- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Yutani: Yutani Retró Hangkártyái: AdMOS AdWave 32
- user2: Kia Ceed Gold 160 1.5 T-GDI MY2024
- Kempingezés és sátrazás
- gerner1
-
LOGOUT
Mindent a robogókról / kis motorokról topik
Első hozzászólás előtt olvasd át a téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
A Scarára keresek két korrekt gumit. Milyet és honnan érdemes vadászni? Átlagos közlekedésre kell, zord időben nincs elővéve. Jelenleg Pirelli MT 15 Mandrake van rajta, tartok tőle hogy még az eredeti.
-
NYPD
aktív tag
válasz
seller007 #85892 üzenetére
Attól függ, hol. Én pl a hattyú u. elején dolgozom a shell kút magasságában, ott a ház előtt hagyom napközben, több motor is áll ott. Azelőtt a városmajorban is kint állt az utcán. Éjjelre mindenképp nehezíteném a mozgatását valamivel, ha kint marad. De a blahán nappal se élne túl szerintem 1 óránál többet.
-
Rivaul
addikt
válasz
seller007 #85894 üzenetére
Az ilyen lopásokat legtöbbször a hirtelen ötlet hozza. "Né má, ez nincs lekötve" alapon. Ahogy Nyugo is mondja, már az is sokat számít ha csak úgy nem el tolható. Főleg amennyiben valóban csak nappalról van szó. Azért az F15 egy viszonylag népszerűbb modell, az ilyet könyebben kiszemelik. Ma már nem is elhanyagolható összegeket kérnek értük. Éjjelre biztos láncolnám.
-
KTMHobby3
tag
válasz
malagutif122 #85890 üzenetére
Amiről Te írsz, az a forrasztóvíz. Sósavban feloldott cink lemez elegye. Az biztos jó forrasztást ad. Én mindig ezt használom. Nálam a ledes világításhoz, a kis vezeték keresztmetszetekhez a préselés szóba sem jöhet. Ezért marad a forrasztás, meg a zsugorcsöves szigetelés.
-
-
-
seller007
tag
Helló!
Lánc nélkül mennyire "lopás esélyes" pesten kis értékű Malaguti F15-öt parkolni nappal forgalmas helyeken?
Köszi! -
nyogo83
Topikgazda
válasz
malagutif122 #85890 üzenetére
Lehet azzal is elotisztitani a feluletet. Itt inkabb az latszik, hogy a vezetek nem volt tiszta, vagy gyenge a paka es nem tudta rendesen atmelegiteni a forrasztando saru reszt+vezeteket.
En inkabb preselessel raknek fel uj sarut. -
válasz
Zoli bácsi #85886 üzenetére
Zárt garázsba szerintem is teljesen felesleges a takaróponyva, én is nagy lepedőket használok.
Por ellen tökéletes.
-
macilaci78
nagyúr
válasz
Zoli bácsi #85886 üzenetére
Az enyém is Lidl-ös, mármint a nagy.
A társasházi teremgarázsban nincs slag, meg az udvaron sem. Viszont egy lándzsás mosóval ellátott MOL-kút van egy saroknyira. Az ülésre vettem egy huzatot, hogy eső, madárürülék ellen védve legyen, ezt szoktam használni. Ez lejön, karkolatra kesztyű és nem koszolom össze magam akármilyen koszos motorral a mosóig.
Amúgy annyira poros a teremgarázs, hogy a kocsit is évi 2-3 alkalommal voltam csak hajlandó megmosni, pedig a rendszerint minden héten ment.
A robogó nálam is elrakva télire, nemhogy nincs indítva, de az akkut is kiveszem belőle, havonta egyszer rátöltök. -
A tankot szeretném "felújítani"
A mosás rendbe is lesz (citromsav) de szeretném levédeni is utána.
Ezt a festéket találtam:
UNILUX OLAJ ÉS BENZINÁLLÓ ZOMÁNCFESTÉK 0,25 LITER
Valahol műgyanta alapú benzinálló festéket olvastam, h az kellene - de azt nem találok... -
Zoli bácsi
őstag
válasz
macilaci78 #85884 üzenetére
Lidl-be vettem motortakaró ponyvát, 5e. körül volt, teljesen jó. Két rétegű, belül fehér, külseje fekete, szerintem nem karistol, meg a párát is átereszti.
SZokott lenni olcsóbb, vékony, ezüstös színű, egyrétegű fajta is, de szerintem a fekete jobban megéri.
A robogómra vékony takarófóliát dobtam rá utóljára, az a legegyszerűbb (Hátsó doboz miatt ponyvák kicsik), nekem is poros a garázs. Aztán ezek a fülbemászó bogarak tanyát vertek a ponyva alatt, ahol a betonon feküdt a fólia. Huh, mennyi volt mire észrevettem.
Most sima lepedővel takartam le, szerintem zárt garázsba ez a legjobb, fogja a port. Néha az asszony átmossa, tökéletes porfogó, párát is tuti átereszti. Két darab bőven elég, használt, enyhén sérült lepedők jók erre a célra. Régen az MZ-ket is télre lepedővel, kimustrált takarókkal takargattam.
Amúgy már én is gondolkodtam rajta, hogy nem takargatom, de ugye nekem hetekig, télen hónapokig el sincs indítva...Egyszerűbb indulás előtt slaggal leveretni a port róla.
A fólián pláne látszik, hogy 1-2 hét alatt is mi port megfog. SZomszéd házat elbontották, napokig dózeroltak. Azon a telekhatáron áll a garázsom, betonlapokból épült, régi fa garázskapu, résekkel, amit nem is bántottam, ennyi szellőzés kell. El tudjátok képzelni, mi por jött le az autóról, meg a robogó fóliájáról..? -
macilaci78
nagyúr
-
FeniX-
senior tag
Hali, csak infónak mesélem, hogy ilyen "műanyag hatású" fekete fényezésű dolgot ne vegyetek. :-D
Ráraktam a régi motortakaró ponyvámat a mocira, és ahogy a szél mozgatja a ponyvát már kb. össze is karcolódott a tank, meg oldalt a deknik. Kipróbáltam, levágott körömmel kb. végighúzom rajta az ujjam és ott a karistolás nyom. :-D
Mindegy, úgysem kirakat-motornak akartam a gépet.
-
mumtaz
senior tag
válasz
macilaci78 #85880 üzenetére
Csak egy átlagos nap Budapesten.
-
macilaci78
nagyúr
Blaha, körút, Petőfi híd felől Keleti felé, 62-es villamos megállónál a lámpánál állok a jobb oldali sávban, mellettem a kerékpársávban ételfutár. 18:40 körül lehet.
Nekünk zöld, azon ritka alkalmak egyike, amikor mindenki megvárja. Néhány gyalogos még lézeng a gyalogátkelőhely - mellett.
Szóval zöld, komótosan indulok - elbambulbat egy csinos dekoltázsban - nem is akartam a gyalogosok közé hajtani. A bringás futár is kimérten közelít, csenget.
Az utolsó gyalogos nő ekkor néz fel, majd balra, végül a hang irányába, ledermed. A bringás nem tud mit kezdeni, leugrik a nyeregből, lába közt a vas, de a bringa így is hozzáér a tehénhez.
Én komótosan megállok mellettük bő 1 méterre, a dudát csak azért engedem el, hogy tisztán hallhassa intelmem. -
mumtaz
senior tag
válasz
macilaci78 #85877 üzenetére
-
nyogo83
Topikgazda
válasz
macilaci78 #85877 üzenetére
-
macilaci78
nagyúr
Erről magamra ismerek!
-
xTREem
tag
Üdv!
Piaggio NRG Power DD robogón Naraku (öntöttvas 50-es) hengerszettet cseréltem. Működik és megy is, viszont a kompresszió 6,3 körül alakul hideg és meleg motornál is. Rossz lehet a kompressziómérő, vagy rosszul csinálhattam valamit?
Köszi
-
Steve_Brown
senior tag
Üdv!
Ez a cucc működik Simson töltőtekerccsel? Nincs a vázra testelve a tekercs és a két kivezetését kötném rá.
Problémát okoz neki ha aksi és terhelés nélkül van használva? És ha csak terheléssel?
És ha két darab (mert ugyebár 2 hasznosítható töltőtekercsem van) kimenetét párhuzamba kötöm a világításra akkor attól tönkremegy?
Ez egyébként milyen elven működik? Fázist hasít?
Köszi a válaszokat! -
-
fanci
tag
Karburátor ki lett pucolva mert 2 percenként leállt, előtte nem volt probléma az alapjárattal.
-
Madball
csendes tag
Változtattál valamit a motoron, mielőtt megjelent ez a hiba? Nem lehet, hogy falsot szív (pl. repedt szívócsonk, tömítés)?
-
fanci
tag
Sziasztok!
Suzuki sepia 2t robogó alapjárat magas, egész normálisan indul majd néhány másadperc múlva kicsit gyorsul és úgy marad. Alapjárat csavart már nem tudom kíntebb tekerni, gázbovdenen sem tudok már lazítani.
Van még valami lehetőség az alapjárat csökkentésére? -
FeniX-
senior tag
válasz
sityupityu #85867 üzenetére
Sziasztok, köszi! NYPD, meg fogsz lepődni de a Döme bácsi már tudja, hogy az a kedvencem! :)
A torpanásról: 3500 környékén vagy az alatt csinálja, de szerintem az csak szimplan annyi, hogy keves neki onnan ragyorsitani. Anno a yamaha is csinalta.
-
-
hugi0
őstag
válasz
body007 #85690 üzenetére
Uj uzemanyagtankot nem keszitesz ?
Tudok tippet adni.
Korubelul plusz 1 liter - es biztos nem rozsdasodik.
Az elmult 2 hetben jo 10 kilometert toltam - mert a karburator mindig eltomodott (rozsdatol). -
nyogo83
Topikgazda
válasz
FeniX- #85857 üzenetére
En azt mondom, hogy ha gebasz van, akkor azt az elso par szaz km alatt ugyis kitapasztalod/eszreveszed.
Elso garis szerviznel megcsinaltatod, aztan le van tudva, utana meg megcsinalod te az olajcseret.Utana meg azt a 20-ast kipotolod, aztan kijon belole egy gyari bukokeret elore
-
FeniX-
senior tag
válasz
nyogo83 #85856 üzenetére
Még elsősorban ezen a "garis" szervizlátogatáson agyalok sokat. Amit írtál privátban is, hogy ha az első kötelező után nem igazán jön ki hiba, akkor lehet, hogy érdemes fontolóra venni, hogy azt a húszezret másra is el lehet ám költeni.
A torpanás az valami olyami, hogy egyenletes gázzal haladva (félállás) ilyen ki-kihagyások. De ilyen apró, szóval nem erőteljes, csak érezhető, hogy mintha úgy néha be-bedadogna. Majd figyelem még, hogy előjön-e.
Meg persze a gumit akarnám még lecserélni, de nem akarok mindent egyszerre, így is elég sok $ elment most.
-
nyogo83
Topikgazda
válasz
FeniX- #85855 üzenetére
Vegre, grat!
Hidegen nagyon rovid ideig lehetseges egy pici torpanas, de melegen nem igazan, legalabbis nekem nem remlik hogy mire gondolsz igy elsore.
A labfeket nekem is picit szokni kellett, hiaba nekem nem telitalpas a labtarto, de en pl annyira megszoktam, hogy kombi fek miatt csak a hatsoval fekezek mar szinte.Az "lustasagon" egy picit lehet meg finomitani, mert szerintem neked is gyarilag 17-es elso es 41-es hatso lanckerek van gyarilag. A K-Light-on pedig 15-os elso es 41-es hatso lanckerek van, pedig sulyra nagyjabol hasonlo, a blokk pedig csont ugyanaz.
Emiatt a K-Light erezhetoen dinamikusabban indul meg hozza kepest, meg az elejen csinaltunk a sogorommal egy ilyen tesztkort az o Superlight-javal, ugy hogy cserelgettuk egy szakaszon. Raadasul vegsebesseg is hasonlo, szoval erdemes azt a -2 fogat kiprobalni.
