Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Mindent a robogókról / kis motorokról topik
Első hozzászólás előtt olvasd át a téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
vaksi8
senior tag
Sziasztok!
Motor vásárlás előtt állok és ebben kérném a hozzá értők segítségét!
Ami nálam szóba jöhet az 125-150-es suzuki burgman vagy malaguti madison(esetleg yamaha majesty de az nem igazán tetszik).
Az első kérdés,hogy el lehet ezekkel rendszám nélkül rohangálni Bp-n mert nem igazán szeretnék a forgalomba helyezésre meg átírásra 1 kilót még ráfizetni mivel 200 e Ft amit rá fórdítanék.
Ezeknek a tipusoknak kb mennyi az átlag fogyasztása normál használatban?
Megköszönném ha elmondanátok a véleményetek pro és kontra!
Köszi! -
vaksi8
senior tag
Sziasztok!
Elöször is Boldog új évet mindenkinek!
Mostmár csak 125-ben gondolkodom az átírási és regisztrációs költség miatt.
A malaguti madison ról van valami vélemény?Ár/érték arányban egész jónak tünik.Elolvastam az első hsz.-t de mire érdemes még vásárláskor oda figyelni?
Burgmanról már félig meddig letettem,árban nekem kicsit sok.[ Szerkesztve ]
-
vaksi8
senior tag
válasz runner 125 #17573 üzenetére
Szerintem ez főként inteligencia kérdése!
Te adnál autós vezetői engedélyt az új gazdag tanulatlan 8 ált.iskolás rajoknak?Pláne ha apuci megveszi nekik a nagy mergát meg bmw-t??Kb 1 hónap és nézhetetjük a híradóba mit csinált az egyik hétvége éjszaka...
Nem a pénzen múlik a vezetési morál sem motoron sem autónál!Én iskolához kötném meg iq teszthez!
Szerintem nem azon a 2 hetes tanfolyamon tanul meg az ember vezetni![ Szerkesztve ]
-
vaksi8
senior tag
Sziasztok!
Volna itt köztetek olyan,aki külfödről behozott motort mostanában helyeztetett forgalomba?
Leírná a pontos menetét és költségeit?
Köszi! -
vaksi8
senior tag
válasz runner 125 #17817 üzenetére
Ez egy 125-ös 2002-es évjáratú.Reg adóra van kalkulátór,csak a műszakira hallottam horror összeget (50 ezer).
Nem tudom pl. hogy van e eredetiség vizsgálat?
Bolond lenne az eladó rendszámoztatni,mikor rá maradna az összes költség ami idő és pénz amit beleépítene az eladási árba plussz utána megint csak mehetsz átírási költségeket fizetni.Egyszóval duplán fizetsz! -
vaksi8
senior tag
válasz Something_ #17819 üzenetére
Amit leírtál az félig forgalomba helyezés.félig sima átírási költség.
Plussz kihagytad a reg.adót.Átírási illeték nincs első forg.ba helyezésnél meg ha jól tudom eredetiség vizsgálat sem.Runner 125! Én értem Te mit írtál,de ha ő már levizsgáztatja,rendszámozza-át is kell iratnia a nevére!
Amit úgyis ki fizettet veled meg az idejét (ha minden jól megy 2 nap)utána meg még te is mehetsz átíratni![ Szerkesztve ]
-
vaksi8
senior tag
Kérném olyan embernek a szíves segítségét ha van,aki az idén új törvények alapján intézte a járművének első forgalomba helyezését!
Tanácsokra lenne szükségem,milyen papírok és dolgokra kell figyelni,mik lehetnek buktatók!
Köszönöm! -
vaksi8
senior tag
válasz DigitXT #17823 üzenetére
Köszi a választ!
Nagyjából én is így gondoltam,de csak azért 100 ezer mert ebben benne van már a legalább 30 rongy ügyintézési díj.Én ezt is megspórolnám ha magam intézem.
Telefonálgattam így áll össze a kép!
1- Műszaki vizsga állomás+környezetvédelmi oszt.ba sorolás 22800+4750
2-vám és pénzügyőrség lakóhely szerinti hivatal reg.adó én esetemben 20425
3-okmány iroda -az 1,és 2 -es kész papírjai 6000Ft forgalmi 6000Ft törzskönyv 5500 ft 1db rendszám,585Ft érvényesítő műszaki cimke.
Összesen:66060 Ft -
vaksi8
senior tag
válasz runner 125 #17830 üzenetére
Ez benn van a pakliban,csakhogy ez nem olyan nepper aki papíroztatja a robogóit.
A másik mint már le is írtam azt a 30-40 ezret én is meg spórólnám rajta.(csak 125-ös nél!)
Semmi más nem kell csak a külföldi forgalmi,annak kivonása a forg.-ból és egy két nyelvű adás-vételi.Más okmány nincs is hozzá!Azt a forgalmit meg te is össze tudod vetni a motor adataival,hogy valósak e.Ezt itthon is így csinálod!
Arról nem is beszélve amit mondtál!
" Biztos vagyok benne, h nem fogja azt mondani, h "jah bocs, akkor told vissza a robogót és odaadom."
...
Ahhoz hogy Ő elvigye neked paírozni ahoz ki kell ugyanúgy fizatned,vagy legalább elég komoly előleget le kell tenni!Utána az esély ugyanúgy fennál,ha valami nem stimmel,hogy futhatsz a pénzed után!
Persze a leg egyszerübb magyar motort,magyar rendszámmal venni,de egy kicsit el vannak szálva az árakkal!Meg hát akkor hol marad az izgalom....[ Szerkesztve ]
-
vaksi8
senior tag
Sziasztok!
Tudtok olyan helyet ahol elfogadható áron lehet bukót venni,vagy ahol éppen nagy akciózások vannak?
Köszi! -
vaksi8
senior tag
Sziasztok!
Tegnap végre forgalomba helyeztem olasz o-ból behozott 125-ös Suzuki burgmanomat.
Az egész kb 5 napot vett igénybe (3 alatt is el tudtam volna intézni csak pénzre vártam).
A forgalomba helyezés menete:
Ha kinézted a mocit 3 papírnak kell lennie.1; külföldi forgalmi 2;kivonásról szólo dokumentum (fontos ne bontásra legyen kivonva!) 3; kétnyelvű adásvételi [link] (minta innen)
Erre mehet az eladó-Ti adataitok (kis csalás,de legalább folyamatos az adás-vételi lánc és egyéb fizetős költségtől mentesülsz)Ezután irány az NKH FORGALOMBA HELYEZÉS ELŐTTI MŰSZAKI VIZSGÁLAT!
Az én esetemben 27300 Ft volt (plussz egy kis segítség,hogy tuti legyen 7000Ft-ot kellett pengetni)Ezekkel a papírokkal lehet menni a Vám és Pénzügyőrség területileg illetékes hivatalába (címei) [link]
Itt két adatlapot kell kitőlteni amit innen lehet tölteni [link]
Majd befizeted a REG.adót kalkulátor [link]Ha megvan másnap lehet érte menni és irány az okmány iroda...
Itt adnak csekket (postán befizetni)6000Ft forgalmi ,6000Ft törzskönyv, 5500Ft 1db rendszámtábla ,majd 585Ft ot kell pénztárba befitezni a műszaki érvényesítő matricáért.Ha mind megvan már kezünkbe is kapjuk a kész forgalmit és megspóroltunk közel 30-40 ezer Ft-ot amit akármilyen cég,az ügyintézésért legombólna rólunk.
[ Szerkesztve ]
-
vaksi8
senior tag
válasz runner 125 #17936 üzenetére
Hát biztos ami biztos alapon...Nem mintha nem lett volna jó,de ez a tuti és nem kell még egyszer becsengetni a 27 ezret ha netán gebasz van.
Csak azért írtam le az egészet,hogy lássuk nem egy olyan bonyolult a történet.Hátha kedvet kap valaki arra,hogy így vásároljon és nem utolsó sorban sokat spóroljon! -
vaksi8
senior tag
válasz dave93 #17939 üzenetére
Nem tartom valószínünek,mert aki ezzel foglalkozik az csak úgy hozza be,hogy el is tudja adni.Értem ez alatt,hogy ami üzemképes és megy a kerekein,nincs darabokban az több mint valószinü hogy nem véglegesen van törölve a forgalomból,hanem csak exportra!Azt az ottani eladó is tudja és így is jelenti be.
Én "olasz"motort vettem itthon ezért nem tudom más országban milyen a papír!
Nekem egy ilyenbe volt beleírva[ Szerkesztve ]
-
vaksi8
senior tag
válasz zsolt19900 #18137 üzenetére
Szia!
Ha te intézed az egész forgalomba helyezést akkor így néz ki.
Első forgalomba helyezéshez szükséges műszaki 28000
Reg. adó [link]
okmányiroda 18000 Ft.
Privátba megbeszélhetjük az egészet akkor max 2 nap és rendszámos a motor! -
vaksi8
senior tag
válasz zsolt19900 #18157 üzenetére
Én nem nagyon javasolnék 50-es mocit neked.
Legalábbis ha azt szeretnéd, hogy menjen is egy kicsit... -
vaksi8
senior tag
válasz Tothgera30 #18216 üzenetére
Az igaz,hogy nagy de súlyra csak 124 kg ami szerintem nem olyan számottevő.
Van 50-es is ami ekkora vázzal megy,akkor az 10 l eszik??
Az ilyen köbcentis maxi robik mind ekkora súllyal vannak -
vaksi8
senior tag
válasz Tothgera30 #18227 üzenetére
Minek enne egy 50-es 10 litert?
Hát ha abból indulunk ki,hogy a 148 kg-s motorhoz kevés a 125 ccm akkor milyen a viszonyítás az 50-es hez pont ilyen súllyal.
A másik ahogy írtad mind a két tipusu motor 12 LE igaz ott van köztük majd 50 kg,de ez nem hiszem hogy eredményezne 2-2.5 l többlet fogyasztást.A tesztek sem szólnak 4-4.5 ről hanem csak 3-3.5 ról.
" A 12 lóerős motor nem egy izompacsirta, de a mindennapos kisvárosi közlekedésre kiválóan alkalmas. Alacsony fogyasztás mellett (kb. 3-4 Liter között) lehet vele pöfögni, ennek viszont az az ára, hogy a gyorsulástól nem fog az alkarunk egy kicsit sem megnyúlni. "
Az egész teszt [link][ Szerkesztve ]
-
vaksi8
senior tag
válasz Tothgera30 #18227 üzenetére
Megkérdezhetem milyen NRG-d van amelyik 12 paci?
runner 125 " De ott van a 6,5 le keréken mérve. "
Én úgy értettem /kerékre mérve...sorry[ Szerkesztve ]
-
vaksi8
senior tag
válasz zsolt19900 #18269 üzenetére
Itt még tanácsos nézegetni,hátha ki fogsz valami nagyon szét akciozottat [link]
Vagy még az RMC-ben vannak nagyon jó árak mostBiztos hogy xxl a méreted??[link]
[ Szerkesztve ]
-
vaksi8
senior tag
válasz zsolt19900 #18274 üzenetére
Ha az Airoh-ra gondolsz jó márka,de azt vedd ami inkább a fejedre passzol!
Próbálgass végig sok fajtát-tipust.Soha ne rendelj online,az a jó amit meg is próbálsz! -
vaksi8
senior tag
válasz zsolt19900 #18276 üzenetére
Én mindenképpen olyat vennék amit fel is tudok próbálni,fejemen van pár percig.
Ne kapkodd el mert egy rossz sisak sok bosszúságot tud okozni. -
vaksi8
senior tag
válasz Newyorker #18335 üzenetére
Szerintem add fel a képesmotorba meg a használtautóra,írd oda hogy egyben, bontásra szánva eladó ir.ár 40 e ft pl..(így is szerintem csak nehezen fog elmenni)
Akinek ilyen motorja van pont,úgyis csak az fogja megvenni.Azzal úgysem jársz jól ha szét szedegeted dirib-darabokra. -
vaksi8
senior tag
válasz dave93 #18349 üzenetére
Nem nekem kell,csak T.Attilának linkeltem,hogy mire számíthat ha 150e Ft összeget akar rászánni egy rendszámos motorra.
Ennyiért legfeljebb papír nélkülit vehet ami elég rizikós,mint ahogy már a többiek is említették vagy külföldről behozott(150-ért még ahhoz is kevés szvsz) de azt még meg kell fejelni vagy 60 ezerrel,hogy papírja legyen. -
vaksi8
senior tag
válasz zsolt19900 #18371 üzenetére
Lehet hogy csak 2 év múlva futsz bele egy igazoltatásba,lehet egy hónapban pl 3szor is,de nem ez a lényeg.Ha rá ülsz a motorra onnantól benne van a pakliban a baleset veszély és független lesz attól hogy nem te vagy a hunyó az lesz a kérdés mit kerestél rendszám nélküli "nagy"motoron jogsi nélkül és téged meszelnek el.
-
vaksi8
senior tag
válasz runner 125 #18380 üzenetére
Csak nekem van olyan érzésem,hogy még Ő sem tudja mit is akar??
-
vaksi8
senior tag
Ismertek olyan valakit Bp-n aki plexi polírozással foglalkozik?
Vagy valami tippet miként lehetne házilag frankón megcsinálni?
Köszi -
vaksi8
senior tag
Hátha egy jó kis "vita"téma alakul ki a kérdésből.
Ti milyen üzemanyaggal szoktatok járni?A prémium kategóriás benzinek megérik a 30-40 Ft többlet költséget?Ha igen,kinek az üzemanyagát érdemes próbálgatni? -
vaksi8
senior tag
válasz SirKero #18481 üzenetére
Ezt a burgmant már néztem én is hihetetlenül jó árban van a többihez képest.
Lehet csak hirtelen kell a pénz(februárban így maradtam le egy hasonlóról)szerintem gyorsan menj el és nézd meg!
Nagyon én sem tudok tipus hibáról,az a nem mind egy hogy ki hogyan használta és mennyi figyelmet fórdított a kopó alkatrészek cseréjére.
Az egyenes futást nézd meg,a fékeket vagy ha van olyan ismid akinek van burgmanja mehetne vele kicsit.
Szép motornak tünik! -
vaksi8
senior tag
válasz SirKero #18508 üzenetére
Gondoltuk hogy ennyi pénzért nem lesz makulátlan,de amit említettél szerintem bakatel kis dolgok.
Egy kulcs nem mérvadó 1800 Ft másolnak belőle(hacsak nem immo-s)
A karcolással együtt lehet élni esetleg pólír segíthet rajta,gumi meg a 2 db (jó minőségü) 20-26 ezerből megáll szereléssel együtt.
Ha motorikusan nem volt baja szerintem elfogadható kompromisszum.Próbálj jobban bele alkudni![ Szerkesztve ]
-
vaksi8
senior tag
Amig vitáztok..
Tud egy kicsit a gyerek..[link] -
vaksi8
senior tag
válasz ExtremeClock #18527 üzenetére
De azért szerintem Te nem tudod utána csinálni..
-
vaksi8
senior tag
válasz zsolt19900 #18554 üzenetére
Szerintem Te valamit nagyon el hallottál!
Pont ha centire ideális a méret,de az egyel kisebb sem nyomja nagyon a fejed akkor azt "kell" venni,mert egy idő után a belső szivacs felveszi a fejformád és abból lesz a "jó" méretü sisak.
De egyáltalán Te utána olvasol valaminek is a neten vagy csak bele-bele kapkodsz mindenbe?[ Szerkesztve ]
-
vaksi8
senior tag
válasz zsolt19900 #18557 üzenetére
Itt van egy pár teszt,benn van a marushin is.[link]
-
vaksi8
senior tag
válasz zsolt19900 #18607 üzenetére
Én nem vennék már csak a súlya végett meg a záró szerkezet egy hiba lehetőség.Azt döntsd el,hogyan hordanád többször.Nyitva vagy zártan?Mert akkor meg is van a választás,azaz nyitott vagy zárt sisak.
-
vaksi8
senior tag
válasz SirKero #18628 üzenetére
Jár egy kicsit a motor utána meg lehet cibálni azért.Kíváncsi is lennék,hogy mi a vége.
Az enyém 115 és nem megy tovább (125ccm).óra szerint majd egyszer GPS-el is megmérem.
A hőfokjelzője nem nagyon fog tovább menni,hála a hatalmas hűtőjének ami jól dolgozik.kíváncsi leszek a 30 fokokban a városban,hogy produkál majd.[ Szerkesztve ]
-
vaksi8
senior tag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest