-
LOGOUT.hu
Mindent a robogókról / kis motorokról topik
Első hozzászólás előtt olvasd át a téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
killer1203
senior tag
Sziasztok
Szeretnék venni valami robogót 50 max 60 ezerért, nincsenek nagy igényeim jólenne ha menni 55-60 körül és ennyi. Jelenleg 179 cm vagyok és 70 kg. Nem valami nagy városba lakok ha ez számit, néha a bicikli helyett jól jönne valami motor az autó mellett.
Xsara 1.6 16v | Motorola Defy
-
Tothgera30
Ármester
válasz zsolt19900 #18198 üzenetére
...ha az aprilia sr50 ditechjét nem ajánljátok... - SR Ditech-et nem ajánlják? A Morini-t biztos nem! Piaggio-t (Factory-t) meg olcsón nem veszel., max. olyat ami olcsó hús
Honda Leadnek a befecskendezős szerkezete is lehet olyan nem tanácsolható? - Oh, hát persze, mert az talán nem befecskendezi a benzint, hanem kiszívja? Így több marad a tankban!
"A pokol nem hely, hanem állapot"
-
zsolt19900
őstag
még egy fogós kérdés: ha az aprilia sr50 ditechjét nem ajánljátok akkor egy 2008as honda leadnek a befecskendezős szerkezete is lehet olyan nem tanácsolható? vagy az azért jobb?
PGM-FI elektronikus üzemanyag-befecskendezés ilyen rendszer van benne
Faragó Szolgáltatóház - Magyarszék - Autóalkatrészek és kiegészítők, Biztosítási alkusz, pénzügyi tanácsadás, számítógép javítás karbantartás, Új műanyag nyílászárók értékesítés, ingatlanközvetítés --HÍVJ VAGY ÍRJ BIZALOMMAL--
-
Tirpitz1
csendes tag
válasz PLaci58 #18195 üzenetére
Jaja nem egy kategória, 135K-ért vettem ha jól emlékszem. Írgalmatlant szívtam még a kilométeróra spirállal, a végén csináltattam hozzá. Vicces ugyan de kb ugyan annyiba került mint ha eredeti lett volna, 1 év garit is kaptam rá. Sosem stimmelt vagy a hossz vagy a végek a gyári spirálokkal, pedig az órák is eredetiek. Most cseréltünk benne lánckerék szimeringet, meg tegnap vittem át a bőröshöz az ülést újrahúzni.
( készülődik a droid a szezonra )
Nekem jó feketében is ha 32K-ért oda adják nem sértődök meg... -
Tirpitz1
csendes tag
válasz PLaci58 #18193 üzenetére
Nekem ilyen van, egyenlőre bámulunk rá mint faltörő kos a fotocellás ajtóra ez miatt
1 éve van meg kb. Én körübelül 100KG vagyok ( a medve nem játék kateógória ). Így megy alattam 95-100-at. Mivel ugye "A" jogsi nincs. Első körömnél megállítottak vele a rendőrök, de rendben van minden papírja, megcsináltattam. ( adás-vételi, biztosítás ).[ Szerkesztve ]
-
Tirpitz1
csendes tag
válasz Topiccsendőr #18191 üzenetére
Az biztos hogy nem hangra meg szemre de legalább találtam, egy topicot ahol ezzel foglakoznak. Rég óta motorozom már, gyerreként kezdtem. De ilyennel még nem találkoztam vakarjuk a fejünket rajta jó sokan...
-
Topiccsendőr
addikt
válasz Tirpitz1 #18190 üzenetére
elő tud fordulni, hogy az állandómágnes fluxusa gyengül, de akkor általában be se szokott indulni. Biztos, hogy az önindítónak valamilyen jellemzője más, ami miatt nem ugyanaz a fordulat.
A motorszerelés nem az a szakma, ahol hangra meg szemre mérnek dolgokat.[ Szerkesztve ]
Explosión de dos tiempos
-
Tirpitz1
csendes tag
válasz Topiccsendőr #18189 üzenetére
Pedig hangra eléggé gyorsan forgatja, ha kiszedem a gyertyát és úgy próbálom van szikra. Érdekes... valaki azt mondta hogy lehet a lendkerék a hiba, gyenge lehet stb... ezért nem indul csak rugásra.
-
Tirpitz1
csendes tag
válasz zsolt19900 #18187 üzenetére
zsolt19900: Nem tudom milyen a motorja, de nekem külsőleg tetszik, meg kell nézni...
Placi58: Neked milyen tipusú motorod van?
