- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Kempingezés és sátrazás
- gerner1
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
-
LOGOUT
Linksys WRT54G/GL/GS router
Új hozzászólás Aktív témák
-
kiraly45
csendes tag
válasz
h_143570 #10408 üzenetére
Szeretnék rákérdezni a QoS beállításokra. WRT54GL 1.1 és Tomato 1.28.
A feltöltésnél sávokat adhatunk meg, a letöltésnél tudtommal max. értéket.
Feltöltésnél mondjuk a Medium prioritás 10%-80%. Mit jelent ez a sáv, mi történik a sáv alatti, fölötti és közti sebességeken?
Letöltésnél a százalékos érték a maximális letöltést jelenti? -
-
And
veterán
válasz
h_143570 #9659 üzenetére
Ezzel egyetértek, de a kolléga maga említette, hogy az előző routerrel nem vette észre a szakadást, én pedig a T-ről tudom, hogy jó esetben adja vissza ugyanazt a címet, a Chello-ról nincs ilyen infóm (#9662: most már van).
#9660: én is használok fájlcserélőt, és nem szoktam észrevenni szakadást, pedig naponta minimum egyszer biztos lejár a lease time. -
válasz
h_143570 #9659 üzenetére
De, chello adott MAC cimre ugyanazt az IP-t osztja vissza.
Mellesleg feladtam, nincs tobb otletem.
Routerlog:
Mar 30 14:29:31 unknown daemon.info udhcpc[279]: Sending renew...
Mar 30 14:29:31 unknown daemon.info udhcpc[279]: Received DHCP NAK
Mar 30 14:29:34 unknown daemon.info udhcpc[279]: Sending discover...
Mar 30 14:29:35 unknown daemon.info udhcpc[279]: Sending select for 80.99.187.68...
Mar 30 14:29:35 unknown daemon.info udhcpc[279]: Lease of 80.99.187.68 obtained, lease time 259200
Mar 30 14:29:35 unknown daemon.info dnsmasq[95]: exiting on receipt of SIGTERM
Mar 30 14:29:35 unknown daemon.info dnsmasq[901]: started, version 2.51 cachesize 150
Mar 30 14:29:35 unknown daemon.info dnsmasq[901]: compile time options: no-IPv6 GNU-getopt no-RTC no-DBus no-I18N DHCP no-scripts no-TFTP
Mar 30 14:29:35 unknown daemon.info dnsmasq-dhcp[901]: DHCP, IP range 192.168.193.2 -- 192.168.193.149, lease time 1d
Mar 30 14:29:35 unknown daemon.info dnsmasq[901]: reading /etc/resolv.dnsmasq
Mar 30 14:29:35 unknown daemon.info dnsmasq[901]: using nameserver 213.46.246.54#53
Mar 30 14:29:35 unknown daemon.info dnsmasq[901]: using nameserver 213.46.246.53#53
Mar 30 14:29:35 unknown daemon.info dnsmasq[901]: read /etc/hosts - 0 addresses
Mar 30 14:29:35 unknown daemon.info dnsmasq[901]: read /etc/hosts.dnsmasq - 1 addressesSajnos sokat nem mond. Marmint e'rdemi informaciot nem tartalmaz arrol, miert disconnect-el 1 sec-re.
Egyik forumon talaltam iptables szabalyt ami elvileg megoldotta volna a problemat, de valojaban nem.
iptables -I INPUT -p udp --sport 67 --dport 68 -j ACCEPTHat ez van. Marad a 2000Ft-os TP-Link...
-
péter007
senior tag
válasz
h_143570 #9658 üzenetére
néha az enyémen megy, de ha nem megy akkor is megszakad
mikor legutóbb írtam megszakadt, azóta jó volt egészen eddig, most is beszart majd visszajöttvan vkinek ötlete? már megígértem ennek a sok ipari hulladéknak hogy akkorát bele h. kínáig meg sem állnak....kezdem feladni
amikor már azthiszem végre jó,peszarik -
ice_wrt54g
csendes tag
válasz
h_143570 #9624 üzenetére
Köszi a gyors választ.
A mostani beállításom a köv.
Maximum Ports : 1024
TCP Timeout (in seconds): 300
UDP Timeout (in seconds): 120Configoljam be, amit te javasolsz v. maradjon ez így, ahogy van.
Van egy másik WRT54G routerem gyári firmware-rel és ott sohasem volt ilyen problémám. Azon simán megy 3 gép, torrent, VPN kapcsolat a munkahelyre, minden gond nélkül.
üdv,
icecold
-
Flexy90
senior tag
válasz
h_143570 #9451 üzenetére
Köszönöm
A kapcsolatok száma nekem alapból 4096 volt, a timeoutokat beállítottam. Remélem jó lesz..Amúgy a konkrét jelenség az, hogy ha torrentezek néha előfordul hogy a maximális sebességről vissza esik szinte 0-ra.. És böngészni se lehet mellette.. Ha leállítom a torrent letöltést, szinte azonnal helyre áll az internet.
-
flash-
veterán
válasz
h_143570 #9426 üzenetére
hmm.
pedig a legtöbb ember azt fújja hogy a routerek belső tűzfala biztonságos és hogy dejó nem kell szoftveres,mert ez jobb.
hát kiderült hogy akkor ez is egy tévhit.
Mindenesetre én nem használok szoftveres tűzfalat már több éve,komoly vírusom mégsem volt.
sztem elég egy JÓL működő és JÓL beállított és mindig naprakész vírusírtó.
már 1 éve avira premiumot használom.És még valami.
ugyebár nekem a fent említett firmware van.
érdemes erre:v24 SP1
frissiteni?vagy semmi előnnyel nem járna ha frissiteném erre? -
neduddki
nagyúr
válasz
h_143570 #9274 üzenetére
HI!
koszonm :- )
egyik kedvenc sztorim gepselejtezes es mindenfele ajanlasom ellner egyvki eldonti hogy elviszi a abit vh6 700as celeron gepet, en kozoltem a fonokseggel, hogy nem feladatom a leselejtezett gepek gatjaba razasa, csak az adatmegsemmisites, ill minimum jogilag agajjos a campus szoftverek hozzaadasa a leselejtezett gepekhez, de egyvkinek ekllet hisztizett hetekig hogy nekem dolgom megcsinalni a gepet, csak elkovette aszt a hibat sajnos haturul gyutt, hogy majd a fonoksegen keresztul eri ezt el, hat mint ne mongyak nem sikerult, de az elvitt gepet 2 napon bell visszahozta hogy nem kapcsol be, tenyleg teljesn jo volt mikor kiadtam, darabokraszedtem atnesztem es semmit nem talaltam osszeraktam es meg minidg szar, mig 2 ora utan velelneul felfedesztem, hogy a bekacsolo mikrikapcsolot tarto muanyag fulecsk le van torve ojjan erovel inzultalta a bekapcsolo gombot(!!!) szovla ez egyik nagykedvecn szori es azota a bekapcs gombot is idejekoran ellenorozm: - )
masik: bofudv
neduddki
p.s. bocsnat de ezek enha kigyunnek:- (((
mod: off
-
makszi
aktív tag
válasz
h_143570 #9257 üzenetére
Ok erre számítottam.
A biztonság az első szóval marad a WPA2. A router egyébként a WRT54GL
A laptop lenovo T500 intel wifi 5100 AGN szóval ezek szerintem nem rosszak. Viszont a másik asztali gépben egy régi SMC PCI os wifi modem van. Az a sejtésem hogy esetleg neki sok ez így... -
veze
őstag
válasz
h_143570 #9192 üzenetére
köszi a tippet..! igy lesz akkor
erre gondoltamLinksys EZXS55W ez mehetne a wrt54gl-be, bár nem ennyiért, mert máshol van olcsobbért is.. vagy felesleges kiadni linksysre, mikor 2000-ért is van már switch..(de nekem eddig valahogy a linksys dolgok mindig jol voltak, van bennük bizodalmam) -
-
törölt tag
válasz
h_143570 #9162 üzenetére
Rendben, köszönöm szépen!
Azért ez elszomorító, hogy 3 gép már meghülyíti.
320N-en beépített antenna van, de nekem az nem jó. Esetleg tudnál oylat ajánlani, amire külön antenná(ka)t lehet csatlakoztatni? Lehet más márka is. És persze könnyen lecserélhető a gyári firmware.
Esetleg oylan router ami alap szoftverrel többet bír? -
Brumi
senior tag
válasz
h_143570 #9093 üzenetére
Utorrentet használok, és pont azután kezdett el vacakolni, hogy vasárnap egész nap be volt kapcsolva. Bár ha jól emlékszem én már leszedtem az engedélyezett kapcsolatok számát, de ettől függetlenül otthon megnézem mégegyszer.
Köszi a segítséget!
Vagy ez megoldja a problémát, vagy lecserélem a torrent klienst (vagy kihajítom a routert és veszek egy jobbat).
-
GS_Laja
csendes tag
válasz
h_143570 #9093 üzenetére
Ez érdekes, nekem egy NAS-on fut a torrent a nap 24 órájában.
Az előző Asus router kb 3 évig bírta ( igaz akkor még a PC-n futott a torrent), a mostani Linksys, mint már írtam lentebb kb 2 hónapig.
Lehet hogy a torrent klienst nem szereti a routerek napi 24 órában?Írnál erről bővebben?
-
válasz
h_143570 #8956 üzenetére
játék és torrent nálam nem létezik, amire szükségem van (például skype - bár annál sem az alap 80-as és a 443-as porton engedem a forgalmat) , az meg több router óta is tökéletesen működik bekapcsolt tűzfal mellett is, szóval nincs vele problémám.
bár van normális - és megfelelően konfigurált - szoftveres tűzfalam, de azért megnyugtat a tudat, hogy - legalább is látszatra - csinál valamit a router tűzfala is, például; link -
DiVaD
senior tag
válasz
h_143570 #8873 üzenetére
Az a gond,ha a modem=>router=>gép (kábelen mielőtt valaki wifire gondolna) felállás van, akkor van ez a 10/2. Ha modem=>gép akkor megy szépen a 25-30/3.
Ja meg most ki se húztam, de nyomtam 1-2 resetet de hiába...de nem megy a wifi? Valakinek valami tipp? Később ki-be húztam stb., de hiába...Most nyitottam egy virtuális elérést de azon kb. jó ha kimegy 0,2/0,02mbit. -
Csontikka
aktív tag
válasz
h_143570 #8791 üzenetére
Tudomásom szerint a DHCP kiosztása MAC alapján működik. (ponthogy az IP cím kiosztása a dolog vége...)
A 192.18.1.1-es router WDS-en keresztül szemrebbenés nélkül kiosztja az IP-t a másik háztartásban levő kliens gépnek. (persze a saját tartományából és magát is jelöli meg átjárónak)
Egyébként ha rezerválom az MAC-ekhez az IP-t akkor sem jó, mert hiába irom be fixen a 192.168.1.100-on levő routerbe a második háztartás MAC-jeit, akkor is az első router oszt neki IP-t.
(ja és ha működne is, akkor is megjegyzem a fix ip hozzárendeléssel pedig értelmét vesztené számomra az egész, mert az a célom, hogy bármilyen konfigolás nélkül a megfelelő tartományból kapjam az ip-t és az átjáró beállítást)
De a segítő szándékot mindenesetre köszönöm!
Üdv,
Csontikkaja és még vmi...
(Wireless Ethernet Bridge módban meg lehetne megcsinálni, csak ugye akkor az egyik eszköz nem tudja kiszolgálni a Wireless klienseket!)
(ezért marad a WDS)
-
eagleye
csendes tag
válasz
h_143570 #8722 üzenetére
Köszi a segítséget!
Bár kissé lehangol a dolog. Lehet hogy kénytelen leszek gyűjtögetni majd egy komolyabb routerre.
Csak azt nem értem még azért hogy ha a hálózati beállításoknál rámegyek az internetátjárónál az int.kapcsolatra akkor miért pont 10mbps-ot ír ki. Ezt biztos hogy maga gép állítja be így és nem értem miért és hogyan.
-
törölt tag
válasz
h_143570 #8674 üzenetére
2005-ös firmwareket találok csak vagy rengeteg fórumhozzászólást...
Lehet mindjárt írok a linksysnek vagy a cisconak, hogy ugyan már, dobjanak vmi új firmwaret
Egyébként mikor jött ki ez a router? Ilyen öreg lenne, hogy már 3 éve is piacon volt?Közben elbizonytalanodtam, mert megnéztem a router képét és nekem nem kék elejű van, hanem majdnem feleakkora kis szürke routerem...
No meg kell várnom míg hazaérek, hogy milyen típusú is pontosan... -
TheProb
veterán
válasz
h_143570 #8543 üzenetére
Meglássuk mi lesz, de mindenki mást mond. először router hibára gyanakodtunk, kicseréltem és roszabb lett (mostani linksys), utánna jött a hibás háló kártya hiba, mert nem tudtam elérni ilyenkor webesen a router-t sem, utánna meg a modem hibára gondoltam. volt minden csere de semmi változás. után volt aki a tűzfal-ra, volt aki a kábelre, stb. gondolt. nemtom már mi lehet a baj. ez a DHT mi is pontosan?
-
TheProb
veterán
válasz
h_143570 #8539 üzenetére
OKs, kikapcsoltam a DHT-t, meg visszavettem 100-ra a kapcsolatokat. Csak azt nem értem hogy mi miatt van gond, mert eddig nem volt gond. v1-es a router-em, szal ha tudsz vmi jó fw-t amivel esetleg ez megoldható lenne akk légyszi annak a nevét vagy linkjét ad meg. Tovább megnéztem többi gépen is és azokon is ugyan úgy, ugyan akkor megy el a net. Szóval nem az én gépemmel van a baj.
-
TheProb
veterán
válasz
h_143570 #8537 üzenetére
És honnan tudom, hogy ez az egyidejű tábla telik-e be , ha igen azt hol találom a router-en bellül. vagy azt, hogy a router vagyott-e be.? Mondjuk egy linksys-nek azért mennie kéne rendesen, már csak azért is mert 1 hetes sincs még. Torrent-ek mennek, de már régóta és régen ilyen gond nem volt.
-
Fricu
tag
válasz
h_143570 #8441 üzenetére
Köszi, bár én csak szívós voltam, a tudást ti segítettetek összeszedni.
Apropó, van egy jó, részletes leírás a
http://www.hobbielektronika.hu/cikkek/linksys_wrt54g_firmware_frissites.html
címen, (bocs, nem tudom, hogy kell rendesen linkelni)
Hasznos, olvassátok el, aki nem ismeri, jóA Tomato és a DD-WRT is tudja az AP-t?
-
SZATA
senior tag
válasz
h_143570 #8338 üzenetére
Szia! Köszi a választ! A másik eszköz egy új Toshiba laptop, gondolom G wifivel. 1-4 Megabyteos sebességgel (ha azt akartad írni) meg is elégednék, de 1 megabit/sec-kel megy csak a net a laptopon. Most nem tudom kipróbálni, de úgy rémlik akkor is ha közel viszem a routerhez.
-
petir
senior tag
válasz
h_143570 #8332 üzenetére
Az uj fw felkerulese utan mikor magahoz tert a ketyere csinaltam ilyen 90mp-es resetet.
Mosthogy fent van a micro igy mar barmlyik masik microt feltheted.
Ezt nem teljesen ertem bocsi, bármelyik más elotte vagy utana levo verziot ?
Vagy micron belul is van tobbfajta verzio? Ha igen ezekrol hol talalok valami osszefoglalot:?
Esetleg magyar menus micro letezik vagy v5.1esre ilyenrol ne is almodjak a kis flash miatt? -
Cyber_Bird
senior tag
válasz
h_143570 #8049 üzenetére
Igen, én is pont emiatt tervezek egy gigabites Linksys(cisco...) routerre váltani a mostani wrt54G V6.0 (Ddwrt micro fw-vel)-ról.
ha feljebb húzom a procit a routerben akkor a30/20as digi netet épphogy ki tudja használni, de már itt sem ad teljes sávot sajnos. Egyik megoldás lehetne hogy egy linux Pc-vel routolok és a ddwrt-t csak a wifihez használnám, de valahogy az nem az igazi-
Aki már csinált hasonlót, esetleg tudna tippet adni milyen Gigabites Linksyst érdemes, illetve melyik modellen megy ddwrt?Előre is thx.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Olvasd el az összefoglalót!
- Milyen processzort vegyek?
- Futás, futópályák
- UHD filmek lejátszása
- E-roller topik
- Milyen notebookot vegyek?
- World of Tanks - MMO
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Konzolokról KULTURÁLT módon
- További aktív témák...
- LG 65C3 - 65" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
- BESZÁMÍTÁS! 860W Fractal Design ION + 2 Platinum tápegység garanciával hibátlan működéssel
- BLUESUMMERS NVMe SSD adapter
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged