Hirdetés
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- BerserkGuts: 9800X3D Hitvallás, Dogma megcáfolása egy RTX5080+12600K-val
- Meggyi001: Áram nélkül....méltóság nélkül.....
- Lalikiraly: Mercis kalandok - Huszonkilencedik rész
- balojazz: Szódakészítés üzembiztosan és olcsón! Figyelem, csak hardcore szódázóknak!
-
LOGOUT
Mindent a robogókról / kis motorokról topik
Első hozzászólás előtt olvasd át a téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
macilaci78
nagyúr
válasz
KTMHobby3
üzenetére
15 km/h átlagsebességgel 2/3 óra alatt teszel meg 10 km-t, az pedig 40 perc.
Budapest, Zuglóból Újbudára, 9,7 km, 35 perc. Lakásból már kabátban le a 2 szinttel lejjebb lévő teremgarázsba. Sisak, kesztyű, berúg. Nem volt dugó, de szokás szerint a lámpák nem zöld hullámhoz vannak hangolva. Munkahelyen teremgarázsban lévő tárolóban letámasztom a robogót, sisak, kesztyű, tárolót bezárom, ránézek az órára.
Város és város között van különbség.
Tolni pedig lehet, legalábbbis velem a kutya sem foglalkozott, mikor a lerobbant robogóért csak másnap mentem vissza hazatolni. Természetesen semmilyen motoros cucc nem volt nálam, például sisak. Ha épp nem a lakatot vágod le róla, senki rád sem néz tolás közben.
-
KTMHobby3
tag
válasz
macilaci78
üzenetére
Nem tudom Neked hogyan jöttek ki ezek a számok, de robogóval 30 perc túl sok. Én évekig Babetta 207-essel jártam dolgozni 6,5 km-re. Átlagban 9 perc volt, ebből 3 km városban. Átszámítva 10 km-re 14 perc lenne. A Babettákat meg nem lopják. Aki nem ismeri, el se tud vele indulni. Tolni meg nem lehet, mert elfogják az elkövetőt.
-
macilaci78
nagyúr
válasz
FeniX-
üzenetére
1 óra alatt 15-ös átlaggal a 10 km 40 perc, robogóval meg fáradtságmentesen 30. Munkábajárás esetében nem mindegy, hogy egy héten 1-2 órával többet tölt el az ember "munkával".
Amellett egy bevált típusú elektromos bicaj összemérhető egy jó állapotú robogóval. Az új árakat is össze lehet hasonlítani.
Az meg, hogy ki mennyire izzad, egyénenként változó, hogy ki mennyire szeret, pláne.
Biciklit sokkal nagyobb valószínűséggel lopnak, mint robogót. -
FeniX-
senior tag
válasz
FeniX-
üzenetére
De egyébként mindig fel szoktam ajánlani alternatívaként, hogy ha ilyen 10km körüli utakról van szó, akkor az elektromos bicaj is tök jó lehet!
(edzettségtől függően, de kb. közepes erőnléttel simán izzadás nélkül letudható hamar a táv sík terepen. 1 óra alatt 15-ös átlag az kb. tök közepes szint)
-
FeniX-
senior tag
válasz
TurpiUrfi2
üzenetére
Ezt a "kamu-ötvenesezést" - kérlek ne csináld, ha 1 mód van rá.
Itt minden "erőnkkel" azon fáradozunk mindig (persze, csupán verbálisan, ill. válaszokban, tanácsokban), hogy ez végre minél hamarabb teljesen eltűnjön.Egyébként - igen - a nagykerekű 40T 50-esek is ugyanazt tudják. Sok futár használ a nagyvárosban kymco agility 50-est 4 üteműt.
-
Tamás9x
őstag
válasz
TurpiUrfi2
üzenetére
Rendszam nelkuli jatekot en is csinalom, de ha minden igaz ebben a honapban elviszik, es valtok legalisra. Penz hiany miatt kellett reckiroznom, meg nem volt jogsim, de azt megszereztem idokozben. Ha beled koccannak, vagy elesel,esetleg egy gyorshajtasod van es lemeszelnek, az nagyon gaz. Egy 70-es henger vagy 50-es hosszabb lokettel, sem eri meg ha baj van. B125 gyorsan megvan akar 1 honap alatt is.
-
TurpiUrfi2
tag
válasz
FeniX-
üzenetére
Szia! Nagyon köszönöm a részletes válaszod! -- Egyébként hasonló véleményeket hallok. Az a helyzet, hogy a moci felhasználási köre meglehetősen korlátozott lenne, ezért is gondoltam rá, hogy megfelelő lenne a 4T /50: Vidéki megyeszékhelyről telekre kimászkálás - 8-10 kilométer. Illetve alkalomadtán akkor városon belül rohangálás. Nagyritkán 20 kilométerre szőlőhegyre , egy fürdőtóra kimoccanás. Nyáron havi egyszer. Ezek ugyan főutak de messze nem olyan forgalmasak mint egy pesti elkerülő, az utazóközönség türelméről nem is beszélve. Itt is vannak balfa....k, de azért sokkal lassabb minden és türelmesebbek az emberek.