Igen, gondoltam már rá hogy lehet túl hideg, meg ugye most csak áll gyakorlatilag ősz óta, meleg motorral már nem biztos hogy akadékoskodik.[ Szerkesztve ]
-
zsolt19900
őstag
ezt a peugeotot mire traktáljátok? jó vétel lehet, vagy milyen motorok ezek
Faragó Szolgáltatóház - Magyarszék - Autóalkatrészek és kiegészítők, Biztosítási alkusz, pénzügyi tanácsadás, számítógép javítás karbantartás, Új műanyag nyílászárók értékesítés, ingatlanközvetítés --HÍVJ VAGY ÍRJ BIZALOMMAL--
-
PLaci58
addikt
válasz Tirpitz1 #18185 üzenetére
Nem akarok okoskodni, de úgy tudom a berugáshoz nem kell akksi. Ebből arra következtetek, hogy a gyújtás nem akksiról, hanem gyújtótekercsről megy. Egyszerűen kicsi az önindítóval a fordulatszám a beinduláshoz. Nekem sem indul önindítóval hidegen. Kb. 2 hétig indult az új akksival, aztán már csak melegen indítja, akkor viszont pöccre. Úgy látszik a meleg motort könnyebb forgatni meg kap egy kis töltést is az akksi.
runner 125!
Azokkal a fehérebb, kékebb lámpákkal egy gond van szerintem. Az, hogy nem lát rendesen annak fényében az ember. Szemből nézve csicsás meg jól tud vakítani, de az emberi szem mégiscsak a sárgára a legérzékenyebb. Vettem az egyik nagyáruházban olyan H7-es kékes, xenon hatású izzót, amibe bele volt ütve az E4. Otthon kicsit megpiszkálva a csomagoláson a ragacsokat kiderült, hogy nagy betükkel az van az egyik alá nyomtatva, hogy közúton tilos használni[ Szerkesztve ]
"Nincs végzet, csak ha magad is bevégzed!"
-
Tirpitz1
csendes tag
válasz Topiccsendőr #18184 üzenetére
Akku szinte új, teljesen feltöltve.
-
Tirpitz1
csendes tag
válasz Killing #18181 üzenetére
Szervusztok,
Kellene egy kis segítség. Aprilia Tuareg Rally 50-es motorom van. RV3-as blokk.
Az önindítója tönkre ment, vettem egy másikat. Ami ugyan teljesen bele illik, be is szereltük de nem indul vele a motor. Pedig elég jól forgatja. ( nem teljesen hasonlít az eredetire az új önindító de teljesen passzol, AM6-os blokké lehet ).
Jelenség: Rugásra rögtön indul a gép, önindítózva soha ha kiszedem a gyertyát van szikra, azonban ha visszetekrem és a gyertyapipát, átrakom egy másik gyertyára, amit hozzáérintek a motorhoz már nincs önindítózva szikra illetve elvétve. Mi lehet a baj?!
Gyertya csere stb dolgokon már túl vagyok...[ Szerkesztve ]
-
beszter1991
tag
válasz runner 125 #18180 üzenetére
Akkor sokkba lenne, köszi az infót.
-
Killing
addikt
válasz runner 125 #18180 üzenetére
Dehogynem, csak ügyesen kell csinálni.
A 150-es ETZ-m is belefért az A1 jogsiba.[ Szerkesztve ]
Meg mért pont most jönne ki a táp gyengesége, mind a két kari annyira nagy teljesítményű, h már bootkor pezsgőt bontanak a DÉMÁSZ-nál?-by finest
-
runner 125
nagyúr
válasz beszter1991 #18179 üzenetére
Ha, megvan minden papírja.
Keress rá itt a topikban, nem rég egy user leírta pontról pontra. Összegben viszont kb 70k-t akkor számolj rá. Mellesleg kell minimum egy Ak. jogsi hozzá. (A1-be már nem fér bele.)
"Kinek a pap, kinek a wlan" :-) • A forum arra hivatott, hogy a kérdéseiteket ott tegyétek fel, s ne privát üzenet formájában felém! Köszönöm!
-
beszter1991
tag
válasz runner 125 #18178 üzenetére
Értem köszi, de lehet rendszámoztatni ha jól tudom.
-
runner 125
nagyúr
válasz beszter1991 #18177 üzenetére
Írjam le harmadszor is? Sok, mivel ez fotelrobogó.
- Jogosítvány hiánya
- Adócsalás (reg.adó)
- Biztosítási csalás (mivel smkp. van rá kötve)
- S, esetleg amit találnak még.Összegeket tekintve a motor árának többszöröse lehet a bírság. Tudok ilyen esetről másik fórumból, nem éri meg.
mod.
Amit még nem említettem: ne adj Isten, de egy apróbb balesetnél úgy rádkennek mindent, ha kiderül a motor térfogata, mint a huzat. Biztosító sem fog egy fillért sem fizetni, mivel Te smkp.-ra kötötted, és ez bizony nem az.
[ Szerkesztve ]
"Kinek a pap, kinek a wlan" :-) • A forum arra hivatott, hogy a kérdéseiteket ott tegyétek fel, s ne privát üzenet formájában felém! Köszönöm!
-
beszter1991
tag
válasz runner 125 #18176 üzenetére
Mennyi az esélye a bukásnak? illetve mit lehet kapni érte?
-
runner 125
nagyúr
válasz beszter1991 #18175 üzenetére
Szerintem többet futott, mint amennyi van az órában. Egyben van, de sok benne a km. Nem biztos, h jó vétel.
Pláne amit fentebb írtam, ezt 50-esnek tudod ki nézi be.. Ráadásul ebből a típusból még 50-es sincs, egyenes megbukás, ha ezzel így kimész a közútra."Kinek a pap, kinek a wlan" :-) • A forum arra hivatott, hogy a kérdéseiteket ott tegyétek fel, s ne privát üzenet formájában felém! Köszönöm!
-
beszter1991
tag
válasz runner 125 #18173 üzenetére
Róla lenne szó.
-
Tothgera30
Ármester
válasz runner 125 #18173 üzenetére
Először autóba nézd meg a H4-et, én csak abban cseréltem, motorban nem is akarom, illetve autóban jobban kitapasztalható, szerintem! Nem, nem ugyan az, látszik hogy az izzószál is más, nem szakad el ha egy döccenőn átmész, szóval itt tényleg érdemes a minőségit választani. Mutatósabb, de a szembe jövőnek már nem olyan kellemes, bár még mindig jobb mint a refis xenon éjszaka.
-
runner 125
nagyúr
válasz Tothgera30 #18167 üzenetére
Köszi a tippet, majd akkor nézek normálisabb helyről. Csak kérdés, h ott valóban jobbat árulnak többért, vagy ugyanazt drágább pénzért.
Amolyna kíváncsiságként cserélném ki, noh meg a fehér fénnyel mutatósabb is.
zsolt19900
Jó a Lead is.
beszter1991
Gyanítom rendszámmal veszed. (Ha, nem akkor felejtsd el, ekkora behemótról senki nem hiszi el, h 50-es)
Egyébként rendben van a típus. Majesty és Piaggio blokkal szerelték őket. Ha raksz képet mondom milyen van benne.
Bár, a helyedben néznék egy F-12-es 125-150-200-250-est. Kisebb testű, de ez által jóval mozgékonyabb
Általános dolgokat nézz meg, első hsz.-ban benne van.
[ Szerkesztve ]
-
beszter1991
tag
Sziasztok!
Szeretnék venni egy Malaguti Madison T150 -es robogót.
-152cm3mennyire megbízható a gép? milyen hibái vannak általában? Megéri venni? Mire figyeljek vásárláskor.
köszi előre is. -
zsolt19900
őstag
válasz runner 125 #18166 üzenetére
100ccm-es honda lead?
-
zsolt19900
őstag
nem akarok "kötekedni" vagy na finnyáskodni, de a formát illetően robis formát keresnék mint pl aerox, ilyen sportos úgy értem
-
addikt
na megnézem holnap alaposabban.
egyébként úgy rémlett, hogy a vizszintes lábtartó alatt van.
aztán lassan végre indul is a hirdetés, de elötte még kicsit rendbeszedem.:)
-
DigitXT
nagyúr
válasz zsolt19900 #18164 üzenetére
A DT50 pöpec kis gép, de mi pl. akkor csapattunk vele,
amikor 60 kg körül mozogtunk*, akkor még volt egy kis
dinamikája is, de közel kétszer ennyi súly alatt necc...*: igen, az nem most volt, hanem már sok-sok éve.
Unokatesómnak volt ilyen gépe, én nagyon szerettem. -
Tothgera30
Ármester
válasz runner 125 #18155 üzenetére
Ugyan én nem panaszkodom a gyárira, viszont épp tegnap néztem vaterán, nagyjából 2k-ért lehet kapni egy pár xenon hatású izzót. Fehérebb fényt és + 50% fényerőt ígérnek, ilyennel első körben lehet próbálkozni. Ráadásul E jelzett, úgyhogy ezért a rendőr sem büntethet.
Azt hagyd a fenébe! Autóba régóta kísérletezek izzókkal, most Osram Silverstar H4 van benne, azelőtt Nightbreaker H4-ekkel kísérleteztem. Szóval amit a vaterán megveszel "xenon hatású izzóként", név nélkül, azok elég gyenge minőségűek, tudom mert én is vettem anno (nem csak ilyen néven és nem csak onnan), tehát én betettem autóba és egy hónap, pedig alig használjuk az autót, ezt már több helyen is írtam (más topicban), bezzeg a drágábban vett, márkás izzó, ami pl. szintén 50% teljesítmény növekedést ígér, már bírja több évig. De a valóság az hogy a xenon hatás abban merül ki hogy fehérebb a fénye, talán az égű üvege kékes fényű, ami főleg dizájnelem, a valóság az hogy +20-25%-al erősebb a gyári izzónál, az E jelzést meg legtöbbször a kutya se nézi, csak ha nem tud mibe belekötni a rendőrsrác, akkor azon el tud húzni. Ha erősebb (nagyobb teljesítmény felvételű) izzót raksz a gépbe, az simán megolvasztja a foncsort, vagy a kábeleket elolvasztja, esetleg tüzet okozhat, tehát tuti jó választás nincs. Robogónál az van helyzeti előnyben, akiknek lámpatest/foncsor jól van kialakítva, és bevilágítja az utat, abban ha egy elég erős izzó van akkor nem érdemes piszkálni, én talán az SR (50R/Factory) és NRG Power lámpáit tudom dicsérni, ezekhez nem nyúlnék hozzá, mert gyárilag is elég erősek, korom sötétben 60-70km/h-val közlekedve is szépen bevilágítják az utat, ha a fényszórómagasság nincs nagyon elállítva.
