-
LOGOUT.hu
Mindent a robogókról / kis motorokról topik
Első hozzászólás előtt olvasd át a téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
apóka
aktív tag
válasz runner 125 #17399 üzenetére
Közbe megnéztem a linken lévő céget....az olaj olcsó, de 2k a kiszállítás...remélem a kútnál 3k alatt van
Focust bontok, ha kell valami írjál. Mk1 98-2004
-
runner 125
nagyúr
Sztereotípia.
Ha, rákeresel a különböző márkákra, szinte mindnél találsz fikázást, de tényleg..
Igyekszem előítélet nélkül írni, - de meg lehet nézni sportmotoron is, a 14-18 éves, magát szerelőnek képzelő, de eddig Babettán és Simon kívül mást nem látott userek terjesztik az "igét".Ahogy a fentebbi hsz.-omban is írtam, én a jóváhagyásokat nem ismerem, nem tudom hogy melyik a jelzi, ha jobb az adott olaj, viszont persu ezt tudta, így ő összehasonlított nekem(ünk) pár olajat, s végül a Mol-ra lyukadtunk ki.
Úgyhogy biztosan jó lesz bele.
"Kinek a pap, kinek a wlan" :-) • A forum arra hivatott, hogy a kérdéseiteket ott tegyétek fel, s ne privát üzenet formájában felém! Köszönöm!
-
apóka
aktív tag
válasz runner 125 #17392 üzenetére
A MOL olajoktól eddig mindenki óvott. Ez biztos, hogy jó?
Tudom, hogy kicsit költői a kérdés, de kicsit bizonytalan vagyok........50 2T scarabeo, miden extra nélkül.
Annyit már leszűrtem, hogy a spéci olaj nem jó (nincs extra terhelés, nem ég el megfelelően és drága), az olcsó is kockázatos.
Vennem kell, már alig van benne.....bár március elején fogom használni, most csak hetente fordulok vele egyet a cégnél az udvaron.Focust bontok, ha kell valami írjál. Mk1 98-2004
-
barack1997
senior tag
A régi Zip-re (fent van a lámpája, nem a szögletes lámpás hanem aminél belóg középen egy kis műanyag) passzol a Zip SP lámpa és egyben elsőidom? (aminek alul van a lámpája)
-
runner 125
nagyúr
válasz dave93 #17393 üzenetére
Na látod, jól csináltad.
..alapvetően tényleg - pláne egy robogónál - nincs akkor súlya annak, ha valamerre húz, de egyértelműen arra utal, h bizony azt megfektették már és kapott villa - jobb esetben. Rosszabb esetben a váz ment el.
Ettől még ugyanúgy motorozható marad, s menet közben gyakorlatilag észrevehetetlen, csak ha elengedi az ember a kormányt.
Ilyenkor ez erős alkualap lehet, pláne, ha már az 5. vevő veszi észre.A korból meg nem szabad kiindulni. Lelakott lehet egy 3 éves robogó is, de karc és kopásmentes lehet egy 9 éves is. (lásd enyém)
"Kinek a pap, kinek a wlan" :-) • A forum arra hivatott, hogy a kérdéseiteket ott tegyétek fel, s ne privát üzenet formájában felém! Köszönöm!
-
őstag
válasz runner 125 #17390 üzenetére
Köszi, most értem haza, sajnos ott kellett hagynom.
Egész szép volt, itt-ott voltak kisebb horzsolások, nagyon apró karcok, de hát mégis csak 12 éves motor, meg 139k. A kipufogón látszott hogy tiszta rozsda volt és csak újrafújta, meg telefonba azt is elfelejtette mondani, hogy a kilóméteróra spirál szakadt, és nem mutatja mennyivel megyek, de ezek miatt talán egy kicsit nagyobb alkuval megpróbáltam volna elhozni. Viszont ha elengedtem a kormányt ballra húzott a kicsike, úgyhogy jöttem haza.Hihetetlen amúgy mennyi ilyen motort árulnak. A leo-m is jobbra húzott, utána megnéztem még két leo-t azok közül is mind a kettő jobbra húzott, ez most a változatosság kedvéért a bal oldalt válaszotta
-
runner 125
nagyúr
Egy kis szolgálati közlemény;
Persu-nak hála, felfedezésre került, h a MOL Dynamic Moto 2T olaj az árkategóriájában a legjobb!
Repsol Scooter 2T-t, és még a 3.900Ft/L -es Motul olaj jóváhagyásait is felülmúlja, ráadásul itt 2150 literje.
Érdemes betankolni belőle, jövő héten én is rendelek.
-
-
runner 125
nagyúr
válasz dave93 #17389 üzenetére
Ha, a teleszkóppal bármi lenne azt úgyis éreznéd. Ha, meg akkora a baj, h ereszti az olajat, akkor szépen folyna végig a villaszáron, ne ezzel foglalkozz.
Ahogy látom azt írja külföldi papírjai megvannak - engem jobban izgatna, hogy tényleg megvan-e _minden_ papírja. Persu összeszedte mocis topikban, ( de első hsz.-ben itt is be van linkelve), h milyen papírok kellene ahhoz, h itthon is forgalomba tudd helyezni.