Ezeket a gyenge menetteljesítményeket hozzák a Piaggio Liberty-k, Fly-k, Aprilia Scarabeo-k is hozzák? Csak mert főképp ezeket a nagyobb kerekeseket nézegetném.
125 ok, nekem is bejövős a kategória de nincs meg rá a kiegészítő jogsim. Idén nem fér bele időben. Nem tudom ez a rendszám nélküli 125-zés ez müködik még? Ha igen akkor ebből a kategóriából milyen 4 T lenne javasolt?
Ázsiáról annyit, hogy őszinte legyek nem tudom elképzelni hogy belátható időn belül szigorítanának a motorozási szabályokon. Es itt a rendes városi - vidéki környezetről beszélek, nem a túrista szigetekről ahol a nyugatiak össze vissza törik magukat, mert becuccolva száguldoznak. Az egy másik történet. Nézzetek körül Bangkokban vagy Saigonban....durva
) -
Tamás9x
őstag
válasz
FeniX-
üzenetére
Eles forgalomban eletveszelyes a 4t, 2t-ben az 50-es eletkepesebb. Azert irtam, hogy en is vegig jartam a 4t-50 macerat, a vegen olcsobb es eletkepesebb volt 125-4t-t venni.
Tehat "A hír igaz. De nem Jerevánban, hanem Tbilisziben. Nem Moszkvicsokat, hanem Volgákat. És nem osztogatnak, hanem fosztogatnak." -
Tamás9x
őstag
válasz
FeniX-
üzenetére
2.25 os gumival 3,4bar nyomason 1p39fmb pz19-es karbival megy 65-ot De ahogy kap egy szembeszelet vagy emelkedot azonnal visszaesik, szoval nem valotlan, csak reszigazsag. Dinamikus terepre eletkeptelen. A kekesre 1-2-es sebessegben eppenhogy csak feltotyogsz vele.
Igy megy a zs190-em is 140-et sik talajon, szel nelkul kemeny es keskeny gumikkal. Szakadekba biztos tudna 160-at is. -
FeniX-
senior tag
válasz
TurpiUrfi2
üzenetére
Szia, előbb-utóbb ázsiában is fogják nézni, sőt, ha jól tudom már vannak is kinyilatkoztatások, hogy Európai túristák ne vezethessenek robogót, pont amiatt, mert sok volt az össze-vissza vezető motoros.
A kérdésedre visszatérve: a 4 ütemű 50-es az teljesen erőtlen. 45km/h végsebességre számíthatsz, amivel üzembiztosan el tud menni hosszabb távon. Aki azt mondja, hogy megy az 65-70et, az valótlant állít. Cserébe valóban 2-3 literrel megúszod, de ezt bármelyik 125-ös négyütemű is lazán tudja, és azoknak van futóművük, meg normális kerekük is.Nem írtad, hogy mennyire forgalmas helyen akarod használni és a főút, amin mész, milyen sebességű. Ha egy ilyen "gyorsforgalmi" út jellegű (~70km/h) akkor semmiképpen sem, de oda a 2 üteműt sem javasoljuk általában.
Ha város jelleg, és reggel van egy kis dugó is (~40-60km/h) oda még talán jó lehet.
Mindenképp érdemes normális motoros kabátot (+ protektor dzsekit!) venni, meg egy normális zárt bukósisakot.
(Szomszédom évek óta esőkabátban "nyomja", és a 3 éves gumijai minden minta aljában szarrá vannak repedezve.. van ilyen "játékos" is, azonban Te légy felelősség-teljesebb)Ilyen jófogásos, meg vaterás romokat nem nagyon érdemes venni, ha nincs szerelői ambíciód és úgy en bloc távol áll tőled a műfaj.
Ami tényleg fontos, hogy ne dőlj be azoknak a "haveri", "szakértői" tanácsoknak, hogy "a 4 ütemű is megy 60-nal csak ki kell venni a fojtást", stb.. nincs ilyen.
Ez az elektromos joghézag nagypapa-bicajok után a második leglassabb jármű.
-
FeniX-
senior tag
válasz
macilaci78
üzenetére
Azért valljuk be, hogy nagyon ritka az ilyen sofőr.
Erről jut az eszembe, hogy mennyire egy nehéz műfaj megfelelő motort választani.
Ismerőseim mindig kérdezgetik, hogy hogy van ez a motornál, hogy én nem tudom eldönteni, hogy melyik lenne a jó és folyton variálok.
Sajnos nem értik, hogy amíg az autónál, ha beleülsz, akkor az olyan lesz, amit abban a pillanatban érzel, a motor egyáltalán nem biztos, hogy egy 10 perces rajta üléstől a szalonban (vagy a használt motor vásárlása előtt) tökéletes választás lesz.
Most az van, hogy a derekam elkezdett vacakolni. Nem tagadom, a közelmúltban párszor meg is emeltem magam, viszont megfigyeltem, hogy ezen a chopperes kismotoron ez az előretett láb pozíció, plusz az, hogy a telitalpas lábtartón, ha rá kell lépni a fékre, akkor egy fél-lábemelést kell csinálni (vagy féloldalasan folyton rajta tartom a fékkaron a lábam, de akkor a lábtartót a sarkammal érintem), ez nagyon "megküldi" a derekamat.
Most 1 éves a motor és szép apránként jött ez ki. Amikor a szalonban néztem, vagy ráültem, ezek nem jönnek ki.
Bosszantó apróság, de olyan, mint az eggyel szűkebb sisak: az első 10 percben csak 1 kis kellemetlen érzés, 1 óra motorozás után meg agyműtétet hajtanál végre magadon, csak lekerüljön már végre a fejedről az a vacak! -
TurpiUrfi2
tag
Szevasztok!
Biztos volt már, tök őszintén egyelőre nem olvastam vissza. (Most kezdem a fórumot.) - Első robogómat szeretném megvenni. Autós voltam világ életemben, de most voltam 1 hónapot Ázsiában és rákaptam a motorozás ízére. (Kint 150-es Yamaha Aerox-ot vezettem általában, kint egyébként kutyát macskát nem érdekli, hogy van-e nagymotor jogsid. ) Itthon azért ez más. Nem kockáztatnám.
Telekre dolgozni járásra kellene, napi össz. 10-20 km (10-10 km oda-vissza) útra. 50cm3 gondoltam első körben mert nincs idén a már a sem a 125-s kiegészítő jogsit letenni sem nagyobb motort keresni. 2T- 4 T? Nem tudom, nekem mindegy amit ajánlotok. De egy kicsit 4T felé húznék kulturáltabbsága miatt.
Megbízhatóság, gazdaságosság és tartósság lenne a fő szempont, nem a sebesség vagy a kinézet. Amiért én főképp venném a gépet, hogy ne a 100-n 7 litert evő benzines kombimmal kelljen kijárnom és ne is az kopjon.
Fontos lenne az is, hogy azért hogy ne lopják el az első héten. Nyugat - Magyarországi megyeszékhely központjában parkolnám, utcán , vaskorláthoz láncolva. Télre garázsba lenne elrakva.
Arlimitbe nem mennék bele.
Köszi nektek!
-
macilaci78
nagyúr
válasz
FeniX-
üzenetére
Egy ismerősöm anno egy 900-as CBR-t hajtott, mellette egy régi kereklámpás Lada volt az autó. Szereti a hangját, a motorozás szabadságát, láttam motorral közlekedni. Bakker, szabályosan öreguras volt. Betartotta a sebességhatárokat, a zöldnél nem lőtt ki, hanem szépen kigurult, amíg a következő lámpa is zöldre váltott, nem cikázott a sávok között, nem előzgetett az országúton. És ezt egyedül is így csinálta, nem csak akkor, amikor a mennyasszonya volt az utasa.
Ez a belevisz a hülyeségbe dolog sajnos nagyon valid, pont ugyanolyan "jellemhiba", mint autósoknál az agresszív magatartás, büntetőfékezés. Elsimerem, nekem is jól esék néha a szabályokon túlmenően is használni a járművet, de messze nem ez viselkedés az alapállapot. Egy időben sokat jártam a 47-es Szegedről Békéscsabára, akkor még majdnem végig csak 2×1 sáv volt. Nyáron, mezőgazdasági szezonban nem okozott gondot traktor, kombájn mögött 30-cal cammogni, tudtam, hogy ő is csak muszájból megy ott, illetve az a gép ennyit tud. Volt táblával is jelölve, mikor lesz 2×2 sávos az út, akkor el lehet hagyni a lassú járműveket. Persze volt, aki képtelen volt visszafogni a ménest olyannyira, hogy a szemből sziránázva érkező mentő húzódott le.

-
Rivaul
addikt
válasz
FeniX-
üzenetére
Beszéltek telefonon mert felhívta hogy ennyi volt. 8 napon túl gyógyuló és kórház de semmi maradandó szerencsére. A barátom mondta hogy ez egy jel volt, mert nagyon gondolkozott rajta hogy eladja-e, de most már abban a korban van hogy valami kisebb, biztonságosabb után néz. Most még inkább úgy gondolja, jól döntött. Szerintem is.
-
FeniX-
senior tag
válasz
Rivaul
üzenetére
Hát, a fene megette a 3 milliót. Inkább a saját egészsége a fő tét.
Egyik volt osztálytársam pár éve nyaraláson leugrott valami szikláról, és a bokacsontja pár centit felpasszírózódott a lábában. Azóta is vacakol vele.
Motornál is hasonlók vannak, de fő, hogy életben maradjon.
(Mi lett vele egyébként?) -
Tamás9x
őstag
Önnyugatás helyett érdemes utánna néznia fázisszétválásnak.
Tudom, hogy biztonságosabb saját magunknak hazugságokat generálni, de ezt hírdetni is egy szakmai fórumon káros.
A benzin bomlik, ha hiszed ha nem. -
setup
aktív tag
válasz
Rivaul
üzenetére
Ha meg kell állni a kaszával egy fél órára a fa alatt, mert hát… valami van a karbival tudod. Ott dupla haszon.
Csak azért értetlenkedem, mert én anno a szívócsonk bilincs alatti részét bekentem szilikonzsírral, mielőtt ráhúztam a bilincset, hogy a bilincs éle véletlenül se tudja valahol beleenni magát a csonkba. Lehet felesleges, de kicsit nyomi volt már az a bilincs és nem volt éppen kéznél új, gondoltam nem árthat. Aztán a maradékot, ami az ujjamon maradt meg rákentem a benzincsőre. Hogy ez mennyire volt jó ötlet… hát összeszedte a port rendesen a spirálig a szezon alatt.
Mindegy, emiatt is lehúztam a spirált letöröltem a retket, hogy csekkoljam kövi szezon elején, nincs e kirepedezve valahol. Hajlítgatom, ugyanolyan rugalmas, repedés sehol 10+ éves cső. Baja nem lett egy kis szilikonzsírtól, csak retkes volt. Ilyenkor nekem mindig az a gondolatom, hogy ha a gyári bármiből jó és tartós minek kicserélni? Főleg „futam” üzemidőre tervezett racing holmira, ami nem viseli el az utcai használatot, mert a gyártásakor egyszerűen nem szempont, hogy hónapok meg évek múlva mi lesz vele pl. szűrők stb.
Persze nekem mindegy, meg aki akarja úgy is csinálja. Csak mondjuk ha egy csőnek változik a színe vagy pl. megkeményedik nehezen hiszem, hogy ez annak a jele lenne, hogy elviseli a környezetét, inkább egyértelmű bizonytéka annak, hogy nem viseli el, de no offense nekem végül is tökmindegy, csak pont MOL kúton tankolt benzin volt az üvegben is és nekem picit fura, hogy az nem döglött meg, de lehet véletlen. A másik meg az átlátszóság. Ha vannak dolgok, amikhez fény kell, akkor ezen dolgok miatt nem kell aggódnom, ha nem engedem be a fényt. Oké ez már kicsit trollkodás
...csak érted, akik az üzemanyag összetételét variálják lehet nem arra gondolnak elsőnek, hogy áttetsző az az üzemanyagcső, ami gyárilag fekete. -
Árpi001
őstag
Sziasztok,
Suzuki adress 4 t, pár napos állás után nagyon nehezen indul, gázadagolással
maradt alapon,és pirosnál melegen egyszer le is állt .
Reggel szintén nem elsőre indult,illetve pár ,másodperc után leállt.
Utána kis gázadásra maradt alapon.
Ez mitől lehet? -
Tamás9x
őstag
válasz
Zoli bácsi
üzenetére
Nem tűnt el, nekem is 190-es a kamu 50-es motorom, és 10-ből 8 ismerősnek nem 50-es henger van alatta.
Az ABS-nek nagyon örülök, de a roller is oylan lesz, hogy eco modban vana turbo sportban pedig tud 25-öt, átállítom a kerékméretemet, és már csak 25-ö mutat, billentyűkombinációval, vagy fékkarral indítva váltok módot. Ott nézem hülyének a rendőrt ahol akarom, FW frissítés pedig 35mp
-
Zoli bácsi
őstag
válasz
Tamás9x
üzenetére
Jah, tudom, csak érdekességképp linkeltem. Amúgy szerintem hamarosan lépnek, a rollereket is elég hamar szabályozták.Régebben írtam, felénk 10 év alatt gyakorlatilag eltűntek a kamu ötvenesek. Amíg 10 éve napi szinten volt olyan, hogy az országúton alig bírtam autóval (Szabályokat, sebességkorlátozást betartva) megelőzni a rendszám nélküli motort, ez mára gyakorlatilag megszűnt. Érdekes ez az ABS dolog, ezen az alapon a biciklire is kéne, nem is kell profi kerékpáros ahhoz, hogy valaki elérje a kismotor sebességét.
-
Tamás9x
őstag
válasz
Zoli bácsi
üzenetére
Ezek minden éven lassan 10 éve... Majd akkor linkeljünk már iylet, ha be is vezették.
-
Tamás9x
őstag
válasz
Zoli bácsi
üzenetére
Lehetne de nem fer el csunya. A tank amigy is mosva van igy nem nagyon van mit szurni. Nincs burkolat a motoron azon a reszen, es rovid tavot kell atvezetni. Aeroxon volt. Oda fekete cso kerult abban is volt lerakodas.
Setup: ezt a bomlast sokan atnyalaztak mar teszteltek is, es nem kenyelmes magyarazat es hoax hanem letezo dolog
Minnel.tobb adalek... -
setup
aktív tag
válasz
KTMHobby3
üzenetére
Ti lehet, én feketét használok és azt is fémspirálban.
Éppen a napokban találtam meg egy menetes kupakú borosüveget, amibe anno benzint tettem még amikor még a szilót vakartam le konyhai munkalapról abból locsolgattam a rongyra. Teljesen el is felejtettem, hogy a maradékot bedobtam az üveggel együtt egy dobozba. Kinyitottam, nulla lerakódás, pedig két ujjnyi por volt már az üvegen, nem tudom pontosan mennyit állt, de rengeteget, nem egy telet hanem teljes naptári éveket. Szóval ez a megromlik a benzin a télen a tankban c. történet ez egy kényelmes magyarázat, de a valami oldódik az üzemanyagrendszerben a sokkal valószínűbb, ha tavaszra tele a karbi trutymóval és innen jogos a kérdés, hogy minek szívni bármi olyan alkatrész miatt, amiből az idális is filléres? Elég ha megtűzi a nap nyáron a fémet és 50 fokos a bármi is. Egy 60 fokig használható cső szerintem egyszerűen nem való járműre. Egy fűkaszára esetleg.
-
#TOTTI
őstag
Már majdnem minden össze állt erre új problémával állok szemben, amióta a karbi cserélve lett, nehazebben indul a robogó. Automata szivató jó, be van húzva és ki is megy, kézivel is hasonló. Mindig elindul, de valahogy nem az igazi. Másik karbivel 5 nap után is egy rúgás. Légszűrő csonk kivéve, de még így is kicsit dús a keverék, bár a gyertya vége barna, ha kiveszem elég fekete a végét leszámítva. Lehet vissza állok az eredeti fúvókára és meglátom, de nem tudom ez befolyásolhatja-e?
-
KTMHobby3
tag
Nem elvileg, hanem a valóságban is ilyeneket használunk. Én már több mint 50 éve. Igaz hogy kicsit megsárgul, meg hogy megkeményedik, de nem folyat. A mostani motoromon is ilyen van, amit pár év után lecserélek, de fekete még sosem volt rajta.
Milyen forróságról írsz? Ha egy motoron nagyobb a hőmérséklet, mint a környezeti, akkor az már ég. Akkor meg már mindegy. -
setup
aktív tag
válasz
Zoli bácsi
üzenetére
Elvileg létezik átlátszóban amiből nem lesz trutyi, de ami a forróságot is elviseli az szerintem mind fekete. Ilyen 60 fokig jó csöveket átfejtésre szoktak használni, nem üzemre. Kikeményedhet, megtörhet, valami él belekarcol kirepedhet csak a baj lehet vele.
-
Zoli bácsi
őstag
Nem lenne egyszerűbb benzinálló üzemanyag csövet feltenni, és bele egy átlátszó szűrőt..? Ott is látszana az üzemanyag.....
-
setup
aktív tag
[kép]
Sziasztok ehhez jó valamelyik olcsó plexi rostély nem tudjátok? Tiszta karc, rendelnék másikat, ha filléres. -
#TOTTI
őstag
válasz
macilaci78
üzenetére
Csak betettem egy 90-es főfúvókát, jobb nem lett, cserébe néha darál hosszabb tartott nyélgáz után fullad egyet, ha újra ráhúzom.
Most kicsit nyitottam a légszűrőn, kivettem egy szűkítő pipát, de próbálni már nem próbáltam. -
#TOTTI
őstag
válasz
dellfanboy
üzenetére
Meglátjuk nyáron, most nem bántom a karbit, a görgő mixnek hála, mintha másik motoron ülnék, úgy gyorsul és halad mint azelőtt soha. Plombálom
és ha elkopik a görgők párjait fogom betenni. Végsebesseg is 30 méterrel előbb megvan. De jól tettem, hogy kipróbáltam, semmilyen korábbi jelenség nem volt meg amire panaszkodtam, mecseken felfelé gps 65-ig elment ahol eddig 55 volt. A legutolsó 10km alapján késznek nyilvánítom.
-
#TOTTI
őstag
-
macilaci78
nagyúr
Tegnap megjött az ózongenerátor, 18 körül a kb 20 m3-es tárolóban letettem a pultra, 1 órás időzítés, vele szemben a sisak, mellé a kesztyűk, csősál, biciklikormányra a kabát. Ma 8-kor nem szúrós, de határozottan más szag a tárolóban, illetve előtte.
A sisakban talán kevesebb szag, az ülés alatt tárolt csősálon nem érződött benzinszag. -
macilaci78
nagyúr
válasz
Zoli bácsi
üzenetére
Szénmonoxid érzékelő nincs.

-
Zoli bácsi
őstag
válasz
macilaci78
üzenetére
Hogyne érne, a kellemetlen szag a baktériumok miatt alakul ki. Hidd el, ha a klímát szagtalanítani tudja, a sisakodat is. Bár a klímában lehet gomba telepszik meg....Mindegy, mindent elpusztít. Nálunk volt egy fal ami néha penészesedett, 1 órát menettem abban a helyiségbe az ózongenerátort, azóta nincs penész.
Növény, macska..semmi élő ne maradjon ahol az ózon megy. Pókokat is kinyírja, meg ágyban/matracban az atkákat.
Érdemes a hálószobában is menetni, szekrényajtókat kinyitjuk.....Szénmonoxid érzékelőket vigyétek ki, mire rájöttünk hogy nem bírják, a mentőautókba szinte az összeset kinyírta az ózon.
-
FeniX-
senior tag
válasz
macilaci78
üzenetére
Akkor viszont tényleg mindenképpen érdemes nyáron is valami teljes símaszkot hordani, vékony anyagból.
-
Tamás9x
őstag
válasz
FeniX-
üzenetére
Csősálban a deca 500-as merino, ami nagyon ajánlott, semlegesíti a szagokat, így ha bele is köhögsz nincs olyan kellemetlen szaga...
Nagyon bánom, hogy anno amikor 2000ft-volt nem vettem belőle vagy 10-et. -
Árpi001
őstag
válasz
macilaci78
üzenetére
Ez egy érdekes téma
Előre tartok a nyártól.. -
macilaci78
nagyúr
válasz
FeniX-
üzenetére
A teljesen kivehető bélés sem bírja, hogy olyan sűrűn mossam, mint ahogy egy sapkát, pl hetente, kéthetente.
Levétel után lerakom, most is nyitott plexivel pihen a műhelyasztalon. Meg is szárad, mire munka végén felveszem, csak szaga van.Elvileg jövő hét végén megjön az ózongenerátor, meglátom, ér-e valamit.
-
FeniX-
senior tag
válasz
macilaci78
üzenetére
Nekem egy nagyon vékony motoros csősálam van, azt szoktam felvenni fülvinalig és a maradékot hátradobom, mintha sok hajam lenne. (kopasz vagyok amúgy)

így nincs csomó, és nem is csúszik le.
A legtutibb megoldás nyílván, ha levétel után azonnal lerakod valahova száradni a sisakot. Vagy a legközelebbi direkt teljesen kivehető belsejű lesz. -
#TOTTI
őstag
válasz
BLUE TORNADO
üzenetére
Rendeltem egy 4.8-as Malossi görgőt, 4.7-essel ezt nem csinálta, meglátom így milyen. De amúgy igen valóban 8000-en indul és onnan csak feljebb megy. Rugó sárga malossi, kuplung pedig egy nagyon könnyű és kemény rugók is vannak benne.
-
dond
csendes tag
Nekem is ilyen a scara fék, ha napon áll nyáron, a felső munkahenger tömítése dagad be szerintem, abba kéne felújító, én a porvédőt elhúzva a kart húzgálva beadagoltam egy kis fékfolyadékot a tömítésre, megkenve így kicsit kívülről, egy darabig jó volt..de azért kikerestem már a gyári felújított hozzá: ap8113636

-
Rivaul
addikt
válasz
BLUE TORNADO
üzenetére
Az nincsen
Egy Hondám volt, af24 Tact. Azt nagyon szerettem. -
#TOTTI
őstag
válasz
BLUE TORNADO
üzenetére
Komplett variátor és a szíj is új, hátsó részen csak a kontraszt és a kuplung. De az sem kizárt.
-
Tamás9x
őstag
válasz
#TOTTI
üzenetére
Melegre csúszhat, de a rugók feszítő ereje is változik, a motornál, ha elkezd melegebbet szívni akkor az is hozzá tehet. Teljesen hűtött haranggal, és deknivel sem tudod kiküszöbölni, mármint nekem nem sikerült Motoforce ventis haranggal, és polini hűtött deknivel sem, teljesen, ég és föld volt, de ahogy bemelegedett elkezdett nyúlni.
-
#TOTTI
őstag
Sziasztok,
egy kérdés, első tippem a variátor görgő, de hátha van jobb ötlet.
F12 50 - Hidegen megy a motor mint a szél, vált szépen. Melegen is közel ugyanazt tudja. de azt veszem észre, hogy pl. dombnak felfelé egy kicsit mintha torpanna, olyan 20 km után, nem annyira, de mintha lenne egy kis hullám gps 60-70 között, és ami fura, egyenesben pedig mintha nagyon meghajszolva túlpörögne. így nem tudom, hogy feljesbb, vagy lejjebb menjek, most 5 grammon vagyok.Ami változott, kapott egy 17,5-ös karbit, gázkart, fúvóka 12-es karbi 90-es fúvóka páros lement 17,5 + 85-re, jobb, szellősebb, könnyedebb lett. De a jelenség megmaradt. Az is lehet, hogy vissza megyek 90-re, próbaképp a 17,5-össel is. Ami még van, hogy valami noname 5-ös görgő van benne és azért gyanakszom rá, mert azóta csinálja. Van minőségi 4,7 és 5,3 és 5,5 is. Tudom próba cseresznye, csak mégis.
Kapott egy új km órát is ez semennyit nem csal. Előző lejtő GPS 90-nél már 110 felett járt.
-
Tamás9x
őstag
Hülyeségből meghírdettem a gépet, áron felül, hátha beárazzák, erre jövő hónapban el is viszik a kiírt összegért.
így most gondolkodás van 250-400cc közötti injektoros blokkban mit lenne érdemes venni, leginkább enduro közeli túra szegmensben.
-
Tamás9x
őstag
válasz
macilaci78
üzenetére
Lerakódás, 4T Mol 100-as leginkább de ha máshol akkor is inkább a prémium, Repsol syntetico vagy Motul 8100
Gabis: Fent a fékkarnál keresd a hibát szerintem, de ez csak tipp, van 1 rugó a fékkar munkahenger dugattyúban, illetve egy másik kint ami a fékkart kellene visszalöknie. Lent szerintem semmi, max koszos lehet a munkahenger, de az még nekem iylet nem okozott.
-
Rivaul
addikt
válasz
macilaci78
üzenetére
Valami izzadás gátló? Vannak ugyan drága, de nagyon durva szerek amik sivatagot varázsolnak a homlokodra.
-
macilaci78
nagyúr
Hazafelé a kis körúton állok a pirosnál, egy biciklis futár (kb 40-es faszi) megáll mellettem és megdícséri a robogómat:
- Egész új a géped!
- Ja, csak 25 éves...
-
macilaci78
nagyúr
válasz
FeniX-
üzenetére
Fejkendőm van, 3 darab téglalap alakú ezer éves, 7 db Decathlonos fejpánt. Ha valamit csinálok, ami kicsit is megterhel, ezeket marokra fogva szoktam kifacsarni.
A fejkendőt háromszögbe hajtom és hátul megkötöm, a csomó biztos nyomna. A fejkendő pedig a sisak felvételekor lecsúszik elöl-hátul.
Ami vizet felfog, az nem a sisakban szárad meg, ez igaz. Ezzel a meglévő, már könnyen büdösödő sisakkal nem sokra megyek, egy új sisak esetében pedig csak elodázom az elkerülhetetlent.Egy maszk, ami nem csúszna le sisak felvételekor, macera, vékonyabb is az anyaga, nem tart meg annyi vizet. 30 perc az út munkahelyre, de ha csak ide-oda gurulok el, 10 perc. Enélkül is időigényes felöltözni. Szemüveg le, csősál, motoros kabi, sisak, szemüveg fel, kesztyű.
Megrendeltem egy 60 grammos ózongenerátort 12k-ért, meglátjuk, mit ér.
Akár minden este ráthetem a sisakot 10 percre a motor melletti tárolóban.
-
Gabis
őstag
Sziasztok! A jó idők beköszöntével, megint elkezdte az első fék fékkarja (Scarabeo), hogy fékezés után nem megy vissza teljesen. Ilyenkor újjal lököm vissza azt a pár mm-ert, mert különben ég a féklámpa. Tudnátok tanácsot adni merre induljak el hibakeresésben? Előre is köszönöm.
-
FeniX-
senior tag
válasz
macilaci78
üzenetére
Akármennyire is gázul néz ki, használj mindig fejkendőt, még nyáron is. Az sokat számít. Már sajna nekem is kb. csereérett a sisakom.
-
Árpi001
őstag
Hü srácok.
Köszönöm a tanácsokat!
Igy elég kérdőjelessé vált ez a kaland számomra (feleségemnek szántam volna),tekintve hogy nem vagyok műszaki beállítottságú, és nem is otthon kéne összerakni ,a meglepetés miatt. -
macilaci78
nagyúr
válasz
Zizmand
üzenetére
Igen, sok apróság alatt én is lemezanyékra, csavarokra, egyéb univerzális alkatrészekre gondolok. De simán lehetnek típusspecifikus alkatrészek is, például távtartók. A robbantott ábrán tételesen végigmennék pipálva a meglévő alkatrészeket, idomokat. A váz és az idomok közti alkatrészekre fókuszálnék. Óraspirál, bowdenek, vezetékek, stb.
Simán lehet, hogy a "szétszedjük festéshez" hobbiprojekt szöveg helyett a valóság, hogy donornak használták fel és valami nehezen beszerezhető alkatrész hiányzik belőle.

Ha így van, akkor szerelő előtt azért magam próbálnám összerakni. Ha egyben van, áll sztenderen, tudom gurítani előre, hátra, fordul, akkor motorikusan, hajtásilag már el lehet vinni szerelőhöz.Egy időben airsoft fegyvereket is szervizeltem fegyverboltban, egyszer egy AK-t hoztak be, konkrétan szatyorban. Hát, szétszedték, de összerakni már nem tudták.
Máskor a bajai rendőrök hoztak egy H&K USP-t, hogy eltört az elsütőbillentyű (
), hegesztettek másikat, de csak nem lő. Szétszedtem, robbantott ábrán bejelöltem 2-3 kisebb alkatrészt, rugót, hogy ha meglesz, hozzák be és összerakom.
-
Rivaul
addikt
válasz
Árpi001
üzenetére
35-nél nem adnék többet érte. Azt tudod laikusan ellenőrizn, hogy átfordul vagy sem. Megfogod és lenyomod a berúgót. Ha lemegy és nem akad meg, akkor ok. Kompressziót szétszedve tudnád a főtengelyt megforgatni de őszintén, ha nem tudod mit kell érezz akkor tök mind1 hogy 5 bar vagy 9 amit érzel, mert nem fogod tudni. Mérni kellene. Kérdés hogy miért lett szétszedve? Jelenleg olyan áron vannak az alkatrészek hogy ha a kicsitnél jobban bele kell nyúlni akkor a sarokba fog nálad is megr...dni. Én sok ilyet vettem de jelenleg inkább tovább lapozok ha látok egyet.
-
Zizmand
aktív tag
válasz
Árpi001
üzenetére
Így képek alapján egyáltalán nem tűnik menthetetlennek, de azért rendesen szét lett szedve. Ha évek óta így áll nem tartom kizártnak, hogy egy-két apróság is elkeveredhetett, ami összerakás közben fog feltűnni. Én is kb. 40 ezret adnék érte.
Nem tudom milyen lehetőségeid vannak, de minimális műszaki érzékkel és pár szerszámmal nem lehetetlen saját magadnak is összerakni.
Én tavaly szeptemberben vettem egy működésképtelen Jogot 35 ezerért, elég ramaty állapotban, hogy majd ezen kezdek el motorozni. Nulla motorszerelési tapasztalattal a csupasz vázig szétszedtem és mindent átnéztem rajta. Annyi "szerencsém" volt a dologban, hogy 25 évnyi elhanyagoltságot kellett rajta helyreállítanom, nem pedig 10 korábbi tulajdonos 10 féle taknyolását. Még nincs kész a felújítás kb. 75%-nál járok.

-
Árpi001
őstag
válasz
BLUE TORNADO
üzenetére
Ha a főtengely átfordul, illetve érzésre van benne kompresszió is, akkor olyan 35-40-ért meg lehet venni
ezt hogy tudom jelen állapotában ellenőrizni?
macilaci78 Köszönöm,
-
macilaci78
nagyúr
-
Árpi001
őstag
Lassaban mentem ma.

Más:az egyik ismerősömnek van egy kis Yamaha Jogja.
Szét van szedve évek óta , és nem bírtak összerakni.
Elméletileg csak a kasznit akarták anno lekezelni valamivel,ezért lett szétszedve.
Gondoltam átveszem Tőle, valami kisebb összegért, és összerakatom.
Nem tudom mi az amit érhet így...
Viszont nem találtam rá szerelőt.
Akivel beszéltem egyik sem vállalta.
Budapesten nem ismertek esetleg olyan szerelőt, aki beválalaná? -
macilaci78
nagyúr
válasz
BLUE TORNADO
üzenetére
Igazából ez egy smkp, nem igazán van szabályozva. Egy erősebb kerékpár hátsó lámpa is megfelel folyamatosan világító üzemmódban.
-
Tamás9x
őstag
válasz
BLUE TORNADO
üzenetére
Akkora pofon ellen sajna semmi sem véd
-
BLUE TORNADO
senior tag
válasz
FeniX-
üzenetére

Csak jó lenne már lefesteni. Piros színre gondoltunk bátyámmal. De lehet, hogy ugyan ilyenre kéne fújni. Sokan azt hiszik, hogy KTM
He' ez a motor kezd megtáltosodni
Tavaly tavasszal csak 65-68-at ment alattam. Kibeleltem a katit, utána picit többet, mint 70. Az idén már fekteti a 80-as óráját, pedig sima 50-es 
-
BLUE TORNADO
senior tag
válasz
Tamás9x
üzenetére
Ez sajnos nem kivitelezhető
Konkrétan 3 fele tört a kacsa farok, illetve egy univerzális, bűn ronda lámpa volt rajta, aminek a piros burkolata elmaradt. A hátsó bütykös gumi elkapta 70 km/h-nál egy szebb landolás után
.A farok pedig egy Rieju RR-ről származik. Annak megmaradt a gyári lámpa része és pont ahhoz keresnék egy búrát. A foglalata is megvan, csak a burkolat nincs. Sajna így vettem. De csak egy darab pisztoly orrú Mátyásért 
-
Árpi001
őstag
Köszönöm a válaszokat
Meg próbálok kicsit lassabban menni.
Ma tankoltam, 110 km re 3. 88 liter jött ki.
Kicsit sokallom...
Az előző egy literrel kevesebb volt
Eddig 95 öst raktam bele.
Ma 100 asal raktam teli. -
Tamás9x
őstag
válasz
macilaci78
üzenetére
Vagy ózon, vagy ha nem vagy allergiás rá ezüskolloid, szájvíz 25ppm-es.
Mini ózongenerátort ha beleteszed ami a hűtőbe való heti 1* teljesen szagtalan lesz, Kolloidot hajlatokra is használok néha fertőtleníteni, vagy lábra, ha tudom, hogy erős menet lesz az aznapi.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- Lego replika Tokyo 20051 építőkészlet doboz nélkül
- Bomba ár! HP ProBook 650 G5 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Honor Magic5 Lite / 6/128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 9900 8 mag 16 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
)

Folyamatosan ellenörzöm fúvókázok ilyet csak e10-nél láttam.

Egy Hondám volt, af24 Tact. Azt nagyon szerettem.
csak így meg nem merek a falu táblán tovább menni aszfalton. Tuti, hogy akkor járnának arra a rend éber őrei
Konkrétan 3 fele tört a kacsa farok, illetve egy univerzális, bűn ronda lámpa volt rajta, aminek a piros burkolata elmaradt. A hátsó bütykös gumi elkapta 70 km/h-nál egy szebb landolás után
nyogo83
sityupityu