2500Ft egy elso lanckerek, nem nagy tetel egy teszt erejeig.A tankra lehet erdemes lenne az also felre valami matt atlaszo foliat nezned nehogy kikezdje, a matt fenyezes kenyes ilyesmire.
-
FeniX-
senior tag
Hivatalosan is visszatértem. :-D
Volt egy sanda gyanúm, hogy nem kell majd 3 hetet várni a dologra, ma szóltak, hogy mehetek is. Így elmentem egy bejáratós kört visegrád irányába. 500 km-nél lesz az első szerviz.
Egyelőre nagyon furcsa, hogy teli-talpas lábtartó van és nincs rajta a lábam a féken. Persze, mivel kombinált fék van, így azzal nyugtatom magam, hogy ha a kart húzom, az is 'valami', de nekem sok idő rámarni a lábfékre, ha helyzet van. :-D
Van egy kis torpanás még a motorban, úgy mondanám, hogy mint amikor hidegen próbálja húzni az ember. Ezt még betudom annak, hogy bejáratós, bár - nem tudom - Nyogó, neked volt ilyen esetleg a K-lightnál?
Amúgy nagyon tetszik a mocika, a 250-es meg a 4 hónap kihagyás után igazán olyan, hogy "alig megy" - érzés. (Nem is pörgettem 5000/min fölé most bejáratás alatt)
Persze, a térdvédőm elkezdte már most karistolni a tankot oldalt, arra figyelnem kell majd.
Nagyjából ezek az első benyomások. -
KTMHobby3
tag
válasz
sityupityu #85852 üzenetére
Azért ez egy érdekes felvetés. Pont az alkohol, ami semminek sem árt. Elektronikus paneleket kizárólag alkohollal lehet tisztítani, mert az nem támad meg semmit. Az a sok adalék, amit bekevernek a benzinbe, inkább az lehet a felelős, de arról mélyen hallgatnak.
-
válasz
perge666 #85849 üzenetére
Ugyanígy vagyok vele én is. Teljesen egyetértek azzal, hogy nem csak a hosszabb ideig tartó állás miatti berohadás veszélye van az e10-el, hanem az állandó és tartós használat mellett is, és a hosszabb távon is kihatással van a gumi és műanyag alkatrészekre. Szerintem ez nem kétség. Mostanában nem igazán váltogatom a nagy motorjaimat, a mostaniak szerintem még jó darabig meglesznek, így semmi pénzért nem tennék e10-et beléjük. A múltkor már beszélgettünk erről és akkor még az autómmal is így voltam, de azt időközben én is feladtam. Nagyon sokat megyek a saját autómmal is, évi minimum 20, de inkább 25 ezret, ilyen összeg mellett már én sem megyek el.
Nem idevaló téma, de érdekesség képen megemlítem, hogy rengeteg anyag van már fenn a neten (YouTube-on is), amik kifejezetten a modern, nagynyomású belső égésű benzines motorok és az e10-es üzemanyag kombójával foglakozik. Ezen belül pontosabban arról van szó, hogy miként változtatja meg (torzitja el) a gyárilag megtervezett optimális befecskendezési képet az alkohollal kombinált benzin. Több, korábban teljesen megbízható autó típusnál egyre gyakrabban jelentkezik dugó átégés/kilukadás probléma ami korábban nem volt jellemző. Szét szedve ezeket a motorokat egyértelművé vált, hogy ezeknél mind megváltozott a porlasztási kép, több üzemanyag jut kisebb felületre ami előidézi a hibát. És sok szakembernél egyre nagyobb az egyetértés abban, hogy ezt a dolgot az e10-es üzemanyaghoz lehet kötni. És az sem véletlen, hogy több típusnál is akkor lett ugrásszerű növekedés ezt a hibát illetően, amióta megszületett a 10 százalékos benzin. Azért érdekes nem?
