Hirdetés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
- eBay-es kütyük kis pénzért
- RIOS Gépház: Rebootoljuk a PROHARDVER YouTube csatornáját!
- vrob: Próbálkozás 386 alaplap újraélesztésre
-
LOGOUT
Mindent a robogókról / kis motorokról topik
Első hozzászólás előtt olvasd át a téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Teasüti
nagyúr
Ajaj, akkor nekem véget ért a robis pályafutásom még mielőtt elkezdődött volna.

Már megfájdul a fejem a gondolattól is, h folyamatosan kapom a fülembe a monoton zajt...
Füldugóval elmenne.
Akkor asszem nézek inkább vmi endurot, jó kis 4-5-6 sebességes váltóval.
Köszönöm a türelmes válaszokat!
-
válasz
Teasüti
üzenetére
A variátor érdekes szerkezet. A lényege (persze jól beállított, megfelelő görgőkkel ellátott varióról mondható csak el ez)), hogy a motor nyomatékát mindig maximum tartsa. Nekem nehezebb görgőim vannak, így picit borult az egyensúly, de még jó. A lényeg az, hogy gázadásnál elkezd pörögni a motor, ha fog a kuplung is (újabb kérdés hogy van beállítva, gyári állapotban 3500-4000 körül, ja jól tudom), elindulsz. Ha szemfüles vagy, esetleg a szíjad is jó kopott, még azt is hallod, ahogy csúszik, mikor indul. Bizonyos határig nagyon alacsony gázzal is felgyorsul, és a motorhang tompul (terhelést kap), de az enyém például félgázon is felmegy 60ig. Egy érdekességet vettem észre, mégpedig a határt, ahol vége az optimális hajtásnak. Nálam ez 70 felett kezdődik. Csutkagáznál gyorsan megindulsz, majd aránylag sokáig egyenletes hang mellett gyorsul a paripa, majd ha eléri a szíj a maximális tapadást, a motor kezd gyorsabban pörögni, ameddig még tud.
Kellene egy fordulatszám mérőóra...És de, olyan magas fordulatszám mellett jár a motor, folyamatosan. Bár ha egyenes úton teligázról visszaveszel keveset miután már maximummal mész, egy picit halkul, és számottevően nem lassul. Ettől robogó, ezért szeretjük. Mindig ott duruzsol

-
Gergello
addikt
válasz
runner 125
üzenetére
Ilyen záram van. Ennél nem kell jobb.
-
Teasüti
nagyúr
válasz
runner 125
üzenetére
Néztem ezt az ABUSt. Drágák a cuccai? Már legalább van egy márka, ami eszembe jut majd, ha szükségem lesz lakatra.
Az az extrém nevezetű U lakat biztos fasza lehet... Árban is. -
Teasüti
nagyúr
válasz
runner 125
üzenetére
Pager távos riasztó, amivel kétirányú kapcsolatod van a motorral? Figyelmeztet, ha baj van.
Ha meg hatótávon kívül vagy, akkor meg úgyis mindegy.
Szal riasztó hülyeség? Bár a járókelőkre én se alapoznék, tény...

-
Teasüti
nagyúr
válasz
birdhouse
üzenetére
50-esként a nagyobb? Hogyan? 50ccm szerepel az adás-vételiben? Ez már okirat hamisítás?

Néztem ezt a dt-t yamahából, 92-esek tetszenek, de ennyi pénzért (130k), vagy egy kicsivel többért vannak apriliák is, rx-ek. Arról mi a véleményed?
Én így az apriliát ismertem meg, mint sláger márka, erről rosszat még nem hallottam úgy általánosságban. Meg sok mindenki mondja, h olasz motor rulz.szerk: a fogyasztás még mindig érzékeny pont, ezért nézek elsősorban 50-eseket (jah meg mert csak B-s jogsim van). Vagy ha takarékosan hajtom, akkor a 125-ös is eszik olyan "keveset", mint az 50-es? 5 liter a lélektani határ, úgy gondolom. Ha ennél többet eszik a motor, akkor annyi erővel/benzinnel autózhatok is.
De jó lenne ha ennél legalább egy lityivel kevesebb lenne. Meg az is jó lenne, ha álommal és reménnyel menne...
Köszönöm a válaszokat!
-
Teasüti
nagyúr
válasz
CL Smooth
üzenetére
Köszönöm a válaszokat!
Hh? Nem szokás járdán közlekedni?
Én láttam már pár embert, aki ezt tette. De leginkább csak dugókban.Amúgy épp endurókkal ismerkedek, h mi is az egyáltalán. Jó tájékozódni.

Már értem miért mondtátok, h ez lenne a megfelelő nekem.
szerk: enduróhoz még nem kell A jogsi, ugye? 50-eshez persze.
-
CL Smooth
tag
válasz
Teasüti
üzenetére
Ne haragudj, hogy ezt mondom de valami bődületes baromságokat beszélsz itt össze vissza. Miért kéne egy járdaszegélyről leugratni amikor le is tolhatod nyugiba? A robogó a jó minőségű utakat szereti, mivel nincs nagy kereke és a rugóút is kicsi. Szerintem neked inkább valami 80-as vagy 125-ös yamaha dt kéne nem pedig robogó. Amúgy meg ha veszel egy használt robogót az alap, hogy le kell szervizelni mert nagyon ritka esetben kapsz tökéletes állapotú gépet. Gyakori hiba a görbe villa ilyenkor valamelyik irányba húz a robogó, nem jó az egyenes futása. Illetve kanyarokban eléggé bizonytalan. Ezt könnyen észre lehet venni mert eléggé egyértelmű jelei vannak. Motorikusan is általában zörög csörög ha valami nagyobb gáz van. Viszont ha rendbe van rakva sokáig megbízható társ még akkor is ha csak csőgázon hajtod. Ez persze csak az olaszokra és japánokra vonatkozik kínai csodákra nem annyira. Ja és ha gyári kipufogó és légszűrő van rajta akkor a hangjuk nem vészes, és egy jó minőségű vizes 50-es legalább 80-at megy vagy akár többet is.
-
Teasüti
nagyúr
Amúgy milyen a hangja ezeknek, hangerőben? Ugye nincs az, h egy laza 50-60-as konstans tempónál 10000 rpm szól a seggem alatt?! Az fárasztó lenne, meg idegesítő is.
Hogyan vált a variátor? Ha elértem a kívánatos sebességet, akkor vissza lehet venni a fordulatból és vmi csendesebb üzemben menni, vagy ha visszaveszem, akkor a szíj is visszaugrik és lelassulok? Remélem azért nem folyamatosan magas fordulaton járatni a motort!

szerk: eddig amikkel találkoztam életemben - az úton -, azok folyamatosan nagy zajjal mentek. Gondoltam magamban, nekem nem kéne ilyen motoros fűrész és levontam a konzekvenciát: ha nekem lesz, akkor csakis olyan, aminek nem 45-nél van a vége, mert rühellem, ha üvölt alattam a pokolgép...
Nos azóta annyi változott, h megtudtam ezekben fokozatmentes váltó van.

De őszintén remélem nem dobja vissza azonnal a szíjat a váltó, amint elveszem a gázt.

