Hirdetés
- weiss: Autó költségek
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha különkiadás – Bors
- Klaus Duran: Minden drágul. Vajon a fizetések 2026-ban követi minimálisan?
-
LOGOUT
Mindent a robogókról / kis motorokról topik
Első hozzászólás előtt olvasd át a téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
birdhouse
csendes tag
-
runner 125
nagyúr
válasz
bajnokpityu
üzenetére
Ha tudok valahol ennek utánajárok. Egyre jobban érdekel.
..másrészről már csak illemből is le kell venni, fordított esetben lehet te is kérelmeznéd...
-
bajnokpityu
félisten
válasz
runner 125
üzenetére
tudtommal nincs rá szabály.én sem veszem le mindig.ha külön kiirják,leveszem.
-
Gergello
addikt
Szerintem ez kölcsönös dolog. Ha arra nem méltatnak, hogy köszönjenek nekem amikor otthagyom a pénzem, akkor én mit erőlködjek. Mondjuk nem veszem fel, mert itt ez az átlag. A viszonzással belekerülök én is az átlagba. Persze olyan helyen, olyan emberrel ahol megadják a minimumot én is megadom, idegenekkel elsőre is, aztán majd alakul. Kétszer köszönök valakinek és semmibeveszi, akkor harmadjára biztos nem fogok.
Ez igazából nem a benzinkúttal/tankolással kapcsolatos, de csak leírtam. Többet nem offolok erről.
-
akos3
addikt
válasz
Gergello
üzenetére
Én is nyitottat használok, de ettől függetlenül leveszem! Már csak azért is, míg tankolok, v sorba állok kicsit szellőzzön a fejem
(meg zavar is matatás közben)Jóh, ha neked ez macera nagyon, akk ne vedd le, csak ne csodálkozz, h lesz ahol beszólnak érte! És sztem jogosan.
Ez kicsit olyan, h napszemcsiben sem beszélgetsz mással, bármennyire is süt a nap... -
akos3
addikt
Én mindig leveszem, akárhova mek. Sztem az úgy illendő!...
Meg ha jól tom, van is egy ilyen előírás, h le kell venni, h látszódjál a kamerában nehogy ellopjad a napi bevételt!...valszeg azért szoltak a benzinkútnál is.
Am én az ilyen maszkot síelésnél használom!
Megvéf a fagyos széltől.. 
-
nLali
őstag
Régen hallottam egy sztorit : Emberke megéhezett, vagy csak simán többre vágyott, nem tudom. Elment a bankba, hogy vegyen fel pénzt, inkább erőszakkal, mint személyivel. Motorosnak korrekt volt, bűnözőnek hülye.A sisakon fel volt tüntetve a neve és a vércsoportja.Állítólag nem ért a lakhelyére olyan gyorsan, mint a rendőrök

-
Gergello
addikt
Mi az, hogy rám szól a kutas, hogy vegyem le? Többet sem mennék oda az biztos.
-
DigitXT
félisten
válasz
runner 125
üzenetére
Élőben mégjobb volt.
rég jártál erre
Úgy általában a fórumon is. (Mostanában inkább csak olvasgattam, nem írtam...
)Szerk: egyébként a maszk nekem is inkább csak a nyakam védelmére szolgál (pára és atomtámadás ellen nem igazán véd).
Amúgy meg ha bemész valahova, le kell venni, és kész: sisakban sem lehet bemenni mondjuk a bankba pénzt felvenni.
Vagy mondjuk a benzinkútnál is furcsán néznének, szerintem.
-
-
nLali
őstag
Hallgass meg egy agregátort, hogy milyen hangja van, amikor nem megy róla semmi és utána hegessz róla
A generátorrol felvett teljesítményt valahonnan elő kell teremteni.Illetve a hatásfok miatt még többet is.Az is terhelés, mint amikor a kereket pörgeti a motor.Autónál is észrevenni néha. Álló kocsinál zene, refi bekapcs és máris látszik a fordulatszám mérőn egy kis elmozdulás. Persze ez sem törvényszerű. Nem értek a témához, de gondolom sokminen számít.Pl mennyire nyomatékos a motor, milyenre tervezték a generátort. Alacsony fordulaton nem szoktak max teljesítményt leadni. -
Gondoltam, hogy nem hiba, csak nem tudtam, miért van. Egyébként ha fizikaóra...a generátort hajtja a motor, ezáltal termel. Ha motor árammal menne, akkor megérteném, hogyha még terhelem (világítással), akkor csökken a fordulatszám, de mivel a motor nem elektromos hajtású, így csak álltam és néztem (egyébként sem szoktam lekapcsolni a világítást). Na mindegy, ez egy érdekes észrevétel volt számomra.
A motor egyébként továbbra sem jó (számított rá, mikor hívtam és mondtam a gondot...). Hétfőn kiderül van-e fúvóka, vagy rendelni kell. Elvileg ez megoldja a problémát...nagyon remélem...
A szerelő Horváth Tamás, helyi (Szigetvár), így nem hiszem, hogy ennek túl nagy jelentsége van. Főállásban autó és motorszerelő egy szintén helyi kereskedés-szervizben. Maszekban foglalkozik motorokkal.
-
nLali
őstag
válasz
runner 125
üzenetére
Az mellé már nem is kell kezelni a plexit?