-
perge666
veterán
Én motorba,rotációs kapába,fűnyíróba,fűkaszába,láncfűrészbe csak 100-ast tankolok nem adok más véleményére. Nekem megér annyit a felár hogy nyugodtan aludjak,csövek,tömítések csak tovább bírják így szerintem.
Havi szinten 10-15 liter ha elmegy ezekbe a gépekbe akkor sokat mondok,inkább 10.Abba a +3000ft-ba nem halok bele…..Na kocsiba már nem tankolok 100-ast,ott már sokkal több külömbség jönne ki.
Tudom nem te kérdezted,de valamiért rád kattintottam a válasszal.
-
NYPD
aktív tag
válasz
akos727 #85846 üzenetére
Attól függ, mennyit áll a motor. Én mióta bolond áron mérik a 100-ast, 95-öt tankolok. Ha sokat megy a motor, szerintem nincs számottevő jelentősége, ha ki van belőle járatva. Ha pl télre elteszi az ember (hallottam ilyenekről
) akkor ajánlott koppra tölteni 100-assal, mert az nem rohad bele.
-
akos727
senior tag
SZiasztok! Karburátoros kollégákat kérdezem, hogy mennyire szokott probléma lenni ennyi idő elteltével a e10-es üzemanyag használatával? Mindenki rigoat, hogy megöli a tömítéseket az üzemanyag rendszerben.
-
drlovi
aktív tag
Sziasztok!
Egy olyan kérdés, hogy van egy aprilia sportcity 200 robogóm. A műszerfalon van egy index visszajelző ami folyamatosan világit, nem csak akkor amikor indexelek. Az égők közül nincs kiégve egy sem. És maga az index is működik rendesen. Hátha már volt valakinek hasonló -
Rivaul
addikt
válasz
malagutif122 #85843 üzenetére
Igen. Ez a rox gyárija.
-
nod1
csendes tag
válasz
macilaci78 #85827 üzenetére
A poén az, hogy itt is az ülés alatt van a tanksapka.
Eszméletlen eső lehetett, ha tényleg így is befolyt.
Vagy, fel volt hajtva a háttámla. -
FeniX-
senior tag
válasz
Zoli bácsi #85831 üzenetére
Szia Zolibácsi, köszönöm kérdésed, végül Nyogóval 1-2 rávezető kérdés-válasz után végülis meggyőztem magam, hogy mégis letegyem a voksom egy új keeway mellett. Elvileg, ez egy tavalyi "megmaradt" superlight 125-ös modellke lesz.
A papírmunkát már lerendeztem, a felét kifizettem és most várom a szalonból a telefont, hogy szóljanak, hogy jöhetek érte. :-D
Egyelőre 'ennyi'.
Köszönöm azért ezt a linket, mindjárt meg is nézem. -
Pubszon
veterán
Sziasztok.
Yamaha Jog-nál hol találom meg a gyártási évet?
Köszi. -
Zoli bácsi
őstag
válasz
mumtaz #85832 üzenetére
Én a kormányt láttam, meg az egyik első villát, persze nem vagyok szakértő.
Csak gyakorlatilag új motor, meg szerintem az árból is lehet alkudni.
A hirdetést megnézni nem kerül semmibe.
Így laikusként azt gondoltam nem nagy összeg helyrehozni. Nekem egy 2T Liberty-m volt, amit használtan vettem, annak is a villájával volt gond, karambolos volt. Mielőtt eladtam alkatrésznek, szerelőtől kértem árat a javításra, azt hiszem 150 ezret mondott, de abba egy kipufogó is benne volt. Új vagy bontott alkatrész, ezt nem tudom hogy számolt.
Mivel kínai alkatrészekből rakják össze (A Brixton-t), gondolom nem annyi az új alkatrész, mint egy japán motorhoz. -
mumtaz
senior tag
válasz
Zoli bácsi #85831 üzenetére
Sok közöm nincs hozzá, de azt azért rendesen elfektették. Ha jól látom az első villa is szépen görbült.
-
Zoli bácsi
őstag
Fenix fórumtárs, vettél gépet?
