartalmazó HD7750 TDP-je 55W, mivel ennyit írtak Wikipedián a nagy AMD GPU-s táblázatban és tesztekben is ez az adat szerepelt. Akkor kezdett gyanússá válni a dolog, amikor megjelent a 384 SP-vel rendelkező R7 250, aminél meg 65W TDP volt feltüntetve. A turpisság ott van, hogy az 55W a DDR3 memóriával felvértezett HD7750-re vonatkozik, a GDDR5-ösre pedig 75W, legalábbis időközben már ennyi szerepel a kijavított táblázatban itt is és itt is. Hogy pontosan mennyit fogyaszt a gyakorlatban maxmimum - pl. tekintettel az adott kártya órajeleire - azt nem tudom, de valószínűleg a 75W-hoz van közelebb, mintsem az 55W-hoz.
Időközben Picur10 is elkészítette magának az egyedi adapterkábeles PicoPSU + Dell DA-2 kombót (ahol az alaplapi P4-es csati, s így maga a processzor, közvetlen a DA-2 adapterről van táplálva, kikerülve a PicoPSU jelentette szűk keresztmetszetet), ám nála elsőre az sem működött. Kiderült, hogy a DA-2 áram alá helyezésekor nem lehet földelve a Remote érintkező, mert ilyenkor az adapter rögtön lekapcsol. Nem értek a tápegységek mélylélektanához, de ha jól sejtem a feszültség kezdeti stabilizálódásához, illetve a (túl?)feszültségvédelemhez lehet köze (majd a hozzáértőbbek kijavítanak).
Már nem emlékszem pontosan, hogy milyen variációkat próbáltam, de esélyes, hogy amikor az LR1106 után a PicoPSU+DA-2-vel raktam össze a gépet, én már eleve a kapcsolóval, vagy legalábbis a remote érintkező utólagos összeérintésével kezdtem, így bennem fel sem merült, hogy esetleg csupán ez lehetett a probléma.
Lényeg, hogy megérne egy próbát az LR1106 + DA-2 kombót ennek fényében működésre bírni.(#19186) st6969: Hogy nálad is ez okozza-e a gondot, nem tudom, de ilyet az is tud produkálni, ha az alvó állapotbeli, adott ágra vonatkozó terhelés alacsonyabb a tápegységnél meghatározott minimumnál, így lényegében ilyenkor is beindul a táp védelme, ezért kell áramtalanítanod, mielőtt újra működésre tudnád bírni. Persze elmondásod alapján régebben nem tapasztaltál effélét, mindenesetre érdemes ennek fényében végiggondolni a dolgokat...
Új hozzászólás Aktív témák
- AKCIÓ! MSI B450 R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2070 8GB GDDR6 Rampage Shiva Zalman 500W
- Samsung Galaxy S23 Ultra , 8/256 GB , Kártyafüggetlen
- Samsung Galaxy A14 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Csere-Beszámítás! Prémium felsőkategóriás Gamer PC! X870 / R9 9950X / 9070XT / 64GB DDR5
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest