Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Lalikiraly: Mercis kalandok - Huszonkilencedik rész
- balojazz: Szódakészítés üzembiztosan és olcsón! Figyelem, csak hardcore szódázóknak!
- Mr.Csizmás: Bestbuy travel, utazós, kirándulós topic - szállások, jegyek
- Ndruu: Segíts kereshetővé tenni a PH-s arcképeket!
-
LOGOUT
Mindent a robogókról / kis motorokról topik
Első hozzászólás előtt olvasd át a téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Topiccsendőr
addikt
válasz
engine88
üzenetére
semmi köze a kuplungnak a karbihoz. főfúvókához pláne nem
a kuplungodat össze kéne hangolni, az erőtlenség nem a porlasztásból fakad, hanem rossz kuplungbeállításon.
vannak olyan variópályák, amik tökéletesen tudják tartani azt a fordulatot, amire beállítod, nem ejtik be a szíjat, stb, ehhez persze kevlár szíj kell, kísérletezés a kontraszt rugóval és állítható előfeszítésű kuplungpofarugók.
mindent ki kell cserélni egy normális beállításhoz. a gyári varió általában beejti a szíjat, de valamilyen kompromisszumot el lehet érni. sajnos nem pontos.szóval nem eccerű a történet.
-
engine88
aktív tag
5.7-es görgő:
Indulás: Kicsit felpörög a motor, de már indul is szépen.
5km/h után elgyengül és nem gyorsul csak lassan.
20km/h-nál egyszercsak hirtelen elkezd felpörögni a motor, és mikor elér egy nagy fordulatszámot, utána gyorsul mint a fene egészen végsebességig.Szóval 5-20km/h között gyenge a gyorsulás, ezenkívül minden jó.
78-as gyári fúvóka van benne, arra gondoltam hogy nem elég neki az 5 és 20km/h közötti intervallumban történő gyorsulásra.
Szerintetek segítene pl egy 92es fúvóka?
-
SirKero
őstag
válasz
runner 125
üzenetére
Kb. Én is erre gondoltam ( max. 100Km. és nem autópálya )

-
runner 125
nagyúr
válasz
SirKero
üzenetére
1 személlyel gyakorlaitlag nincs korlát, csak nem nyelezve kell hajtani. Kettővel azért már le van terhelve, ráadásul szvsz nem is szerencsés nagyon hosszú távokat menni, mert könnyen fel tudjátok tartani a forgalmat.
100-150km-nél messzebbre én nem mennék vele, de azt is első sorban mellékutakon.
(A Runner-t egyébként én Siófok alatt vettem, kb. 200km-t hoztam fel, semmi gáz nem volt vele. 100-as utazóval simán lehetett jönni.)
-
SirKero
őstag
Egy Burgman 150-es robogóval mekkora az a távolság ami még be vállalható két ( 105/65 Kg. ) személlyel szerintetek.
-
PLaci58
addikt
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
Azt nem állítottam, csak kérdeztem.
Volt is rá jelentkező, akinek állítólag más sikerült. Ennek ellenére nem állítanám, hogy lehetséges, de azt se, hogy lehetetlen, legfeljebb azt, hogy nagyon kicsi a valószínűsége.
A helyes válasz : ki kell próbálni
-
1972
csendes tag
Segítsetek!
Van egy csoda robogóm amelyiknek letört az indexe. Vettem 2 db kisméretű aranyos indexet.
Sajnos nem üzemel a rendszer.Ha bent van mind a 4 index akor minden izzó világít ,de csak gyengén és a relé berreg. Ha kiveszek egyet akkor az egyik oldal nagyjából müködik, de van amikor 3 izzó villog.
A relére az van írva:
2x10W + 3w
Elől 10w -osak az izzók hátul kb 3w.
Van esetleg erről valami rajzotok (CPI robogó)?
Köszönettel. -
Area51
csendes tag
válasz
runner 125
üzenetére
Nézd szinte akárhova be tudom tolni,ahova csak befér!

Igen ez jó kis tréfa volt anno -
Area51
csendes tag
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
Igen is Be lehet tolni!
-
válasz
SzlobiG
üzenetére
Nem azért mondom, javítsatok ki ha tévedek, de szerintem ez ugyanez a Runner, amit itt linkeltél: [link]
Mint mondtam azt már akkor jó sokáig árulták, valami szerintem nem stimmelt vele, de lehet azóta rendben van, csak drágábban árulják kicsit visszatekert órával
Ami igazán árulkodónak tűnik, hogy a jobb oldalán meg van horzsolva, anno amikor felhívtam azt mondta a tulaj össz-vissz ennyi a baja, és ha jól látom ezen a mostani hirdetésen is ugyanott van horzsolva, csak azóta lekerült róla a runner matrica...mod: Illetve ha megnézed a régi hirdetésen az első indexek mellett szintén mintha kis horzsolások lennének, az új hirdetésen ott már matricákkal van leragasztva, érdekes
Durva , hogy most több mint 2x annyiba kerül, azért nézd meg mit veszel 
-
runner 125
nagyúr
válasz
PLaci58
üzenetére
Nézd, több hsz.-on keresztül olyan elvi és gyakorlati dolgot kérdezőjelezél meg, amiből egyértelműen látszik, h _e téren_ nincs tapasztalatod. Már az első, erre reagált hsz.-omban megírtam, h kizárt - majd Persu is reagált rá, h nem így van, de Te továbbra is próbálod bizonyítani az igazad.
..erre h reagáljon az ember?! Vagy, maradjak kussban, had maradjon bent a baromság - majd 2 hónap múlva jönnek a user-ek, h itt olvasták a laza ékszíjtól indul szarul a robogójuk...
Másrészből, hol volt a sértés? 4 hsz.-on keresztül írsz helytelen gondolatokat - ebből kifolyólag joggal definiálhatom, h tudatlan és tapasztalatlan vagy e téren.
"...pedig annyi baromságot írtál már ide.
Főleg a kedvenc javaslatod szeretem, hogy "vidd szerelőhöz". Ez nagy segítség."Kérlek listázd ki az összes szakmai baromságot abból több mint 2000, 80%-ban segítőkész tartalmú hozzászólásomból amelyekben hülyeséget írtam.
Ez egy fórum, ha valamiben nem értesz egyet, ki lehet javítani, közbe lehet szólni, érvekkel alátámasztva. Nem most kell dobálózni, h "bezzeg te is mennyi baromságot írtál".
Ha, jól emlékszem egyszer nem volt olyan, h valamely hsz.-om megkérdőjelezted volna...Komolyan ki kell fejtenem a "vidd el szerelőhöz" javaslatot is?! Nem hittem volna.
Idejön egy olyan tulaj, akinek annyi fogalma van a robogójáról, h van rajta valami karburátor, amit tekergetni kell h jó legyen. (Az egyik legutóbbi példa, amire konkrétan emlékszem.)
Fingja nincs melyik a levegőcsavar, melyik az alapjárati, de még csak azt sem tudja, h hol van, vagy egyáltalán mi az a tűszelep.
... s ilyen embernek adjak gyakorlati tanácsot. Bocs, de ennyi felelősségtudat van bennem, h nem bszatom el vele még jobban a robogóját, mivel fingja nincs az egészről. Ezek szerint elvárandó lenne, h online oldjam meg a problémáját...Másik, fentebbi példa; sokat fogyaszt a robogó. Válaszoltam mit kell ellenőrizni.
Ha, kopott a henger, szar a dugó Te mit javasolnál? Vigye el a henteshez? -
válasz
runner 125
üzenetére
Erre a kiskapura én is gondoltam ennek is utána fogok nézni mindenképp.

Igen 300k-tól többet semmiképp se akarok kiadni érte.

Mindenképp kérek több képet mer Eger nagyon messze van innét nem lenne jó bebukni az úti költséget.
-
PLaci58
addikt
válasz
runner 125
üzenetére
Témát lezártam. Én nem sértegettelek soha, pedig annyi baromságot írtál már ide.
Főleg a kedvenc javaslatod szeretem, hogy "vidd szerelőhöz". Ez nagy segítség.Te nyugodtan húzogasd az anyát, attól biztos feszesebb lesz a szíj. Még ekkora blődséget. Látszik a szakértelem rendesen.
-
runner 125
nagyúr
válasz
SzlobiG
üzenetére
..ez nyilvánvaló volt előtte is, mivel a jogszabály úgy mondja ki, h _max._ 125 ccm és max 11Kw-ig lehet vezetni B125-tel.
Erre írtam, h én ezt simán bevállalnám, mivel szerintem kutya nem szól érte. Persze user függő, nem beszéllek rá.
Egyébként úgy tudom most keletkezett egy kiskapu. Miszerint, ha 1 évnél fiatalabb az A1-ed (jelen esetben B125), vagy az Ak.-d, akkor különbözeti vizsgával gyakorlatilag 20-30k-ért mehetsz A-ra. Ami frankó dolog, mert lerakod most a B125-öt, majd nyáron csinálsz egy különbözetit és van A jogsid kb. 55-60k-ból, - a több, mint duplája helyett.
Én nem szaroznék a helyedben.mod.
Nah igne, ez nem tűnik rossznak, de mindenképpen érdemes úgy alkuldni, h azért 300k-ba beleférj.
..mielőtt elmész megnézni, mail-ben kérj a kormányról is a tárcsafékről fotót.
A km garantáltan kamu, de emiatt nem kell egyszerre elvetni. -
PLaci58
addikt
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
A 2 kép között szerintem jól látható a különbség. Az alsónál igaz nincs rajta a tárcsa, de már így is elég feszesnek kéne lennie a szíjnak. Ha erre rátesszük a tárcsát, akkor jó esetben is csak a variátor tárcsa felénél fog rendesen megfeszülni. Nem a tengelyen, vagyis a hüvelyen kell futnia a szíjnak, de minél közelebb hozzá.
Nem mindíg lehetett alkatrészeket rendelni a netről

Akkoriban elég ritka volt otthon a flex és a hegesztő trafó.
Jóvel többet értek akkor azok a motorok, hogy az átalad említett megoldásokat használjuk. Ezek inkább a mai gyerekekre jellemzők. -
válasz
runner 125
üzenetére
Utána néztem a 150ccm 10kw-os dolognak A1-es jogsival ugyanúgy szabálytalan vagy is nem vezethetek 150-est, csak 125-s gépet.

Szal pontosan 125ccm-ig és 11kw-ig érvényes az A1-es jogsi akármelyik átlépése már szabálytalan és büntetnek érte.
Viszont találtam egy jó runnert csak sokkalom az árát mer erre még ugye rájön a rendszámoztatás, de legalább ehhez van minden papír.
-
runner 125
nagyúr
válasz
PLaci58
üzenetére
Már ne haragudj, de a saját tudatlanságodból kifolyólag lovagolsz továbbra is a témán.
Persu is megírta, persze, h laza, mert nincs rajta a külső tárcsa, plusz elképzelhető, h a kuplung tárcsáin sincs a legfelsőbb ponton a szíj. Amikor felrakja az ember, és meghúzza, érdemes mindig forgatni rajta, mert a szíj akkor minimálisan feljebb kúszik, és még rá lehet húzni az anyára.
Amiről Te beszélhetsz, max. hézagolási probléma lehet, de jelen esetben erről szó sincs, mivel varió csere nem volt, illetve minden a helyén van.
-
Topiccsendőr
addikt
válasz
PLaci58
üzenetére
továbbra sem értem ezt a feszes nem feszes dolgot.
alul még a variótárcsa is le van véve, naná hogy laza.
a csapra nem kell illeszkedie feszesen a szíjnak. A csap nem fogja hajtani sosem a szíjat magában. Mindig nyomnia kell a variónak.
ha annyira vékony már a szíj, hogy ilyet csinál, akkor már csúszik is, meg lehet érezni és pillanatok alatt le is darálja. Ezért mérjük a szélességét a szíjnak ugye. de laza sosem lesz, mert feszíti mindig valami. Hogy szétszedett variónál álló helyzetben laza. inkább a szélességét mérjük, nem a lazaságát.nekem mondjuk meg van a véleményem a rigás-etz éra otthon szerelőiről, azoknál az igénytelenség aztán megvolt. a főtengelyre hegesztett kuplungtól kezdve, a flexxel becsiszolt kapcsolókörömtől elkezdve azok csináltak mindent. vágnám le a kezét a legtöbbnek.
-
PLaci58
addikt
válasz
runner 125
üzenetére
Ha feszes, akkor nincs is semmi gond.
Ez a jó :
Ez laza, ezt már csak a variátor fogja megfeszíteni :

