- eBay-es kütyük kis pénzért
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Fogkefe: elektromos vagy manuális?
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
-
LOGOUT
Linksys WRT54G/GL/GS router
Új hozzászólás Aktív témák
-
nyunyu
félisten
Amig nem teszed fel az SVG viewert a bongeszodre, addig nem latszik a grafikon.
Idot beallitani meg a Basic/Time menupontnal lehet, megadod az idozonat, meg par ntp szervert (pl. time.kfki.hu), aztan magatol lekerdezi, hogy mennyi az ido.
-
Jajj mégegy kérdés..
az időt miért nem tudom beállítani meg a dátumot? vagy azt hol kell? -
Hali!
Itt vagyok ismét immár Tomato-sítva
kérdésem az lenne hogy a Bandwidth> Daily menünél azért nem mér semmit mert kliensként csatizok a netere?
Jaaa a Lanparty kurta jó volt
Routerke gyönyörűen üzemelt kliens módban
24 órát toltuk.... az utolsó 2 óra alvás volt -
nyunyu
félisten
Szóval akkor a Tomato firmware tud ilyet?
Mielott megkerdezed, hogy kell beallitani a WDS-t.
-
nyunyu
félisten
válasz
Balázs0916 #6491 üzenetére
Nekem is van egy WRT54GL routerem. Tomato fimwarerrel használom.
Az a gondom, hogy DDNS-t beállitottam, frissitit is, de csak akkor, ha rányomok hogy "force next updtae". MAgától nem csinálja, pedig az adsl-nél max 24 óránlént új ip címet kapok. Be lehet ezt valahol állitani, hogy magától is csinálja?Erdekes, nalam 3 eve tokeletesen frissiti a DDNS-t minden ADSL ujracsatlakozasnal a Tomato 1.04, 1.06, meg a nemreg felrakott 1.23 verzio is.
Igy van beallitva. -
-
Tonyk
veterán
válasz
h_143570 #6584 üzenetére
Kipróbáltam még1x... erre most megy.
mount -t cifs /valami /tmp/mnt/teszt -o user=rendszergazda,pass=blabla,unc=//192.168.1.2/tomato_statisztika
# mount
rootfs on / type rootfs (rw)
/dev/root on / type squashfs (ro)
none on /dev type devfs (rw)
/proc on proc type rw (0)
/tmp on ramfs type rw (0)
- on /cifs1 type cifs (rw,noatime,nodiratime,unc=\\192.168.1.2\tomato_statisztik
a,username=rendszergazda,domain=,rsize=4100,wsize=4100)
/valami on /tmp/mnt/teszt type cifs (rw,nodiratime,unc=\\192.168.1.2\tomato_stat
isztika,username=rendszergazda,domain=,rsize=-256,wsize=-256)
# -
zsolt501
nagyúr
Minden forgalmi adatot tartalmaz vagyis az adatátvitel mennyiségi adatait. Ha most a router tartalmazza a forgalmi adatokat (az összest) ezt fogja a wincseszterre menteni amikor a create new file ki van jelölve és utánna mindig csak felöl írja az aktuális adatokkal a létező fájlt (nálam óránként) és így mindig 1 fájl tartalmazza az aktuális adatokat és nem gyárt többet vagyis óránként.
-
Prozac
aktív tag
Sziasztok!
Adott egy WiFi-s hálózat WPA2/PSK hozzáféréssel. Olyan repeatert(?), extendert(?), acces point-ot(?) keresek ami képes lenne WiFi-n keresztül (DHCP, ismeretlen típusú acces point) feljelentkezni az adott hálózatra és egy WiFi-s alhálózatot hozzákapcsolni mintegy kiterjesztve a hatósugarat.
A Linksys routerénél találtam hasonló megoldást, de ő a gyári firmware-el csak másik Linksys routerhez hajlandó kapcsolódni ilyen (hasonló) funkcióban.
Léteznek 3rd party firmware megoldások, de nem tudok róluk szinte semmit.Van ötleletek?
(bocs, de mgrettentem a többezer hozzászólástól, ezért nem olvastam végig)
-
h_143570
addikt
Create New File / Reset Data: Check this when setting up a new Save History Location. When checked a new file is created in the save location. If the file already exists in the save location all current data will be overwritten!
Ez alapjan szerintem nem, de a kezelofeluleten le lehet menteni a biztonsag kedvert.
A proba szerint jo esely van ra, hogy elfelejti.
-
zsolt501
nagyúr
A lényeg és nagyon fontos hogy sem a felhasználó név sem a jelszó és a könyvtár név sem tartalmazhat különleges karaktereket illetve ékezeteket, mert nem fog működni.
Illetve a create new files elmaradása esetén is elmarad a mentés. -
h_143570
addikt
A leiras szerint, erre az esetre is fel van keszulve. Amig a tavoli gep nem lerheto addig a memoriaba menti.
http://en.wikibooks.org/wiki/Tomato_Firmware#Bandwidth_Monitoring_2
Save History Location Saving to RAM is not permanent. Saving to NVRAM or JFFS is permanent but will cause the internal flash (rewritable) memory to be flashed more frequently than the router design intended. This may lead to a shortened useful lifetime for your router. Better permanent storage alternatives are CIFS1 and CIFS2. Keep in mind that if the share that your CIFS1/2 points to is offline, that it will save the Bandwidth History the next time the share is online. Refer to the CIFS Client section for further detail.
-
Tonyk
veterán
válasz
zsolt501 #6572 üzenetére
Köszi!
Ezek szerint annyira mégsem vagyok hülye. Ez megvan nekem is, de mi van akkor ha nem megy a gép? Vagy ez nem érinti a éppen aktuálisan nem mentett stat-ot?
Naszóval úgy értem, ha esetleg hozzá akarok férni távolról és nem megy a gép, akkor ugye nem innét veszi a megjelenítendő adatokat. Ok, hogy history, de a fene tudja mit értett az alatt a fejlesztő... láttam én már karón varjút.
Olyan mint a win2003 alatt a system status mentése. Qrva jó , csak épp a visszállítás halódik róla... -
zsolt501
nagyúr
Az első lépés.
A számítógépen létrehozni a megosztási mappát illetve hozzátartozó felhasználót és a jelszót, és a jogokat.Második lépés.
Harmadik lépés.
Ne feledd el bejelölni a Create New Files-t
Ékezetes karaktert nem tartalmazhat a felhasználó név és a jelszó sem illetve a könyvtár név sem, mert nem fog működni.
-
Tonyk
veterán
A követekzőhöz nem értek:
Egy olyan script kéne nekem, ami pl. óránként 1x lefut és a cifs1-re (ha már ez működik, akkor ide) kimentené a forgalmi adatokat (Bandwith monitoring).
Ilyen script leprogramozásában van tapaszalatotok?
-
Tonyk
veterán
válasz
h_143570 #6560 üzenetére
elgépelés nincs, és nincs a domain alatt semmi a kimenetben.
(- on /cifs1 type cifs (rw,noatime,nodiratime,unc=\\192.168.1.2\router,username=l
og,domain=,rsize=4100,wsize=4100))néztem én is ezt, de már nem volt kedvem kipróbálni... a rántott pulykamell jobban vonzott
majd most....
-
zsolt501
nagyúr
Lehet hogy hülyeség de egyszer úgy jártam hogy ki kapcsolt állapotban is működött a tűzfal valamiért beragadt totál mindent blokkolt elég érdekes volt, mérgemben újraraktam a wint.
-
zsolt501
nagyúr
Admin/ Script és ott a WAN-UP ba próbáltad mert nekem úgy is ment.
-
For357y
aktív tag
Köszi megpróbálkozok vele, viszont hálózati és megosztási központnál, ha csatlakoztatva vagyok, és az állapotra kattintva a bejövő ablakon a részletekre megyek, ott IP4 DNS kiszolgálónál 3 IP cím látszik. egyik eg 85.66.85.120 (gondolom ezt osztja ki a szolgáltató), meg még kettő, ami nem én vagyok( gondolom a gazdi 2 gépe) szóval ha nem olyan ip-t adok meg ami a gazdinak van akkor sem megy(feltéve h tényleg az a gazdi 2 gépe) De mindenképpen megpróbálom.
-
h_143570
addikt
A jelenlegi legbiztosabb megoldas:
1, letrehozni egy korlatozot felhasznalot pl log nevvel es jelszoval
2, kikapcsolni az egyszeru file es nyomtato megosztast
3, megosztani a kerdes konyvtarat, az engedelyeknel hozzadni az uj felhasznalot
4, a biztonsag fulon szinten
5, fontos hogy mind2 helyen legyen irasi joga isHa vegkep szorakozik, akkor a Mindenki felhasznalo megszokta oldani a gondot.
-
For357y
aktív tag
Sziasztok!
Nálunk valahol az épületben egy ilyen WiFi routerrel osztja meg valaki a netet otthon. A gépem látja a routert, rá is tudok kapcsolódni, csak net nem nagyon van(teljesen random, hogy mikor van net, és mikor nincs)múlt szerdán például reggeltől másnap reggelig volt net folyamatosan, azóta semmi.
IP beállítások:
én gépem: 192.168.1.2
alhálózati maszk: 255.255.255.0
router: 192.168.1.1
Ilyen beállításokkal gond nélkül csatlakozik a routerre, és megy a ping is rendesen. Fix IP-t kikapcsolva is volt, hogy ment a net, de most már úgy csatlakozni se tudok. Van valami ötlete bárkinek is, hogy mit tudnék kezdeni, azon kívül, hogy beszéljek a gazdájával(akit nem ismerek), hogy a routert úgy állítsa, hogy netezhessek én is(feltéve, hogy az kell hozzá)?
Köszi a segítséget! -
zsolt501
nagyúr
Került fel a www.wrt54.info oldalra néhány nagyon jó cikk ajánlott olvasgatni.
-
h_143570
addikt
válasz
Charlie Gordon #6528 üzenetére
A WRT54G V1-V4 hardveresen megegyezik a GL-el. A V5-tol folfele van eleg erosen megcsonkitva. Mivel hardveresen azonos igy tokmind1, hogy milyen fw van fent.
-
Tonyk
veterán
Én csak 1 dolgot nem értek! Ha már ilyen routert (WRT54 sorozat), akkor mi a fenéért veszitek meg a G-t?. Nem lenne egyszerűbb rögtön GL-t venni és nincs, hogy mi megy rá, hogy megy rá, stb. Ennyit számít az a 3E Ft?
-
Charlie Gordon
aktív tag
Sziasztok, van egy kis problémám. Vettem nemrég egy routert, ami a cimkéje alapján WRT54G v2.0 (erre utal szériaszáma is : CDF5...), de a gyári firmware (v4.30.5) azt mondja magáról, hogy WRT54GL. A Linksys oldala szerint erre a típusra az utolsó gyári firmware v4.21.1. Lehetséges, hogy GL firmware-t tettek fel G-re ?
A másik kérdésem, hogy DD-WRT -t szeretnék feltenni rá: először rakjam vissza a legutolsó jó gyárit (v4.21.1 lehet ezeket downgradelni ?), vagy ebben az állapotban mehet rá a DD-WRT ? Nagyon nem szeretném elkúrniElőre is kösz a segítséget.
-
kgbrg
tag
Hello
Van két routerem: DD-WRT54GL és DD-WRT54G
A helyzet az hogy a 54GL routeren elfogytak a szabad LAN portok, vagyis már nem tudok több gépet rákötni.
3 LAN port foglalt. Arra gondoltam hogy a maradék egy LAN-on átkábelezek a másik routerhez (54G) így azon megint van 4 szabad portom. Az 54GL fő routernek kellene mindent csinálnia (kiosztani az ip-ket, port forward)Az 54G wifi részére is csatlakoznék. Az 54GL -en nincs bekapcsolva a wifi és nem is lesz.
Hogy tudom ezt megoldani?
Miket kell állítani és melyikben hogy az 54GL osztogassa az IP-ket mindkét routeren? -
FABRICIUSZ
tag
Hát röstellem de amit betettem Fényképet a jtag kábelről az nem jó, a rajz igen de a kép nem.
Sajnos a HairyDairyMaid - ból néztem és az ott feltüntetett képre koncentráltam nem a rajzra .
Közben a kezembe került egy számozással ellátott nyomtató csatlakozó, úgy hogy így kell kinéznie .
Elnézést ha valakit megtévesztettem most már tuti hogy jó mert volt szerencsém összehasonlítani egy többek által kipróbált változattal .
És a Linksys wrt54g Ultimate Hacking című könyvben lévő képpel és leírással .
Most már nyugodtan kölcsönadom bár kinek .
Van hozzá leírásom, igaz angol. -
h_143570
addikt
Akkor statikus ip jo megoldasnak tunik. Vagy pedig probald ki hogy a masodik routeren ki illetve bekapcsolni a DHCP szervert, elmeletileg a kikapcsolt allapotnak kellene jonak lennie. A szerver netrol valo lathatosagat visszont maceras lesz megoldani. A client bridge eseteben elmeletileg nincsen dupla nat es az elso router osztana dhcp-vel az ip-ket, igy elmeletileg eleg lenne az elso routeren forwardolni a portot a szerver felele.
-
válasz
h_143570 #6514 üzenetére
Hejzet a következő: Van a rack szekrényben egy adsl modem meg egy kis linksys router... azért kéne ez a megoldás mert akkor ugye ki tudom lőni oda a netet ahol játszunk mert oda nincs kipeccselve a vezetékes hálózat. a két router között tehát csak max a net adatforgalma zajlana. a lanparty egy alhálózaton bonyolodik egy switch beiktatásával (3com 4228G) aminek van két gigás portja ezek egyikén fog komunikálni a gameserver a többi százason pedig a kliensek....
Köszi a segítséget.... látják egymást meg minden de IP-t a 2. router mögött nem kap senki
-
h_143570
addikt
Ha 7en akaratok jatszani es meg szervereket is akartok kirakni a netre akkor a 2 routert wlan-al osszefuzni, finoman szolva is OKORSEG. Ez mar uzemi felhasznalas, amire WLAN-t soha nem szantak.
Ha rendes savszelet es elfogadhato kesleltetest akartok, akkor erossen ajanlot lesz a kabeles oszekotetes. Ha a direkt kabelezes nem vagy csak korulmenyesen oldhato meg, akkor szinte biztosan a WLAN is olyan szinten lesz arnyekolva, hogy 7 jatekost + a szerveret nem fogja elbirni. Foleg mivel a gyartok a bruto sebeseget es tavolsagot adjak meg. Szoval az 54MBps optimalis korulmenyek kozott is csak fele lesz es az is csak par meteren belul.Kulonben nem nehez beallitani, add meg a kezelo feluleten a client bridge modot. Allitsd be mind2 routeren az SSID ugyan arra. Aliitsd oket ugyan arra csatornara. A titkositas eseten szinten hasonloan jaraj el. Ja igen midegyik azonos modban (b/g/mixed) legyen es ha szerencsed van akkor talan latni is fogjak egymast. Termszetesen ez esetben a WLAN-t a routereken kivul semmi mas nem hasznalhatja. Ha WLAN klienseket is akarsz akkor WDS mod lesz a nyero.
-
Tonyk
veterán
Lan-party-hoz minek a WAN-oldallal foglalkozni. Ha neked van neted akkor a többinek is lesz. és nem is ez a lényeg hanem a lan oldal. + egyébként meg ha a másik routeren is lógnak és wireless akarjátok a két router közötti kapcsolatot megoldani, akkor felejtős, mert kevés lesz hozzá a sávszél-> nagy ping (bár mondjek ez attól függ hányan lesztek)
-
Immy
őstag
válasz
h_143570 #6498 üzenetére
Az a baj, hogyha kiveszem a pipát akkor rendszergazdaként indul el!
Tehát amikor telepítettem az xpét anno akkor megadtam "xxx" nevet és ahoz formáztam az asztalt + egyéb kényelmi beállításokat.
De ha most kiveszem a pipát akkor csak rendszergazdaként akar elindulni, pedig rendszergazda jogosultságai vannak xxx-nek is... -
TeeJay
félisten
pár tippre lenne szükségem
van mostanság T-home-nak két ilyen HGW-je (Thomson Speedtouch meg Pirelli féle)
és váltani fogok SOLO díjcsomagra de nem szeretném a Linksys router-t kidobni.azt akarom összehozni majd hogy a HGW kezeli majd az ADSL-t meg az IP telefont ugye de sem a router sem a wifi feladatokat nem az látja majd el hanem a Linksys router.
hogy a legjobb módszer összekapcsolni?Linksys Static IP-re? vagy DHCP mint Chello-nál?
illetve a tűzfalos megoldást HGW-ben ki kell kapcsolni meg valami DMZ-t olvastam hogy engedni kell a HGW-ben a Linksys-reaki csinált már ilyet HGW-vel hogy egy másik sokkaljobb routert kötött rá
az írja meg miként megy ez -
Embroi
csendes tag
Firmware frissités közben lefagyott a gépem azóta a routert nem tudom elérni. Lehet bele valahogy életet lehelni? Vagy szerviz?
-
Tonyk
veterán
Másik router csatlakozik a Te routered? Mert ezekhez kell a client mode. Ha nem akkor mást kellene belőnöd rajta.
Leglényegesebb különbésgek:
Client bridge: Vezeték nélkül kapcsolódik a router egy másikhoz, de minden route-ot és DHCP kérést nem ő, hanem a fő router dolgoz fel. Filemegsoztás simán megy a két router eszközei között.
Client mode: a hozzá kapcsolódó eszközök a "saját eszközei", nem továbbít route-ot és DHCP-t. Azaz a saját kis hálóján dolgozik és lát kifelé a WAN felé. Filemegosztás nem működik a fő router és az ebben a módban lévő router eszközei között.XXX tartalmú oldalak szűrése, maradjon inkább merő ábránd. Ezzel ez így nem valósítható meg, mivel fizikai képtelenség felvenni min a 223465465472132365 oldalt. Javaslok inkább gépre telepíthető szűrőt.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Olvasd el az összefoglalót!
- AKCIÓ! Apple MacBook Pro 16 M4 Pro - M4 Pro 24GB 512GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! ASUS TURBO RTX 3090 24GB GDDR6X videokártya garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! Apple Macbook Pro 16" 2019 i9 9980HK 64GB DDR4 1TB SSD Radeon Pro 5500M garanciával
- Apple iPhone 14 Pro 128GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest