-
LOGOUT.hu
Mindent a robogókról / kis motorokról topik
Első hozzászólás előtt olvasd át a téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
zsolt19900
őstag
runnerbe melyik a tompított a h1 vagy h7?
gondolom azt érdemes xenonra cserélni, ha cserélem
Faragó Szolgáltatóház - Magyarszék - Autóalkatrészek és kiegészítők, Biztosítási alkusz, pénzügyi tanácsadás, számítógép javítás karbantartás, Új műanyag nyílászárók értékesítés, ingatlanközvetítés --HÍVJ VAGY ÍRJ BIZALOMMAL--
-
T.Attila
csendes tag
válasz barack1997 #18797 üzenetére
Heló 6 napos új akku van benne, olyan hangja van mint ha forgatna valamit.
-
jozsi252
veterán
Sziasztok
Lenne egy olyan idegesítő gondom ami a motor vásárlása után ( új volt ) 1 évvel kezdődött. Az lenne hogy a berúgókar nem ugrik mindig vissza alap állásába, illetve amikor lassan nyomom le akkor mintha akadozva menne le és van hogy megis ragad 1-1 állásba.
Amikor hirtelen jó gyorsan rúgok rá akkor 90%-ban hibátlan.
Mi okozhatja ezt a hibát? esetleg bekellene valamit olajozni?
[ Szerkesztve ]
iPhone 16 Pro Max
-
barack1997
senior tag
válasz T.Attila #18793 üzenetére
Ha forog az önindíto motor,de nem hajt, akkor nem húz be.
Ha csak kattan egyet, lehet akkumerülés/akkuhalál. <----- ezek közül szerintem a 2. pont a
áll fent nálad, nem biztos,hogy
akku, de nézd meg azt isHa forog és reszelő hangot ad ki akkor fogaskerék /bendix probléma
-
nyufka69
tag
válasz Tothgera30 #18795 üzenetére
-
zsolt19900
őstag
amennyiben ti tennétek robogóba xenont -ami el is bírja- akkor nevezzük motorba, a tompított, vagy a refi helyére tennétek elsősorban? h1/h7 a variáció
Faragó Szolgáltatóház - Magyarszék - Autóalkatrészek és kiegészítők, Biztosítási alkusz, pénzügyi tanácsadás, számítógép javítás karbantartás, Új műanyag nyílászárók értékesítés, ingatlanközvetítés --HÍVJ VAGY ÍRJ BIZALOMMAL--
-
T.Attila
csendes tag
Sziasztok.
Van egy Aprilia rally robogóm. De nem megy az önindítója. Ha megnyom ad ki valami hangot a motornál (nem nagyon értek hozzá) valaki tudna segíteni hogy mi lehet a baj. De majd csinálok egy videót róla.
-
nyufka69
tag
válasz Tothgera30 #18791 üzenetére
Választ esetleg dobsz?
-
-
nyufka69
tag
válasz Tothgera30 #18789 üzenetére
200k a keret.
A tiedért még le is kéne ugye mennem pestről oda. Gumik állapota? Fékek? Variátorszíj stb?
Ha ezek jók gondolkozóba esek és talán megveszem
Kipuff fojtás mennyit dob?[ Szerkesztve ]
-
Tothgera30
Ármester
válasz nyufka69 #18772 üzenetére
Igen, az enyém. Ez 2-2,5 litert eszik 100km-re vetítve. Ne tarts soknak, egy veszprémi srác felújított Morini blokkos SR-eket ad 180k-200k körül, ami még elmegy pár ezer km-t és nem lóg a bele, és ezek 5-6-7 évvel idősebbek a fent említett motornál. Fojtás benne van kipufogóban, de így is 84-85km/h megvan, úgy hogy nincs kihúzatva, mert nem kínozni lett véve a motor. Az Aerox elég keményen csal, főleg a régebbiek, ismerősi körben van s, tudom hogy ha ő óra szerint 82-83km/h-val megy, akkor az még nálam csak 75km/h.
ui.: De már látom hogy a szépnek és jónak hirdetett szedett-vetett motorok kerültek előtérbe.
#18779 g@bo: Köszi...
"A pokol nem hely, hanem állapot"
-
barack1997
senior tag
válasz nyufka69 #18787 üzenetére
Az 1. egy hatalmas kamu, a 2. szimplán szar + turkáltak benne + 70cc és kamu. Max a 3.-at venném mert abba a piaggio blokk van (igaz injektoros,de az 1. és 2. morini ditech, ami nagy törödést igényel, nem átlagos embernek való)
1. : 2006-os elvileg, LOOL max 2003-as morini ditech lelakott SR, KAMU NE VEDD MEG
2. : 22 lóerő, még ha 70cc is, hova gondol az eladó. KAMU, PISZKÁLT NE VEDD MEG
3. ha turkáltak az injektorba akkor ez is felejtős amugy , ezt megnézném[ Szerkesztve ]
-
dJ Peer
aktív tag
Megtett út: 58,028 km
Átlag seb: 56 km/h
Max. seb: 69 km/h
Idő: 1:03:28 -
g@bo
nagyúr
válasz runner 125 #18784 üzenetére
1 laza kép van, tényleg nem erőltettem az eladást....... de most megtolom, lesz 6 kép, abból 1 velem meztelenül... - hátha egy forró vevő rácuppan -
próba.
de 275é tuti elnyomnám. 3 litert eszik a gép, 50 nél többet nem megy, szenvedés vele napi 50 km megtétele.
-
runner 125
nagyúr
..arra gondoltam, amikor 2 km-rel odébb vár a rendőrautó, vagy a motoros rendőrök.
Nyilván nem egy gyári 50-es robogót fognak kergetni, de egy 70-es kihegyezett, vagy épp a sokat emlegetett 125/50 robogót a 30-as táblánál látva 90-100-zal elhúzni, - pláne rendszám nélkül (meg, ha van is) tuti utánamennek.Miért kell csak újban gondolkodni? Ahogy már fentebb is írtam, 300-350k-ért nagyon szép rendszámos 4-5-6 éves japánt, olaszt lehet venni. Ezeknek az új ára súrolja alulról az 1m Ft-ot.
Én is vehettem volna Tauris-t, vagy mik vannak, de eszembe nem jutott. Inkább vettem egy 9 éves tip top 180-ast annyiért. A "megbántam-e" kérdés meg egyértelmű; nem.Minőségi használt maxinál sokkal kisebb a meghibásodás kockázata, mint egy új kínai robogónál.
mod.
Hirdetés:
Fórumtopik első hsz.-ában kicsit kitérek rá. Tök jól lehet elemezni azokat is.
Az 1 képes hirdetés eleve leszarom stílusú - mint ahogy ez gyakorlatilag nálad is jelen van. Ugyanis a hozzáállásod egyértelmű; nem kenyered eladni a robogót. Meghirdetted, vagy elmegy, vagy marad elven. Noh ezt tökéletesen türközi.Ha, tényleg el szeretnéd adni, tűéles fotókat kell feltenni, minden eleméről (minden oldala, kormány, blokk, gumik, papírjai), pontos és összeszedett leírással!
ui. az aprót nem láttam.
[ Szerkesztve ]
"Kinek a pap, kinek a wlan" :-) • A forum arra hivatott, hogy a kérdéseiteket ott tegyétek fel, s ne privát üzenet formájában felém! Köszönöm!
-
g@bo
nagyúr
válasz runner 125 #18781 üzenetére
bemér, de leléphetsz... nincs rendszám.
a többi jogos, és nem hülyeség.
nekem is jó lenne egy 100 as piaggio fly, a többi 125 ös újonnan brutál áron van, csak használt játszik.
viszont a zip 50 4t - t hirdetem a használt autón 275 ropiért /újonnan most 349k/ nem kapkodnak érte, bár lehet hogy finomítani kéne az áron, és több kép.... v trükkösebb szöveg.
-
runner 125
nagyúr
válasz nyufka69 #18776 üzenetére
Eleve, ha motorikus problémája van egy injektoros robogónak, nem az van, h szétkapom a karbit, kipucolom, megnézem az alap dolgokat. Itt befecskendező egység van, ami jóval összetettebb szerkezet.
Nem tudok összegeket mondani, a lényeg, h drágább a szervizelése.Killing
Mennyibe kerül egy biztosíték? 25Ft?!
....g@bo
Szemből ugyanúgy le tudnak vadászni az 50-es robogóddal is, 30-as táblánál 60-nal. Ha, megállítanak ugyanúgy 2x-es sebességtúllépés, ami már jó pár ezer Ft bírságot takar.
Ez egyébként sem érv, mert, a többi útvonalon egy 125-ös porig alázza az 50-est. Jobban gyorsulás, jobb a futóműve, jobbak a fékek. - Ha, be is tartod vele a 30-at, utána simán ráveresz időben egy 50-esre, ha már ennyire matekozunk.
Reg.díjat egyszer fizeted ki. Használtnál nyilván benne van az árban. De, logikusan gondolkodj. Ha, hosszú távra tervez valaki robogni, sokkal jobb döntés egy 125-ös. Eleve ezzel már autótempót lehet tartani, plusz ketten tudnak utazni vele, ami alapvetően nem csak spórolás, de egy nyári napon jó kis közös program is.
Illetve, ha kellő méretű robit néz magának az ember, még egy kisebb bevásárlás is belefér - lásd fentebb a 150-es Burgman.Fogyasztásuk meg gyakorlatilag 1:1-ben ugyannnyi. Pláne, ha 2t 50-hez hasonlítjuk.
Biztosítása szintúgy kb. évi ezressel több, mint egy 50-esé."Kinek a pap, kinek a wlan" :-) • A forum arra hivatott, hogy a kérdéseiteket ott tegyétek fel, s ne privát üzenet formájában felém! Köszönöm!
-
g@bo
nagyúr
válasz runner 125 #18775 üzenetére
jól néz ki az az nrg.
én is áttérnék a 125-ös mocikra, ha nem lenne rendszám / nekem bejön, hogy az 50-essel tolhatom a 30-as táblánál is /, regisztrációs díj nem lenne, átírás, kötelező és egyéb nyavalyák..
-
Killing
addikt
Sziasztok!
150-es ETZ-nek lesz baja ha 8A helyett 16A biztosítékot rakok bele?
Ha gond lenne időben kiolvad?Meg mért pont most jönne ki a táp gyengesége, mind a két kari annyira nagy teljesítményű, h már bootkor pezsgőt bontanak a DÉMÁSZ-nál?-by finest
-
nyufka69
tag
válasz runner 125 #18775 üzenetére
Reggel-este 10km.
Szervizelni ezeken mit kell illetve milyen költségekkel jár? -
runner 125
nagyúr
válasz nyufka69 #18774 üzenetére
Ezekben Piaggio blokk van már, ez az injektoros blokk teljesen rendben van. Kevesebbet eszik, mint a karbis, viszont, a felújítás jóval költségesebb. Otthon nem lehet szervizelni. Sőt, injektoroshoz értő szerelőhöz kell vinni.
Menetteljesítményt tekintve gyakorlatilag ugyanolyan, mint a karbis társai.
Nem tudom mekkora távokra használod, de ha napi 15-20km-t használod, akkor érdemes 125-öst nézni. Most h behozták a B125-öt, olcsón meg lehet csinálni rá a jogsit.
"Kinek a pap, kinek a wlan" :-) • A forum arra hivatott, hogy a kérdéseiteket ott tegyétek fel, s ne privát üzenet formájában felém! Köszönöm!
-
nyufka69
tag
válasz runner 125 #18773 üzenetére
Komoly?
Mit érdemes tudni róla? Vagyis inkább a tulajdonságairól...
-
nyufka69
tag
Ezekről a injektoros csodákról mi a vélemény? 50-es roxi simán beveri a 3,5-4litert városban nyélen... Konkrétan ezt néztem. Bár picit soknak tartom az árát. Megbízhatóak? Mennyivel tudnak ezek menni fojtás nélkül? Reggel-este váci út/hungárián közlekedem. aerox óra szerint 90-t tudott menni.
-
Tothgera30
Ármester
válasz zsolt19900 #18770 üzenetére
Ha a wattszám megegyezik akkor igen.
-
zsolt19900
őstag
runnerbe emelt fényű izzót bele lehet tenni? elbírja a foncsor? nem épp 100W-osra gondolok, hanem emelt fényű mint pl. ah osram night breaker
még egy félig meddig butuska kérdés, úgy nem lehet bekötni a lápmit, hogy legalább fényszórónál világítson mindkét lámpi? mert az lenne a tuti -mindig időben lekapcsolom, ha jönnek szembe, ezzel nem lenne gondja a szembe jövőnek
vagy ez így nem szabályos talán? tényleg kérdezem, mert jó lenne, de ha szabálytalan, megoldhatatlan akkor persze nem fontos, csak így ha felkapcsolom a refit az út jobb oldala kb. kivilágítatlan, ha meg a sima megy, akkor pedig gyengébb picit
szerkesztés: esetleg mivel párban vannak a lámpák, java részt, valaki felesbe 1-1 h1 h7 emelt fényerejű izzót?