Ezeket mindenképpen ellenőrizd, mert anélkül vettél egy pár év múlva csak kertben járós motort!Típushibáról én sem tudok, általános dolgokat nézz meg rajta. (1. hsz)
Hajrá!
-
-
Tothgera30
Ármester
válasz Nordik #17358 üzenetére
Én hagynám...
#17359 sz_abika: Jah, és az még levegős, egy vizesbe sokkal több, legalábbis a szerviz többet kér.
#17360 kkrisi: Szerintem ezt te se gondolod komolyan. Össze-vissza nézegetsz, mindenféle motorokat, szóval gondolom még te sem tudod mit akarsz. Nézz valami normális motort, vedd meg és örülj neki. Bár ennek a vége úgy is az lesz hogy végül semmit sem veszel.
#17370 g@bo: Ilyenkor nálam nagy vigyor van, ha a forgalom ritmusában megyek akkor 2,5 literben megáll . Pedig ez 2T, megy is ahogy kell neki, és befecsis .
[ Szerkesztve ]
"A pokol nem hely, hanem állapot"
-
zack
nagyúr
válasz runner 125 #17386 üzenetére
Nem törekszem a váltásra. Az utazót kicsit elszámoltad, 155-160km/h a 400-as robik vége, tehát a 140-et röhögve bírják utazóban. A Nexus max. 10-20km/h tud többet, és már olyan tempóról beszélünk a 400-as kategóriában is, ami nem megengedett, hát még a Nexus. Számomra nem lenne annyival több.
Én tudom milyen a 300km/h feletti tempó, tudom milyen a 250km/h utazó balcsiról hazafelé, tudom milyen Rétságnál ha leér a térdkoptató. Mindent átéltem, amit át lehetett egy 1000-es sportgéppel. Nekem 1000-es után egy Nexus olyan lenne mint egy roller.
Persze aki nem kóstolt ebbe bele, annak egy T-Max, vagy egy Nexus "hű" meg "ha", mert robogókhoz képest tényleg jól mennek. De ha ez kellene, akkor váltos motorom lenne (nem adtam volna el a GSXR-t), nem pedig egy guruló fotel.Ami tényleg jól megy az a Gilera GP800. 80 LE környéke. Na az már valami, bár attól sem esnék hanyatt. Igazából ebben a kategóriában nincs meglepi egy sportmotor után.
Egy Hayabusára azt mondom, nyomatékban tudna olyat, amit a GSXR1000 nem tudott. Tehát jelenleg nekem csak a Hayabusa tudna újat mutatni.
Honor Magic V3 5G 12/512GB <<>> Vsonic GR07 + Sony Hi-Res WI-H700 + Sony Hi-Res WI-1000X <<>> Spotify Premium<<>> LG 65" C31LA + LG S80QR 5.1.3
-
runner 125
nagyúr
Persze, értem az érveket.
Noh nálam a praktikum nem játszott szerepet amikor arra esett a választásom...ha, már szóba hoztad a sisaktartót, a Nexus-nál a zárt bukóm nem fért bele, úgyhogy tényleg felesleges ilyen köröket futni egy sportmaxinál. Viszont a kényelemre nem panaszkodhatok. Annó exemmel lementünk vele 1 pihenővel Egerbe Sopronból, és fél Ausztriát is bejártuk, nem zsibbadtam soha. Nyilván nem fotel, - pláne a hátsó ülés, de abszolút túrázható volt.
Viszont a másik; a teljesítmény.
Itt hatalmas különbségek voltak egy 400-as Burgman/Maja és a Nexus között.
Az igazsághoz hozzátartozik, h az enyémben Malossi varió és nyitott dob is volt, ezzel a konfiggal viszont olyan 7 alatt 100-on volt nulláról. - Gyakorlatilag egy az egyben úgy ment, mint egy 650-es Burgman.
Noh és pl pályán a 140-150-es utazót lehetett tartani vele, egy 400-asnak a 120 a kényelmes, sőt, már talán kicsit az is sok.
S, gondot sem okozott még 120-ról előzni vele két személlyel.A T-Max meg tényleg csodaszép, pláne az új. Biztos nem bánod meg, ha majd arra váltasz.
Fordított a helyzet, 750-es GSX-R van tervben, csak anyagilag sikerült elúszni tavaly, úgyhogy csúszik a projekt, de nincs elvetve.
[ Szerkesztve ]
-
g@bo
nagyúr
válasz runner 125 #17380 üzenetére
tudom, a repesztés öröme.
de tényleg elég lenne a 70, lámpától lámpáig, városban.hát remélem is, hogy minimális bukóval elmegy, 2 év hazai garis,
és igen, 125 ös lenne jó, de nekem bejön a rendszámnélküliség...
de ez az 50 ccm, egyszerűen nem elég tempós, erős napi használatra, nem eszetlen tépésre. -
zack
nagyúr
válasz runner 125 #17382 üzenetére
Nem használtam ki a GSXR-t. Viszont ráfizetni való lóvém nem volt. Max. azonos árban tudtam nézelődni. Ha lesz lóvé, akkor T-Max lesz valószínű, de nem kapkodok. Elolcsózni nem akartam, mert 3-4 évvel öregebbet kaptam volna (sok km-rel) annyiból mint amennyibe a Maja került, pedig ez 2008-as. Meg aztán én tudom mi a sportosság, 2004 óta sportmotorokon ülök, annyira nem vágytam most robogóban is a sportosságra. A Maja egy szenzációs nagyrobi, ami igaz nem sportos, ellenben mindenre jó. Egy igazi mindenes. Akkora csomagtartója van, hogy dobozt se fogok venni hozzá (2 zárt sisak bóven elfér benne), tehát vásárláshoz is ideális.