Rád gondoltam, mikor megláttam, nem tudom mennyi lenne a javítás, akár meg is érhetné, szinte új: [link] Annyira nem sérült szerintem.
Remélem meg tudjátok nézni a linket. -
Scarabeo előszedve. Félig volt az üzemanyagtartály, olyan 5-6.-ik rúgásra indult. Kicsit játszani kellett a gázzal, de mikor az automata szívató magára talált, már szépen ketyegett. Talán az alapjárat picit alacsony, majd finomítok rajta. Gurultam vele egy 30km-es karikát, közben tele is tankoltam a kúton. Hazaérve viszont eltört a sztender visszahúzó rugó. Esetleg valaki tud ajánlani olyan helyet ahol érdemes rendelni, illetve pontosan milyet vásároljak hozzá?
-
kmiki21
újonc
Sziasztok!
Szeretném a segítségeteket kérni.
Van egy Sym Symphony 4T robogóm, kb egy hete alig értem vele haza a munkából. Nem járt egyenletesen a ház előtt le is állt, nem is indult, akksi is lemerült. Gondoltam feszszabályzó. Feltöltöttem az akksit gyújtást ráadom semmi. Egyszer csak feltűnt, h nincs bekapcsolva a világítás felnyomom a kapcsolót, lett egyből gyújtás. Beindítom indul, de nem jár szépen. Lekapcsolom a lámpát szépen jár, lámpa fel megint köhög. Kiveszem a relét ugyan ez a hiba. Van esetleg ötletetek, hogy mi okozza ezt? -
NYPD
aktív tag
válasz
macilaci78 #85823 üzenetére
Bármi lehet. Nekem is csak egy biztosíték van, az rendben van, mert akkor önindító se lenne meg kb semmi elektronika. Már itt vagyok a szerelőnél, Mai edzés is megvolt.
-
macilaci78
nagyúr
A Lada Samaránk csinálta, hogy nagy esőben annyi víz jutott a motortérbe, hogy a gyertyakábel külsején ment a villám, így dadogott a motor. Persze üzemmeleg motorral elég volt 1-2 percet állni, vagy csak lassítani és pikk-pakk kiszáradt. Gondolom, nálad ez már nem lehet gond.
Ha sok a víz, a CDI is lehet zárlatos, bár annak látszódnia kéne.
Ugyancsak lehet valami biztosíték a ludas. Mondjuk, az enyémben csak egy darab olvadóbiztosíték van az akku mellett.
De lehet, a hiba független az esőtől és rossz helyen keresünk. Nem lehet, hogy a vákuumos benzinpumpa makacsolta meg magát? -
NYPD
aktív tag
válasz
macilaci78 #85821 üzenetére
Most kivittem a napra, szétkaptam megint.. Légszűrűbetét porszáraz, motortér szintén, CDI-t eltakarítottam, kitörölgettem a helyét, itt is csak egy kis sár volt ami a taposóról befolyt az idő alatt. Csatlakozók mindenhol rendben. Az önindító néha csak nyekeg, bár eddig nem volt vele gond, mindenesetre megforgatja. Se gombra, se rúgdosásra egy pöffenés se. Gyertya jó, szép barna. Kifogytam az ötelekből, lehet megint tologatni a szervizbe. Az legalább csak kb 4-5 km, a tegnapi 10 után már semmi.
-
NYPD
aktív tag
Tudja már a fene ennek mikor mi nyűgje van, legszívesebben már beborítanám az első árokba aztán felgyújtanám, amennyit már szivatott... Pedig nem ez volt az első esője, eddig nem volt semmi gond... Lehet a tegnapi özönvíz már sok volt neki. Reméltem mára kiszárad és jó lesz, de se kép se hang, nem indul. Leszedtem az akksifedelet, alatta még vizes volt, még megnézem lehet a CDI ázott meg, meg kikapom a légszűrőbetétet hogy milyen állapotban van.