Szerintem furán néznének reggel a kisboltba, ha egy ilyenbe mennék...Kérek egy barnaszofit, két pogácsát, meg a kassza tartalát.
-
nLali
őstag
Egész nap köd..A páramentesítő spém valamiért nem akar működni, pedig előző kezelésnél nagyon jó volt. Ti mit használtok plexi páramentesítésre? A csatorna fedlapok nagyon csúúsznak

-
Brogyi
őstag
Hu, fiu te nagyon kezdo vagy vazz. A lampa fogyasztas, terheles. Mivel a dinamo,generator a motorrol mukodik terheles hatasara csokken a motor fordulatszama.
Valakinek meg kell termelni az enegiat, es az a te motorod.
A lenyeg, ez nem hiba. Minden auto motor igy mukodik. Fizika oran biztos aludtal vazeg.
-
Brogyi
őstag
Igazad van, de azert kell a loero hogy megemelje az orrat. A heten 2x is beindult a moci fara. Sajnos ez az idojaras miatt van, es nem azert mert izomgepem van. Vissza kellett fognom a tempot ,mert a megallas az sokkal fontosabb. Nekem ugy tunik nagyon eros az elso fekem, es ki is hasznalom. sokszor elgondolkozom rajta ha elszall az elso akkor annyi.
Regen irtam ,hogy inditozasnal nullazodik a napi szamlalo. Hazafele egyszer megallt, de akkor amikor refire kapcsoltam. Nem idult be, elotte menet kozben ki-kialudt a muszerfal, de moci ment tovabb. Volt am fosas. Tolhatom hazaig. Kb. 8Km-re voltam a celtol. Semmi tartalek bizti, mert arra gondoltam.A hiba az akku saruja volt laza. Kezzel meghuztam ,es ment tovabb. Otthon csavarhuzoval rasegitettem, de tegnap ujra csinalta a nullazast. Mehetek akksit venni. Ha nincs kod, nincs szezon veg.
-
-
DigitXT
félisten
Még sosem motoroztam ködben: gondoltam kipróbálom.
A kezem lefagyásán kívül buli volt, s némileg meglepett,
hogy milyen hamar fölé értem.
A Normafánál jóval
melegebb volt, mint lent a ködben... Bár ez logikus: ott
szerintem egész nap jó idő volt. Pedig nem nagy hegy.
Amúgy munkából jöttem hazafelé (viszonylag korán),
tehát nem önmagában a köd miatt mentem motorozni,
csak gondoltam ha már benne vagyok, akkor fel-fel.
Szerk: a kép nem a Normafánál készült, de nem rossz.
Ez a Normafás. Élőben persze sokkal jobb volt.
Szerk2: elmosódott kép a gépsárkányról odafent...
-
birdhouse
csendes tag
ha valakit érdekel esetleg, itt 1 régi videó, ezóta már fejlődtem elég sokat. majd rakok fel uj videót ha egybe lesz a gép

-
Nos, megvolt az átnézés. A tag nagyon tudta mit csinál. Elkezdte bontani, leeresztettünk egy kis folyadékot, majd utánatöltöttünk fagyállóval.
utána jött a nehezebb része. A 70 közben megáll a motor dolgot, karburátor takarítást, légszűrő, benzincsap-/cső ellenőrzés. Vagy 25 csavar után néhány idomot levett innen-onnan, majd nekiesett. Oldalról, a légszűrő levétele után leeresztette, majd lekapta a karburátort...pici homok volt az alján, de egyébként tiszta volt. Fúvókákat megnézte, kifújta. A fő fúvóka 74es. A súbertűt megemelte eggyel. Megszívta a benzincsap vákuumcsövét, a benzincsövön pedig szépen folyt az üzemanyag. Karburátort összerakta, majd vissza a helyére, visszakötött mindent, próbaüzem. Jó 8 rúgás gyújtás nélkül, töltésként, majd gyújtás, indít. Füstöl, mint a vadállat (garázsban csináltuk, nem számított a tárva-nyitva lévő két ajtó, az elszívók...), alapjárat nincs (lefullad). Beállította. Valahogy meg kellene hajtani...sztenderrel együtt megdöntötte, behúzta az első féket, gázt csutkán. A motor mögött álltam, a kerék megindult, úgy forgott, fújta a levegőt, mint egy szobai ventilátor. Szépen járt. Elengedte, rángatta a gázt (tövig, semmi, hirtelen tövig, semmi, hirtelen félig, stb.). Mindig visszatért alapjáratra, de ha hirtelen elengedés után hirtelen rántja, jó fél perces késéssel indul, nem azonnal. Ez az idő menet közben csökkent, de picit fáziskés van, de csak csutkáról elengedve, majd hirtelen újra tövig húzva. Lassan adagolva folyamatosan veszi a lapot. Miután kifüstölte magát, már füstöt sem láttam. Annyit sem, mint a procedúra előtt. Nyélgáznál és süvítő keréknél is minimális volt (hidegen alapjáraton nyomott ennyit...). Holnap próbálom mit tud, bírja-e a tempót, ma sötét van, és olyan nedves, párás köd (reggel óta nem szállt fel), hogy a látótávolság autóval is 10 méter alatt van...Ha ezután sem hajlandó menni, kap egy 82es fúvókát.Csak néztem. Láttam már pár motorszerelőnek csúfolt embert, de ez a szaki tényleg szaki. 2000ből megvolt az egész (kis borravaló is volt benne).
Az idomok alapján a motor '97/4., vagy 5. havi (nem mindegyik volt egyforma, sokat le sem szedtünk, de több 4. volt) Ennyit a 2002/01-ről...
Viszont miután elment, járattam, és egy felettébb érdekes dologra figyeltem fel. Alapjáraton, világítással lassan jár (másodpercenként körülbelül három ütem), ám ha a világítást lekapcsolom, megemelkedik az alapjárat (hallhatóan), mintha szívatóval járatnám még hidegen. Ha visszakapcsolom fel, újra lelassul, majd azt tartja. Ha megint lekapcsolom, újra felkúszik.Mi okozhatja ezt?
-
nLali
őstag
Én kimondottan ellenzem az egykerekezést. Úgy értem, hogy tetszik, jól néz ki, de én nem akarom. Csajom szekált vele, hogy milyen fasza dolog. Kerestem egy nagyon jó minőségű utat a város szélén egy hónapja és kimentem üres tankkal. ( Gyári 50es Runner. )Rendesen rántani kell és el kell találni azt a pillanatot, amikor indulna a szekér. Olyan 10-15 emelést próbáltam a legjobbnak azt mondhatnám, amikor úgy kb 30 centire el emelkedett az első kerék. Lehet, hogy láma vagyok, vagy lúzer, vagy mittom én, de én semmi örömömet nem lelem abba, hogy minden visszaérkezésnél már nekem fáj, amit a motor kap.
Nem erre van kitalálva és kész. Az sokkal jobban "bejött" , ami az adrenalint illeti, amikor egy jobbos emelkedős visszafordítós szürkeaszfaltos kanyarban elindult a segge és ici picit rojtos lett a gumi széle.Na ez komolyan tetszett volna, ha nem jön szembe egy kocsi, pont ott, ahol összeszedem a...Szal véget ért a mókás pill hamar. -
birdhouse
csendes tag
Ákos! ha haverom gyári runnerral kerekezik, pedig az előltankos, és nehezebb mint a tied, biztos tieddel is lehet! nagyon sokat kell gyakorolni, rákell érezni! egy dolgot jegyezz meg: 2ujj mindig a hátsóféken. keresd a holtpontot, és tartsd ott! picifék picigáz. ééérezni köll
esetleg még az is segít ha nemcsak simán rántod, hanem az első teló rugózását kihasználva először lenyomod, aztán rántod. -
akos3
addikt
Gyári 50-essel lehet egykerekezni? Yamaha BWS motogp editionról lenne szó!
Ma gondoltam egyet és életemben először kicsit gyakorolgattam, de semmit se emelt az orrán
Pedig én emeltem karizomból, de megse moccant kb. És az ülés legvégén is ültem...
Nem tom h egyátalán lehet e ezzel vagy gyenge a moci hozzá..Lámpánál simán indul úgy mint az izmosabb robogók, csak épp nem emelkedik meg...
Mi a trükkje?
Vagy nyugodjak bele, h az enyémmel nem lehet felkapni?
-
birdhouse
csendes tag
én elkezdek sírni komolyan... ma kiakarom cserélni a szívócsonkot erre mivan? vmelyik fax előző tulaj széthajtotta az 1ik imbuszcsavar fejét, és emiatt nemtudom kicsavarozni... ráadásul ez a vázhoz legközelebb lévő csavar, szoval ahoz h menetfúrózzak, kikell vennem a blokkot....
de ami készvan már: rajtavan az uj olajcső, és ráraktam a 17,5 karbi suberjét. amugy nemcsak dt-t nézek, xt meg wr is tetszik, de a wr megint csak drága, xt-t még talán lehet ''olcsón'' találni. valszeg az lesz a befutó 
-
válasz
runner 125
üzenetére
A tied egy kicsit más kategória
, bár ha 250-es lenne, még apámnak meg is venném
. De sok neki még a 150-es is
, mert azzal is csak 70km/h-val megy
, mert ugye az a biztos
. Jó az a DT csak nem annyiért
, inkább takarékoskodni kell, és majd 4-5 év múlva beruházni egy 250-es, vagy 450-es EXC-be
...
ui.: A képeket még mindig nem csinálltam meg
! De már erőt vettem magamon és a közeljövőben kész lessz
. -
birdhouse
csendes tag
gyerekek, gyerekek! mielőtt bárki bármit mondana: még semmisem biztos, csak megtaláltam ezt a dt- t és nagyon szivenütött
én is sokallom érte a pézt 
amugy a kezdetbensárga-piros nrg oldalára miért került fehér csík? netán csusztak vele?
(csak tipp, de elég gyanus) apropó, ma megkezdtem szétbontani a motort, de sajnos nemtudtam leszedni a szívócsonkot, mer olyan szar minőségű volt az imbuszkulcs h. 1 csavar levétele után szétment. hnap folytatom másik kulcsal, lehetőleg több sikerrel 
-
Gergello
addikt
válasz
runner 125
üzenetére
Az egüforumos srác, azzal a sárga, piros nrg-vel? Azt láttam