-
Gergello
addikt
Riasztókról még jöhet valami info. Láttam már 6-7 ezer körül is. Nekem nem kell távirányítós indítás, csak szóljon. Ha nem viszik el tavaszig a gépet, akkor visszaköltözi az utcára...
-
válasz
Teasüti
üzenetére
Ha nem hozzáértő szereli, vagy szerelte akkor igen, otthon nehéz javítani, mondhatni szinte lehetetlen
. Amúgy megbízhatóak, de én is csak rossz tapasztalatot hallottam róluk
. Válasz inkább karbisat, ahhoz egy csavarhúzó kell és kész, szerintem az eladó/kereskedő is ezt akarta javasolni, tehát SR 50R ha a legújabb kell
. -
Teasüti
nagyúr
Mi a véleményetek a befecskendezős gépekről? Pölö Aprilia sr50 ditech. Megbízhatóak?
Mennyire üzembiztosak? Nekem nem ajánlotta eddig egy eladó, az egyik motoros boltban.
Mondván, h sok vele a baj.Köszi!
-
Teasüti
nagyúr
Aha, akkor apámnak volt igaza. Ezek maradjanak csak két kerékkel az úton...
Szóval akkor amit egy kocsival nem csinálnék meg, azt robival sem kéne.Akkor itt nem gond, ha lemerül az aksi!
Berugom, aztán úgyis lesz szufla. ![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
runner 125
nagyúr
válasz
Teasüti
üzenetére
Az "ugratás" függ a robogó nagyságától is, egy kis testű, szar felfüggesztésű Jog-gal biztosan nem fog menni. De pl. az Aprilia-nak van a "Rally" nevű "tereprobogója", viszonylag hosszabb rugóúttal, és magasabb felépítéssel. De patkázni városba mindenképpen endurot kell venni.
-
birdhouse
csendes tag
válasz
Teasüti
üzenetére
generátor van bennük, de akksi nélkül is elfutnak, az már más kérdés, hogy a feszültség szabályozónak nem tesz jót
ugratni meg inkább vegyél triálmotort, nem tesz jót az ugratás sem a futóműnek, sem az idomoknak
tapasztalatom szerint pedig görgőt gyakrabban kell cserélni mint szíjat, de ezek nem túl gyakori dolgok -
Teasüti
nagyúr
válasz
runner 125
üzenetére
JAh, olvastam róla tegnap este. A görgők dobják lejjebb a szíjat, ha elérnek egy adott fordulatot... Stimm.
Amúgy van ezekben a gépekben generátor? Vagy lemerül az akku?

Igazán kíváncsi lennék már egy robi felépítésére... -
Teasüti
nagyúr
válasz
Dízeles
üzenetére
Jól van na!
Csak elsőre gondoltam, h primitíven egyszerű szerkezet lehet... Tévedtem. 
Szal lehet strapálni a motort. Faterom szerint nem kéne, mert nem erre lett tervezve, széthullik, mint a tescos bringa...
-Na de ha kátyúba hajtok, ott sincs kisebb igénybevétel!
-Lehet, de ha kátyúba mész, akkor a mentők jönnek érted...![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Nem tom mennyi igazság lehet ebben.
Mostani, relatíve... Millenium előtti.
-
Dízeles
aktív tag
válasz
Teasüti
üzenetére
Hali
"Görgők, azok a variátorban lévő kúpgörgők? Lehet olyat készíteni háztájéki anyagokból ( hulladékvas
), mert 2500-ért én magam is esztergálok egyet..."
° Remélem ez komoly mer viccnek elég hülye vicc. ° O o
Bátran ugrathatsz magasabbról is .A mostani robogók bármit kibírnak
. -
birdhouse
csendes tag
válasz
Teasüti
üzenetére
dugattyút annak függvényében kell cserélni, hogy mennyit mész. ha beleraksz évi 100.000et akkor évente előfordulhat az általad leírt 3 dugócsere
amugy meghajolok előtted, ha esztergálsz görgőt, mer nemhinném h tudnál, nézd csak meg közelebbről -
Teasüti
nagyúr
Lenne még egy kérdésem, lehet buta kérdés.
Ezekkel a robikkal lehet ugratni? No nem rámpákra, meg ilyenekre gondolok, hanem csupán egy-egy járdaszegélyre, ilyesmi. Mondjuk le lehet velük menni egy járdaszegélyen - nem leeresztem óvatosan, hanem leugratok róla. Bírja az ilyen kisebb ugratókat, igénybevételeket?
Kb olyan 20 centis esésről lehet szó max. Olvastam, h ezeknek nincs nagy rugóútjuk, 10 centi alatt.
Mellesleg gondolom nem csak a felfüggesztést teszi próbára, hanem az egész robit, kezdve a műanyagoktól az utolsó csavarig.
szerk: vagy ha lemennék vele egy lépcsőn?Szétesne alattam? Ne várjak tőlük annyit, mint egy biciklitől?
Jobb, ha két kerékkel az úton maradnak? ![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
szerk2: őőő "nagy" motorokról van szó persze, tehát nem kicsi.
NEmtom hogy hivatkozna rájuk, közepes? Amiken a 13-as kerekek vannak. -
Teasüti
nagyúr
válasz
NINJA_V
üzenetére
És ezek így milyen rendszerességgel? Remélem nem kopik el évente három dugattyú!

Meg szíjat cserélni se kéthavonta kell, ugye? Mindez csak a felújítás címszó alatt történik, nyugtass meg!
Amúgy riasztókról mit tudtok nyilatkozni? Jó-e, milyet érdemes beszereltetni?
Hatásos is, vagy csak a saját lelki békémet tudom vele biztosítani?
Más szóval, lopást megnehezíti (gátolja?), vagy csak a cigánygyerekek ellen való?Távosról történő indítózás jó vmire, vagy csak a kézrátételes indulás trükköt lehet vele bedobni?
Ez hogy működik, akármikor el tudom indítani vele a motort, nem kell hozzá kulcs, semmi? ...És járó motor mellett dugom be a kulcsot a gyújtáskapcsolóba, vagy hogy van ez? 
Görgők, azok a variátorban lévő kúpgörgők? Lehet olyat készíteni háztájéki anyagokból ( hulladékvas
), mert 2500-ért én magam is esztergálok egyet... -
-
NINJA_V
tag
-
Teasüti
nagyúr
Sziasztok!
Az utóbbi napokban fogalmazódott meg bennem, h jó lenne egy robogó, suliba járni, ide oda...
Aprilla sr50-esre esküsznek sokan (nem injektoros), valszeg ilyen lesz majd. 98-as baromira bejön, a króm keretes kör alakú féklámpás verzió.
Az a kérdésem, h milyen költségekkel számolhatok egy ilyen esetében?
Motort eddig még csak képen láttam, szóval fingom sincs róluk.
Max annyi, amennyit neten összehalásztam. (Nem ismeretlen fogalom már számomra a variátor, meg a főbb részek.
)Mibe kerül nekem a motor árán felül? Milyen fenntartási költségei vannak? Mit és mennyit kell rajta cserélni és milyen időközönként?? Remélem semmit és nem gyakran!
...csak a naftát rakjam bele és menjen! ![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Köszönöm!
-
Rotor82
aktív tag
válasz
runner 125
üzenetére
Köszi! És a tankja az mekkora?
-
Rotor82
aktív tag
Speedfighton hol lehet megtalálni a gyártási évet?
-
Gergello
addikt
jók a képek srácok!

sisak nekem egy fokkal több mint kellene, fekete belsővel jobb lenne szerintem. -
runner 125
nagyúr
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
Szopika.
Azért nem kell venni, ilyen banánfelfüggesztéses szart.
Bocs, ma kibaszott ingerült vagyok.
-
birdhouse
csendes tag
-
Topiccsendőr
addikt
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
hazudtam. Nem lehet felújítani. Speedfighthez oem első teló 46e forint. fincsi.
-
válasz
bajnokpityu
üzenetére
50er robogókról beszélünk, ugye? Hogy a viharba nincs nekem reflektorom? A kapcsoló kétállású, ki, tompított. Visszajelző is csak a tompítottnak van. A családban három 50es robogó van, egy '97 SR, egy '08 SR és egy '97 Malaguti Centro SL, de egyiken sincs reflektor, de még kapcsoló vagy visszajelző sem...
Ilyen biXenon szettnél egyszerre úgyis csak egy megy (tompított vagy refi), csak ugye nekem kettő izzó kellene, ami már 70 watt...vagy egy és egyet gyárinak hagyok, ami irtó hülyén nézne ki...
Az akku nálam egyébként csak az indexet működteti, a világítás és a motor ugye generátorról megy, másra meg nem kell Önindítót már nem emlékszem mikor nyomtam meg utoljára. -
birdhouse
csendes tag
én meg se merném nézni, hogy mennyi az ára az új telónak. sztem megkell nézni belemegy-e esetleg roxié, vagy csak egyből visszavinni az eladónak, és elküldeni a jó k...a anyjába a pénzt visszakérve
-
Topiccsendőr
addikt
válasz
runner 125
üzenetére
úgy emlékszem area 51 hez van felújítókitt, tehát valszeg meg lehet csinálni magát a gátlót.
egyébként nem vészes a csere, ha külföldről rendeled
-
runner 125
nagyúr
válasz
bajnokpityu
üzenetére
Lehet rosszul, de nekem úgy rémlik, h ezeket a robogó csillapítókat szét sem lehet szedni. Annyira kompakt tagok, h alig férni hozzá, mellesleg ha esetleg sikerül szétszedni, iszonyú meló ezt helyrehozni és -ahogy írtad Te is- nem lesz soha olyan, mint az új.
Újat kell venni, ez van. -
bajnokpityu
félisten
a refi normál esetben a generátorra van kötve majdnem közvetlenül.tehát inditáshoz semmi köze.azaz annyi,hogy ha az akksiba visszatölteni már nincs ereje a generátornak,akkor előbb utóbb lemerül,és nem indit.
enyémen nem tudtam megoldani,hogy korrektül elvigyen 100Wnyi fényt.50Wot stabilan,megbizhatóan visz,de ennyi.roxinak nemtom mekkoraa generátorja.tehát vagy tompitott,vagy refi.
-
bajnokpityu
félisten
válasz
runner 125
üzenetére
autóknál szokás javitani a lengéscsillapitókat.nyilván gyári uj nem lehet,de egy közepes 60%ra fel szokták tudni javitani.
robogókét nem lehet javittatni ugyanilyen műhelyekben?vagy annyira olcsó a gyári alkatrész,h kár görcsölni? mondjuk egy pözsóhoz biztos nem filléres,az autókból kiindulva.
-
Rotor82
aktív tag
válasz
runner 125
üzenetére
Értem köszi. Akkor már ne is nagyon menjek vele gondolom...
Más: peugeot speedfight és az x-fight között mi a különbség? X-fight amúgy. -
Rotor82
aktív tag
Sziasztok!
Ma mentem a robimmal 20km-t, és az első telónál valahol szivárog az olaj. A földre éppen nem cseppent le, de láthatóan meg van folyva: [link] Ilyenkor mi van? Teló csere lessz? Vagy az olajat lehet majd pótolni? Első mocim és pár napja vettem.
-
birdhouse
csendes tag
-
runner 125
nagyúr
-
-
Brogyi
őstag
Talaltam valamit ami nagyon-nagyon tetszik.Nezd csak.
50-eseknek felesleges
-
Ez a sisak tetszik...
Most nézem a motorom, elvileg 140W a generátor (a linken szereplő és az én gépem is '97-es, folyadékhűtéses, csak a karbim nagyobb), az Akku 4Ah, a bi-Xenon izzó áramfelvétele 3.5A működés közben, indításnál 7A (akkor bekapcsolt lámpával el sem indul a motor?), viszont a dupla izzószett dupla áramerősséget kér(ne), konzultálnom kell a szakival...vagy beleheggetszem az SR125 lámpáját, mindenestől, "állítólag" belemegy, és lesz távolsági is (most komolyan csak nekem nincs, és mindenki másnak van?)
-
-
Topiccsendőr
addikt
Egyébként mi ülünk fordítva a lovon.
A robogózás ugye általában városon belüli dolog lenne, ahol minden ki van világítva este, ergo semmi szükség a lámpákra, csak hogy lássanak téged. Legalábbis fejlett országokban. Mondhatni nem arra használjuk mi a robogót, mint amire ki van találva. -
birdhouse
csendes tag
be van kötve távolsági is, csak egyszerűen szart se ér.
[ezt viszont nézze meg mindenki!!! én még nem láttam ilyet...] -
akos3
addikt
ez érdekes,mert nekem a régi Malámon is volt alapból meg a mostanimon is van thg
De nem szoktam használni mert jó nekem a sima is, főleg városban vok ugye...
Ezt a xenonos dolgot sztem mindeképp kérdezd meg szerelőtől, mert látod, h elvben belehet szerelni,de vannak ellenérvek is..
-
Igen, nekem az a reflektor. 50es robogón nem láttam még. Csak tompítottat, kapcsoló sincs, ami váltana, enyémen csak tompított ki-be, Anyámén még ez sincs, ha jár a motor, ég a lámpa is (mivel kötelező mindig...), ami szintén tompított, még akkor is, ha az SR-en kettő van belőle. Ha ilyen olcsón kihozható, lehet beszállok egybe, akkor lesz tompított és távolsági is, csak kérdés a kis generátor mennyire bírja ennek a meghajtását...néztem jútyukon videót, ég és föld a Xenon és a gyári halogén közti különbség...
-
Ez a Xenon dolog nem is hülyeség. Sötétben nem tudok motorozni, mert látom, ami öt méterrel előttem van, de azzal kb. annyira megyek, hogy semmire...Kisrobogón reflektor nincs, talán segítene, nem tudom. De így nézve a Xenon szettet, 9ezer pénzből megvan egy szett, trafó, izzó, kábelek, csatlakozók. Ez ámítás, vagy ennyiből tényleg kijön? Bi-Xenon már 15000 pénzből megvan. Talán a távolságival már látni is valamit. Feltüzelt a téma...mennyire bírja egy kisköbcentis robogó ezt?
Indítási feszültség: 23kV , nemsemmi... -
akos3
addikt
Lehet, h lecserélem a bukómat, még filózok. Egyelőre azt se tom, h milyen style legyen. Még régebben találtam egy olyat ami alakra inkább hasonlított egy normál zártra (szal az álla nem volt annyira hegyes, nem olyan mint a crossnak), de volt mégis egy kis "sild-je" . Ellenben volt plexije is ugye, ami nekem feltétel, szal egy sima cross siak az nem jo többek között ezért sem. A gond már csak az, h nem tom a márkáját, és azt se tom h hol találtam meg, pedig megnézéném megint, mert bejött eléggé. Ha vki ráismer a leírásomban szereplőre az válaszoljon pls

Am a sötétitett plexik azok belülről mennyire sötétek? ete v szürkületben nem zavaró?
-
nLali
őstag
-
littlemole
őstag
válasz
bajnokpityu
üzenetére
Mindig tanul az ember valamit.

Még akkor is ha csak a gázt változtatták meg benne xenonra, erősebbnek és legalább 5x jobbnak láttam mint a normál halogén gázas izzót. Úgyhogy ezzel az állítással vitatkoznék, bár teljesen szubjektív a dolog.
Ha meg az igazi xenonos még ennél is jobb akkor utánanézek annak is hogy azt mennyiért lehetne beszerezni. Csak az már nem biztos hogy megéri .
vagy egyáltalán bele lehet e szerelni. -
Topiccsendőr
addikt
válasz
littlemole
üzenetére
pff hát ez minden, csak nem xenon...
És még több hőt is termel. -
Dízeles
aktív tag
válasz
littlemole
üzenetére
A xenon egy rendszer,nem csak izzó.

-
bajnokpityu
félisten
válasz
littlemole
üzenetére
ez egy sima halogén izzó,annyi különbséggel,hogy a normáls halogén gáz helyett xenon gáz van benne.ettől sem erősebb,sem jobb,sem kisebb hőteljesitményű nem lesz.
a valódi xenon izzó az kisüléses teknikána alapszik,és kell hozzá egy gyújtódoboz is.tehát ami csak egyszerűen egy izzó,amit beletekersz a régi foglalatban,az nem jobb semmivel.igazából ez félrevezető,mondhatni parasztvakitás.elméletileg annyi előnye lenne,hogy hosszabb az élettartama,de sztem ezt sem lehet észrevenni.
-
littlemole
őstag
válasz
Dízeles
üzenetére
Nem a lámpabúrával van a gond hanem az izzófoglalattal, amibe fizikailag belemegy az izzó.A cikkben rögzítőtányérként szerepel szerintem amire gondolok. Ez színeződött el. Kicsit barnásra. Az is lehet hogy zárlatos lett, és az tette be neki.