-
dond
csendes tag
-
macilaci78
nagyúr
Én otthagytam volna, majd visszamegyek érte, ha lesz időm, türelmem hozzá. A sajátomat ott is hagytam, amikor megállt alattam. Egyszer szerencsére rokon környékén, így csak 3 saroknyit kellett tolni egy udvarig, egyszer meg kolléga céges kisteherautóval segített elhozni másnap. Legutóbb kellett hazatolnom, de az 2,5 km volt "csak".
-
perge666
veterán
Na az Addressnek blokk repedése van ezért nem akar életre kelni.
Még jó hogy nem fizettem érte semmit,de akkor is nagyon sajnálom,nem akar összejönni egy második pofátlanul olcsó ritkán használós motor a Senda mellé.
Debrecen környékén esetleg ha lenne valakinek,nyugodtan keressen meg privátban. -
NYPD
aktív tag
Ez egy jó nap volt... Természetesen mikor máskor akar eltömődni a karburtátor (legalábbis gondolom/remélem csak ennyi a baja, gázadásra fullad, klasszik tünet), mint amikor iradtlan eső és moslék szar idő van. Moszkva tértől Zugló, Fisher I. utcáig motort tolni, és közben fossá ázni, priceless. És most még állhatok neki szerelni..
-
-
Pubszon
veterán
Sziasztok.
Gazdája lettem egy Yamaha Jog 4T-nek (SA36J), ami japán belpiacos.
Az oldal sztendernek megvan a helye, de gyárilag nem sok példányt szereltek vele.
Kérdésem, hogy van valami bolt ahonnan be tudom szerezni hozzá a gyárit?Köszönöm.
-
xTREem
tag
Sziasztok!
Piaggio NRG DD motoron főtengely szimeringet cserléltem. Az eredeti a hajtás oldalon félig-féloldalasan volt benne és mindkét oldalon olajos volt körülötte minden. A csere után jó néhány km levezetése után is érezhetően gyengébb a motor. Hangja kissé más lett, a fordulatot nem veszi fel olyan könnyen, illetve nem is pörög annyira. Hideg motornál alapjáratot nem tartja, lefullad. Azt tudni kell róla, hogy elég kopott a motor, mérés után kb. 7 a kompresszió (tudom, határeset). Mindezek ellenére korábban 5,8g-os görgőkkel 7500-7800 fordulaton tempós gyorsulással kb 85km/ó (GPS) sebességgel ment. Csere után 75 a max.
Létezik, hogy ennyire megfogja az új szimering a motort?
Esetleg az új szimering okán változott a kompresszió az elősűrítésnél és ez betett az amúgy is gyenge motornak?Válaszotokat előre is köszönöm!
-
perge666
veterán
Srácok!
Hol keressük a hibát,segítsetek légyszi.Suzuki Address robogó hol adott szikrát hol nem.
Cimborám átvezetékelte ( össze volt berhelve szegénykém ) mostmár van szikra mindig,de nem akar indulni az istenért sem.
Gyertya ki,pici benzin a hengerbe,pöffen 1-et 2-őt amikor van kedve és annyi.
Gyújtás elméletileg jó,gyakorlatban kérdéses hogy jókor adja e a szikrát,erre még rá lesz nézve.
Membrán hiba miatt nem produkálhat ilyen hibát esetleg? -
palfitom
félisten
Suzuki Lets 4 robogóra szeretnék gumikat vásárolni, a gyári mérete 80/90R10.
90/90R10-es abroncs is felszerelhető lenne a járgányra?
(Ezt néztem ki: MICHELIN City Grip Front/Rear 90/90 - 10 50J TL) -
Madball
csendes tag
Nekem jónak tűnik, ilyen az alakja (lsd. kép). Nem szív fals levegőt valahol a karbi és a blokk között? Esetleg repedezett szívócsonk, ami most a szereléstől mélyebbre repedt?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- Milyen légkondit a lakásba?
- One mobilszolgáltatások
- Synology NAS
- Hobby elektronika
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Autós topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- További aktív témák...
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 6000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- QNAP TS-870U-RP 8 lemezes Rack NAS
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 9070 XT GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! ASUS Z97-A Z97 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- DDR3 BAZÁR! 8GB 16GB 1333MHz 1600MHz 2400MHz DDR3 memória garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged