Hirdetés
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- BerserkGuts: 9800X3D Hitvallás, Dogma megcáfolása egy RTX5080+12600K-val
- Meggyi001: Áram nélkül....méltóság nélkül.....
- Lalikiraly: Mercis kalandok - Huszonkilencedik rész
- balojazz: Szódakészítés üzembiztosan és olcsón! Figyelem, csak hardcore szódázóknak!
-
LOGOUT
Mindent a robogókról / kis motorokról topik
Első hozzászólás előtt olvasd át a téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
suste
veterán
válasz
V.Stryker
üzenetére
A saját PCX125-ösömmel kimegyek a világból is 90-95-tel

A varioban bőven van kb 120 is, csak gyári állapotban nem fut ki teljesen (youtube és egyéb videók is vannak róla).... Majd tavasszal lesz először szétszedve takarítás miatt (11000km), picit javítani fogok rajta.... Szerintem a 100 utazó meg lesz. -
#TOTTI
őstag
válasz
macilaci78
üzenetére
Sajnos nem igazán van időm igényesen fotózni, de sok lépesből, áll nagyon sok takarítás tisztogatás, előkészítés, ami kicsit is kétes cseréltem, már csak az első fék van vissza, azt kell festeni vagy szinterezni. Főtengely, csapágyak, henger és tartozékai gyári, mindnen más új vagy felújított. Aztán jönnek a burkolatok, azokat előkészítem, majd kap egy audi nardo gray bázist és egy lakkot. Pár elemet újra vettem, mindnen furat rendben. Meglátjuk a cél gyárias, de un. restomod stílus, pár szolid okossággal.
A kiindulás ránezésre kuka, de valójában bontatlan blokk és henger ami fontos volt, nem is indult, de csak a vákumcsap miatt.
-
suste
veterán
válasz
V.Stryker
üzenetére
Szerintem általában a jobb (Honda, Yamaha, stb) 125-ös robogóknak a 100km/h az utazó legeslegvége (sőt), és a 150 is kb ennyi. A 90-95 az ami jól esik nekik hang alapján. Ez PCX125 és SH150 tapasztala. Mostanra már a 150-esek tudnak annyit (löerőben is), mint a régebbi 125-ök (15LE). Ha van normál jogsid, akkor én eggyel nagyobbat választanék.... Vagy ha mégis kicsi lesz, akkor egy kis vario tuning kellene, ami pont megadja azt a +5-10km/h-t.
Szerk.: Tehát mennek a kicsi 125-150-esek is 109-at, sőt kicsit többet is, csak éppen nem erre vannak kitalálva tartósan

-
V.Stryker
nagyúr
Most nézem, hogy ebben a kategóriában ott a yamaha Nmax155. Most akkor már van dilemma.
Szóval szerintetek, ha újról beszélünk, akkor NMax155 vagy SH150i? Mindkettő tetszik amúgy.
-
V.Stryker
nagyúr
válasz
sityupityu
üzenetére
Igazából jó nekem a robogó is. A súlyommal menjen 100-at legalább, mert az M5-ön jönnék be vele a Gyáli lehajtótól. Viszont ne is fogyasszon sokat.
Használt és 1,5 millióig új is szóba jöhet. Használtakat azt néztem,hogy kb. 10 éves robeszok vannak 30-50ezer km-el 700-800ezer forintért. Érdemes annyiért olyan használtat venni?
Amúgy tetszik nekem a SuperCub C125-is, de ahogy néztem az nem megy olyan jól, mint az SH150.
-
-
V.Stryker
nagyúr
Sziasztok,
Mennyire érdemes új robogót venni?
Szaladozni, 20km-t ingázni. Nagyon csábító a Honda SH150i . 108kg vagyok.
Vagy érdemesebb egy CB125F?
-
Narancs
őstag
válasz
Zoli bácsi
üzenetére
Köszi a választ!
Az a baj én ritkán / hektikusan hasznalom a robogóm, félek hogy nem indulna akkuról amikor kéne. -
válasz
#TOTTI
üzenetére
Nyugodtan tegyél fel képeket, akár folyamatosan is. Tetszik a váz színe, jól néz ki.

Az utolsó ilyen projektemnek én is a télen fogok nekiállni, már idén ősz végén neki akartam kezdeni, de január lesz belőle idő hiány miatt. A fő dolgok már nekem is megvannak, csak neki kell állnom. Majd én is rakok fel képeket ha már úgy állok. -
Gabis
őstag
válasz
tothferenc
üzenetére
Neked és FeniX-nek is köszönöm.
Ezt meg egy kézzsákot kell beszereznem. Abból is Tucano-t és Kelemenmotor készítésűt látok legtöbbet itt Bp-en. -
FeniX-
senior tag
Szia, szerintem - ha jó a méret a motorra és a lábadra - akkor mindenképpen megéri, nem muszáj tucano-t venni.
Mindegyik ilyen "hentesköténynek" lesznek gyenge pontjai. Pl. erről azt látni, hogy a víz vagy meg fog állni a "stájsz" résznél, vagy lecsöpög majd a cipődre. De megfelelő cipővel át lehet hidalni ezt is. -
KTMHobby3
tag
válasz
#TOTTI
üzenetére
Már miért haragudnánk? Jó látni hogyan épül, szépül a kedvesed. Egy ilyen munkát csak sok szeretettel lehet megcsinálni. Kérlek, továbbra is tegyél fel képeket, én szeretném látni ahogyan készül a remekmű. A szőrös gumi kifejezetten tetszik. Régi szép emlékek jutnak eszembe róla.
-
Zoli bácsi
őstag
válasz
Narancs
üzenetére
Enyém I-get, 2019-es, nincs berúgókar. Szerintem nem is lehet rá tenni.
Régebbi típusoknál olvastam olyat, hogy a CVT váltó oldal deklijét lecserélték régebbire, és lett a berúgókar, de ha újabb a gép, erre nem nagyon lehet esély.
Szerintem a katlizátor/befecskendező miatt eleve úgy gyártják, hogy csak önindítóval (Kellő aksi szufla akkor már tuti megvan) lehessen indtani. -
Narancs
őstag
Sziasztok!
125 4T Liberty-n tényleg nincs berúgókar? Utólag lehet rá tenni? -
dond
csendes tag
válasz
malagutif122
üzenetére
-
KTMHobby3
tag
válasz
malagutif122
üzenetére
A főfúvóka mérete motorfüggő. Az 58-ast a Babettába ajánlják. A Motomotors-nál talán tudnak segíteni, kérdezd meg őket.
-
teleahocipöm
senior tag
válasz
Zoli bácsi
üzenetére
A hahun van hasonló árban Motowell Elenor injektoros, LineaEagle, Barton, most látom, hogy ez utóbbi már nincs akcióban
-
malagutif122
tag
Dellorto 12es karbiba hányas a gyárilag bele való fő fúvóka? 58tól, 65, 72 már mindenfélét látok webshopba írva.
-
FeniX-
senior tag
válasz
BLUE TORNADO
üzenetére
Hát, a száz nem túl sok. A sajátomnál valami 5000 pár kilométernél cseréltem le, és mostabanában szűnt meg, 6100 nál.
-
BLUE TORNADO
senior tag
válasz
malagutif122
üzenetére
Szerintem kicsi az a karbi. Inkább egy 16-os
-
malagutif122
tag
Aprilia scarabeo 50
Fúrva volt a henger 12es gyári dellorto, gyári kipufogó, új top membrán van, légszűrő ki van takaritva
85-ös fő fúvókát tettem bele és csöpög a légszűrőből az olaj tócsa van alatta. Hányas fúvóka kell bele szerintetek? -
FeniX-
senior tag
válasz
Zoli bácsi
üzenetére
Jópofa kis berregő!!
-
FeniX-
senior tag
válasz
BLUE TORNADO
üzenetére
Nemrég a keeway-en nekem is ugyanez volt. Amíg be nem járatódott, csörgött, mint a veszedelem. Egy ideje nem hallom, talán a legutolsó lánc állítás óta. Várj még vele egy picit, én azt tanácsolom.
A fogaskerekek gyári méretűek? -
BLUE TORNADO
senior tag
Valaki HELP!
Mostmár lassan felgyújtom ezt a kotlát. 3. sebesség fokozatban a lánc belever a villán lévő láncvédőbe. Nyár elején kapott új láncot(valami kínai), most szintén egy új D.I.D. láncot. Fogaskerekek hibátlanok. Ha feszes, ha laza, ha pont jó a feszesség, akkor is ugyan azt csinálja. Ennél jobban meg már nem lehet középre állítani a kereket (szinte már 1 mm difera sincs a kerék egyenes futásánál). Levenni nem akarom a védőt, mert akkor szétbarmolja a tavaly porfestett vázat. Valaki mondjon valami hasznos tanácsot, mert tényleg kezd az idegeimre menni
Rieju MRX 50 ccm 2008 -
nyogo83
Topikgazda
válasz
tothferenc
üzenetére
Valoszinu nem zar rendesen a tuszelep(illetve a benzincsapot is megneznem, attol fugg mennyi csepeg el). Ha kaphato hozza, akkor erdemesebb lehet kicserelni a tuszelepet. En nem cserelnem ha amugy nincs mas baj vele.
-
tothferenc
senior tag
Udv sracok. Gyarilag mikuni karbi van a vason, de ismet csopog a tulfolyon. Ket opciot latok, veszek egy felujito keszletet, vagy beruhazok egy dellortora. Fekvo vizes minarellim van. Melyik lenne a logikusabb lepes? Mostanaban keveset hasznalom a robogot, csaladbovules miatt keves az idom, es meloba is ceges kocsival jarok.
Ha dellortot veszek, a 17,5-est neztem ki. Alapjaban nincs bajom a mikuni vm16-tal. -
Tamás9x
őstag
válasz
sityupityu
üzenetére
Miért iylen karcos, kérdésre a válasz: Csak a pakolás miatt.
-
-
-
Madball
csendes tag
Régi, elhasznált bukósisakot le lehet adni valahol vagy csak simán megy ki a kukába?
-
Winne
nagyúr
Sziasztok,
Adott egy Kymco People S 125, aminél az a jelenség figyelhető meg, hogy amint hidegebbre fordul, az index kapcsoló nehezebben is nyomható be és ki illetve maga az irányjelző is úgy működik, mintha kontaktos lenne, van nem működik, vagy gyorsabban kattog, ilyenkor gondolom így is villog, ezt nem ellenőriztem.Ennek lehet, hogy csak az akksi az oka, hogy nem bírja a hideget, vagy a kapcsoló is lehet cserés, esetleg más oka / megoldása is lehet?
Ugyanitt bontott önindító esetleg valakinél eladó?
-
KTMHobby3
tag
válasz
malagutif122
üzenetére
Persze hogy nem. Hagyd rajta, ha pár óra múlva nem emelkedik a feszültség, akkor annak annyi.
-
KTMHobby3
tag
válasz
malagutif122
üzenetére
Első esetben, minden rendben, ha rajta hagyod a töltőt, feltölti az akksit. Második esetnél, szerintem annak az akkunak már annyi. Mehet a kukába. (Bocs, a gyűjtőhelyre.)
-
-
zombei
senior tag
válasz
sityupityu
üzenetére
Hát én voltam már többször olyan helyen, ahol az index izzó van valahogy beégve az öregnek, aztán azt minden műszakinál cserélteti....
-
FeniX-
senior tag
válasz
sityupityu
üzenetére
Hehe, egy 'rendes' autós műszakin a ködzáróval kezdik, mint tudjuk...! :-)
-
-
FeniX-
senior tag
válasz
sityupityu
üzenetére
Szerintem csak azt figyelte, hogy az index felvillanásánál fehéres volt a lámpa és ez neki nem tetszett. Ugyanolyan marhaság műszakin, mint mikor felróják, hogy "rossz az ablaktörlő lapát" .. fogja, 1500 ft, leveszi a polcról, hozzáírja a műszaki tételéhez, és kicseréli, nem?
-
FeniX-
senior tag
válasz
FeniX-
üzenetére
Natessék: Keeway x-light 125.
-
NYPD
senior tag
válasz
KTMHobby3
üzenetére
Az eredeti izzó általában egy sima 2-3k színhőmérsékletű izzó, ami nem üt át annyira a búrán (azok se mind egyformán színezettek, van sötétebb, világosabb) mint pl egy 6k-s led. Abból bizony rózsaszín lesz egy világosabb búrával, de ha valakinek ez jön be, felőlem rakhat bele bármit. Minimálisan valóban gyengébb a piros led, viszont a feladatát ellátja, teljessen megfelelően látható - legalább is amit én vettem.
Átnéztem a csatlakozókat, ott nem láttam gondot, a kapcsolóra gyanakszom, lehet a sok eső most ette meg, majd hétvégén szétkapom. -
válasz
FeniX-
üzenetére
"Anno az autóm műszakijánál nekem is kötekedtek ezen, hogy az index búrája sárga, de a benne lévő izzó fehér"
A régi típusoknál ahol az indexbúrák sárgák, akkor ott az égők fehérek gyárilag. Miért lennének sárgák? Amúgy honnan látták a sárga búra alatt hogy az fehér vagy sárga izzó-e?
-
FeniX-
senior tag
Nofene, szép csendben lett új suzuki address ?
-
FeniX-
senior tag
Anno az autóm műszakijánál nekem is kötekedtek ezen, hogy az index búrája sárga, de a benne lévő izzó fehér, és túl erősen világít, ezért nem teljesen sárga az index színe, hanem fehéres. Anno a yamaha féklámpájához én is kifejezetten piros ledet vettem, de akkor val.-szeg azért volt halványabb.
-
KTMHobby3
tag
Szerinted az eredeti izzó is piros? Az hogy Neked tetszik a fénye, ha rá süt a nap, akkor is jó? A piros ledek fénye sokkal gyengébb, mint a fehér ledeké. Attól a közép, vagy a sárga ledek fénye is jóval erősebb.
Amiről írsz, az teljesen független a hátsó ledtől, nézd át a csatlakozókat, mert csak ott lehet a hiba. -
NYPD
senior tag
válasz
malagutif122
üzenetére
Szia! Én pont a napokban cseréltem le a féklámpában az izzót. Itt vettem, teljesen jó, 2.5W-os, megfelelő a fényereje. Fék/helyzetjelzőbe ne vegyél fehér ledet, mert rózsaszín lehet a fény tőle. Pirosat keress lehetőleg.
Viszont, mióta betettem, szarakodik az első fényszóró, néha elalszik a tompított, és felvillan a távolsági visszajelző kék fény, de maga az izzó nem világít akkor. Lehet köze szerintetek a kettőnek egymáshoz, vagy csak pont most lett kontaktos a kapcsoló? Én nem gondolom, hogy befolyásolná a hátsó izzó az első fényszórót, de bármi lehet. Akksi jó, 13.74V-ot mértem rajta megállaás után, járó motorral 14.65V. -
KTMHobby3
tag
válasz
malagutif122
üzenetére
Az Osram 2,5W-os, amit én linkeltem az meg 4W-os. Ilyenem van, kimértem, tényleg 4W-os. Az én motoromban már 5 éve ilyen ledes izzó van elöl [kép] . Ha jól van beállítva, jó a vetítési képe, a rendőr nem foglalkozik vele. Sokan szereltek ilyen izzót Simsonokba, Babetta 210-esekbe, de még senki nem jelezte hogy büntit kapott miatta. Ez csak 6W-os, nem túl erős a fénye, de a 35W-os halogénnél erősebb.
-
Tothgera30
veterán
válasz
malagutif122
üzenetére
Szerintem mindent leírtam az előző hsz.-emben. Ha magamnak vennék, ezt venném meg.
-
Tamás9x
őstag
válasz
malagutif122
üzenetére
Legegyszerűbb lenne találgatás helyett elnézned egy autósboltba ahol vannak LED-ek és kipróbálni. Ahány foncsor annyi féle kialakítás, lehet bele is menne egy H4, de így távgyógyításban semmi értelme. Fúleg ha mindnek szar a vetítési képe, mert akkor a rendőr, és bírság lesz a legkissebb bajod
-
malagutif122
tag
válasz
KTMHobby3
üzenetére
[link] Osram-ba is találtam melyiknek lenne erősebb a fénye a Filament Led vagy az Osram-nak? Első lámpába meg Ba20D foglalat van oda lehet kapni Led-et rendőr nem szól érte?
Led autó izzót láttam hirdetve egyik helyen azt irták közúti forgalomba nem lehet használni. -
malagutif122
tag
válasz
Tothgera30
üzenetére
-
Tamás9x
őstag
válasz
KTMHobby3
üzenetére
Az újakban már Lítium-vasfoszfát LiFePO4 van, de ezek is tudnak 35A-t szobahőmérsékleten ami 6* az már 210A indítóáram.
-
Tamás9x
őstag
válasz
zombei
üzenetére
Ez azért nem ilyen egyszerű... -40 fokig bírja a cella(középfeszültségen), a hideg felezi a kivehető kapacitást, ami a meleg beköszöntével szinte majdnem visszatér, 1-2%-os romlás van csak. Azért melegítik a cellákat, hogy ne legyen akkora kivehető kapacitáscsökkenés, illetve magasabb hőmérsékleten jobban tűrik a gyorstöltést is, ez kb 60 fok, ami szükséges s a KERS-hez...
90%-os kapacitásig 3-400 ciklussal számoltam, a jelenlegi BSM végfeszültségét tekintve, ami minimum 3év
és akkor még csak 90%-on vannaka cellák 15Ah 90%-a... messze több mint 5Ah gyári aksié 
De nem vitaindítást akartam, csak érdekességet.
-
zombei
senior tag
válasz
KTMHobby3
üzenetére
Hát pont, hogy fordítva. A li-ion,lipo akkuk hidegben a kapacitásuk töredékét tudják csak leadni. 0 fok körül a felét, alatt pedig darsztikusabban csökken. (és töltést sem veszik úgy) Sőt, ha nem lesz mellette egy normális bms, akkor nem lesz hosszú életű. Elektromos autók akksiját se véletlenül hűtik/fűtik.
-
El-Telya
csendes tag
válasz
malagutif122
üzenetére
Szerintem teljesen jó,ilyent használok kb 4éve.Indításnál nem terheli az akksit,nekem a fényerővel sincs baj.Mondjuk akkor még jóval olcsóbb volt.
-
KTMHobby3
tag
válasz
malagutif122
üzenetére
Ezt jobb ha elfelejted, max 1W-os lehet, ami féklámpának kevés, meg túl drága is. Ilyent vegyél bele, ez 4/1W-os, féklámpa/helyzetjelző, itt 2 db-ot adnak a feltüntetett árért:
[kép] -
Tothgera30
veterán
válasz
malagutif122
üzenetére
Ezt engedd el, nagyon gyenge. Lumenetről vadássz inkább. Illetve Sergiu Gabor videóit lesd meg.
-
FeniX-
senior tag
válasz
malagutif122
üzenetére
Miért ne működne?
Más kérdés, hogy nálam, mikor a yamahába tettem ledes duplafényű izzót (helyzetjelző+féklámpa) akkor az halványabb volt, mint a hagyományos izzós lámpa. Nem látszódott igazán, hogy fékeztem. -
malagutif122
tag
Scarabeo 50-be egy ilyen Led izzót ha teszek a fék lámpába müködne vajon szerintetek?
[link] -
akos3
addikt
válasz
Zoli bácsi
üzenetére
Na én ki se szúrtam ezt a súly elírást
Csak azt, hogy ilyen gyengécske.
A Sym motorja valóban külsőre hasonlít, csak A1-el nem vezethető sajnos. (jó lett volna annó A2-t rakni, de nem bírtam kamasz fejjel kivárni azt a 2 hónapot ami kellett hozzá
)125-ösök közül a malaguti monte pro nálam most a favorit, mind erőben, mind pedig kinézetben. Talán az vissza tudná hozni az egykori cbr 125-ösöm feelingjét.
Szeretem a váltós motorokat, akár segédmotor kategóriában is. Mindig is jobban vonzottak, mint a robogók. Nem véletlen, hogy egy ideje (10 éve
) szemezek a fiftyvel, azóta se gyártottak hozzá hasonló kismotort. Azt hiszem ez már csak egy beteljesületlen álom marad, mert ami van az ritka és drága...mint pl ez: [link] -
nyogo83
Topikgazda
Ez inkabb meretre egy 125cc-s blokkra tervezett motor "olcso kategoriaja", mind meret/suly, technikai felszereltseg, fizikai kialakitas miatt.
Ha csak az uzemanyagtartaly kapacitast megnezed (5L), hiaba a valos 2-3L kozotti fogyasztas, eleg keveske lenne egy nagyobb blokkhoz.
Nagyobb blokkal (mondjuk 200-250cc), mar szerintem eleg sok olyan attervezesre lenne szukseg, ami az egesz eredeti meret/design attervezeset igenyli, az ararol nem is beszelve.
Az meg a masik, hogy a Malagutinak jelenleg ha jol tudom csak 125-os vizhuteses blokkja van, amit a legtobb modellbe szerel, kisebb valtoztatasokkal.
Ez a Spectre sima leghuteses blokkot kapott, gondolom ezzel is picit lefaragva az aron, de pont emiatt kisebb teljesitmenyu lett mint a 10-11kW koruli vizhuteses tarsai.Amugy gyanus, hogy ezt lehet csak bizonyos regioban fogjak hivatalosan forgalmazni, Gorogorszagban mar van hivatalos ar is(2400 Euro), tobbi orszagban pedig nem is emliti a hivatalos kereskedo ezt a modellt.
Szerk: Macinak igaza van, 123kg az onsuly 273kg az osszsuly hivatalosan.
Ez a Spectre amugy inkabb egy Derbi GP1-nek a modernebb verziojara emlekeztet, lehet nem veletlen a nevvalasztasz sem. -
macilaci78
nagyúr
válasz
Zoli bácsi
üzenetére
Elírás az a 170 kg, főleg 2 személy esetén. Szerintem inkább 270 kg.
Elég nehezen elképzelhető, hogy egy gyárt egy 2 személyes gépet összesen 47 kilónyi emberre tervezzen.
-
FeniX-
senior tag
válasz
Zoli bácsi
üzenetére
Hát, Nyogóval a mi keewayünk is kb. ilyen arányú (súly, teljesítmény).
Egy kis félig-off:
[link] -
Zoli bácsi
őstag
A 170 kg-os összsúly, 123kg önsúly......
gyengécske motor, meg a 6 sebességes kézi..őő vagyis lábi, manuális váltó....Én ezt nem tudom városi motornak elképzelni, pedig annak írják.
Egy előnye lehet, a fogyasztás, CVT robogóhoz képest. Részemről persze inkább elfogadnám azt a 2dl különbséget, hogy többet eszik a robogó, egy városi közlekedésben.
Ez a forma erősebb motorral elővárosi, vidéki közlekedésre lenne szuper..Persze olyan már van: [link] -
akos3
addikt
Sziasztok!
Böngészgettem a Ksr honlapján és láttam, hogy tavasszal érkezik a spectre 125
Kiváncsi vagyok, hogy szerintettek mennyire lesz létjogosultséga egy ilyen vegyes felvágott járgánynak. ?! Nekem személyszerint bejön, egyedül azt nem értem, hog ymiért nem lehetett ebbe is egy erősebb blokkot berakni. ? szerintem így sok értelme nincs...ui. Sajnálom, hogy a drakon nem jön vissza 50-esként..
-
Rivaul
addikt
válasz
Zoli bácsi
üzenetére
Teljesen jó ár/érték, sőt. Itt Siófokon nyáron minden elektromos kölcsönzős ezeket használja. Én is évek óta. A 110Ah akkut is kényelmesen töltöm vele. Olyat is visszahoztam már amivel a classic nem tudott mit kezdeni.
-
Zoli bácsi
őstag
válasz
malagutif122
üzenetére
Hát én azt tudom, hogy van ez a Lidl töltőm, az autómban az akkumulátor elmúlt 5 éves, és semmi baja, vagyis tuti van már baja, de ellátja a feladatát. Télen alig megyek, akkor töltögetem hetente-kéthetente, meg nyáron amikor 1-2 km-es utakra járok is ráteszem néha a töltőt.
Motor aksihoz van egy kifejezett motor akku töltőm, (Optimate 4), de mikor télen töltögetek, a motor aksit is sokszor a Lidl töltőre teszem, hagyom pár órát csepptöltésen, max. fél napot.
Motor aksija 3 éves, látszólag semmi baja.
Nem vagyok műszaki végzettségű ember, de a saját tapasztalatomból azt mondom, otthoni célra, 1-1 akkut tölteni szinten tartani teljesen megfelel a Lidl töltő.
Nem hiszem hogy egy drágább töltő annyival meg tudná hosszabbítani egy akku élettartamát, hogy érdemes legyen beruházni rá. Persze mindenki maga tudja.
Saját tapasztalatom az, hogy egy akkumulátor élettartamára sokkal nagyobb befolyással bír az, hogy odafigyelünk rá, tisztán tartjuk, használaton kívül pár hetente töltjük, nem hagyjuk lemerülni, mint az, hogy ki gyártotta, és ha lemerült, milyen töltővel próbálunk bele lelket verni....
Mint mondtam, nem műszaki végtettségű ember vagyok, de lassan 40 éve vannak járműveim (Simsonnal kezdve), pár akkut vásároltam, meg kidobtam már. A jelenlegi autóm gyári akkumulátorát (Suzuki Ignis 2004, egygazdás, újan vettem) 9 évesen cseréltem ki, annyit elment, azt hiszem ja fentebb leírt gondozásnak köszönhetően.
Régen amikor lehetett az akkumulátorokba (Sőt, kellett is) desztillált vizet önteni, volt egy Akkuvit nevű anyag, amit bele lehetett önteni az akkumulátorba, állítólag feloldotta a szulfátokat. Ezt szoktam használni, de mostanában a zárt aksikba ugye nem lehet beletenni.
-
zombei
senior tag
válasz
malagutif122
üzenetére
Többe lesz a töltő mint maga az akksi. Aztán úgyse fog 2-3 évnél többet kibírni.
-
malagutif122
tag
válasz
Zoli bácsi
üzenetére
Van egy ilyen mikroprocesszoros töltőm, nem veszek ilyeneket többet inkább rászánom
egy komolyra, egy hobby elektronika csopba kérdeztem most ök azt ajánlották állitható áram és végfesz legyen a töltőn, mert max500ma-rel lehet ezt a robogó akksit töltni. -
Zoli bácsi
őstag
válasz
malagutif122
üzenetére
Lidl-ben még talán kapsz, most volt akcióba 6000 ft, motor aksit is tölt, csepptöltést is tud. [link] Ennél drágább töltőt felesleges venned, pláne ehhez az akkuhoz. Sajnos 1 szezonos akkuk, szerencsével kettőt elmegy.
-
malagutif122
tag
Landport 12v 5Ah Zselés akkumulátort tölteni milyen töltöt ajánlanátok?
-
AaronOS
tag
Yamaha Jogba (Aprio) az indexbe milyen izzó való?
-
_voodoo_
tag
Azt nem tudjátok véletlenül hogy a 2JA dugattyú teteje miért van laposra kialakítva, mármint hogy a kipuf.nyílás felé lejt a dugattyú tetejének kb 2/3 része...?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Autós topik
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- Yettel topik
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Apple MacBook
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- Xbox Series X|S
- További aktív témák...
- SZÁLCSISZOLT FÉM HATÁSÚ Dell Latitude 5420 14" Touchscreen i5-1135G7 16GB 512GB 1 év gar, LTE OPCIÓ
- AKCIÓ! Intel Core Ultra 5 235 14 mag 14 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro Max 256GB Space Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4370
- Lenovo ThinkPad T470,14",HD,i5-6300U,8GB DDR4,256GB SSD,Win11
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Csak azt, hogy ilyen gyengécske.
)