-
runner 125
nagyúr
válasz zsolt19900 #18157 üzenetére
Nézzél 100-as Scarabeo-t.
vicces
Annak pedig a jobb taposó alatt kell lennie. Egy L alakú fekete vas lapba van beleütve.
Katt.[ Szerkesztve ]
-
addikt
skacok,
nem tudja valaki hol található a robogómon az alvázszám a sisaktartó matricán kívül?
gilera runner 50.
sehol sem találom. az alsó taposókat már néztem.
a pontos évjáratot akarom kikódolni belőle.
műanyagok 2006.06-ot írnak, de nekem 2007 rémlik.:)
-
zsolt19900
őstag
az jól hangzik, nekem 70es kymcom lesz 120as motortömeg meg én 115kb.
amúgy másik: yamaha dt50? az jobban visz mint egy 70es robogó? vélemények? mert lenne egy elvileg patent állapotú dt50es
-
Killing
addikt
Voltam már itt amiatt hogy a 150-es ETZ-m csak 70-et megy és 5000 rpm fölött szaggat.
Úgy néz ki a helyzet hogy a megszakító elég kopott, ez okozhat ekkora teljesítmény csökkenést?
Valamint mennyivel kéne mennie? A gyári útmutató 105 km/h-t határoz meg, de sok 125-ös is megy 110 fölött.Nem a kedélyeket borzolni jöttem hogy vótmáá', csak mostanság nemigen tudok eljutni a boltba venni egy megszakítót mert elutaztam, csak tegnap gyorsan megnéztem este.
Meg mért pont most jönne ki a táp gyengesége, mind a két kari annyira nagy teljesítményű, h már bootkor pezsgőt bontanak a DÉMÁSZ-nál?-by finest
-
t1
veterán
válasz zsolt19900 #18159 üzenetére
Nekem Yahama Neo's-om van, és bőven elvisz persze mehetne jobban is de arra ott van az autó ( 183cm/125kg vagyok szakács )
Főnökömnek Kmyco Grandink-je van, na ahhoz képest az enyém egy fürge nyuszi még alattam is.
[ Szerkesztve ]
-
zsolt19900
őstag
válasz dave93 #18160 üzenetére
okés
és az miért kerülendő ennyire de nagyon
-
őstag
válasz zsolt19900 #18159 üzenetére
Karburátoros van, meg injektoros. Az injektoros = ditech
-
zsolt19900
őstag
basszus nem fértem bele a szerkesztésbe, a diteches sr50es az az injektoros? vagy van karbis, injektoros, meg ditech is?
vaksi8: nincs másra jelenleg, meg később sem lóvé, csak van olyan motor aminek 8-9le van, ami elvisz
[ Szerkesztve ]
-
vaksi8
senior tag
válasz zsolt19900 #18157 üzenetére
Én nem nagyon javasolnék 50-es mocit neked.
Legalábbis ha azt szeretnéd, hogy menjen is egy kicsit... -
zsolt19900
őstag
Kicsit elbizonytalanodtam
milyen robogót ajánlotok 50ccm /lehet benne 70es tuninghenger/
város-falu közlekedésre
115kg os testsúllyal
és 150k-t szánnék ráesetleg konkrét motorokat is linkelhettek, ha nem nagy kérés
-
vaksi8
senior tag
válasz zsolt19900 #18137 üzenetére
Szia!
Ha te intézed az egész forgalomba helyezést akkor így néz ki.
Első forgalomba helyezéshez szükséges műszaki 28000
Reg. adó [link]
okmányiroda 18000 Ft.
Privátba megbeszélhetjük az egészet akkor max 2 nap és rendszámos a motor! -
runner 125
nagyúr
válasz Debilon #18154 üzenetére
Ez nem minden esetben van így.
Vannak olyan 50-es robogók, amelyeken tényleg egy rakás kaka a gyári világítás. Pl. a 2002 körüli (karbisat passzolom) de a Morini-s Di-tech-ben csak tompított "városi fény" van...
Noh és az 50-esek nagy részében csak 35 Wattos izzó(k) van(nak), az 55 helyett.Ugyan én nem panaszkodom a gyárira, viszont épp tegnap néztem vaterán, nagyjából 2k-ért lehet kapni egy pár xenon hatású izzót. Fehérebb fényt és + 50% fényerőt ígérnek, ilyennel első körben lehet próbálkozni. Ráadásul E jelzett, úgyhogy ezért a rendőr sem büntethet.
-
Debilon
addikt
válasz zsolt19900 #18147 üzenetére
mi ez a világítás para?
nem igazán van gond a világítással (bár a sajátomból indulok ki) normál izzóval is rendesen látok vele
Suzuki DL650 || life is shit || steam: Debilon || Realme GT Master Edition
-
zsolt19900
őstag
válasz DigitXT #18148 üzenetére
ki lesz próbálva a motor annyia lénegy van benne amúgy egy tuning szett meg kipuff és más
szóval ne az alap b&w-t vedd alapul, ez kicsit több le-t tartalmaz, van jártas barátom, akikben megbízok, ha ők rámondják az áment akkor veszem csak meg
-
zsolt19900
őstag
válasz DigitXT #18148 üzenetére
jövő héten lesz megvéve, addig nézelődök a lehetősége után kicsit előre tekintek
hát én is épp azon csodálkozom, hogy hogy hogy írja mindkettőre de tök más a formája
jól van ha úgy lesz, akkor is max egy emelt fényűt teszek bele és kész, ha nem lehet xenonozni, mert nem "engedi" az elektronia akkor nem teszek bele
-
DigitXT
nagyúr
válasz zsolt19900 #18135 üzenetére
Miből gondolod, hogy ez a két lámpatest csereszabatos?
Így első ránézésre (mobilról) formára is különböznek.#18147: mindenféle "kiegészítő világitás" necces jogilag.
Amúgy egyáltalán az adott motort már megvetted? Csak
mert ha jól emlékszem azt sem igazán javasoltuk.[ Szerkesztve ]
-
zsolt19900
őstag
válasz runner 125 #18088 üzenetére
és egy pár "kisebb" ködlámpa is annyira leterhelné a gépet?
-
runner 125
nagyúr
válasz dave93 #18143 üzenetére
..biztos kell hozzá szerencse, de;
Annó 2 Nexus-t néztem meg előtte, 3.-at megvettem, abszolút nem volt csalódás.
Ezt a Runner-t meg elsőre megvettem. Egy részből olyan volt az ára, másrészből valósan 2 éve állt, harmadrészből kértem fotókat e-mail-ben minden kényes pontról, így már tudtam, h ezért megyek és hozom.
Azóta is frankó.Kicsi rutin kell hozzá, és ki lehet fogni.
-
őstag
válasz devast #18144 üzenetére
Hát megértem, bár azért ki lehet fogni szép használtat, csak kell rá pénzt áldozni, illetve lehetőleg kerülni a neppereket. Voltak azért már itt is olyan emberek akik gyönyörű használt motort vettek, csak hát fizettek is érte. Ha új kínai és használt japán/olasz között kéne választanom, nem kérdés hogy az utóbbit venném, mégha rosszabb állapotú volna, sok km-rel akkor is.
[ Szerkesztve ]
-
őstag
válasz runner 125 #18142 üzenetére
Persze, ez legyen a legnagyobb baj. Örültem volna, ha ennyi hibája lett volna azoknak a motoroknak amiket eddig megnéztem 2 Liberty-t néztem meg azóta, az egyikre fel sem ültem, alig indult, meg kívülről is hányás volt, a másik úgy ahogy egybe volt, elvittem próbakörre (-1 fok volt) aztán kigyulladt az olajnyomás lámpa, így konkrétan nem volt olajnyomás, pedig állítólag friss olaj+szűrőcsere volt. Egyébként meg 2003/11 havinak hirdette, mire odaértem már csak 2000/8 havi volt... Ilyenek vannak gyerek
[ Szerkesztve ]
-
-
őstag
válasz runner 125 #18136 üzenetére
De csúnya annak a Runnernek a műszerfal körüli része
-
devast
addikt
Fajlagosan az 50-es még mindig olcsóbb... És nekem bőven elég ha megy 60-70et. Azért nem volt rossz próbálkozás.
-
zsolt19900
őstag
válasz runner 125 #18138 üzenetére
abetyárját most fogtam egy padlót, még ahhoz képest is, hogy én kb 150król tudtam, innen onnan netről csipegetve
-
runner 125
nagyúr
válasz zsolt19900 #18137 üzenetére
60-70k ha magad intézed.
+ 30k körül van az átírásuk.
-
zsolt19900
őstag
03 asnak kb mennyi lenne a forgalomba helyezési díja?
a 01 es kedvezően hangzik, hogy "mindent" ők állnak
-
zsolt19900
őstag
találtam két féle foncsort is a kymco b&w-hez vajon az egyik miben jobb mint a másik? szerintetek
és van a másik új ként feltüntetve
talán az új megjelölésű jobban szór? erősebb izzókkal is megbirkózik?
-
devast
addikt
válasz runner 125 #18133 üzenetére
Na mutasd milyen 125-ös 4t -k vannak annyiért Hátha sikerül meggyőznöd...
szerk: Bár ha azt nézzük, hogy egy hónapba mennék vele 2 max 300km-t akkor meg olyan mindegy hogy 2 vagy 4üteműt veszekk...
Fater is azt mondta, vegyek inkább biciklit... de én túl lusta vagyok ahhoz... meg a robogó városba járkálni is jó
[ Szerkesztve ]
-
runner 125
nagyúr
válasz devast #18132 üzenetére
..nem akarok kukacoskodni, de 2km-t gyalog 20 perc alatt lehet megtenni, bringával 5.
Viszont; ha mindenképpen robogni akarsz, akkor tudom javasolni, h csinálj B125-öt (ha, nincs motor jogsid). Ez új törvény, így kb 20.000Ft-ért csinálhatsz 125ccm-ig motorjogsit.
Éves biztosítása kb 1500-2000Ft-tal több egy 125-ösnek, nyilván függ, h kinek a nevére kötöd, de ez részletkérdés.
Ha, kedved tartja ketten is tudtok utazni. Nem tolnak le sehol. 80-90-et lazán tart utazóban egy 125-ös 4t, mellett max 3 litert eszik. Ha kíméled 2-ből is megáll. Ezért is célszerűbb 125-öst nézni, mivel a fogyasztása majdhogynem kevesebb, mint egy 50-esnek.
Nem tudom mennyire tetszik ez a verzió, ha igen, linkelek pár típust, mondjuk 300-320k környékén.
-
devast
addikt
válasz runner 125 #18131 üzenetére
De gondolkodtam... csak a saját formámat ismerve biztos, hogy befürdök vele. Kis távolságokra kell munkába járni, mert nem igazán jó az autómnak hogy 2km-re járok vele minden nap. A kymco olcsó, 4 ütemű keveset fogyaszt, és viszonylag megbízható, ideális lenne. Anyagilag 250k-ért tökéletes lenne, 350k-ért még beleférne, igaz húznám kicsit a szám, de annyiért mint mondtad pár éves aerox/runner/sr/f15 -öt is kapni (de nem értek hozzá, is jó eséllyel átvernek). Ezek ugye 2 üteműek, jobban mennek de jobban is fogyasztanak.
450k-ért van új f12 is... de ennyit már tényleg nem szeretnék rászánni...
A kínai csodákat meg kerülném inkább.Szerk: megint másik dolog, hogy zalaegerszegi vagyok, és nem igazán van kedvem kisteherrel pl Debrecenbe/Nyíregyházára menni megnézni egy robogót...
[ Szerkesztve ]
-
runner 125
nagyúr
válasz devast #18130 üzenetére
Feküdj rá a Google-ra, és ne e-mail-t írogass, hanem telefonálj. A kereskedők nagy része, azt sem tudja mijjaz a zinternet. Hívd fel őket.
Egyébként pár éves olaszban vagy japánban nem gondolkodtál?
Annyi pénzért nagyon szépet ki lehet fogni, minimális futással.
[ Szerkesztve ]
-
devast
addikt
Sziasztok!
Tud valaki olyan helyet, ahol 250k-ért adják a kymco agility 50-et ? Pár kereskedőt találtam, írtam nekik, 1 volt hajlandó válaszolni az emailemre, és egyből 350k lett az ára, a többi még válaszra se méltatott....
-
b4sxe
aktív tag
Hat ezt nagyon sajnalom ... :/ kepeket csak kesobb tudok mert rokonoknal van a tel miatt nalunk mar nem fert el, de igazabol nem tudom vannak e papirok hozza igazabol a legrosszabbra szamitok es remenykedek h tevedek
YUMYUM
-
runner 125
nagyúr
Rakjál fel róla képeket és megmondom milyen évjárat.
Ha, semmi papírja nincs ez már soha nem kap rendszámot. De, ha nincs jogsid akkor felesleges kínlódni vele.
-
b4sxe
aktív tag
válasz runner 125 #18125 üzenetére
Koszi szepen mindkettotoknek, igazabol az egeszet szerettem volna de amint latom nem olcso mulatsag, majd utana nezek hogy hogy nez ki ha csak kulon kulon vannak lefujva, viszont van meg 1 kerdesem, ugye ez a runner szerintem van vagy 3 eves de adasvetelirol nem tudok, sot 50 es papirok vannak hozza de hat a vak is latja h nem 50es... Ujra lehet papiroztatni valahogyan? Meg1x mondom nem vagyok jartas ezekben a dolgokban!(szval bocs ha hulyeseget kerdezek) ui. Telorol vagyok es azert nincs ekezet
YUMYUM
-
DigitXT
nagyúr
válasz runner 125 #18120 üzenetére
Éppenséggel elférhet nagyobb indítóáramú akku (pl. spirálcellás), de a kapacitásban igazad van, az erősen méretfüggő. Más kérdés, hogy ez az indítóáram dolog túl van dimenzionálva a xenonnál: az indítómotor sokkal durvább terhelést jelent az akkunak, aztán azt is bírja, mert muszáj neki.
-
runner 125
nagyúr
Nekem is Runner-em van, igaz 180-as, de ugyanaz a külső.
Egy jobb oldai első idom, és egy fejidom fújás 10k volt, csiszolással mindennel együtt, gyári színkód alapján.
Ha, te a teljes oldalsó idomot akarod lefújatni, annak darabja minimum 15k.
-
b4sxe
aktív tag
válasz Tothgera30 #18122 üzenetére
És ez mennyibe kerülne kompletten? Megmondom őszintén , hogy nem értek egyáltalán a motorokhoz, csak kaptam , de nagyon bosszant hogy így néz ki és tavaszra meg szeretném csináltatni! Mellesleg mennyi idő míg megcsinálják? 1-2 nap ?
YUMYUM
-
Tothgera30
Ármester
Vidd el egy karosszéria fényezőbe, ott majd kimatekozzátok, otthon ne kezdj hozzá, nem lesz szép, főleg ha spray festékkel akarod csinálni. Amúgy csiszolni kell, tisztítani, zsírtalanítani, alapozni, több réteg festék, végül lakk kell rá.
-
b4sxe
aktív tag
Hali! Valaki hátha vágja... Van egy Gilera Runnerem ami eredetileg piros de sajnos elestem vele úgyhogy most nem a legszebb ezért átszeretném festeni feketére vagy fehérre, ha esetleg tudja valaki hogy mi kell hozzá, és mi mennyibe kerül és megosztaná ezt velem azt nagyon megköszönném !
YUMYUM
-
runner 125
nagyúr
válasz zsolt19900 #18119 üzenetére
..ez nem így működik.
Ráadásul a nagyobb teljesítményű akku fizikailag sem fér el, mert nagyobb.
Nem beszéllek le. Rakasd bele.
-
zsolt19900
őstag
válasz runner 125 #18104 üzenetére
és ha esetlegesen jó a generátor? vagy ne adja Isten veszek bele nagyobb generátort? és nagyobb akkut?
b125: felejtős nekem, egyenlőre, mivel rémálom lerendszámoztatni a rendszámozatlan robogókat mert ugye 125/50 hurrá hajrá, ami meg rendszámos nekem most drága, a tulaj azt mondja utazója 70/80 a kymconak úgy ahogy most van benne ez az amaz, majd ki lesz próbálva.
Akkor úgy látszik, hogy a xenon bukott, majd variálok valamit, emelt fényerejű izzóval, meg leddel.
[ Szerkesztve ]
-
barack1997
senior tag
válasz runner 125 #18116 üzenetére
Emiatt nem rakom le 16 évesen 125-ösre, mert kocsival úgyis meglesz addig meg bőven elég ami most van
UI: Lesz egy Rieju RRX Spike-om 50-es
-
sz_abika
addikt
válasz runner 125 #18116 üzenetére
eddig 2,8-3 volt legfeljebb
ui: lányzónak bejött az Asus 1015bx, köszi a tippet
[ Szerkesztve ]
PSN: xszabikax
-
sz_abika
addikt
Amúgy ma tankoltam bele a motorgenerál után először.
4litert evett a Centrom maxxmotionből
Azért az elég combos , cserébe viszont el is kaparja a vadonatúj gumikat indulásnál. De azért szegényíteni kéne a keveréket lehet...PSN: xszabikax
-
DigitXT
nagyúr
válasz runner 125 #18113 üzenetére
Nekem is úgy makkant meg az akku: rajta a xenon, plusz az indítózás. Akkorát
"rárántott" az akksira, hogy egyszercsak úgy gondolta, eddig és ne tovább.
Külön-külön viszont elketyegnek, nekem akkor kapcsol a tompított, ha már jár a
motor. (Gyári bekötés ilyen.) Gyújtásra a helyzetjelzőket tolja fel, az meg LED... -
runner 125
nagyúr
válasz DigitXT #18107 üzenetére
Volt bizony, két akksinak lőttek is. A 2. már az új tulajnál halálozott el 1 év után.
Annó beszélgettem Egüvel erről, s mondta ő is, h nem való - főleg 50-esekbe - a xenon, mert nem bírja a generátor, folyamatosan le fogja cumizni az akkut. De, holnap utánakérdezek még egyszer.
A Nexus fedélzetije tizedes pontossággal írta az akku feszültségét. Amint felkapcsoltam a refijét leszopott 1,5-2 Volt-ot. 14,2-3-ról lement 12,8-13 környékére, de volt kevesebb is, ami ugye már be sem indította a gépet.