[ Szerkesztve ]
-
Tothgera30
Ármester
-
barack1997
senior tag
válasz Tothgera30 #18766 üzenetére
Akkor a 100-as kimarad
-
Tothgera30
Ármester
válasz barack1997 #18763 üzenetére
Az a valaki hazudott neked, ahogy kiskorodban a mikulást és a húsvéti nyuszit is elhitted, ki kell hogy ábrándítsalak, nem, nem Morinival szerelik őket. A Peugeot az tuti hogy Morini, 100-as Ciakban nem vagyok biztos, de lehet mert a Crossernek is volt Morinival szerelt verziója. De még egyszer és utoljára leírom: ...felesleges megvenni, mert nem tud többet mint egy vizes 50ccm-es...
-
barack1997
senior tag
válasz dave93 #18764 üzenetére
Van egy Runner-em 50-es ,most cserélem el egy 50-es Rieju RRX SM-re (Minarelli AM6 blokkos) Aztán van 2 Zipem, az egyiknek volt egy 70-es blokkja, csak szerintem nem valami tartós állandóan csak a baj van vele, eladom az alkatrészeit. Naaa itt esik a majom a vízbe mert van egy Benelli K2 -is (hosszú vizes mina), csak törötten vettük és nagyon nincs hozzá idom.. (Egybe van csak popszegeccsel sajnos). Van egy Morini blokkos Suzuki Address és egy Suzuki Katana. (nem vagyok tőlük elájulva, a katana nem rossz, csak 55-öt megy a kopott szíj és görgő miatt)
Rieju-ról videó [link] (fojtás nélkül 14-52-es áttétellel így megy)
[ Szerkesztve ]
-
őstag
válasz barack1997 #18763 üzenetére
100cc----> "olyan erős/teljesítményű gépet venni mint egy legálisan használható normális állapotú 50-es vizes Piaggio/Minarelli blokkos gép."
Ezt én sem értem, miért akarsz 100c-s gépet venni, csalódni fogsz, sajnos nincs az a nagy különbség 50cc és 100cc között mint 50cc és 125cc között. Vegyél egy izmosabb vizes 50est, hidd el nem éri meg kockáztatni.
-
barack1997
senior tag
válasz Tothgera30 #18761 üzenetére
A 100-asba valaki azt mondta Levegős Morini van.. Remélem nem..
A Malaguti Ciak-ba az van, azt tudom ,de nincs velük baj -
Tothgera30
Ármester
válasz barack1997 #18759 üzenetére
Megbízható/Minarelli. Szerelik ezt Aeroxba, BWS-be, Neos-ba, F12-be, Scarabeo-ba, stb.
Érdekesen levezetted a dolgot, én nem vállalnám be, de te tudod hogy érdemes e vállalni a kockázatot és egy olyan erős/teljesítményű gépet venni mint egy legálisan használható normális állapotú 50-es vizes Piaggio/Minarelli blokkos gép.
-
vaksi8
senior tag
Lassan cserélnem kellene az első kereket.(110/90 12)
A michelin city grip-ekről elég jókat olvastam.Csak egyenlőre sehol nem kapni,állítólag teljesen ki fogyott,gyártás alatt van még..
Ti milyen márkákat azon belül típust részesítetek elönyben,használtok? -
barack1997
senior tag
válasz runner 125 #18758 üzenetére
Akkor ez már 1995-be így ment,mert akkori a KTM EXC125. Talán egy 100-as Roxit bevállalok, megbízható tipus ? milyen blokk van benne ?
-
runner 125
nagyúr
válasz barack1997 #18757 üzenetére
A KTM szalonból kikerülve le tudták zsírozni első forgalomba helyezéskor az egészet. Nyilván ehhez kellett egy ismerős vizsgabiztos, - és minimum valamiféle fojtás, amitől nyilván visszaesett a teljesítménye. Papírok szerint legális, lebukási veszély ennél a legkisebb, hisz rendszám van, motor jogsi kell hozzá, rendszámos robogót meg még a német rendőrök sem mérnek mobil padon.
Hasonló trükkel találni 600-as gépeket is, azokat papíron Ak.-s josival vezethető kategóriára fojták le, így a biztosítása is kevesebb, és vezethető is A jogsi nélkül.
-
barack1997
senior tag
válasz runner 125 #18756 üzenetére
Lenne egy kérdésem, osztálytársamnak 41 lovas KTM-je van 11kw-os papirokkal, na ezt hogyan csinálják ? ne rakják ezeket fékpadra, vagy valami ?
-
runner 125
nagyúr
válasz barack1997 #18755 üzenetére
Az is megy, de nyilván nem 180-as. Azért + 53ccm sokat számít.
-
barack1997
senior tag
válasz runner 125 #18754 üzenetére
Az nem sokkal gyengébb ? Amugy inkább leteszek erről a 100/50-ről, mert ha baleset ér, akkor csúnya vége van ,de nagyon..
[ Szerkesztve ]
-
runner 125
nagyúr
válasz barack1997 #18753 üzenetére
Nem.
Max. 125 2t.
-
barack1997
senior tag
válasz runner 125 #18750 üzenetére
az A1-el lehet menni 180 2T-vel ? Addig kitart egy Roxi , vagy egy F12 100cc
[ Szerkesztve ]
-
runner 125
nagyúr
válasz dJ Peer #18751 üzenetére
Nincs.
Ha, nincs papírja azon az életben nem lesz rendszám. Az adás-vételi kevés. Felesleges ezen elmélkedni, meg szerintem már egyszer megbeszéltük ezt.
-
dJ Peer
aktív tag
Ha lenne 300-am milyen Leonardo-t vennék
Namármost a következő érdekelne engem: Sokan hirdetnek úgy motort, hogy okmányok nélkül. Ha én azt megveszem, írunk egy adásvételit, utána esélytelen levizsgáztatni?
Vagy eredetiségvizsgálat és mehet? Nemértem.
Nagyfaterom Csepeljével is ez van, nincs semmi papírja, de le kéne vizsgáztatni valahogy, nincs olyan, hogy az övé volt 1960-tól, de csak most tette rendbe? -
runner 125
nagyúr
válasz barack1997 #18748 üzenetére
Hjah, 180 2t nem kutya. Pláne, ha tényleg jó állapotú a motor és van benne (kompresszió) erő.
A héten én is ezzel mentem be dolgozni, este már kicsi csípős volt az idő, de 90-100-ról még élmény volt vele előzni.Motoros topikban említettem épp a minap, h ettől függetlenül nulla presztízse van az utakon, -a kis test, robogó külső hátránya egyértelműen megmutatkozik. Ezért is gondolkodom újra xenon-ban. Némit javíthat a helyzeten, legalábbis a Nexus-t annó xenonnal biztonságosabbnak éreztem. Pusztán fele annyian hajtottak ki elém, nem előztek szembe, stb.
A Runner-rel az egy hét alatt 2 szembe előzést kaptam, és egyszer kikanyarodtak elém faluban.
mod.
Várj egy évet és csinálj A1-et.
50-esként max egy 100-as Aerox vagy egy 100-as Scarabeo vállalható, de erre sem bátorítalak.
[ Szerkesztve ]
-
Tothgera30
Ármester
válasz barack1997 #18748 üzenetére
SR 125 szerintem esélytelen, Aerox 100 még vállalhatóbb, de ismerősöm sem hiába váltotta le SR Factory-ra. Amúgy ezek a 100-as levegősök annyit tudnak mint egy 50-es vizes, szóval nem érdemes lecserélni. Bár szerintem sokszor elég egy 50-es robogó, tud az meglepetéseket okozni, ha én olyan fiatal lennék, örülnék hogy van egy fasza Runnerem és nem vergődnék. Talán egy nyitott sport kipuff ás egy variátor rá, akkor nagyobbat fog rántani, de más dolgokat tényleg felesleges venni, ha idősebb leszel és úgy érzed akkor váltasz nagyobb köbcentire, természetesen adott jogosítvánnyal, legálisan. Úgy is az lesz a járható út, előbb-utóbb kiszűrik a kiskapukat kihasználó elmebetegeket.
-
barack1997
senior tag
Főleg Runner 125 kollégának üzenem : Miután én ráültem a 180-as 2T Runner-ra, kezdtem sajnálni magam ,hogy 1997-ben születtem, mert, ha kicsit előbb születtem volna, akkor most már talán nekem is lenne 180-as Runner-em Miután mentem a 180-asssal, ránéztem az 50-es Runner- emre, egyből az jutott eszembe ,hogy milyen lomha a 180-ashoz képest, elszomorító Az Aerox 100-at vagy az SR 125-öt még be lehet vállalni 50cc-ként ? Óvatosan járok ,de kevés az 50cc
[ Szerkesztve ]
-
runner 125
nagyúr
-
jozsi252
veterán
Köszi mindenkinek a segítséget. Akkor Burgman téren nézelődök hogy milyenek vannak. Illetve nemrég volt szerencsém egy új 200 as Runnerhoz, hogy az mennyire megy, hihetetlen. Nagyon jó és szép motor. Csak azért a millió+ ára húzós nagyon.
iPhone 16 Pro Max
-
vaksi8
senior tag
válasz jozsi252 #18740 üzenetére
Csatlakozom az előttem szólókhoz.
Én amikor vásárlásra adtam a fejem,kb ugyanennyi pénzel indultam neki a keresgélésnek.
Malaguti madison,Yamaha majesty és Suzuki burgman voltak a kiszemeltek.
Fontos szempontjaim voltak a kényelem,pakolhatóság.Végül a Burgman nyert,amit nagyon NEM bántam meg! -
SirKero
őstag
A Kymco 125 cm3 ára 459 000 forint + regisztrációs díj az az 560 000 forint.
Ehhez képest 300-350 E forint magasságában kapsz Suzuki , Honda nagytestű robogót 5-6-7 éveset ( rendszámmal ) viszont kevés kilométerrel. Én ugyan ebben a cipőben jártam mint te és runner 125 tanácsára az utóbbi mellett döntve vettem egy hat éves Suzuki Burgman 150 cm3 nagy testű robogót ami papíron 18 500 km futott 320 000 forintért és az kell,hogy mondjam nem bántam meg. Nem adnám oda egy keeway de még egy kymco robeszért sem.
A te pénzed de szerintem 200E forint a mai világban nem megvetendő összeg senkinek.[ Szerkesztve ]
Most olvastam a rendőrségi hírekben hogy rasszista támadót keresnek, felhívtam őket, erre kiderült hogy nem állásajánlat.....
-
barack1997
senior tag
válasz runner 125 #18742 üzenetére
A keeway sose volt taiwani, vérbeli csájna motor (már ha motornak nevezhető), nagyon gyenge kópiája a levegős Minarelli blokknak, gyenge anyagokból összerakva. (Egyik ismerősöm tavaly vett egy Keeway Hurricane-t, 2 évesen 6000 körüli km-el és egy hét után eltört a főtengely, aminek a darabjai szétverték a forgattyúsházat, a Keeway szervízben 95000 Ft-ot akartak kérni cuccokért és még ebbe nincs benne a munkadíj..)
A Kymco taiwani, nagyon jó minőségük, volt szerencsém menni haverom GranDink 50-esével, ami 65-70-et ment, de nagyon kényelmes, jók a fékek, egyszerűen nagyon rendben van ,csak nem túl híres márka. A Kymco most is megy, rendszeresen karban van tartva, semmi baja nincs neki
[ Szerkesztve ]
-
runner 125
nagyúr
Fentebb egy emberke hasonló célokkal jött. Téged is lebeszélnélek ezekről a taiwani robogókról. Egyedül a Kymco vállalható minőség egyelőre, a többi felejtős.
Első sorban, ha teheted, nézz egy használt japánt, vagy olaszt. Neked is mondom; _soha_ nem a motor korát és az órában lévő km állást kell nézni, hanem az állapotát, gazdáját.
300-350k-ért nagyon jó olaszt, japánt lehet kifogni.
-
jozsi252
veterán
Sziasztok
2 dologban szeretnék segítséget kérni.
1; 50ccm3-es robogóm van és úgynéz ki hogy a 3 éves akkuból téglát csináltam. Yuasa akku volt benne, ez még a gyári. 12V 6Ah-es akksi van benne. Namost gyorstöltésre az van írva hogy 3A-el 1 órát töltsem ( akksira van írva ). A gond itt kezdődik hogy 6-7 órát töltöttem a 3A akksitöltőmmel. Mostmeg megse forgatja a motrot. Valószinű hogy a túltöltés miatt mehet a kukába? Megpróbáltam mégegyszer rátölteni de halott ötlet.
2; Úgynéz ki hogy elakarom adni a robogómat. Remélem minél elöbb elfogom tudni adni mert nagyon szép állapotban van illetve 3500-4000km lehet benne. De nemis az a kérdés, hanem hogy mi legyen helyette.
Mivel bejött ez hogy 125ccm3-ig lehet vezetni B-vel motrot, így szeretnék venni egy 125ccm3-es robogót. Ez a 50-es túl kicsi nekem ( 186cm 90kg ). Most ami van 2 ütemű de 4 üteműre akarok váltani. Milyet ajánlanátok úgy 300k környékén? Néztem a keeway outlook 125-öt, jónak néz ki nagyon . Mi a véleményetek róla? Illetve ha van más típus akkor jöhet azis.
Köszönöm a segítséget
[ Szerkesztve ]
iPhone 16 Pro Max
-
Tothgera30
Ármester
-
barack1997
senior tag
válasz runner 125 #18736 üzenetére
-
runner 125
nagyúr
válasz Tothgera30 #18735 üzenetére
Ok, de te feltételeztél egy überböszmeséget, amihez nem kell szakinak lenni.