-
Valami elég nagy probléma van a robogómmal...nagyon valószínű, hogy a probléma forrása a karburátor. Húzom (fél gáz körülbelül), és felkúszott 80ig. Csak néztem, hogy ezt hogyan. Aztán elkezdett lassulni. Ekkor ráhúztam tökig, de lassul. Jó, kis emelkedő jött. Na de utána megállt menet közben nyélgáznál. Szívatót tökig húzom, alapjárat, megránt, újra megáll. Húzom, nem megy, csak gurulok. Próbálkozom kis gáz, szívató, keverve, de rángat, nem pörög, fulladozik. Leálltam. Megállt (szívatóval...), vagy negyedik rúgásra indult csak el, fulladozik, csak szívatóval jár. Hiába húzom nem indul, le akar fulladni. Nagy nehezen elindultam, 30ig ment, majd csak rángatott. Így gurultam haza. Feles szívtóval sikerült működésre bírnom, de ahogy elengedtem, alapjárat nélkül megállt. Jön a szerelő, atomjaira szedetem, nézze át. Az én véleményem a karburátor (fúvóka) dugulása...kíváncsi vagyok mit mond majd...
-
birdhouse
csendes tag
ő a kiszemeltem. gyönyörűűű

-
Gergello
addikt
Ez de szép. Semmi sallang, ahogy kell. Az enyémnek is ilyennek kellene lennie, de az enyém külseje, annyira le van pusztulva ehhez képest.

-
Dízeles
aktív tag
Hahóóó...Nagyon is tetszik .Ha nyár lenne már fent lenne.Csak hát okt .01. óta minden nap meló.[link]mivel amit hét közben meg keresek hétvégén gyerekszoba építésbe fektetjük...Haver meg kamionozik-vasas ember- és ha eddig ilyen klassz a cucc ne b@.zam már el.És megint kösznLali
. [link]
Liberty -re
Zipp -
Gergello
addikt
válasz
runner 125
üzenetére
Ezt is úgy vettem. Pont azért szar, csak nincs kedvem bohóckodni vele. Ha nagyon nem adja ki, akkor majd veszek újat.
-
akos3
addikt
Helyes! akk szerezz csak be!

Én csak a hátsót tom, az első az elég bonyolult, mert ugye több idomot kell bontani hozzá, amit meg nem tom, h hol vannak a kis tartó pöckei..nem akarom letörni
De mind1, mert nekem amúgy se fér be semmi sem a csomagtartóba!
Inkább kesztyűtartónak hívom 
-
birdhouse
csendes tag
-
nLali
őstag
válasz
Gergello
üzenetére
Hát képet most nem találok, de holnapra megkeresem őket. Nem kértem érte pénzt. Anyag ingyen volt, mert találtam annyit melóhelyen. Amúgy asszem Zippre csináltam. Mondanám, hogy csinálok egyet neked is, ha szeretnéd, de olyan év végi hajrá van melóba, hogy ma pl kajálni se volt időm. Januárban lenne rá lehetőség kb.
-
Gergello
addikt
nLali: Milyen motorra, mennyiért, képed van róla?

A biztosítást ha csak nem fizetem be, akkor megszűnik magától? -
nLali
őstag
Asszem rádióba hallottam , hogy okt 1 től ( dátum nem biztos, csak az, hogy már elhagytuk ) nem kötelező az izzókészlet.Autóban 100%, motorra gondolom ugyanez vonatkozik.
-
Köszi, akkor be kell szereznem egyet (mindenből)...ki tudtom cserélni, kétszer már megtettem Anyáméban...háromféle csavarhúzó kell, hogy leszedd a burkolatot (imbusz, csillag, sima), mert hátulról kell cserélni, az izzócseréhez viszont csak egy kéz kell, szerszámra nincs szükség...
-
akos3
addikt
Kell mindkettő ha jól tom, bár megnézném h mennyinek van
(EÜből ugye az "A" jelzésű)
Az mindegy h nem tod beletenni, akk is kell! Kocsiba se lehet egy mezei embernek kicserélni manapság, még a kézikönyvbe is bele van írva, h nehézsége miatt (nehezen hozzáférhető..etc.) bízza szakemberre...
Bezzeg a régi Trabantokban..
Birdhouse
Szerezz egyet be mert 1db min kötelező! (asszem az is elő van írva, h bal oldali)
ja, meg aztán neked is életveszélyes így motorozni, bár ugye a jó motoros hátra is néz, nem csak tükör...
-
Igazatok volt. Mindenkit ott b@sznak át, ahol lehet. A tagtól, mikor vettük a motort, direkt megkérdeztük, hogy fagyálló van-e benne. Persze, van, mondta. Ma voltam kúton (fél alatt volt picivel a mutató, egy ezres belement...), megmérettem. Valami aranyos optikai kütyü volt, tett bele egy picit, belenézett: 6 fok...sovány...(így mondta...), szólhatok a szakinak, hogy segítsen már lecserélni, mert azt sem tudom, hogy kezdjek hozzá...vehetek fagyállót is, mert az sincs itthon...a kézikönyv 50-50%ban írja a fagyállót és desztillált vizet. Ez így jó, vagy kövessem inkább a fagyállón lévő keverési útmutatót? (vagy egyszerűbb, ha a szakira hallgatok...). Remek, ha nem nézem meg, lehet tél közepén nem kell majd motoroznom...
Ha már biztosíték. Elsősegély csomag kell robogóba? Esetleg pótizzó? (Bár a tompított izzó cseréjéhez a fél motort szét kell kapni...volt már benne részem kétszer is...)
-
akos3
addikt
Nah ma lemondtam a biztosítást. 30 percet vártam és mindössze 10mp volt mig lepecsételte és aláirta a felmondást
hmm
Rem az új biztosító azért ad majd matricát!
Hál'Isten engem még nem igazoltattak
Gondban lettem volna, mert se EÜ csomagom, se pót izzó+ biztosítékom nincs
Nem fogok ezért egy táskát cipelni...
Nem tom h mennyire zavarná h semmim sincs..rem nem köt belém majd egyszer ha megállít
-
birdhouse
csendes tag
küldtem a biztosítónak levelet, hogy leszeretném mondani a (és külön kihangsúlyoztam) segédmotor kerékpáromnak a biztosítását. merthogy ellett bontva. erre kaptam választ h. küldjek bontási határozatot(he?), v. egy olyan papírt amin rajtavan nevem, azonosítószámom, és rendszámom(?), és legyen rajta h. leszeretném mondani. azért viccesek 1-2dologban őkis. nekem abba kötött bele 1x a rendőr am. h az én matricám kék és nem fehér, mer fehér kell legyen

-
válasz
bajnokpityu
üzenetére
Tőllem még sohase kérte.
-
-
válasz
bajnokpityu
üzenetére
Rendőrrel még nem találkoztam, a biztosítónál azt kaptam, hogy matrica nélkül (addig, amíg nincs), a kötvénnyel és a befizetett csekkel is lehet motorozni.
-
válasz
Gergello
üzenetére
Ezt valahogy gondoltam...kíváncsi vagyok ez változik-e a "rendszámosítás" után...
Matricám nekem sincs. Csekket ma kaptam, pontosan 893 forintról. A biztosító szerint valószínű már nem is kapok ebben az évben, majd csak jövőre jön a matrica.Van egy idegesítő dolog, aminek a megoldására még nem jöttem rá. Kénytelen vagyok hasonlítani az újhoz...ha azon kinyitom a csomagtartót (elfordítom a kulcsot), nyitva marad, ami rá nem nyomom az ülést (nem emelkedett meg láthatóan), így egy kézzel is ki lehet nyitni. Ez hasznos akkor, ha épp mindkét kezem tele van. Oldalról a kulcsot így könnyű elfordítani, de közben ülést felemelni nem tudok, a szatyor mindig beleakad a sárvédőbe... Kulcs el, ülés felnyit. Namost a sajátomon ez nem megy. Kulcs el, ülés fel, úgy jó, de kulcs elfordít, elengedem, az ülés már nem nyílik...amíg leírtam a megoldást is kitaláltam...egy rövid de erősebb rugót építek be, ami felnyomja egy picit az ülést, ha nyit a zár...
-
akos3
addikt
válasz
Dízeles
üzenetére
Hát nem kaptam semmit se egy csekken kívül (a kötvénnyel együtt)
De már mindegy reméljük...ennek már több mint fél éve és most ugy is lemondom..csak nem teljesen értem a dolgot 
Samus
Nekem a kötvényemen semmi bonus besorolás nincs feltüntetve, pedig én is Allianznal vok (még). -
Az a vicces, hogy ezt én sem értem. Nekem van kedvezményem, így lett majd egy ezressel olcsóbb az éves díj (írtam, email, telefonszám, és egybe fizetem az éveset), még Bonus Malus besorolásom is van (A0), rajta van a kötvényen (Allianz egyébként). Persze lehet csak azért, mert fel kell tüntetni valamit...
-
akos3
addikt
Én mikor eladtam a Malám, akk bementem a biztosítóhoz, h megkérdezzem, h nem kapok e vissza pénzt, mert hát ugye már nem az én nevemen van, mível eladtam!
Kérdezte, h meg van e az a kis matrica?- mondom, h nincs há rajta van a motoron, mível fel kell ragasztani..bocs h nem kezdtem lekapargatni
Erre mondta, h sajnos ebben az esetben nem tudnak visszafizetni 
Amúgy azért sem értem, mert a mostani motoromra online kötöttük a bitosítást, és nem kaptam semmilyen matricát..
Akk hogy is van ez?Sajnos pénteken nem sikerült eljutni az Allianzhoz, ugyh várat magára még a lemondás...
Tényleg nincs smkp-ban ilyen bonus rendszer?
Tehát nem is kapok semmilyen kártörténeti igazolást lemondásnál?
Akk mi értelme van, amikor a díjszámításnál megkérdezik, h volt e balesetem?! (pl. netrisk.hu) -
Gergello
addikt
Nem tom ki mennyire emlékszik, de írtam hogy nyár végén buktam egyet motorral.
Nah jövőhétre van beutalóm, csak fáj...
-
runner 125
nagyúr
válasz
bajnokpityu
üzenetére

-
bajnokpityu
félisten
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
segédmotornál nincs bonus-malus.többek között ezért lehet büntetlenül káresetet csináni vele...

egyébként mivel smkp-nek az adásvételi egyetlen papirja,ezért oda dátumozod,ahova akarod.és a biztositót-rendőrt nem érdekli,h kinek a nevére szól a biztositás.én is igy vettem roxit,h ki volt év végéig fizetve a bizti.aztán mikor télleg nevedre veszed,után 15nappal kell kell biztositóhoz menni. -
nLali
őstag
válasz
runner 125
üzenetére
Lehet, hogy engem a rendőrök és a biztosító is átvert. Nekem azt mondták, hogy minden tulaj váltásnál új biztosítást kell kötni. Az a biztosítás az előző tulaj és a motor nevére szólt. Én nevem azon a biztosításon nem szerepel sehol. Szal fizethetek, ha csinálok valami.
-
runner 125
nagyúr
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
..gondolom, h ezzel is azt jelezze, h költségmentes a gép.
Nem kell +ba, rohadtul megterhelő" 3-4k-t kifizetni 1évre.Gondolom én.

-
Topiccsendőr
addikt
Észrevettem a hirdetésekben egy olyan tendenciát (smkp) hogy a tulaj leírja, hogy az év végéig be van fizetve a biztosítás. ÉS? Ha megzúzok valakit akkor azt akarja hogy az ő bónuszából menjen? Vagy nekem erről miért kell tudnom?
-
Gergello
addikt
válasz
Topiccsendőr
üzenetére

Mióta kilopták a motorból, nagyon tisztában vagyok a cdi kinézetével![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
válasz
runner 125
üzenetére
...oh, már értem. Csak nem állítja, ha ő b@ssza el, de előbb-utóbb rájön hogy nem kell vérpistiként hajkurászni és próbállgatni azt a motort, akkor már mindeggy ha felgyujtja.
-
runner 125
nagyúr
válasz
Tothgera30
üzenetére
Dehogy.
..gondolom, h majd Samus állítja ezek után.

Új hozzászólás Aktív témák
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- CES 2026: Teljesen szürreális lett az ASUS asztali gamer PC-je
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- A mérleg nyelve nem a Honor Magic 8 Air felé dől
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- CES 2026: valóságos képkockagenerálók lesznek a modernebb GeForce-ok tavasszal
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Motoros topic
- CES 2026: Így söpört be a Garmin öt innovációs díjat
- További aktív témák...
- Gyümölcstartó hibátlan állapotban eladó
- Új, csomagolássérült Philips, TrueLife, Lovi cumisüveg melegítők/sterilizáló/mellszívó - garival! -
- Nagyon szép, fehér Jura Impressa J5 automata kávéfőző profi cappuccino fejjel
- Volkswagen Lupo 2002-es évjáratú eladó.
- Eladó D1S LED izzók Canbus 160W 25000LM 6000K 2 db
- BESZÁMÍTÁS! Apple iPhone 12 Mini 64GB mobiltelefon garanciával hibátlan működéssel
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3338
- HP ProDesk 600 G5 i5-9500 8GB 256GB 1 év garancia
- Lenovo ThinkPad T14s Gen 3 i5-1245U 14" FHD+ 16GB 512GB 1 év teljeskörű garancia
- REFURBISHED és ÚJ - HP Thunderbolt Dock G2 230W with combo cable (3TR87AA)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

(meg zavar is matatás közben)
Megvéf a fagyos széltől..

Élőben mégjobb volt.
)

Pedig én emeltem karizomból, de megse moccant kb. És az ülés legvégén is ültem...
de ami készvan már: rajtavan az uj olajcső, és ráraktam a 17,5 karbi suberjét. amugy nemcsak dt-t nézek, xt meg wr is tetszik, de a wr megint csak drága, xt-t még talán lehet ''olcsón'' találni. valszeg az lesz a befutó
, mert azzal is csak 70km/h-val megy
, mert ugye az a biztos
. Jó az a DT csak nem annyiért
.
nyogo83
sityupityu