-
LOGOUT.hu
Mindent a robogókról / kis motorokról topik
Első hozzászólás előtt olvasd át a téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
vaksi8
senior tag
válasz SirKero #44070 üzenetére
Csak a krómozás jöhet szóba?Mert pont burgi kipufogóján láttam egész jól nézett ki
-
vaksi8
senior tag
válasz maszekember #40969 üzenetére
Szerintem nem nagyon van olyan hogy best-buy ilyen évjárattal,ennyi pénzért.Amit most kinéztél 2003-ast 400000 Ft az jövő év elején már olcsóbb lesz.Én szerintem január-február-március környékén kezd el őket nézegetni.És még egy pár hónap alatt tudsz is hozzá kicsit rakni.
[ Szerkesztve ]
-
vaksi8
senior tag
" Nálunk kb minden 5. motort úgy hozzák be, hogy "most vettem, állítólag most volt szervizelve, cseréljetek olajat, és nézzétek át.". Akkor neked kellene a legjobban tudni,hogy ez akárminél előfordul. Sose lehet tudni az eladó miért válik meg tőle.
Nem az a +150 ccm lesz árban a többlet.
Csak egy példa!Nézd meg,hogy mostanában a 125-ös kategória az ami után mostanában nagyobb lett a kereslet és majdnem hogy drágábbak mint a 150-180-as társai az új jogsi módosítás miatt.
De nem vitázni és legfőképp nem akarok meggyőzni senkit hogy mit vegyen saját magának![ Szerkesztve ]
-
vaksi8
senior tag
válasz maszekember #40912 üzenetére
Hali!
Ha már Burgman akkor inkább már 400-ast nézz belőle.Ugyanaz a váz,nagyobb nyomatékkal,ugyanolyan fogyival. Szerintem még a vételárban sem lenne nagyobb difi.
Nekem egy 125-ös van igazából nem különösebben szorul szervizelésre,de ez előélettől is függhet,hogy nálad milyen hiba jön ki.
Egyébként Sirkero kollega tud segíteni ebben neki 400 as van![ Szerkesztve ]
-
vaksi8
senior tag
válasz DigitXT #39976 üzenetére
Még az a szerencse,hogy ilyen alultápláltak vagyunk..
Hát ha tetszik a forma akkor egy rákukkantást mindenféleképpen megér.Nézegettem én is anno,aztán rájöttem nekem azok a motorok tetszenek amin el lehet "terpeszkedni" kényelmesen,üregurasan menni vele.Ezek a sportos formák valahogy nem az én világom.
-
vaksi8
senior tag
válasz DigitXT #39971 üzenetére
Burgi, a 400-as Maja (de
ezek nagyok),
Relatív nagyok..de mihez képest?A városban még ezekkel is tudsz simán sorok között suhanni,van dinamika sőt még pakolni is tudsz bele rendesen,ne adj isten 2 személlyel elmenni hosszabb útra. Én bizti nem ülnék egy ilyen "segg rakétára" röhejes is lennék a 185 cm és 110 kilómmal rajta -
vaksi8
senior tag
válasz devast #39861 üzenetére
Hali!
Hát ez elég sajnálatos hír,de Te legalább jól vagy és ez lényeg!
A biztosító miatt ne aggódj a hétvége nem számít bele a 3 munka napba.
Viszont ha jól értelmeztem az irományod,még nem derült ki, ki volt a vétkes fél.Ezért viszont mindenféle képp,meg kell várni a rendőrségi határozatot és csak az után fogsz tudni intézkedni.Ha ne adj isten kihozzák,hogy Te voltál a hibás a faszinak hiába nem volt kötelezője őt csak jól megbüntetik,de a kárát akkor is a Te biztosítód fogja rendezni a motorod meg sajna saját költség lesz. -
vaksi8
senior tag
válasz -Mosquito- #39810 üzenetére
De ez a Suzuki is milyen jó állapotban van..
-
vaksi8
senior tag
válasz Kolondrum #39210 üzenetére
Ő is számolna be aeroxot
De tudom,ez nem a Te stílusod. -
vaksi8
senior tag
válasz maszekember #38684 üzenetére
Nem történt semmi!Tudom hogy működik a dolog ennyi.Ezért éri meg a neppereknek így behozni.
-
vaksi8
senior tag
válasz maszekember #38682 üzenetére
Télen én sem motorozok.Az olaszok nem feltétlen protos kabátban,zárt cipőben motoroznak,én sem..
Amúgy én az import motorokra gondoltam,nem az itthon forgalomba helyezett 8-10 éves gépekről.
Megnézném azt a kereskedőt aki kintről hoz be motort az milyen 12 hónap garit vállal!Még egyet sem..
Amúgy meg lehet benne akár 60 ezer is,ha gondos gazdája volt.
Én arra értettem az egészet,hogy amikor felnyomják a hirdetést és olyat látsz "külföldi papírokkal" tizen éves motor 10-20 ezer km-el, arról üvölt hogy kamu!Persze talán ebben is van kivétel,de nem ez a jellemző.Olaszból sem azért hoznak, mert a "jó" motort olcsón eladják!Ott sem kolbászból van a kerítés..Ami tuti annak ott is megkérik az árát bőven.Nézz csak meg olasz motoros hirdetéseket. -
vaksi8
senior tag
válasz maszekember #38675 üzenetére
Tapasztalatból mondom,ami külföldről behozott motor,azoknál felejtsd el ezeket a beírt kamu km óra állásokat!
Épp Te írtad " Azóta lenyomtam utasként kb. 200 kilométert "
Másfél év alatt kb 10 ezret raktam az enyémbe és nem mondhatni hogy a wc-re is ezzel járok.így felteszem a kérdést,létezhet egy 13 éves motorban 27 e km? biztos valami turpisság van benne.[ Szerkesztve ]
-
vaksi8
senior tag
válasz maszekember #38645 üzenetére
Hali!
Első a műszaki ami kb 28-30 e FT. Utána mehetsz a NAV-ba a költség kiszámolására jó a kalkulátor,ha ez megvan okmány iroda kb 20 e Ft (forgalmi-6,törzsköny-6,rendszám kb 5 e FT)
Jól mondják kb 60-70 e FT egy ilyen mutatvány.Rendesen győződj meg a papírok meglétéről és hitelességéről!Ha valami nem stimmel már nem is tudod forgalomba helyezni.Ha minden okés kb 3-4 nap alatt meg is vagy,ha olyanokra bízod akik ezzel foglalkoznak lehet 1 nap alatt is megvan csak számolj minimum 30 e Ft ügyintézési díjat.[ Szerkesztve ]
-
vaksi8
senior tag
válasz runner 125 #35862 üzenetére
Nehogy igazad legyen mert az jó költséges mutatvány lenne..80-nál nem megy most többet.Remélem egy karbi puci megoldja.
Nekem 125-ös van. -
vaksi8
senior tag
válasz molnarpeter #35859 üzenetére
omw 95 maxmotion elvileg jónak kellene lennie.Mindig ezt tankolom általában ugyanazon a kúton,eddig még nem csinált ilyet.
-
vaksi8
senior tag
Sziasztok!
Mai nap tankolás után pár km-el,elkezdett rángatni a motor.Alapjárat teljesen jó,de mikor nagyobb gázt adok vissza fojt. Karbi dugulás lehet vagy a gyújtásommal van valami probléma? -
vaksi8
senior tag
válasz Papa18 #35733 üzenetére
Egy 250-est azért megnézném hogy két személlyel (még egyel) is hogyan megy tartósan 130-at.Attól függ persze milyen típus,de szerintem sehogy..A 125-ösnél még elképzelhető a 115 vég,de akkor nyelezve van igencsak és mind ezek órával mérve nem pedig GPS-el.
Az ötvenesed 85-90 es végét meg egyenesen kizártnak tartom.Ha csak nem valami üzemórás tuning akármi. -
vaksi8
senior tag
Sziasztok!
Tudna nekem valaki segíteni abban,hogy suzuki burgman uh125-höz kipufogó tömítést (tűzkarikát) hol tudnék venni?Vagy hogy egyáltalán milyen méret.Én nem találtam sehol..
Köszi! -
vaksi8
senior tag
Sziasztok!
Reggel a normális,már megszokott alapjárati hang helyett egy hangos,ilyen sport kipufogó jellegűre változott a motor hang.A kipufogót végig átnéztem,sehol nem láttam hogy kifújna,lyukas lenne.
Mi okozhatja még az ilyen elváltozást? -
vaksi8
senior tag
válasz runner 125 #34453 üzenetére
Köszi fiúk!
Pont hasonlókra gondoltam..Kicsit félve is kérdeztem,mert a társaságot ismerve,hasonló válaszokra számítottam. Na de egy kis komolyságot kérek!
Nem látott valaki elvétve jó kis leértékeléseket valahol?[ Szerkesztve ]
-
vaksi8
senior tag
Sziasztok!
Tudtok olyan helyet,ahol jó kis csajos bukót lehet kapni (ha lehet napszemüvegest) elfogadható áron?