"Én nem tenném bele, de lehet ha kevered 2T olajjal, akkor nem árthat."
Ez kb. olyan, h, " én nem innám meg önmagában a benzint, de ha Colával kevered, akkor nem árthat."
...
-
Tothgera30
Ármester
válasz runner 125 #18734 üzenetére
Arra próbálok rávilágítani hogy autóban cserélt olajat és maradt egy kevés, azt akarj elhasználni. Nem keverem, de gondoltam elegyíthető a két olaj, bár én semmi pénzért nem tenném bele. Én régóta Repsol Moto Scooter 2T olajat használok, megveszem egy literesben és nagyon sokáig elég.
Eltaláltad, tegnap baráti körben ünnepeltünk, ehhez kapcsolódott egy érdekes esemény, azt egy másik topicban vázoltam is.
-
runner 125
nagyúr
válasz Tothgera30 #18733 üzenetére
Ne beszélj már ilyen hülyeségeket, h lehetne keverni a 2t-t a 4t-vel.
Eleve esélytelen, mert a 2t motor elégeti az olajat, míg a 4t nem. Ha, jót akar a motorjának nem keverget semmit semmivel.
(Bár, továbbra sem tiszta számomra a kérdés, be tudom annak, h mindketten másnaposak vagytok. )
[ Szerkesztve ]
-
Tothgera30
Ármester
válasz runner 125 #18732 üzenetére
Gondolom autóban, abból maradhatott olaj, így azt szeretné bekeverni/önteni a robogóba. Én nem tenném bele, de lehet ha kevered 2T olajjal, akkor nem árthat.
-
busman
veterán
Reggelt! Olajcseréből visszamaradt majdnem egy liter Castrol félszintetikus olajam..
A kérdés elpöfögtethetem-e?[ Szerkesztve ]
I'm not talented, I'm skilled.PS5
-
zsolt19900
őstag
téves
[ Szerkesztve ]
-
akos3
addikt
Azoknak érdemes lehet elolvasni akik most készülnek járgányt venni
[link] -
akos3
addikt
válasz runner 125 #18720 üzenetére
dede van. de olyan pöttöm, h épp, h beférne egy ilyen EÜ csomag, és mindig van benne valami Tudom, h kéne, de eddig nem kérték ellenőrzéskor hál1Isten. De egyre jobban fontolom, h vhogy magamnál tartsam (ill. beszerrezzem )
-
mocsanisi
senior tag
válasz runner 125 #18726 üzenetére
Anyám mellettem ült a kocsiba, halálfélelme volt úgy rallyztam a kocsik közt... de csak nem sikerült. Az volt a baj hogy ígyis elborult az agyam, nem tudom mit kezdenék az emberrel ha szemtől szembe állna. Nyílván megkérném együttműködésre, ha meg nem akar... Abból lehet rendőrségi ügy lenne...
"Vékony srácoknál a kockahas olyan, mint dagadt csajoknál a nagy mell. Nem számít..."
-
mocsanisi
senior tag
Az mind1 kinél van, alvázszám körözve van. Van benne egy kis okosság amiről csak én tudok meg a szerelőm, ezzel le tudjuk igazolni hogy az enyém. Hát igazából szerintem felesleges rendőrségre menni, "körözik", de akkor lesz meg ha én megtalálom.
"Vékony srácoknál a kockahas olyan, mint dagadt csajoknál a nagy mell. Nem számít..."
-
őstag
válasz mocsanisi #18721 üzenetére
Hú, sok sikert, kívánom hogy meglegyen, remélem a motor mellett azt az embert is sikerül előkeríteni aki lopottan eladta. Egyébként ilyenkor nem érdemes bemenni a rendőrségre megint és szólni hogy látták a környéken? Hátha el kezdik igazoltatni a kék SReket a kerületben
-
mocsanisi
senior tag
FIGYELEM MINDENKINEK AKI 4. és 15. KERÜLETBEN MOTOROZIK!
Tavaly szeptember végén - október elején ellopták Aprilia SR 50, levegős minarelli blokkos robogómat. Teljesen letettem róla, de 1 órája látták tőlem 1-1,5km-re, egy biciklivel lévő haverom. Egyből felhívott, de mire kocsival odaértem elvesztette a nyomát.
Szóval itt van a kerületekben, egybe van. Valószínüleg aki használja semmit se tud róla.
Amiről megismeritek:
- Hátsó lámpa "lóg"
- Hátsó teleszkóp fehér és néhány helyen festék lejött rozsdál
- Mint ma kiderült PIROS kipufogó van rajta
[link]
[link] [link]Ha valaki véletlen látná, hívjon a 30/7050-390-es számon. Légyszíves figyeljetek, nem ez az első feltűnése a motornak.
Köszi mindenkinek!"Vékony srácoknál a kockahas olyan, mint dagadt csajoknál a nagy mell. Nem számít..."
-
runner 125
nagyúr
-
kircipeti
senior tag
Üdv!
Gilera Runner 50 Purejet-hez keresek kapcsolási rajzot. Tud valaki segíteni ebben?
-
akos3
addikt
válasz SirKero #18705 üzenetére
Én is gartulálok, nagyon szép! Bár nekem pont a barna üléshuzat nem illik rá, de most az mind1 Nagyon kényelmesnek tűnik a robesz 150esként meg már haladni islehet vele szépen
Csomagtartó tényleg hatalmas, látom még az EÜ csomag is elfért benne. Hát igen, ez az ami nekem nincs... -
dJ Peer
aktív tag
Üdv!
Mi a véleményetek az érvényes külföldi okmányokkal rendelkező motor vásárlásáról?
Mennyi egy forgalomba helyezés? -
narancsnn
senior tag
válasz Tothgera30 #18712 üzenetére
Kis aranyos
Nagyon megy. Mehetnénk, egy versenyt
-
Tothgera30
Ármester
Nah, ezt szívesen kipróbálnám .
-
SirKero
őstag
Köszönöm mindenkinek a segítséget a vásárláshoz
Eddig nagyon meg vagyok vele elégedve le se akarok szállni róla.
Tegnap meg volt az olaj-olajszűrő csere ( repsol+schampion ) remélem sokáig benzinen kívül mást nem kell hozzá vennem
A digitális kijelző hó+nap+óra+perc mutat.
Ja az eü. csomag kötelező
A jobb felső sarokban van egy kontroll lámpa ami nem tudom mit mutat + olajnyomás visszajelző nincs a műszerfalon[ Szerkesztve ]
Most olvastam a rendőrségi hírekben hogy rasszista támadót keresnek, felhívtam őket, erre kiderült hogy nem állásajánlat.....
-
runner 125
nagyúr
válasz vaksi8 #18709 üzenetére
..gyanítom óra, és biztosan nem elemről megy. Motor elektronikájára van kötve.
mod.
Kötelező. Smkp.-hoz és nyilván nagyhoz is.
[ Szerkesztve ]
-
zsolt19900
őstag
válasz runner 125 #18702 üzenetére
köszönöm és teljesen jó
-
runner 125
nagyúr
-
SirKero
őstag
válasz runner 125 #18627 üzenetére
Na nagy nehezen meg született egy pár kép ma a melóhelyen.
Az elsőn rendesen látni,hogy simán elfér az ülés alatt két teljes méretű sisak.
[link]
[link]
[link]
[link]
[link]
[link]
Nagyobb az ülés alatti tároló mint az előző robogóm túra doboza volt[ Szerkesztve ]
-
narancsnn
senior tag
-
runner 125
nagyúr
válasz zsolt19900 #18701 üzenetére
Merész.
Csak, h érzed a törődést:
Katt."Itt vége is lenne a mai posztnak, ha nem futottam volna össze egy-két rendőrrel. Mivel endurózni mentünk és teherautóval vittük a segédendurókat a mezőig, persze hogy kivettek egy kis igazoltatásra. Ha már ott voltunk, rákérdeztem, hogy mi van a kamuötvenes robogókkal, mert mintha a napokban a robogósokat is igazoltatnának. Engem ugyan nem érintő, de sokakat nem éppen megnyugtató válasz jött: ebben a kerületben kifejezetten utasításba van adva, hogy vadásszanak az "ötvenes papírokkal rendelkező", valójában nagyobb robogókra. A kétséges esetek állítólag azonnal műszaki felülvizsgálatra küldik, és ha kiderül, hogy nem ötvenes, többszázezres (?) bírság várható."
-
zsolt19900
őstag
kissé bűnözve de megszületett családunk új tagja egy gilera runner 180 vxr személyében
Új hozzászólás Aktív témák
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- PH!otósok beszélgetős, offolós topikja
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Milyen széket vegyek?
- Google Pixel topik
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Politika
- Scuf Envision Pro kontroller teszt
- Végre bemutatkozott a Google Pixel 4a
- További aktív témák...