-
LOGOUT.hu
Mindent a robogókról / kis motorokról topik
Első hozzászólás előtt olvasd át a téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
DigitXT
nagyúr
válasz PLaci58 #16895 üzenetére
Ha valaki nem tud együtt haladni a forgalommal, akkor el se induljon.
Pontosan ugyanazt mondjátok.#16897: hát az, hogy ráülsz, megtekered a gázkart, erre a gép elindul,
mert full automata, még messze nem jelenti, hogy tudod vezetni - még
inkább nem jelenti azt, hogy biztonsággal tudsz vele közlekedni.
(Bicajozni sem tud mindenki.)[ Szerkesztve ]
-
PLaci58
addikt
válasz Topiccsendőr #16886 üzenetére
Megnézném azt az 50-est amelyik 1 kerékre áll alattam
A nagyobb vezetése sem bonyolultabb, sőt a nagyobb kerekeseket könnyebb vezetni.akos3!
Ha valaki nem tud együtt haladni a forgalommal, akkor el se induljon. Ne mond már, hogy a reggeli csúcsban az autók gyorsabbak.[ Szerkesztve ]
"Nincs végzet, csak ha magad is bevégzed!"
-
h1n1_900
senior tag
-
PLaci58
addikt
válasz jasszer #16881 üzenetére
Akkor elég volt az 50 ccm is a 60 Km/h-hoz.
Porlasztónál szűkítés ki, kipufogóból meg a síp kiütve és hajrá
Aki többet akart az lánckereket cserélt, de az már pénzbe került.
3-4 havi fizetésből már meg lehetett venni egy Verhovinát (kb. 6K volt).
Az érettségi bizimért egy spéci Riga 16-al mentem (haveré volt).
Sárga-zöldre átfújva, első villa meghosszabbítva, ülés mögött króm kereten háttámla. Úgy nézett ki mint egy kis chopper.
A mai robogókat a hülye is tudja vezetni, csak húzni kell a gázt.
Akkoriban a lányoknak csináltak ilyet, úgy hívták, hogy Babetta[ Szerkesztve ]
-
PLaci58
addikt
válasz runner 125 #16878 üzenetére
Csak kiváncsi voltam, ha már ott jártam
Volt bizony, vagy 30 évvel ezelőtt a Verhovinán kereste és meg is találta
Mostanában nálam nem kereste senki a CM-50-et, de már kezdik pedzegetni, hogy hol lehet egyszerűen megfogni a nagyobb robikat.Tothgera30! Minden MO-n forgalomba hozottban benne kellene lennie. A "fekete" import minek számít?
[ Szerkesztve ]
-
runner 125
nagyúr
válasz PLaci58 #16877 üzenetére
Figymá', és te olyanokkal minek foglalkozol, amivel a kutya nem?
..de, most komolyan, volt már olyan rendőr, aki kereste a CM50-et a robogódon?!
"Kinek a pap, kinek a wlan" :-) • A forum arra hivatott, hogy a kérdéseiteket ott tegyétek fel, s ne privát üzenet formájában felém! Köszönöm!
-
PLaci58
addikt
Ma voltam egy Kö-Fe vizsgabázison autó ügyében és megkérdeztem, hogy lehet-e vinni 50-es robogót a CM-50-es jelzés beütése miatt. Kitágult szemekkel néztek rám, hogy mi a bajom. Ők csak rendszámos dolgokkal foglalkoznak. Ennyit a jogszabályról. Ha akarnám se tudnám hivatalossá tenni MO-n az 50-es robogót
-
TayRol
nagyúr
válasz Topiccsendőr #16875 üzenetére
Thunderace, upsz, tenyleg.
-
runner 125
nagyúr
válasz TayRol #16872 üzenetére
..az tuti, h nagymotor guminál többet fordítanak a fejlesztésre, szóval nem egy féle keverék, még ha a nevük azonos is.
Ez van, legközelebb valszeg a jól bevált Michelin Pilot SC lesz - de ezt meg megeszi 10.000 alatt.
"Kinek a pap, kinek a wlan" :-) • A forum arra hivatott, hogy a kérdéseiteket ott tegyétek fel, s ne privát üzenet formájában felém! Köszönöm!