Bár az is hozzátartozik az igazsághoz, h a Nexus-nál gyújtáson a tompított már be is izzott. Az-az anélkül terhelte az akkut, h a motor már járt volna.
zsolt19900
Szerintem felejtsd el mindkettőt. S, itt most kivételesen nem a Kymco-val van a probléma, hanem ilyen tömeg egy 50-esnek nagyon sok. Lomha lesz, mint állat. Ráadásul sokkkal nagyobb terhelés éri a motort. Venni kell egy olasz/japán 2t-t annyiért. Vagy nagyobb ccm-et. De 120kg-hoz még a 125 4t is gyenge.
[ Szerkesztve ]
-
mocsanisi
senior tag
válasz zsolt19900 #18100 üzenetére
Volt már róla szó, grand dink kasztninak még a 125-ös motor is kevés.
"Vékony srácoknál a kockahas olyan, mint dagadt csajoknál a nagy mell. Nem számít..."
-
DigitXT
nagyúr
városi-elővárosi-falu-város közlekedésre megfelel, a bet&win is vajon?
Böszme és nehéz kasztniba 50-es motort választani ilyen célból merész.
Javasolnám, hogy vegyél nagyobbat, feltéve, hogy van rá jogsid. Ha pl. B
jogsid van, akkor elvileg viszonylag egyszerűen lerakható mellé egy "A1".
Vagy mi a tökömnek nevezték végül ezt a B125-ös dolgot. Lényeg, hogy
nagyobb köbcenti adott esetben jobb teljesítményt, és akár kisebb fogyit
is hozhat. Persze, vannak tök keveset kajáló 4T 50-esek: úgy is mennek.
(Ami normálisan megy 50-ből, az tuti 2T, és tutira zabál rendesen... Max.
talán vmi injektoros csoda képes kulturált fogyasztás mellett menni is...) -
sz_abika
addikt
-
DigitXT
nagyúr
válasz zsolt19900 #18103 üzenetére
Azért ne keverjük a robit s robit: nálam pl. (ahogy priviben
is írtam) 180 4T a gép, eleve gyári dupla 35W-os izzókkal.Az meg, hogy nem lett rossz? Nem gyári akksival tolom.
Amúgy tényleg nem rossz, de sajnos full szabálytalan...runner 125: neked is volt xenon a Nexus 500-ban.
Nem tudom, hogy nálad mennyire "szopta le" az akksit,
nálam ennek semmi jele. Tél után is rendes feszkók, és
pöcc-röff volt a gép, ahogy kell. Amióta a szerelő srác
rendesen beállította, álom, ahogy beindul. Jó bekötésnél
meg nem fordulhat elő az a f*sság, ami talán kinyírta az
előző akksimat, hogy égő xenon mellett indítózok.[ Szerkesztve ]
-
barack1997
senior tag
válasz runner 125 #18094 üzenetére
Én fentebb mondtam ,hogy ez nem az, de TothGera leosztott ,mert nincs igazam :S
-
sz_abika
addikt
Erm, üresjáratban ha gurulok a motorral a hátsó fertály a szokásosnál nehezebben gurul.
Meglestem - gondoltam én naívan a tárcsafék szorulhat, megtakarítom mint az első keréknél - de kb nem is találtam. Szóval hogy is működik a dobfék? Nagyon szétkéne szedni, mert akkor nem baba.PSN: xszabikax
-
runner 125
nagyúr
válasz zsolt19900 #18103 üzenetére
Akksit le fogja szopni nekik folyamatosan.
-
zsolt19900
őstag
válasz runner 125 #18101 üzenetére
okés, akkor marad a b&w
de amúgy a xenonos dologról, meg annyi a meglátásom, hogy raktak itt bele robikba fórumtársak, és nem lett rossz nekik
-
Debilon
addikt
na, megjött ma a K&H-s kötelező a robogóra
2568+770 a baleseti adó..Suzuki DL650 || life is shit || steam: Debilon || Realme GT Master Edition
-
runner 125
nagyúr
A Bet & Win 50 és a Grand Dink 50 egyaránt 120kg, ami rohadt sok. 180-as Runner-em 116.
Új hozzászólás Aktív témák
- Óra topik
- Genshin Impact (PC, PS4, Android, iOS)
- BMW topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Nintendo Switch 2, vagy amit akartok (találgatós topik most még)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen széket vegyek?
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- 3D nyomtatás
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- További aktív témák...
- Secretlab TITAN Evo "Neo Hybrid Leatherette"- Regular - 5 év garancia Bontatlan, új Számlával
- ÚJ Besen BS20 Smart 11-22kW elektromos autó töltők GARANCIÁVAL, számlával, készleten
- Üveg tolóajtó RS 120 85x205 cm
- Liftor Active - fekete, szövet+háló - ÚJ BONTATLAN
- VILEDA Cleaner VR 302 porzsák nélküli robotporszívó