Foncsor. Ennek a szónak teljesen más jelentését ismertem.
Érdekes amit írnak a többiek, hogy elméletileg kevesebb hőt is termel.Egy ilyet raktam bele. [link]
De mintha ebben is lenne valami izzószál. Cikkben azt írják nincs benne.Ezt a görgetősávot nem tudom eltűntetni. Honnan került ez ide?Sorry
-
bajnokpityu
félisten
válasz
Dízeles
üzenetére
igy van.
ezért ha kevés a gyári,akkor érdemes kompletten cserélni az egész fényszórót valami utángyártottra.már csak azért is,hogy ha tönkretesszük az utángyártottat,megmarad a gyári.nekem pl a roxin 2x50W van.nyilván sosem működnek egyszerre,nem birná a generátor.de ha egyik kiég,csak egy katt,és megy tovább a másik.ronda,de jó a fénye.
-
akos3
addikt
aki még esetleg nem olvasta volna ezt a cikket az most megteheti. Itt is írják, h kevesebb hőt termel..

-
akos3
addikt
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
igen igen ezt irják...Am én sem értem, h van ez mert tényleg úgy van ahhogy írtad, h kevesebb hőt termel, mint a halogén. Ez tény. De akk miért olvad meg?

(#9505) birdhouse neked ennyire frasztikus a helyzet?
nekem abszolót elfogadható..
És ha távolságival mész? -
akos3
addikt
válasz
littlemole
üzenetére
foncsor csere állítólag megoldja a problémet. Legalábbis a tulajok ezt mondják, de a szerelők nekem nem ajánlották a xenonra váltást, pont ezért mert megolvad..Nos már nem tom kinek higgyek

-
Dízeles
aktív tag
válasz
littlemole
üzenetére
Sehogy.A foncsorozás lesz a következő.
Halogénes lámpabura csak halogénlámpát bír.És ott sem ajánlatos gyáritól nagyobbat használni. Ugyanez autók lámpáira is vonatkozik. -
littlemole
őstag
Lenne egy kérdésem.
A robogóm ( Suzuki AN125 )fényszórójában kicseréltem a normál halogén izzót egy Xenon izzóra. Ugyanaz a foglalat, energiafogyasztás. 12V 35/35W mint az eredeti.
Bírta kb fél évig. Most hogy szétszedtem a foglalat egy néhány helyen meg volt barnulva, olvadva. Úgy látszik túl sok hőt termel a Xenon.
Valakinek van ötlete hogyan lehetne a foglalat károsodása nélkül használni Xenon izzóval?
Nem szívesen váltanék vissza normál izzóra.
Új hozzászólás Aktív témák
- OLED TV topic
- Telekom mobilszolgáltatások
- CES 2026: Főhajtás a Moto 360 előtt Polar funkciókkal
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Víz- gáz- és fűtésszerelés
- Építő/felújító topik
- Fotók, videók mobillal
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- További aktív témák...
- magyar billentyűzet - 171 - Lenovo Legion Pro 7 (16IAX10H) - Intel Core U9 275HX, RTX 5080
- Dell Latitude E6410 i5 M560, Nvidia NVS 3100M 512MB GDDR3, 4Gb RAM, 250GB HDD, jó akku, számla gar
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3338
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ultra 9 285K 64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- Sandisk Extreme Portable SSD 2TB!
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

. Amúgy megbízhatóak, de én is csak rossz tapasztalatot hallottam róluk
. Válasz inkább karbisat, ahhoz egy csavarhúzó kell és kész, szerintem az eladó/kereskedő is ezt akarta javasolni, tehát SR 50R ha a legújabb kell
.
Berugom, aztán úgyis lesz szufla.
tapasztalatom szerint pedig görgőt gyakrabban kell cserélni mint szíjat, de ezek nem túl gyakori dolgok
vagy egyáltalán bele lehet e szerelni.

nyogo83
sityupityu