Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- leslieke: leslieke farmerzsebe
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sziku69: Szólánc.
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- vrob: Próbálkozás 386 alaplap újraélesztésre
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
-
LOGOUT
Mindent a robogókról / kis motorokról topik
Első hozzászólás előtt olvasd át a téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Beretvás
veterán
válasz
macilaci78
üzenetére
Mikor azt mondja a videoban az idióta hogy a benzin megköti a vizet akkor nincs tovább miről beszélni...
-
KTMHobby3
tag
válasz
macilaci78
üzenetére
Én már láttam törpét, törpe autóban. Jól vezetett. Az ülésen párna volt, a pedálokon magasító. Mindent meg lehet oldani, ha igazán akarja a delikvens.
-
Beretvás
veterán
válasz
macilaci78
üzenetére
-
NYPD
senior tag
válasz
macilaci78
üzenetére
Háát nem tudom, pedig nem laksz tőlem messze, de itt a Kalocsaiban 3 napja megállás nélkül esik, minimális szünetekkel, meg a Széna téren is.
Napközben volt egy-két száraz etap, de tegnap du. pl megint full esőbe mentem haza ilyen 5 után. A hideggel nekem sincs bajom, ruha van mit felvenni, de az esőt már nem kívánom. Amúgy az én sisakomban (HJC i91) meglepően fasza a pinlock, még esőben sem párásodik semennyire. -
skyrush7
aktív tag
válasz
macilaci78
üzenetére
Nagyon köszönöm nektek a választ és segítséget!
Gondoltam hogy nemigen lehet gond, csak albérlet lévén biztosra akartam menni, nehogy valami elkerülje a figyelmem és bármilyen okból kár keletkezhessen.
Igen, a kamrában lesz fix 18-22 fok között, az említett töltőt használom a Lidl-ből autó/robogó akksihoz is.
Köszönöm!
-
KTMHobby3
tag
válasz
macilaci78
üzenetére
Egyet mondj.
Az én 38 éves KTM kismotorom bőven veterán, de azon kívül hogy eljárok vele veterán találkozókra, semmi előnyét nem látom annak hogy rendszámosként bárkit is jobban érdekelné.
-
Beretvás
veterán
válasz
macilaci78
üzenetére
Nem engedik? Van miértje? Nálunk meg pont az ellenkezője nagyon nehéz lerendszámozni kistáblásra.
-
dkarcsy95
tag
válasz
macilaci78
üzenetére
Ez lenne az alapfeltétele bármi további diskurzusnak. A jogszabály szerint csak rendszámos járművet lehet, de gondoltam rákérdezek, hátha van esetleg olyan elterjedtebb típust birtokló, pl Simsonos, aki veteránoztatta esetleg az 50-esét.
Esetleg érdemes-e emiatt rendszámoztatni a segédmotor-kerékpárt? -
zombei
aktív tag
válasz
macilaci78
üzenetére
Nepperek felvásárolnák, aztán 2x annyiért menne a neten.
(ahogy a tényleg jó akcióban levő gépeknél is csinálják) -
Gabis
őstag
válasz
macilaci78
üzenetére
Biztosítás, akkumulátor töltő azért valjuk be, nem egy anyagi csőd. Tárolás... ha eddig megvolt a helye ezután is meglesz, az utcán is elvan akár egy ponyva alatt is. Na mindegy... én nem látom, hogy igaz lenne még ez a télen vásároljunk motort dolog mert olcsóbb (kivételek lehetnek), de ez az én észrevételem, nem is akarok ebbe belemenni jobban.
-
Beretvás
veterán
válasz
macilaci78
üzenetére
Tele volt a tank reggel még..
most már nincs tele..
De itt a kutak ma is dolgoznak..
-
válasz
macilaci78
üzenetére
Úgy érted, hogy sok kúton nem volt benzin? Én is motoroztam 23-án, de Esztergom környékén mindenhol volt üzemanyag.
-
Beretvás
veterán
válasz
macilaci78
üzenetére
Csak benzinkúúúút legyen...

Tegnap már felszereltem az új irányjelzőket..
-
Beretvás
veterán
válasz
macilaci78
üzenetére
Ezek a mai rétipockok vaságyastul nincsenek 70 kilósak nem hogy annyit emeljenek fejenként..
-
zombei
aktív tag
válasz
macilaci78
üzenetére
Persze, itt egy karaktert kiköszörül, aztán pápá azt sosem látod többet.
Pedig gyártótól lekérhetők a vázszámok gyártási évvel együtt, és lehetne itt is egy eredetvizsga szerű ellenőrzést bevezetni, hogy mielőtt biztosítás kötést engedélyezi a bank be kell küldeni/mutatni a vázszám alapján való ellenőrzés igazolását (aminél az is kibukna, ha körözési listán szerepelne). Akkor nem lenne 125/50 bohóckodás sem, meg a lopott gépek is kihullanának a rendszerből. -
Zoli bácsi
őstag
válasz
macilaci78
üzenetére
Basszus, 26 éves motort ellopnak.....
Szerintem gyakorlatilag 0% az esély, hogy megtaláljátok. Vagy alkatrész lesz belőle, vagy kicsit gatyába rázzák, megfújkájják hogy a saját gazdája se ismer rá, aztán eladják.
Egy apró esély a megkerülésre, hogy rendőrségnek bejelenteni az ellopást. Ha lebukik a banda, alvázszám/motorszám alapján azonosíthatják. Esetleg ha valaki biztosítást akar rá kötni, akkor is lebukhat, úgy tudom oda is kell az alvázszám. Bár ez valószínű a gyanútlan új tulaj lenne.
Azért szörnyülködök, mert én hál' istennek olyan helyen élek (Sopron környéki kisváros) ahol igaz hogy mindig fúj a szél, de nálam előfordult nem egyszer, hogy bent hagyom motorba, autóba a kulcsot az utcán......El nem vinnék.
Minap reggel elmentem, egész napra otthonról. Egész nap nyitva volt az utcakapu, tárva, jó talán a házat bezártam, de ott van egy kazánház, két garázs, pince, minden nyitva. Minden gépben bent a kulcs, a forgalmi.(Tudom, nem kéne) Szerszámok, gépek, horgászcucc..Soha nem tűnt el semmi. Jó, azt nem igazán tudják, hogy mikor nincs otthon senki.......
