Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- BerserkGuts: 9800X3D Hitvallás, Dogma megcáfolása egy RTX5080+12600K-val
- Meggyi001: Áram nélkül....méltóság nélkül.....
- Lalikiraly: Mercis kalandok - Huszonkilencedik rész
- balojazz: Szódakészítés üzembiztosan és olcsón! Figyelem, csak hardcore szódázóknak!
-
LOGOUT
Mindent a robogókról / kis motorokról topik
Első hozzászólás előtt olvasd át a téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
FeniX-
senior tag
válasz
macilaci78
üzenetére
Jópofa, sz.gépről nem látszott ez az infó. köszi!
-
FeniX-
senior tag
válasz
macilaci78
üzenetére
Ezt a km futást hol láttad? Vagy én vagyok béna, de én is csak ezt az alap leírást láttam, hogy "személyesen átvehető" .

-
FeniX-
senior tag
válasz
Zoli bácsi
üzenetére
Ez a büdzsé fér most bele. A benzin lassan 700 ft fölé kúszik, szóval ábszolút marginális maradna, de úgy érzem, hogy kell valami, egészen pici.
-
macilaci78
nagyúr
válasz
Zoli bácsi
üzenetére
38.000 km szerepel a hirdetésben, a ridegtartás pedig nem okoz nagyobb szerkezeti, motorikus gondot, mint egy autónál.
-
Zoli bácsi
őstag
válasz
FeniX-
üzenetére
Én azonnal átugranám ezt a hirdetést. Aki arra nem fordít energiát, hogy normális hirdetést kitegyen....
Se kilóméter állás, se normális fotó.Persze jó poros is a gép, valószínűleg eddigi életét utcán, ridegtartásban töltötte.
Amúgy miért lefele mész árban és hengerűrtartalomban?
Ebben se lelnéd meg, amit keresel.
-
FeniX-
senior tag
Ti vennétek ilyen előéletű robogót?
[Link] -
FeniX-
senior tag
-
Honda567
tag
Ez lenne a kipufogó
-
Honda567
tag
Yamaha neos taiwani 70es henger van rajta ezt a gyári utángyártott kiput tenném rá. Most 85ös a fúvóka
rá raktam else bír indulni gondolom sokat kap.
Hányas főfúvókát érdemes bele rakni?
Hirdetésbe azt írják 70es hengerrel is meg állja a helyét fojtás nélküli dob. Fotót nem tudom feltölteni a kipufogóról most. -
Honda567
tag
Sziasztok!
Fekvő Minarellin használ valaki ilyen légterelőt ténleg jobb a hűtés vele?
[link] -
syler123
veterán
Sziasztok!
A légszűrő olajat lehet mással helyettesíteni? Itt olvastam korábban, hogy vékonyan belehet 2t motorolajjal mártani.
Itt nálunk ilyen 5-6 eFt-ért vesztegetik a légszűrőolajat.
-
macilaci78
nagyúr
Még jó, hogy nem szöszöltem otthon, hanem elindultam. Most értem be a munkahelyre, pár szem eső elkapott, de most kezdett rá, hogy 5 perce nyitottam az ajtót.
-
#TOTTI
őstag
válasz
FeniX-
üzenetére
Amennyire kell, volt amit széthúztam, itt henger és főtengely is maradt és a kihajtásban is csak olajat cseréltem. Üa. rendszert és a hajtást rendbe teszem, szimering csere, kitakarítom és kipróbálom, ha oké akkor foglalkozom vele tovább. Szerencsére ez eddig magassan a legerősebb és legcsendesebb blokkom, pedig amikor vettem annyira csörgött, hogy le is állítottam, de szerencsére csak az elhanyagolt hajtás volt. Ha kész és stabil akkor hajtom amíg bírja, ha beáll akkor kap egy 70es sporthengert, főtengelyt és karbit max 19-est.
-
xTREem
tag
Sziasztok!
Van egy Pia NRG Power DD 2005, amihez vásároltam Stage6 Streetrace 70 hengerszettet és egy Giannelli Extra V2 (31637P2) kipufogót.
A gondom az, hogy a kipufogó felrakása közben vettem észre, hogy a leömlő felfekszik a motortartó konzolra (látni a képen a kipufogón ahova hozzáért), emiatt behúzni sem lehet a hengerbe és kifúj. A Giannelli honlapja szerint ez a kipufogó való a motorhoz, más oldalak szerint (pl. robogoalkatresz.eu) a 31633P2 is okés lehet. Próbaképp a gyári kipufogót visszaraktam, az rendesen felfekszik és tömít is.
Néhány képet berakok, szerintetek mi lehet a gond?
-
FeniX-
senior tag
válasz
macilaci78
üzenetére
Ez azért nagyban függ a távolságtól. Nekem pl. 17km a munkahelyem, ami egyáltalán nem ilyen e-rollernek való, főleg hogy 40%-ban autóúton kéne menni.
-
#TOTTI
őstag
válasz
macilaci78
üzenetére
Én 90 kg vagyok, ugye ez ugy működik, hogy nyomatékcsúcson kifut a varió, utána pedig pörög fel amit bír, na itt már remeg minden tippre bőven kb. 10-11000, gyári henger, de sose volt kihajtva, ha lenne végáttétel és elbírja a henger, sík úton meglenne a 85-90. Egyenes bemarású Malossi hátsó tárcsám van nincs benne az a kis nut lejjeb ül a szíj.
-
#TOTTI
őstag
Kicsit had terheljelek titeket, nagyon jól haladok, minden kész FEJBEN, olyan 65e Ft és 3-4 óra van még vissza.
Jön kormány + stucni + ülés kárpit
Ill. műanyagos dolgozik 3 elemen, azt kell fényezni.
A képeken fényezésem eredménye látható.
[kép] [kép] [kép] [kép]
Motorikusan pedig hegyomlás, kis tt-vel gps 88ig elpörög, úgy hogy kb 68nál megvan az áttétel. -
Zoli bácsi
őstag
Megerősítem, felénk is egyre több a roller, az elektromos roller. Este, ha hűl a levegő, és ráérünk, ki szoktunk állni a mentőállomás elé, kisvárosunk főutcája. Több elektromos roller megy el a bicikliúton, mint robogó a közúton.
Van egy ilyen nagy, ballonos, széles kerekű, szerintem megy néha 60-al a bicikliúton...Kipróbálnék egy ilyet, villanymotor tol biztos rendesen.....
Mentem egy kört motorral, ebben a melegben nem találom a helyem....Jó is a menetszél.
Lámpáknál már hosszú sor volt, szépen lépésben a két sáv közt elkezdtem előre gurulni, ugye megengedett. 2-3 autó volt előttem, mikor váltott a lámpa. Na mondom, visszaálljak a sorba..? áááááá...
Egyesbe odapakoltam, fel kettő....adj neki. Vaddisznó módon megindult az Imperiale, erre én sem számítottam, megvan a bejáratási kilóméter (1600), jobban ugrik. Majdnem felvette az első kerekét kettesben, csak a 208 kilós saját súly, meg a 120 kilós driver akadályozta meg benne.....
A kocsik között visszaverődő hang.....Túl voltam a kereszteződésen, mire a sor indult. Azt hitték az autósok, egy (nagy) motor húzott el, senki nem hitte volna szerintem hogy 20 pacival legénykedik a köcsög....
.....Nem szoktam így rajtolni, de őszintén megmondom, fülig ért a szám..Nem a gyorsaság, a nyomaték, ami tol......
Na ezért próbálnék ki egy villanyos gépet. -
macilaci78
nagyúr
válasz
Rivaul
üzenetére
Nem tudom. Szerintem a meglévő robogósok közül csak keveset csábított át a roller. Egy értelmes elektromos roller bekerülési költsége nem alacsonyabb, mint egy robogóé, persze üzemeltetni sokkal olcsóbb. Viszont a közlekedésbiztonság meg a robogó felé billenti a mérleget.
Az új belépők között persze vonzóbb a roller, mert nem kell rá jogsi, viszont ők nem tapasztalták meg a robogó stabilitást. -
macilaci78
nagyúr
válasz
IMIIKE1998
üzenetére
Lehet, a hulladékkezelési üzletág átszervezése is közre játszik. Autóbontók 80%-a is letette a szerszámot. Én 4 éve sem tudtam hol leadni egy színtiszta műanyag hátsó lökhárítót.
-
Rivaul
addikt
válasz
IMIIKE1998
üzenetére
A rollerek szerintem nagyon kiszorították a robogókat. Mellé sokan maguk is meg tudják szerelni annak fényében mennyire felmentek a rezsióra árak.
-
IMIIKE1998
őstag
Helló!
Nem tudom, más megyékben milyen a helyzet, de Ti is észrevettétek, hogy egy csomó robogó/motor szerelő bezárt? Akik maradtak, azok is max. délelőttönként vannak nyitva(a szezon közepén).
-
macilaci78
nagyúr
Megvolt ma egy MT09 Tracer is. Nem tetszik. Alapvetően nem lenne rosz, de széles a nyereg és hirtelen ér véget a széleinél, bevág. Meg relatíve hátul széles oldalt, ha két lábbal támasztom lábam közt a motorral és nem figyelek, a forró vltóhoz hozzáérhet a lábam. Amúgy a száztízegynéhány paci győzhető.
-
Tamás9x
őstag
NA úgy néz ki én is csatlakoztam a nagyobb motoros csapathoz, igaz ez a volt tulaj képe kinagyítva de még semmit sem változott a táskákon kívül.