Nexus, T-Max nagyon jó robik, de annyival nem sportosabb, és annyival nem mennek jobban a Majánál hogy megérje cserélnem..1,2M alatt nincs normális T-Max. Vásárolni nem tudok vele, és túrázásra sem jó. Tehát drágább, de kevésbé univerzális.
Nagyon szép példány. Miért adtad el?
(#17383) dave93
Volt Liberty a csajomnak, és nagyon szerettük. Igénytelen jószág volt, hóban fagyban elvitt minket mindenhova, és sosem hagyott cserben. Nagyon szerettük. 2 évig használtuk, és alig költöttünk rá. 50ccm volt, ment alattam (90kg) is 60-at, és pikk-pakk eladtuk amikor nagyobbat akartunk.
Szerintem az egyik legjobb Piaggio tipus.[ Szerkesztve ]
Honor Magic V3 5G 12/512GB <<>> Vsonic GR07 + Sony Hi-Res WI-H700 + Sony Hi-Res WI-1000X <<>> Spotify Premium<<>> LG 65" C31LA + LG S80QR 5.1.3
-
runner 125
nagyúr
_..egyébként nálad hogy jött a váltás, h GSX-R-ről ráültél egy 400-as Majesty-re?
Ha, már ennyire speed vonalon jártál, miért nem vettél valami sportosabbat? T-Max, esetleg Nexus?
Nekem 500-as Nexus-om volt, imádtam."Kinek a pap, kinek a wlan" :-) • A forum arra hivatott, hogy a kérdéseiteket ott tegyétek fel, s ne privát üzenet formájában felém! Köszönöm!
-
zack
nagyúr
válasz runner 125 #17380 üzenetére
Sajnos az 50ccm veszélyes is.
125-200ccm kell a balesetmentes közlekedéshez, hogy fel tudd venni a város ritmusát. E nélkül nem vagy sokkal jobb mint egy biciklis, ami városban életveszélyes.Honor Magic V3 5G 12/512GB <<>> Vsonic GR07 + Sony Hi-Res WI-H700 + Sony Hi-Res WI-1000X <<>> Spotify Premium<<>> LG 65" C31LA + LG S80QR 5.1.3
-
runner 125
nagyúr
..aztán, ha 60-65-öt tudna már egyszerre 75-80 kellene. Hidd el, ez mindig így megy.
Add el tavasszal, tuti jó árat adnak érte. Egy 50kg-s alatt tényleg 2,5-et fog enni - jó kis marketinggel meg lehet hirdetni, aztán csinálsz 20-ért egy B1 jogsit és nézel valami 125-öst.
-
g@bo
nagyúr
100 kiló a s.ggem, állítólag jobban menne 50 kilós nővel... tény, de a 60-65 öt vinnie kéne - hátszélben, szakadékban -.
gyanítom, hogy a fojtáskivétel lett elbaltázva. nekem elég lenne a 60-65, ha azt hozná könnyen, egyenesben. de nem, érezhető lejtőn éppen súrolja a hatvanat, nyélgázon.
-
zack
nagyúr
válasz DigitXT #17375 üzenetére
Határeset. GSXR-nek jobb volt a súlypontja, és stabilabb is volt, amiben az üléspozíció is biztos közrejátszhatott. De nem lehet összehasonlítani egy robogót egy sportmotorral, de kétségkívül könyyebben elfértem az autók között.
Mivel a csajom 180ccm Piaggio X9-et nyúz, amit persze én is használok a Maja mellett csak kevesebbet, így konkrétan is tudom mekkora különbségek vannak.
Pont 1 hete ecseteltem neki, hogy bőven elég városban a 180-200ccm. Kellően gyors és fürge, filigránabb és rövidebb is. A súlya pedig több mint 20kg könnyebb. Városban nincs ideálisabb. Azonban ha univezális motor kell, amivel ki tudsz menni sztrádára is akár, esetleg elmenni egyszerre nagyobb távolságokat is, de a városi közlekedés is fontos, akkor erre sokkal jobb a 400-as. Illetve 2 személyes használatnál is sokkal jobb a 400-as, mert 34LE könnyebben megmozgatja ezt a súlyt, mint a 200-as ami 20LE környéke.
Városban ritka, hogy ki tudom használni a 400-as erejét a 200-as robogókhoz képest, de nekem pont azért kellett ez mert nem csak városban fogjuk használni.Honor Magic V3 5G 12/512GB <<>> Vsonic GR07 + Sony Hi-Res WI-H700 + Sony Hi-Res WI-1000X <<>> Spotify Premium<<>> LG 65" C31LA + LG S80QR 5.1.3
-
sz_abika
addikt
Nekem mostanában több olajat evett mint benzint
PSN: xszabikax
-
-
zack
nagyúr
válasz runner 125 #17361 üzenetére
Ha téped neki van az 10-11 is... Jó a 2 ütem, de nincs nyomaték, és folyamatosan forgatni kell. Egyébként egyetértek. A mai benzinárak mellett kész öngyilkosság 2 üteműt választani.
-
jasszer
őstag
válasz kkrisi #17362 üzenetére
Könnyű, erős, jól pörög, kétütemű és nem is fogyaszt sokat. Abszolút kompromisszummentes megoldás, olcsón. Ez kell neked.
Kezdésnek a billentyűzeteden próbáld ki, mert lassan eret vágok, hogy az elmúlt hónapok hozzászólásainak 10%-a az hogy hányféleképpen kérdezed meg ugyanazt. Pedig én csak olvasom a topikot...
Apokalipszis? Ezeknek?!
-
kkrisi
senior tag
-
runner 125
nagyúr
válasz kkrisi #17362 üzenetére
Ezt, ezt, ezt, ezt, ezt, ezt, ezt, ezt, ezt, ezt, ezt, ezt, ezt, ezt, ezt, ... és még ezek után megfejeled ezzel.
Én már nem bírom baszki.
[ Szerkesztve ]
-
kkrisi
senior tag
nagytestű robogót, vagy sportmotort?
Gilera Runner Suzuki burgman Aprilia Leonardo Piaggio X9
[ Szerkesztve ]
-
kkrisi
senior tag
válasz runner 125 #17361 üzenetére
Értem. Akkor viszont te mit ajánlanál nekem ?
-
runner 125
nagyúr
válasz kkrisi #17360 üzenetére
Jaja, vegyél Mito-t, most úgyis csak 415 a benzin literje, 8 literrel számolva csak 3320 Ft 100-on. Megéri.
mod.
Jajj, a különbségekre nem válaszoltam. Az EVO2 az annyit takar, hogy + 2 litert eszik a simához képest.
[ Szerkesztve ]
-
kkrisi
senior tag
válasz Tothgera30 #17357 üzenetére
Szia!
A kérdésem az lenne, hogy a felsorolt többi motorról esetleg valami vélemény?
És én még mindig 125 nézegettem, de sok helyen voltam nézni, de amiket láttam mindnél találtam valami hibát.. pl az egyik srác cbr-t hírdetett meg, meg is néztem és a blokk szó szerint meg volt repedve, és a srác meg úgy akart tenni mint ha nem is tudott volna róla! Vicc...
Most amivel szemezek az egy cagiva mito evo2 nem tudom milyen élőben, olvastam róla, meg videót néztem, igen csak bejön. De nem tudom hogy mi a különbség a sima mito és a mito evo2 között.. :S
esetleg 125 2T katban tudtok mondani még valami jó kis erős pörgős gépet? Mert cbr-el az a bajom, hogy jójó keveset eszik meg 4T de lomha :S
esetleg egy régi jó kis rs vagy egy tzr vagy nsr...
Köszi előre is!
-
sz_abika
addikt
Nekem a centroban most volt felújítás mert megállt a henger benne.
Csapágyazás, új szett henger bele, benzincső csere.
összesen 43ezerbe volt, így ez volt a karácsonyi ajándékom is egybenPSN: xszabikax
-
Nordik
őstag
Megbízok benne, igaz nem ismerem a motor előzményeit, de eleinte csak néhány kisebb problémáról beszélt, ma amikor megnéztem akkor többet is elmondott. Kicsit elgondolkodtam...
Lehet hagyom az egészet a francba, aztán gyűjtögetek tovább valami régebbi kocsira. Amúgy is a robogó csak félmegoldás lett volna addig, aztán eladtam volna, de így hogy valószinű sokat kell költeni rá, nem biztos, hogy megéri.[ Szerkesztve ]
-
Tothgera30
Ármester
válasz Nordik #17354 üzenetére
...meg asszem beszélt valami olyat, hogy főtengely csapágyat mondták neki szervizben, hogy majd idővel lehet cserélni kéne... - Ha már szervizben ilyet mondanak akkor komplett felújítás, az Minára munkadíjjal, szét és összeszereléssel vagy 60-70k-ból lesz meg, ez ugye új csapágyakat, felújított/új főtengőt, hajtókart, új dugót, stb. jelent. Aeroxoknál pedig elég sok 2003-ast látok, nagy a gyanúm rá hogy korábbi kivitel, jó sok tinédzser tulajjal. Én nem venném meg, annyiból vehetsz egy jó kis F12-est, amire azért nem verték a tizenéves srácok annyira, blokkra pedig ugyan az, sőt kaszni ügyben kisebb, tehát jobban is repít.
-
runner 125
nagyúr
..meg amúgy is, egy smkp.-nál le van szarva az egész "papírozás".