-
KTMHobby3
tag
válasz
macilaci78
üzenetére
Ma voltam több helyen is, mindenhol pontosan jelezte a nyomkövető pontos helyét. M a megint vettem egyet, egy ismerősömnek 499 Ft-ér, szerintem ennyit megér akár csak egy próbára is.
-
válasz
macilaci78
üzenetére
Hát, szerintem manapság már nem igazán kapcsolgatják ki-be az emberek az adatforgalmat, bt-t stb. Bár én is ismerek egy-két ilyen embert, de ritka. És amikor megkérdezem tőlük, hogy miért teszik (akár korlátlan adatforgalommal), akkor baromira nem tudnak választ adni rá.

-
válasz
macilaci78
üzenetére
Csak ehhez először utána kéne járni, hogy az androidos verziók hogyan működnek. Mert ha nem kommunikálnak más telefonnal mint pl az apple-nél, akkor nem sokat ér az egész dolog. Hiszen ha BT hatókörén kívül kerül az eszköz, onnantól nincs miről beszélni. De egy apple cuccnál más a helyzet, bár én még ezt sem nevezném rendes nyomkövetőnek.
-
KTMHobby3
tag
válasz
macilaci78
üzenetére
Úgy volt, ahogy írod. Meg fogom próbálni, amit javasolsz. Talán 4 km elég lesz?
-
válasz
macilaci78
üzenetére
Szerintem az androidos cuccok nem tudják ezt, ergo "butábbak."
A pusztát csak mint egy szélsőséges példát hoztam fel. Azt akartam vele mondani, hogy egy apple cucc is csak akkor ér valamit, ha városi környezetben van használva. Vagy legalább is olyan helyen, ahol van rá esély, hogy találkozik mobillal.
-
válasz
macilaci78
üzenetére
"Egy olyan próba kéne, hogy a telefon és a jeladó között legyen pár km távolság."
És szerinted mi lenne a végeredmény?

-
KTMHobby3
tag
válasz
macilaci78
üzenetére
Nem figyeltem, nem gondoltam hogy fontos, de a telefon rögzítette hogy akkor, ott voltunk. Ellenőrizni fogom, mert már engem is érdekel hogy mennyire megbízható.
-
KTMHobby3
tag
válasz
macilaci78
üzenetére
Nem tudom pontosan hogyan működik, de délelőtt voltunk a piacon amit rögzített. Kb. 4 km-re van tőlünk. Utca, házszám, időpont. A 30 méter az a hatótáv, amin belül meg lehet találni a kütyüt, mert csipogó hangot és fényjelzést ad ki.
-
Beretvás
veterán
válasz
macilaci78
üzenetére
azt a kartergáz hozza fel. a szelepnél max megenni tudja mert a vákum leszivja a szelepszár mellett ha rossz a tömítés.
-
Beretvás
veterán
válasz
macilaci78
üzenetére
Attol hogy egy szelep nem zár ott olaj nem jut vissza sehová sem.
-
Zoli bácsi
őstag
válasz
macilaci78
üzenetére
Azta.... De akkor most minden oké, gondolom jobban megy, és csendesebb.
Mennyi ment rá, meg lehet kérdezni..? (300-400 közt tippelném amúgy, nagyobb értékhez közelebb)
Beretvás: Indiában gyártják, ezt eddig is tudtam. A kereskedő szerint az a cég van benne a gyártásban, aki a Royal Enfieldeket is gyártja. -
Zoli bácsi
őstag
válasz
macilaci78
üzenetére
Azt nem mondta a szerelő, mi lehetett, ami ezt okozta? Olaj problémák?
Emlékeim szerint elég kevés kilométerrel vetted, és egy ilyen motornak kis odafigyeléssel meg kellene vinni a hat számjegyű km teljesítményt...
Más. Én is jártam ma szervizbe. Mivel Győrben ott vitt el az utam a Jawa kereskedés mellett, bementem.
Sok motort betoltam már a garázsba, de a Jawa még hátra van.....
Megnéztem a gépeket, minap feldobta a YT. ezt a videót..... [link] Na, ez engem érdekelt.
Őszintén megmondom, nem vezettem oldalkocsis motort, soha, ez kimaradt. Meg már nem is a mostani forgalomba való, na. Kicsit beszélgettem a kereskedővel, mondott egy 1,3M beszámítási árat (1,68-ért vettem, jó ár lenne) az Imperiale-ra, ha veszek egy Jawa-t.
Őszintén megmondom, pár lóerő miatt nem hiszem hogy érdemes lenne cserélni, nem is gondolkodtam el komolyan rajta, bár azt az 1M különbözetet lazán kicsengetném.
De ha cserélek, akkor már 500Ccm3, és 40+ paci. Ez alatt nincs értelme.
Ez tetszett amúgy nekem: [link] -
KTMHobby3
tag
válasz
macilaci78
üzenetére
Köszönöm hogy megértettél. Mindig van más megoldás is. Nem gondolom hogy amit én hoztam fel a legjobb, de amit Te ajánlsz, az nekem is tetszik.
Abban már biztos vagyok hogy benned is van "fantázia". Ez jó, mert ez az ami előre visz a megoldáshoz. -
KTMHobby3
tag
válasz
macilaci78
üzenetére
Ha meg kell fúrni egy idomot, az már roncsolás. Pláne ha eladáskor ki akarja szerelni a nyomógombokat, mert maradnak a lyukak. Amire én gondolok, ahhoz elegendő egy két oldalon ragasztós fólia, amire rá lehet ragasztani a mikró nyomógombokat. Biztos hogy meg lehet oldani úgy hogy esztétikus is legyen. Na ehhez kell a fantázia.
-
KTMHobby3
tag
válasz
macilaci78
üzenetére
Kedves fórumtársam!
Nem tudom mire gondolsz, de nekem nem probléma két mikró nyomógombot elhelyezni egy motorra, roncsolás mentesen. Képzelő erő, meg némi szakmai tudás kell hozzá. Egyáltalán nem nagy ügy. -
KTMHobby3
tag
válasz
macilaci78
üzenetére
Nem kell túlbonyolítani a megoldást. Az én motoromon ilyen van:
A bal oldali fekete kis nyomógomb. Egy videó panelből van, 6,5x6,5 mm-es. Ilyen:
-
zombei
aktív tag
válasz
macilaci78
üzenetére
Ő ugye váltós 2T-be kérdezte, de oda is mindegy, mert a mechanika azon része ugyanaz mint a 4T-ben. (Mármint a váltó/4T motorolaj közül.
) -
Zoli bácsi
őstag
válasz
macilaci78
üzenetére
Nem rossz ötlet az ügyvéd sem, de ami még eszembe jutott, hogy telefonon (határozott hangnemben) panaszt tenni az importőrnél. Bár nem találom ki a márka nagykereskedője, de biztos vagyok benne, hogy intézkednének, a jó hírnév miatt is.
Kínosabb lehet egy cégnek az ügyvédnél, ha az elégedetlen ügyfél telesírja a fórumokat a panaszával, leendő vevőket eltántorítva a vásárlástól.
-
KTMHobby3
tag
válasz
macilaci78
üzenetére
Az eltérés az "eltérés"!
Az én motoromnál nem volt, de tudtommal ez még a Simsonnál sem volt.
Miért kellene elfogadni? -
mumtaz
senior tag
válasz
macilaci78
üzenetére
Szerintem azért a nagy átlag nem akkora szép szál magyar legény, mint te, vagy én. Szerintem az egész topicban csak mi ketten vagyunk ekkorák. Saját paramétereimmel (akkor 191cm, 125Kg) alattam a Jetforce fogyasztott 2-2,5 litert az 50-es hengerrel sima normál poroszkálással. Bár az eltérő üzemanyag rendszer miatt stabilabb és alacsonyabb fogyasztása volt, mint egy karbisnak. A gyári értékek voltak 1,5-2 liter környékén. Ahogy felkerült rá a 70-es henger és a módosítások, akkor ugrott meg a fogyasztása 4,5-5 liter fölé. És ahogy Beretvás írta, - pláne ilyen setuppal - kéri a gázt a 70-es hengerrel.
Valahogy a pszichológiája nálam az volt, hogy azért az 50-es hengerrel is ment 70km/ó környékén, de a gyorsulása és a hegymeneti képessége nem volt jó. Az Erzsébet hídtól felkapatni a Hegyalján az erősen külső sávos tötymörgés volt és tudtam, hogy úgyis mindenki el fog menni mellettem, így nem is erőltettem. De amikor rákerült a 70-es Airsal, szárnyra kapott. Akkor én lettem a város császára. Olyan érzésem volt, hogy bármelyik hülyét meg tudom kúpolni. Adott némi önbizalmat, meg a lámpáknál "ki tudtam lőni" az autók elől. Nem az volt, hogy indulásnál biztos, hogy 3-4 autó (idióta) veszélyesen közel elhúz mellettem. És a Hegyalján is tudtam tartani a tempót. De a fogyasztása megnőtt nagyjából a duplájára. Ha épp hangulatom volt, felment 5-6 literre is.
És szerintem egy kisebb, cingárabb és könnyebb emberrel valóban simán lehetett volna akár 2 liter megtakarítás is. Szóval igen, egy SMKP fogyasztása erősen függ a lovasa testi adottságaitól is.
-
válasz
macilaci78
üzenetére
Ez már a motor bosszújának a kezdete.és ki tudja, hogy mi jön még. Valami nem oké azzal a robogóval...

-
macilaci78
nagyúr
válasz
macilaci78
üzenetére
Jó előérzetem van. Letettem a motort, a busz meg pár megálló után megállt, elfüstölt.
-
válasz
macilaci78
üzenetére
Én egy Thalia-hoz mérem, és szerintem igen is sok. Mondom ezt úgy, hogy azért forgok ilyen körökben, jól ismerem az árakat stb...Egy szög egyszerű első szélvédőről beszélünk amiben nincs semmi (minek kéne gyári?). A vezérlés alatt meg csak a vezérlést értem, mást nem. Ha ezt vesszük, akkor munkadíjjal is sokallom. Aztán meglehet, hogy csak nekem vannak túl jó kapcsolataim, de szerintem nem.

-
Zoli bácsi
őstag
válasz
macilaci78
üzenetére
Nem tűnik olyan veszélyesnek amit leírsz.
Kormány rezonálás lehet csak apróság, centírozni kell, vagy gumiba lehet szálszakadás...Nekem ha megpakolom a hátsó dobozt, akkor is szitál a kormány.
Ha szétszedik az egész hajtást, az lehet inkább veszélyes, hogy ilyenkor szokott kiborulni a csontváz a szekrényből, szóval előkerülnek az akkor már ezt is ki kellene cserélni dolgok. Első fék néha cincog....Nekem is.
És semmi baja. Max egy fékbetét, ide.
A baj az hogy ló.. őőőőő
majdnem kimondtam, szóval semmit nem ér a pénzünk.
Tudom, neked nem vigasz. Elmondom: Egy éve meghalt apám, nem volt a Renault 1,5DCI Thaliájában 100e. km, 2005-ös amúgy. Anyám nem vezet, 80 éves, megtartottam, klímás, kb annyit eszik mint a robogód....
Na, egy éve műszaki vizsga, szélvédő csere(repedt volt), vezérlés(gyári volt benne 20 évesen), vízpumpa csere: 450e. Elkezdtem hajtani, hibakódok, végén EGR szelep csere, izzítógyertyák stb. Ja, és új 72Ah akku bele, én is ráköltöttem 250 ezret.
Mennyi is az, vagyis mennyit ér az autó? Ugyanaz a szám jön ki kb.
Ez egy ilyen sport, használt jármű akkor is lutri, ha ismert minden előélete, csak ennyit akartam belőle kihozni, és nem panaszkodni.
Jó pihenést Dániába, azt mondják arrafele is nagyon meleg van.
-
nyogo83
Topikgazda
válasz
macilaci78
üzenetére
Kivancsi vagyok mi lesz a szakinal. Az uj tunet meg valoszinu valamelyik csapagy a kihajtasban. Az apro tetel lesz a tobbihez kepest.
-
válasz
macilaci78
üzenetére
A mérleg erre sajnos alkalmatlan. Külön kunszt olyan rugót készíteni, aminek a rugóereje minden tartományban pár százalékos tolerancián belül van. Tegyél bele egy random rugót egy nyomatékkulcsba, akaszd rá egy digitális nyomatékkalibrátorra, aztán nézd meg, milyen értékeket produkál. Rá fogsz jönni, hogy ez a módszer leginkább csak elméletben működik.
(Az Aldis kacatok sem érnek semmit, egyébként. De még a Proxxon is csak bizonyos tartományokban pontos.) -
Zoli bácsi
őstag
válasz
macilaci78
üzenetére
Na jóvan ám...
Számolgattok itt nyomatékot, gumiszerviz meg légkulccsal úgy ráveri a kerékanyákat, hogy nem lehet lelazítani.....
Még a Ford Transit mentővel defektet kaptunk, kerékanyakulcsra lett téve egy kb. méteres hosszabbító szár. Az akkori 135 kilómmal ugráltam rajta, meg se mozdult, egy sem.
Azért aki fakezű, meg precíz, és szerelget, nem árt otthonra, nem akkora ár a mai világban.
Én beszereztem sok mindent, nyomatékkulcsok, szerszámok (nem alap LIDl-es, kissé drágábbak pl. Extol krova készlet), kompresszor... még inverteres hegesztőm is van.
Sokszor nem is én használom, hanem van sok kolléga, akik tényleg értenek valamihez, autószerelő, gépszerelő..Aztán reggeli lelépéskor egy kávéval odacsalogatom őket.
-
válasz
macilaci78
üzenetére
Na elmész te...

-
vendingo
veterán
válasz
macilaci78
üzenetére
ChatGPT
-
Gabis
őstag
válasz
macilaci78
üzenetére
Most legutóbb mikor megszivatott a karbi akkor átnéztem, nem láttam semmit. Ha megfújkálom pl. féktisztítóval a csöveket, és változik a fordulat azzal kideríthetem?
Amit észrevettem a nemrég kivitelezett karbipucolás után, hogy ebben a melegben előtte hideg indítás után (felvettem a bukót, kesztyűt) már szépen mentem is, most pedig egy olyan száz méterig darabos a járás, mint amikor télen dolgozik a szivató, de ez a nehézkes indulás néha akkor is megvolt, ez inkább megjegyzés inkább. -
#TOTTI
őstag
válasz
macilaci78
üzenetére
Ülés van, de kipufogó még nincs (befoglalva már be van a nagykerben).
Jobban szeretem ha egy felé állnak (jobbra), indulás elött úgyis mindig nézek nyomást. -
Zoli bácsi
őstag
válasz
macilaci78
üzenetére
Te profi motoros vagy hozzám képest.Kérdés...
Minap alapjáraton ketyegett a motorom rendőrlámpánál állva, mikor majdnem leállt, kimaradt egy gyújtás. Vele együtt egy pillanatra elaludt a lámpa, nem halványult, elaludt egy fél másodpercre. Átnéztem az elektromos rendszert. Megdöbbentem, az akku melletti biztosítéktartóban vannak ugye a biztosítékok, egy kivételével mindegyiken befele tudtam nyomni 1-2mm-t, akkor szorult meg. Ennek úgy kell lennie, ugye, tövig benyomva? Vagy nincs jelentősége?Motoron, meg autón, amiket szereltem még a régi fajta biztosítékok voltak, az Ignisem 2004-es, de minden biztosíték gyári, meg szinte minden izzó (H4-ek halványodtak, azért cseréltem). Szóval nem kellett soha szerelnem.
A táskának itt találtam legjobb helyet, a konzol előtt, a hátsó lámpa fölötti mélyedés pont passzol a mérethez. Eü csomag, mellény, szerszámok, sisaklezáró, forgalmi engedély, meg egy fél literes víz pont elfér. Ha nem túrázni megyek, éppen elég. Dobozt nem lehet feltenni, de kettő együtt úgy sem kell.
A kormányfogantyút is lecseréltem, a bal oldalit, ami elforgott. Ahogy a nap sütötte a régit, már elforgott. Az új feszesebb, elég volt a helyére tuszkolni, pedig napoztattam, lenti képen ott a Givi konzolon.. Majd nyáron elválik, mennyire lesz jó. Olcsóbb volt a markolat, mint a ragasztó. Kínai motor előnye.
-
Zoli bácsi
őstag
válasz
macilaci78
üzenetére
Köszi.
Ha éppen nincs más, nem rossz az a fény. Tömlős a kerekem, gondolom a küllők miatt nem is lehetne más. Gyors csatlakozót is adtak, csak egyet pesszent a szelep míg leveszem. A motor hátsó kereke volt bajos, a nagy kompresszor tömlője egyáltalán nem fért rá, kézi pumpa is bonyodalmasan.
Úgy tűnik hasznos, hiánypótló cucc lesz.
-
Zoli bácsi
őstag
válasz
macilaci78
üzenetére
Nem fér neked oda semmi, csak ha kiteszed azt a hordó olajat, amivel utántöltöd amit elfüstöl az SH.
Ez tényleg praktikus, ezt irigylem a robogósoktól. Viszont szinte minden másban jobb a klasszikus motor, legnagyobb előnynek a rugózást gondolom. A robogómnak elég "idegesen" pattogott a hátulja, motor sokkal simábban megy. Nekem egy Piaggio-m volt, lehet japánok ügyesebben megoldották a rugózást, nekem hatalmas volt a kontraszt.
-
KTMHobby3
tag
válasz
macilaci78
üzenetére
Nagyon jó a hasonlat. Én is ilyesmire gondoltam.
Nekem ugyan van egy 50-es KTM-em, amit tuningoltam, de csak rövid utakra használom. Rövid távra nagyon jó, szeretek vele menni. -
KTMHobby3
tag
válasz
macilaci78
üzenetére
Négy nagy túrát teljesítettünk a nejemmel. Kettőt a Rügen szigetekre Sassnitz-ig (1200 km), kettőt a Bolgár tengerpartra, Várna, Burgasz (1500 km). Az elsőt egy 125-ös robogóval, a többit egy 150-es MZ-vel. Egyik sem igazi túramotor, de megcsináltuk a túrákat. A harmadiknál volt egy főtengely törésünk, de megoldottuk azt is.
50-essel el se lehetett volna indulni. -
vendingo
veterán
válasz
macilaci78
üzenetére
Nagyon nem megérősek az 50-es motorok.
Nekem a cbf125 2.2 literrel elvolt, most a dl250 2.7-3.2 literrel megy, autópályán 3.5 litert ”zabált”
Nézegetem a honda gb350s mocit, gyári adat 2.2 liter, ami gyakorlatban 2.5 biztos megvan, de még így is nagyon kevés.
50ccm szerintem csak addig jó, amíg nincs b125-re, vagy nagyobb jogsira lehetőség. Az újabb 50-es mocik drágák, sokat fogyasztanak, nem mennek. A régiek mennek, de sokszor több sebből vérzenek, zabálnak. -
KTMHobby3
tag
válasz
macilaci78
üzenetére
Jól látod. 50-esből sose lesz túragép. Pörög és zabál, mert csak úgy van lóerő. Ahhoz nagyobb ccm kell.
-
#TOTTI
őstag
válasz
macilaci78
üzenetére
Sok, 5,5 literrel 50km-nél többet nem merek menni. 95 ~10000 ford, 115 már ~11800.
-
#TOTTI
őstag
válasz
macilaci78
üzenetére
Vehetnék kész szettet, de éreztem hogy jobbat is lehet annál. Egy fontos észrevételem, tanulságom lett. Ha szélesebb szíjat teszel fel akkor a csapszeg elötti házagolást el kell venni a nyomólap mögül, mert ha kijjebb kerül a külső tárcsa akkor ütni fog a tetején. Szabadonfutóm nincs annak a helyén 2,6mm hézagoló, ott tudtam mozogni, 1mm maradt belőle. Ami fontos, hogy a külső tárcsa a főtengelytől 57 +-0,2mm-re kell legyen. Az eredmény +10km/h lett, már 115 gpsel is mentem. A szíjam is mmekkel feljebb fut és olyan simán fut a robesz mint egy elektromos.
közel nulla rezonancia, remélem érthető, sajnos az egész youtube tele van hibás beallításokkal, remeg üt, ha csík van a varión szinte biztos hogy ferdén fut és csúszik.Malossi over tarcsám is leszabályoztattam, kuplungharangom is belső furatokkal kiegyensúlyoztattam. Csapágyozott kihajtás dekni is sokat ad a stabilitáshoz. Minarelli 100-as szíjat használok. Ami még fontos nagyobb gyártók (Malossi, Polini, S6) a szíj méretét feszítve adják meg, azért van hogy a 750mmes szíj csak 736mm, 778-as pedig 765mm hosszú kézbe véve.
-
Zoli bácsi
őstag
válasz
macilaci78
üzenetére
Jut eszembe....Alis nézelődésnél találkoztam ilyen fékfolyadék mérő kis műszerrel, ha jól tudom nedvességtartalmat mér százalékban. Bagóért volt..Kerestem is most egyet: [link]
itthon sem lehet drága, érdemes lehet beszerezni.
-
alba-regia
aktív tag
válasz
macilaci78
üzenetére
Köszönöm, a variátor működési elve megvan. Ellenben görgőméretekkel, egyebekkel saját tapasztalatot gyűjtve nem szórakoznék. Főleg, hogy vannak itt ebben tapasztaltabbak.
Hézagoló valóban nem kell. Megy mint a meszes. 45-50 helyett most óra szerint 70-72 km/h a vége (érzésre 5-7 km/h-t csalhat, GPS-szel nem mértem). Nekem így teljesen megfelel, nem végállásban akarom hajtani. Valójában így is az autósok tartottak fel a legtöbb esetben. Nem gondoltam volna, hogy ennek ennyi lesz a vége.
Egyébként 1.500 valós km van a Vespában, ami 2008-as évjáratú (osztrák forgalmija megvan). A szíj is gyári, 2008-as benne (ezt rövidesen cserélem), egyébként teljesen új, mégcsak nem is repedezett az időtől. Gyertyát is tervezek cserélni benne. Gyárilag Champion RN3C való bele. Helyette NGK BR9ES-t rendelnék hozzá. Úgy néztem, ugyanaz lehet. Championokkal nem voltak jó tapasztalataim régen. Hajtóműolajat is cserélném. Oda Motult vagy Eneost raknék, azonos minősítéssel és viszkozitással mint a gyári.
-
alba-regia
aktív tag
válasz
macilaci78
üzenetére
Vespa LX 50 2T gyári fojtásának eltávolítását illetően van valakinek tapasztalata?
Tudomásom szerint a kipufogón van egy vakcső, annak a helyét kell lehegeszteni. A kipufogóban esetleg van szűkítő is valahol?Illetve a variátorban van talán egy plusz gyűrű. Ha azt kivenném, nem lenne erőtlen pl. emelkedőkön? Vagy esetleg nem kell hézagolóval optimalizálni? Előre is köszönöm az információkat!
-
Gabis
őstag
válasz
macilaci78
üzenetére
Na az ilyet pont ne. De ez az én véleményem.
-
válasz
macilaci78
üzenetére
"Miért volt cél a legmagasabb alapjárat? "
Nem a legmagasabb alapjárat volt a célja, hanem a levegőcsavarnál megkeresni a legmagasabb alapjárati fordulatot. Az alapjárati csavarral a rendes alapjáratot majd csak ezután kell beállítani.
Amit írtál értéket, a 1,5 fordulat az amúgy teljesen jó alap, ezzel már megy a motor, jó kiindulási érték. De ez csak egy kiindulási alap, rendesen be kell állítani ami nem biztos, hogy pont 1,5 fordulat lesz. -
Anaconda
tag
válasz
macilaci78
üzenetére
A karburátort én úgy tanultam a következő képp kell beállítani: a karbin 1.5 menetet kicsavarjuk a csavart, motor bemelegít, üzemmeleg motornál az alapjáratot beállítjuk 1900 körül, az alapjárati levegő csavarral meg kell keresni azt a fordulatot ahol a legmagasabb lesz az alapjárat és ott a jó beállítás, utána oda lehet állítani az alapjáratot kinek hol szimpatikus, nekem 2000.
-
Anaconda
tag
válasz
macilaci78
üzenetére
Nem szív falsot.
Az lehet, hogy az alapjárati levegő csavar beállítása nem jó?
Kb hány fordulatot kell rajta kitekerni?
2-3 körül találtam meg a legmagasabb fordulatot. -
zombei
aktív tag
válasz
macilaci78
üzenetére
Kis horzsolás csukló mellett, meg térden, de semmi komoly. Kocsi kicsit még gurult, meg mellé is csúsztam, de a szemben kanyaradó sávban várakozót nem értem el, úgyhogy ütközés nem volt. Víz az tocsogott még, előtte ~fél órával esett. Robi se kapott olyan komolyat, csak a hátsó lábtartó kiugrásából tört ki egy ~5x2 cm darab, na azt bánom, hogy nem néztem körbe utána, hogy könnyebb legyen javítani, de nagy volt a forgalom, meg azért feszült is voltam.
-
válasz
macilaci78
üzenetére
Ja, este ezen röhögtem én is...

-
Zoli bácsi
őstag
válasz
macilaci78
üzenetére
Gondolkodtam nagyobb körön én is, de nem akartam nagyon beöltözni.
Jah, ha valakit érdekel, Lidl-ben most vannak motoros cuccok. Tegnap vettem maszkot, meg van újabb Ultimate Speed töltő (Kisebb, amúgy azt tudja mint az eddigi)...mondjuk ezt pár napja vettem, de most is volt elég sok a polcon. Motoros ponyva, és sisak is van. Sisakot vennék ennyiért (Azt hiszem 24.990 ft), sajnos kicsik a sisakok. Na jóvan, a fejem nagy.
Ha holnap menni akartok, mert még jó idő lesz, két tipp. Elmúlt napokból két kép a gépemből: Csáfordjánosfai tőzikés, és Kámoni (Szombathely) arborétum. Kb 30km-re van a kettő egymástól, mi is egy körrel néztük meg. Szépek. Tavasz van, végre!
-
Tomi13
senior tag
válasz
macilaci78
üzenetére
Igen, nagy A jogsi van már pár évtizede
300-ast tudatosan nem néztem, mert feleslegesen erős számomra csak a városi használatra, ráadásul azt írják elég nehéz is, de köszönöm a felajánlást.
Az olajfogyasztáson kívűl van még más betegsége?
Szívem szerint a Pantheont vásárolnám meg, de alig van infó / forum / csoport a neten ezzel a robogóval kapcsolatban, még az SH sokkal népszerűbb minden téren. Így ha bármi problémám lenne könnyebben találnék rá megoldást. -
Zoli bácsi
őstag
válasz
macilaci78
üzenetére
Az lehet "csalás" nálam, hogy az egyik garázs fala közös a kazánházzal. Bár 5cm szigetelés van rajta, mármint azon a kazánházfalon, amihez a betonlap tákolmány hozzá lett építve, mégiscsak átengedhet valamennyi meleget.
Másik garázs szabadon áll, viszont akna van az autó alatt, felül a hullámpala alatt meg 8-10cm poliészter lap szigetelés. Mivel az akna mélysége (1,5m) bőven a fagyhatár alatt van, előfordul itt ez a megoldás, hogy száll fel pár fokos "meleg".
Amúgy belépve a garázsokba, érzetre a kinti hőfok van, "húznak" a falak. Én is meglepődtem, maximum 1-2 fok különbségre számítottam.
A lényeg, hogy tető van a gépek felett, nedvességtől, meg napsugárzástól védettek. Nekem ennyi elég, néha hiányzik a fűtött garázs, de kis csellel ezt is megoldom. Ha ilyen hideg reggeleken megyünk valahova, kinyitom az autó ajtaját, aztán amíg reggelizünk, beteszem a hősugárzót egy 20 percre a garázsba.
-
dabgergo
őstag
válasz
macilaci78
üzenetére
Köszi! Megnézem a hagyományos motor formájúakat is, kicsit egyébként dolgozom azon is, hogy a kb. 8-10 km-en amit egy irányba kell megtennem, csökkentesem alternatív útvonallal a rossz minőségű, földes utakat, elég sok az alternatív lehetőség, így első körben bringával végigjárom a legtöbbet ha nem lesz ilyen baromi hideg.
-
Gabis
őstag
válasz
macilaci78
üzenetére
Egy ötvenesnél egy jó minőségű szíj véleményem szerint akár a duplájat is elmeheti mint 5-8 ezer km, persze ha közben az idő nem vágja haza.
-
dabgergo
őstag
válasz
macilaci78
üzenetére
Hmm köszi, elgondolkodtató. Van olyan benzines típus, márka ami híres arról h kevés vele a macera, jobban bírja mint a társai?
-
válasz
macilaci78
üzenetére
Tudom, én írtam azt is. Ennek ellenére a zár az alkalmi tolvajoktól véd. (A profiktól nem.)
-
válasz
macilaci78
üzenetére
Vannak ezek a fix hátsókerék-zárak, amiket nem kell hurcolászni, és csak oda kell rúgni neki egyet lezáráshoz: [link]
Ahol nem lehet a motort fix tárgyhoz rögzíteni, ez is több a semminél. -
válasz
macilaci78
üzenetére
Persze, írtam is:
"Robogónál/nagy robogónál viszont szerintem is talán a legjobbak a michelin-ek, de ugye az teljesen más felhasználás." -
dabgergo
őstag
válasz
macilaci78
üzenetére
Köszi a részletes választ. Vész esetén egyébként tudok majd menni autóval is, télen azért az a terv.
-
NYPD
senior tag
válasz
macilaci78
üzenetére
Csak akkor, ha a Szerémi felől
. Közben széttúrtam az internetet, többen is írták, hogy az első szezonban-évben nagyon fasza a pirelli, de utána felkeményedik, és szarabb lesz. Szerintem maradok én is a Michelinnél. Kékholdban most úgy is van páros akció, bár azért így is fáj az a 45 ropi (szállítással). -
NYPD
senior tag
válasz
macilaci78
üzenetére
Uccsót rosszul tudod, a földút is közútnak minősül, ugyanúgy érvényes ott is a kresz. Ahol nem, az a közforgalom elől elzárt magánút.
Na de hogy másról is beszéljünk, elevenítsük fel egy régi kedvencünk a világítás mellett, ami így szól: "milyen gumit vegyek?"

Kezdem érezni, hogy a City Gripnek elfogyott a kenyere java, kanyarban már hidegben bebillen a motor, nagyon ésszel kell fordulni hogy íven maradjon. Nézelődöm, mire kéne cserélni, eredetileg a City Grip 2, éls a Pirelli Angel Scooter között vacillálok. A motor egész évben megy, szóval hideg, moslék - mint most - időben is meg kéne állja a helyét.
Tapasztalatok esetleg? A City Grip 2-ről jókat hallottam, a Pirellire lennék kíváncsi igazából főleg, ajánlott-e.
-
Debilon
addikt
válasz
macilaci78
üzenetére
földút is lehet olyan út, ami közút és amire hatályos a kresz
ez a kulcs "közforgalom elől el nem zárt magánutak" -
dabgergo
őstag
válasz
macilaci78
üzenetére
Köszi a tanácsokat, ha jobb idő lesz kipróbálom a konkrét útvonalat egy próba robogóval, kiderül mi a realitás...
-
dabgergo
őstag
válasz
macilaci78
üzenetére
Ha döntök az elektromos mellett és azon belül is a Super Soco mellett akkor ok a kb 600 körüli ár.
Kérdés h megéri e ennyi pénzt költeni egy motorra ha csak heti 60km-re kell max és azt is inkább rosszabb akár földúton. Nem amortizálnék ott nagyon hamar le egy Super Socot?Ha 300-ért van mondjuk olyan 4 ütemű ami vállalható mert nem nagy a fenntartási költsége, nincs vele sok macera és nem durván hangos, büdös, akkor az azért érdekelne, a 300ezer különbség sok, ilyen kevés km mellett egy év alatt biztosan 60-80e alatt a benzin költség, tehát elég hosszú idő alatt hozná csak vissza az árért a Super Soco, bár ha akár 5-10 évig tényleg használnám a Socot akkor anyagilag is talán az a jobb, jó lérdés... Magam sem tudom mennyire hosszú távú lenne ez, ki tudja 5 év múlva pl hova és hohy fogok munkába járni...
-
válasz
macilaci78
üzenetére
Nyilván, amit felhoztál példát ott a fizikával nem lehet szembemenni.
Szerk: Viszont az nem is életszerű, hogy egy 50 kilós pilóta üljön elől, te pedig ekkora emberként és utasként hátul kapaszkodsz belé...
-
válasz
macilaci78
üzenetére
Azért nagyon nem mindegy, hogy ki ül a motoron, mennyire érzi, illetve mennyi rutinja van. Emlékszem anno amikor én jártam volt egy alsó hangon 120 kiló környéki srác, és hát neki nem vált a javára a súlya. De nem is azzal volt a gond, hanem annyira nem érezte a dolgokat, hogy az hihetetlen. Már a rutin pályán is nem egyszer esett kelt a nagyon lassú menetnél/fordulóknál. Nulla érzéke volt az egész témához, szerintem még biciklivel sem fordult volna meg ott ahol motorral kellett. Igazán nem is értem, hogy hogyan ment át rutinon, de a lényeg, hogy csak kikerült valahogy a forgalomba. Én már külön voltam akkor tőle és csak hallottam, hogy az első városi gyakorlatnál már volt balesete, egy gyalogos bemozdult a zebránál ő meg pánikszerűen behúzta az első féket, pedig csak lépésben mentek. Úgy kellett leszedni róla a motort. Akkor utána le is passzolta az oktatója.
A teljes ellentéte meg pont velem vizsgázott városin, egy kb 50 kilós fiatal csaj. Régi sor 4 650-es karbis bandittal. Ha jól tudom, akkor a száraz tömege valahol 220 kiló fölött van a motornak. Baromi ügyes volt a csaj, minden nehézség nélkül rögtön átment mindenből. Mondjuk az is hozzátartozik, hogy nem az oktatáson tanult meg motorozni. A bátyjával anno együtt terep motoroztunk még, kb motoros volt az egész család.
Tehát ha valakinek van egy jó, minimum 80 kilós testsúlya akkor az egyértelmű hogy előnyt jelent sztenderre rakásnál, motor mozgatásnál stb, ez nem vitás. Viszont ha ez mellé párosul egy adag esetlenség, akkor az bizony le tudja győzni a fizikumot. Tele van a youtube kis kontra nagy emberes videókkal.
#92739 macilaci78 Nagyon sok ember nem is a nagy végsebességért van oda, hanem az állandó kigyorsítás a gyengéjük. Ahhoz meg kell a lóerő.
-
Gabis
őstag
válasz
macilaci78
üzenetére
Köszönöm az infót. Az X-Max tetszik igazából a legjobban, aztán a Forza. Sajna ez egy ördögi kör, mert ha tovább spórolok, hogy egy ilyen összejöjjön, addigra valószínűleg már nem ezek az árak lesznek.
Szóval vagy lenyelem a békát, vagy elengedem a dolgot. -
válasz
macilaci78
üzenetére
Volt, amelyikből a két szomszédos méretből az egyik szűk volt, a másik laza. Volt, amelyik csak egy pontban nyomott, stb.
Ezért van a jobb gyártókál többféle vastagságú szivacs. A Shoei-nél pl. az XL-es héjmérethez van háromféle koponyaszivacs, és asszem kétféle arcszivacs. Nincs két egyforma fej, nekem is cserélni kellett a gyárit.
-
válasz
macilaci78
üzenetére
Vészfékezésnél nyilván kell az első is. De én kisebb fékezéseknél (pl. lámpánál megállás) ösztönösen mindig a hátsót húzom. (Bal kéz = fék, jobb kéz = gáz. Kényelmesebb.)
-
Zoli bácsi
őstag
válasz
macilaci78
üzenetére
Azt hittem az a közös, hogy senki nem akarja lenyúlni.....
Igazából ízlés kérdése, Fiat Multipla-t is sokan megvették, van akinek semmi pénzért nem kéne. Praktikusságot sokszor nehéz összehozni a szépséggel. -
macilaci78
nagyúr
válasz
macilaci78
üzenetére
Na, vasárnap kora délután észrevettem a popszegecset, délután rendeltem a webshopban szereléssel, ma délelőtt hívtak, hogy akár 1-re is mehetnék szerelni. Hát, holnap lesz belőle, nem volt kedven defektes kerékkel munkába jönni.

-
KTMHobby3
tag
válasz
macilaci78
üzenetére
Ha még nem próbáltad, nem tudod milyen.
"Megmondom az őszintét: a plexitől fázok rendesen."
Mitől félsz? Amiket leírtál, azok feltételezések. A plexi sokkal jobban ellenáll a karcolásoknak mint a sisak szélvédője. Nem véletlenül használták vadászgépeken. Tudom miről beszélek, minden motoromon volt plexi szélvédő, a mostanimon is van, amit a képen is látsz. -
válasz
macilaci78
üzenetére
"vagy 80k Ft-ig tréler"
Azért az nem rossz...

-
KTMHobby3
tag
válasz
macilaci78
üzenetére
"Szóval szélvédelmet egy jó rétegrend is adni tud."
Annyit biztos nem, mint egy plexi szélvédő. Plusz, az én kismotorom szélvédővel gyorsabb, mint nélküle. Egy áramvonalas idom csökkenti a légellenállást. [kép] -
válasz
macilaci78
üzenetére

A fotó 2023-as. Nyergessel jöttem le Piliscsabánál az egyetemnél Esztergom irányába. Kb 10 centi hosszú hatlapfejű csavar tökéletes merőlegességgel befúródva. A szerelő kesztyűjéhez viszonyítva lehet következtetni a méretére. Jobb első kerék, a max tehet közelébe voltam. Az volt a szerencse, hogy nem durrdefekt volt, kb 15-20 másodperc alatt eresztett le teljesen. De rendesen félreállni már nem tudtam. -
Gabis
őstag
válasz
macilaci78
üzenetére
Ha elvagy nélküle is, megértem.
-
Gabis
őstag
válasz
macilaci78
üzenetére
Givi, Sixgear, Kelemen motor stb. árulnak nem kormányvégsúlyos kézzsákokat.
bytesizelife: Köszönöm szépen.
Ránézek ezekre is. Holnap megyek a Mountex-be, eddig Helly Hansen, Klim, Icebreaker, Devold amiket néztem. -
KTMHobby3
tag
válasz
macilaci78
üzenetére
Ezzel mélységesen egyet értek. A szélvédő eltereli a szemből jövő szelet, ami minden kis lyukat megtalál. Ezért csináltam minden motoromra plexi szélvédőt. Ha elég nagy, jól el lehet bújni mögé.
-
Gabis
őstag
válasz
macilaci78
üzenetére
A lényeg, hogy megoldottad.
-
Gabis
őstag
válasz
macilaci78
üzenetére
Macerásabb, de én csak deréknál szoktam összetépőzárazni.
-
Zoli bácsi
őstag
válasz
macilaci78
üzenetére
Az lesz, megfejtetted a rejtélyt szerintem.
A nyáron lazán elforgó kormánymarkolatot meg sem lehet egy millimétert sem mozdítani.
-
Gabis
őstag
válasz
macilaci78
üzenetére
Tökéletes a nyakba akasztós is, én is azzal nyomom
-
NYPD
senior tag
válasz
macilaci78
üzenetére
Jut eszembe, nem te álltál meg véletlenül mögöttem az Egressy-Vezér sparnál tegnap du? Fehér shark sisak, sh300 stimmelt

-
Zoli bácsi
őstag
válasz
macilaci78
üzenetére
Új hozzászólás Aktív témák
- Philips Lattego EP5345 Szervizelve I Megkímélt állapot I Tejes kancsó I Garancia I Beszámítás
- Mi Vacuum Cleaner mini kézi porszippantó
- Új, csomagolássérült Philips, TrueLife, Lovi cumisüveg melegítők/sterilizáló/mellszívó - garival! -
- Jura Ena 8 automata kávéfőző
- Eladó D1S LED izzók Canbus 160W 25000LM 6000K 2 db
- Akció! HP ZBook Firefly 14 i7-1185G7 32GB 512GB Nvidia Quadro T500 4GB 14" FHD 1 év garancia
- Apple iPhone 15 128 GB Kék 12 hónap Garancia Beszámítás Házhozszállítás
- Redragon Kumara K552 RGB Brown Switch magyar billentyűzet
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- 188 - Lenovo LOQ (15IRX10) - Intel Core i5-13450HX, RTX 5060
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Napközben volt egy-két száraz etap, de tegnap du. pl megint full esőbe mentem haza ilyen 5 után. A hideggel nekem sincs bajom, ruha van mit felvenni, de az esőt már nem kívánom. Amúgy az én sisakomban (HJC i91) meglepően fasza a pinlock, még esőben sem párásodik semennyire.
Esetleg érdemes-e emiatt rendszámoztatni a segédmotor-kerékpárt?

Őszintén megmondom, nem vezettem oldalkocsis motort, soha, ez kimaradt. Meg már nem is a mostani forgalomba való, na. Kicsit beszélgettem a kereskedővel, mondott egy 1,3M beszámítási árat (1,68-ért vettem, jó ár lenne) az Imperiale-ra, ha veszek egy Jawa-t.
A bal oldali fekete kis nyomógomb. Egy videó panelből van, 6,5x6,5 mm-es. Ilyen:
majdnem kimondtam, szóval semmit nem ér a pénzünk.

Ránézek ezekre is. Holnap megyek a Mountex-be, eddig Helly Hansen, Klim, Icebreaker, Devold amiket néztem.
nyogo83
sityupityu