Én speciel ilyesmire gondoltam. Ki tudja mikor, ki cserélt esetleg hosszabb, vagy keskenyebb szíjra abban a motorban.
Abban egyébként igazad van, hogy a nehezebb görgő meg fogja oldani a gondot, mert hamarabb kezd el dolgozni a variátor és ez növeli a kuplung fordulatszámát, tehát végső esetben alacsonyabb fordulaton fog megindulni a motor.
A kérdés, hogy ez megoldás-e. Össze kéne hangolni a görgöket a kontrasztrugót és a kuplungot. A kipufogónak ehhez semmi köze.
Szerintem először a kuplungot kell beállítani, hogy milyen fordulaton akarjuk, hogy meginduljon, aztán lehet hozzá állítani a variátort, hogy jól húzzon és meglegyen a rendes végsebesség.
Ha csak akkor indul meg a motor, amikor már a variátor is dolgozik, akkor éppen az indulási erős áttételt veszítjük el.ui: nem tudom, hogy jött ide a riga, de azok akik rigán kezdték ismerik a motorokat, megtanulták a dolgokat és nem szervízbe hordták, mert akkor nem is volt szervíz

Azok az öreg szakik értenek ma a motorokhoz igazán. -
PLaci58
addikt
válasz
runner 125
üzenetére
Azt hittem, hogy hibát keresünk és nem egy elméletben jól működő dologról beszélünk

-
runner 125
nagyúr
válasz
PLaci58
üzenetére
Jah, ki kell venni belőle 2 szemet, oszt' feszesebb lesz.

..h lenne már laza, ez nem Riga-lánc, de még csak nem is lánc. A szíj előbb kopik ronggyá, vagy elszakad, mint h kitágul.
Ráadásul a kuplung szíjtárcsájának pont ez a szerepe, hisz a kontrasztrugó nyomja össze folyamatosan a két tárcsát, így a szíj minden esetben feszes.
-
engine88
aktív tag
válasz
runner 125
üzenetére
Nem, mert bal oldalt variátort le tudtam venni, ki is cseréltem görgőket,
de jobb oldalt már nem tudtam levenni, mivel nem volt az a speckó villám, amivel ráfogjak, így csak forgott forgott..
Pedig szíjat is akartam cserélni, csak így azt se tudtam levenni mert nincs hely jobb oldalt. -
engine88
aktív tag
válasz
runner 125
üzenetére
Okés, fúvóka alap csak már nem volt kedvem a karburátorhoz hozzányúlni.
Az miért van hogy húzom a gázt nem mozdul aztán egyszercsak kilő?
Ha rakok nagyobb görgőt, pl 7-eset, akkor szépen fokozatosan fog indulni? -
engine88
aktív tag
Felszereltem az új ZX-R kipufogót Super 9-emre.
5.7-es görgőt adtak hozzá, azt raktam bele, és így reagál:Állok vele, húzom a gázt csak pörög a motor, megy fel a fordulat de nem mozdul a járgány, utána egyszercsak kilő mint egy rakéta.
Kb 20-30km/h-nál már szinte visít a motor.
Utána ha kihúzatom, még mindig emelkedik a motor hang persze.
Végsebességre is szépen megy, de kb 70 körül. (78as fúvóka van benne, azt holnap cserélem 92-esre)Mit ajánlotok még állítani?
Van még 6.5, 7.0, 7.5-ös görgőm is. -
lazlora
tag
válasz
runner 125
üzenetére
Köszönöm! Egy ilyen művelet kb milyen árban lehet?
-
lazlora
tag
válasz
runner 125
üzenetére
A kopott motor részét le tudom valahogy ellenőrizni? Annyit már megnéztem hogy a berugó kar fejt ki ellenállást.
-
lazlora
tag
Sziasztok,
Van egy 50 es Yamaha jog om. Kicsit sokallom a fogyasztását. Olyan 5 liter. Mi okozhatja a problémát? -
busman
veterán
Reggel elkezdett folyamatosan világítani,hirelen kellett vennem.
Ilyet sikerült 2K ért.
[link]
A tartály alján még látok olajat,de az piros,ez meg kék.....összekeverhetem? -
mocsanisi
senior tag
válasz
barack1997
üzenetére
Én a helyedben nem ülnék egyből 400-asra robogó után de te tudod. Szerintem egy 125 2T is tudna meglepetéseket okozni... Azért nem szarok a Rotax 123 blokkok... És halomban állnak a bontókban. A helyedbe én azzal kezdenék
De te dolgod. -
barack1997
senior tag
Marhára várom ,hogy meglegyen a Rieju RRX. (AM6 blokk , Minarelli) igen jó motor
Supermoto kivitel 
18 éves koromig kihuzom, és utána ott a VFR400 (NC30)
-
barack1997
senior tag
Húúú basszus itt most nálunk térkövezés van, alig lehet kimenni az udvarból motorral, de lehet rugatni

Kinek van térköve, utána jó lesz, lehet rajta szerelni ? (tudom az olajat nem szereti)
-
dJ Peer
aktív tag
válasz
runner 125
üzenetére
Hopp a gépészek...

-
runner 125
nagyúr
válasz
barack1997
üzenetére
Noh igen.
Nekem sem kell bemutatni a variációkat
, kb. két hete szedtem szét szimeringcsere miatt egy 40 éves orosz vízszívattyút. A szopás enyhe kifejezés. 2 napig szívtam vele. Ráadásul, vagy 25 cm hosszú, berozsdált, eltűnt menetes csavarok voltak benne. Az összes variációt bevetettem, mire kijött mind. WD40, csavarlazító 2-nél segített a 6-ból. 1 kijött csavarhúzó - kalapács kombóval, három beletörött. Próbáltam dremmellel nútot vágni bele, de annyira korrodált volt már a csavar is, h egyszerűen letört a széle, ahogy csavarhúzóval lazítottam. Maradt a kifúrás, és menetmetszés.
Sokszor sajnos tényleg nem marad más, mint a barmolás, gányolás. -
barack1997
senior tag
válasz
runner 125
üzenetére
Dremel-el egy csikot kell vágni a csavarba ott ahol elvágtad és a laposfejü csavarhúzó kiszedi
Amúgy nekünk törött már bele csavar a hengerbe, de fater kifúrta 8-as furóval és újravágta menetet és olyan lett mint az eredeti
Inkább ajánlom azt hogy rozsdaoldó+ varrógép/műszerolaj és -
engine88
aktív tag
Mivel kezeljem a csavart hogy le tudjam venni a kipufogót? Nem akarom véletlen se beletörni.

-
Gergello
addikt
1200ért veszegettem az ilyen olajokat csak a kutyának nem kellet mert nem motul van ráírva
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
runner 125
nagyúr
válasz
busman
üzenetére
(Épp most hívtam a srácot, de nem vette fel. Max. holnapig megtudakolom h neki kell-e, s akár a héten meg tudom rendelni, így köv héten kedd-szerda fele el tudom vinni neked.
Szhelyi topikba is beraktam a linket, hátha másnak is kell még valami innen. Az tuti, h még netes shopokban sincs máshol olcsóbban olaj, pláne Szhelyen..
Elutalom nekik a pénzt, úgy 1115 a posta, ezt szétosztjuk, ha aktuális.)mod. Irományok alapján az " technoszintetikus", mindkét fentebb említett Repsol olaj full szinti, s a scooter még olcsóbb is. De, 2k-ért az sem rossz vétel egyébként.
-
busman
veterán
válasz
runner 125
üzenetére
Mikor rendelsz,ill mire jön meg?
Most kezdte,hogy néha bevillan a piros olajlámpa...
Motul Scooter Expert 2T robogó motorolaj
[MOTSE/1] Ilyet tudok 2K ért ...alternatíva lehet? -
engine88
aktív tag
válasz
runner 125
üzenetére
Azt mondta tuti nem jó rá.
Szóval vettem inkább egy Leo Vince ZX-R-t, az biztos passzol Super 9 AC-ra.
-
válasz
runner 125
üzenetére
Megnéztem több 150-est 11kw-tól egyik se volt több, ennek meg utána nézek, hogy mennyire számít 125 vagy 150.
-
busman
veterán
válasz
runner 125
üzenetére
Őket hol találom helyben? Melyik racing(ricinus) illatú?

-
runner 125
nagyúr
válasz
SzlobiG
üzenetére
Az "okmányok nélüli" modellnél persze h nem tudják, mert semmi infója nincs róla. Hasára csap és beír egy körülbelüli teljesítményt. Ezért sem szabad azokra adni. Nézz egy meg pár rendszámosat, ott van a tuti infó.
Mivel, az előző Leo forgalombahelyezhető, így biztosan az a teljesítmény szerepel a papírjaiban is...elvileg max. 125 ccm és max 11kw, de mondom, ha a papírjai 10kw-asok, és 150-es, szerintem azért a kutya nem fog szólni neked.
-
válasz
runner 125
üzenetére
De a forgalmiba 150ccm lesz ott meg már bukott a mutatvány, nem? Vagy a kw számít igazán nem a köbcenti?
Amúgy nem értem szerintem akik eladják nem tudják pontosan hogy még is hány kw-os, mer ez 125-s és már 12kw-ot ír.
-
runner 125
nagyúr
válasz
busman
üzenetére
Lassan nekem is rendelnem kellene, autoteka2000-nél van olcsón Repsol Moto 2T Competicion 1l, 2200-ért, ha gondolod feles - vagy akár harmadolt (egyik kollégám is szólt, h 90% kell neki is olaj), tudunk rendelni. A jövő héten megyek Szombathelyre.
..vagy, van náluk 1790-ért Repsol Moto Scooter 2T 1l. Az is jó alternatíva.
-
busman
veterán
Lassan kifogy az olaj a Scarabeo-ból,milyet javasoltok?
-
engine88
aktív tag
válasz
runner 125
üzenetére
De akkor ez a hirdetés miért írja, hogy csak LC -liquid cooled- Super 9-re jó?
-
engine88
aktív tag
Meg tudjátok mondani, hogy 2006-os Kymco Super 9 AC-be melyik fajta kipufogó kell?

-
engine88
aktív tag
Nem tudjátok véletlen hogy Super 9-be 6 vagy 8 mm-es benzinszűrő kell?
Vagy nem lényeges a méret? -
Killing
addikt
válasz
runner 125
üzenetére
Igen, sajnos a szabály az szabály.

-
zsolt19900
őstag
válasz
runner 125
üzenetére
okés, köszönöm szépen
-
runner 125
nagyúr
válasz
Killing
üzenetére
Nem fogom megkérdőjelezni a "tudásod", de az állításod - ha igaz is - h bizonyítod be egy esetleges igazoltatás során? Sajnos sehogy. A szabály az szabály.
Innentől rajtad áll, h bevállalod-e.zsolt19900
Mert a 180-as 4t VXR-eket előbb (már 2001-ben) kiadták, mint az újabb külsős FXR-eket. Csupán az évjárat az oka.
-
Killing
addikt
válasz
Tothgera30
üzenetére
Az RS 125 egy 30 lovas sportgép amihez ész és tudás kell, ezek mellett legálisan nagyon nem fér bele az A1 jogsi kereteibe, nem olyan mint MZ-nél a 125/150 blicc. Igaz a 125/150 MZ-nél sem legális, azonban pár plusz lóért, valamivel nagyobb nyomatékért és +10 km/h-val nagyobb végsebességért senki sem fog megveszni.
Ezzel ha akarnék sem tudnék 140-et menni és össze-vissza előzgetni, hát még 2 személlyel, 2 személy alatt 90-100 km/h-nál már ott a vég, utazóban inkább 80 km/h.Szerintem a nagyobb sebességkülönbség miatt és amiatt hogy rögtön 2 motorost kell előzniük a mögöttünk haladóknak sokkal veszélyesebb.
-
Tothgera30
veterán
válasz
Killing
üzenetére
Mindenki ezt mondja, az a srác (ismerősi körből) aki RS125-el kettévágott egy autót, pusztán 140-el ment beláthatatlan kanyarban, helyszínen több darabra szakadt a gyerek, pusztán 19,5 éves volt, anno. Tudott motorozni, még együtt gokartoztunk is, de hát fiatal volt, kellett a tempó, és ez lett a vége hogy a családja gyászolja a mai napig. Bár én egy kis ETZ-vel nem mennék tartósan 70km/h fölött. Nem arra tervezték őket, persze meg lehet hajtani néha, de nem ajánlatos olyan gyorsan menni vele több mint 100km-t. Így ha ketten mennétek, külön motorral, 60-70km/h-s átlaggal, fél óránkénti pihenővel is odaérnétek, biztonságosan, nyugisan. Nem lenne rizikó, nem lenne félelem, és nem terhelnéd feleslegesen a kis MZ-t, pusztán azért hogy 20-30 perccel korábban ott vagytok. Ha 125-ösöd van, az bizony két személy alatt megérzi, igazán egy személy alatt még szépen megy. Nekem a 150-es Zemlénben is érezte ha mögöttem ültek (én +55-60kg csomaggal együtt), igaz én kb. 50km/h-s napi átlagot produkáltam, és nagy motorok is voltak, de az útviszonyok nagyobb sebességet nem engedtek meg, így senki sem ment gyorsabban, és élveztük, jó volt. Tehát nem a sebesség a lényeg ilyen esetekben, hanem hogy "A"-ból "B"-be biztonságosan odaérj.
-
zsolt19900
őstag
válasz
runner 125
üzenetére
tényleg amúgy a tiédben -láttam róla a képeket, meg elvileg jujtubon videót- másfajta műszer van mint az enyémben, miért?
-
sanyiboy
csendes tag
ahhoz mit szoltok,hogy egy robogóba isolator special gyertya van?ront valamit a menet teljesitményén?
-
Killing
addikt
válasz
runner 125
üzenetére
Félre ne érts, nem vagyok egy Valentino Rossi -vagy haza példával élve- Talmácsi, előtte volt 2 évig 50-esem, így együtt, 3 év alatt már több mint 30000 km-t vezettem le túlnyomórészt városban (nem is olyan kicsiben), a 125-ös géppel is lehúztam már jópár kilómétert szóval ismerem a gépet, már mentem vele 2 személlyel nem egyszer, szóval azt is tudom hogy mit tud 2 személy alatt. Érzem magam annyira felelősnek és gyakorlott vezetőnek hogy eltudjam vinni. Nyilván 1 hónapos jogsival még egyedül sem vágnék bele.

-
Aprósólyom
addikt
válasz
runner 125
üzenetére
Ilyen szempontból igazat adok, ezért írtam, hogy nekem nem éri meg. Amíg a BKV 10e Ft- havonta, ráadásul nincsen felelősségem a forgalomban való részvétel miatt, továbbá netezhetek és olvashatok BKV-zás közben addig csak a lassúsága és a pontatlan indulások zavarnak. Ha, majd kétszer-háromszor annyit keresek majd, mint most, akkor esetleg majd elgondolkozom a váltáson. Jelenleg nem rentábilis.

Ha valakit érdekel a 10.-ik kerületben a Pongrác úton van ez a telep.
-
1972
csendes tag
Van egy Hyosung 50-es robogóm.Többször vittem már doktorhoz,de sajnos 1-2 hét elteltével visszatér a problémája,ami a következő:
Szépen indul,alapjáraton semmi gond.Elindulok,szépen húz,majd lehörög,vissza engedem alapjáratra észhez tér.Ha rángatom a gázkart lehet vele kb 20-30-al haladni.A szerelő azt mondta,hogy a blokk és a karbi között nem volt jó a tömítés.Karbi frissen tisztítva,nem volt benne semmi kosz.
Most megint ezt csinálja szerintetek nem valami más gondja van?
Fel lazulhat ott a csavar?
Mivel tömítsem le?
Sziloplaszt jó oda?
Köszi az építő válaszokat! -
runner 125
nagyúr
válasz
Aprósólyom
üzenetére
Havi 6k? Az semmi.
Motoros topikban pont most volt téma a parkolás, lezárás. Ott már havi 12k-ra azt írták, h nagyon jó ajánlat.
Ráaádsul annyiért nincs is őrizve, hanem egy fedett hely, a motor számára. -
Aprósólyom
addikt
válasz
mocsanisi
üzenetére
Köszi neked meg Runner 125-nek a választ! Sajnos ettől féltem, hogy a 30-40e Ft-os lakat sem akadály ezeknek a csótányoknak. Mindent visznek ami elmozdítható, még ha egy kis munka is jár vele.
Pedig már nagyon szeretnék motorozni, de még jó pár évig tuti nem költözöm el onnan, ahol most lakom, szóval marad a BKV.
Őrzött parkoló lenne a közelben havi 6000-ért, de úgy már nekem nem kifejezetten érné meg. Évi 72 000 Ft-ot parkolásért csak...
Annyit még nem keresek... 
-
válasz
runner 125
üzenetére
Köszi így már betudom azonosítani melyik milyen.

Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Gitáros topic
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- A Moto G37, G37 Power és G47 bővíti a Motorola mindennapokra szánt szériáját
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Crimson Desert
- Gyúrósok ide!
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Okos otthon - Home Assistant, openHAB és más nyílt rendszerek
- Spórolós topik
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- További aktív témák...
- Új Garmin Approach S50 arany cream (felbontott) 2 év garancia
- Bmw 640d F06/F12/F13 Hutoracs es Visszapilanto takaro szett
- Vadonatúj, bontatlan AOVOPRO V1MAX PRO elektromos roller 500 Watt, 1 év gari
- Tomason TN16 Bright Silver 8x18/ET40 - Hankook Ventus Prime4 225/55 R18 DOT 0624 + TPMS+felni kupak
- HomeAssistant Center - spórolj pénzt automatizálással!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10400F 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÓRIÁSI BOMBA AKCIÓK! PSN, STEAM, UBISOFT CONNECT, EA APP, XBOX EREDETI KULCSOK 100% GARANCIA
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- Eladó Samsung Galaxy A55 5G 8/256GB fekete / 12 hónap jótállás
- GYÖNYÖRŰ iPhone XS Max 64GB Silver -2 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS5280
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
? Ahhoz képest komolyan vette mindenki
.

, kb. két hete szedtem szét szimeringcsere miatt egy 40 éves orosz vízszívattyút. A szopás enyhe kifejezés. 2 napig szívtam vele. Ráadásul, vagy 25 cm hosszú, berozsdált, eltűnt menetes csavarok voltak benne. Az összes variációt bevetettem, mire kijött mind. WD40, csavarlazító 2-nél segített a 6-ból. 1 kijött csavarhúzó - kalapács kombóval, három beletörött. Próbáltam dremmellel nútot vágni bele, de annyira korrodált volt már a csavar is, h egyszerűen letört a széle, ahogy csavarhúzóval lazítottam. Maradt a kifúrás, és menetmetszés.

nyogo83
sityupityu