Megveszed holnap kp.-ra, jogsi nélkül úgysem vezetheted, aztán ha meglesz a jogsi visszamész hozzá és nyomtattok egy aznapi adás-vételit...
Jogsi nélkül addig úgysem használhatod.De, 150-ért ilyen beismert problémákkal is szerintem sok.
-
mocsanisi
senior tag
válasz Nordik #17354 üzenetére
Majd a többiek tuti mondanak valamit, de jah, van valamennyi idő ami alatt meg kell kötni a biztosítást. Netrisk-en megkérdezi hogy mióta van jogsid, szóval feltételezem hogy jogsi is kell hozzá.
Zárójelben megjegyzem, hogy megveszed, meglesz a jogsid, eladod papíron anyukádnak a motort, majd ő eladja neked. Papír bevisz, és lám nem kell semmilyen plussz költséget fizetni."Vékony srácoknál a kockahas olyan, mint dagadt csajoknál a nagy mell. Nem számít..."
-
Nordik
őstag
Havertól vehetnék 150ért egy 2003as Aerox-ot. Az egyik oldalon a lábtartó idomnál kicsit el van törve, 1-2 kopás van rajt, az egyik kapcsolót kéne cserélni meg asszem beszélt valami olyat, hogy főtengely csapágyat mondták neki szervizben, hogy majd idővel lehet cserélni kéne. Egyébként szép hangja van, motorikusan egész jónak tűnik. Ezekkel a hibákkal mennyire kell foglalkozni vagy ez egy 8 éves motornál normálisak azért? Mit érdemes még megnézni, lehetnek rejtett hibák? Ilyen hibák kijavítása sokba fájna?
Illetve van még egy olyan kérdésem, hogy a biztosítás megkötéséhez kell a jogsi? Vagy milyen okmányokat kell vinnem a biztosítóhoz? Csak mert a jogsim nem valószínű, hogy meg lesz január végénél előbb, még az elsősegély hátra van, viszont a motorról nem akarok lecsúszni... Esetleg van határidő az adásvételi megírásától számítva, hogy mennyi idő alatt kell biztosítást kötni rá?
-
sz_abika
addikt
Keréktémára visszatérve.
80-80/14-es abroncsaim vannak, azt néztem hogy a Heidenauból 9000ft lenne egy új.Viszont mivel be lehet nyomni a szelepet, mint egy biciklinél, így csak egy belső kell bele
-
runner 125
nagyúr
Köszi.
kkrisi
Még a 150k is necc nagytestű 50-esek kategóriájában.
..pláne rendszámos 125-öst annyiért biztosan nem fog kapni.Nincs gond az Area-val. Mina blokkal vannak szerelve (régebbiek között talán akad Pigi-vel is), kicsit talán nehezebb, mint az átlag, de ha az első futómű is egyben van, akkor abszolút jó vétel lehet egy szép állapotú.
-
kkrisi
senior tag
Sziasztok!
Havernak most kéne valami 2 kerekű járgány, és van most neki 150k amit maximum 180k ra tud bővíteni, de azt a 30k akarja hagyni, ha valamit kéne tenni a gépsárkánnyal. Na már most ilyen árban milyen robogókat ajánlanátok? használt!
néztünk rs 50, area 51, pigi, aerox, malaguti, italjet....Mert én úgy súgtam neki, hogy ennyiből felejtse el a 125-t, mert ennyiért semelyikből sincs jó :S
Tényleg areáról mik a vélemények? nagyon jónak tűnik, de a lengőkar és a 11lityós tank, nem tudom olyan bizonytalan érzést kelt bennem. De cáfoljátok meg ha nem így van!
A lényeg, hogy elég megbízható legyen, és az étvágya úgy átlaghoz közel legyen, tehát azért ne egyen annyit mint egy 3500ccm dömper motor
Válaszaitokat előre is köszönöm
-
zack
nagyúr
SOS-be nem tudja valaki véletlenül, hogy a Yamaha Majesty YP400 12V 5W első helyzetjelzője csúszkás vagy bajonettes?
Fontos lenne!
-
Killing
addikt
válasz sz_abika #17342 üzenetére
Netán lánctalpas lenne vagy nem tetszett a józan paraszti ésszel kigondolt válaszom?