-
Tothgera30
Ármester
válasz runner 125 #16871 üzenetére
Tudom csak ma néztem a tubon egy Purejetes vidit ahol hidegen tépi neki a gyerek mint állat, hát kicsit rosszul esett. Azóta annyira nem vonzanak a robis vidik, a tiéd megnézem, tényleg jó, bár hideg volt még nagyon, illetve be se melegszik rendesen hogy lehessen vele menni egy laza kört.
"A pokol nem hely, hanem állapot"
-
TayRol
nagyúr
válasz runner 125 #16871 üzenetére
hm, ennyire mas a conti robogon mint motoron? mert pl. &rew-nak tokeletesen bevallt az ezres v2-n.
-
runner 125
nagyúr
válasz TayRol #16868 üzenetére
Hjah, de épp' múltkor panaszkodtam persunak skype-on, h esőben majdnem sikerült eldobnom a körforgalomban. Úgy megindult az eleje, majd a hátulja, mint a franc. Ki is kellett mennem egyenesen, mert nem tudtam volna bevenni a kanyart.
h1n1_900
Jaja, csak nekem a hifi rejtve van, de majd csinálok arról is...
Tothgera30
Őszintén, nem nyálverésből csináltam. Egü fórumon egy srác már nyár óta kérte, h csináljak már egyet, - most jött össze.
180-as 2t-ből a megkímélt meg ritka, mint a fehérholló, így youtube-on elfér.[ Szerkesztve ]
-
Tothgera30
Ármester
válasz runner 125 #16867 üzenetére
Az NRG már el van rakva, pedig én is akartam egyet, de úgy érzem egy robogóról felesleges, van róluk millió a neten, amit tizenéves hülye gyerekek csinálnak miközben kínozzák szegény motorokat.
-
h1n1_900
senior tag
barack1997 vol.2
[ Szerkesztve ]
Logitech X-530 eladó jó állapotban olcsón! http://href.hu/x/gkgr
-
TayRol
nagyúr
conti elol-hatul.
-
runner 125
nagyúr
Csináltam egy amolyan körbejárós, beindítós videót a Runner-ről. - Egy másik fórumbam ígértem már úgy nyár óta. Most meglett.
-
Tothgera30
Ármester
válasz Topiccsendőr #16865 üzenetére
Ez igaz, de egy segédmotornál még mindig nehéz kiszűrni, főleg hogy a legtöbbet pusztán egy adás-vételivel dobálják tulajdonosaik után. Így elég nehéz beazonosítani őket, főleg hogy a megkímélt darabokat és szaré-hugyér vinnék el, amihez azért papír is van és igazolható a származása.
-
Topiccsendőr
addikt
válasz Tothgera30 #16864 üzenetére
a forgalombahelyezés és a gyártás igen.
de a gyártás és ami bele van ütve az nem éppenExplosión de dos tiempos
-
DigitXT
nagyúr
válasz runner 125 #16862 üzenetére
Én is megvettem a SYM VS-t újként (!) 2009-ben, pedig 2006-os volt.
Láma voltam, ez van. Ettől függetlenül semmi baj nem volt a mocival,
csak hát ami nem új, az nem új, de hát ilyen a piac: átbasznak, ahol
tudnak. Ha résen vagy, akkor kevésbé, de akkor sem kizárható. -
runner 125
nagyúr
..mert sok embernek lövése nincs erről, h az évjáratnak utána lehet nézni a motoron.
Általában ilyenkor jön a mentegetőzés, h "ezt pedig az előző tulaj (véletlenül sem ő) akkor vette meg a szalonból, addig bent ált!" stb., stb."Kinek a pap, kinek a wlan" :-) • A forum arra hivatott, hogy a kérdéseiteket ott tegyétek fel, s ne privát üzenet formájában felém! Köszönöm!
-
Grass
aktív tag
válasz Topiccsendőr #16860 üzenetére
De az évjárat a helyszínen ellenőrizhető nem?
"Idomokban, blokkban, felnikben minden gyártó megjelöli a gyártási dátumot"
Akkor minek a hirdetésben trükközni?"Ne vedd készpénznek mások gondolatait" - Good Will Hunting
-
Topiccsendőr
addikt
Nem kell hinni az évjáratban és a km ben. Azt ír be a csóka amit csak akar.
Ez egyáltalán nincs teljesen felújítva!
maximum karban tartva. Ez alap lenne a robogónál, hogy ráköltöd ezeket. Ezt kéne már az emberek fejébe verni.
Ezek az irreális km óra állások is a vevők miatt van, mert a csodát várja mindenki, a nagyonjó vételt. Primitív hozzáállás, de a többség így viselkedik.
Ha bemondja az eredeti km óra állást egy ilyen export motorra a tulaj, abban a pillanatban sarkon fordulna mindenki.
Az ember kis lelkének jobban esik, ha hússzor annyi van benne, csak vissza van tekerve. ennyi a történet.[ Szerkesztve ]
Explosión de dos tiempos
-
-
runner 125
nagyúr
válasz Topiccsendőr #16856 üzenetére
Na igen, de a kereskedőknél a hirdetésben kintlévő ár kb. a leglelakottabbra vonatkozik. Azaz, attól az ártól vannak eladó példányok. Persze, benézni be lehet.
-
h1n1_900
senior tag
válasz Topiccsendőr #16856 üzenetére
A kilóméter óra állásra is van gari?
-
Topiccsendőr
addikt
válasz runner 125 #16848 üzenetére
[link]
Annyira nem nagy biznisz, ezek ilyen árban vannak. ráadásul itt még garit is kapsz rá, ha jól olvasom...
Ha jól emlékszem ezek nem műanyag idomosak, hanem lemezből van. Tud rohadni. De egyébként mentem ilyennel, nekem nagyon tetszik.Explosión de dos tiempos
-
g@bo
nagyúr
válasz runner 125 #16850 üzenetére
hát ez bizony szép verda..... ha előbb nézegettem az ilyeneket, de nefélj, nyáron nem voltak ilyen gépek, a jobbakat kb 1 nap alatt elvitték.
-
h1n1_900
senior tag
válasz runner 125 #16853 üzenetére
Köszi
Tothgera30 csak picivel adja drágábban az NRG-t így ha jobban fog érdekelni a dolog akkor lehet, hogy inkább az övé lesz a befutó.Vespa-ból tudsz esetleg egy párat? Napi 10k-re kell neki.
-
runner 125
nagyúr
válasz h1n1_900 #16852 üzenetére
A fényezése gyári és szép is, viszont a futása minimum 2x ennyi.
Nézd meg műszerfalas fotót, a lámpakapcsoló enyhén szólva kopott. Mivel az általam linkeltben is ennyi km van (óra szerint), így szerintem egyértelmű, ha összehasonlítod..
Ráadásul szinte biztosan olasz import - műanyagokat szarrá szívta a Nap.
Így már necces bevállalni az injektorost.
Ha, minden rendben van vele, ki lehet hozni kicsivel többől, mint 2 liter.
De, a napokban szerintem már ez is le lett írva, ugyanis Tothgera30-nak is teljesen ugyanez a blokk van az NRG-jében.
-
h1n1_900
senior tag
válasz runner 125 #16850 üzenetére
Vespa tetszik neki...
Viszont ez a runner meg nekem bejövős. Így fojtva mennyit eszik/mehet? Illetve fojtás nélkül?
-
runner 125
nagyúr
válasz h1n1_900 #16845 üzenetére
Runner nem teszik? Ez 2 kilóért biztosan elhozható, s még kb látatlanba is megvenném.
Gyári fojtott cső is rajta van, ~60%-on teljesített egész eddig a motor, örök darab."Kinek a pap, kinek a wlan" :-) • A forum arra hivatott, hogy a kérdéseiteket ott tegyétek fel, s ne privát üzenet formájában felém! Köszönöm!
-
runner 125
nagyúr
Dehogy ironizálok, tényleg patent fotóról. Műanyagok le vannak ápolva, gyári színe van, és a kipufogó sem full egy korrózió. Talán még a futása is igaz lehet.
A szép robogók 150k környékén nagyon gyorsan pörögnek, de majd biztos betéved persu is, s alátámasztja a véleményem.
Igen csak az. Google-ba beírod, számtalant le tudsz tölteni.
Ott is megnézheted. Előnye talán, h 2-3 hónap garit adnak rá, viszont kicsivel drágábbak. De, ettől függetlenül java részük ugyanúgy olaszból hordja be. Ha, teheted első sorban szvsz magánszemélyt keress.
-
Grass
aktív tag
válasz runner 125 #16844 üzenetére
Most ironizálsz vagy komolyan modod?
Ezt így miből állapítottad meg?Robogó vásárlásánál csak adásvételi van ugye?
Kereskedőknél érdemes körülnézni?Ismét és továbbra is köszönöm a segítséget!
"Ne vedd készpénznek mások gondolatait" - Good Will Hunting
-
h1n1_900
senior tag
válasz runner 125 #16844 üzenetére
Azt mondod? Muter is vespát akar venni megmutatom neki.
-
h1n1_900
senior tag
Ebben mindjárt hihetőbb a km-óra állás. Egy új gumi nem sok pénz. De dobhat az eladási áron. Szerintem a gyári dugók simán elmennek 25k-30k km körül. És akkor sem fog sok pénzbe kerülni.
Ami kopó alkatrész az a szíj,görgők,kuplun,fékbetétek. De ezek eléggé "olcsóak"
-
Grass
aktív tag
Köszönöm a segítséget mindenkinek. A vásárlásig megpróbálom kikupálni magam robogó ügyben.
Itt egy másik kinézett darab ami az előzőnél 2 évvel fiatalabb. [link] Az ár azonos, viszont ebben majdnem dupla annyi km van. Akkor ez már inkább egy hihető állapot? Itt viszont a leírásból kitűnik hogy szinte teljesen fel van újítva. Ebben nekem az a gyanús hogy mégis ki öl pénzt egy olyan járgányba amit éppen el akar adni. Vagy csak én vagyok túl bizalmatlan?
Kereskedőknél érdemes körülnézni vagy ott tényleg az átvágás megy nagyüzemben?
Egyébként mennyit bírnak ezek a robogók? Ha tényleg jól bánik vele az ember, élettartam tekintetében mire lehet számítani? Illetve milyen időközönként kell komolyabb felújítást eszközölni?
[ Szerkesztve ]
-
mocsanisi
senior tag
Figyelj. Volt egy szerelő akihez mindig hordtam a motorom, amíg el nem lopták. Na most csak felvetettem hogyha vennék egyet akkor át tudná-e nézni. Annyit mondott persze, meg tudja számolni hány kereke van... Sarkított, de tényleg. Vásárlásnál nem fogod megtudni hogy esetleg nincs-e benne elég kompresszió, mert hiába nyomkodod a berúgókart, nemtudod mihez kéne mérni hogy mennyire kemény. Annyit tudsz csinálni, ami az első hsz.-ben le van írva. Ha valami nem stimmel, akkor tájékozódni hogy mennyibe kerülne a javítás, stb., és utána alkudni az árból. Egyet jegyezz meg, nem szabad azt csinálni hogy elmész, megnézel egyet, és beleszerelmesedsz, közben meg szar a teleszkóp, nem akar indulni hidegen-melegen, stb....
"Vékony srácoknál a kockahas olyan, mint dagadt csajoknál a nagy mell. Nem számít..."
-
Tothgera30
Ármester
válasz h1n1_900 #16838 üzenetére
Ha a tulaj nem engedi akkor nem . Szóval ez az elmélet már itt akadályokba ütközik . Én sem engedném hogy odajöjjön egy hülye gyerek és szétszedje a motorom .
ui.: Azon is maximum annyit néznél hogy mennyire kopott a szíj, de azt minden jól kereskedő cseréli, a másik pedig hogy többet láss, ahhoz beljebb kell nézni és ott már megint jön a szétszerelés gyanúja, amit senki sem fog engedni.
[ Szerkesztve ]
-
Grass
aktív tag
válasz mocsanisi #16836 üzenetére
Akkor mit tanácsolsz? Mit lehet tenni?
Ha szervízbe/szakemberhez viszem, az sem tud mélyrehatóbban vizsgálódni szétszerelés nélkül?Én ezt a darázs garázst néztem, hogy ha valaki náluk hirdet és rendben találják a gépet akkor azt ajánlják az érdeklődőknek.
-
mocsanisi
senior tag
válasz h1n1_900 #16835 üzenetére
Most őszintén vásárlásnál mit tudsz megnézni? A külsőt. Illetve meg tudod hallgatni hogy kopog, zörög-e valami, meg próbaúton 1-2 dolog még kiderül. De most sehol nem fogod tudni szétkapni az egész blokkot, hajtást, és minden csavart átvizsgálni.
"Vékony srácoknál a kockahas olyan, mint dagadt csajoknál a nagy mell. Nem számít..."
-
mocsanisi
senior tag
válasz h1n1_900 #16833 üzenetére
Az nem feltétlen gáz, mert minden motort pörgetnek kb... Csak itt szerintem nagyon sok lesz a pörgetés. Ehhez hozzáadni azt az új fényezést... De lehet jó vétel, látni kéne élőben.
-
-
Grass
aktív tag
válasz runner 125 #16830 üzenetére
Életemben nem ültem még robogón, azt sem tudom milyen a normális hang vagy hogy melyik alkatrész melyik . Írtam, e tekintetben teljesen analfabéta vagyok, ezért kértem ki a ti véleményeteket. De majd még olvasgatok tovább, csak egy vélemény kellet volna a hirdetésről, esetleg 1-2 link hogy merre érdemes tovább kutakodni.
-
runner 125
nagyúr
"..nem nagyon tudom hogy vizsgáljak meg rendesen egy robogót."
Ugye, most csak viccelsz?
Le van írva _ minden _ lépésről lépésre az 1. hsz.-ban. Ennél szájbarágósabban már nem ment, bocs...
Új fényezés nem minden esetben hátrány, pláne, h ha gyári színre van újra fújva. .. én pl két apró karc miatt fújattam újra 2 idomot, természetesen gyári színre.
Az meg úgyis látszik a műanyagokon, kapcsolókon, villaszárakon, blokkon, ha le van lakva a motor, olyankor egy új fényezés sem segít...
-
Grass
aktív tag
válasz runner 125 #16828 üzenetére
Természetesen elolvastam az első hsz-t, de tapasztalat híján hiába van leírva, nem nagyon tudom hogy vizsgáljak meg rendesen egy robogót.
A hírdetésben leírtaknak megfelelően az ár mennyire korrekt?Az új fényezés nem lehet árulkodó jel? Hogy esetleg estek, keltek a motorral és ezért kell egy kis optikai tuning?
Érdemes ilyenkor még vásárolni? Vagy tavasszal nagyobb lesz a választék mert úgy is akkor indul a szezon?
-
runner 125
nagyúr
Szia!
Első hsz.-t olvasd el.
Ha, nem vagy magadban biztos, vigyél motoros ismerőst, aki átnézi. De, ha nincs ilyen, akkor ötletelj az 1. hsz.-ból, így a hibákra könnyen fényt tudsz deríteni.
mod.
Vespa jó választás.[ Szerkesztve ]
-
Grass
aktív tag
Sziasztok!
Robogó vásárláson gondolkodom és kikérném az okosok véleményét már amennyire ki lehet, netes hírdetéssel kapcsolatban.
[link]Mondjuk már eléggé szezon vége van, de ha pont most futnék bele egy nagyon jó vételbe akkor lehet érdemesebb lenne most megvenni és nem várni tavaszig.
Mivel totál analfabéta vagyok mindennemű motoros járgányt illetően hogy oldható meg hogy ne verjenek át? Hova érdemes elvinni átvizsgálásra?"Ne vedd készpénznek mások gondolatait" - Good Will Hunting
-
h1n1_900
senior tag
válasz Tothgera30 #16824 üzenetére
Talán görgőcsere lesz meg kuplung. Szerintem már kopott. De azt én is meg tudom csinálni.
-
g@bo
nagyúr
válasz cstomi15 #16813 üzenetére
úgy kerestem, hogy typhoon tömités.
szerintem ez kell, fém fémmel nem tömit tökéletesen, bár egy kipufogónál egy kis kifújás elmegy...
50-es 2t? aszittem min 70-es tuning szett.
(szerintem jövöre én megjátszom a malossi 70-es öntöttvas hengerszettet, nem érdekel az a kis kiadás, 125 ös moci meg nem kell)
-
runner 125
nagyúr
válasz cstomi15 #16813 üzenetére
A kérdés egyszerű.
Nem ismerem ezt a féle Pigi henger-kiputorok csatlakozást, nekem a maxin máshogy van megoldva. Viszont, összerakod tömítés nélkül. Meghúzod a csavarokat, és megnézd kifúj-e.
Az szerintem tuti, h karikát nem kell - és nem is tudsz belerakni. Max. olyannal tudom én is elképzelni, amit g@bo linkelt.
-
cstomi15
tag
50-es henger van a robogómban. Ilyen tömítés lenne oda való, amit linkeltél?
Én tűzkarikára gondoltam volna vagy valami hasonlóra, mert ezt nem is tudnám rendesen odarögzíteni a helyére.
A kipufogócsonk kúpos része alatt levő rögzítő lapka nem is fekszik rá teljesen a hengerre, egyedül az a gömbölyed rész van közvetlen fizikai kontaktusban a hengerrel (plusz ugye a rögzítő csavarok). -
cstomi15
tag
Sziasztok!
Az alábbi hengerhez milyen tömítést kell használni a kipufogó nyílás és a kipufogó csonk közé? Piaggio Typhoon 50-es robogóról lenne szó.
Nekem azt mondták, hogy oda semmilyen tömítés nem kell, mivel az oda való kipufogó csonk vége kúpos, így az beillik a képen is látható külső horonyba, de szerintem valamilyen tömítés tuti kell oda.Itt egy kép a hengerről:
HengerItt pedig a kipufogó csonkról:
Kipufogó[ Szerkesztve ]
-
runner 125
nagyúr
válasz TayRol #16807 üzenetére
Szerintem ezt a Malaguti-t nem is forgalmazták itthon.
100%, h import, de szépnek néz ki, így egy próbát mindenképpen megérne, ha valakinek tetszik.Nah és igen, a honosítás + 100k lenne..
-
TayRol
nagyúr
válasz runner 125 #16806 üzenetére
A szervizkonyv nem jelent automatikus magyarorszagi eredetet gondolom.
-
runner 125
nagyúr
Hjah, 10 éves motor, de még most is előbb, nyugodt szívvel bevállalnék egy ilyet, mint egy új távolt-keletit a Kymco-n kívül.
_
Tegnap még ezen a 250-es Malaguti-n is megakadt a szemem. Ennyi pénzért, ilyen fiatal 250-es, közepes testűt nem lehet kapni. No1 vétel.
-
TayRol
nagyúr
válasz runner 125 #16802 üzenetére
Ezt egy szemellyel siman bevállalnám.
-
Tothgera30
Ármester
válasz Brogyi #16801 üzenetére
Persze, most már úgy is ki lesz szedve, talán tegnap este motoroztam utoljára az éven. Amúgy azt vette észre hogy az NRG fényszórója tompított állásban is nagyon jól bevilágítja az utat, tényleg nagyon szépen hord és mindent észre lehet venni. Ami még érdekes hogy olyan szépen lehet íveket motorozni hogy csak néztem, de ha elkapok egy gödröt akkor az fáj az első teleszkópnak köszönhetően, persze ilyen hidegben alig csillapít. Ilyen hidegben kissé kerregőssé vált a hangja 5-6 ezer körül, rendes bemelegedés után ez a kerregős sáv eltűnt vagy legalábbis minimálisra redukálódott, legalábbis olyan mint alu hengeres versenygép hangja gurulás közben, magas fordulaton nem próbáltam, 7 ezer fölé most nem is pörgettem mert hát 4 csíktól feljebb nem ment benne a víz hőmérséklete, ha megszakadtam akkor sem. Szóval ideje letenni, úgy érzem, már én is fáztam a motoron, tehát várjuk a tavaszt.
-
runner 125
nagyúr
Gyári Runner jó áron.
-
Brogyi
őstag
válasz Tothgera30 #16800 üzenetére
Ok. Csak figyelj rá, mert nagyon félre tud vezetni.
Új hozzászólás Aktív témák
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Poco X3 Pro - hardverfrissítés
- Titokban új Ryzent kaptak a Socket AM5-ös alaplapok
- One mobilszolgáltatások
- Gumi és felni topik
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Opel topik
- Google Pixel topik
- Filmvilág
- Mostantól Tajvanon kívülre is viheti 2 nm-es node-ját a TSMC
- További aktív témák...