- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Tóth Olivér: VGA... Avagy honnan és hová?!
- bitpork: Meglátjuk mit hoz a jövő
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Viber: ingyen telefonálás a mobilodon
- Lalikiraly: Mercis kalandok - Huszonkilencedik rész
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
-
Frissítve: 2023-12-13 06:51 Téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
hódmaci
senior tag
Nem.
Az uszóházban van benzin es kb jó a szint.
Már a csapot is kihidaltam.
Semmi.
De ha ez is lenne a hiba nemhiszem hogy izomlázig kellene rugdosni.
Valahogy nem volna természetes. -
hódmaci
senior tag
Az autómata szivatón már túl vagyok.
Ezért is haladtam tovább a rendszerben.
Egyszerüen ötletem nincs.
Indul szépen akár még hidegen is míg két indítás közt nem telik el legalább 2 nap.
Ha ez eltelik szétrugdoshatod nem történik semmi.
Mindaddig míg a gyertyát kitekered és befecskendezel egy Kiss benzint és utánna indít
Ezután mint az óramü, míg le nem telik megint a két nap szünet. -
nyogo83
Topikgazda
-
sityupityu
Topikgazda
Nem tudom. Soha sem csináltam ilyet, meg hát nem is értek ilyen szinten a finom elektronikához. Ha ilyen gondom volt akkor mindig cdi-t cseréltem.
-
mumtaz
senior tag
Én nem akarok király lenni.
És csak kb. annyit írtam, mit is lehet tulajdonképpen szkópozni a gépen.
Mégis mire gondoltál? Mit írtam le le, mit használjunk szarul? Mert eddig már írtál annyi kioktató dolgot, de konkrétum még szinte semmi sem hangzott el. Tudom, hogy tudsz, de eddig csak úgy írtál dolgokat, amikből egyáltalán nem derül ki, hogy konkrétan mire is gondolsz. Dobálózol vele, hogy valamit biztosan rosszul tudok, de konkrétumot nem mondasz, mi lenne a jó.
Nem tudom, mire is gondoltál a szemléltetésben, hogyan használjunk szarul egy eszközt. Mit szeretnél szkóppal mérni? Mit tudsz szkóppal mérni?Az meg, hogy miért is lenne baja az ECU-nak. Miből gondolod látatlanban, hogy van? Épp itt böffékeltem a gyertyaképet. Ha sok, vagy kevés üzemanyagot nyomna, az azért meglátszana a gyertyaképen. Előgyújtásra gondolsz? Te biztosan gondoltál valami konkrétumra. Csak kérdezem, hogy mi lenne az?
Hagy tanuljak. Kb ott tartunk, mint azok, akik tutira megmondják, hogy szarul csinálsz valamit, amit elfogadsz. Azt viszont Ők sem tudják megmondani, hogy mi is az és ötletük sincs, mi lenne a jó. Tehát kb. sehol nem vagyunk.
Ismersz. Itt vagyok a fórumon már jó ideje.
Hogy nem viszem el szerelőhöz, annak csak pár apró oka van. Egyfelől nem ért hozzá senki. Másfelől, aki otthon van ditech témában, annak semmije nincs Peugeot TSDI-hez. Alkatrésze van, mert az nagyrészt ugyanaz, de az ECU-t diagnosztizálni kb annyi eszköz van a kezében, mint nekem. Magyarul semmi. Szkóp? Semmit nem ér, ha nincsenek referenciaértékek. Nincs mihez viszonyítani. Diagnosztika pedig senkinek nincs. Ami Ditechhez jó, az nem jó TSDI-hez, hiába ugyanazok az alkatrészek. -
mumtaz
senior tag
Szeretem a kihívásokat.
Az meg, hogy leírom a fórumban, hol tart a dolog, az nem biztos, hogy azért van, mert mondjuk segítséget kérek, vagy bedobom, mennyire gyökér és tudatlan vagyok. Pusztán egy állapotjelentés.Nem úgy kell gondolni rám, mint ilyen téren teljesen tudatlan általános iskolás kis pötsre. Az autómat - is - szépen rendbe raktam, pedig ott is van minden, amit el lehet képzelni. Pedig még csak nem is mai darab. Miből szűrted le, hogy nincs oszcilloszkópom?
Nem mértem rá, mert miért is lenne baja az ECU-nak?Ha a kipufogó a gyenge láncszem, azt az oszcilloszkóp nem fogja megmondani. Ahogyan nem mondaná meg, ha mondjuk sok, vagy kevés üzemanyagot kap. Max kiméred vele az impulzusokat az injektor felé, meg a gyújtást, de ennél nem sokkal több hasznos információt tudsz meg belőle. Ha meg egy injektorfej akar behalni, és emiatt mondjuk sok üzemanyagot kap (gyenge injektor), az oszcilloszkóp azt sem fogja Neked megmondani. Legfeljebb azt, hogy elméletben mennyi ideig kellene nyitva lennie az injektornak. De azt nem, hogy valójában 0,003 mp-el tovább van nyitva és ezért kap több üzemanyagot, mint az ECU szerint kéne. (csak mondtam egy példát)
Egyébként nem kap sok üzemanyagot. Olyan szép őzbarna a gyertya, hogy csoda.
Itt a kipufogó lesz a ludas.
-
mumtaz
senior tag
Na de pont ott vetettem fel, hogy sok dologban nem nagyon tudsz mást venni bele. Egy karbisra vehetsz 100 féle kivitelű karbit DellOrto-tól a gagyi kínaiig. Ott van mit elszámítani, de egyféle hozzáférhető alkatrészen sok mindent nem lehet elbaxni. Ott a példának még mindig a nyomástartó szelep. A régi volt benne, amikor még 75-öt ment vígan, viszont a motor néha kihagyott és ingadozó alapjárata volt. Úgy pöfékelgetett alapjáraton, mint egy karbis. Akitől vettem az újat, Ő csináltatja a nyomástartókat és mindegyiket nyomáspróbázzák. Ezzel a nyomástartóval megszűnt az ingadozó alapjárat, jobban indul a motor és nem hagy ki soha. Ebből csakis azt a következtetést lehet levonni, hogy ez a nyomástartó jó.
Akkoriban a kompresszor indítózáskor max 4bar-t nyomott, ami kevésnek mondható, de ment vele 75-öt. A gyűrűcsere (a kompresszorban) óta ez felment 5,5 bar-ra, ami a gyári érték. Ebből azt lehet levonni, hogy a kompresszor jobb lett, mint volt.A varióval nincs mit kezdeni. Ha a gyári széthajtott került vissza (ami benne volt a 75 idején), akkor sem megy jobban. A Multivar-al most jobban megy, mint az alkatrész cserék után a gyárival.
Volt a kuplung probléma, ami végül kiderült, hogy miért volt.A kipufogóra is írtam, amit írtam. Mivel nem vagyok motorszerelő és nem ebből keresem a kenyerem, ezért olyan sok robogó nem ment át a kezemen, mint egy szerelőnek, de azt se felejtsük el, hogy beszélgettem olyan emberekkel, akik foglalkoznak ditech javítással is. Nagy tapasztalatuk van Ditech és karbis javításban. Viszont javarészt soha nem futottak össze azzal, hogy rezont tegyenek ditechre. Mivel javították őket és nem tuningolták. Így nem tudták megmondani, hogy a rezon javít, vagy ront a helyzeten. Ha Ők nem tudták megmondani, akkor én meg pláne. És nem az a helyzet, hogy akkor Ők rossz szerelők, hanem egyszerűen nem volt rá igény.
Sokan példálóztak a rezon hatásaival injektoros robogón. Ki így, ki úgy.
Nem azzal van baj, hogy nem tudom, hogy valamit hogyan kell/lehet összerakni, hanem azzal, hogy sok az ellentmondásos infó, amiből nehéz kitalálni, mi a jó és mi nem.Na most. Ditech/TSDI/Purejet vonalon ugyebár nem sok lehetőség van próbálkozásra fúvókával, egyebekkel. Nincs hangolási lehetőség. És ugye a hibákat diagnosztizálni is nehezebb. Javítani meg pláne.
-
mumtaz
senior tag
Most miről is beszélünk?
Te azt mondtad, hogy a típusismeret hiányzik. Én leírtam, mi lett benne cserélve, ami ennél egyik sem (a kipufogót és a variót kivéve) olyan cucc, amit el tudsz hangolni. Sem a nyomástartót, sem a tömítőgyűrűket, sem a kompresszorgyűrűt. A henger honolás sem tartozik közéjük. Ha meg valamelyik alkatrész gyárilag van esetleg elbarmolva, az alig hiszem, hogy a "típusismeret hiánya". Mondjuk ha a nyomástartó rossz nyomáson nyit. Gyári nincs, csak kompletten az egész injektorfej. Nem hiszem, hogy bárki is megvenné csak a nyomástartó miatt 70000-ért.
Vagy ott a henger. Ha rosszul van honolva, az sem hiszem, hogy típusismeret hiánya. Sokkal inkább a gépműhelyé, ahol csinálták.
Varió gyári nincs, csak "gyárival megegyező", ami baromi messze van a gyáritól. Ez is típusismeret hiányára utal? Vagy mi?A kipufogó. Nos ez meg olyan dolog, hogy ha nem tudod, mit hoz, akkor mit csinálsz? Feltúrod a netet. És, ha látsz 1000 érvet mellette és ugyanennyit ellene, akkor mit csinálsz?
Nagyon sarkítottál. Előre - ha konkrétan nincs tapasztalatod vele - akkor érdeklődsz és/vagy próbálkozol. Vagy bejön, vagy nem.Te hogy kezdted? Minden ment elsőre? Király vagy.
-
mumtaz
senior tag
Nyomástartón nem hiszem, hogy sok mindent el lehet szúrni, ahogyan a kompresszor felújításon és a hengerhonoláson sem. Ezeket maximum jól, vagy rosszul lehet csinálni. Nem azon múlik, hogy meg van-e a típusismeret. Meg aztán, ha ugyanazzal a varióval sem megy, ami gyárilag volt benne, akkor ott sem lehet hiba. Pláne, hogy a Multivar meg gyakorlatilag tökéletesre lett hangolva. Csak a kipufogó lehet.
-
sityupityu
Topikgazda
Hm. Átjött a cinizmusod, válaszolok.

Abban a "szogegyszeru szerkezetben" pont egy szög egyszerű dolog mehet tönkre. Mondjuk ugye egy büdös szóval nem mondtam, hogy a legegyszerűbb szerkezetek mennek tönkre egyfolytában, de a hibalehetőség természetesen azokban is benne van.
És mi van ha azt a szög egyszerű szerkezetet esetleg szíj hajtja? Ugye teljesen ki van zárva, hogy azzal a szíjjal bármi is történjen? Mindegy a lényeg, hogy te még nem találkoztál ilyennel. Ezzel én most nem tudok mit kezdeni.
Menjünk arrébb a pumpától, lépjünk az egyszerűbb dolgok felé. Egyébként abba igazat adok, hogy sokszor a legtöbb hiba nem is magával a pumpával szokott előfordulni, hanem a csővel. Valami miatt eldugult cső, lejövő cső illetve a karburátorban közvetlen az olajcső bemenetnél találkoztam már problémákkal. A lejövő cső (robogóknál a pumpa felől vagy a karbiról jött le a nagy rezonanciától a rossz rögzítés miatt, illetve egyéb okok miatt.) hibával találkoztam a legtöbbször.
A megragadásra látom lecsaptál, megjegyzem jogosan, mert valóban helytelen dolgot írtam. Az előzőleg is már leírt megragadás szó benne maradt a fejemben gépelés közben, beállást szándékoztam írni.
A beállás ugye egy gyűjtő "népszó", sok mindent magába foglalhat. 
Én csak otthon szerelgetek magamnak a kis műhelyemben, illetve a barátaimmal kb 12-14 éves korom óta (most vagyok 37), és ezáltal természetesen jó esély van arra, hogy közel nem rendelkezek olyan tapasztalattal mint ha ezt valaha is főállásban csináltam volna. Egy nem Magyarországon szelelő emberrel meg végképp nehezen kellhetnék versenyre.

Én amit magamnak csinálok azzal tökéletesen meg vagyok elégedve, és számomra ez a lényeg. Természetesen segítségért is szoktam fordulni a nálam tapasztaltabb ismerőseimhez ha valamivel sehogy sem boldogulok.
Életem során azért találkoztam nem egy-két olyan emberrel, akik ezerrel lökték a szakzsargont, és a szakmai irodalmat kívülről fújták profi módon, de amikor tenni is kellett valamit, kézbe kellett venni a szerszámot, akkor az elméleti tudásuk hirtelen megbicsaklott, és nem húzta ki őket abból a bizonyos valamiből. És bizony nem egyszer láttam ilyet.
Ezt az utóbbit véletlenül se vedd magadra, csak megjegyeztem, hogy nem egy ilyen emberrel találkoztam már.Mindenki csinálja azt amit tud, és legyen azzal elégedett. Ez a legfontosabb szerintem.

Én holnap szerelek, de csak holnap mert több időm a héten nincs erre. Hétvégén meg motorozás, jó időt mond. Nem robogóval.
Lehet, hogy egyszer majd olajtémában kikérem a véleményedet, hogy a gyártó illetve az elmélet állítása megegyezik e a valósággal.
A részemről valóban befejeztem.

-
sityupityu
Topikgazda
Távol áll tőlem, hogy én itt bárkinek ilyet mondjak, hogy "kussolj". De abban igazad van, hogy vitatkozni nem fogok.

Felesleges indokolgatnom, mert nekem is meggyőződésem van egy dologról és neked is."Eletemben nem.lattam beszart olajpumpat."
Én bizony már láttam, nem is egyet. Ne gyári széria cuccokat nézegess, ott jóval kevesebbet láthatsz.
Pár dolgon már túl vagyok az életem során, mindig is így csináltam-csináltuk, és ezután is így fogjuk ha ezt látjuk megfelelőnek."Szarul osszerakott blokkot annal tobbet, ami megragadt. Es az olajpumpara fogtak az agysebeszek."
Kikötött, illetve nem kikötött olajpumpás motor sem ragadt még meg nálam az élete elején. Hogy másnál mi történt, vagy hogy sz@rul raktak össze valamit az meg engem nem érdekel.
A legtöbb motor ami beállt alattam azok 2T crossmotorok voltak (ugye itt gyárilag amúgy sincs különolajozás), de hát ez benne van a pakliban.
Bár nem is a kenés miatt ragadtak meg, hanem inkább már az üzemórájuk végét járták. Már szétszedésre voltak eleve ítélve.Azért felesleges a vita, mert valamiről te is úgy gondolod, hogy jó mert azt tapasztaltad, és én is úgy gondolom egy másik dologról, hogy az a megfelelő mert az én tapasztalataim meg azt mutatják.

-
sityupityu
Topikgazda
"versenyolajok altalaban ricinus alapuak, es nagyon suruk, amit nem tudnak az olajszivattyuk nyomni. csak ezert szoktak kiiktatni az olajszivattyut, nem azert, mert megbizhatatlan lenne."
Nem értek egyet. Igen is szoktak kiiktatni különolajozást biztonsági okok miatt, de ezen nem vitázom.
-
sityupityu
Topikgazda
Persze, hogy falsot szív, nem véletlenül cseréli! Érezni is egyből a motoron amikor ez megtörténik. Nem sima felszíni repedezés miatt cseréli. Ennyire madárnak nézed az embert?

-
mumtaz
senior tag
Az a szekunder levegő is egy parasztvakítás mondjuk, mert úgy "csal", hogy jóval több károsanyag megy ki, amivel a katalizátor még nem tud megbírkózni, de legalább jól fel van vegyítve a cucc és így teljesíti a normát hidegen is. Kb annyira felesleges, mint az EGéR szelep.
Már folyamatban van, hogy derestricted legyen a cucc. Csak az volt a fura, hogy egyébként sehol nem említik ezt a variánst. Elvileg nem is létezik, csak a két sebesség korlátozó és egy teljesen tiltás mentes. De beszéltem más jetforce-osokkal, akiknek szintén nagyjából ott a fordulatszám tartomány vége, mint nekem.
-
mumtaz
senior tag
A szekunder levegő befúvó csak hideg motornál működik pont azért, hogy legyen megfelelő mennyiségű levegő a kipufogógázban, mert ugye hidegen túldúsít a rendszer. Meg azért is kell, hogy a katalizátor hidegen előbb kezdjen el dolgozni szintén a több oxigén miatt..
-
sityupityu
Topikgazda
Ha fehér a gyertyája, akkor igen jó esély van arra, hogy benzinben szegény a keveréke.
-
mumtaz
senior tag
Érthető gondolatmenet, de pont a kompresszióviszony az egyik, ami ebben az esetben logikusan végig gondolva nem állja meg a helyét. Egy sima kétüteműnél valóban jó, de ennél nem hiszem. Pont az a probléma, hogy az üzenanyagunk mennyisége fix. Akkor lenne hekytálló a felvetés, ha a kipufogó által visszanyomott levegő változtatna a kompresszor nyomásán is. Ugye Ditec-nél a kompresszor nyomása változtatja az üzemanyag nyomását is, mert levegőt nyom a benzin nyomástartó szelepe mögé. Ha ez így lenne, akkor ok a rezon jótékony hatása injektorosnál is. De, ha nem igaz, akkor az elégetett töltet benzinben szegény. Az meg ugye rontja a teljesítményt. Nekem egyébként sokszor "csuklik" és belő a kipufogóba ezzel a kipufogóval.
-
mumtaz
senior tag
Persze. Csak nem mindegy, mivel. Ha levegőt nyom vissza, ha nem, de az üzemanyag mennyiségén nem változtat. Karbisnál ugye a kipufogóhoz hozzá kell fúvókázni a karbit. Holott elméletben a levegővel együtt változik az üzemanyag mennyisége is. Ott meg is teheted, hogy fúvókát cserélsz. De injektorosnál mit csinálsz? Ha a kipuff vissza nyomja a levegőt, akkor "töltöttebb" lesz a henger, de csak levegővel. A befecskendezett üzemanyag mennyisége nem változik. Sőt. Tovább gondolva a dolgot a gyártó elvileg számításba vette, hogy az injektornak mekkora ellennyomással szemben kell befecskendeznie az égéstérbe. Ha ott több a levegő mennyisége, akkor az ellennyomás is nagyobb és még annyi üzemanyag sem jut az égéstérbe, mint egyébként normál körülmények között jutna, így még szegényebb lesz a keverék. Tehát a vissza préselt levegő miatt elveve levegőben dúsabb lesz a keverék, plusz ez még vissza nyomja a benzin mennyiséget is.
Javítsatok ki, ha tévednék. -
sityupityu
Topikgazda
A beszélgetésünk alatt szerintem már szóba került a tuning téma, de akkor fatálisan félreértettem.
Igen, a 4T típusokra gondoltam (vision).
Nem, én sem akarok civakodni.

Itt a szezon előtt inkább segíteni szeretnék a továbbiakban mindazoknak, akik valamilyen szinten bele akarnak babrálni a motorjukba, és nem elégedettek a végeredménnyel, vagy elakadtak valahol.
-
sityupityu
Topikgazda
Fiókban? A Hondának van befecskendezős robogója.
Ami a tuningot illetve a felújítást illeti (legyen az akár teljes), hidd el, hogy én sem szorulok senkinek a segítségére.

A különbség, hogy én befecskendezős motort még nem tuningoltam, és mivel a megbízhatóság lebeg a szemem előtt, nem is fogok soha a büdös életbe.
Megpróbállak megelőzni.
Ha erre azt írod, hogy az általad tuningolt befecskendezéses motorokkal még semmi baj nem történt én elhiszem neked.
-
sityupityu
Topikgazda
Azt elfelejtettem hozzáírni az előző hozzászólásomhoz, hogy előtte ezt én nem viccnek szántam:
Egyébként pl, hogy ha valamiben minarelli vagy éppen piaggo mintájára készült blokk van, az nem azt jelenti, hogy minden esetben hajszálpontosan minden típusnál teljesen ugyanarról is van szó. Az egyes gyártók simán különböző megoldásokat használhatnak.
"Van tapasztalatom 70 es malossi illetve pollini ditech alkatreszekkel."
Ezt én nem is vonom kétségbe, de ez hogy jön ehhez a témához?
-
sityupityu
Topikgazda
Az összes japán gyártó? Pl a Hondának sincs semmi saját fejlesztése?
-
sityupityu
Topikgazda
"A japan injektoros 2T motorok ugyanazt a morini blokkot hasznaljak, mint a regi sr."
Az összes japán gyártó egy típust használ?
Egyébként pl, hogy ha valamiben minarelli vagy éppen piaggo mintájára készült blokk van ez nem azt jelenti, hogy minden esetben hajszálpontosan minden típusnál ugyanarról van szó. Az egyes gyártók simán különböző megoldásokat használnak. Szerintem. De lehet, hogy tévedek.

Egyébként nem érdekel már ez francia robogós téma, mindenki azt vesz amit akar. Én javítom a sajátjaimat, nem is fogok nyöszörögni soha."Az olasz is ugyanolyan megbizhato, ha koltesz ra egy valag penzt az alkatreszekre, mint a japan, vagy a francia"
Tehát most már az olasz előtt van a francia? Sőt, a végén már a francia robogók lesznek a legjobbak, legmegbízhatóbbak?

Na jól van, én tényleg lezártam a témát. Annyira azért nem érdekel.
Nem folytatom tovább a peugeot robogók elleni "kampányomat" megígérem. 
-
kcsa
veterán
Plusz a kedvenceim, a Peugeot nagyrobogók: 125ccm felett mindegyik Piaggio blokkos, ennek megfelelően teljesen azonos alkatrészekkel és típushibákkal

-
Lauda
titán
Szia!
Belatom, hogy szakmailag nem vagyok felkeszult a fejlettebb ketutemu motorokbol. Ugy ertem a membranos szivomegoldas, kipufogo jelentosege es koszonom, hogy Den-el probaljatok nekem elmagyarazni a dolgokat. Regen tanultam ezeket es nem kovettem a fejlodeset ezeknek a motoroknak, ebbol adodnak a szakmai hianyossagaim.

-
body007
addikt
Te a végéről elkezdted olvasni a topikot?

Egyébként tök érhetően leírtad

-
killer1203
senior tag
Azt a szerelő nézte át, de azok lehet nem is lettek cserélve mert hajtókar csapágyas lett a gép, és néztünk bele egy felújitott főtengelyt, és az lett belerakva.
-
kcsa
veterán
A szintetikus olajok előnyei az általad linkelt cikkek végén is szépen össze vannak foglalva. Én pusztán arra gondoltam, hogy azonos viszkozitású olajok között is előfordulnak eltérő teljesítményszintűek - ha eltér a viszkozitás is, akkor ez pláne igaz.
-
kcsa
veterán
Azért nem teljesen így van
Nem véletlen vannak eltérő minősítések az egyes olajok teljesítményszintjére (ahogy True is írta) és egyéb tulajdonságaira. Nem csak a viszkozitás teszi az olajat 
-
True
aktív tag
Pedig a motor életében hidd el van, ugyanis az 5W az full synt, míg a 10W az csak rész synt... A két olajnak eltér a kenési tulajdonsága... 7 éve dolgozom az iparban...
Szerk: De nála egyértelmű, hogy nem az olaj hideg viszkozitás érték miatt nincs nyomás...
Szerk2: A 10W-40-es olaj többnyire meg sem közelíti az 5W-40- által támasztott teljesítményszintet...
-
DigitXT
félisten
Ezt vissza kellene vinni, mert alapjarati es atmeneti rendszer megint nem jo.
Jaja... Annyi volt a történet, hogy egy icipicit tekert a levegő csavaron, amitől
még ~100 rpm-mel feljebb ment az alapjárat. Már a beépített mérő szerint.
Mondtam neki, hogy menjen el vele egy próbakörre, mégiscsak jobban tudja,
mit kell/érdemes figyelni... (De elmondtam neki a motorféken durrogást, meg
az utána pici fulladást - szegény keverékre tippelt az mondókám* alapján.
)Jött vissza, hogy ő nem tapasztalja a jelenséget...
Csak azt, hogy a fehér
aszfalton, a csöpögő esőben odahúzva rendesen beriszált: van benne erő.
Én is mentem egy kört, és én sem tapasztaltam már a hibákat... Ilyen picin
múlott, úgy látszik. (Nyilván már délelőtt is "próbakörözni" kellett volna, csak
jöttem melóba, aztán nem akartam rögtön visszamenni, kvázi siettem, na.
)Most tök jól motorozható a gép, innentől csak a fogyira leszek kíváncsi.

Feltéve, hogy maradt még annyi a szezonból, hogy kimotorozom a tankot...*: a szelephézagot a számra nem vettem.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
kcsa
veterán
Viccnek szántam, azért volt ott a smiley is. Nyilván tisztában vagyok a távdiagnosztika korlátaival, de hátha van egy jó ötlet, miért ne?

Injektor: első ami tönkrement a gyári, ~4 éves. Vadiújra cserélve. Tönkrement. Garanciában vadiújra cserélve. Tönkrement. Most bontós volt benne. Tönkrement.
Bontva csak hengerfej levételig volt, mert pöttyet kokszos volt a kipufogószelep, ezt polírozták újra, de ez volt az eddigi legnagyobb szervíz.
De nekem már az is segítség, ha ismertek valahol Piaggio gurut, oda is betolhatjuk, nekem mindegy

-
Den
veterán
Viszont a szelep-szelepfészek normális kopása szelephézag csökkenést okoz, ami míg el nem ér egy kritikus szintet, karbi problémához hasonló tüneteket okoz, és sokszor a karbi tekergetésével kompenzálják, ami ideig óráig segít. Valószínű itt nem ez, vagy nemcsak ez a hiba, de ha már ott a gép a szerelőnél, semmiből nem tart ránézni, és sok szívást lehet megspórolni. Mi, ha furán viselkedő motort hoznak, rutinból nézzük a hézagot, és 50 százalékban állítani kell.
-
DigitXT
félisten
Ámen.

-
huszi.gyb
senior tag
Ma mértem, 68,6 volt a vége, kicsit ráfeküdve... Igaz, hogy sokat nyelezem, de 2,7 alá sose sikerült vinnem (40-50km/h közt, 150km+táv). Ha nem nyelezi tényleg kicsit sok, bár az enyém akkor se megy Budapesten 4 alá...
-
killer1203
senior tag
Holnap viszem sikba köszörültetni a pumpát, csak fémesen tömit a blokkon, van rajta 1 bemarás valami miatt, lehet az miatt nem tud rendes nyomást csinálni, egyébként próbáltuk olajnyomás mérővel kimérni, de megse mozdult a mutató

Olajszint rendbe van, van külön nívó

-
molnarpeter
nagyúr

-
molnarpeter
nagyúr
Mire jó a fadarab?

-
-Mosquito-
őstag
Azért mert nem tudja nem ért hozzá. Azt hiszi kontakhiba használja közben egyre gyakrabban jön elő az FI hiba,majd a benzin szag. Gyanakszik elkezd keresgélni a neten,megtalál,kérdezz,majd sokkot kap.
Természetesen senki nem várhatja el egy embertől,hogy mindent tudjon értsen is hozzá,hiszen nem mérnök,szerelő egyben. Egy adott márka/tipus fórumán többet tud meg az ember mint a kereskedés/szerelőjétől. -
-Mosquito-
őstag
Annyi a jele,hogy az FI lámpa ég túltöltésnél,illetve benzin szag érződik. Na meg az égett kábelszag is előfordul/hat. Végső esetben megáll a motor. Nekünk van egy Aprilia fórumunk. Gondolom a mogyoródi Gáspár Atillát versenyzőt ismered,ő a szerelőnk.
-
-Mosquito-
őstag
De bizony van. A fesszab túltőltése miatt az injektor (kábel,csatik megolvadnak,aksit elfőzi) szarrá megy kinyírja. El kezdi engedni,pisili a benyát. Hengerfalon lefolyik az olajba. Ez az Aprilianál,Piaggionál előfordul. Sok tulaj szenvedett nálunk is ezzel. A vízpumpa tengely a másik kedvenc.
-
Papa18
tag
Olyanhoz kerül, a megyében csak ő van ráállva injektoros gépekre.
-
Papa18
tag
Az lesz, köszönöm.
Az miért van, hogy 30 alatt dadog a motor?
Illetve nehezen indul kicsit.
Többi motor a társaságban pöccre.
Ez nem.
Gyertyacsere javítana? -
Papa18
tag
Eléggé csörög.
Viszont alapjáraton ugyanúgy mint mikor húzom.
Nem hajtom, kb 100 métert metem vele így, azóta áll, 1x indítottam, beindul azt tudom.
Javítás mennyi kb?
Nagy a gond?
Olajfogyasztás megfelelő? -
huszi.gyb
senior tag
Ahaa, értem. Köszi

-
Den
veterán
robogoalkatresz.eu szigetszentmiklóson vannak, kis nyugati robeszokhoz tőlük szoktam rendelni alkatrészt. Nagyker úgyhogy sokmindenük van raktáron, és magánszemélyt is kiszolgálnak
-
maszekember
aktív tag
"Bar pont egy idiota rak ledet meg minden mast egy a bol b be motor aljara" - Nagyon nem volt idióta. Fura ízlése volt,az fix,de nem az a fajta baromarcú ,aki a CBF-re azt hiszi,hogy egy nyélgázas sportmotor...és ezt mindenkinek meg is mondta,ha vki el volt tévedve.
"Fiatal motor letere azonnal megganyolta az az agysebesz." Gányolta,de szakszerűen
. Legalább a motorhoz,blokkhoz szerkezetileg nem nyúlt.Rendelt pár égőt Louisból,bekötötte,felrakta a kapcsolót a kormányra,oszt világított mint a kacsasegg. Ha neki így tetszik,engem nem zavar. Legalább nem azt csinálta,hogy lelakta a mocit,aztán felújította a külsejét,majd eladta,mint megkímélt.Pölö vki panaszkodott,hogy hidegen lefulladozik a motor. A srác válasza:
"Helló!
Ha hideg motor,akkor csinálhatja ezt,vagy ha benzincsap zárva...
Én ált.beinditom,szivató,szépen vissza,1-2perc melegités,utána lassabb tempo,majd ha bemelegedett motor,50-100km/h." - ezt azért kellemes olvasni
-
Den
veterán
csak nem visszatértél a motorkerékpár bizniszbe?

-
kcsa
veterán
Sry, azt a hármat néztem, amit kolléga kérdezett.
-
kcsa
veterán
Motul FC, a többi FD. (Castrollal óvatosan, állítólag abból van a legtöbb hamisítvány)
-
Den
veterán
Nem, volt olyan gpr, ami prima volt nagyjából, de a másik oldalon van a hajtása és az első féktárcsája, más blokk van benne mint a cagivában., Primából 3 volt, 2 féle 50-es, a gyengébbiken más karbi, henger és asszem kevesebb fokozat, volt az erősebb 50-es 12 lóval, és a 75-ös 14-el. Pár éve vettem egy 75-öst elég bika kis gép volt.
-
Den
veterán
Ahogy néztem az adatlapját ez a k3 valami hosszúlöketű blokkal fut, csak szemre olyan mint super city, prima.
-
balazs1011
aktív tag
Ha beütöm a gugliba hogy Piaggio Beverly 500 injektor akkor felzozza találatként még a renault kangoo injektort is ami ugyan így néz ki.
Csak lehet hogy a mérete más. -
kcsa
veterán
Nem nagyon találtam más típust ahol ez lenne (úgy értem a Quasar-okon kívül), pedig túrtam a netet rendesen. Valószínűleg valami gyári dokumentáció alapján okosabb lennék, de ez nincs, úgyhogy IJ.
-
DigitXT
félisten
Van, amit még nem írtam, csak a srácokkal beszéltük.

Kövér gázra füstöl a moci. De olyan szinten, hogy 120-nál
is látszik hátulról: kormol, mint valami dízel. (Ezt mondjuk
máig nem tudtam: bár huszi.gyb írt némi füstről.) A másik,
hogy szívatóval hidegen pöcc-röff, de rögtön visszatolom,
és van alapjárat, lehet menni... Meglepő. Csak dús lesz az!
Gyertyaképet valóban nézni kéne, de ezt szerelőre bíznám:
nem kristálygömbből javíttatám, nem is otthon/egyedül.
Jah, melegen meg nem pöcc-röff: szoktam húzni pici gázt.
De természetesen egyetértek, hogy a városi üzem (sajnos)
sokkal pazarlóbb, pláne ha az ember jobb csuklója virgonc.runner 125: meglepő módon a túrás szakaszon 4,7-et evett
pedig a végén már elkezdődött a 140-es ereszd el a hajam...
Kevesebbet tankoltam erre 179-re, mint a városi 102-re.
Szóval merem remélni, hogy lesz ez jobb... Karbi, csukló stb.(off) -
DigitXT
félisten
a kollegano nem egy hardcore user
Nyilván.
Amúgy én is gondoltam rá, hogy milyen dugózás,
hiszen épp azért ül az ember motorra, hogy ezt elkerülje...
Mondjuk ennek már lassan 5 éve, amikor nem sok "motoros"
tapasztalatom volt. Maradjunk annyiban, hogy nekem három
okból nem kéne GS500, de bőven nem azért, mert "túlhevül",
és esetleg megváltozik az alapjárata egy picit, vagy ilyesmi...1) motor: mondhatjuk, hogy nem ideális melóba járni (tudom,
doboz kell rá hátra, és abba belefér minden; NAGY doboz
)
2) naked bike (motor motor: nekem nem jön be a formája!
)
3) HA már motort akarnék, akkor már sor4 600, ahogy azt az
oktatóm tanácsolta, de annak idején nem értettem vele egyetAmúgy, ha jól látom, néha "nagymotorosok" is kezdenek afelé
gondolkodni, hogy JÓ ez a nagy gép, de csak kéne A-ból B-be
szaladgálósnak valami robi is mellé, mert a nagy mégsem arra
van, de legalábbis arra nem optimális. (Mondjuk 1000 gixxerreldugózni...közlekedni Budapesten, 8 literes fogyasztással stb.)huszi.gyb: dinamikus, dinamikus... A Maja azért jobban ugrott,
noha én vagy 40 kilóval nehezebb vagyok nálad, és a Maja is kb.
vicc a Madisonhoz képest, már ami a 60 fölötti (ott a fordulat!
)
tempót illeti. Ha már nagy kasztni, és emiatt néha nem férek el,
akkor már ne legyen gyenge a blokk! Ma is beragadtam párszor
a Madisonnal (alias Fogatlan) az autók közé (szűk a körút), DE
mikor el tudtam tolni neki (villamossín!
), volt dugó, nincs dugó. -
Grillo
őstag
Egyébként, ha a gépkönyvben 4 Ah van, és az akku meg 3 Ah, az számít valamit, vagy ekkora különbség nem lényeg (mondjuk 25%)?
-
Grillo
őstag
És ha a duda megy?

Ezzel együtt akkor kezdek reggel egy akkucserével. Kolléga Diojából kikapjuk. Vagy másik Sferájából, az úgyis többet rossz, mint jó... -
Grillo
őstag
No, kolléga ma hozott be egy használt fesszabályzót meg egy akksit. Persze a saját akksi garanciája augusztusban lejárt...
Beraktam, meg új 7,5 A-es biztosítékot is (a bent lévőt kilőtte, a helyette berakottat is azonnal a régi fesszabályzóval). A motor indul könnyebben, de önindító meg sem mukkan (azt is megölhette, vagy csak az akksi gyenge?). Indexek kapcsolhatók, de nem villognak (relé meghalt?). Féklámpám nincs, de helyzetjelző van, mivel ez egy izzóban valósul meg (21/5W), így gondolom valami kábelhiba van. A három csatlakozóból a zöld-sárga meg van kicsit törve, gondolom ez lehet a féklámpáé? Féklámpa kapcsoló behalhat ilyenkor? Vagy annak csak mechanikus gondja lehet?
Viszont első lámpám nincs. Semmi. Sem a visszajelző lámpa, sem az új izzó nem világít. Megnézem a fehér dobozt holnap, mit nézzek rajta? Ez az?
Indexrelé merre szokott lenni?
Erről van szó? -
DigitXT
félisten
Idézném magamat: vidd el villanyászhoz, vagy szereld ki az IMMO-t, ha az sz*rt be...

a hibavillogast sem fejtettuk meg
A linkelt PDF 33. oldala környékén van egy jópofa táblicsku...
Tudom, nem ugyanaz a motor típus, de gondolom nem gyártott a Peugeot 800-féle immót a különböző (kasztnis) 50-es gépeibe, tehát esetleg elindulásnak lehet jó. Én nem tudtam értelmezni, de nem is én vagyok a szakember - ezen a területen.
(A "H betűk" jelenthetik a villogást. Talán.
) -
Rotor82
aktív tag
Keresném, de nem találok ilyet sajna...

DigitXT:
Az immo-t csak úgy "simán" ki lehet köttetni és ugyanúgy megy tovább a paripa? -
DigitXT
félisten
Ezzel biztos megnyugtattad.

-
Idiofil
aktív tag
Annyit mondott, hogy többi motornál, ami keze alatt volt és jó volt a kompresszió, azoknál mindnél sokkal nehezebben ment, ennél nem.
Kompressziómérés meg még várat magára, mert a héten volt gerincműtéte annak, aki meg tudja mérni. Másvalakit meg se szerelő, se boltos nem tudott mondani. -
Idiofil
aktív tag
Na szét lett szedve. Fehér kontrasztrugó van benne, 30 kg környékén teljesen összenyomódik. Megnéztük, a gyújtás jelölései jónak tűnnek, viszont a lendkeréknél fogva elég könnyen lehet sűríteni (egy motoros srác szerint túl könnyen).
-
Idiofil
aktív tag
Koszonom, ma-holnap meg melo, igyhogy nem sok idom lesz, aztan lesz par nap szunet. koszonom a tippeket, lehet komplett szett lesz a vege...

-
Idiofil
aktív tag
Köszönöm. Nekem is mondták, hogy ezeknél a gyújtással nem szokott gond lenni, illetve említették, hogy ha hidegen indul rögtön, a kompresszióval (nem 100%, de valószínűleg) nincs gond.
Az volt a gondolatmenet, hogy 6.5ös görgővel nem engedte kipörögni, tehát a rugó hamarabb engedett és alacsony fordulaton/nyomatékon már a hátsó tengelyen a szíj bent volt.
5,5ös görgővel javult, jobban pörög a motor, alacsonyabb sebességnél dinamikusabb, viszont fentebb uúgy meg van az, hogy felpörög, max leesik a fordulat és csak erőlködik.
Kontrasztrugó erősségére van valami általánosan bevett teszt, vagy próbálgatni kell? -
True
aktív tag
A sublertű volt a gond... A mellékelt tanács szerint raktam össze, és most direkt az összes gödröt megtalálva (szegénykém) egy pillanatra sem torpan, sőt, a 71-nél fullad kicsit tünet is megszűnt! Most tettem meg egy 30-as karikát, minden böffenés nélkül! Köszönöm a segítséget bogyo112!

-
Tothgera30
veterán
Hát persze. Ez nem 50ccm-hez való. Valóságban 85-90km/h között megy, bár ez a 15 lovacska nekem is sántít.
Öcsémék csinálnak most egy 70-es AM6-os blokkot, az aluhengeres, és ott lesz hasonló teljesítmény, bár az tipikus erdőjárós-terep felhasználásra lesz.
-
True
aktív tag
Az elektronikai rész most lett patentra rakva, az alaplap elhalálozása előtt is csinálta ezt...
Én is karbit tippelnék, az alábbi miatt: A subler tű a dugattyúban csak az állító gyűrűvel van rögzítve. Ez csak azt gátolja meg, hogy lefelé ki ne essen.
Vagyis ha kiveszem a karbiból a sublerhengert az ujjammal könnyedén fel tudom lökni a tűt.
Nem találtam semmilyen felfogatási megoldást erre, úgy láttam mindegyik Dellorto12-es ilyen.
Tippem szerint amikor gödörbe zöttyen a vas, felugrik, és ekkor betódul a benzin ami megfolytja, de vissza is esik a helyére, és ekkor újra észhez tér. Valószínű nálam kopott is a tű...
Azért gyanakszom erre, mert ha a gödör pillanatában visszatolom a gázt, majd rögtön visszarántom akkor nem csinálja ezt... -
DigitXT
félisten
Hagyjuk a karburatort beken konyorgom.
Nem olvastam vissza, csak tippeltem: akkor mellé.
Elektromos baj amúgy hogy jön ki zökkenésre?
(Pipa megugrik, kihagy a gyújtás, vagy mi a gondja?)Szerk: emlékeim szerint a gyertyapipa (nálam) vacak.
-
Tothgera30
veterán
Kivéve a Rieju MRT 50 Pro Competizione-t.
-
True
aktív tag
Gyertya őz barna, száraz, vákuumcső cserélve, mert szét volt repedve, karbi most lett feltéve, makulátlan tiszta, mert karbicserém volt, azóta már a beállítása is megtörtént...
Én inkább a szivattyúban a membrán állapotára gyanakszom, bár indítózásnál, ha le van húzva a karbiról a benzincső, szinte 1,5 méterre elvizel... Most értem haza a szakadó esőben, húztam neki, majd úgy 500 méter után elkezdett fulladni, majd megint húzott 100-150 métert, ismét fulladt, majd vagy 2 kilométeren át nem fulladt, csak utána már fékeznem kellett, 83-al ilyen a Váci úti zöldhullám... (a gázt végig csutkán tartva produkálta most ezt)
-
máyköl
veterán
Nagy üvegbe kaptam a savat simán.
Akku típusa: yt7b4 -
máyköl
veterán
Alkatrész nulla? Mihez képest... Baromi sok bontottat látok a neten, de itt is van hozzá minden. Első blokk problémái vannak inkább az italjeteknek, de azzal még nem volt problémája a motornak...
Nyilván kell rá költeni majd mint bármelyikre, az meg már csak szerencse kérdése h mennyi. Apám autó/motorszervizbe dolgozik, szóval a javítási költséggel nem lesz baj, csak az alkatrészt kell beszereznem.
Nyilván egy joghoz vagy egy diohoz több alkatrész van, de ez a motor számomra szerethetőbb.

-
SzlobiG
félisten
Kis kosár miatt mindenképp ezt választanám.

-
runner 125
nagyúr
Mekkora jó már.
Rendesen olyan, mintha elől egy (Yamaha) mélyláda lenne rajta. ![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
Grillo
őstag
Nagyon raj az a csomagtartó.

-
Reibek
senior tag
Köszi a segítséget még 1x

-
Reibek
senior tag
Köszönöm

Megéri azon a pár ezer forinton spórolni? van akkora különbség, hogy megérje a drágábbik?
Használat előtt mindent átnézetek rajta szeretném rendbe tudni. -
SzlobiG
félisten
Proxot kihagytad.
Meteort én mondjuk biztos nem vennék. Nekem volt prox meg vössner is a suzukiba mind2 jó volt, de tény hogy 25k. -
Kolondrum
félisten
Ez nekem is szembe jutott, rá is szeretnék nézni, de jól be van építve a pincébe. Szezonra csak ki akarok gurulni és menni. Egyszerűen agyérgörcsöt kapok a sok birkától a buszon.
-
runner 125
nagyúr
Ok, legyen, de attól még gondolom az R6-od árát te sem adnád értük.

Drakoo
Felejtsd el.
100k körül nézz Yamaha Jog-ot, Honda Dio-t, Aprilia Scarabeo-t, Piaggio Liberty-t, esetleg Honda Lead-et. -
Topiccsendőr
addikt
A joval kevesebb motorolaj felhasznalast se szamoltuk bele.
-
runner 125
nagyúr
Ok, számoljunk.
Rákerestem az SR-ekre, Street verzióból újonnan 499.900 FT-ért lehet venni, természetesen karbis Pigi blokkal (csontra az a blokk van az "új" verzióban is)
Sajna ebből már injektorosat nem találtam, csak az új verzióból, aminek az új ára 629.900 FT.Tegyük fel, h nagyjából 1 litert spórolunk a befecsivel, 430FT/l-rel számolva, 30.000km alatt az injektornak hála 129.000FT-nyi üzemanyagot spóroltunk, - király.
Legyünk optimisták, és mondjuk azt, hogy ezen idő alatt sem az injektoros, sem a karbis verzióval nem volt motorikus probléma, csak a kötelező szervizeket végezték rajtuk. (Ez egyébként még nem is álomszerű. Normális használattal a 30.000-et tudnia kell mindkettőnek megbontás nélkül.)
Az-az, az új árakat figyelembe véve, 30.000 km alatt, csontra ugyanott vagyunk, mint ha karbist vettünk volna olcsóbban.
S, ugye itt fentebb hangzott el, h 30.000 után jöhet egy komolyabb felújítás. Míg ez a befecsinél, minőségi munkával, problémás alkatrészek cseréjével alaphangon 150k. (és akkor még munkadíjra sokat nem számoltunk), addig a karbisnál legyen 50k.Ahhoz, h megint egyenlőre jöjjön ki a Di-tech előnye, újabb 30.000km-t kellene beleraknunk - persze probléma nélkül, amire valljuk be, sokkal kevesebb az esély, mint egy karbisnál.
(Nagyon egyszerű; lemerül az akksi, már bszhatjuk az egészet, remek ok az erős bosszankodásra.)Ennek fényében én továbbra is kitartok amellett, h a befecsi még mindig nem akkor biznisz, mint ahogy sokan hiszik. Pláne úgy, h pár ezer km használat alatt bárminemű tapasztalati konklúziót levonni balgaság.
-
Uzmany
őstag
sorry, biztos vagyok benne, hogy nem vagy jós, igy nem azt akartam megtudni, hogy konkrétan melyik alkatrész fog elromlani egy injektoros robogóban.
Annyit lett volna a kérdésem lényege, hogy az eddigi tapasztalatok alapján melyek azok az alkatrészek, amelyek cseréje gyakrabban előfordul.Nem érzem magam balgának, a kérdéseim sem tekinthetőek annak. Egyszerűen nem értek a robogókhoz, ezért kérdeztem. Udvariasan, és mindig megköszönve a segitséget, ezzel is ellensúlyozva a hozzá nem értésem.
Ez utóbbi válaszodban árnyalatnyi lenézés érződött számomra. Ha úgy érzed, hogy Neked igy kell érzékeltetni egy kezdővel a hozzáértésed, akkor megkérlek inkább hagyjuk...
Megköszönöm eddigi válaszaid, de én inkább átnézek egy másik robogós fórumba, ahol toleránsabb választ kaphatok. -
Uzmany
őstag
" vettunk hozza gameboyt, kabelt " ez az ami az autóknál a diagnosztika v. hibakódolvasó? Mennyibe kerül kb?
-
Uzmany
őstag
köszönöm a részletes válaszod.
A Ditech-es verzió helyett, PureJet Piaggio blokkal a kiszemelt. Tothgera30 javasolta, horvathkrisz is dicsérte.
Viszont azt szeretném megkérdezni, hogy van valami szerelési kézikönyv v. karbantartási leirás, h mit és mikor kell cserélni, tisztitani stb?
Teljesen megszállott lett, és ő szeretné otthon javitani. -
Tothgera30
veterán
Fogd meg az elején lévő "félbevágott kukát", a'la idomot és rájössz. Olyan mint ha joghurtos dobozból vágták volna, de más bajom nincs azzal a kis géppel, sőt nagyon is elviselném az NRG mellé, bár felesleges lenne (bár télen lenne miért káromkodni hogy hová tároljam el).
-
runner 125
nagyúr
Nekem a Nexus-ban is hasonló volt, kicsit csipegette az olajat, bár azt betudtam a nyitott dobnak.
Egyébként majd 50.000 van a Majesty-jében, tényleg nem akarok vészmadárkodni, de pl. Burgman fórumon annó olvastam, h ennyinél már szokták fúrni őket.Andrew
Jaja, pont ezt akartam mondani, h az adott típusnak jól nézz utána, több boltnál is, mert lehetnek nagy árkülönbségek.
Lauda
Nah igen, ez is szép, de 3 kilót én nem adnék egy 50-esért. Pláne, h ennyiből át is irattam a 180-asom. Eszem ágában nem állna pl. elcserélni egy ilyenre. Még, ha idén lesz 9 éves, akkor sem.
-
DigitXT
félisten
Eszi. Szerk: de további kérdéseket megelőzendő: könnyen indul,
nem füstöl, jól húz, és jó a végsebessége is. (Tippeket elfogadok,
de természetesen a szerelő fogja megoldani a gondot idővel...
)Mondtam neki a dolgot, ezért (is) vittem el nemrég, esedékes volt
az olajcsere... Azt mondta, egyelőre nem bontaná meg a blokkot,
ha "amúgy" nincs rá panasz: ha nagyon a halálán lenne, akkor pl.
nem indulna könnyen, meg ilyenek. Én ezekhez nem értek, csak
használom a motort... Annyit tudok, és azt is csak otthon, utólag
vettem észre, hogy most 10W50-es olajat rakott bele: lehet, hogy
abból a megfontolásból, hogy a 10W40-nél sűrűbb üzemi hőfokon. -
DigitXT
félisten
Ez 4T, és 5000 km-nél nem volt több, de mint
írtam 6000-nél már pucolást ír a manuál.
-
runner 125
nagyúr

..de ne izéld már, a pápai Batman apuka tudja mit csinál.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
qpakcovboy
Simán, egy márkaszerviz telefon és meg van állapítva.
Eleve egy típuson belül is az 50-es és a 125-ös vázszáma teljesen más.
Runner-nél pl így van;
ZAPC14000 RUNNER 50
ZAPC362000 RUNNER 50
ZAPC361000 RUNNER 50 PJ
ZAPCM07000 RUNNER 125 FX 2T
ZAPCM08000 RUNNER 180 FXR 2T
ZAPCM24000 RUNNER 200 VXR 4T
ZAPCM242000 RUNNER 125 VXR 4T
ZAPCM241000 RUNNER 180 VXR 4T -
runner 125
nagyúr
Nah igen.
.., de emlékszel, meslétem amikor nekem is ledobta ugyanúgy az anyát a Nexus-on. A főtengely hála ég jóval erősebb anyagból van, mint az alu külső tárcsa, így az ilyen esetek 99%-ban faxán belenyal a külső tárcsa ricniibe, így jön egy pár óra főtengely, plusz jobb esetben külső tárcsa dremmelezés, vagy külső tárcsa csere.
_Csabi ( a szerelő srác ) tényleg lelkiismeretes, hozzám hasonlóan Runner őrült, úgyhogy rendbe fogja rakni a gépet teljes mértékben.

-
AndrewTdi
addikt
igen, túl. a varin már nem. De megoldva.
-
SzlobiG
félisten
Ezért kérdem én is 41ló-t kizártnak tartok a verseny crossok tudnak annyit esetleg amik üzemórásak kellően versenyre kihegyezve.
Szal tuti kamu, nem is tudhatja mivel a forgalmiba nem annyi van írva csak az eladó találta ki.

-
barack1997
senior tag
őő de figyelni kell arra is hogy az aerox-ot csak minával szerelték, a sr-t meg pigivel is ami szintén jó, meg morinivel is , ami szakértelmet igényel és akkor az is rendben van

-
Tothgera30
veterán
A motorosnak úgy is pihenni kell, egyhuzamban cirka kb. 300km-t úgy sem fog megtenni.
-
Attila17
tag
Akkor eladom, és veszek egy másik robogót. mert rúgásra beindul, de azért nem kellemes minden nap.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Hirdetés
- Le Mans Ultimate
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- ASUS routerek
- NVIDIA® driverek topikja
- A kínai felsővezetés blokkolhatta Mark Zuckerberg óriási AI üzletét
- PlayStation 5
- 3D nyomtatás
- Gyúrósok ide!
- Pixel plus ultra: teszten a 6K-s LG UltraFine monitor
- Megújult mobilos felület, fórumos ráncfelvarrás a PROHARDVER! lapcsaládon
- További aktív témák...
- WD SN8000S 4TB M.2 2280 NVMe SSD Gen4 7300-6800MB/s
- Eladó Realme gt neo 2 5g Dobozában tokkal
- BESZÁMÍTÁS! VALVE Steam Deck LCD 512GB SSD kézikonzol garanciával hibátlan működéssel
- LG UltraWide 38WR85QC-W IPS Monitor! 3840x1600 / 144Hz / 1ms / G-Sync / FreeSync
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H510M i5 11400F 16GB DDR4 500GB SSD RX 6600 8GB Rampage SHIVA FSP 500W
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

A beállás ugye egy gyűjtő "népszó", sok mindent magába foglalhat. 

Csak azt, hogy a fehér
)![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

(A "H betűk" jelenthetik a villogást. Talán.

nyogo83
sityupityu