Én kicseréltem, voálá, problem solved.Meg mért pont most jönne ki a táp gyengesége, mind a két kari annyira nagy teljesítményű, h már bootkor pezsgőt bontanak a DÉMÁSZ-nál?-by finest
-
barack1997
senior tag
Bocsi a dupla hsz-ért. Itt a kis [Pápa és környéki motoros klubunk] jelenleg 16-an motorozgatunk, aki esetleg Pápai és környékén lakik és
50-125 - ös motorral jár, jelentkezzen nem bánja meg. Most igy 14-18 éves 'kategóriában" ( ) vagyunk Én alapítottam ezt a kis közösséget, hogy összehozzuk motorosokat)[ Szerkesztve ]
-
barack1997
senior tag
válasz sz_abika #17342 üzenetére
A Gilera Runner-ekben nincs belső például, de tudni kellene mi a motorod típusa, gyári felnid van-e és a szelepház mozog-e (egy picit) vagy pedig fix. Ha fix (bele van csavarozva a felnibe) akkor abba nincs belső, ha egy picit mozog oldalirányba a szelepház, vagy ilyen kicsi csőszerű akkor abba van belső
-
akos3
addikt
válasz runner 125 #17331 üzenetére
Tényleg profi, jól néz ki. Na és persze hasznos is
És az óra sem utolsó, hamár itt villogsz vele megdícsérem
-
barack1997
senior tag
válasz runner 125 #17340 üzenetére
Amúgy meg olyan jól átvészeltem a telet, minden csúszás és egyéb nélkül, nem kellett elrakni a motort, de március elején egy hét pihi a Gilera-nak, addig járok a másik 8 robogó közül valamelyikkel A 4 ütemű Runner-ek amúgy milyenek ? Tetszik a 125VX és mentem már 180VXR-el is, keveset zabál és harapós lesz egy jó kipufugótól, és állíttólag van hozzá 4 szelepes hengerfej meg egy két jó cucc ami nagyon megdobja a motor teljesítményét
-
runner 125
nagyúr
válasz barack1997 #17339 üzenetére
Most írjam le, h akkor is megmondtuk?!
A lényeg, h letettél a hülyeségről.Hjah, valamit majd kitalálok én is, bár fényérzékelőt, külön akkut, elemet és egyéb dolgot ami bonyolítja nem tervezek. Csak egy bontóérintkezős nyomógomb kell a zár melletti műanyagba, és valami kis lámpa, - amit, a fogyasztás miatt valószínű leddel oldok meg.
Az is lehet, hogy a sisaktartó mindkét felébe beépítek egyet-egyet, úgy legalább szimmetrikus lesz.
..ehhez fényérzékelő azért sem kell, mert pl. ha én bejárok vele napsütésben a garázsba, és felnyitom, gyakorlatilag semmit nem találok meg benne így sem, mert egyszerűen sötét belül, hogy az estékről ne is beszéljek..."Kinek a pap, kinek a wlan" :-) • A forum arra hivatott, hogy a kérdéseiteket ott tegyétek fel, s ne privát üzenet formájában felém! Köszönöm!
-
barack1997
senior tag
válasz runner 125 #17335 üzenetére
A nyomógomb jó helyen van, (amit odarajzoltál), csak arra kell figyelni,hogy az ülésen van-e olyan bütyök ami azt le tudja nyomni megfelelően. Amúgy a Hangcuccról hamar letettem, nem hozta azt amit vártam tőle, sikeresen el is adtam, szerintem a tárhely többet ér a robogónál Egyik ismerősömnek 2007-es Aprilia SR 50 Factory-ja van és úgy csinálta meg a világítást, hogy egy fényérzékelő és egy relé működteti, a világítás nem tekercsről hanem egy 2. akkuról megy, a világítótekercs tölti egy egyenirányító + töltésvezérlő "dobozkával" rákötözve. Ha besötétedik automatikusan, felkapcsolódik neki a tompított, és ugyanazzal a kapcsolóval vált a reflektorra. Világítása mindig van, egy Koso gyártmányú szilikonos LED-sort épített be a lámpába (az ihlet egümotors.hu cikkjéből jött), ez amolyan városi világítás, mindíg világít
[ Szerkesztve ]
-
Killing
addikt
-
sz_abika
addikt
laza dupla
[ Szerkesztve ]
-
sz_abika
addikt
Probléma:
2-3naponta leereszt a hátsó kerekem és elég kellemetlen. Külső sérelemnek nyoma nincs. Elfáradhatott a szelep? Nem terveztem hogy vegyek új szettet de ha mégis milyet kellene? Fontos a 4 évszak jellege - vagy csak az van robogóhoz? - esőben megbízható legyen.Illetve van a bicókhoz ilyen defektspray. Ez segíthet a dolgon?
Köszi
-
runner 125
nagyúr
Köszi nektek, igyekeztem szépen kivitelezni, azért is kerestem ilyen beépíthető aljzatot.
Előtte agyaltam rendesen, hogy vajon hol férne el - mennyire férek hozzá, mennyire kell szétborítani, aztán végül ott találtam meg neki a tökéletes helyet. Középen eleve az ülés zár van, tőle jobbra meg az olajtartály, ott meg pont volt annyi hely még a vázrész előtt, h be tudtam dugni az aljzatot.barack1997
Nyilván nem csak álló helyzetben kell töltetni vele a telefont, s akkor nincs belőle akku gubanc.
Egü fórumon van egy srác, neki 50-esbe van szerelve - amiben ugye jóval kisebb akku van, mint az enyémben. Ő sem panaszkodott akku nyekkenésről, mert használna róla néha telefont, vagy gps-t.
A világításon még gondolkodom. A kapcsolót én is hasonlóan szeretném megoldani. A helyét már ki is néztem, a fotón megrajzoltam, h nekem hol férne még el egy nyomógombos kapcsoló - amit az ülés felnyitásával tudok működtetni.
Világítás illetően viszont valami autónak a belső tér világíátsán gondolkodtam, esetleg rendszámtábla világítás. - Természetesen ezt is besüllyesztve igényesen az idomba."Kinek a pap, kinek a wlan" :-) • A forum arra hivatott, hogy a kérdéseiteket ott tegyétek fel, s ne privát üzenet formájában felém! Köszönöm!
-
barack1997
senior tag
Tetszik, ügyes munka, és ötletes. Nekem van Sisaktartó világításom, igaz még nem olyan hogyha felnyitom akkor világít, mert még azon gondolkodom hogyan lehetne felfogatni egy nyomógombot (nem szeretnék barmolni), most egyelőre egy kis mikro-kapcsolóval használom, és a réseken vezettem el a kábelt. Egyébként maga a fényforrás egy 3 hidegfehér SMD LED-es kis panel egy db 12V-os ellenállással, csavarozással is fel lehet rakni + a hozzá mellékelt 3M öntapadós ragasztócsíkkal
Ui: Nem eszi le az akksit nagyon a mobiltöltés ?
[ Szerkesztve ]
-
Tothgera30
Ármester
Ez tök jól néz ki. Mint ha gyárilag ilyen lenne.
-
DigitXT
nagyúr
A végeredmény nagyon profi.
-
runner 125
nagyúr
válasz dave93 #17329 üzenetére
Hjah, én sem a színe miatt vettem meg, de kétségkívül a fekete-sárga párosítás részemről amúgy is favorit volt mindig. Csak, h az órámat említsem.
De, ettől függetlenül nekem piros-ezüstben is tetszik._
Noh, múltkor szerintem írtam már, h szeretnék egy szivargyújtó aljzatot a Runner-be - telefont tölteni, esetleg GPS-re, vagy egy USB-s átalakítóval gyakorlatilag bármilyen célból.
Egy sisaktartó-világítás még hátra van, és teljes Nexus feelinget érek el "kényelem" terén.Ma már be is szereltem, szerintem egész jó lett.
Többi kép a berakás folyamatáról nagyban:
-
DigitXT
nagyúr
válasz dave93 #17329 üzenetére
De ha már válogatni lehet(ne) az ugyanolyan szuper makulátlan gépek közül
a használt-piacon (de szép álom..), akkor érdemesebb a lehető legfeltűnőbb
színűt venni, közlekedésbiztonsági szempontból. Pl. lehet, hogy valakinek egy
fekete gép tetszik nagyon, de ha vehetne helyette sárgát, én azt venném: jóval
feltűnőbb, amin esetleg (ha odajut) az élete múlhat. Szintén nem olyan jó az a
szürke, ami nekem van, de hát valóban nem volt miből válogatni. Az meg ugye
a másik, hogy nem olyan triviális "átfényezni" - uis a forgalmiban nyilvántartják.Amúgy piros motort szerettem volna én is, mert az is elég feltűnő + jól néz ki.
-
Area51
csendes tag
Üdv. B.U.É.K.
Volna hozzátok egy kérdésem!
Szerintetek milyen színben a legszebb a Gilera Runner?
Érdekelne a véleményetek!
Kinek mi tetszik!? Milyen színben vásárolna!
A régi kasznisra gondolok 2000-2004
-
zack
nagyúr
Tudtok ajánlani megbízható akksi töltőt, ami jó zselés akksihoz is, autómata, és nem túl drága? 12V 8Ah akksihoz kellene. Amiket találtam azok mind 15k környéke.
-
Killing
addikt
válasz barack1997 #17320 üzenetére
Én kifejezetten szeretem a 2T füst illatát, de a ruhán (farmeron) megmarad és elég kellemetlen szagokat áraszt utána.
Meg mért pont most jönne ki a táp gyengesége, mind a két kari annyira nagy teljesítményű, h már bootkor pezsgőt bontanak a DÉMÁSZ-nál?-by finest
-
Tothgera30
Ármester
Ezzel én is így vagyok, ha lenne most hol tárolnom egy gépet, és biztosan tudnám hogy a műszaki és egyéb járulékok költségeit nem akarja az állam bácsi felfelé tornászni, és netán nem derülne ki hogy emiatt is jó befektetés nekik a "B125", akkor beneveznék egy 125 2T Typhoon-ra. Addig meg jó az otthon lévő NRG is, bőven, azon rendszám sincs, ha kell hasít és lenyomozni se könnyű így.
-
g@bo
nagyúr
válasz barack1997 #17320 üzenetére
2t tényleg büdös, szal én is beizgultam egy 125 4t re, de sokat bukok az új motor vételen, ha eladom, sok rohadt hijéna... meg, egyelőre okés a rendszámnélküliség, csak jobban akasztom a cuccot 30-as táblánál is, nyasgem alapon.
ha 125ös lenne, 70-80 al is mennék a városban, sokba lenne a motor.......... -
őstag
válasz DigitXT #17319 üzenetére
Annyi könnyítés lett, hogy 1 óra elmélet, és 2 óra gyakorlatot kell csak végigcsinálni, de utána rendes kresz meg forgalmi vizsga van nem? Mintha a totalcar anno ezt írta volna, és pl a csigavér honlapján is ez van, de javíts ki ha tévedek, nyilván az a jobb, minél könnyebben, gyorsabban és olcsóbban lehet megcsinálni, már akinek tényleg van valami tapasztalata.
-
g@bo
nagyúr
tényleg, korhatár kellene a segédmotorra, nem rendszám... 125 köbcentivel is elcsapnak.
ez csak adóbeszedés, és sajna tuti rárepülnek idővel.
ma kaptam az 50ccm vadállatomra a kötelező mellé, baleseti adó csekket.... paddkányok.
kis kerék adó, lobogóhaj adó, zúgó fül adó, fájó térd adó. -
akos3
addikt
rendszámozás talán most már tényelg?!
[link] -
vaksi8
senior tag
Sziasztok!
Elöször is Boldog új évet mindenkinek!
Mostmár csak 125-ben gondolkodom az átírási és regisztrációs költség miatt.
A malaguti madison ról van valami vélemény?Ár/érték arányban egész jónak tünik.Elolvastam az első hsz.-t de mire érdemes még vásárláskor oda figyelni?
Burgmanról már félig meddig letettem,árban nekem kicsit sok.[ Szerkesztve ]
-
zack
nagyúr
válasz vaksi8 #17307 üzenetére
50ccm 2-2,5L, 125-250ccm-vel 3,5-4L számolhatsz. 400ccm 4,5-5L.
Olaszok jó robogókat gyártanak, de általában az elektromosság egyiknél sem tökéletes, és ki kell fogni a problémamentes példányt.
Én Burgman vagy Majesty közül döntenék.Honor Magic V3 5G 12/512GB <<>> Vsonic GR07 + Sony Hi-Res WI-H700 + Sony Hi-Res WI-1000X <<>> Spotify Premium<<>> LG 65" C31LA + LG S80QR 5.1.3
-
mocsanisi
senior tag
válasz vaksi8 #17307 üzenetére
Rendszám nélküliséget felejtsd el, főleg hogy most jött be a B125, mostmár jobban rá fognak szállni. Motoros rendőr egyből levágja, és még elmenekülni se tudsz. Okirat hamisítás, biztosítási csalás, stb... Balesetnél gáz van. Ellopják akkor megint csak. Szóval ha 70ccm felett gondolkodsz akkor mindenképpen rendszámos, rendezett papíros. 200 az eléggé karcsú összeg, ahhoz még tegyél egy picit. Persze ha még ezen felül rászánsz egy kicsit a felújításra akkor oké, de hibátlan motor szinte nem létezik, mindegyikre költeni kell.
"Vékony srácoknál a kockahas olyan, mint dagadt csajoknál a nagy mell. Nem számít..."
-
vaksi8
senior tag
Sziasztok!
Motor vásárlás előtt állok és ebben kérném a hozzá értők segítségét!
Ami nálam szóba jöhet az 125-150-es suzuki burgman vagy malaguti madison(esetleg yamaha majesty de az nem igazán tetszik).
Az első kérdés,hogy el lehet ezekkel rendszám nélkül rohangálni Bp-n mert nem igazán szeretnék a forgalomba helyezésre meg átírásra 1 kilót még ráfizetni mivel 200 e Ft amit rá fórdítanék.
Ezeknek a tipusoknak kb mennyi az átlag fogyasztása normál használatban?
Megköszönném ha elmondanátok a véleményetek pro és kontra!
Köszi! -
Tothgera30
Ármester
Boldog karácsonyt minden motornak és gazdájának . Holnap meg is ajándékozom az NRG-t .
-
őstag
Boldog Karácsonyt minden kétkerekűt hajtónak
-
Tothgera30
Ármester
válasz Brogyi #17299 üzenetére
PCX-nek olyan kis vékony kerekei vannak és olyan flingán a motor hogy olyan 3 liter körül ki kell jönni vele, persze nem 100kg-s pilótával.
#17301 runner 125: Egyik barátom rokonának van egy befecsis 07-as Cibere, az 3-3,5 liter eszik, persze nem mondom azt hogy nagyapósan tolja, de nem is versenygépként kezeli, csak normálisan közlekedik.
#17302 PLaci58: Csak ügyesen kell kihasználni a légellenállást és a súrlódást, persze itt a CVT váltó sem hátrány, de manuálisnál motorfékkel lehet trükközni.
-
PLaci58
addikt
válasz Tothgera30 #17298 üzenetére
Ez az Agility valami Senior elektromos kerékpár, hogy ennyire takarékoskodni lehet a fékbetéttel ?
"Nincs végzet, csak ha magad is bevégzed!"
-
runner 125
nagyúr
válasz Tothgera30 #17298 üzenetére
125-ös CBR-t átlag használt mellett 2-ből ki lehet hozni nyáron.
Új hozzászólás Aktív témák
- Poco X3 Pro - hardverfrissítés
- Titokban új Ryzent kaptak a Socket AM5-ös alaplapok
- One mobilszolgáltatások
- Gumi és felni topik
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Opel topik
- Google Pixel topik
- Filmvilág
- Mostantól Tajvanon kívülre is viheti 2 nm-es node-ját a TSMC
- Elon Musk kezébe adnák az amerikai TikTokot
- További aktív témák...