-
FeniX-
senior tag
válasz
macilaci78
üzenetére
Anno 9 éve nekünk is ez volt a tanulómotoron. Kis csavar, ami csak félig engedte eltekerni a gázkart.
-
Rivaul
addikt
válasz
macilaci78
üzenetére
Ez egyébként egy "ha müködik, nem hülyeség" típusú ötlet
-
Madball
csendes tag
válasz
macilaci78
üzenetére
Vagy alaposan fel kell locsolni az udvart, mély sárban nem mennek olyan gyorsan, viszont ügyesednek

-
Rivaul
addikt
Ma én is a gyerek motorral foglalkoztam. Szétkaptam, elpucoltam és összeraktam szerkezetkészre. Mértem egy kompressziót. Csont szárazon 10 bar, szóval volt értelme tovább pakolni összefele. Pár rántás, kis gáz és ketyegett is. Pár percig köhögött de egy kis állítás a karbin és stabil maradt. Nem bírtam ki, rá ültem és meghúztam a bajszát. Hát basszus, ez a 80 kilómmal is úgy át vitt a kerten át hogy csak na. Pedig a lánc és tengelyek még be vannak rozsdálva és ragadva, a karbi meg csak alapra állítva. Azt hiszem a gyerekekre szereznem kell valami komolyabb cuccot mert kiviszik a kerítést

-
#TOTTI
őstag
Megvagyok a hangolással, sajnos dudám nem szól, mondom meglesem, erre látom, hogy nincs a helyén, sztem kidobtam.

Nagyon rendben van, kifut a szíj és még pörög, kiált egy jobb varióért, görgő 5gr, kontraszt 26 kilós, kisrugó sárga polini +50%, fúvóka 84, red filter olajozva. Eddigi legfürgébb, legerősebb, "legkiegyensúlyozottabb" gyári 50-esem.
Mellékelek 5 képet: [kép] [kép] [kép] [kép] [kép] -
Tamás9x
őstag
válasz
macilaci78
üzenetére
Én inkább azt vetem észre, hogy pénz, és a pályakezdőket szipkázzák, nem az öreg motorosokat ezzel szivatva minket, meg magukat is, mert az idő pénz, és amíg a kis fiatal tököl az öreg már kávézna, mert kiszórta az ügyfeleket, és még rájuk is ebszélt 1-1 olajat vagy arkolatot vagy bármit ami akciós.
-
macilaci78
nagyúr
válasz
Tamás9x
üzenetére
Mikor elkezdtem airsoft boltban dolgozni, volt már némi tapasztalatom, de sok alkatrészről akkor sem tudtam, hogy micsoda, hogy megértettem a csomagolásra írt szöveget.
A végére már a szatyorban hozott replikát is össze tudtam rakni.
Igen, tanulni kell, de ha nagy a fluktuáció, akkor a pénztárosnak fingja se lesz róla.
-
Tamás9x
őstag
válasz
Istvan2020
üzenetére
Néha halvány lila gőzük sincs, de ha a kezében van se tudja... Kuplung, és gázbovdent akartam venni, illetve lengőkar csavart, hagyjuk is mennyire vannak képben a kinti dolgozók, bent a szerelőkkel nincs gond, de ha már egyszer ők árulták, azt amihez alkatrészt akartam venni, tudniuk kellene...

Az a legdurvább, hogy még volt is bent olyan motor a kiállító teremben, és akkor se tudta
-
Istvan2020
aktív tag
-
Tamás9x
őstag
válasz
Istvan2020
üzenetére
Nem csak ők vannak a piacon, annyi, hogy talán többet reklámoztak mint a konkurencia, de semmi több. Ismerek oylan oktatót aki 110-es géppel oktatott 50-es kategóriában

-
Istvan2020
aktív tag
válasz
FeniX-
üzenetére
Engem eddig sem zavart, ezután sem fog, itt szerencse faktor kell, hogy jelen legyen, ne kapjon el a yard
A rendőrök legalábbis ahol én lakom sokszor azzal nincsenek tisztában mivel közlekedsz, pl. Kymko agility city 16 os kerékkel mentem a munkába reggel, rendőr megállít, jó reggelt jogosítvány+ biztosítás kérek, odaadom minden rendben talál, aztán megkérdezi tőlem ez milyen motor?, elektromos?, mondom 50 4T hát ő ilyet még nem látott, nem is tudta, hogy van ilyen nagy kerékkel robogó. Gondoltam, akkor minek kértél jogosítványt+biztosítást ha azt sem tudod mivel közlekedem.
Ennyire vannak képben a dolgokkal.
-
Madball
csendes tag
válasz
Rivaul
üzenetére
Kezdésnek én elektromos quad-ot vettem a gyerekeknek (lomis piacról, újrakábeleztem az egészet, majd együtt lefestettük). Aztán ahogy a nagyobb megtanult szépen, támkerék nélkül biciklizni, jöhetett a motor, a trike-ot, mint evolúciós lépcsőt kihagytuk

Nagyon picinek benzinest nem feltétlen adnék, mert a kipufogó ezeken is forró.. ugyanakkor előnye, hogy berántani nem tudja
-
FeniX-
senior tag
válasz
Istvan2020
üzenetére
Szerencsére már azért kezd végre kikopni ez az 50/125 "kamu-ötvenesezés".
-
Istvan2020
aktív tag
válasz
Honda567
üzenetére
Pedig nagyon sokan 125 öst 50 esként hajtják, de van aki 180 as runnert is úgy használja.
Nekem a 4-5literes fogyasztás sok egy 50 estől, nekem az f12 3 literből elvan, igaz mint írtam én nem arra használom, hogy nyelezzem állandóan, hanem, hogy a-b elvigyen és haza is hozzon, de akinek van rálocsolni való pénze, isten neki, tegye😌 -
Honda567
tag
válasz
Istvan2020
üzenetére
Majesty 125, 150 pont nem az amit lehet 50-ként a mérete miatt azonnal észre veszik de meg is érdemli aki rendszám nélkül használja. Nekem volt rendszámos 150 4t nem egy nagy szám lomha 2 személyt nem birja.
Taiwani 70-es hengerrel, technigas sportdob, 17,5 karbival jól is megy yamaha neos 4-5liter közt eszik ha jól be van állitva nem eszik az se sokat. -
#TOTTI
őstag
válasz
FeniX-
üzenetére
Előző kettő elment, SR50 Morini volt, az azért, F12-őt pedig kifizették, pedig sokba volt, sőt egy rakat kiszerelt alkatrészt is elvittek, így úgymond kiszálltam belőle. Ez a jelenlegi pedig eddig tökéletes, gyárias állapotú, nem széthajtott, inkább elhanyagolt volt. Ezt szeretném végig vinni és megtartani, elég ritka, de a farok idomot leszámítva már mindenre van megoldás. Mondjuk világítás, irányjelző nem megy, duda sem szól, erre rá kell jöjjek mi lehet, fesszabályzóból egy kábel ki van csúszva, majd kiderítem hova kell menjen.
-
FeniX-
senior tag
válasz
Istvan2020
üzenetére
"Tudom, hogy a mai fiataloknak az kell, hogy visítson, meg min. menjen 100 at, de ez nézőpont és pénztárca kérdése."
De megtaláltad azt a felhasználót, aki ~45 éves, 2 méter magas és 120 kiló. :-D
Elég régóta 'pergetjük' itt ezeket a témákat, szerintem Maci is képben van vele. -
Istvan2020
aktív tag
válasz
macilaci78
üzenetére
4T 50 est görgőzheted, de sokat nem érsz el vele, nincs értelme. 4T 125 kezd el úgy, ahogy menni, de ugye az már hivatalosan jogsi köteles. De sokan használnak 125/50 esként, főleg ez azoknál a motoroknál kivitelezhető amin annyira nem látszik, a 125 mivolta a motornak, pl yamaha majesty, kymko agility city 16 os kerekű változat stb.
Az 50 es 4T arra jó ha nyugdíjas tempóban, mint pl. én el akarsz jutni a-b be, túrázásra nem való, én max 30km es távot jártam vele, meg napi szintem munkába 14kmt több éven keresztül, és azt hiba nélkül tudta, 3000km ként olajcsere és soha nem volt motorikusan semmi baja (kymko agility city 50 16 os kerékkel)
De persze volt (van)2T robogóm is, szerintem nincs olyan 4 vagy 2 ütemű motor amit nem próbáltam volna ki, tuningot mindig is utáltam, szerintem az csak az értelmetlen pénzlocsolás a semmire, próbáltam olyan aeroxot ami ment 130 at de evet cserébe 15 liter, ilyen üzemanyagárak mellett kész főnyeremény
Tudom, hogy a mai fiataloknak az kell, hogy visítson, meg min. menjen 100 at, de ez nézőpont és pénztárca kérdése. -
Tamás9x
őstag
válasz
macilaci78
üzenetére
Erő, és fogyasztás arányaiban nekem a 4T kevesebbet evett, de itt nem nagyon lehet határt húzni, mert hangolás kérdése, 4T-nél szelepvezérlés, és hengerkiképzés a 2T-nél... Hosszan gazdaságosan tötyögni 4T frankó, városban robbanni, és haladni 2T 50cc-esetében.
-
macilaci78
nagyúr
válasz
Tamás9x
üzenetére
Gondolom, annyi erő mellett, ami egy 4T-ből kijön, egy 2T is kevesebbet fogyaszt.
Istvan2020: nem tudtam, hogy a 4T-t nem lehet érdemben okosítani hajtás oldalról, de a kérdés komoly volt. Sajnálom, hogy a lekezelő stílus is nehezedre esik.
De legalább odaírtam, nekem minél segített a variátorcsere. -
Tamás9x
őstag
válasz
macilaci78
üzenetére
Lehet, de sajna nincs erő amit hasznosíthatnál, isteniek ezek az 50 4T-k fogyasztás ügyileg, de erő az sajna nincs bennük semmi.

-
#TOTTI
őstag
Megvolt az első 10km-es próbakör, görgő és főfúvóka is jól eltalált, szép a gyertyakép, kiegyensúlyozott a motor eddig, bár még összekopóban. Kisrugó csere indokolt, az indulás első másodperce a küzdelemről szól, olyan gyárias. De GPS 73-al tudtam menni óvatosba. Kipufogó diszkréten szineződik. Az előző levegősnél érezhetően fickósabb.
-
macilaci78
nagyúr
válasz
Istvan2020
üzenetére
Miért? 4T-t nem lehet variátorral idegesíteni?
-
Istvan2020
aktív tag
válasz
macilaci78
üzenetére
Minarellit össze hasonlítani egy 4T-vel
-
csongi
veterán
Sziasztok!
Motoweel elenor 50 4T.
Van esetleg használható recept, hogy a 20Km/h tól a végégig dinamikusabb legyen?
Gyári setup 7800Km.
A variátor már lépcsős, a külső áttételen van kb 1mm kihordás. A szíj kint fut a tetején.
A csere ok, de akkor is jó lenne egy kis dinamizmus.
Előre is köszi. -
#TOTTI
őstag
válasz
Honda567
üzenetére
Ez egy jó cikk, teszt, bár csak most találtam, de leírja, hogy melyik kialakításnak mi az előnye és a hátránya. A leovince csövek csúcsteljesíténye alacsony fordulaton megvan, a variót oda hangolva sokkal jobb lesz mint egy túlméretezett csővel. Végsebességed elhanyagoldható mértékben kisebb csak gyári hengerrel, sport henger esetén is sík úton max 5km/óra. szóval a +fél lóerőért nem szabad 1500-at emelni a fordulaton. Én ezért mondtam le a reverseről, mert még egy DR 70-hez is nehezen hozzá hangolható.
-
#TOTTI
őstag
válasz
Honda567
üzenetére
Gyári a henger, de a tervezett Malossi vagy Polini sport hengerhez (9-10le 10.000 fordulat) még mindig a legjobb választás, e felett már valóban van jobb, de ha megnézem a netes görbéket ez a legnyomatékosabb a fenti fordulatig. Végsebességem kevesebb lesz, de kíméletesebb és erősebb mint a legtöbb.
-
FeniX-
senior tag
válasz
vendingo
üzenetére
Interneten keresztül /akár videó nélkül/ hangot diagnosztizálni szinte lehetetlenség.
Jól értem, hogy akkor most csak szimplán kivetted az olajszűrőt és anélkül használod?
A féktárcsánál a kicsit ér bele az mit jelent? Körbeforgatáskor hallasz karistoló hangot enyhén? Az még belefér.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy S26 Ultra - fontossági sorrend
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Azonnali fotós kérdések órája
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- 200 megapixeles kamerával lép szintet a Moto G87
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Fogyjunk le!
- OLED TV topic
- Itt a Galaxy S26 széria: az Ultra fejlődött, a másik kettő alig
- Távol-keleti webshopok OFF topikja (játékok, kuponok, stb.)
- További aktív témák...
- Egérpadok, billentyűsapkák(keycapek), csuklótámaszok /ARCANE/DUCKY/GLORIOUS/
- Azonnali készpénzes Sony Playstation 5 lemezes és digitális felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- SzoftverPremium.hu
- BESZÁMÍTÁS! ASRock X570 R7 5700X 32GB DDR4 1TB SSD RTX 4070 12GB Zalman S2 TG ADATA 750W
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Mini 128GB Blue -2 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS5241
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

lehet azért csak benézek a Bárdiba, hátha van nekik valami kisebb kiszerelés, úgyis kell fékfolyadékot vennem.
Egyesbe odapakoltam, fel kettő....adj neki. Vaddisznó módon megindult az Imperiale, erre én sem számítottam, megvan a bejáratási kilóméter (1600), jobban ugrik. Majdnem felvette az első kerekét kettesben, csak a 208 kilós saját súly, meg a 120 kilós driver akadályozta meg benne.....
tetszik nekem is.

nyogo83
sityupityu