Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Meggyi001: Több tucat Eiffel torony??? ... Igen, gyere mutatom, hogy hol...
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Hieronymus: Kalózkodás. Kalózkodás? hozzászólás
- bambano: Bambanő háza tája
-
LOGOUT
Linksys WRT54G/GL/GS router
Új hozzászólás Aktív témák
-
andorra
őstag
"Először is: milyen 'bemutató videóra' gondolsz?"
Erre:
http://www.youtube.com/watch?v=u0uYtm-b3O4"A router teljesítményén állítottál, és ott nőtt meg a vételi jelszint? Az a 21 / 23 pedig micsoda, milyen mértékegység? A százalék nem ér"
Valóban. Zárójelben azt is hozzátettem, hogy Tomato. A Tomato "Device List" almenüjében, van egy "Quality" oszlop. Ebben látható az aktuális wifi kapcsolatok jelszintje, hogy milyen mértékegységben azt nem tudom (a legvalószínűbb, hogy százalékban)
Rendkívül hasznos szolgáltatás az antenna beállításnál "adó oldalon", mert ahogy mozgatod a Router antennáját, azonnal látható az eredménye és ezért könnyen megtalálható az ideállis beállítás."Gondolod, hogy egyik irányban más utat választ a hullámterjedés, mint a másikban, ha az állomások és az antennák helye változatlan marad?"
Igen, azt gondolom, lehet ugyanaz, de lehet akár eltérő is.
-
And
veterán
válasz
andorra
üzenetére
Először is: milyen 'bemutató videóra' gondolsz?
"Továbbra sem egyértlemű számomra, ha csak a jobb oldali antennára kell a parabola, mi a szerepe a balolodalinak?"
A két antenna sosem működik egyidőben, ez a diversity lényege. Mint említettem, '3rd-party' firmware-ekkel megoldható az adás-vétel szétválasztás, ill. a használt antenna fixen történő kiválasztása (megszűntetve ezzel a diversity-t), de ennek sima földi halandó júzernél nincs jelentősége. Ha egy paraboloidot kötünk a routerre, az azért tesszük, hogy mind adás-, mind vétel irányban jól működjön, hiszen mindkettőre hatással van. Adáskor az antenna főirányában ezzel megnő a kisugárzott ekvivalens izotropikus teljesítmény (EIRP), méghozzá anélkül, hogy az adóteljesítményt feljebb állítottuk volna. Vétel irányban pedig a bemeneti jelszint fog emelkedni, és épp ez utóbbi paraméter az, amelyre az adóteljesítmény nyers növelése nincs hatással.
Az, hogy visszaverődésekkel jut el a jel a routertől a kliensig (és nyilván vissza is), eléggé valószínű zárt térben, ha nincs rálátás.
"Feltételezem, hogy a legjobb adásirány nem okvetlenül esik emiatt egybe a legjobb vételiránnyal."
Ezt nem igazán értem. Gondolod, hogy egyik irányban más utat választ a hullámterjedés, mint a másikban, ha az állomások és az antennák helye változatlan marad? Én ezt nehezen tartom elképzelhetőnek.
Az adóteljesítmény 55-ről 99mW-ra történő állítása elsőre ugyan soknak tűnik, de az mindössze 2,5 dB emelés, és a router vételére az előbb leírtakkal összhangban semmilyen hatással nincs. A router teljesítményén állítottál, és ott nőtt meg a vételi jelszint? Az a 21 / 23 pedig micsoda, milyen mértékegység? A százalék nem ér
. -
andorra
őstag
Továbbra sem egyértlemű számomra, ha csak a jobb oldali antennára kell a parabola, mi a szerepe a balolodalinak?
Mivel nálam a router a földszinten van, valószínüleg a jelek különböző visszaverődések után jutnak el az emeletre, kérdés hogy egy irányított antenna ilyenkor mit hoz, különböző irányokba forgatva. Feltételezem, hogy a legjobb adásirány nem okvetlenül esik emiatt egybe a legjobb vételiránnyal. Mindenesetre készítek egyet és bemérem mit hoz a gyakorlatban. Valaki próbálta már ilyen szituációban?
Egy példa a jelerősség emelésére: 55 ről 99 mw-ra: .21 ről 23-ra emlkedett a vételi erősség. (Tomato) -
And
veterán
válasz
Gondwana
üzenetére
(Ilyen megoldásról még sosem hallottam, de hogy a topikbeli routereknél nem úgy működik, az szinte holtbiztos. És mi lenne a helyzet a mixed-móddal, amelynél mindkét fajta kliens fel tud csatlakozni? Mindkét antenna egyszerre menne
? Az ok, amiért két antenna van: spatial diversity. A 802.11g-s eszközök mindegyike felülről kompatibilis a 802.11b-vel, az egyantennás kivitelűek is.) -
And
veterán
válasz
andorra
üzenetére
Alapszabály, hogy (mivel minden antenna oda-vissza működő szerkezet, tehát éppen úgy képes adásra, mint vételre) a nyereség növekedése mindkét irányban hatással van a működésre. Az irányhatás javítása és a nyereség javulása pedig ekvivalens fogalmak. Egy nagyobb nyereségű antenna vételkor (ugyanakkora térerősségnél) nagyobb jelszintet ad, mint egy kisebb, méghozzá pont annyival, amennyivel nagyobb a nyeresége
.
"Gondolom a baloldali antenna a vevő [..]"
Nem, az adás-vétel irányok nincsenek szétválasztva, ugyanazon az antennán zajlik a kétirányú (félduplex) forgalom. Némely okos firmware-rel szét lehet ugyan választani a két antennát adásra és vételre, de ennek egy átlagfelhasználó számára semmi haszna nincsen. -
neduddki
nagyúr
HI!
na a mai story: /ami tegnap kezdodoik:- )/
felhivtam cimboram aki szinten itten a tszcse-ben ganajoz, csak ippen a malacoknya/:- )/ aszongya, hogy mi a frasze nem megy a filezilla? mittomen, en meg eletemben nem lattam azt a szornyeteget, de aszonyga nezzem mar meg, na jo, /eppen az egyik osoreg vasbol faragtam mentogepet az egyik dd-wrt mogul/, beenged, megnezem, tenyleg nem megy, na mindegy nehany kattogtatas utan, kiderul hogy a el kell inidtani a server funkcijokat, na jo en le is zartam, de mikor ma hajnalban /de 10 utan/ felizgatom a mobilt egy sms-fogad, de meg mieleott elolvasnam mar csoorg is: masfel ev utan upc ip-t valtott es most nem tud belenyi otthonrul, mondom neki mennyi be, de aszongya hogy nem jo, ogyam mar meg, kerdezem hogy a tegnapi dd-wrt-s ip-met ugye kitiltotta?, NEM gyutt a valasz, na mondom akkor megodava portfw kintre es mar muszik is:- )))udv
neduddki
-
xabolcs
őstag
-
szasanyi
félisten
Erre vmi okosság?

-
xabolcs
őstag
tegnap voltam az elektrokontha-ban aprosagert, s orommel tapasztaltam, hogy a penztarnal 5-6 fele SD kartyaslot (kartyahely, vagy mi is?
) volt kiteve 250~300 penzert... felcsillant a szemem a sok sdmod alapanyag lattan. 
persze nincs az az erzes, mint amikor az ember kibelez egy occazpenzes kartyaolvasot.
meg persze a floppy kabelnel is dragabb, de lehet, hogy valakinek igy kell.
-
szasanyi
félisten
Köszönöm a válaszokat.

-
pBandi
tag
Sziasztok.
Egy kis ideje vettem egy Linksys WRT54GS v7 ruotert. Két gép van rákötve. Egyik vezeték nélküli a másik vezetékes háálózaton. A vezetékest viszonylag stabilan tartja. Viszont a vezetéknélküli kapcsolatot rendszertelen időközönként eldobálja. Ez lehet 10 perc de több nap is. Kihúzom visszadugom a tápot, akkor is csak sokadszorra áll helyre a hálózat. Ha nem kapcsolom ily módon ki be akkor nem tudok rákapcsolódni, sőt akár el is tűnik az eseményhorizonton az eszköz. Tehát nem látom a gépen hogy létezik, pedig világít rajta a wlan LED. Remélem tudtok valami tanácsot adni mielött megtanítom repülni a készüléket :-( -
szasanyi
félisten
Sziasztok!
Hozzáértő(k) válaszát kérem egy Linksys WRT54G v5 routerrel kapcsolatos kérdésben. Hogyan és mit kell/lehet állítani ahhoz, hoz nagyobb jelerősséggel sugározza a jele? A fiam szobájában (kb. 6-7m légvonalban, és persze 3 panelfal) rossz a jelerősség, és kapcsolat is többször megszakad. Nála egyébként egy RT2500 WLAN kártya van a gépben, vezetéken lévő antennával, melynek már nincs optimálisabb elhelyezési lehetősége.
Szóval ha lenne 5let, megoldás a javításhoz/megoldáshoz várom válaszként bárkitől!
-
mgrincs
tag
válasz
h_143570
üzenetére
Szia,
visszanéztem, és valóban félreérthető lehetett a "tomato USB mod", ezzel csak a FW-t akartam beazonosítani. Ez egy változata az alap tomato-nak USB tamogatással a FW részéről. Meg samba+ftp server. De ha a hardware nincs alatta, ez sem tud mit csinálni.
Én csak az egyszerűség miatt raktam fel, mivel nem kell telepíteni legalább ezt a kettőt.
Pontosan "Tomato 1.23 ND USB + FTP/Samba Mod" a neve. Ja igen és ebben a legújabb wireless driver is benne van.
Szóval utólag is bocsánat ha félreérthető voltam. -
Yushchenko
őstag
válasz
Yushchenko
üzenetére
Na mind1, megrendeltem, aztán remélem jó lesz.
-
Yushchenko
őstag
Sziasztok!
Ha a GS verziót venném, akkor a torrent+net+msn közös használatával nem lenne gondom? Egyébként csak 4Mb-es netem van, és SMC routerem
köszi Yush -
mgrincs
tag
válasz
h_143570
üzenetére
Szia!
Nem USB, hanem SD-mod. USB-t nem tudsz hozzá csinálni, míg azonban egy SD kártyaolvasót lehet viszonylag kevés befektetett energiával forrasztani hozzá. Ehhez jön még a driver, és máris képes 400KB/sec-el írni/olvasni az SD/SDHC kártyát. Mivel a Tomato és az Oleg féle FW közös alapokon nyugszik, az Oleg-hez rendelkezésre álló csomagok mind telepíthetőek a külső háttértárra. Vagy DD-WRT, és ahhoz is ott vannak az optware-es csomagok, bár ha jól tudom a DD-WRT nem kezeli az SDHC-t.
-
mgrincs
tag
válasz
zsolt501
üzenetére
Amint említettem, nem igazán sebes a kicsike, ha ftp/samba szerverként akarnád használni, mivel a szűk keresztmetszet az SD kártya sebessége. De el tudom például képzelni, mint letöltőgépet, mivel ekkor elég lehet a kártya átviteli sebessége, és ha kész a letöltés, a kártyát átrakhatod a gépedbe. Illetve log-szerverként, vagy a vezeték nélküli hálózati forgalom monitorozásra alkalmas lehet.
-
Menotti
aktív tag
válasz
Jostikacska
üzenetére
A legbiztosabb ha a GL-s változatot veszed....szerintem...
Sebesség ügyben itt nézzetek szét:[link]
Ez alapján birja a 30/20 netet -
And
veterán
válasz
Jostikacska
üzenetére
A routerek hw/sw-tulajdonságai a wikipedia-n össze vannak foglalva, lásd #1-es hozzászólás.
#7570: A -GS minden hardverváltozata támogatott, v5.0-tól felfelé is, egyedül a -G v7.0 nem (igaz, csak a DD-WRT Micro megy fel ezekre). -
h_143570
addikt
válasz
Jostikacska
üzenetére
Mivel G-es eszkozrol van szo igy a 20/10et birja a 30/20 mar nem nagyon, ha nem PPPoE a kapcsolat tipus akkor valoszinuleg birni fogja. Tomato es DD-WRT esetben megoldhato, hogy a torrete alacsony prioritassal fusson. Kulonosebb tudast nem igenyel.
A GL a G es a GS ugyan az a hardver csak szovftver kulonbsegek vannak. Visszont a V5tol felfel a G es GSek esetben megvaltoztattak a hardver ezaltal limitaltan illetve egyaltaln nem cserelheto rajuk FW. Jelenleg G es GS eseteben a V7es ami leggyakrabban beszerheztheto az orszagban, ami nem lehet fw-t cserelni.
-
Jostikacska
tag
Sziasztok!
Router vásárlása előtt állunk. Linksysben gondolkodunk. Amire kellene: digikábel 20/10 (később esetleg 30/20) 2 (később esetleg 3) gép kábelen ill wifin. Fontos lenne, hogy stabil legyen és bírja a torrentet. Torrent mellett akadozás nélkül lehessen netezni (fontos lenne aukciók miatt hogy ne lagoljon ill. ne szakadjon meg a kapcsolat)
Több fórumot átfutva a WRT54GL tűnik nyerőnek, főleg a fw frissíthetősége miatt (ezzel nagyobb tudású routert kapnánk). A témában elég kezdők vagyunk, úgyhogy ezért tűnik jobbnak, mint a G-s vagy a GS. Utóbbi kettőnek a Fw frissítéshez komolyabb tudás kell?Ha lehetne akkor össze tudná valaki foglalni, vagy ha már ez megtörtént, a forumon belül linket adva, a három router közti különbséget ill. Ti melyiket ajánlanátok.
A válasz sürgős lenne mert 1-2 napon belűl meg kellene vásárolni (jön a digi beszerelni).
Köszönöm.
-
mgrincs
tag
válasz
zsolt501
üzenetére
Szia,
alább a kép. Hogy miket tapasztaltam a tuning után? Igazából rövid kis teszt volt, mivel nem ez az elsődleges router, ez csak amolyan "proof of concept" volt. De optware-ből telepítettem az rtorrentet, és 5-torrenttel szépen töltögetett. Ehhez már kell lighttpd+php, screen, meg egy-két csomag még, ezeket vitte simán. Mivel a kártya sebessége nálam nem ment 400KB/sec fölé, így csak azok számára opció, akiknek ilyesmi, vagy gyengébb net-jük van.
A tomato USB-s modot raktam fel hozzá+sdhc driver, mert abban van alapból samba+ftp.
Ezekkel teszteltem a sebességeket.
Szóval ha érdekel tudok teszteket csinálni, csak mondd mire vagy kiváncsi. És mivel most páratlan számú chipem van, egyet fel tudok ajánlani ide is.
-
mgrincs
tag
Gondolom itt is lehet érdeklődő, az alábbi linken található videók a wrt54g(v3.1) router memória bővítésére is igazak. Nálam fényesen üzemel, 64Mb ram mod+sd mod+tomato+4GB SDHC+optware kombinációban.
link -
pbalu
aktív tag
Üdv!
Továbbra is szenvedek a digikábel-wrt54gl párosommal. Online szerveren játszom F1-et, és múltkor épp első voltam mikor ledobott a szerver. Azóta naplózom meg hívogatom a szolgáltatót és úgy néz ki hogy linksys nélkül már nem szakad meg, de a routerrel a rendszerben 2-3 óránként megszakad a kapcsolat. [Így] van beállítva most a router, semmilyen egyéb forgalom nem volt a tesztidőszak alatt, csak a szerver
miatti kb. 10kbps fel és le.
Help
-
And
veterán
(Csak azért jutott eszembe a MAC-klónozás, mert én évekig szívtam ilyen teljesen meghatározhatatlan eredetű netkapcsolati problémával. Ha előjött a probléma, a link a fejállomással fizikailag tovább élt ugyan, belsőhálózati gépek is elérhetőek voltak, de a teljes internetforgalom leállt, és kizárólag DHCP-újrakéréssel v. router restarttal javult meg. Mindezt három különböző routerrel, és időnként router nélkül is produkálta. Sok év után még kábelmodemet is cseréltek /ez különben nem volt baj, kicsivel több infót lehetett vele megtudni a kapcsolatról/, de ez sem hozta meg a várt eredményt: a szakadozás újra előjött, néha pár percenként, néha meg napokig sem. A technikai support azt mondta, nem értik, mi a bajom, mikor ők annyit látnak, hogy a 'kapcsolat' két hete folyamatos. Az egyetlen közös pont az volt, hogy minden routeren be volt állítva a MAC-klónozás, az alaplapi ethernet-kontroller - és azzal a MAC-cím - meg a kezdetektől ugyanaz. Végül egy hirtelen ötlettől vezérelve kikapcsoltam a MAC-klónozást, legyen csak a Linksys MAC-címe látható, ma már senkit sem érdekel. Erre megjavult! Szerintem ezt ma se hinnék el nekem, ha elmondanám nekik. Igen, T-kábel, majdnem hét éve náluk vagyok
..) -
UCNLM
tag
MAC cím klónozás esetén nincs gond. Szóval a probléma részben letudva, köszönöm!
Visszaállítva viszont minden marad a régiben. Most már tudni akarom miért történik ez! És miért nem volt így az elmúlt 4-5 évben? Nem hiszem, hogy véletlenül pont a hosszú leállás alatt kezdődött volna

-
UCNLM
tag
Ok, mondjuk, hogy biztosnak hitt forrásból, nincs okom egyelőre kételkedni.
Az általad említett oldal szerint békéscsabáról származik az ip címem, nos attól kb 250 km-re vagyok, uh ez a rész letudva, az ip címem nem jó. Olyan, mintha proxy-n keresztül neteznék... Speedtest.net is belgrád-ot írja legközelebbi szervernek, holott Bp itt van a szomszédban.
Ja, amúgy nem tudtam eddig hogy nézhetném meg, köszi a linket. Magyar Telekomot ír szolgáltatónak, szóval eddig oké, de nem lehetek hatos (ezek szerint körzetenként is változik).
A MAC cím klónozást kipróbálom, jó ötlet.
A képzelőerőmmel nekem nincs bajom, mégis ezu történt de hogy miért azt nem tudom. Router nélkül minden rendben van, szóval a router a ludas, de hogy miképp azt nem értem, és az i-re a pont az ip cím fix volta. Mostmár több, mint egy hete ugyanaz az ip címem, ennyi idő alatt rásegítés nélkül is változnia kellett volna... -
gergogg
csendes tag
Sziasztok!
Linksys WRT54GL routernél meg lehet oldani valahogy azt hogy naplózza a rajta átmenő internet címeket? Ha nem valami hasonló megoldást tudna valaki?
-
And
veterán
Biztos forrásból tudod? Azt megnézted már, hogy mégis kihez tartozik az a 6-tal kezdődő IP-cím: [link]?
Ha a PC-d MAC-címét klónozod a routered WAN-portja felé, akkor is furcsán működik?
Nekem elég gyenge a képzelőerőm, ezért nem tudom, mi a nyavalyát jelent az, hogy egy routerbe (konfig törlés és firmware-frissítés után) csak úgy 'beragad' egy WAN-IP.. -
UCNLM
tag
-
smirdex
tag
válasz
FABRICIUSZ
üzenetére
Igen, a kernelt töröltem csak a (wrt54g -erase:kernel /noemw) paranccsal. Szerintem is érdemes menteni a cfe.-t, az nvram-ot, (én most meg is tettem) a kernelt nem, mert feltöltése hosszú a jtag segítségével. Arról nem is beszélve, hogy általában akkor kerül sor jtag-os módszerre, ha már felütötte a baj a fejét, ergo a kernel hibás...
Egy biztos, nagy türelem kell szükségeltetik a folyamathoz... -
And
veterán
válasz
FABRICIUSZ
üzenetére
Természetesen le lehet menteni a wholeflash.bin-t, én meg is tettem, mielőtt v5.0-ás WRT54G-re tettem fel dd-wrt-t (akkoriban csak jtag-gel lehetett, mert még nem létezett a vxworks killer). De ennek a mentésnek szerintem csak nagyon kivételes esetekben lehet jelentősége, mivel ma már gyakorlatilag minden módosítást meg lehet csinálni jtag nélkül is. Ha pedig valaki oda jut, hogy valamilyen hiba miatt kénytelen jtag-gel csatlakozni a routerhez, akkor arra is képes, hogy önállóan feltöltse a bootloadert (CFE-t), majd tftp-n a kernelt. A wholeflash visszatöltése jtag-en keresztül különben irtó lassan megy.
-
FABRICIUSZ
tag
-
smirdex
tag
válasz
FABRICIUSZ
üzenetére
Hálás köszönet
FABRICIUSZ mesternek a segítségért, a linkjeivel, tanácsaival segített életet lehelni a wrt54 gl-be.
Tapasztalatként másoknak:
Openwrt firmware-t nem lehet semmilyen módszerrel felülírni -esetleg linux alól- (nekem legalábbis nem sikerült) . A megoldás, jtag kábel segítségével töröltem a kernelt,s utána már az ismert módszerekkel (tftp vagy a linksys progija) sikerült feltölteni az erdeti firmwaret, utána pedig a dd-wrt-t.
-
cellpeti
nagyúr
válasz
FABRICIUSZ
üzenetére
nekem nincs rajta semmi felirat.
A 7.0 routerre nem megy fel a Tomato?
-
cellpeti
nagyúr
válasz
FABRICIUSZ
üzenetére
le leszedhető,de nekem sima van rajta

-
cellpeti
nagyúr
Sziasztok!
Haver is akar ilyet csinálni,de neki viszont 7.0s van. Neki lehet valahogy frissíteni 7,2-re,mert arra már fel lehet. Tud valaki ilyenről?
-
cellpeti
nagyúr
válasz
FABRICIUSZ
üzenetére
felvettelek
-
cellpeti
nagyúr
válasz
FABRICIUSZ
üzenetére
ok,leszedem,de mikim nincs
-
cellpeti
nagyúr
válasz
FABRICIUSZ
üzenetére
megosztod velem is?
-
FABRICIUSZ
tag
válasz
FABRICIUSZ
üzenetére
Sejtem !
-
cellpeti
nagyúr
Na akkor most írja le valaki,hogyan kell,ahogy Xpod írja tuti nem jó,mert úgy megpróbáltam és a nem engedte...
-
válasz
cellpeti
üzenetére
Mivel a micro-t akarod feltenni, így csak annyi a feladatod, hogy a firmware upgrade menüpontra mész és feltöltöd. Utánna újraindítod a routert és kész is. Egyébként a DD WRT oldalán találsz róla leírást.
Nem emléxem pontosan, de miután feltetted a microt és újraindítottad, utánna 30mp-ig nyomva kell tartani a reset gombot.
Amúgy itt a topicban ha rákeresel biztos találsz leírást.
-
cellpeti
nagyúr
Sziasztok!
LinkSys WRT54G v8.0 felmegy a micro DD-WRT?
-
FABRICIUSZ
tag
válasz
smirdex
üzenetére
Smirdex ide íróm mert a citromail valamiért visszaküldi.
http://www.hobbielektronika.hu/cikkek/linksys_wrt54g_firmware_frissites.html
Ezen a linken találsz leírást aJ tagos feltöltésről, bár szerintem ha nálad a pingre válaszol, akkor fel lehet tölteni J tag nélkül is. Nem tudom, megnézted-e a legutóbbi fórumra beillesztett you tube-os filmecskémet, itt megtalálod.
http://www.youtube.com/watch?v=6B_DHy1ez9M&feature=channel_page
Ott látszik, két másodperc áramtalanítás után a beillesztett képen pirossal bekarikázva az a pillanat, amikor az upgrade-re kell kattintani. Azt a pillanatot kell elkapni.
A J tagos dolgot én még nem próbáltam, bár van kábelem és a forrasztás sem probléma.
Én direkt kipróbáltam ezzel az eredeti Linksys feltöltő progival tomato-ról és DDWRT-ről való frissítést. Nem tudom, hogy ez az openWrt kakukktojás lenne?
Én úgy tudom, hogy amelyik openWrt-s proginak nincs kezelőfelülete, azt parancsokból lehet állítgani.http://openwrt.org/
Itt próbáld meg, bár szerintem azt a 3-4 pinget kell elkapnod valahogy.
Üdv, Fábriciusz -
flash-
veterán
Sziasztok! linksys wrt54g routerem van dd-wrt v24 rc-7 es firmware el,és van a wireless opció-advanced settings nél olyan hogy Bluetooth Coexistence Mode.
ez mit jelent?ha bekapcsolom akkor kapcsolatot tud teremteni egy bluetooth os telefonnal?vagy mi a rákra jó ez?
köszi előre is -
Üdv
Keresgéltem a neten, de még nem találtam meg a megfelelő megoldást a következő helyzetre, vagy csak nem vettem észre.
Router 1: DD-WRT v24 sp1 VPN. (UPC net)
Router 2: Tomato-s WRT54GL. (helyi kábeltv-s net)Mivel a router 2-őt nem érem el kívülről (nem publikus az IP-je), így a két router között egy állandó VPN-es kapcsolatot akarok létrehozni. (Router 2 mögül be tudok VPN-ezni a Router 1-be, minden szépen és jól is megy.)
Router 2-es hálózat:
belső hálózat
kábeltv-s hálózat
VPN hálózatAzt szeretném megoldani, hogy a belső hálózatból induló VPN hálózati kérések, csak a VPN-kapcsolatra menjenek, minden más kérés a kábeltv-s hálózatra.
Ehhez ugye legalább 4 db ACL kell, hogy melyik típusú forgalom melyik interfacen van tiltva, vagy engedélyezve.
ACL 1 : VPN interface-en engedélyezve a VPN hálózat címei
ACL 2 : VPN interface-en tiltva minden más cím
ACL 3: kábeltv-s interface (WAN) tiltva a VPN kapcsolat címei
ACL 4: kábeltv-s interface (WAN) engedélyezve minden másA kérdések a következők:
- a VPN kapcsolat milyen interface néven jelenik meg a Router2-őn?
- hogy tudom a fentebb említett ACL-t kivitelezni? (iptables szerkesztés nem okoz gondot) -
Tonyk
veterán
válasz
norbalia87
üzenetére
Nem 10-es a wan portja! Tomato fw-el olyan 24-26Mbit/s körül van PPPoE-val.
-
norbalia87
tag
OK-ok koszontem a gyors valaszt. Esetleg (nem tudom pontosan mi a neve ennek a szolgaltatasnak) Savszelesseg elosztasara kepes? Pl nekem 2 megas netem van, es ebbol 1 megbit megy a torrentnek es a masik 1 megabit megy a bongeszesekre. Esetleg ezt ido intervallumokra osztani

-
norbalia87
tag
Apropo bocsi meg egy kerdes ezek a tipusok meg 10mb/s-os wan portal talalnak gazdira. Vagy ha pl 20 megas netet szeretnek akkor a szolgaltato biztosit nekem olyan routert? Mert en nem nagyon latok olyan (ebben az arkategoriaban) routert aminek mar 100mb/s-os wan portal dicsekszik.
-
Kommy
veterán
válasz
norbalia87
üzenetére
Én a helyedben mindenképpen a GL-t venném mivel arra lehet alternatív firmware-t rakni, amivel kibővíthető a router tudása.
-
norbalia87
tag
Sziasztok
Mi a kulonbseg a gl ill a gs kozott? Ugyanis most azon filozom, hogy mejiket vegyem. Ill. a linux mit takar ezeknel a routereknel? Ahogy latom ugyan ugy kell konfigolni mint a tobbi router. Ertem ezt grafikus webes felulet alatt. Eloszor azt hittem a linux miatt, hogy valamijen karakteres feluleten lehet oket kulonbozo parancsokkal konfigolni.
Jah igen 2 gep vezetekes kapcsolaton csatlakozna a routerhez, es kb 2 vagy 3 pc/noti pedig wlan-on keresztul. Az smc-met azert cserelem le, mert sokat toltogetek es az smc valahogy nem szereti ha akar egyhuzamba pl 2-3 napot toltogetek. Egyszeruen meghal a wlan rajta es mindig resetelni kell. Gondolom az smc-nek nem gond, ha tobb napot megy egyhuzamba. -
mocsanisi
senior tag
Sziasztok!
Nekem egy Linksys WRT54G2-es routerem van. Az lenne a problémám, hogy olyat szokott csinálni, hogy a letöltési seb. max. 100kb/sec-re korlátozódik, de egy router újraindítás segít rajta, de már kezd idegesítő lenni... Valaki tud rá valami megoldást??
Üdv: mocsanisi

-
Kommy
veterán
Talán a legjobb egy teljes reset lenne, 30 másodpercig nyomod a resetet, amikor ez letellik kihúzod a trafót, de nem engeded fel a resetet nyomod még 30 másodpercig kihúzva, visszadugod de nem engeded el a resetet és utánna még 30 másodpercig nyomod, és most elengedheted, elvileg így minden visszaáll alapra, és ram is törlődik, elvileg így n em maradhat benn a beragadt cím sem.
-
UCNLM
tag
Sziasztok!
Egy kis segítségre lenne szükségem. A napokban egy hosszab internet karbantartás után nem állt vissza a netem. A szolgáltatóval (T-Online) kiderítettük, hogy aprobléma a routerben lehet, ugyanis beleragadt egy ip cím. Sok próbálkozás (új firmware, hosszú reset, gyári beállítások visszaállítása) után is ott maradt, de egy idő után a dolog megjavult magától, lett internet.
Most úgy néz ki, hogy a modemet közvetlenül a gépbe dugva minden rendben van, kapok normális dinamikus ip címet.
Viszont, ha a router be van dugva, akkor ez a korábban beragadt külső ip cím tartozik hozzám. A vicces az, hogy ez 6-ossal kezdődik, pedig a T-Onlineos ip címeknek 8-cal kellene (ahogy router nélkül történik is), és nem lehet megváltoztani. A router nem reagál az IP Renew gombra, napok óta ugyanez a fals cím van.
Kérdés, hogy szerintetek ez mitől lehet, és hogyan lehetne megoldani? Eléggé idegesít, márcsak azért is, mert biztos forrásból tudom, hogy ennél a szolgáltatónál nem kaphatnék 8x kezdetű ip címnél kisebbet. Mégis működik a net, ráadásul a fix voltais zavar a dolognak.
Előre is köszönök minden segítséget! A net kábel, a router Linksys WRT54GC, firmware a legújabb v1.05.7-es. -
flash-
veterán
Linksys wrt54g routerem van
Firmware: DD-WRT v24 RC-7 (04/24/08) microés pár beállítás érdekelne.
van rajta 2 darab linksys db7 antenna.
érdekelne hogy milyen tx powert állítsak be, ha a 40 m re levő szomszédba szeretném átsugározni. tehát 2 fal+40 méter.
a Tx power már fél éve 170mw on megy.ennél lehet több?vagy ugy lenne jobb a net, ha kevesebbre venném?meg mik ezek a beállitások?:
vki leírná nagyjából hogy mi mit jelent?"Advanced Settings
Authentication Type
Auto Shared Key (Default: Auto)
Basic Rate
(Default: Default)
MIMO - Transmission Fixed Rate
(Default: Auto)
Transmission Fixed Rate
CTS Protection Mode
Auto Disable (Default: Auto)
Frame Burst
Enable DisableBeacon Interval
(Default: 100ms, Range: 10 - 65535)
DTIM Interval
(Default: 1, Range: 1 - 255)
Fragmentation Threshold
(Default: 2346, Range: 256 - 2346)
RTS Threshold
(Default: 2347, Range: 0 - 2347)
Max Associated Clients
(Default: 128, Range: 1 - 256)AP Isolation
Enable Disable (Default: Disable)
TX Antenna
RX Antenna
Preamble
(Default: Long)
Shortslot Override
TX Power
(Default: 70, Range: 0 - 251mW)
Afterburner
(Default: Disable)
Bluetooth Coexistence Mode
(Default: Disable)
Wireless GUI Access
Enable Disable (Default: Enable)Radio Time Restrictions
Radio Scheduling
Enable Disable (Default: Disable)
0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23Wireless Multimedia Support Settings
WMM Support
Enable Disable (Default: Enable)
No-Acknowledgement
Enable Disable (Default: Disable) " -
Ottoka
őstag
Sziasztok, egy irodai gépet szeretnék otthonról elérni.
Már tájékoztattak a beállításokról, azok rendben is lesznek, egy kérdés maradt még, hogyan fogok tudni fix ip címet adni a routernek? Ezt a szolgáltatótól kell kérnem? Linksys wrt54gl routerről van szó.
Új hozzászólás Aktív témák
● Olvasd el az összefoglalót!
- BESZÁMÍTÁS! 4TB Western Digital RED Pro SATA HDD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Asus H370 i7 8700K 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2070 8GB RAMPAGE Shiva A-data 600W
- REFURBISHED és ÚJ - HP USB-C Dock G5 (5TW10AA) - 3x4K felbontás
- BESZÁMÍTÁS! Acer KG251QF 24 144Hz FHD TN 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- Mac Mini M4 AZONNAL 16GB 256GB 1 év gar
Állásajánlatok
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
.
? Az ok, amiért két antenna van:

) volt kiteve 250~300 penzert... felcsillant a szemem a sok sdmod alapanyag lattan.