Én már néztem mindenhol,de nem találtam. -
vaksi8
senior tag
válasz runner 125 #34093 üzenetére
Én értem mi lenne a funkciója a felnyitható sisaknak,de mint Te is írtad " Szinte már a legolcsóbb 27-30k-s darabokban is van beépített napszemüveg, így felnyitva is simán használható marad. és igaz is mert nem nagyon látom senkinél nyáron csukva,ezért ezt egy felesleges plussznak látom.Legalábbis ebben a kategóriában.Vagy legyen zárt vagy nyitott,de ugye ebben meg nagyobb a rizikó.
Visszatérve Lorenzora,neki az úgynevezett "kupakja"volt ami semmiféleképpen nem nevezhető bukósisak kategóriának.DigitXT nem is azt írtam,hogy kevés lenne a 100-as tempó,de én még nem érzem itt a plexi hiányát.Egy ilyen sebességnél (legalábbis nekem) a sima beépített napszemüveg is kellő védelmet biztosít.
[ Szerkesztve ]
-
vaksi8
senior tag
Nekem egy ilyen tipusu bukóm van,csak a napszemüveget használom.Arra bőven jó,hogy a "darázs" ne üssön le a nyeregből..Robogóval amúgy sem lehet akkora tempót diktálni,hogy muszáj legyen a plexit lehúzni.
Nem is értettem soha robogóra minek kell a felnyitható sisak.
Egyrészt nehezebb mint társai,másrészt mint mondtátok nyáron úgyis csak felhajtva használjátok. -
vaksi8
senior tag
válasz runner 125 #33790 üzenetére
-
vaksi8
senior tag
válasz Kolondrum #33785 üzenetére
Aki nem ért hozzá,nem is tanácsos egyedül menni.Meg kell kérni ismerőst vagy egy szerelőtől megkérdezni, hogy mennyiért nézné körbe.Szerintem megéri azt a pár ezret,mint kakiba nyúlni.
SymbianOS Az a jó amikor a szerelő küld magánemberhez, hogy az a jóóó!
Ezt most nem igazán értem..[ Szerkesztve ]
-
vaksi8
senior tag
válasz killer1203 #33776 üzenetére
Jó helyen keresgéltél!Még esetleg expressz.
Aki eladni szeretne ezekre az oldalakra teszi fel. -
vaksi8
senior tag
válasz AndrewTdi #33721 üzenetére
Nincs olyan hogy hivatalos adásvételi minta!
Olyat írtok amilyet akartok.Legyen benne az eladó adatai,vevő adatai,gépjárműre vonatkozó adatok,meg még mellékletbe olyan pontokat bele vehettek amiben megállapodtok.
Pl megtekintett,kipróbált állapotban vettem meg
A jövőben a felek semmilyen igényt nem támasztanak egymással szemben stb.. -
vaksi8
senior tag
-
vaksi8
senior tag
válasz runner 125 #33646 üzenetére
Azért egy T-max felveszi vele a versenyt,de az is igaz,hogy ez a kategória túlszárnyalja a 3 milliót.
-
-
vaksi8
senior tag
válasz SirKero #33621 üzenetére
Azt lehet csak véletlenül!Ezeket a típusokat 34 LE-nek írják, Ő meg Kw-ra írta.Szerintem ebben nem akart sumákolni.
bogyo112 Az az igazság hogy ilyen áruk van sajnos.Lassan az a gyanús ha fiatalabb és olcsóbb.Persze van aki kicsit túl is árazza,de majd csak észre veszi magát,mikor nem is hívják.
[ Szerkesztve ]
-
vaksi8
senior tag
válasz runner 125 #33603 üzenetére
Annak idején én a tourist trophy-t szerettem olyan Gt-s beütése volt.
akos3 Én szeretem a choppereket! Mondjuk ez a játék tényleg tré ahogy kinéz..
[ Szerkesztve ]
-
vaksi8
senior tag
-
vaksi8
senior tag
válasz DonThomasino #33565 üzenetére
Amelyik jó és szép annak ott is megkérik az árát.Kintről beszerezni ismerős,kapcsolat útján tudsz vagy vannak évenkénti nagyobb motor börzék pl imola,miláno, bologna.Itt is úgy érdemes meg akkor éri meg,ha többen mentek és többet hoztok.
-
vaksi8
senior tag
válasz -Mosquito- #33452 üzenetére
Ez már azért jobban hangzik!
-
vaksi8
senior tag
A 125 -ön is van kézifék!
Most jelen pillanatban egy 125-ös burgmannal járok kb 3.5 lityis fogyasztással ahhoz képest sok az 5L!
Pláne nekem,aki nem csak alkalomszerűen használja,hanem a munkámból adódóan folyamatosan menni kell,már-már vidékre is,épen ezért kellene a nagyobb köbcenti.Városba bőven elég ez ami van..
Tehát nem a félévenkénti karbantartása jelent gondot.Csak azt gondoltam(mivel több helyen is lehet olvasni),hogy egy kicsit azért beéri kevesebbel is.Egyetlen egy bajom van csak a Burgival,hogy a 2006 előttieknek nem tetszik a "dizájnja".A K7-től kezdödő sorozat nekem meg kicsit megfizethetetlen.
[ Szerkesztve ]
-
vaksi8
senior tag
Sziasztok!
Tudtok olyan külföldi vagy magyar oldalt,ahol egyes motor típusok fogyasztását írják le? -
vaksi8
senior tag
válasz SzlobiG #33415 üzenetére
Nálam tavaly annyi volt amit írtam számokat csekkolták azt pá.
Akkor nagy nagy mákod volt vele!Hova vitted?Nekem mindent átnéztek pedig "jattos" voltam.Még a papírokat is töviről-hegyire.dJ Peer Ha már kigyullad,az már nem olyan jó,de mivel ez csak egy figyelmeztető jelzés,sokat már ne járj úgy vele.
[ Szerkesztve ]
-
vaksi8
senior tag
Alakul ez a topik rendesen!
-
vaksi8
senior tag
Köszi mindenkinek a segítséget!
Akkor szerintem hanyagolom a dolgot az idei "terv" amúgy is a 400-as kategória lett volna,de ez most kimarad,talán jövőre. -
vaksi8
senior tag
válasz runner 125 #32867 üzenetére
Köszi!
Erre voltam kíváncsi hogy egyáltalán megéri-e az árát.Igazából úgy tudnám meg,ha ki próbálnám mit tud.De erre sajna nincs lehetőség.. -
vaksi8
senior tag
Sziasztok!
Nézegettem én is ezt a malossi multivar szettet és az lenne a kérdésem milyen teljesítmény változás várható?[ Szerkesztve ]
-
vaksi8
senior tag
válasz DigitXT #32843 üzenetére
" Általában a biztonsági kamerák nem olyan felbontásúak, mint a CSI sorozatban"
Csak még egy utószó.El sem hinnéd milyen felbontásban tudnak rögzíteni ezek a kamerák,már ahol jó minőség van felszerelve.Pl nagyobb bevásárló központokban,olyat tudsz rajta zoomolni,hogy még azt is elolvasod milyen termék van a kosaradban. -
vaksi8
senior tag
Ez ideái rendben van,csak akkor mi a helyzet a web kamerákkal??
Sok helyen nem is tudod hogy van,mégis bárki nézheti.Ezek szerint ha engem felvesz és teszem azt fel nem tudtam róla,hogy ott van kamera,akkor én is be perelhetem a működtető céget és nyerek ellenük??De vissza térve az eredeti kérdésre,ha a munkahelyed be van kamerázva és figyelmeztető táblákkal jelezve is van és netalán valami kár esemény történt (ebben az esetben a tulajdonoddal) a vezetőséggel egyeztetve minden további nélkül vissza nézhető a felvétel!
[ Szerkesztve ]
-
vaksi8
senior tag
-
vaksi8
senior tag
válasz dJ Peer #32801 üzenetére
A mo-i első forgalomba helyezésre gondolsz?
Az NKH-s vizsga kb 28-30 (ha nem emelték tavaly óta)
Reg.adó kalkulátor
Okmány iroda - 1 db forgalmi (6000Ft) érvényesítő matrica kb 600 Ft[ Szerkesztve ]
-
vaksi8
senior tag
válasz dave93 #32744 üzenetére
Ha az éves biztosításod lejár a befizetésre 30 napon belüli türelmi időd van.Ha netán évfordulós vagy és szeretnél biztosítót váltani,akkor a biztosítódnál szintén legalább 30 napon belül jelezned kell,hogy váltani szeretnél vagy újrakötni mert különben nem engedik. (Az autómnál pont így jártam én is aztán megoldottam egy üzembentartói cserével.Ha azonos ági rokonnal kötitek,akkor illeték mentes az egész csak a forgalmi cserével járó 6 ezret kell kifizetni)
-
vaksi8
senior tag
válasz molnarpeter #32616 üzenetére
Ez jó kérdés..Én nem értek hozzá hogy milyen ha jól be van állítva.Enni nem eszik sokat,meg a leállás is csak időközönként fordul elő.Mondjuk az biztos hogy egy pucolás nem ártana neki.
-
vaksi8
senior tag
Úgy látszik, hogy ma ebben a hülye időben nemhogy a motorozást,de még a motoros témákat is kerüli mindenki.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Gyúrósok ide!
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Tőzsde és gazdaság
- AI a játékokban és azon túl
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Milyen notebookot vegyek?
- Linux kezdőknek
- További aktív témák...